מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התינוק כבר עומד ועדיין לא יושביפעת10/02/2010
שלום רב,
עמרי המקסים שלי בן 8 חודשים ,הוא כבר זוחל על 6 כחודש והוא כבר נעמד בעצמו ואף זז עם תמיחה והוא לא מראה שום סימנים להתיישבות, הוא מוקסם מהעמידה ופשוט רוב הזמן עסוק בלהעמד ולא נמצא מספיק זמן ,לפי דעתי, בזחילה כדי לחקור את נושא הישיבה.
הכל טוב ויפה, אבל פשוט לפי הבנתי לא ניתן להתחיל לתת לו מוצקים לפני שהוא יושב ללא תמיחה, כרגע הוא יושב ואוכל דייסות ומרוסקים בטרמפולינה. הוא גם יונק
מה לעשות בנוגע לישיבה והעם זה אכן נכון לגבי אכילת מוצקים מכוון שהוא לא יושב זקוף יש חשש לחנק
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליפעת
דבי גרוס דולב11/02/2010הי יפעת
מה שחשוב לדעתי, יותר מהאוכל, הוא עניין הדילוג על שלב הישיבה. נהוג ומומלץ שתינוק יעבור דרך כל שלבי ההתפתחות המוטוריים ויבסס אותם היטב. לכן חשוב לראות התישבות עצמאית ומימוש טוב של הזחילה לפני העמידה. פעמים רבות מדובר בזקיפת יתר בגב שמקשה על התישבות אך מעודדת היעמדות. לכן כדאי לבדוק אם בזה מדובר וללמוד תרגיליל כפיפה.
לגבי האוכל- אפשר להאכיל במוצקים מרוסקים גם כשהתינוק נמצא על הטרמפולינה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ופחות ומחודשאורה10/02/2010
שלום,
בתי בת שנה, מתפתחות בסדר גמור מבחינת כל השלבים (טפו טפו:) זחלה קצת גחון, זוחלת יפה על שש, יושבת, עומדת, הולכת עם כיסאות ועם כל דבר שזז. לא מנסה ללכת לבד או לעמוד. לבד המטפלת שלה אמרה שנראה לה מוזר שלא כמו כל הילדים האחרים היא לא מסכימה להושיט ידיים כדי ללכת.
אני די בטוחה שאין בזה שום דבר מוזר אבל ליתר ביטחון רציתי לוודא שזה לא מצביע על איזשהו קושי שלה (אולי חוסר ביטחון כלשהו).. היא לא פוחדת משום דבר, אנחנו מעיפים אותה גבוה, הופכת לכל הכיוונים והיא צוחקת וסומכת עלינו.
האם יש צורך לעשות איזשהם תרגילים בשביל לעודד אותה לעמוד ,ללככת לבד?? ( קראתי שאפשר לתת לה משהו מרחוק- אבל אז היא פשוט תזחל עד שם. ותעמוד שם ואם אני בסביבה אז תחזיק אותי ברגלים..) או שזה יבוא לבד כחלק מהפעילות הרגילה?
ועוד שאלה- לא יודעת אם זה המקום הנכון- אין לה בינתיים אף שן ולכם אני לא נותנת לה מאכלים שצריך ללעוס חזק. השאלה אם זה נכון שבלי שיניים אפשר לאכול רק דברים רכים יחסית או שיש לחניכיים של ילדים יכולות אחרות?:)
תודה מראש
אורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורה
אורנה עטאר11/02/2010אורה שלום,
לגבי יציאת שינים ותזונה את מוזמנת להפנות את השאלה לפורום תזונת תינוקות.
לגבי הליכה ועמידה לבד - זה בסדר גמור לגילה. תנו לה לחוות חוויות של יציאה משיווי משקל כשהיא עומדת בכדי שלאט לאט תצבור בטחון ותדע לאזן את עצמה בעמידה וכשהיא תהיה מוכנה היא תתחיל ללכת. רצוי לא לעודד הליכה עם ידיים או הליכה עם חפצים, בימבות וכו' כי הם דווקא מעכבים הליכה עצמאית כי היא מסתמכת על מישהו אחר ולא לומדת לסמוך על מערכת שיווי המשקל שלה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי שינה-תינוק בן חצי שנהדפנה10/02/2010
שלום,
בני בן חצי שנה. עד היום הוא נרדם על הציצי לפני שנת הלילה.
במהלך היום הוא לרוב נרדם בטיול ואח"כ מועבר למיטה.
בעלי קרא בספר בנושא חינוך שצריך שהתינוק ירדם בכוחות עצמו.
כלומר: לאחר שמאכילים אותו בלילה, להניח אותו במיטה ולצאת מהחדר וגם אם בוכה, כך הוא ילמד להרדים את עצמו וכך גם אם יקום באמצע הלילה, הוא יידע להירדם לבד.
כיום הוא קם לכל היותר פעם אחת בלילה ולרוב, אם מתעורר בלילה נרדם אם שמים לו מוצץ, שיותר מאוחר הוא מוציא אותו לבד. אני לא רואה סיבה לגזול ממנו את ההירדמות בחיבוק בלילה. אבל בספר כתוב שאח"כ , בגיל יותר מאוחר, זה הופך למאבק רציני לפני השינה.
אשמח לשמוע מה הגישה המומלצת ביותר כיום ומה הנימוקים לבחירתה....
תודה,
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדפנה
אורנה עטאר11/02/2010דפנה שלום,
אם היתה גישה מומלצת אחת ודרך אחת שעובדת מישהו היום היה עשיר מאוד.
אני מאמינה בללכת לפי האינטואיציות ולפי מה שמתאים לכם ואתם מתחברים אליו. יש אנשים שבוחרים שילדם ישן איתם במיטה עד גיל מאוחר ויש כאלו שמאוד חשוב להם להרגיל לשינה לבד.
במידה ואת מעוניינת שהוא יפסיק לישון עם ציצי, אני לא ממליצה לתת לתינוק לבכות במיטה אלא לעשות זאת בהדרגה. בהתחלה לנתק האכלה משינה ואח"כ להשכיב ולשבת לידו, ללטף, לשיר שיר. זהו תהליך לא קל וצפוי לקחת זמן רב. אבל אם אתם שלמים עם השינוי ומאמינים בו ומקרינים לבנכם כי אתם לידו ולא "נוטשים אותו" ועוזרים לו לעבור לשינת לילה אז אני מאמינה שהתהליך יצליח.
שיהיה בהצלחה.
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדפנה
דבי גרוס דולב11/02/2010הי דפנה
ישנן גישות שונות בנושאי השינה וקצרה היריעה מלפרט את כולן.
אני, באופ אישי ומקצועי, לא מאמינה שתינוק צריך לחוות חוויות לא נעימות של בכי כדי שילמד להירדם לבד. אני מאמינה יותר בגישה שמתחשבת בצרכי הפיזיים והרגשיים של התינוק. כרגע הוא זקוק לעזרה כדי להירדם ומאוחר יותר ידע לעשות זאת בעצמו. וגם אם מאוחר יותר יהיו קשיים, זה עדיין לא מצדיק בכי ותסכול.
אבל בעניינים מסוג אלה אין נכון ולא נכון אלא יש להקשיב ללב וללכת בעקבות הגישה וההחלטה המשפחתית שלכם.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זורק צעצועיםללי09/02/2010
שלום לכן,
בני בן שנה וארבעה חודשים. הילד הכי גדול במעון אבל עדיין לא הולך... המטפלות אומרות שהוא עושה בלאגן בגן - מושך לילדים בשיער (ואז מחבק אותם), זורק צעצועים וכ"ו. אני קצת מוטרדת מכך שהוא לא יושב זמן רב עם צעצוע ומשחק, אלא לרוב משחק כמה דקות ואז זורק את חלקיו לכל עבר. האם זה אופייני לתינוק בגילו?
למשל, משחיל צורות פשוטות לקופסא, אבל בצורות הקצת יותר מורכבות מנסה קצת (בעזרתי) ובשלב מסוים נמאס לו וזורק את הצורות - אציין שלא משליך הכל בתיסכול וכעס.
דעתכן?!
ללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לללי
אורנה עטאר11/02/2010ללי שלום,
את מתארת כאן מקרה התנהגותי שיכול להיות שקשור להתפתחותו המוטורית אך ללא אבחון לא ניתן לומר זאת.
התסכול הוא חלק מהלמידה וחשוב לחזק אצלו את ההצלחות בכדי שהוא ימשיך לנסות גם את הצורות היותר קשות.
יש צורך לשקול את חוסר ההתמדה במשחק אחד לאורך זמן. האם הוא מוצף במשחקים? לעיתים גירוי יתר גורם לכך שילדך לא יכול להתרכז במשחק אחד אלא עובר ממשחק למשחק.
בנוגע להתנהגות את מוזמנת גם להתייעץ בפורום העוסק בהתנהגות ילדים.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה: האם המנשא מפריע\ מזיק??אסמא09/02/2010
שלום, אני יש לי תינוק בן חודש וכמה ימים, קניתי לו מנשא חזה, שאלתי היא: האם המנשא (baby carrier) מזיק לעמוד השדרה של התינוק בגלל שכל הזמן המשקל הוא על עמוד השדרה, או האם בכלל המנשא מפריע על התפתחות כלשהי אצל התינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאסמא
דבי גרוס דולב09/02/2010הי אסמא
אינני מכירה את המנשא אותו הזכרת אבל אם מדובר במנשא מהסוג הנוקשה בו התינוק נמצא במצב אנכי, כמו בישיבה, הרי שאייני ממליצה על השימוש בו לפני גיל 4-5 חודשים שכן ישבו אלמנט של ישיבה והפעלת לחץ על עמוד השדרה. מעבר לזה הוא נותן תבנית תנועתית של זקיפה המעודדת נוקשות בבית החזה ובגב.
בגיל זה אני ממליצה בחום על שימוש במנשא בד בתנוחת ערסול.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה וכל מה שבא בעקבותיה..אמאלה08/02/2010
שלום,
בני היקר בן 8 חודשים וושבוע התיישב היום לראשונה :). זוחל גחון יפה ומהר כבר שלושה שבועות.
מספר שאלות:
1. הוא יושב בפיסוק רחב - האם תקין? הוא מגיע לישיבה במן שילוב הזוי של עמידה על 6 (אינו זוחל על 6 עוד) והזזה של הגוף הצידה. איכשהו מגיע למצב שעם הידיים מקדימה מזדקף אט אט.. חמוד! תקין?
2. אבא שלי כבר ממהר לקנות לו כסא אוכל (עד עכשיו אכל בטרמפולינה) ואני קצת חוששת כי כרגע אינו מחזיק יותר מ2-3 דקות בישיבה. האם כדאי לחכות מעט? מהו הקריטריון?
3. האם התשובה תופסת גם לגבי הושבה בעגלה?
4. אלו צעצועים כדאי לרכוש לקטנטןו?
תודה!!
האמא הגאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרונה
דבי גרוס דולב09/02/2010הי שרונה
1. הישיבה הנכונה היא ישיבה משוכלת כשרגל רודפת רגל. יתכן וישיבה כזו תגיעה בקרוב כשהגוף יתארגן לכך ויתכן גם שצורת ההתישבות המשונה יחד עם הישיבה המפוסקת מצביעות על קושי קטן בארגון התנועה. תני לזה עוד זמן.
2. כדאי לחכות עוד קצת עם כסא אוכל על מנת לא לשבש את תהליך ההתישבות שרק התחיל. כשישב באופן חופשי אפשר יהיה לעבור לכסא אוכל.
3. כנ"ל לגבי עגלה.
4. יש אינסוף צעצועים לכל גיל. כדאי לגשת לחנות ,לבדוק מה ההיצע לגיל זה ולבחור לפי טעמך.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי ישיבהאירנה08/02/2010
יש לי עגלה, אשר האמבטיה שלה מתכוונת למספר מצבים: שכיבה ועוד 3 מצבי ישיבה. רציתי לדעת מאיזה גיל (חודש) ניתן להתחיל להעלות את המצבים באמבטיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאירנה
דבי גרוס דולב09/02/2010הי אירנה
המלצתי היא לא להושיב את התינוק בשום זווית עד שלא לומד להתישב בעצמו. כן ניתן לכוון את העגלה ללא האמבטיה לזווית הקרובה ביותר ל- 180 מעלות וזאת על מנת שההושבה לא תגרום לתינוק לנסות להתרומם לישיבה דרך שרירי הבטן.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 10.5 חודשים.רחל08/02/2010
ביתי הקטנה יושבת בצורה שנראית לי לא תקינה. היא מפותחת יפה יחסית ומוקדם. (זוחלת על 6. הולכת עם חפצים) לשבת היא התחילה בסוף. היא יושבת על הברכיים שלפעמים רגל אחת קדימה ולפעמים שתי הרגליים אחורה, נראה שככה פשוט יותר נח לה. אם אנחנו מנסים להושיב אותה נכון היא חוזרת לאיך שהיא אוהבת אחרי חצי דקה בערך.
בנוסף - לאחרונה התחילה לחרוק שיניים. השיניים יצאו לה לפני חודש ומשהו. (5 שיניים) ומאז היא נהנת לשחק איתם. רואים אותה מחזיקה את הפה כל הזמן ולעיתים זה מגיע לחריקות.. האם זה מזיק בגיל כזה? אנחנו מנסים לשים לה מוצץ כשהיא עושה את זה, אבל יא מעיפה אותו ומעדיפה לחרוק...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרחל
דבי גרוס דולב09/02/2010הי רחל
לא ציינת כיצד מגיעה ביתך לישיבה וזה חשוב, אשמח לדעת ולהמשיך בהתיחסותי. בכל מקרה הישיבה שתיארת אכן עלולה להצביע על קושי בארגון התנועה אבל לא אוכל לקבוע זאת בוודאות ללא היכרות.
לגבי השיניים, לא אדע לענות לך, התיעצי עם רופא שיניים של ילדים.
בברכה
ינוןקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תינוקת בת 10.5 חודשים.
רחל09/02/2010קודם כל תודה רבה על התשובה.
היא מתיישבת ככה ממצב של עמידה- פשוט מקפלת את הברכיים, או ממצב של זחילה על 6- מרימה ומייצבת את כל הגוף מהברכיים ומעלה והברכיים נשארות באותו מצב על הריצפה. קצת קשה לי להסביר את זה במילים, אני מקווה שהצלחתי. בעקרון היא לא יודעת איך להתיישב על ידי הטיית הגוף הצידה ממצב של זחילה. כשאנחנו מושיבים אותה נכון (זה בסדר להושיב אותה עם היא לא יודעת?) היא נשארת ככה עד חצי דקה בערך אבל לפעמים רואים עדיין הטייה של אחת הרגליים הצידה שמורגשת ממש בקושי. בנוסף היא התחילה להתיישב אחרי שלמדה לעמוד. בסה''כ היא מאוד יציבה, היא נעמדת לפעמים בלי להחזיק וגם עשתה שתי צעדים לבד.
שוב תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרחל
דבי גרוס דולב11/02/2010הי רחל
קצת קשה לי להבין כיצד בדיוק מתבצעת הישיבה אבל נשמע שיש קושי בהתישבות נכונה. לא אוכל לדעת אם מדובר בקושי קטן או אחר ללא היכרות . בכל מקרה לא כדאי להושיב לפני שיש התישבות מאורגנת על מנת לא לפגוע בתהליך זה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכהלהתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תירגול עמידה לתינוק בין 15 חודשיםאדרת גרינברג08/02/2010
השאלה: תינוק בן 15 חודשים אשר עדיין אינו עומד, אינו מושך עצמו לעמידה, איך אפשר
לעודד אותו לעמוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לניטסה
דבי גרוס דולב09/02/2010הי ניטסה
חסרים לי פרטים על שלבים מוקדמים יותר של התפתחות התינוק. בגיל זה כבר היינו רוצים לראות נסיונות עמידה ולכן יתכן שהקושי נעוץ בשלבים המוקדמים יותר של ההתפתחות המוטורית. במקרים כאלה חשוב תחילה לאבחן את מקור הקושי ולפי זה להמליץ על תרגילים.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 4 חודשיםחסוי08/02/2010
שלום,
בני בן 4 חודשים ומחזיק יפה את פלג גופו העליון כשהוא על הבטן.
הוא גם משחק עם צעצועים הקשורים מעל ראשו באוניברסיטה או בסלקל.
אבל... כשאני מושיטה לו משחק (רעשן/בובה וכו') לא תמיד הוא מנסה להחזיק ואם כן זה ממש לזמן קצר והוא מאבד עניין. האם בעייתי?
בנוסף, כשהוא על הבטן הוא בחצי זוית של התהפכות אבל לא משלים אותה. איזה תרגילים אני יכולה לעשות עימו כדי לעודד אותו להתהפך?
אמא טריה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטל
דבי גרוס דולב09/02/2010הי טל
זה בסדר שבנך לא תמיד שולח את ידיו לכל צעצוע שמוגש לו.חשוב שהוא כן מושיט את ידיו באופן כללי.
כדי להמשיך ולעודד את ההתהפכות מהבטן לגב הכניסי את ידו האחת מהמרפק מתחת לבית החזה ובעזרת כיפוף הברך הנגדית השלימי איתו את ההיפוך.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, עוד משהו...
חסוי09/02/2010כשהוא שוכב על הגב הוא לפעמים מנסה להתרומם ומרים את ראשו.
האם בסדר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה...טל לוי08/02/2010
ביתי בת השנה לא מוכנה להחזיק בקבוק בעצמה. אני חייבת לציין שלצרכי משחק אין לה שום בעיה לאחוז בבקבוק ואפילו ללעוס את הפיטמה אך אם היא צריכה לאכול או לשתות מבקבוק היא לא מוכנה לאחוז אותו לבד. גם אם אני מנסה לשים לה את הידיים על הבקבוק היא מזיזה אותן ונותנת לי להאכיל אותה. גם בגן ניסו כל מיני שיטות בכדי לגרום לה לאכול לבד אך ללא הצלחה.
אני אשמח מאוד לדעת איך לגרום לה לאכול ולשתות לבד, האם יש טעם להתעקש על העניין? האם להניח לידה את הבקבוק עד שתתייאש ותיקח אותו??? מה עושים??
בבקשה עזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטלי
דבי גרוס דולב09/02/2010הי טלי
הבעיה שאת מתארת היא בעיה התנהגותית ולא מוטורית ולכן אופן ההתיחסות תלוי לגמרי בגישה שלכם ובהחלטה כיצד לטפל בבעיות התנהגויתות. לצערי לא אוכל ליעץ לך בתחום זה
ואני ממליצה להתיעץ עם מומחה בתחום ההתנהגותי.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאומים שלי מתפתחים שונה לגמריOba08/02/2010
אני די לחוצה מכך שהוא לא מתהפך וזוחל זחילת גחון כבר די הרבה זמן, ואילו היא מתהפכת חופשי וזוחלת ממש יפה. הם בני 8 חודשים. כל פעם שמשכיבים אותו על הגב הוא מתחיל לבכות, עד שהופכים אותו... מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי08/02/2010הי Oba,
רבות נאמר על כך שגם בין תאומים יכולים להיות הבדלים גדולים מאוד בהתפתחות וזה בסדר כל עוד כל אחד נמצא במקום נכון מבחינת מה שמקובל באופן כללי אצל כל התינוקות. שלב ההתהפכויות אמור להסתיים עד גיל חצי שנה. כמובן אם התאומים נולדו לפני הזמן, יש להוסף לכך את זמן ההריון החסר ולפי זה ניתן לאמוד את מידת העיכוב. אני מניחה שאצל הבן אכן יש עיכוב כלשהו (לא ציינת שבוע לידה אז אינני יודעת מה מידתו) ובנוסף הקושי שלו לשהות על הבטן מעיד על קושי תנועתי שבגיל זה הוא כבר משמעותי מאוד וכדאי לטפל בו בהקדם כיוון שללא שכיבה על הבטן שלבי ההתפתחות הבאים לא יכולים להתקיים בצורה טובה.
אני מאוד ממליצה על פגישת אבחון והתאמת תרגילים בביתכם על מנת למקד את הבעיה לקדמו בתחום המוטורי.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטריית בכיאודליה07/02/2010
יש לי תינוקת בת 10 חודשים וילדה מאוד נוחה .רציתי לדעת מה לעשות שהילדה נכנסת להיסטריית בכי ? נשכבת על הריצפה ובוכה בהיסטריה כי לא רצתה לשבת בעגלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאודליה
אורנה עטאר09/02/2010אודליה שלום,
מאחר ומדובר בהתמודדות עם סיטואציה התנהגותית נא הפני את השאלה לפורום העוסק בהתנהגות ילדים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה וחודשרויטל07/02/2010
שלום רב,
בתי בת שנה וחודש. התהפכה מגיל 4 חודשים, דילגה על זחילת גחון והתחילה לזחול על שש בגיל שישה וחצי חודשים. נעמדת מגיל שבעה וחצי חודשים. כבר כמה חודשים הולכת סביב רהיטים אך עד לפני חודש לא ניסתה לעמוד ללא תמיכה. לפני כחודש התחילה לנסות לעמוד כל פעם כמה שניות והיתה חוזרת על הפעולה הרבה פעמים במשך היום. אחרי שבועיים של אימונים כאלה היא הפסיקה לעמוד ללא תמיכה ובמשך שבוע וחצי לא ניסתה לעשות זאת שוב. לפני כמה ימים חזרה לנסיונות עמידה עצמאית. לעתים היא עומדת ממש יפה ויציב ולפעמים היא לא מצליחה ונופלת. כבר כמה ימים היא מנסה לעשות צעדים לבד והיא מצליחה לעשות 2 - 3 צעדים אך משום מה היא הולכת הצידה ולא קדימה. האם זה נשמע תקין ?
תודה מראש
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
שירי קאשי08/02/2010הי רויטל,
בסך הכל מבחינת לוח הזמנים היא נמצאת במקום נכון. ההליכה הצידה יכולה להעיד על קושי מסויים שעדות לו אולי גם נמצאת בעודה שדילגה על זחילת גחון. ככל הנראה קיים חסר תנועתי כלשהו שהיא "גוררת" איתה משלבים מוקדמים יותר. לצורך אבחון מדוייק והתאמת תרגילים יש צורך בביקור בית.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשים וזחילהל07/02/2010
שלום.
בני בן 8 חודשים מתהפך מהבטן לגב ולהפך אך לא זוחל. אני יודעת שאין ממה להילחץ אך איך אפשר לעזור לו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי...
ל08/02/2010דילגתם עלי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לליטל
דבי גרוס דולב09/02/2010הי ליטל
לא כתבת האם יש סימנים כשלהם של זחילה או התקדמות. קשה יהיה לתת תרגילים מדויקים בליזה אבל המלצתי הכללית היא לתת לתינוק לעבור מכשולים שונים: להניח אותו על הבטן על כרית הנקה או כרית גבוהה אחרת כשידיו מעברלכרית ולעודד אותו לדחוף קדימה בעזרת צעצוע אהוב.
אפשר גם להניח אותו על החלק התחתון של מגלשה כשראשו כלפי מעלה, להצמיד לו את הברכיים אחת לשנייה ולמגלשה ובכך לעודד עלייה על 6.
בהצלחה
דבי גרוס דולב , מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)