פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שמונה חודשים מתישב רק מעמידה
    נועה
    06/02/2010

זוחל על שש יציב ומאורגן כבר יותר מחודש, אבל משום מה לא מצליח להגיע לישיבה מזחילה ( מנסה דרך הצד ) .עומד כשבועיים ומתישב רק כשהוא יורד מעמידה. האם לנסות לתרגל איתו ישיבה מזחילה? ואיך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    08/02/2010

הי נועה,
    כשהוא על שש הניעי את ישבנו אחורה והצידה לכיוון של ישיבה. אל תושיבי אותו, אלא רק הראי לו את הכיוון. בנוסף ייתכן קושי בשיווי משקל אשר מביא לעיכוב בתהליך ההתישבות העצמית. הניעי אותו הרבה בהמרחב על מנת לשפר מערכת זו. אם אינך מגיעה לתוצאות בכוחות עצמך, אני ממליצה על שיעור פרטי בביתך.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בגיל חודש וחצי
    יוליש
    06/02/2010

שלום רב
    יש לנו ילד בן חודש וחצי שעדיין מבלבל בין היום והלילה ולכן ער יותר בלילה ופחות עירני במשך היום,בכל זאת בזמן שהוא ער אנחנו מנסים לשחק איתו,לשים אותו באוניברסיטה,לשחק איתו בצעצועים עם צלילים אבל הוא מתעייף מהר יחסית ורוצה ללכת לישון.הוא התחיל מדי פעם להגיב על חיוך ומוציא קולות שונים של תינוקות אבל לא כל פעם שהוא ער.באיזה שלב התפתחותי הוא אמור להיות עכשיו,איזה משחקים צריך לשחק איתו?האם מומלץ כבר להקריא לו סיפורים? אם כן אז יש ספרים או סיפורים מומלצים?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בגיל חודש וחצי

הוספת תגובה

• חודש וחצי

שירי קאשי
    08/02/2010

הי יוליש,
    בנך עדיין קטן מאוד וזה טבעי שהוא ישן רוב שעות היום. כמובן גם ההפרדה בין יום ללילה עדיין לא בהכרח ברורה בגיל זה. על מנת לעזור לו לסדר את היום והלילה ניתן במהלך היום לחשוף אותו ליותר אור ובלילה כמובן לשמור על חושך ושקט גם כשהוא מתעורר ולא ליצור יותר מידי עניין עבורו. האור והחושך מעודדים הפרשת הורמונים הגורמים לערות ועייפות ולכן חשיפה רבה יותר לאור במשך היום עוזרת לסדר את השעון הביולוגי. בגיל זה התינוק בעיקר זקוק למגע, חום, תנועה. הוא צריך לשמוע את קולם של אמא ואבא. לפעמים קשה לדבר לתינוק ולכן אני ממליצה לשיר. אין כל כך משמעות לתוכן אלא לקול ולנימה שבה מדברים אל התינוק. מסיבה זו ספר אינו נחוץ, אך אם הוא מקל עליך ונותן לך משהו "לדבר" עליו, אז כמובן שניתן להקריא.
    מבחינת משחקים, כאמור התינוק יותר זקוק למגע ותנועה ופחות למשחקים. בגיל זה ניתן לתת לו לעקוב במבט מספר סנטימטרים אחרי צעצוע או הפנים שלכם. חשוב מאוד ליצור איתו קשר עין.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חצי שנה
    ענבר
    06/02/2010

שלום,
    בתי בת חצי שנה וההתפתחות שלה קצת מוזרה.
    מצד אחד כמעט לא מתהפכת לשני הצדדים. קרה כמה פעמים בודדות ממש במקרה.
    מצד שני שוכבת על הבטן מצויין. מחזיקה פלג גוף עליון מצויין. לאחרונה החלה לזחול אחורה וממש כמעט ונעמדת עמידת שש. מעבר לכך מחזיקה דברים בידיים וכל שאר הדברים תקינים.
    אני לא יודעת איך להתייחס לכך שלא מתהפכת והאם עליי לעשות משהו בנידון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת חצי שנה

הוספת תגובה

• תגובה לענבר

דבי גרוס דולב
    07/02/2010

הי ענבר
    שלבי ההתפתחות המוטורית של התינוק צריכים להתרחש לפי הסדר ובלי דילוג על אף שלב. כשתינוק "קופץ" ךשלב מתקדם ואינו מממש היטב את השלבים הקמוקדמים, הרי שישסיכוי שקייםקושי כלשהו, ולו קטן,שמקשה על ימוש השלבים הללו. לפי תפיסתי המקצועית חשוב לבדוק מה גורם לדילוג ז ה על מנת שלא יופיע בשלבים מאוחרים יותר וכן לתרגל את התרגילים המתאימים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לעזור לילדה ללכת?
    סיון
    06/02/2010

בתי בת שנה וחודש, עומדת בתמיכה בלבד. היא גם הולכת לבד כאשר היא דוחפת דברים כמו שולחן פעילות או הליכון גרירה (לא כמו של פעם). מאד מקובל ללכת עם הילד כשידיו למעלה והוא בין הרגליים של ההורה ומתקדם. האם זה נכון לעשות כך? האם זה פוגע? האם יש דרך טובה יותר? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם לעזור לילדה ללכת?

הוספת תגובה

• מצטרפת

דניאלה
    06/02/2010

גם בני בן שנה וחודש ועושה בדיוק את אותו הדבר,גם הולך עם הליכון דחיפה,אבל אם יד אחת לא מוכן ללכת אז אני משתמשת בשיטה של 2 ידיים האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסיון

דבי גרוס דולב
    07/02/2010

ה יסיון
    המלצתי היא לא להוליך תינוק כשידיו למעלה מפני שהדבר גורם לתינוק להסמתך עלהולכה זו ובזה הוא מעכב את פיתוח שיווי המשקל העצמאי ומשתמש בידי המבוגר כבקביים. אם כבר יש רצון להוליך הרי שכדאי לעשות זאת כשידי התינוק בגובה מותניו.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה וישיבה 10.5 חודשים
    זיו
    05/02/2010

שלום רב

בני התינוק בן עשרה וחצי חודשים זוחל מ גיל 7 חודשים זחילת גחון. מתקדם בזריזות ועובר מכשולים.

לא עולה על 6, ולרוב לא מצליח להתיישב דרך הצד.

האם יש מקום לדאגה? האם תוכלי להמליץ על תרגילים לחיזוק?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה וישיבה 10.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לזיו

אורנה עטאר
    07/02/2010

זיו שלום,
    בגילו אני הייתי רוצה לראות כבר ניסיונות עליה ל6 והתקדמות.
    רצוי לאבחן את הסיבה שהוא לא עולה על 6 בכדי שיגיע לזחילה על 6 בקרוב ולא יצבור עיכובים בהתפתחות.
    נא שקלי לגשת לאבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    שירה
    05/02/2010

שלום,
    יש ילד בן שנה ושלוש ורציתי לדעת אם ההתפתחות שלו תקינה...
    הוא הולך כבר חודש וחצי מוחא כפיים עושה שלום בייב יי יודע איפה אף איפה אור אומר אמא אבא אומר הם הם לאוכל אומר פו לפו הדב,מו-לפרה,שואג-לאריה,גע גע-לברווז,מחקה גורילה דופק עם 2 הידיים על החזה וצועק אווו,אנאנ לאוטו,אומר אף ומצביע על האף עושה טוק טוק על הדלת עושה נו נו נו עם היד מבין הוראות פשוטות קח תביא תשים בוא וכו'.
    מבחינת מוטוריקה עדינה יודע להשחיל טבעות להצביע לבנות מגדל בן 3 קוביותמדביק מדבקות קטנות.
    מטפס על השולחן בסלון ועל הספות לבד מתיישב על כסא קטן ויורד ממנו לבד.
    האם תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• תגובה לתותי

אורנה עטאר
    05/02/2010

תותי שלום,
    נראה כי התפתחותו תקינה.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגול שכבה על הבטן בחודשים הראשונים
    סארה
    04/02/2010

שלום רב
    בתי בת חודשיים וחצי. סובלת מרופלקס (והקאות ופליטות מרובות). בשל עובדה זו אינני מצליחה לתרגל איתה שכיבה על הבטן ועל הגב. היא או בסל הקל או עלי או ישנה על הצד. האם עובדה זו עלולה לעכב את התפתחותה? עד כמה קריטי עניין תרגול השכיבה על הבטן בשלב זה?

הוספת תגובה

• תגובה לסארה

אורנה עטאר
    05/02/2010

שלום,
    חשוב מאוד לתרגל את השכיבה על הבטן. אני מודעת לקושי במקרה של ריפלוקס בייחוד כי הריפלוקס גורם לשרירי הבטן להיות יותר מוחזקים מהרגיל ולכן מקשה עוד יותר על שכיבה על הבטן.
    תרגלי איתה את תהליך שכיבה על הבטן, נסי לעשות את זה כמה שיותר רחוק מההאכלה האחרונה וכן נסי להשכיב אותה כמה שניתן על הבטן. אינני מבינה למה היא לא שוכבת על הגב?
    כשאת משכיבה אותה על הצדדים הקפידי להשכיב אותה כל פעם על צד אחר בכדי לעודד סימטריה.
    תרגיל:
    1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
    3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוק אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
    5. לשהות על שני הצדדים.
    6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה מועטה
    helena
    04/02/2010

שלום רב,

אני צריכה דחוף עזרה!

אני אמא של ילדה בת חודשיים וחצי שאכלה כל הזמן סימילאק אדוונס בכיף

בימים אחרונים בוכה ולא רוצה בקבוק רוצה רק מוצץ אוכלת כמויות קטנות מהרגיל

למשל אם מקודם שתתה 120 אז עכשיו 40-50 ונרדמת.

כל 4 שעות לפעמים גם 5 שעות

ככה כל ארוחה!

מה אני עושה?אני כל הזמן בלחץ איך היא תתפתח? בשבוע אחרון לא עלתה במשקל !!!!!!!!!

לקחת לבית חולים?(אין לה שום סימנים אחרים חוץ מאכילה מועטה)

תודה על כל מענה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה מועטה

הוספת תגובה

• תפני לפורום תזונת תינוקות

אורנה עטאר
    05/02/2010

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מתיישבת
    ורד
    04/02/2010

ביתי בת 11 חודשים
    תקופת זחילת הגחון הייתה קצרה ישר עברה לשש
    היא נעמדת ומסתובבת סביב חפצים עוברת משולחן לכיסה כמעט ללא אחיזה
    אך היא לא מתיישבת
    (אלא חצי ישיבה חצי עמידה רגל אחת קדימה מכופפת )
    אני לא מושיבה אותה רק לפרקי זמן קצרים
    וגם אז היא או ממהרת לאחוז במשהו או נשענת או ישר חוזרת לזחילה
    מה עושים ? מה בודקים
    תודה
    ורד

לקביעת תור
    סגירה
    לא מתיישבת

הוספת תגובה

• תגובה לורד

אורנה עטאר
    05/02/2010

ורד שלום,
    האם היא לא מתיישבת גם מזחילה?
    איך היא יורדת מעמידה?

מאחר ובגילה זה נחשב עיכוב אני ממליצה לך לעבור אבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לזהות את הסיבה לכך שהיא לא מתיישבת.

את יכולה בנתיים לתרגל איתה הושבה על כדור פיזיו. תושיבי אותה ותתני לא תנועה של הקפצות ותראי איך היא מגיבה לכך (האם היא פותחת פיסוק רחב, מצב כפות הידיים). לאחר מכן העבירי אותה לישיבת שיכול (רגל מכופפת אחורה ורגל מכופפת קדימה) על הכדור ותני לה תנועה ותראי האם היא יכולה לאזן את עצמה לבד או נשענת עלייך (אני מאימינה שלא תוכל לאזן את עצמה לבד).

בנוסף - כשהיא על 6 הניעי לה את האגן אחורנית והצידה שתגיע לישיבת שיכול ותראי אם היא צריכה להישען עם הידיים או לא.

יש סיבות רבות לתינוק שלא מתיישב בגילה ואני כאן זורקת כמה נקודות אך יש צורך באבחון מדוייק יותר ורצוי שתשקלי זאת.
    תעדכני אותי.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות לגיל שנה וחודש
    אתי
    04/02/2010

שלום ביתי בת שנה וחודש,
    מתפתחת יפה , הולכת כמה צעדים, משחילה טבעות בונה מגדל קוביות מכניסה צורות וכו'... מבינה גם שמדברים אליה (איפה אף , ראש, אור עושה כל הכבוד ..
    היא מקשקשת המוןןןןן אבל לא אומרת מילה אחת ברורה גם לא אמא ואבא שהיתה קטנה יותר היתה אומרת אבא וגם לפעמים מאמא אבל פתאום נראה שאולי זה לא היה מכוון היא אומרת המון הברות אבל לא מילה שלמה עם משמעות
    האם יש סיבה לדאגה ?
    איך אפשר לעודד אותה .. אני מדברת איתה המון וחוזרת על מילים ושרה לה ...

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות לגיל שנה וחודש

הוספת תגובה

• תגובה לאתי

דבי גרוס דולב
    04/02/2010

הי אתי
    התפתחות השפה היא עניין הדרגתי ואינדיבידואלי ואין שום צורך לדאוג לזה בגיל כה צעיר. הדרך היחידה לעודד אותה היא להמשיך ולדבר אליה הרבה, בקול רם ובהבלטת המילים.
    בברכה
    דבי גרוסדולב
    יינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השרדות פג
    רווית
    04/02/2010

שלום,

חברתי מודאגת ומבועתת ממצבו הבריאותי של פגה. הוא נולד לפני שבועיים (שבוע 27), עדיין סובל מבעיות נשימה ומונשם על ידי מכונה, אובחנה אצלו בעייה של חסימת מעיים חוזרת, ודימום במוח שכנראה פגע כבר ברקמות.

הרופאים מדברים אליה בעדינות ולא ברורים מספיק אם ישרוד. הייתי רוצה לדעת מה לדעתכם סיכויו לשרוד אם המצב לא משתפר? הוא אף איבד כמה גרמים ממשקלו בגלל החסימות במעי.

לקביעת תור
    סגירה
    השרדות פג

הוספת תגובה

• תגובה לרווית

דבי גרוס דולב
    04/02/2010

הי רווית
    פורום זה אינו פורום רפואי ולכן לא נדע לענות עלשאלתך. אני מאחלת לחברתך ולבנה בריאות והתחזקות טובים ומהירים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה וישיבה
    אלינור
    04/02/2010

שלום,יש לי ילדב בת שבעה וחצי חודשים שמתהפכת בגיל חמישה חודשים כבר התהפכה לשני הצדדים והחלה לזחול אחורנית בגיל חצי שנה היא מגיעה לכל מקום שהיא רוצה ע"י זחילה קדימה אבל על הבטן ובעיקר אחורה!!בחודש האחרון היא עומדת על שש מנסה להתקדם אך ללא הצלחה מכיוון שהיא נוחתת על הבטן והיא גם מנסה לשבת אך לא מצליחה היא מתרוממת לישיבה ממצב של שכיבה אבל היא מנסה עכשיו מעמידה של שש איך אפשר לעזור לה לזחול על שש ולשבת בהצלחה?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה וישיבה

הוספת תגובה

• תגובה לאלינור

אורנה עטאר
    05/02/2010

אלינור שלום,
    בתך נמצאת במקום טוב התפתחותית. היא מנסה ומבררת ובודקת איך היא יכולה להתרומם, להתקדם וכו' וזה בסדר גמור לגילה. בשלב הזה אין להתערב אלא לתת לטבע לעשות את שלו. אני מעריכה כי בקרוב מאוד היא תתחיל לזחול ובמקביל להתיישב.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    ליאת
    04/02/2010

שלום,

בני בן חצי שנה ,לא אוהב לשכב על הבטן, נראה כי שרירי הגב שלו הרבה יותר חזקים וגורם לו להקשית את הגב אחורנית ואף כשהוא שוכב על הגב הוא מקשית את עצמו ומסתכל על כולם הפוךונהנה מזה

כשהוא על הבטן, מתעצבן ופורש את הידיים לצדדים.

מה לעשות ?[

ניסיתי לתרגל את כל התרגילים המוצעים פה יומיום, וזה לא כל כך עוזר ? יש עוד הצעות ?
    חוץ מערסול, התעגלות הגב,הצלבת ידיים,טפיחות על החזה כהכנה לשכיבה על הבטן וכו'...

יום טוב

ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובהלליאת

דבי גרוס דולב
    04/02/2010

הי ליאת
    אם תרגלת את כל התרגילים שהצענו פה ואין שיפור כדאי אולי לשקול אבחון ולבדוק האם יש קושי ספציפיכ גון טונוס מוגבר, מתח יתר או דבר אחר שמפריע להתפתחותו שלבנך. בד"כ מדובר בקושי קטן אך מגביל אותו ניתן לפתור בעזרת תרגילים פשוטים וידידותיים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 וחצי חודשים
    טל
    04/02/2010

שלום,
    ביתי החלה להתהפך לפני חודש וחצי באופן חופשי. היום כי כבר זוחלת מנסה להתרומם כשהיא שוכבת על הגב ומרימה את עצמה לעמידה בעזרת רהיטים אנשים.
    מאז שהיא החלה לזחול היא הפסיקה להתהפך. כאשר שמים אותה על הגב היא שוכבת ולא זזה. כששמים אותה על הבטן היא ישר מתחילה לזחול.
    מה אפשר לעשות כדי לעודד אותה ומדוע זה קורה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 8 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לטל

אורנה עטאר
    05/02/2010

טל שלום,
    תנסי להזכיר לה את ההתהפכויות כשהיא על הגב ואל תהפכי אותה יש על הבטן. תעבירי לה רגל לצד הרגל השנייה ושהיא תשלים את ההתהפכות, בנוסף את יכולה לשים לה גירוי בצד ואני מאמינה שהיא תתהפך אליו.
    את ניסיונות ההתרוממות שהיא על הגב אני לא מבינה, האם היא מרימה ראש כשהיא שוכבת על הגב? את זה אני רוצה שתנסי למנוע ממנה ע"י הרמת הרגליים. יש כאן שימוש לא נכון בשרירי הבטן שאין בו שום צורך והוא לא מוביל אותה לשום מקום, היא צריכה ללמוד להתיישב ולהתרומם משהייה על הבטן.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רגוע לאחרונה
    דקלה
    04/02/2010

בני בן 4 חודשים ושבוע . עד לפני כשבועיים הוא היה מעסיק את עצמו ומשחק המון עם עצמו בכייף.
    בשבועיים האחרונים הוא צועק (לא בוכה אלא צועק) המון ורוצה אותי כל היום לידו צמוד.
    מה לעשות ???

לקביעת תור
    סגירה
    לא רגוע לאחרונה

הוספת תגובה

• תגובה לדקלה

דבי גרוס דולב
    04/02/2010

הי דקלה
    לקבל,להכיל ולזכור שיש תמיד שינויים בהתפתחות התינוק. לפעמים הוא אוהב להיות לבד ולפעמים הוא רוצה רק את את אמא וזה בסדר.הצעקות הן בד"כ גילוי הקול של התינוק ומימושו.
    נסי לשלב בין הצרכים שלו לבין הצרכים שלך- תני לו להיות לבד, כשהוא מתחיל לבכות, הרימי והחזירי למזרון או היתישבי לידו, לפעמים הרימי והשאירי עלייך וכן הלאה. גם זה ישתנה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה