מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת מפונקתלימור27/02/2010
אני בת 30 ובעלי בן 34. לפני שנה נולדה בתנו הראשונה, ואני חושבת שהיא מפונקת מדי. לדוגמה, כשאנחנו מונעים ממנה דבר מסוים, כמו לגשת למקום מסוכן, היא בוכה ומוחה בהיסטריה. בנוסף, רוב הלילה היא ישנה איתנו ואינה רוצה לישון לבד במיטה או בלול.
איני יודעת איך להתנהג איתה, ואני זקוקה לעצה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללימור
דבי גרוס דולב27/02/2010הי לימור
תחילה, חשוב שאנחנו ההורים, נדע להגן על ילדנו מפני סכנות, גם אם יש מחאה. מחאה כנגד הרצונות שלהם היא דבר טבעי,השאלה היא כיצד אנו מגיבים למחאה זו. אם אנו מוותרים אז אנו יכולים ליצור מצב של פינוק יתר אבל אם אנחנו עומדים על שלנו, יודעים להעניק אהבה ולצד זה לחנך ולהוביל בדרך הנכונה בכל מחיר, הרי שזה השילוב המנצח.
לגבי הלילה, אם הלינה המשותפת מקובלת על כל הצדדים, הרי שאין בעיה. אבל אם אתם מחליטים באופן חד משמעי שדי לכם בזה,יש לעשות דבר. מדובר אמנם בתהליך מתסכל ומעט קשה עבור שני הצדדים אבל פה בדיוק נמצאת הנקודה עליה דיברתי קודם- אהבה שלא באה על חשבון הרגלים נכונים והרמוניה משפחתית.
לסיכום, עליכם למצוא את השביל הנכון בין מתן אהבה ללא תנאים אבל לצד זה להחליט על העקרונות שלכם ולדבוק בהם, אין סתירה בין השניים.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנת תינוקסיוון27/02/2010
שלום לכולם
אני צריכה עזרה דחוף!!
זה אמנם ילדי השני אבל אינו דומה בהרגליו ככל לראשון.
אז ככה הילד במהלך היום כמעט ולא ישן, בן חודשיי םוחצי, במהלך היום נרדם על הידיים, מעבירה למיטה מתוערר אחרי 10 דקות
ככה כל היום
ולכן רוצה הרבה על הידיים כי מאוד עייף
רק בשעות אחר הצהררים (אולי כי עייף מדי* נרדם לאיזה שעתיים, ובתשע עשר בלבילה ישן בערך עד שתיים וחצי.
אני מנסה לשלול דברים שמפריעים לו, הוא סבל קצת מעצירויות וזה הולך ונעלם.
העניין הוא שעל הידיים נרדם ישר, מעבריים למיטה מתעורר, שוב על היידים נרדם וכך הלאה
וזה מתיש...
מה עושים ?
אשמח לתשובה
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיוון
דבי גרוס דולב27/02/2010הי סיוון
כמו בתשובתי הקודמת, לאתי, גם פה לא אוכל להיות לך לעזר רב. בענייני שינה, במיוחד עם תינוק כה צעיר, אין פתרונות פלא.
במשך היום נסי להמשיך ולהרדים בכל דרך אפשרית, במיוחד על הידיים, לעיתים העבירי אותו למיטתו ולעיתים תנילו לישון גם על הידיים. הוא הרי צריך את זה ולא מצליח לעשות זאת אחרת. במקביל נסי להשתמש במנשא קשירה גם כפתרון לנשיאה על הידיים וגם כפתרון לשינה על הידיים.
בעיה זו מוכרת אצל תינוקות בגילו של בנך ופעמים רבות מסתדרת בגיל 3 חודשים. בנתיים המשיכי לנסות להרדים כשעייף ולתת לו הרבה ידיים כשצריך מתוך אמונה שגם לו קשה ובנתיים הוא לא יכול אחרת.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשים צורח בלילהאתי26/02/2010
שלום רב אנו הורים תשושים ועייפים בננו בן 8 וחצי חודשים מתפתח יפה עומד זוחל 6 מחייך אוכל יפה הכול תקים במובן הזה...צמחו לו שתי שיניים בשבוע שעבר ומאז הוא קם כל שעתיים בצרחות עם יד בפה ומעביר את היד מצד לצד בתוך הפה ,הבכי חזק עיניו עצומות(מתוך שינה)נראה כי אינו יול להרגיע עצמו כדי לחזור לישון.ניסינו הכול משחות למיניהם נשכנים קרים לקרר את המוצץ,לשיר לו ללטף,אני מרימה אותו כשהוא צורח כך ועדיין לא מצליחה להרגיע אותו הדבר היחיד שמרגיע זה הנקה הוא לא אוכל רק נרגעוחוזר לישון ושוב עוברות שעתיים והכול חוזר חלילה....קשה מאוד
לפני כן הוא היה נרדם לבד עם מוצץ עכשיו הוא לא יכול להירדם לבד זה או על הידיים או בהנקה...לדעתי הוא התרגל להירגע תוך כדי הנקה וזה הרגל רע במיוחד שאין לי לילה
מה עושים? איך להרגיע אותו ולגרום לו להירדם לבד?
אוסיף ואומר שמאז שהוא היה בן 4 חודשים הוא לא ידע להירגע לבד והוא ישן מקסימום 4 שעות ברצף ואז היה אוכל ונרדם..אבל לפחות זה היה כל 4 שעות.
תודה אתי ושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאתי
דבי גרוס דולב27/02/2010הי אתי
האם ינחם אותך אם אומר לך שאני נמצאת באותה הבעיה עם תינוק באותו הגיל?..
תמיד יש שינויים בהרגלי השינה ובצרות אחרות שיש בדרך כגון צמיחת שיניים. כשמדובר בתינוק יונק הבעיה היא גדולה יותר שכן קיים ההרגל להירגע עם ציצי. הדבר היחיד שניתן לעשות הוא לנסות להרגיל ללא להניק בלילה אבל לדעתי מדובר בהתהליך קשה ומתסכל עבור התינוק ועבור ההורה, במיוחד האמא. אפשרות שנייה היא פשוט להכיל את זה וזה מה שאני עושה באופן אישי, מניקה בכל הפעמים הרבות שבני מתעורר בלילה ומקווה שתקופה זו תעבור ותישכח. כמובן שמדובר בגישה ואמונה אישית שכן זה סוג השאלות עליהן אין תשובה חד משמעית ושיטה בדוקה.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה זה מקל
אתי01/03/2010אני מודעת לעובדה שאני לא לבד והרבה חוות זאת....זה קשה לי נפשית להתמודד עם כל כך הרבה חוסר שינה האם תקופה זו באמת חולפת זו השאלה...עברתי לסימילאק בלילה והוא לוקח בלי בעיה ואז חצי נחמה...בהצלחה לשתינו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן לעודד זחילה?טל26/02/2010
שלום,
ביתי בת 7 חודשים, מתהפכת מהבטן לגב מזה כחודשיים (עדיין לא מהגב לבטן), מרימה את הראש יפה כאשר היא על הבטן (מאוד מאוד גבוה), כשהיא על הבטן (והגב) היא מושיטה ידיה לצעצועים, מכניסה לפה וכו'... כאשר היא נמצאת בסלקל.בטרמפולינה (כשאני מאכילה אותה בכפית) היא מנסה להתרומם לישיבה. היא אינה זוחלת בכלל, כיצד ניתן לעודד אותה לזחול (היא מתהפכת די כעבור כמה דקות על הבטן, ולא משנה כיצד אני מנסה לגרות אותה...לאחרונה היא מרבה בתנועת אוירון- ידיים ורגליים באוויר, בשכיבה על הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטל
דבי גרוס דולב27/02/2010הי טל
לפי תפיסתי לשוב תחילה שהתינוקת תתהפך לשני הצדדים לפני שהיא מתחילה לזחול,מה עוד שהיא לא נמצאת בעיכוב התפתחותי ולכן אין צורך להאיץ תהליך זה.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצי שנה עדיין לא התהפכהנועה26/02/2010
ביתי בת 6 חודשים ועדיין לא התהפכה, למעט מקרה בודד לפני כחודש וחצי שבו הנחתי אותה על הצד והיא כאילו "נפלה" להיפוך על הגב. במשחק על הבטן היא מחזיקה לא יותר מכמה דקות עד שהידיים שלה נשלחות לצדדים לתנוחת "אווירון". נסיון לעודד אותה להחזיר את הידיים למרכז בעזרת צעצועים, או הנחייה עדינה של הזרועות ותמיכה בד"כ מאריך את השהות על הבטן לעוד דקה בלבד. בשכיבה על הגב היא משחקת בהנאה זמן רב, תופסת צעצועים בשתי ידיים, מכניסה לפה, תופסת את כפות הרגליים. בשכיבה על הצד בד"כ מתרגזת מיד, בעזרת מגע בגב ובכתף וצעצוע נצליחה להשאר על הצד אולי לדקה שתיים.
עד כמה העיכוב חמור ואיך אפשר לעזור לה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה שלי דולגה?
נועה27/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לנירה
דבי גרוס דולב27/02/2010הי נירה
אנחנו רוצים לראות התהפכויות לשני הצדדים עד גיל חצי שנה. ביתך עדיין לא מתהפכת וכן מתקשה עדיין לשכב על הבטן בנינוחות, לכן מדובר כנראה בקושי שעוד לא אובחן, גם אם קושי קטן. המלצתי היא לאבחן את הקושי ומתוך כך ללמוד תרגילים. חשוב לטפל בנושא זה על מנת לאפשר לביתך התפתחות מוטורית נעימה ונטולת קשיים.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר עין וחיוךלנה26/02/2010
שלום, הילדה שלי נולדה ב-5 בינואר - מעל 7 שבועות. היא לא יוצרת קשר עין (למרות שהיא עוקבת נמרצות אחר עצמים - מובייל, אור, משקפיים על הראש). כשאני או אחרים מנסה להסתכל לתוך עיניה היא מסובבת את הראש. כשאני מחזיקה אותה על הידיים היא מסתכלת מעל הראש או אל מאחרי הכתף. יש לה חיוך רפלקסיבי, אך היא לא מחייכת במכוון. היא תינוקת שקטה מאד (חוץ מכאבי הבטן והרצון לינוק היא לא בוכה), עסוקה בעיקר בעצמה ובתהליכים הפנימיים - מגיבה לכל דבר שקורה לגוף שלה (גרפס, גיהוק, קקי) - האם זו סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללנה
אורנה עטאר26/02/2010לנה שלום,
במידה והיא נולדה בזמן, חיוך חברתי הוא סביב 8 שבועות.
לגבי קשר עין - היא כן יוצרת קשר עין עם חפצים ועוקבת אחריהם. המשיכו להראות לה פרצופים ממרחק של כ20 ס"מ ולדעתי גם זה יגיע בקרוב.
בנתיים אין מה לדאוג.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתהפכת במיטהריקי26/02/2010
שלום,
הבת שלי בת שבעה חודשים ומהרגע שלמדה להתגלגל אני מתקשה להשכיב אותה לישון. העניין הוא כזה- אני מניחה אותה על הגב והיא ישר מתהפכת ונעמדת על ארבע. אתמול לקח לי שעתיים להרדים אותה כשבסוף הרדמתי אותה בעגלה שלה. ניסיתי לשים לה את הספוגים האלה שאמורים להחזיק אותה אבל היא לא רואה אותם ממטר.... היא פשוט מתגלגלת מעליהם. אז אני בבעיה פה, לא יודעת איך לגרום לה להירדם על הגב. היום גם שמתי לב שהיא התגלגלה מתוך שינה עם הפנים בתוך המזרון, אז הפכתי אותה חזרה. לא יודעת מה לעשות עם זה, אם תוכלו לעזור לי זה יהיה מעולה!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ??
ריקי26/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לריקי
דבי גרוס דולב27/02/2010הי ריקי
לצערי אין הרבה שניתן לעשות,זהו שלב בהתפתחות בו התינוק חש שהוא רוצה לממש את היכולות שלו ומתהפך גם כשאנחנו לא מעוניינים בזה. צריך רק להמשיך ולנסות להרדים ולזכור שאין אנו יכולים לשלוט בתהליכים אלה.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה השיבו לשאלותימיכל25/02/2010
שלום
יש לי תינוקת מקסימה בת 3.5 ח'
1. הייתי מבקשת לדעת מה כדאי לעשות למענה בפן ההתפתחותי באופן כללי
2. מה צריך להיות סדר היום שלה בגיל זה מבחינה של האכלה שינה עירות משחקים יציאה החוצה וכ'
3. כמו כן הייתי מבקשת לדעת אם יש אמת בדבר שלא מומלץ להניח אותה בסלקל ברכב לנסיעה מעל ל 1/4 שע'
4. האם משענת צוואר יכולה להטיב עימה כאשר היא בנסיעה ארוכה בסלקל (בהנחה שמומלץ)
5. מה משך הזמן המומלץ להנחה על הבטן בגיל זה
6. הייתי מבקשת לדעת אם יכול להגרם לה נזק בשינה בעגלה - שנת הלילה וכן שנת יום
7. הכי חשוב : מהו המנשא הטוב ביותר בהתחשב בכך שעברתי לפני 10 ש' ת. דרכים ואני סובלת מבעיות גב - וכמו כן מעוניינת במנשא מכותנא לפחות ברובו
רציתי לקנות אתהמנשא של טומי אך נאמר לי שהוא אינו טוב עבורה - לא בריא לגבה.
אם כן, כיצד יודעים מה בריא לגבו של התינוק בשלב זה ועל אילו מנשאים תוכלו להמליץ.
תודה מראש ריכזתי הכל... חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
אורנה עטאר26/02/2010מיכל שלום,
בנוגע לשאלותייך:
1. הייתי מבקשת לדעת מה כדאי לעשות למענה בפן ההתפתחותי באופן כללי
תינוקת בגילה רצוי שתשכב על הגב, בטן וצדדים ללא קושי, שתחוויה תנועה במרחב, בשלב הזה עוד תנועה קרובה לגוף, חשיפה לסוגים שונים של מגע (עמוק, טפיחות, רופף וכו'), רצוי שתכיר את תנוחת הערסול. על הבטן שתרים את הראש יפה. מבחינת תקשורת - התפתחות קשר עין, חיוך חברתי.
2. מה צריך להיות סדר היום שלה בגיל זה מבחינה של האכלה שינה עירות משחקים יציאה החוצה וכ'
סדר היום הוא משהו אישי, ישנם הורים שאינם דוגלים בסדר יום ואחרים מאוד מקפידים על כך.
3. כמו כן הייתי מבקשת לדעת אם יש אמת בדבר שלא מומלץ להניח אותה בסלקל ברכב לנסיעה מעל ל 1/4 שע'
4. האם משענת צוואר יכולה להטיב עימה כאשר היא בנסיעה ארוכה בסלקל (בהנחה שמומלץ)
רצוי שהשהייה בסלקל תהיה רק בזמן נסיעה ולא בזמנים אחרים כמו לתת להמשיך לישון בסלקל וכו'. סלקל הינו משטח מוטה ולכן רצוי להמעיט בשימוש בו. אך בנסיעות אין ברירה ויש צורך להשתמש בו וזה בסדר. משענת צוואר לא יכולה להזיק.
5. מה משך הזמן המומלץ להנחה על הבטן בגיל זה
ככל שניתן. ההתפתחות מתחילה מהבטן ולכן ככל שתשהה על הבטן כך ייטב להתפתחות שלה.
6. הייתי מבקשת לדעת אם יכול להגרם לה נזק בשינה בעגלה - שנת הלילה וכן שנת יום
אם העגלה ב180 מעלות, ויש לה מקום לישון אין בעיה.
7. הכי חשוב : מהו המנשא הטוב ביותר בהתחשב בכך שעברתי לפני 10 ש' ת. דרכים ואני סובלת מבעיות גב - וכמו כן מעוניינת במנשא מכותנא לפחות ברובו
רציתי לקנות אתהמנשא של טומי אך נאמר לי שהוא אינו טוב עבורה - לא בריא לגבה.
אם כן, כיצד יודעים מה בריא לגבו של התינוק בשלב זה ועל אילו מנשאים תוכלו להמליץ.
לגבי מנשא - מנשאי הבד הם המומלצים ביותר. איני מכירה מנשא של טומי. רצוי לשאת בתנוחת ערסול ובטן לבטן בגיל זה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה 3 חודשלינוי24/02/2010
שלום יש לי בת , היא בת 3 חודשים היא אינה מוכנה להיות על הבטן אפילו לא לרגע אני שמה אותה על הבטן ואחרי דקה היא מתחילה לצרוח צרחות אימה אני מנסה לגרות אותה ברעשים במשחקים לדבר אליה להצחיק אותה וכו וזה לא הולך היא פשוט בוכה מה לעשות איך אני אגרום לה להיות על הבטן היא מרימה את ראש יפה בזמן שהיא על הבטן אחרי שהיא אכלה אני מחכה שעה שעה וחצי ואז שמה אותה על הבטן אני פשוט כבר מיואשת אני לא יודעת מה לעשות.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם שלי בת 3 חודשי ובוכה על הבטן אבל
יפית25/02/2010אנחנו לא מוותרים לה גם היא מתבכיינת קצת, וככה לאט לאט היא מחזיקה עוד דקה ועוד דקה מפעם לפעם.
שמתי לב שזה עובד עיקר אם היא כמובן רגועה, ובעיקר אם הטלוויזיה דולקת והיא על השטיח מולה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ללינוי
דבי גרוס דולב25/02/2010הי לינוי
סירוב לשכב על הבטן נובע תמידמקושי פזיולוגי ולא מחוסר רצון. בפורום זה תמצאי תרגילים רבים לשיפור השכיבה על הבטן, אני ממליצה לתרגלאותם באינטנסיביות ואם לא יהיה שיפור, לחזור אלי.
יש לזכור ששכיבה עלהבטן מהווה את הבסיס להמשך ההתפתחות המוטורית וחשוב לטפל בקושי זה כש התינוק עוד קטן.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדרעכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה אפשר למצוא את התרלים הללו?
אלה04/03/2010באיזה מילות חיפוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בהתפתחות???ליאת24/02/2010
היי ילדי בן 8 וחצי חודשים ועדיין אינו זוחל בשום צורה שהיא. מגיל שישה וחצי חודשים החל להתהפך מהבטן לגב אך עדיין לא מתהפך מגב לבטן, הוא תופס את רגליו וזז מצד לצד מתהפך טיפה נשען על שתי זרועותיו וחוזר לגב . משחק יפה על הבטן , מחזיק צעצועים מכניס לפה, שולח ידיים לצעצועים, מעביר צעצוע מיד ליד, מסתובב ציר על הגב והבטן, תופס שני צעצועים ומפגיש בינהם. לאחרונה מכניס את כפות רגליו לפה.ביומיום ישן טוב אוכל טובממלמל "אבא", "אמא", "אתה", "זה"... מתיישב לזמן קצר, מתכופף לקחת צעצועים לעיתים חוזר לבד לישיבה ולעיתים נזקק לעזרה. נראה לי שנתקל בקשיים כי לאחרונה היה חולה מספר פעמים, מושיט את ידיו לצדדים בין לבין ורגליו לרוב מנותקות מהרצפה ואולי קצת עצלנוני...שבוע הבא יש לנו פגישה עם פיזיוטרפיסטית לאיבחון..מה לדעתכם בעייתו? מה הייתם ממליצים לי לעשות עד לפגישה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
אורנה עטאר24/02/2010ליאת שלום,
איך הוא מגיע לישיבה? האם דרך שכיבה על הבטן? תארי לי.
האם יכול לשהות הרבה זמן על הבטן?
אנו רוצים שתינוק יתחיל לזחול בין 6-9 חודשים ולכן הוא אינו בעיכוב. אני כן הייתי רוצה שהוא כבר יתהפך לכל הכיוונים בגילו.
הייתי ממליצה לך תרגיל להתהפכות גב-בטן ותרגיל לדחיפה עם כפות הרגליים וזאת כי את מציינת שהם רוב הזמן באויר בשכיבה על הגב (ואיפה הם בשכיבה על הבטן?).
1. להשכיב אותו על הגב, לעגל את הרגליים לכיוון בית החזה. להפגיש בין כפות הרגליים ולשפשף אחת בשנייה. ניתן להגביה קצת את האגן ע"י הישענות האגן על השוק שלך. לחכות לראות שהוא מחזיק את כפות הרגליים שלו. אח"כ לחזור אל הגב (בלי הרמת אגן) ולאחוז רגליים וידיים (כולם) ביחד ולהניע אותו מצד לצד, עד לצד המזרון. אפשר לעשות "טוק טוק טוק" בצד אחד ולחכות לראות אם הוא משלים את הגלגול. לעשות לשני הצדדים. אפשר לשים לו גירוי בצד שיהיה מעוניין להמשיך אליו.
2. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת פרטים
ליאת25/02/2010הרגלים קצת באוויר כשהוא על הבטן. הוא מתיישב כשאני מושיבה אותו הוא לא מתיישב בעצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לליאת
אורנה עטאר26/02/2010ליאת שלום,
רצוי לא להושיב אותו אם הוא לא הגיע לכך בעצמו, הושבה לרוב מקבעת וגורמת לכך שהוא לא מממש את שלבי ההתפתחות.
תרגלי את התרגילים שכתבתי לך ותהיה איתי בקשר עוד כשבועיים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 11 חודשיםרחל24/02/2010
שלום
בני בן 11 חודשים עם התפתחות תקינה עד עכשיו,מתהפך לשני צדדים מהבטן ומהגב מגיל 5 חודשים,דילג על זחילת גחון וזוחל על שש מ7חודשים,מתישב בעצמו מ8חודשים ונעמד בעזרת חפץ מגיל 8.5 חודשים.הולך סביב חפצים מגיל 10.5 חודשים.יושב כל סוגי הישיבה חוץ מw,השאלה שלי לגבי מוטוריקה עדינה ושפה. הוא לוקח מאוד יפה עם אצבע ואגודל דברים קטנים(פינצטה) מוחה לעצמו כפיים. כשאנו אומרים לו למחות כפיים הוא לא עושה בכלל,לא מצביע ולא עושה ביי ביי.אנחנו מנסים כל הזמן להראות את זה ולעניין אותו בלהשחיל טבעות או גופים לחורים וזה לא מעניין אותו בכלל, למרות כל ההתלהבות שאנחנו מראים.בבית אנחנו דוברים שני שפות,בעלי רק עברית איתו ואני משתדלת לדבר איתו מאז שהוא נולד רק ברוסית.הוא לא במעון ונמצא כמה ימים שלמים איתי ושאר עם סבתא דוברת עברית.הוא לא אומר שום דבר שדומה למילה כלשהי חוץ מסתם קולות.אמרו לי שהוא ידבר מאוחר יותר בגלל שאין שפה אחידה.השאלה מה אפשר עוד לעשות על מנת לשפר את המוטוריקה העדינה שלו(השחלת טבעות,ביי ביי, הצבעה) ומתי כן אני צריכה להתחיל לדאוג לגבי שפה ואלמנטים הנ"ל שהו לא מבצע.
נ.ב הוא יכול לשחק לבד ולשבת על משחק אחד די הרבה זמן.סקרן ושקט יחסית.
אני פשוט לא יודעת מה לעשות עוד כדי לעניין אותו בזה.
תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרחל
אורנה עטאר24/02/2010רחל שלום,
לגבי רכישת שפה - אינני מומחית בתחום זה. ידוע כי תינוק הנחשף ליותר משפה אחת מפתח שפה יותר מאוחר אך אל תשכחי את היתרונות בחשיפה לשתי שפות. מניסיוני אין עדיין מה לדאוג בתחום זה. את מוזמנת גם לשאול בפורום בו עונה קלינאית תקשורת.
לגבי מוטוריקה עדינה - הוא נמצא במקום טוב לגילו. המשיכי לעניין אותו במשחקים האלו ותראי שהוא יילך וישכלל את היכולות שלו.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותשירה24/02/2010
שלום,
הילד שלי בן 8 חודשים ,התהפך מהבטן לגב בגיל 3 חודשים ומהגב לבטן בגיל 5 חודשים.
עד לפני חודש הכל היה בסדר ואז הוא הפסיק להתהפך.
שוכב על הגב וקורא לנו שנביא לו את הדברים.שולח את הרגליים קדימה בטונוס מאוד חזק במקום להתהפך על הבטן כמו שידע לעשות טוב מאוד.
איזה תרגילים יכולים לעודד אותו להתהפך שוב ? במידה ואתרגל איתו כל יום קצת תוך כמה זמן הוא אמור לחזור להתהפכויות?
תודה רבה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירה
אורנה עטאר24/02/2010שירה שלום,
חשוב להמשיך ולתרגל איתו מכיון שבגיל 8 חודשים אני הייתי רוצה לראות מימוש של השלבים הבאים כמו זחילת גחון.
תזכירי לו את ההתהפכות ע"י (על הגב) הרמת הרגליים באוויר והעברתם הצידה ושהוא ישלים את ההתהפכות. חשוב לראות שזה לא משהו התנהגותי שהוא יודע שיביאו לו מה שהוא רוצה אז הוא נשאר על הגב. תאמרי לו שאת יודעת שהוא יכול להתהפך וסומכת עליו, שימי לו את הצעצוע יחסית קרוב בכדי שיחוש הצלחה ועודדי אותו וחזקי אותו חיובית כשהוא כן מתהפך.
תרגול מסודר שאת יכולה לעשות איתו כל יום:
להשכיב אותו על הגב, לעגל את הרגליים לכיוון בית החזה. להפגיש בין כפות הרגליים ולשפשף אחת בשנייה. ניתן להגביה קצת את האגן ע"י הישענות האגן על השוק שלך. לחכות לראות שהוא מחזיק את כפות הרגליים שלו. אח"כ לחזור אל הגב (בלי הרמת אגן) ולאחוז רגליים וידיים (כולם) ביחד ולהניע אותו מצד לצד, עד לצד המזרון. אפשר לעשות "טוק טוק טוק" בצד אחד ולחכות לראות אם הוא משלים את הגלגול. לעשות לשני הצדדים. אפשר לשים לו גירוי בצד שיהיה מעוניין להמשיך אליו.
תעדכני אותי,
בברכה.
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבעסיון24/02/2010
שלום,
בתי בת השלושה חודשים גילתה לפני כשבועיים את האצבעות שלה....
תחילה, היא מצצה כמעט את כל האגרוף שלה, ולאט- לאט החלה בבידול האגודל ומציצתו בלבד, בשתי הידיים שלה. התבוננתי בה תוך כדי מעשה, ולפעמים היא ממש מתעצבנת על האצבע, ומנסה להכניס כמעט את כל היד. עד עכשיו לקחה מוצץ יפה מאד.
אחות טיפת חלב אמרה לי להוציא לה את האצבע בכל פעם שהיא מכניסה, ולשים לה במקום מוצץ. ניסיתי, היא פולטת את המוצץ ומכניסה את אצבעותיה. בלילה, אני שומעת אותה מוצצת אצבע, אך זה לא מרגיע אותה, עד שהיא מקבלת מוצץ ותופסת אותו (לפעמים רק אחרי שעה).
שאלתי היא- האם למנוע ממנה למצוץ אצבע, ולנסות להתעקש על המוצץ, או לתת לה לחקור ולגלות לבד? האם מדובר בשלב שעובר, או שאני מסתכנת פה בהתמכרות כרונית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מוצץ ולא אצבע??
אמאלה24/02/2010אני פשוט בשוק שזה מה שאחות טיפת חלב אמרה לך! הבן שלי לא לקח מוצץ מעולם וגם הוא הכניס הרבה פעמים אצבעות לפה וגם אצבע, אך ממש לא כל הזמן ואחרי התלהבות קצרה הפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לשיר-
סיון24/02/2010באיזה גיל בנך התחיל והפסיק לקחת אצבע? האם הפסיק לבדו? אחות טיפת החלב אמרה לי בפירוש להוציא לה את האצבע ולשים לה מוצץ במקום, מהסיבה שאחרי זה יהיה קשה לגמול אותה מהאצבע, יותר קשה מאשר גמילה ממוצץ... לא ממש הבנתי את זה, נראה לי חלק מהתפתחות טבעית של תינוק, ולכן העליתי את השאלה בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצבע
רות24/02/2010היתה לו תקופה קצרה שהיה מכניס אצבע לפה, אבל זה אף פעם לא היה הרגל או שהיה תלוי בזה בשביל לישון. כל הזמן הכניס ידיים לפה ולפעמים גם האצבע.
אני מכירה את האסכולה שאומרת ש"מוצץ קל יותר לגמול מאצבע" ואפשר להסכים ולא להסכים אבל להוציא את האצבע ולדחוף מוצץ??
עם כל הכבוד לטיפת חלב (והבאמת, באמת יש כבוד) אל תסכימי עם דברים שבאינטואיציה לא נשמעים לך טוב. את האמא ואת יודעת הכי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לשיר-
סיון24/02/2010באיזה גיל בנך התחיל והפסיק לקחת אצבע? האם הפסיק לבדו? אחות טיפת החלב אמרה לי בפירוש להוציא לה את האצבע ולשים לה מוצץ במקום, מהסיבה שאחרי זה יהיה קשה לגמול אותה מהאצבע, יותר קשה מאשר גמילה ממוצץ... לא ממש הבנתי את זה, נראה לי חלק מהתפתחות טבעית של תינוק, ולכן העליתי את השאלה בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להגיב
לילי02/03/2010הייתי חייבת להגיב בני לא לקח מוצץ ומכניס את האצבעות וגם מתעצבן לפעמים זה הטבע יש לו אצבעוצ והוא מגלה אותם עדיף על מוצץ שצריך לחפש אותו ואחר כך לגמול את הילד ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציצת אצבע
דבי גרוס דולב27/02/2010הי אמא טרייה ושאר המשתתפות בדיון
לדעתי האישית והמקצועית לא ניתן ולא מומלץ להוציא לתינוק שמוצץ אצבע את האצבע מהפה.
מדובר בתינוק שמצא את דרכו שלו להרגיע את עצמו והוא גם המחליט מתי. וכשתינוק בגיל כה צעיר מוצא את הדרך להרגעה עצמית,לי זה נראה מעט אכזרי למנוע זאת ממנו ולו גם במחיר של קושי עתידי בגמילה. בנוסף, לא הכרתי כמעט תינוקות שהוריהם הצליחו להנע אותם ממציצת אצבע,
הרצון והצורך להרגעה עצמית הם כה גדולים שהתינוק ימצא זמן ומקום לעשות זאת בכל מקרה.
אז נכון שלעיתים הגמילה מעט קשה אבל זה לא עומד כנגד הצורך להרגעה עצמית.
אני ממש לא מסכימה עם עצתה של אחות טיפת חלב שממליצה להוציא לתינוקת את האצבע מהפה.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה לזחול שש וקורסאביטל24/02/2010
בני בן 9 חודשים זוחל גחון מצויין כבר מגיל חצי שנה מטפס/יורד ללא קושי רב מעל מכשולים עומד על ברכיים כשנתמך ומושך עצמו לעמידה וכבר שבועיים שלושה הולך סביב רהיטים.
הבעיה היא שהוא דילג על שלבים
1.הוא לא מתיישב לבד- הוא מנסה להתיישב דרך הצד אבל לא מצליח לעבור את חצי הדרך (למרות שיושב יציב אם מושיבים הודות לכך שמגיל צעיר התיישב בכל הזדמנת, על אף שניסיתי למנוע, דרך שרירי הבטן)
2. הוא לא זוחל על שש הוא מצליח להעמד על שש לעשות צעד וחצי ואז קורס.
האם יש לך עצות לתרגילים שאני יכולה לעשות איתו בבית או אפשר גם בגימבורי כדי לעזור לו?
בתודה מראש,
אביטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצתי לאור העומס
אביטל24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאביטל
דבי גרוס דולב25/02/2010הי אביטל
גם זחילת 6 וגם התישבות עצמאיים דורשים כפיפה והתעגלות של הגב ועמוד השדרה. תינוקות רבים שמתקשים לבצע פעולות אלה או מדלגים עליהן,הם בעלי זקיפת יתר בעמוד השדרה ובעלי הגבלה מסוימת ביכולת הכפיפה.לא אוכל להגיד לך בוודאות אם זה גם המקרה שלכם אבל יש סיכוי סביר שכן. כדי להמליץ על תרגילים חשוב תחילה לאבחן את מקור הקושי ולתרגל על פי אבחון זה,
שכן יש חשיבות גדולה לטיפול במקור הבעיה ולא בסימפטום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בנתיים :)
אביטל25/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודשדבורי24/02/2010
שלום רב
בני בן שנה וחודש.
רציתי לדעת באילו צורות לימוד או משחקים ניתן ללמד אותו צבעים, צורות, קולות של חיות וכו'
רק להראות לו ולומר את הצורה/צבע/איבר?
בנוסף, אנחנו בארה"ב כרגע. אני מדברת איתו עברית בלבד ובעלי אנגלית (גם צפייה בטלווזיה וכל השפה שהוא שומע מסביב היא באנגלית)
והוא אומר רק אמא ואבי (שנראה לי מכוונת לאבא)
הוא מברבר הרבה אך לא מילים ברורות, למרות שכל דבר שאני מביאה לו או משחקת איתו אני אומרת את השם בקול ברור...
האם תקין?
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה פלוס
שירי קאשי24/02/2010הי,
ראשית חשוב לציין כי הפורום אינו עוסק בהתפתחות השפה ואינני מומחית לתחום. מנסיוני עם תינוקות רבים, ההתפתחות שתארת היא תקינה לחלוטין לגיל זה. במקרים רבים, כשיש שתי שפות המדוברות עם הילד, צפוי עיכוב כלשהו בהתפתחות השפה, כך שגם אם בהמשך יתפתח עיכוב מסויים זה בסדר. כרגע הוא אינו שונה מהטווח המקובל לבני גילו. הלימוד נעשה על ידי הדגמה. הילד שומע ורואה ולבסוף עושה את הקישור. בגילו יותר חשוב לראות שהוא מבין הוראות פשוטות, שמות של מספר חפצים. הדיבור עצמו יכול להתפתח הרבה יותר לאט. כמובן שבמידה ואת מעוניינת ביעוץ מעמיק יותר אני ממליצה לפנות לקלינאית תקשורת.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)