מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות בגיל שבעה חודשיםוהילה23/02/2010
הקטנצי'ק כבר בן 7 וחצי חודשים ולא מתקדם הרבה מבחינה מוטורית.
מסרב להיות על הבטן כמעט מהתחלה. כשהוא על הבטן הוא עם אגרופים ומתגלגל לגב חזרה מהר מאד. מסתובב לצד ומושיט יד לחפצים. עדיין זורק את עצמו אחורה או מתכווץ קדימה.
נולד בקיסרי כיון שהיה עכוז.
מבחינת שאר הדברים הוא בסדר גמור, אוכל יפה והכל בכפית, שותה מבקבוק, מאד חייכן ומגיב לסביבה, משמיע קולות ומאד נוח.
מבחינת האחיות בטיפת חלב הוא בסדר גמור.
ההיינו איתו בשיעורי שחייה מספר פעמים אך עדיין ללא התקדמות.
הרופא ילדים משער כי יתכן ויש לו טונוס מעט מוגבר והפנה אותנו לאולטרסאונד ראש שיצא תקין ובעוד חודש ומשהו יש תור לנוירולוגית ילדים.
השאלות שלי:
עד מתי צריך לתת לקטנצי'ק להתקדם בקצב שלו או להתחיל לפנות לכל מיני מדריכות התפתחות?
המשמעויות של טונוס מוגבר לאורך זמן?
ומה המשמעויות של טיפול בטונוס מוגבר בקצת איחור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבעה חודשים
שירי קאשי24/02/2010הי ירון,
כל התופעות שתארת מתאימות למצב של זקיפות יתר. מצב זה יכול להופיע עם או בלי טונוס כללי מוגבר. רוב ההתפתחות המוטורית מתרחשת על הבטן ולכן חשוב שבגיל זה הוא כבר יוכל לשהות שם מספיק זמן וכמובן שכדאי לאפשר לו להגיע להתפתחות של תנועה איכותית ונכונה. הבן שלך כבר יחסית גדול ולכן לא כדאי להמתין עם הטיפול. כמו כן בשל גילו זה יהיה קשה יותר להגיע לתוצאות לבד ולכן אני ממליצה מאוד על פגישת אבחון על מנת להתאים עבורות את התרגילים. אשמח גם אני לעמוד לרשותכם.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה וכסא אוכלאביטל23/02/2010
הי
אביגיל בת 8 חודשים, עדיין אינה יושבת. מדי פעם אני תופסת אותה בישיבה די יפה אבל זה נדיר. לרוב היא יושבת עם הטוסיק על כפות הרגליים (נראה לי שזה בגלל שהיא עומדת כבר הרבה זמן)
האם אני יכולה כבר להושיב אותה בכיסא אוכל למרות שהיא אינה יושבת לגמרי? יש גם כסאות שיש להם מס' שלבי הטיה למשענת הגב כך שזה לא ישיבה קלאסית.
כיופ אני מאכילה אותה על טרמפולינה ונראה לי שארוחה על כסא תעשה את חיינו נעימים יותר אבל אני לא רוצה להאיץ בה לשבת.
אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביטל
דבי גרוס דולב23/02/2010הי אביטל
חסרים לי מספר פרטים, האם ביתך זוחלת על 6? כיצד היא מגיעה לישיבה? האם היא מנסה להטות את הטוסיק לאחור לישיבה בעת עמידת 6?
אם ישנו קושי ספציפי בהתישבות (אותו אוכל לזהות לאחר שתשלימי לי את הפרטים) אז כדאי עדיין להמנע מהושבה. אם ביתך כבר בדרך להתישב אז אפשר להושיב מעט.
כסאות אוכל מתכווננים קיימים בשוק ואני בהחלט ממליצה עליהם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת פרטים
אביטל24/02/2010קודם כל תודה על המהירות...
אביגיל זוחלת על 6 כבר מס חודשים ומאוד מהר. היא עומדת מגיל חצי שנה ולפני יומיים אף נעמדה למס שניות ללא ידיים. לישיבה כשהטוסיק על כפות הרגליים היא מגיעה גם מעמידת 6 וגם מעמידה רגילה. היא מטה גם את הטוסיק לאחור כשהיא על 6 ומרימה את עצמה מעט ונשארת עם יד אחת על הרצפה (כמו בדרך הרגילה לישיבה...) אתמול אף ראיתי אותה יושבת רגיל וטוב כששתי כפותהידיים שלה באוויר אבל היא מיקמה את עצמה בין הספה לכרית גדולה כך שנראה לי שהם תמכו בה.
שאלה נוספת באותה הזדמנות- היא לא מרימה את הבקבוק לשתיה (רק אוחזת בו) ולא מראה סימנים של מחיאת כפיים וכדומה...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאביטל
דבי גרוס דולב28/02/2010הי אביטל
נשמע לי שביתך בדרך הנכונה,במיוחד לאור העובדה שהיא כבר מנסה להתישבכמו שצריך להתישב. המשיכי לעודד אותה לזאת ע"י הטיית הטוסיק לאחור בעתעמידת 6 בזווית אלכסונית לכיוון הרצפה עד להתישבות.
זה בסדר שעדיין לא מרימה את הבקבוק ולא מוחאת כפיים, המשיכי לעודד אותה לזה.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :) + המשך
אביטל28/02/2010רק מה בעניין כסא אוכל? לא כדאי עד שתשב לגמרי?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אביטל
דבי גרוס דולב28/02/2010הי אביטל
כדאי לחכות עוד קצת עם כסא האוכל, עד שתתישב באופן תקין.
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אביטל01/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 4 חודשים בוכה עם מטפלתיוליה23/02/2010
בתי בת 4 חודשים, אני רוצה לחזור לעבודה ותיאמתי שתהיה בביתה של מטפלת פרטית עם הרבה ניסיון והמלצות מחברה של חברה שגידלה את בנה והמטפלת להבנתי מצויינת.
באתי לכמה שעות ביום הראשון, ובתי פשוט לא מוכנה להיות אצלה על הידיים. כלומר כשהיא עלי - מחייכת, כשהיא שוכבת - מחייכת, אבל ברגע שהיא לוקחת אותה על הידיים - בוכה.
ניסיתי להתחבא: היא משחקת על הריצפה עד שנמאס לה, המטפלת לוקחת אותה על הידיים, היא בוכה יותר מעשר דקות, ואז אני יוצאת ולוקחת אותה, ואז היא לאט נרגעת ומתחילה לחייך וככה כבר מספר ימים.
המטפלת עושה הכל מצויין - משחקת איתה וכו' - והתינוקת מממשיכה לבכות אצלה על הידיים.
לבני הבכור הייתה מטפלת שהתחילה באותו גיל והוא בכלל לא בכה מלכתחילה, והיה לי ניסיון מצויין איתה.
קיבלתי שתי עצות סותרות:
1. להשאיר אותה וללכת ולחזור אחרי כמה שעות - שתבכה כמה שהיא רוצה ובסוף תבין את המסר
ותרגע - אבל מאד קשה לי להפקיר אותה ככה
2. ללכת בקצב שלה ולחכות עד שתסכים להיות על הידיים של המטפלת - מצד שני אם היא יודעת שכל פעם שהיא בוכה הרבה אמא באה - אז היא תמשיך עם הנהג
3. אולי להחלחיף מטפלת? יש אופציה להישאר בבית אבל זה יהיה לי מאד יקר.
יש לציין שגם לאימא שלי היא לא הסכימה ללכת לידיים אחרי שלא ראתה אותה שבועיים, לעומת זאת 3 חברות שלי שביקרו אותי לאחרונה החזיקו אותה על הידיים והיא הייתה רגועה.
בבקשה עזרה - אני לגמרי לא יודעת מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליוליה
דבי גרוס דולב23/02/2010הי יוליה
לשאלתך אין תשובה חד משמעית.ישנן אמהות שהיו בוחרות באפשרות של להשאיר את התינוקת בוכה עם המטפלת עד שהיא תתרגל וישנן אמהות (אני בינהן) שהיו מנסות מטפלת אחרת או אפילו מפגש חד פעמי עם אישה אחרת רק על מנת לבדוק אם זה קורה גם איתה.
יתכן שמדובר בקושי של פרידה אבל יתכן גם שמדובר בחוסר התאמה בין ביתך למטפלת וחוסר חיבור,זה יכול לקרות.
לא אוכל להגיד לך באופן חד משמעי מה נכון לכם וכיצד לפעול. זה חייב להיות לפי נטיית ליבך ולפי האינטואיציה שלך.
מה שאני הייתי עושה זה לנסות לימים בודדים להשאיר עם המטפלת לזמן קצר,ללכת למקום קרוב ולהיות בקשר כדי לראות האם ומתי יש שיפור, אבל לא לתת לביתך לבכות הרבה מידי זמן. אולי תוך זמן קצר יהיה שיפור. במקביל הייתי מפגישה את ביתך עם אישה מבוגרת אחרת אותה היא לא פגשה מעולם וכך בודקת אם מדובר רק באישה הספציפית הזו.
אם מדובר רק באישה הזו הייתה שוקלת להחליף מטפלת אבל אם הייתי רואה שיפור, הייתי מעבירה את ביתך תהליך הדרגתי אבל החלטי של פרידה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סף כאב לתינוקתטל23/02/2010
שלום, רציתי לדעת, אם תינוקת בת שנה ושבעה חודשים אמורה להבין שהיא מכאיבה לעצמה אם היא נועצת סיכה במצב? זו סיכה סגורה של שיער, והיא לא ממש לוחצת חזק ,אבל כן נשאר סימן קצת.. היא לא אמורה להבין שכואב לה ולהפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטל
דבי גרוס דולב23/02/2010הי טל
את הכאב לא מבינים אלא מרגישים.כמובן שלתינוקות יש סף כאב וכמובן שהם אמורים לחוש כאב במקרים של פגיעה. ישנם מקרים בודדים ונדירים של תינוקות וילדים בעלי תת רגישות שאינם חשים כאב.אני מניחה שאם לביתך הייתה בעיה כזו, כבר היית יודעת זאת דרך מקרים קיצוניים אחרים.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוף... נמאס לי להילחץ..אמאלה23/02/2010
אני יודעת שלא אמורים להשוות אני יודעת אני יודעת, אבל גם אם אני מאוד מנסה, תמיד יוצא שהבן שלי, האוצר שלי והילד הכי יפה בישראל (אובייקטיבית :) ) תמיד מאחור....
הוא בן 9 חודשים עוד כמה ימים, אומנם מקשקש בלי סוף, קשר עין מעולה, חייכן ומתוק, אוכל נהדר , משחק לבד בכיף עם הרבה חיוך + קשר עין וישן טוב, אבל....
לא זוחל על שש (זוחל גחון מגיל 7.5 חודשים. מעדיף לשבת {מגיל 8 חודשים ושבוע} )
לא תופס בקבוק - הוא תופס אותו אבל לא מרים אותו
אם אני שמה לו אוכל אצבעות על המגש הוא לא רוצה לקחת או לגעת. רק עכשיו הצליח לאכול ביסקווט אצבע של מטרנה (וגם אין לו שיניים)
לא משחיל טבעות אלא משחק עם הצעצוע סתם
מוחא כפיים אבל לא לפי בקשה אלא סתם.. במקרה, לא כהבעת שמחה אלא כגילוי גופני נראה לי
לא עושה ביי ביי
לא מחקה אותי בכלל - לא הוצאת לשון או כל דבר אחר
לא מסתכל מעבר לאצבע שלי אם אני מצביעה על משהו
מנענע את הראש כל הזמן בצורה הזויה מימין לשמאל באוויר וכשעל הגב (זה כבר הרבה זמן)
זה לא שאני ממורמרת אבל אני מתחילה לדאוג......??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורידי מהלחץ.....
שירי קאשי23/02/2010הי שיר,
את צודקת, לא ניתן לחלוטין לא להשוות אבל עדיין צריך להתייחס לכל אחד לפי מה מצבו בהתאם לטווח המקובל וכאן כבר יכולה להכנס שונות רבה בין האחד לשני. נכון בנך לא מהממהרים אך לגבי כל מה שקשור במחוות ידיים אנו לא מתיחסים לכך כבעייתי עד גיל שנה. בכל מקרה ההסתכלות היא כוללת ויש להסתכל על כלל ההתפתחות וההתנהגות ורק אז ניתן להתיחס לאחור או לא אחור. באופן כללי כל הנתונים שתארת הם מצבים שמקובלים לגילו. הזחילה על שש לרוב כבר מתרחשת עד גיל זה אך גם אם יקח עוד חודש זה בגדר הסביר. כל נושא עבודת הידיים ישתפר לאחר שילמד לזחול על שש ולהתישב. אז ידיו יהיו פנויות יותר לעשיה ופחות להתקדמות וצפויה קפיצה בלמידה בשלב זה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר מתיישב
רות24/02/2010תודה על התגובה המהירה
הוא כבר מתיישב וידיו אמורות להיות פנויות לעשייה..הוא מוחא כפיים אבל לא כהבעת שמחאה או גאווה אלא כעוד משהו שלמד לעשות, כפי שהסברתי
חוסר זחילת שש ממש מדאיגה אותי, וכפי שציינתי, נמאס לי לדאוג..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אמאלה27/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב
אמאלה28/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי02/03/2010הי שיר,
אני מתנצלת על העיכוב בתגובה (חגים...). כפי שכבר ציינתי הוא לא נמצא בעיכוב רציני. אם הוא מתישב בכוחות עצמו זה מצויין אך אם צריך להושיב אותו אז כדאי להמנע מכך על מנת שיעבור את התהליך בעצמו ובדרך גם יתקדם עם הזחילה. את יכולה לתת לו (בהשגחה כמובן) לשחק עם דברים קטנים, להדביק מדבקות ולקלף אותן, להתנסות באכילה עם הידיים של דברים קטנים ובכך לחזק את המוטוריקה העדינה. לגבי המוטוריקה הגסה של הידיים זה בתוך התחום המקובל. לגבי הזחילה כדאי לעבוד. אני ממליצה מאוד על ביקור בית לאבחון והתאמת תרגילים וגם על מנת לקבל תמונה ברורה יותר שודאי תוכל להרגיע אותך.
יום נפלא,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מרגילים למוצץ????אורלי23/02/2010
שלום! בתי בת חודש ו3 שבועות וכשנולדה הייתי מניקה אותה וגם נותנת לה השלמה תחליף חלב. כשהיא לא היתה נרגעת מכיוון שלא רציתי להרגיל אותה למצוץ מוצץ הייתי נותנת לה למצוץ את הפטמה והיא מיד היתה נרדמת ונרגעת. היום כאשר ביתי לא רגועה הדבר היחיד שמרגיע אותה זה המציצה של הפטמה . הדבר מגביל אותי מאוד - כי היא אינה יכולה לשבת רגועה עם מוצץ(ניסיתי לתת לה את כל סוגי המוצצים שיש בשוק) היא פשוט לא מוכנה לוותר על מציצה של הפטמה(אין לי כבר חלב בשד כי הפסקתי להניק) מה עלי לעשות???? אני חסרת אונים והדבר מגביל אותי ואני לא יכולה לתת לה מוצץ ולשים אותה בטרמפולינה או משהו היא תמיד צריכה להירגע בפטמה שלי . מאשמח לקבל תשובה שתעזור לי. תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ
שירי קאשי23/02/2010הי אורלי,
בתך התרגלה לפיטמה כמוצץ וזה כמובן מאוד שונה בתחושה ממוצץ רגיל ולכן קיים הקושי הגדול במעבר למוצץ. ראשית את צריכה לקבל החלטה שאינך מרגיעה אותה יותר על ידי הפיטמה (ולא נשברת) ובמקביל עלייך לקבל הדרכה כיצד להרגיעה בדרכים אחרות (מגע ותנועה) ולאו (עם או בלי מוצץ). המוצץ הוא רק כלי עזר להרגעות וללא כילים נוספים יהיה מאוד קשה לעשות את המעבר. אני מאוד ממליצה לך על פגישה אישית בה תוכלי לעבור את התהליך ביחד עם מדריכה בביתך. ביתך עדיין קטנה ועדיין ניתן לשנות את ההרגלים שלה יחסית בקלות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד מרגילים למוצץ
אורלי23/02/2010הי שירי
אשמח לקבל הכוונה למי עלי לפנות על מנת לקבל מדריכה לביתי ובמה הדבר כרוך? כמה פגישות וכו'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי24/02/2010הי אורלי,
את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני.
054-5652502
יום טוב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת הפרטים החסרים
אביטל24/02/2010קודם כל תודה על המהירות...
אביגיל זוחלת על 6 כבר מס חודשים ומאוד מהר. היא עומדת מגיל חצי שנה ולפני יומיים אף נעמדה למס שניות ללא ידיים. לישיבה כשהטוסיק על כפות הרגליים היא מגיעה גם מעמידת 6 וגם מעמידה רגילה. היא מטה גם את הטוסיק לאחור כשהיא על 6 ומרימה את עצמה מעט ונשארת עם יד אחת על הרצפה (כמו בדרך הרגילה לישיבה...) אתמול אף ראיתי אותה יושבת רגיל וטוב כששתי כפותהידיים שלה באוויר אבל היא מיקמה את עצמה בין הספה לכרית גדולה כך שנראה לי שהם תמכו בה.
שאלה נוספת באותה הזדמנות- היא לא מרימה את הבקבוק לשתיה (רק אוחזת בו) ולא מראה סימנים של מחיאת כפיים וכדומה...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא במקום הנכון , סליחה
אביטל24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצץ לסרבנים , הפתרון המושלם בשבילך
קארין02/04/2011המוצץ הוא דמוי פטמת אם , ומדמה יניקה , ברגע שתתני אותו היא בעצם תרגיש שהיא יונקת (וגם לא תתעצבן שלא יוצא חלב כי גם כך את לא מניקה אותה ) . פשוט פתרון מדהים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהב פירותחסוי22/02/2010
בני בן 9 חודשים לא אוהב לאכול פירות. אוכל בהנאה את המרק. האם לוותר לו ? האם יש תחליף לזה? כמה זה משמעותי עבורו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
שירי קאשי23/02/2010הי,
הפורום אינו עוסק בנושאי תזונה. אני ממליצה לך להתיעץ עם תזונאית או אחות טיפת חלב.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה שלא לועסת מזון מוצקיעל22/02/2010
שלום
הבת שלי בת שנה ולא מוכנה ללעוס מזון מוצק - היא ישר יורקת אותו מהפה. היא אוכלת מזון מרוסק. אם נותנים לה ביד עגבניה או תפוח היא מוצצת מהם את המיץ וזורקת. איך ניתן ללמד אותה ללעוס ולבלוע? האם בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
שירי קאשי23/02/2010הי יעל,
הפורום אינו עוסק בנושאי תזונה. אני ממליצה לך להתיעץ עם תזונאית או אחות טיפת חלב.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוחל במעגליםטלי22/02/2010
בני בן 8 חודשים התחיל לזחול במעגלים לא ממש יודע לקדימה
יש בעיה כלשהי לדעתכם בהתפתחות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעגלים
שירי קאשי23/02/2010הי טליה,
סיבובים סביב ציר הם שלב מקדים לשלב הזחילה. חשוב לשים לב כי הוא עושה זאת בקלות לשני הצדדים. מבחינת לוח זמנים הוא אמור בקרוב כבר להגיע לזחילת גחון. במידה ולא עושה זאת בחודש הקרוב או שיש אסימטריה בתנועה הסיבובית שהוא כרגע עושה אז אני ממליצה על שיעור פרטי.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהקרן22/02/2010
שלום רב!
תודה על התשובה הקודמת!
בתי בת 8 וחצי חודשים (זוחלת גחון בלבד), עדיין לא מתיישבת בעצמה, אם כי נשענת רבות על הצד כשהראש באויר. האם אלה נסיונות התחלה של ישיבה עצמאית? כשמושיבים אותה יושבת יציב ללא נפילות. האם בכלל מותר להושיב אותה או לחכות שתתיישב לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה
שירי קאשי23/02/2010הי קרן,
זהו בהחלט כיוון לקראת ישיבה. ניתן להתישב עצמאית דרך הצד כפי שתארת ומשם בהדרגה להזדקף עד לישיבה מלאה. דרך נכונה נוספת היא מעמידת שש על ידי הנעת הטוסיק אחורה והצידה עד שמגיעים לישיבה משוכלת. אני ממליצה לך בשלב זה לא להושיב אותה על אף יכולתה לשבת יציב. הושבתה עלולה לפגוע בלימוד של תהליך ההתישבות (והתהליך לא פחות חשוב מהתוצאה הסופית), בנוסף היא עדיין לא זוחלת על שש ולכן כדאי לתת לה להגיע לשם קודם כיוון שהושבה מוקדמת עלולה גם להביא לדילוג על שלב הזחילה ולפיתוח דרכי התקדמות משובשות כגון התקדמות בישיבה על הטוסיק.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגבי בתי-בת חצי שנהמיכלוש21/02/2010
שלום,
בתי בת חצי שנה [נולדה 15.8] והתנהגותה מדאיגה אותי.
מבחינה מוטורית: היא מאוד מאוד פאסיבית. בשכיבה על הגב: לא מנסה להגיע לצעצועים שנמצאים רחוק ממנה, לא שולחת ידיים רחוק, לא זזה ציר. לא מתגלגלת לצדדים [כמובן שאני לא חולמת על התהפכות] נשארת בדיוק בתנוחה שבה הנחנתי אותה.
מבחינה שפתית: היא אינה אומרת עיצורים אלא רק תנועות, קול הדומה להמיית יונים.
בנוסף-הדיבור שלה אפעם לא מכוון כלפי אנשים אלא תמיד כלפי צעצועים או אל האוויר. כשאני מדברת איתה היא מקשיבה ומחייכת אבל מהר מאוד מאבדת קשר עין ומבטה תוהה בסביבה. כשהיא 'עונה' היא עונה תוך כדי הסתכלות למעלה. התנהגות זאת אינה מאפשרת לי ליצור איתה אינטראקציות חברתיות ארוכות. אני כל הזמן מרגישה שאני צריכה 'להלחם' על תשומת ליבה וקשר עין איתה. זה מאוד מתסכל אותי.
בנוסף-היא לא ממש יודעת איך לשחק עם צעצועים. היא אינה חוקרת אותם, לא מנופפת אותם, לא משמיעה איתם רעשים. הדבר היחיד שהיא עושה זה מכניסה אותם לפה. אני יודעת שהיא אמורה לעשות זאת כחלק מהשלב האוראלי אך האם זהו הדבר היחיד שהיא אמורה לעשות עם צעצועים?
האם כל התופעות הנ"ל קשורות זו לזו? מה מהן צריכה להדאיג אותי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
אורנה עטאר21/02/2010הי מיכל,
מהתיאור שלך כאן קשה לדעת אם יש קשר בין התופעות ואם זה אמור להדאיג. אותי מדאיג קשר העין וכל הנושא התקשורתי. מה אמרו בטיפת חלב? אצל רופא ילדים? האם התייעץ איתם לגבי ההתפתחות שלה?
זה בסדר שהיא אוחזת צעצועים ומכניסה לפה.
האם היא שוהה על הבטן? אוהבת לשהות על הבטן?
בגילה אני גם הייתי רוצה לראות לפחות התהפכות אחת מבין השתיים (בטן גב, גב בטן).
אני חושבת שבמקרה כזה שיש כמה דברים שמדאיגים אותך אין כמו מראה עיניים של מישהו מקצועי שיראה אם מדובר במשהו שדורש התייחסות.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהמישהי21/02/2010
שלום
בתי בת 10 חוד,
זוחלת יפה גחון, מגיעה לישיבה ולאחרונה גם מגיעה לעמידה ונאחזת בדברים
העניין הוא שהיא עדיין לא זוחלת על 6..
היא מגיע למצב של 6 אבל עדיין לא יודעת לעשות זחילה,
איך אפשר לעודד אותה?והאם זה מתחיל להיות מאוחר לגילה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לריבי
אורנה עטאר21/02/2010ריבי שלום,
בכי לעודד זחילה על שש נסי לעודד אותה להושיט יד לחפץ כשהיא על שש כל פעם יד אחרת.
בנוסף תרגלי איתה זחילה מעל מכשולים כמו פופים, כריות וכו' שדורשים כוח וצורך להתנתק מהרצפה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחיזת בקבוקע21/02/2010
שלום, רציתי לדעת מאיזה גיל ניתן להביא לתינוק לאחוז ( עם ידיות ) בקבוק לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעטרה
אורנה עטאר21/02/2010עטרה שלום,
סביב 7-9 חודשים, וזאת בתנאי שלא קיים קושי מוטורי שלא מאפשר לו לעשות זאת.
לרוב את תראי שהוא מראה נכונות לאחוז את הבקבוק ואז תדעי שהגיע הזמן.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ע22/02/2010אורנה שלום, הוא בן 4 וחצי חודשים וכבר מנסה לאחוז בבקבוק, מניח את שתי הידיים על הבקבוק.
אפשרי לפני 7 חודשים שינסה לאחוז לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
ע23/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעטרה
אורנה עטאר23/02/2010עטרה שלום,
במידה ויש נכונות מצידו - כמובן ולתת לו לנסות. במידה ויהיה לו כבד להחזיק לבד את מוזמנת לנסות להציע לו שוב עוד כמה חודשים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר עלייה במשקלקארין21/02/2010
בני בן ארבעה חודשים יונק את רוב הארוחות ואוכל מטרנה לפחות פעמיים ביום. הארוחות מתבצעות כל שעתיים וחצי - שלוש, אך בחודש האחרון הוא עלה רק מאתיים גרם שאלתי היא איך זה יכול להיות? יש לציין כי הוא תינוק רגוע ביותר ושליו.
תודה, קארין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקארין
דבי גרוס דולב21/02/2010הי קארין
זה סוג השאלות שמתאים לרופא ילדים אבל מנסיוני האישי, כל עוד אין ירידה במשקל הרי שאין מה לדאוג. בכל מקרה שווה להתייעץ עם הרופא.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטוריקהtaly21/02/2010
שלום בני בן 9 חודשים מאוד מפותח לפי מוטוריקה גסה כבר הולך כשמרזיק ביד אחת אך הינו בטיפת חלב ונבדק שאין לו תפיסת פינצתה נאמר לנו לפורר עוגיה ושינסה לקחת פירורים והוא כן מנסה אך ללא הצלחה ומהר מאוד מתייאש ועוזב את העניין האם יש דרך נוספת או כדאי לפנות לאנשי מקצוע האם זה בסדר לגילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ךטךי
דבי גרוס דולב21/02/2010הי טלי
המוטוריקה העדינה יכולה להיות מושפעת משלבים קודמים בהתפתחות. האם בנך התפתח טוב עד כה? וכוונתי אינה רק להשגיו עד כה אלא למעבר דרך כל שלבי ההתפתחות ומימושם.
אם הכל היה תקין ולא היה דילוג על שלבים הרי שיש רק להמשיך ולעבוד על אחיזת הפינצטה בעזרת צעצעועים קטנים ושאר ההמלצות שקיבלתם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)