מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מס' שאלות - ילדתי בת 9 חודשיםאור*03/02/2010
החלה לעמוד לפני שבועיים.
היא מתיישבת לבד וזוחלת מאוד יפה, ההתפתחות שלה היתה מאוד מאוד יפה.
משחקת במהלך היום כשהיא על המזרן... הבעייה שהיא מהר מאוד מתייאשת מהצעצועים שאני קונה לה.
היא לא מוצאת עניין בשום צעצוע. קניתי לפני שבוע טלפון עם לחצנים - מספרים, כל לחיצה משמיעה קול ואת הסיפרה וגם הלו/ביי ביי/צלצול.
וגם קניתי מן כוכב כזה שיש עליו הפעלות - לסובב/ לגלגל/ וללחוץ ואז זה משמיע מוסיקה ואורות.
כל הצעצועים האלה ועוד כל מיני לא מעניינים אותה... היא מחפשת רק לעמוד ליד השולחן ולנגוע בשלטים של הטלויזיה או לגעת במקלות הכביסה שיש בסלון...או לגרד את הפה בכל מיני חפצים.
מה לקנות? במה לעניין אותה? מה מומלץ בגיל הזה לקנות? בגיל כזה מומלץ להקריא סיפור קצר ו/או תמונות... אני רוצה כן לפתח אותה.
לעניין השני-
כאשר היא עומדת אז אני שמה לב שהיא עומדת על קצות האצבעות ורק אחרי מספר שניות היא מתייצבת. למה זה קורה? היא עדיין לא רגילה למגע של הריצפה? וגם כאשר היא עומדת אז הרגליים לא חזקות רופפות מעט ולאחר מכן זה מתייצב. למה זה קורה? יש מה לדאוג? או שזו התחלה של עמידה והתייצבות של הרגליים (היא נעמדת במיטה, ליד שולחן, ליד כיסא וכו').
לעניין השלישי-
כאשר אני קוראת לה היא מגיבה לשמה כאשר מדברים איתה היא גם מקשיבה... היא אומרת אבא בא ואמא מה... אבל היא לא מסכימה לשתף פעולה בלשים ידיים למעלה/למחוא כפיים , אבל היא מקשיבה ומסתכלת כאשר אני שרה לה ומזיזה את הידיים. היא מאוד אוהבת לשחק בקוקו איתי ביחד.
מתי אפשר לצפות לתגובה ממנה ולמילוי הוראות, כאשר אני מרימה לה את הידיים היא פשוט לא רוצה, היא מעדיפה רק להסתכל על הצד השני. האם זה תקין? מתי מתחילים להצביע?
היא רק עושה קצת ביי ביי כאשר ידה למטה ולא למעלה.
אני מראה לה שעון ואור כל הזמן ואיברי גוף... אני חושבת שהיא מפנימה, היא מסתכלת כאשר אני שואלת אותה איפא אור ואיפא שעון.
אני מתנצלת על האורך!
אודה לייעוץ ולתשובה.
לילה טוב
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאור
דבי גרוס דולב04/02/2010הי אור
לא לקנות עוד,להיפך, להרגיל את התינוקת להתעניין במעט שיש ולא להרגיל להחלפת צעצועים מהירה. הצפה חושית אצל תינוק עושה את העבודה ההפוכה וגורמת לתינוק לאבד עניין מהר. יש להציע לילדה בכל פעם שני צעצועים ולהחליפם מידי פעם. זה בסדר גם לרצות לשחק באטבי כביסה ובאביזרים הנמצאים בבית. מה שאינך רוצה שתיגע,הרחיקי מהישג ידה.את יכולה לשים לה על השולחןחפצים שונים שאינם צעצועים ושאינם מסוכניםכגון בקבוק מים מינרלים קטן,כף עץ וכו וכך תקבל הילדה את מבוקשה ותשחקבחפצים ששייכים לגדולים.
את יכולהגם להקריא סיפור אבל לקחת בחשבון שבגיל זה אי אפשר לצפות מתינוק שיהיה קשוב במידה שאת רוצה.
תחילת העמידה מלווה בעמידה על קצות האצבעות וזה בסדר,לוקח לתינוק זמן לייצב א תעצמו.
זה גם בסדר שביתך לא משתפת פעולה בכל ההוראות הניתנות לה, תני לה זמן ואל תכניסי לחץ וציפיות מוגזמות, לכל תינוק יש את קצב ההתפתחות שלו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוק בן שנהעדי03/02/2010
שלום רב,
בני עוד שבוע בדיוק חוגג שנה. הוא כבר הולך (בערך שבועיים), עושה שלום, מוחא כפים, שם ידיים על הראש, נותן דברים כשמבקשים ממנו לתת, ששואלים איפה אור הוא מסתכל למעלה ולפעמים גם מרים יד, אומר אבא ומתכוון לזה ואומר מאמא ובינתיים נראה שהוא לא משייך את זה לאמא, חוץ מזה אומר הברות חסרות משמעות
מפריע לי שלעיתים כשאני קוראת בשמו הוא לא מגיב. זה בד"כ כשהוא משחק, רואה טלויזיה או נמצא על הידים שלנו. האם זה נורמלי? או שהוא צריך להגיב כל הזמן כשקוראים לו בשם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדי
אורנה עטאר03/02/2010עדי שלום,
נשמע לי כי התפתחותו תקינה. במידה ושללתם בעית שמיעה אין צורך בדאגה, ייתכן שהוא לא ישים לב כי הוא מרוכז בדבר אחר.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!!!!!
עדי04/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשים נעמד אך לא התיישב עדיןאביטל03/02/2010
שלום,
בני בן 8 חודשים מפותח יחסית פיזית ומנטלית לגילו.
הוא זוחל מושלם גחון כבר חודשים בערך ובשבוע האחרון החל מושך עצמו לעמידה ותוך כמה ימים גם הספיק לעשות משהו שנראה כמו שלושה צעדים נתמך בשולחן הסלון. הוא כל כולו מרוכז כרגע בעמידה : אחרי שמיקם את ידיו, הוא מתרומם על ברכיו ע"מ לטפס לעמידה או נותר נשען עליהן מביט סביב נתמך עם ידיו בשולחן. נראה שברכיו התחזקו מאד בשבועות האחרונים.
העניין הוא שהוא אינו מתישב עדיין באופן יזום אלא אם נופל מעמידה לצורת ישיבה.
הוא מגיע חצי דרך לישיבה בצורה נכונה דרך הצד אבל לא משלים לישיבה.
בנוסף הוא לא עבר לזחילת שש וכבר מנסה ללכת.
האם יש מקום להתערבות?
אם כן, אשמח אם תנחו אותי מה לעשות.
בתודה מראש,
אביטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה -
אביטל03/02/2010בהמשך להודעתי הקודמת יש לציין כי בגימבורי ובכלל אין לבני בעיה לעבור מכשולים ואפילו בגימובורי מצליח לטפס מדרגות.
שוב תודה,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאביטל
אורנה עטאר03/02/2010אביטל שלום,
לבני האדם יש יצר להזדקפות. אך הוא צעיר, ואנחנו לא רוצים שהוא ידלג על השלבים שהוא עדיין לא מימש ולכן לנסות שהוא לא יעמד הרבה, לעשות זאת בצורה כזו שלא יבין שזה לא בסדר, אלא להוריד אותו בעדינות לבטן, לנסות להרחיק חפצים שהוא נעמד בעזרתם וכו'.
את יכולה להציע לו בועת סבון ליד כפות הרגליים שלו בכדי שילמד לכופף את הברכיים ולהתיישב.
אני מבינה שהוא מנסה לגלות את הישיבה דרך הצד וזה בסדר גמור, בהתחלה הוא יעזר ביד ולאט הוא יעזוב את היד וישב בלי תמיכה.
לקראת גיל תשעה חודשים הייתי רוצה לראות שהוא מתחיל לזחול על 6.
תעדכני אותי בשבועות הקרובים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהעמית03/02/2010
שלום,
בני בן 7 חודשים, זוחל זחילת גחון.
אני מאוד משתדלת כמה שיותר לתת לו בצהלך היום לזחול. הנחתי משטח יחסית גדול לזחילה עם מזרן נוסף מסביב, אך כמובן שהוא רוצה לזחול לרצפה ולצאת מהתחום. הוא בוכה שאני מחזירה אותו חזרה למשטח ומאוד רוצה להכיר את שאר הבית. אני לא רוצה להגביל אותו, אך חוששת שיתקרר מקור הרצפה ויבלא בטעות משהו זעיר ברצפה. אני יודעת שלא אוכל להגבילו לאורך זמן. האם יש פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיצה מאמא מנוסה
אביטל03/02/2010פיתרון פשוט-
לשאוב או לטאטא את אזורי הזחילה בבוקר לפני שזוחל או בלילה.
לסגור את דלתות החדרים שלא יצא מטווח ראיה
ולהלביש לו שכבה נוספת וגרביים שלא יהיה לו קר. הידיים יהיו קרות מהריצפה אך האף והלב חם אם האף קר חממי את הבית כי שכבה נוספת עלולה להפריע לזחילה.
חבל להגביל אותו,
מקווה שעזרתי,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעמית
אורנה עטאר03/02/2010עמית שלום,
קיבלת כאן עיצה טובה.
לא רצוי להגביל אותה. יש להערך לזחילה שלו מבחינת התארגנות הבית, חלקים קטנים להרים, לסגור ארונות עם חומרים וכו'. אם הבית מחומם אין צורך גם להלביש אותו שכבות מרובות.
פשוט תני לו לזחול ולהנות מהעצמאות הראשונית שלו.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה מהירה בשמקלשירלי03/02/2010
שלום,
תינוקת שלי נולדה במשקל 3.660 וגובה 51 סמ. היום היא בת 3.5 חודשים, אוכלת סימילאק 5 פעמים ביממה בכמוןיות משתנות בין 160 ל200CC לארוחה ושוקלת כ7.5 קילו. האם זה בסדר או שזה יותר מידי? נראה לי שהיא יצאה מכל האחוזונים למיניהם. רוצה לציין שאנחנו ההורים די גבוהים וגדולים וגם אחותה הגדולה ילדה גדולה - בגיל 5 היא שוקלת 23 קילו בגובה 120 סם.
האם העליה הזאת תקינה? אם מהירה מידי זה יכול להעיד על בעיה כלשהיא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי
אורנה עטאר03/02/2010נא הפני את השאלה לפורום תזונת תינוקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה יציבהליאת03/02/2010
הבת שלי בת שנה וחודש וחצי. התחילה ללכת בערך לפני שבועיים צעדים ראשונים.
שאלתי היא כמה זמן בערך לוקח להם לבסס את ההליכה ,לנטוש את הזחילה ורק ללכת ( אני יודעת שזה אינדיודואלי לכל ילד ,אך הייתי רוצה לקבל אזישהיא הרכה).
האם עלי לעודד אותה ללכת כל פעם , או לא להתערב בכלל ( כלומר מתי שרוצה שתזחל ומתי שרוצה שתלך).
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
אורנה עטאר03/02/2010ליאת שלום,
זה מאוד תלוי במה שבתך צברה עד היום מבחינת בטחון תנועתי ופיתוח מערכת שיווי משקל. יש תינוקות שלוקח להם כמה ימים לעבור רק להליכה וכאלו שזה לוקח חודשים. בתך לא בעיכוב בהליכה ולכן תני לה את הזמן לגלות ולבסס את ההליכה שלה. הרבי לתת לה חויות של יציאה משיווי משקל בכדי שתלמד לאזן את עצמה. וזה יגיע!
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהדנה03/02/2010
בוקר טוב,
בני בן 7 חודשים,אובחן בגיל 4 חודשים וחצי עם אקסטנציה בגב אך כיום כמעט ולא מורגשת חוץ מהשענות על כפות הידיים ולא על המרפקים(אבל מחזיק צעצוע בהשענות על המרפקים)מתהפך בטן גב בטן חופשי,זוחל כחודש אחורה ובשבועיים האחרונים עולה על 6 ועושה רוקינג, ובימים האחרונים נותן דחיפה קדימה עם שתי הרגלים ונופל. האם מהלך הלמידה תקין?
האם ישנם תרגילים שאפשר לעזור לו ללמוד להתקדם קדימה?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
אורנה עטאר03/02/2010דנה שלום,
נראה כי בנך במקום התפתחותי טוב. הוא לומד לבד ולגילו זה בסדר בנתיים לא להתערב כי הוא לא נמצא בעיכוב. במידה והזחילה לא תגיע בחודש הקרוב צרי איתנו שוב קשר.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחדשיים - התקפי זעםשירי02/02/2010
יש לי שני בנים, תאומים, בני שנה וחודשיים.
הם מאוד חברותיים, חייכנים ומפותחים לגילם (נולדו בשבוע 36 והדביקו את הפער).
בגן מתנהגים שניהם למופת, אחד קצת יותר קוּטר והשני ממש מסתדר יופי, לדברי המטפלות.
בבית זה הפוך - ה"קוּטר" כביכול ילד מאוד "נוח". השני שמסתדר יפה בגן מתנהג לפעמים מאוד מוזר בבית...
אם לא מקבל מה שרוצה - בכי, התפתלויות על הרצפה, כעס עד רמה של כיווץ אגרופים ושיניים, כמו שעושה שור זועם... ממש כך! במקומות חדשים הוא ממש מתחבא בתוכי (טומן ראשו אצלי). בימים האחרונים נהייה היסטרי מהאמבטיה, ממש בלתי אפשרי לרחוץ אותו, הוא מבוהל לחלוטין.
זה לא כל הזמן, אבל אפשר להגיד שקרוב לחמישים אחז מהזמן.
היחס שלנו כלפי שני הילדים זהה, הם מקבלים המון אהבה מאיתנו ומהסביבה, לא ברור לנו איך קרה שאחד ממש נראה מתוסכל רוב הזמן והשני מבסוט מהחיים...
תודה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירה
דבי גרוס דולב02/02/2010הי שירה
אני ממליצה לפנות לפורום שעוסק בנושאים התנהגותיים שכן פורום זה עוסק בהתפתחות מוטורית
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשים - מס' שאלותליאורה02/02/2010
שלום רב
יש לי מס' שאלות בנוגע לבני בן ה 9.5 חודשים. הוא זוחל יפה על 6 ובימים האחרונים גם נעמד. שאלותיי הן:
1. הוא עדיין לא יושב (לעיתים רחוקות הוא במצב של הזזת הישבן לכיוון ישיבה אך לא משלים את המהלך). האם זה "בסדר" שהוא עדיין לא יושב? האם אפשר להושיב אותו על השטיח/בכסא אוכל/בטבעת אמבטיה לפרקי זמן לא ארוכים?
2. בשלב זה הוא נעמד כאשר הוא מושך את עצמו כלפי מעלה ונעמד ישר על שתי הרגליים. הוא לא מקפל רגל, נעמד עליה ואז משתף את הרגל השנייה כמו שעשה בני הבכור. שוב - האם תקין?
3. רציתי לדעת לגבי כמויות האוכל עבורו. הוא יונק + אוכל כמעט הכול. שמתי לב שהוא מעדיף אוכל של "גדולים" מאשר מחיות שונות. שאלתי היא לגבי הכמות של כל ארוחה - כמה כפיות זה בסדר??? לעיתים הוא מסתפק בכמה כפיות בודדות ולא רוצה יותר (מרק ירקות, גבינה עם ביצה וכו') וזה נראה לי לא מספיק. מהצד השני אני מניחה שגודל הקיבה שלו הוא כגודל קלמנטינה למשל (האם נכון?) והגיוני שהוא יתמלא יותר מהר מילד גדול יותר. הבעיה היא שנראה לי שבגלל שהוא לא אוכל הרבה במשך היום הוא קם בלילה מספר פעמים לינוק וזה מתיש!
4. שאלתי האחרונה והחשובה מכולן - עד מתי הוא אמור לאכול במשך הלילה???? האם אפשר כבר עתה לעשות לו גמילה מאוכל בלילה ושיסתפק במים/מוצץ אפילו אם הוא רעב???????
תודה רבה מראש וסליחה על מבול השאלות.
ליאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאורה
דבי גרוס דולב02/02/2010הי ליאורה
1. באופן כללי,רצוי שההתפתחות המוטורית של התינוק תתרחש לפי שלבים ושלא יהיה דילוג על שלב.ז"א שתינוק צריך תחילה להתישב ורק לאחר מכן להיעמד. את מתארת נסיונות התישבות ואולי בנך כבר בדרך לשם ורק מיהר מעט קדימה. אבל מצד שני יכול גם להיות שיש מעט זקיפות בגב שלו שגורמת לההיעמדות אך מקשה על התישבות וגם על היעמדות כפי שתיארת. לא אוכל לדעת בוודאות את סיבת הדילוג ללא היכרות. בשל כל ה"נל רצוי להמעיט בהושבה.
2.הסיבה להיעמדות כפי שתיארת יכולה להיות קשורה לחוסר בשלות של המערכת המוטורית לעמידה או לאותה זקיפה שהזכרתי קודם לכן או פשוט שלב קודם להיעמדות מאורגנת.
3. קשה להגיד כמה כפיות זה בסדר באופן מדויק. אני באופן אישי, ממליצה "לזרום" עם התינוק ולהאכיל במוצקים לפי רצון הילד ולא להאכיל כנגד רצונו.כשיהיה מוכן לאכול יותר, יאכל יותר.
ההתעוררויות התכופות להנקה הן נחלתם של תינוקות יונקים רבים שמתעוררים לצורך יניקה לא רק כשהם רעבים אלא כשהם רוצים את הקירבה שמעניקה היניקה..
4. כמו שציינתי קודם, הנקה בלילה היא צורך ריגשי ולא רק פיזי לכן ההחלטה האם לגמול מיניקתלילה היא אינדיוידואלית ותלויה בתפיסת עולמך שכן הגמילה היא קשה וכרוכה בבכי ותסכול.
וסיפורי האישי- גם לי יש תינוק קרוב לגיל זה שמתעורר פעמים רבותב לילה לינוק ואנ ימניקה בכל פעם כזו מתוך ידיעה שזה מה שהוא זקוק לא כרגע ומתוך ידיעה שזה חלק ממחיר ההנקה,...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!!!
ליאורה03/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה ו-6 אליםבעל02/02/2010
איני יודעת הסיבה ואיך לנהוג אודה על עזרתכם. יש לי נכד בן שנה ו-6 חודשים ( עושה שני צעדים לבד.. בלבד), כל מי שעומד מולו פנים אל פנים אם זה אמא, אבא, סבא, סבתא ואחרים, כשמחייכים אליו וצוחקים ומתלהבים ומרעיפים לו חום, הוא מביט בפנים של האדם ומייד מעיף סטירה חזקה. איני יודעת איך לנהוג. יום אחד דיברתי בטון תקיף שזה אסור, הוא בכה מעט, כנראה לא מבין עדיין, וממשיך להעיף סטירות. מה עושים. זה ילד דווקא שמקבל הרבה חום ואהבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לבעל
דבי גרוס דולב02/02/2010הי בעל
שאלה זו יש להפנות לפורום שעוסק בנושאים התנהגותיים.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יש לצפות הילדה בת שנה ועשר אוטוטשני02/02/2010
הילדה מאוד מפותחת גופנית-גמולה מחיתול מגיל שנה ושלוש, עברה המון תהפוכות לפני4 חודשים , מעבר דירה +אח חדש ונכנסה לגן לפני 3 חודשים.
יש לה אוצר מילים גדול מחברת 2 מילים לפעמים 3 , מבינה הכול, יודעת לספור עד 10 ,ותמיד סופרת, נניח מוצצים או כל דבר. יודעת ש מות של צבעים , חוץ מאדום היא לא מיחסת צבע לאובייקט
היא חברמנית בד"כ, כך אני זוכרת אותה כאשר הייתה איתי בבית, אין מקום שלא התפעלו ממנה , ממש הייתה בפור על כול בני גילה, יש לי חברים עם ילדים בני מעל לשנתיים והיא הרבה יותר מפותחת בדיבור הבנה משחק וכו, היום ( לאחר התהפוכות,גן, אח, דירה...) היא יותר מסוגרת, התחילו פחדים גם בלילות צורחת פתאום וגם ביום מפחדת מרעשים (בום), הקנאה שולטת בבית ואין לי הרבה זמן איתה, היא פחות מדברת בסביבת אנשים, כאילו מתביישת, יותר סגורה עם אנשים.
מה שגרם לי ללחץ זו הגננת, שנכנסתי אליה היום פעם ראשונה (לא הייתה בגן ולא ידעתי אם מקובל לדבר ולקבל חוות דעת מקצועית...) ואמרה שהיא לא מרוכזת, נניח ויש מורה לתנועה היא לא עעושה תנועות אחריה , (אני יודת בוודאות שכשהיא משחקת עם אבא שלה ואחיינים משחק, "כולם לשים ידיים על האוזניים וכו" היא ממש משתפת פעולה, מכירה כמעט את כול חלקי הגוף , אומרת שכשהם רואים טלויזיה אז היא לא מעוניינת, ונכון יש רק דברים מועטים שהיא אוהבת, זה חריג?! (ואני שמחה שיובל המבולבל לא מלהיב אותה..)
וכן היא אומרת שכשהיא מדברת איתה לפעמים מתעלמת, גם אני שמתי לב לזה רציתי לקחת לבדיקת שמיעה אבל אח"כ הבנתי שהיא "לא מעוניינת " לשמוע, היא מאוד מניפולטיבית ובודקת גבולות, כך אני חושבת.
אשמח לחוות דעתך (עד כדי כך אני בהלם שאני חושבת שבגלל החזות הגדולה שלה הגננת לא וידאה בת כמה היא, אבדוק את זה יותר מאוחר, ההרשמה היתה עם המנהלת לא איתה)
דרך אגב במסיבת חנוכה היתה חדשה בגן והיא היחידה, ואני חוזרת היחידה שעשתה תנועות לשירים בעמידה כלללללל הילידים רוב הזמן ישבו וטעו לחלוטין בתנועות והיא החדשה והם למדו מתחילת השנה לארוע זה...\אני בהלם שלדעתה היא לא מרוכזת, לא ניהלתי שיחה מעמיקה איתה כי היתה בלחץ זמנים.
אשמח לכל עיצה - סיוע - טיפ. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
רויטל03/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת......אתי02/02/2010
שלום,
אני מאוד מאוד מודאגת לגבי בתי, עוד יומיים היא בת 7 חודש והיא עדיין לא התהפכה ומתלוננת
שכשהיא שוכבת על הבטן, למרות זאת אני מניחה אותה על הבטן ולא מוותרת, מקוה שגם במעון.
כשהיא על הבטן היא מרימה את ראשה ומתרוממת יפה מאוד,
שבוע הבא אני לוקחת אותה לפזיוטרפיה, שאלתי היא:
אם זה באמת מיותר שאני כ"כ לחוצה?יש לכך השלכות?מה את מציעה לי?
ובגיל זה, מה השלב ההתפתחותי של תינוק?
תודה רבה רבה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאתי
דבי גרוס דולב02/02/2010הי אתי
לא להיות מודאגת אבל בהחלט לקבל אבחון והמלצות לתרגול. אנו רוצים לראות התהפכויות עד גיל חצי שנהו הרבה לפני זה-שכיבה נינוחה על הבטן. תינוק שאינו מממש שלבים אלה עד גיל זה,יש להניח שסובל מקושי כלשהו, לא מדובר בקושי גדול אבל בהחלט בקושי שצריך לאבחן על מנת למנוע קשיים בשלבים מאוחרים יותר של ההתפתחות.
ההשלכות העתידיות תלויות בסיבה לקושי ולאאוכל להדעת אותה ללא היכרות. גם תרגילים לא אוכל לתת שכן יש תחילה לאבחן את הסיבה לעיכוב ועל פיזה להמליץ על תרגול. במקביל, אני ממליצה בחום על טיפול מול מדריכה להתפתחות תינוקות שתיתן הסתכלות אחרת מזו שבפזיוטרפיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיווץ אגרופיםמיטל01/02/2010
שלום רב :)
בתי בת 4.5 חודשים בעלת טונוס שרירים יחסית גבוה (לא מאובחן).
אני עובדת איתה הרבה על שחרור המתח בגב ואני אכן רואה תוצאות.
יחד עם זאת, הידיים שלה, כברירת מחדל, מכווצות (גם האגרופים וגם המרפקים).
אם אושיט לה צעצוע היא תיישר את המרפק ותפתח את האגרוף אולם בהעדר הגירוי הידיים יכווצו חזרה.
מה אפשר לעשות כדי לשחרר את המתח בכפות ידיה? האם לדעתכן יש צורך לתרגל בכלל?
תודה מראש,
מיטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגרופים
שירי קאשי02/02/2010הי מיטל,
כמובן שכדאי לתרגל. מה שאת עושה זה נפלא. את יכולה גם להוסף עיסוי של כפות הידיים והאצבעות. את יכולה לגלגל כדור בתוך כף היד ולהביא לפתיחה של כפות הידיים. להביא את הידיים ללטף את פניך וכמובן כל דבר דומה שאת חושבת עליו בעצמך.
אני רק אוסיף שאם אכן מדובר בטונוס מוגבר הרי שלרוב זה לא יתבטא רק בכפות הידיים או הגב וכדאי לעבוד על כל הגוף.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העידוד :)
מיטל02/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתרליטל01/02/2010
שלום, האם גמישות יתר פוגעת בהליכה? האם זה נורמלי שתינוקת בת שנה ושלושה שבועות הולכת רק מסביב לרהיטים וכו' (יש לה טונוס שרירים נמוך וגמישות יתר (או שזה אותו דבר?)
התינוקת התפתחה מוטורית די מאוחר (זחילה, ישיבה, התהפכות וחיוכים, אבל למשל בפזלים טובה ולשלשל דברים לחורים, לבנות מגדלים וכו' היא טובה יחסית)
אני קצת מודאגת אשמח לתשובה מפורטת! תודה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמישות יתר
שירי קאשי02/02/2010הי עדי,
גמישות היתר וטונוס שרירים נמוך הם שני דברים שונים אך במקרים רבים הם מופיעים יחדיו. גמישות היתר מאפשרת טווח תנועה גדול יותר במפרקים ואילו הטונוס הנמוך מתבטא בשריר חלש יותר ושמצריך יותר מאמץ על מנת לעשות את אותה פעולה בשריר תקין. על מנת להגיע להליכה עצמאית על התינוק ללמוד לייצב את עצמו ו"להחזיק" את כל גופו ואיבריו במקום ולדעת להגיב נכון לתנועה. כאשר ישנה גמישות יתר, יותר קשה לעשות זאת כיוון שלמפרק יש יותר מקום ונטייה "לברוח" מהמקום. כאשר יש גם טונוס נמוך הקושי לעשות זאת הוא גדול יותר, כיוון שכל פעולה שרירית היא קשה יותר. מצב זה בהחלט עלול להביא לעיכוב בשלבים ההתפתחות השונים ובכלל זה גם הליכה. גם ללא קשיים מוטוריים אלו, תינוקות רבים עדיין לא הולכים בגיל זה. לפי הספר עד גיל שנה וחצי זה בסדר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 9 חודשיםדנה01/02/2010
היי , בני בן 9 חודשים בינתיים לא זוחל אך עומד על ארבע ומתנדנד קדימה ואחורה מתהפך חופשי בטן גב גב בטן מתגלגל כדי להגיע למקומות אומר בה ,גה,טה ,דה . עומד עם תמידה יושב אבל רק שמושיבים אותו . רציתי לדעת אם זה תקין לגילו . הוא לא יודע מה זה אור לא מצביע לא מוחא כפיים וכיו"ב
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
אורנה עטאר02/02/2010דנה שלום
בגיל תשעה חודשים אני הייתי רוצה לראות לפחות סוג אחד של זחילה (גחון, 6).
את אומרת שהוא עולה על 6 ועושה רוקינג.
אולי הוא קרוב לזחילה על 6?
כשהוא עולה על 6 - הושיטי לו כל פעם צעצוע ליד אחרת שיעזוב יד אחת על 6 כהכנה לזחילה.
תעדכני אותי עוד שבועיים אם הוא התחיל לזחול. במידה ולא, יש לשקול שמדריכה להתפתחות תינוקות תראה אותו בכדי להבין מה מונע ממנו לממש את שלבי ההתפתחות הבאים, זחילה, התיישבות.
לגבי שאר הדברים (כפיים, אור וכו') - זה תקין לגילו, בדר"כ קורה בין 9-12 חודשים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)