פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי לא מוסבר
    רקפת
    21/02/2010

בני בן כמעט חמישה חודשים בוכה בלי הסבר מהיום שנולד, בהתחלה הרופאים צחקו עלי אמרו מה את רוצה גברת תינוקות בוכים , אבל אחרי קצת זמן הבנתי שזה לא נורמלי ולפני שבועיים לקחנו אותו לרופא מומחה שאמר שאם היתה בעיה היו רואים את זה בהתפתחות שלו , הכל בסדר אבל הילד בוכה, כמובן שאנחנו לוקחים אותו הרבה על הידים וזה עוזר אבל זה לא נורמלי כי יש עוד דברים לעשות , ולפעמים אני רק יוצאת מתווך הריאה שלו להביא משהו ,משחק ,חיתול והוא צורח! זה מתיש .
    אני אציין שאנחנו מעניקים לו המון ,בצחוק ,במגע אבל גם תוך כדי משחק הוא פתאום מתחיל לבכות
    הוא גם צורח לי בזמן שאני משכיבה אותו על הבטן מה שאני יודעת שמאוד חשוב אך בכל זאת לשכנע אותו על הבטן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכי לא מוסבר

הוספת תגובה

• תגובה ךרקפת

דבי גרוס דולב
    21/02/2010

הי רקפת
    לא אוכל לדעת את הסיבות לבכי של בנך ללא היכרות ובכל מקרה הן יכולות להיות שונות אף בלתי מוסברות. במקרים כאלה אני ממליצה לפנות לאחת מדרכי הטיפול האלטרנטיביות שמתאימות לתינוקות ולנסות לעזור לתינוק דרך זה. יש קרניו סקרל, דיקור ועוד, לפי טעמכם ונטייתכם.
    ישנם תינוקות שפשוט קשה להם התחלת החיים וטיפול שכזה יכול מעט לעזור.
    מבחינתי מה שיכול לעזור הוא הרבה הרבה מגע עמוק- טפיחות, שפשופים, לחיצות ועוד וזאת על מנת לעזור לתינוק בפן הגופני ודרכו ברגשי.
    לאחר שתהיהי מעט רגיעה חשוב יהיה להרבות בשכיבה על הבטן וכןלתרגל את התרגילים הרבים עליהם המלצנו בפורום זה לשיפור השכיבה על הבטן.
    מאחלת לכם ולבנכם ימים קלים יותר.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

taly
    22/02/2010

אם תרשי לי להוסיף בני כרגע בן 9 חודשים הייתה לנו אותו בעיה הוא היה בוכה יום ולילה הייתי מבקרת אצל רופא ילדים פעמיים בשבוע לפחות החלפתי כל הרופאים בקופת חולים נאמר לי שזה אופי אפילו היה מקרה שהזמנו אמבולנס כי הוא בכה מהבוקר עד 4 בצוהורים בלי הפסקה אצלינו היתה בעיה רצינית של גזים ובאמת קושי להיתרגל לעולם. כרגע זה קצת עבר הוא נהפך להיות יותר פתפתן זו דרכם להיתבטות גם יציאת שינים הוא הרגיש מגיל 3 חודשים . המסז'ים מאוד עזרו ופשוט הפסקתי להיות בלחץ אין מה לעשות זה באמת אופי זה ילד שכל הזמן על הידיים ורוצה רק את אמא לא כל כך הולך לזרים דברי איתו יותר אם הזמן זה עובר לאט לאט אני מאוד מבינה אותך אצלינו כל היום זה כמו מלחמה זה מאוד קשה נפשית ופיזית אך זה הילד שלך וכזה הוא למרות שהיה לי קשה להאמין שאין שום בעיה רפואית וזה האופי פחדתי שילד סובל ואני לא עושה כלום. אך לדעתי לא צריך שום טיפולים טרופטים רק סבלנות והרבה מגע וחום ושיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת תולעת
    עדי
    20/02/2010

שלום,
    בני בן 9.5 חודשים. לא זחל גחון, לאחרונה (2-3 שבועות) החל בזחילת שש אבל לא עושה אלכסונים - הוא מקרב את הברכיים אל החזה ואז מותח את הגוף קדימה ו"מפיל" את החזה והידיים לרצפה. נראה שצורת הזחילה הזו כבר די מבוססת, ואני מודאגת שהוא לא זוחל זחילת שש מלאה ונכונה. אילו תרגילים עליי לעשות?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    זחילת תולעת

הוספת תגובה

• תגובה לעדי

אורנה עטאר
    21/02/2010

עדי שלום,
    את מתארת כאן שיבוש בזחילת 6 של בנך. אני מציעה לנסות כשבוע את התרגילים שאני אתן לך על בסיס יום יומי. במידה ותראי שאת לא מגיעה לתוצאות לבדך, תשקלי לקחת אותו לאבחון בכדי שמדריכה להתפתחות תינוקות תזהה את הסיבה לאי רכישת הצלבות ותעבוד איתכם באופן פרטני ומדוייק יותר.
    1. כשהוא על הגב הצליבי יד ורגל נגדית, את יכולה לשלב משחק של "טוק טוק טוק", אחזי יד ורגל נגדית והניעי אותם לכיון היד הפנויה עד הצד וחזרה, עשי זאת גם ליד והרגל הנגדיות.
    2. כשהוא על 6 הציעי לו גירוי כל פעם ליד אחרת, ניתן ע"י בועת סבון לעודד אותו לעזוב כל פעם יד אחת וליישר אותה קדימה לאחיזת הגירוי.

תעדכני אותי,
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת "תולעת"

תמרית
    06/04/2010

שלום,
    אצל בני בעיה דומה.
    הוא בן 7.5 חודשים, התהפך מהגב לבטן בגיל 3 חודשים, וזוחל "תולעת" מגיל 5 חודשים.
    צד ימין יותר דומיננטי אצלו ואני רואה שהוא משתמש בו באופן פעיל יותר.
    פיתח לעצמו זחילה שבה הוא עומד על 6, מקרב את הרגליים אחת אחרי השניה לכיוון הבטן, ואז מפיל את הגוף והידיים קדימה. אין הצלבה או הפרדה של יד-יד.
    ניסיתי לגרום לו להרים כל יד בנפרד תוך עמידה על 6 אולם הוא עושה זאת רק כשנשען על שמאל ומרים את ימין. לא מצליח לעשות הפוך.
    בחודש האחרון הוא התחיל להיעמד כשנשען על חפצים ואף לנוע כך תוך כדי הליכה (נשען על הספה והולך לאורכה).
    אני מודאגת מכך שהוא לא מפתח זחילה רגילה וחוששת מכך שזה ישפיע על ההתפתחות העתידית שלו. כמו כן הוא אינו יושב עדיין.
    אשמח מאד לעזרה.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתמרית

אורנה עטאר
    07/04/2010

תמרית שלום,

אני רוצה להתייחס לכמה דברים. את מתארת כאן איזו א-סימטריה כאשר צד ימין דומננטי יותר. בנוסף זחילה ללא שימוש בהצלבות והליכה מאוד מוקדמת.
    קודם אני ממליצה להרחיק ככל שניתן כל אפשרות להיעמד וללכת באמצעות חפצים בגילו ולעודד יותר את הזחילה. מערכת שהלד והשרירים שלו עדיין לא מוכנה לשלב הזה ובצורה שלא תיראה לו כ"משהו שאסור לעשות" נסי להוריד אותו לרצפה ולא לתת לו אפשרויות כמו ידיים, להעמיד אותו, בימבות וכאלו שמעודדות הליכה לא עצמאית.

לגבי השימוש בצד ימני יותר. האם הוא שוהה על הגחון? במידה וכן, את יכולה להציע לו בועת סבון כל פעם ליד אחרת ולראות שהוא מעביר משקל ליד השנייה ומושיט כל פעם יד אחרת. חשוב גם לראות שהוא יודע ליישר את היד ולהושיט אותה רחוק (למתוח אותה). את יכולה להמשיך ולתרגל את זה גם על 6 ולגרות את היד השנייה לעיתים עם בועת סבון שמתפוצצת לו על היד ואח"כ להציג עוד אחת ולחכות להושטה.

בנוסף נסי את תרגיל ההצלבות שנתתי לעדי על הגב.

התרגול צריך להיות יום יומי בכדי שנראה שינוי.

התרגולים שאני נותנת לך כאן הם ללא זיהוי/אבחון של מקור הקושי ולכן אני ממליצה לנסות תקופה מסויימת לבד ואם את רואה שאת לא מגיעה לתוצאות לשקול לראות מדריכה להתפתחות תינוקות.

תעדכני אותי איך הולך.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידכון

תמרית
    11/04/2010

היי, תודה על התגובה המהירה.
    רציתי לעדכן בשמחה שבני החל לזחול זחילה רגילה ונהדרת!
    אחרי יומיים של תרגילים הוא הבין את העניין וגילה שהזחילה שאני "מציעה" לו היא אכן יותר נוחה, ואימץ אותה בחום.... :-)
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי, אנ שמחה!

אורנה עטאר
    12/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    דניאלה
    19/02/2010

בני בן השנה וחודשיים סיגל לעצמו הליכה על הברכיים,ונע כך ממקום למקום,
    עדיין זוחל על שש אבל פחות כי רוצה מאוד ללכת ולא מצליח,
    הולך עם רהיטים,ועוזב לשניה את מה שמחזיק בו כשלא שם לב,חושש מאוד מיציאה משיווי משקל,יש לציין שסובל רבות מנוזלים ודלקות באוזניים.
    לא מוכן ללכת בליווי היד שלי ומיד מתיישב או נגרר ,עם שני ידיים שלנו מוכן(מעדיפה שלא כי נאמר לי שלא טוב)
    הייתי מאוד רוצה לקבל תרגילים בשבילו לחזרות יומיומיות כי הזמן עובר והוא דורך במקום...
    וכבר הייתי באבחונים שונים וגם רופא הילדים אמרו לי שזה עניין של זמן,אבל כמה זמן?
    הייתי שמחה עם תמליצו לי לאן לפנות איתו?התפתחות הילד -רופא הילדים וטיפת חלב טוענים שאין צורך ולא מוכנים לתת הפניה,נשאר רק באופן פרטי...

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• תשובה מאמא שהיתה שם לא מזמן....

אמא
    20/02/2010

אני מניחה שכאן יגידו לך שאת יכולה לראות מדריכה וכו'.... אבל אני יכולה לספר לך שבתי תקופה ארוכה הלכה על הברכיים או זחלה על 6. היא התחילה ללכת עם חפצים ממש מוקדם בגיל 8 חודשים וחשבנו שההליכה תגיע מהר. אבל היא חיכתה עם זה והתחילה עם צעדים ראשונים רק בגיל שנה ו-3. היום היא בת שנה ו-4 וכבר הולכת ממש יפה. אז לדעתי האישית טיפת חלב והרופא צודקים ופשוט תני לו זמן. אני ראיתי פה תשובות של שירי קאשי שטוענת שאחרי גיל שנה וחודשיים אם ילד לא מראה סימני הליכה עצמאית זה מראה על קושי ועדיף לראות מדריכה וזה הלחיץ אותי, לכן חשוב לי להגיד את דעתי שלא תלחצי. ובניגוד למה שהיא טוענת, זה בסדר גמור לא ללכת עד גיל שנה וחצי!!!
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אמא

דניאלה
    20/02/2010

אני כבר ראיתי מדריכה,שרק עשתה לי ולילד רע יותר,והכניסה אותנו ללחץ,
    מחר הילד בן שנה וחודשיים ואכן לא ממש מראה רצון וסימנים שהוא מתכוון ללכת בקרוב,
    ואני חיה בתסכול יום יומי למרות שהילד מקסים לכל הדעות,
    יתכן שיש לו מעט בעייה בשיווי משקל בגלל דלקות האוזניים שהוא לוקה בהם,אבל פשוט אין לו בטחון עדיין,ואולי גם הרגליים שלו לא מספיק חזקות,
    אחי התחיל למשל ללכת כמעט בגיל שנתיים ואף אחד לא הלחיץ את ההורים שלי שמשהו לא בסדר אצלו ואכן כשהתחיל ללכת ישר רץ,ויותר מהר מכולם,
    לכן אני לא מבינה למה כל כך מלחיצים אותי,ממתי תינוקות בגיל שנה וחודשיים חייבים להתחיל ללכת?
    הייתי אצל אורטופד,טיפת חלב ואצל רופא הילדים אני הרי אורחת קבועה וכולם אמרו לי לתת את הזמן,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחה להרגיע

אמא
    21/02/2010

יש באמת הלחצה מיותרת של מדריכות מסוימות (למשל אורנה תמיד עונה כאן שזה לא עיכוב עד שנה וחצי אבל שירי מלחיצה מאודדדדד). ולגבי זה שהוא לא מראה סימנים- תאמיני לי, פתאום יום אחד הם מעיזים לעשות צעד, אחר כך שניים והופ.... הם הולכים. אני אפילו אחרי שהיא התחילה ללכת כתבתי פה שאלה על זה שהיא עדיין גם זוחלת ויש לה נפילות ואפילו אז שמעתי מהם (מאורנה!) שאולי יש לה בעיה וכדאי להיפגש עם מדריכה. כמובן שלא עשיתי את זה ותוך שבועיים הפסיקה לזחול וגם היציבות שלה ממש השתפרה. הזמן עושה את שלו!! אם רופא אמר שהוא בסדר אז הוא יילך!!
    ורק שני טיפים לי אליך:
    1. תעשי לו תרגילים לשיווי משקל- תרקדי איתו על הכתפיים שלך ותחזיקי אותו באגן או ברגליים ולא בכתפיים. תעשו ביחד גלגולים והיפוכים על המיטה והכי חשוב תעשי הכל כמשחק כייפי ולא כתרגילים.
    2. אני יודעת שזה קשה אבל תנסי לא לשדר לו לחץ ללכת כי זה גורם להם גם להילחץ ולא לנסות. אני דווקא שהרפתי והפסקתי כל היום "לעודד" אותה לזה זה בא בעצמו. תחליטי ששבוע עכשיו את מרפה מהנושא של ההליכה ותראי איך הוא מגיב.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דניאלה
    21/02/2010

בקשר לתרגילים-אני עושה לו,מה שהומלץ לי לחלק מהתרגילים היה לו אנטי,אז הפסקתי מה שהוא אוהב ממשיכים(על הכתפיים,כדור פזיו,נדנדה וכ"ד).
    אני מקווה שבקרוב הוא באמת יתחיל לרצוץ לעזוב את התמיכה וללכת,יכול להיות שבגלל שאני מאיצה בו ומשדרת לו שזה חשוב מאוד הוא נלחץ,ננסה להוריד ממנו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקורת

דניאלה
    21/02/2010

בכל מקרה אני עם בטן מלאה בקשר לביקורות שאני קבלתי על הדרך שלי לחנך את הילד(בהדרכה שהוא קיבל הוא בכה ולא שיתף פעולה,כי לא היה לו נעים,ומדובר בילד חברותי שנמצא במסגרת עם הרבה ילדים גם גדולים יותר ואין בעיה)אני מודעת לזה שכשקשה לו הוא מוותר מהר ולא כל כך מעז,אבל זה האופי שלו,גם אני ככה.

וזה שהוא עדיין לא הולך קשור לזה שכנראה מערכת שיווי המשקל שלו עדיין לא מוכנה לזה והוא צריך זמן,הוא עבר הרבה דלקות אוזניים ניקורים ונוזלים,וכמו שהאורטופד אמר לי:"תזכרי מה שד"ר ..... אומר לך תוך כמה שבועות הוא רץ".
    אז אני אופטימית.
    כמו כן מי קבע ומי אמר שברגע שהילד מגיע לגיל שנה וחודש גג הוא חייב להתחיל בסימנים ורצון ללכת כאשר הרף העליון להליכה הוא שנה ושבע ושעיכוב נחשב מגיל שנה וחמש בערך....
    מדוע מלחיצים אותנו?אני רוצה להבין זאת...כי איכות החיים שלי נפגעת מהדאגות המיותרות האלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדניאלה

אורנה עטאר
    21/02/2010

דניאלה שלום,
    את מעלה כאן סיבות שייתכן והן הסיבה לכך שבנך הולך על הברכיים ולא מעוניין כרגע לעלות לבסיס צר יותר.
    בנך אינו בעכוב עדיין כי הוא בן שנה וחודשיים ולכן הרפואה הקונבנציונלית אומרת שאין מה לדאוג.
    אני הייתי רוצה שתאתגרי אותו ככל שניתן ביציאות משיווי משקל בכדי שהוא ישכלל את מערכת שיווי המשקל שלו וירגיש בטוח ויציב לעבור לעמידה.
    - תשאו אותו על הכתפיים עם החזקה רק באגן או ברגליים.
    - כשהוא עומד על כפות הרגליים ומחזיק ברהיט - נדנדי מעט את הרהיט שוא ילמד לאזן את עצמו.
    - המון אתגרי זחילה בג'ימבורי, מגלשות. לשים דגש שהוא מאותגר כשהוא שוהה בג'ימבורי ולא בוחר במתקן שהכי פחות מאיים על מערכת ש"מ שלו.
    - לשחק בלזרוק כריות - אפילו כשהוא בישיבה, בזחילה, בעמידה על הברכיים.

תעדכני אותי עוד כשבועיים איך הולך.
    במידה ואת עדיין מעוניין בעין בוחנת ואבחון מדוייק - את מוזמנת לפנות לאבחון פרטי אצל מדריכה להתפתחות תינוקות ותקבלי עוד המון כלים.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא ודניאלה

אורנה עטאר
    21/02/2010

אמא שלום,
    אני כאן בכדי להוריד לחץ ולא להעלות.
    חבל שדברים נאמרים בצורה כזו.

ראי את [a href='http://www.beok.co.il/LongItemForum.aspx?frstrec=579949' id='link']התגובה [/a]שכתבתי לך בזמנו.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לאורנה

דניאלה
    22/02/2010

אני אנסה למרות שאת התרגילים האלא אני כבר התחלתי לעשות איתו,
    חלקם לא מוצאים חן בעניו והוא מביע מחאתו בבכי,
    החלטתי שבכי לא מרתיע אותי יותר,כנראה ותרנו לו תמיד מהר מדי...מה באמת לעשות כשהוא בוכה וכועס,להמשיך?(אני בכל זאת מרגישה רעה)
    היכן אני מקבלת אבחון פרטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דניאלה

אורנה עטאר
    22/02/2010

הי דניאלה,
    אני לא מאמינה בלתרגל בבכי. בבכי אין למידה. בכך דוגלת שיטת "צעד ראשון".
    הוא בוכה כי קשה לו ולא נוח לו במצב הזה. אני מתארת לי שתנועה במרחב מרתיעה אותו ולכן הוא בוכה. במקום לוותר אנחנו צריכים למצוא את הדרכים הכיפיות להכיר לו את המקום הקשה הזה, פשוט בצורה אחרת.
    העבודה צריכה להיות הדרגתית.
    תנסי להכניס את זה לשגרת יומכם ולא "כתרגיל שצריך לעשות", משהו כיפי שעושים עם אמא או אבא.
    את לא צריכה להרגיש רעה...את מכינה אותו לחיים האמיתים. בטחון בגוף שלך וביכולות המוטוריות שלך כפעוט משפיעות באופן ישיר על הבטחון העצמי, הדימוי שלי כילד וכו'.
    אבחון פרטי את יכולה לקבל במרכז "צעד ראשון" בתל אביב.
    אם את רוצה להתיעץ או לדבר איתי בטלפון את מוזמנת.
    0544-366399

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

דניאלה
    03/03/2010

הייתי בעבר באבחון ב"צעד ראשון",נתנו לי תרגילים,
    האבחון:זחילה לא מאורגנת,פחד מנפילה,ובעיה קלה בשיווי משקל(בגלל נוזלים באוזניים)
    בנתיים הזמן עובר ועדיין אין ממש שינוי,אמנם התנועה שלו השתפרה והוא יותר מעז(עולה ויורד מכסאות ומספות)אבל עדיין לא נראה לקראת הליכה,ועדיין הולך על הברכיים,
    הרופא ילדים טוען שהוא עדיין מפחד ויש לתת לו את הזמן שלו,וכשהוא יהיה מוכן יעשה,מסרב לתת לי הפניה או לעשות משהו בנידון...
    בנתיים כמעט כל הילדים בגן בגילו כבר הולכים והוא מאחור,וזה מתסכל אותי מאוד,
    הייתי מעוניינת ברשימה של תרגלים לעשייה יום אחרי יום שיראו שיפור בטווח קצר,או המלצה מה לעשות בעניין הזה....כי הזמן רץ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאלה שלום

אורנה עטאר
    06/03/2010

בנך עדיין אינו בעיכוב בהליכה ולכן אני הייתי רוצה שתסירי דאגה מלבך. אני מבינה שאת משווה לקבוצה בה הוא נמצא אך הוא עדיין אינו בעיכוב. מה שמטריד אותי זה שהוא בוחר ללכת על הברכיים ולא על שש. האם הוא משלב בין זחילה להליכה על 6? אם כן, אז זה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורנה

דניאלה
    07/03/2010

כן הוא משלב בנהם,כשהוא רוצה להגיע מהר הוא עובר לזחילת 6 וזוחל לעבר המטרה.
    אז כנראה יש לו את הקצב שלו,ואני צריכה להרפות ממנו....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

דניאלה
    13/03/2010

הילד התחיל ללכת...
    עומד מיצב את עצמו וצועד כ10 צעדים ונופל,

תודה על העידוד והתשובות המרגיעות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה כיף לשמוע!

אורנה עטאר
    15/03/2010

:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8 וחצי חודשים עדיין זוחלת על הגח
    קרן
    18/02/2010

בתי החלה לזחול בגיל 7 וחצי חודשים על הגחון. בהתחלה זה היה נראה כמו שחיית חתירה:ידיים ישרות מתחלפות בשבועיים האחרונים זוחלת יותר טוב וללא יישור הידיים, אך עדיין על הגחון.האם לא אמורה כבר לעלות על 6? כיצד לעזור לה לזחול על 6?

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

דבי גרוס דולב
    20/02/2010

הי קרן
    שהייה של חודש על הגחון אינה מהווה בעיה או עיכוב. תינוק יכול להשאר על הגחון עד כחודשיים, אם לא תראי נסיונות עלייה על6 בחודש הקרוב,את מוזמנת לחזור אלי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 חודשים מיישר את רגליו בחוזקה
    שרי
    18/02/2010

שלום,
    בני בן 5 חודשיים החל בתופעה חדשה:
    כאשר אני מפשיטה אותו להחליף חיתול הוא מיישר את רגליו בחוזקה וקשה לשכנוע לקפלן.
    ישנה סיבה מובנת??!
    תודה,
    שרי

הוספת תגובה

• תגובה לשרי

דבי גרוס דולב
    20/02/2010

הי שרי
    אם יישור הרגליים קורה רק בעת ההחתלות הרי שמדובר בסוג של התנגדות לזה. הדבר מוכר ושכיח ומהווה תגובה התנהגותית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת 6
    אמאלה
    18/02/2010

שלום,

בני היקר בן 9 חודשים שבוע הבא

התהפך בטן-גב גיל 5 חודשים, בטן-גב 5.5 חודשים, זוחל גחון מגיל 7.5 חודשים, התיישב בגיל 8 חודשים ושבוע

עומד המון על 6 אך לא זוחל 6

האם זה עיכוב? האם ניתן לעשות משהו? כרגע גם מתלהב מאוד מהישיבה אז לא זז יותר מדי..

לקביעת תור
    סגירה
    זחילת 6

הוספת תגובה

• גב-בטן 5.5 חודשים ..

אמאלה
    18/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשירן

דבי גרוס דולב
    20/02/2010

הי שירן
    לא מדובר עדיין בעיכוב , יכול להיות שיש קושי בהתחלת הזחילה או התלהבות מהישיבה ולכן העיכוב.
    נסי לעודד את בנך להתקדם על 6 בעזרת:
    1. שימי בפניו מכשוליםכגון כריות,הרגל שלך ועוד. שימי אותו על הבטן, על המכשול וגרי אותו לעבור אותו בעזרת צעצעוע אהוב.
    2. כשהוא על 6 אחזי בו מאחור בשני צידי האגן והניעי אותו קדימה ואחורה בנדנודים.
    3. כשהוא על 6 גרי אותו לעזוב בכל פעם יד ע"י צעצוע שמוגש לו בגובה ורוחב הכתף שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה לתשובתך

אמאלה
    20/02/2010

ותודה על המהירות :)

הוא מתנדנד על 6 המון, הוא גם עושה צעדון קטןטן עם יד אחת אבל לא מעבר. הוא מנתק את הידיים. האם התרגולים יביאו אותו מעבר לכך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות ידיים
    דנה
    18/02/2010

שלום,

התינוקת שלי בת 10 חודשים והיא מתפתחת בסדר גמור. מוחאת כפיים, מגיבה ומאוד פעלתנית. אך יש לה לפעמים תנועות ידיים כמו התנעה של אופנוע (כן...זו הדרך היחידה לתאר את זה). היא לא עושה את זה במקרים ספציפיים אבל זה פשוט מוזר. דברתי עם הרופאת ילדים על זה והיא אמרה שזו תנועה שכיחה אצל תינוקות וזה יעבור לבד. האם זה אכן דבר מוכר? אשמח לתגובה בנושא.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תנועות ידיים

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    20/02/2010

הי דנה
    אכן מדובר בתנועה שכיחה של תינוקות רבים שמביעה לעיתים התלהבות או רגשאחר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 3.5 חודשים עם רפלוקס
    מיטל
    18/02/2010

הקטנה שלי בת 3.5 חודשים, סובלת מרפלוקס ונמצאת במעקב רפואי בעניין. אין אפשרות כלל להשכיבה על הגב, אלא בזוית של לפחות 15 מעלות וזאת ע"מ להמנע מהתקף. ברב שעות היום היא נמצאת בטרמפולינה ו/או על הבטן לפרקי זמן קצרים בלבד (עד 10 דק' כל פעם) מכיוון שהיא מתעייפת נורא, ולפחות שעה אחרי הארוחה.
    היא טרם מתהפכת, ובשכיבה בזווית מאד מנסה להרים את הראש כלפי מעלה, מאמצת מאד את שרירי הבטן.
    לשאלתי, כיצדד אני יכולה לעודד אותה להתהפך תוך כדי שאני מפידה על זוית גל מנת להמנע מהתקף?
    שנית, האם הטרמפולינה עשוייה לשבש/לעכב התפתחות, או חמור מכך לגרום לבעיה כלשהי בטונוס שרירים?
    תודה, מיטל

הוספת תגובה

• בת ארבע וחצי חודשיים לא מתהפכת

לירון
    18/02/2010

שלום
    ביתי בת הארבע וחצי חודשים , תינוקת מקסימה חייכנית ונבונה.
    איננה מתהפכת כלל לא מהבטן לגב ולא מהגב לבטן.
    יש לציין שרק בחודש האחרון אני מקפידה לשים אותה על הבטן כי בהתחלה לא היה לי מודעות בעניין.
    א. האם זה בסדר מבחינת הגיל ?
    ב. האם בגלל שלא הקפדתי יש עם זה עיכוב?
    תודה טל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לטל

דבי גרוס דולב
    20/02/2010

הי טל
    טווח גיל ההתהפכויות הוא בין 4-6חודשים,כך שביתך אינה בעיכוב. חשוב להקפיד ולהמשיך להשכיב על הבטן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דבי גרוס דולב
    20/02/2010

הי מיטל
    קודם כל הבריאות.אם ביתך צריכה לשהות בזוית מוטה לאחר האכילה, חשוב לעשות זאת. אבל יחד עם זאת חשוב גם להחזיר לשכיבה של 180 מעלות כשאפשר. שהייה מרובה בזוית מוטה כמו בטרמפולינה יכולה לגרום לשיבושים שכן היא מעודדת התרוממות דרך שרירי הבטן וגורמת למתח בשרירים. אני לא הייתי משקיעה מחשבה כרגע בהתהפכויות אלא בהגדלת הזמן של השהייה בשכיבה על הבטן (במסגרת הניתן כמובן).
    ההתעייפות על הבטן מצביעה על קושי,ומכיוון שההתפתחות המוטורית מתחילה משכיבה על הבטן,חשוב מאוד לתרגל זאת. אין אפשרות לעודד התהפכות ממקום של שכיבה בזווית.
    בכל המקרים של רפלוקס שאני מכירה, ההקפדה על זווית היא לאחר האכילה, אני מקווה שגם אצלכם כך הדבר ושהדגש יהיה על שכיבה עלהבטן כשאפשר ומתוך כך לחשוב על ההתהפכויות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 10 חודשים לא זוחל
    אורלי
    18/02/2010

בני בן ה 10 חודשים תינוק מאוד פעלתן,מתגלגל ממקום למקום אוחז בחפצים מעבירם מיד ליד,מוחא כפיים ,מנופף לשלום ,מסתובב סביב עצמו אבל לא זוחל,מה עליי לעשות? האם להמתין עוד או לבקש פיזיותרפיה לתינוקות על מנת לקבל תרגילים.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 10 חודשים לא זוחל

הוספת תגובה

• בן 10 חודשים

שירי קאשי
    18/02/2010

הי אורלי,
    בגיל זה הזחילה כבר אמורה להיות מבוססת והתינוק אמור להתחיל להכין את עצמו לקראת עמידה. כאשר תינוק מפתח דפוס התקדמות שונה, כמו למשל התקדמות על ידי גילגולים, זה מעיד על כך שישנו קושי מוטורי כלשהו והוא מצא לעצמו דרך לעקוף זאת ובכל זאת להתקדם. אני ממליצה לא להמתין כיוון שהקושי הקיים ימשיך ללות אותו גם לשלבים הבאים וכן יש חשש שהוא ידלג על שלב הזחילה שהוא שלב חשוב שכדאי לממש אותו.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חודש במשקל גבוה
    מוש
    17/02/2010

שלום,
    הב שלי נולד במשקל 4 קילו והמשקל שלו לאחר 35 יום הוא 5.3
    הרופא אמר שזה גבוה מידי וצריך להאכיל פחות, האם זה נכון?
    איך אפשר להוריד לתינוק בכמות האוכל לה הוא רגיל?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חודש במשקל גבוה

הוספת תגובה

• אנא פני לפורום העוסק בתזונת תינוקות

אורנה עטאר
    17/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל דאגה

חסוי
    18/02/2010

גם הבת שלי נולדה במשקל של 4 קילו והיא באחוזון הגבוה (97%) אבל גם הרופאים (הייתי אצל שניים, וגם אחות טיפת אמרה שאין מה לדאוג ובטח לא לעשות דיאטה!
    היום היא בת 3.5 חודשים ובמשקל של 7 קילו - היא התחילה לאכול פחות אז אני מניחה שהיא מצמצמת פערים....בכל מקרה זה לא גיל לדאוג להם לדיאטה ובעיקר אם את מניקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירויים לתינוק בן חודש וחצי
    אורנית
    17/02/2010

יש לי תינוק בן חודש וחצי הייתי שמחה להכוונה לגבי משחקים התפתחותיים עבורו
    נכון לעכשיו אני משמיעה לו מוסיקה ,מראה לו ספרונים בשחור לבן, משכיבה אותו על האונברסיטה
    משכיבה על הבטן, ויוצאת איתו לטייל.
    כמה זמן צריך לשכב על הבטן ?ואם הוא בוכה צריך להפסיק
    האם זה מוקדם להשכיב באוניברסיטה
    אשמח לעזרה
    תודה מראש

הוספת תגובה

• תגובה לאורנית

דבי גרוס דולב
    17/02/2010

הי אורנית
    תינוק בגיל זה לא זקוק להרבה. הוא זקוק יותר לגירויים חושיים כגון סוגים שונים של מגע ותנועה במרחב מאשר הרבה צעצועים ובכך למנוע הצפה חושית גדולה מידי. לכן תני לבנך הרבה זמן על הידיים, צאו לטיולים, עסי את גופו, הניעי את אבריו ,רקדי איתו ובכך תספקי את צרכיו אלה. אוניברסיטה אפשר גם עכשיו אבל רק מעט על מנת לא ליצור גירוי מיותר. על הבטן כדאי להניח לכמה דקות בכל פעם, לא במחיר של בכי אבל לנסות ולהתעקש על זה. בגיל זה אין צורך בצעצועים התפתחותיים.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה על הברכיים
    בועז
    16/02/2010

הבת שלנו בת 7 חודשים,עדיין לא יושבת על הישבן,אבל יושבת ארוכות על הברכיים.
    היא מפותחת מאוד מבחינה מוטורית,זוחלת ונעמדת בכוחות עצמה(מיישרת את הברכיים בעמידה).
    אנחנו מודאגים שמא ההשענות שלה על הברכיים פוגעת ברגליה ואולי אף מעקמת אותן.

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה על הברכיים

הוספת תגובה

• תגובה לבועז

אורנה עטאר
    16/02/2010

בועז שלום,
    רצוי להכיר לה צורות ישיבה אחרות. תנסה כשהיא עולה על 6 להניע לה את האגן אחורנית ומעט הצידה בכדי שתגיע לישיבת שיכול. נסה זאת לשני הכיוונים. תוכל לנסות להכיר לה את הישיבה הזו גם על כדור פיזיו תוך כדי תנועה (רגל אחת מכופפת קדימה והשנייה לכיוון הישבן). רצוי לשני הצדדים.
    תעדכן אותי עוד שבועיים האם יש שינוי. במידה ולא נשקול אולי פגישה עם מדריככת תינוקות שתאבחן באופן מדויק את הבחירה שלה לשבת כך ותטפל בה באופן פרטני.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות רק מגב לבטן
    טלי
    15/02/2010

בני בן 8 חודשים ויש לו עדיפות להתהפך מהגב לבטן משום מה מסרב להתהפך חזרה
    אומנם הוא זוחל במעגלים אבל כשהוא כבר מתעייף הוא מניח את הראש או מתעצבן שאני יהפוך אותו

השאלה שלי היא האם זה תקין
    האם זה בעיה בהתפתחות?

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות רק מגב לבטן

הוספת תגובה

• תגובה לטלי

אורנה עטאר
    16/02/2010

טלי שלום,
    בגיל שמונה חודשים אני הייתי רוצה לראות התפכות לשני הכיוונים וכבר תחילת ניסיונות זחילה.
    תנסי את התרגול הזה להתהפכות מהבטן לגב ותעדכני אותי איך הולך.
    זוהי לא בעיה בהתפתחות אלא קושי שנובע מסיבה מסויימת שאותה קשה לאבחן בפורום.
    במידה ובשבועיים הקרובים לא תראי שינוי יש צורך לשקול אבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות.

תרגיל:
    בטן-גב:
    להשכיב אותו על הבטן, רוכנים מעליו ומכניסים יד אחת מתחת בית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד. לאט לאט להכניס את הזרוע פנימה עד שהוא יניח ראש ולהמשיך את ההתהפכות ולהפגיש יד עם רגל נגדיים. חשוב לעשות את זה באיטיות ולראות שהראש לא נופל. אפשר לשהות קצת על הצד ולתת לו להשלים את הגלגול. לעשות זאת לשני הכיוונים.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג

טלי
    16/02/2010

אורנה שלום ותודה

יש לציין כי הוא נולד פג בשבוע 34 האם יתכן שזו הסיבה?להתעקבות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתרגיל

טלי
    16/02/2010

ניסיתי לעשות לו את התרגיל הוא כאילו מתנגד שאני עושה לו באיטיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לטלי

אורנה עטאר
    17/02/2010

טלי הי,
    היית צריכה לציין את גילו המתוקן...
    זאת אומרת שהוא לא בעיכוב רציני בהתהפכויות וזחילה.
    לגבי ההתנגדות שלו - איפה הידיים שלו נמצאות שהוא על הבטן? האם מתחת לחזה? רחוק מהגוף בצדדים? האם הוא שוהה על המרפקים או על כפות הידיים?
    ייתכן ויש לו מתח בשרירי בית החזה ובזוקפי הגב שגורמות להתנגדות הזו ומכאן גם הסיבה שהוא לא עושה את בעצמו עד היום, כי קשה לו.
    תעני לי ונמשיך הלאה.
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאורנה

טלי
    17/02/2010

כשהוא על הבטן אז הוא עושה הכל מרפקים משחק אפילו ביד אחת והשנייה מחזיקה

אז אכן העיכוב בהתפתחות קשורה להיותו פג??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפצה

טלי
    22/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לטליה

אורנה עטאר
    23/02/2010

טליה שלום,
    לגילו המתוקן הוא אינו בעיכוב משמעותי. הקושי בזחילה והתהפכויות אינה בהכרח קשורה לכך שנולד פג. את הקשיים האלו חווים גם תינוקות שנולדו במועד.
    זה שהוא על המרפקים על הבטן זה מצויין. אני רוצה שתמשיכי לתרגל איתו את התרגיל שננתי לך בהדרגתיות.
    תרגיל נוסף - הוא על הבטן, את רוכנת מאחוריו ומצמידה לחי ללחי וומניעה עם הלחי שלך את הראש שלו לכיון הרצפה, לאט, עד שהוא מעביר משקל ומניח את הראש. ייתכן וישלים התהפכות וייתכן ויחזור לבטן. עשי זאת גם לצד השני.
    תעדכני אותי,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודש מתהפכת מבטן לגב
    סנדרה
    15/02/2010

בתי מחר בת חודש והיום כשהשכבתי אותה על הבטן התהפכה לגב...בעלי לא האמין לי ושוב שמנו אותה על הבטן ושוב היא התהפחה...

חשבתי שעושים את זה בגיל 4-5 חודשים

האם זה בסדר.

הוספת תגובה

• תגובה לסנדרה

דבי גרוס דולב
    15/02/2010

הי סנדרה
    התהפכותכה מוקדמת מהבטןלגב, מקורה בד"כ או באיבוד שיווי משקל או במשיכת הראש לאחור או בגב מעט קצר שמושך לאחור. לעיתים רחוקות מדובר גם בהתהפכות מכוונת ומאורגנת.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה ושבעה חודשים (מתוק)
    אלה ב.ח.מ
    15/02/2010

שלום , בני בן השנה ושבעה חודשים עדיין לא הולך הוא אומנם עושה כמה צעדים באופן עצמאי וגם נעמד לבד. בגיל שנה אובחן שהוא בעל תונוס שרירים נמוך בגפיים התחתונות הוא ביקר במכון להתפתחות הילד הרופא והפיזוטרפיסט שניהם אמרו שלא צריך לעשות כלום בנידון וקבעו לנו להגיע לביקורת באפריל 2010 האם יש מקום לדאגה ???
    ואם ניתן לזרז / לגרות או להתחיל ללכת??

בתודה האמא המודאגת

הוספת תגובה

• תגובה לאלה

אורנה עטאר
    16/02/2010

אלה שלום,
    בנך נמצא בעיכוב כנראה בגלל טונוס השרירים הנמוך. יש מה לעשות בנידון, אך בשביל זה יש צורך באבחון/שיעור פרטי אצל מדריכה להתפתחות תינוקות ותחילת עבודה מידית. אני לא הייתי מחכה לאפריל מכיוון שמדובר בעיכוב ואם את יכולה להתחיל טיפול עכשיו אז כדאי לשקול זאת.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה