מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דואגת ומוטרדת - אשמח להכוונהחני10/12/2009
בני בן שנה ושמונה חודשים, ;החל ללכת לפני כחודש לערך, אז נכון שיש שיפור בכל יום אך הוא עדיין לא ממש יציב ונופל הרבה. כל הזמן אמרו לי, אוטוטו הוא כבר ירוץ וזה לא קורה....
יש לו גמישות יתר ברמה בינונית עד גבוהה - לא יודעת אם זה קשור...
איך אני שוללת בעיה נוירולגית חלילה? יש לציין שהוא מפותח מאוד לגילו ברמה המילולית ועפ"י אנשי מקצוע (רופא ואחיות) מתאים בהתפתחותו הזו לגיל שנתיים וחצי.
מה דעתכן?
איך אני יכולה לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אני לא מקבלת תשובה? האם הנושא ש
חני10/12/2009העלתי לא מתאים חלילה לפורום זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לחני
דבי גרוס דולב11/12/2009הי חני
איחור בהתחלת ההליכה, כמו אצל בנך, והליכה לא יציבה קשורים בהחלט לגמישות יתר. כשיש גמישות יתר במפרקי האגן קיים סוג של חוסר יציבות בבסיס הרגליים- האגן ומפה חוסר היציבות בהליכה.
אינני יודעת אם טיפלתם בגמישות היתר אבל אם לא אז כדאי לטפל בה עכשיו ולחזק את העמידה וההליכה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש קטןליאת10/12/2009
שלום רב
בני בן 7.5 חודשים נולד בלידה רגילה, במשקל 3490 בריא .
לאחרונה ירד בעקומה היקף הראש לאחוזון 3 מצ"ב פירוט:
1חודש היקף ראש 37 משקל 4690 גובה 56
2 חודש היקף ראש 38 משקל 5570 גובה 59.5
3חודש היקף ראש 39.5 משקל 6100 גובה 62
5.5 חודש היקף ראש 41.5 משקל 7200 גובה 70
7 חודש היקף ראש 42 משקל 7395 גובה 71
נשלחתי לעשות צילום ראש לבדיקת מצב הסוטורות, שאלותיי:
1. האם ניתן לעשות בדיקה ללא קרינה?
2. במידה והסוטורות סגורות מה ניתן לעשות,האם פותחים את הראש?
הילד מפותח מאוד והמרפס הגדול פתוח במצב נורמלי וראש סימטרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
דבי גרוס דולב10/12/2009הי ליאת
פורום זה איננו פורום רפואי אלא התפתחותי מוטורי ולכן לא אוכל לענות על שאלתך. בברכת ר]פאה שלמה.
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירויים לגיל 3 חודשיםצורית10/12/2009
היי (:
ביתי בת 3 חודשים ושבוע,
כדי שהתקדמותה והתפתחותה המילולית תהיה תקינה-
מה אתן ממליצות?
בצעצועים מאיזה סוג להשתמש וכו'?
אני קוראת לה ספרים ומשוחחת עימה, מה עוד ניתן לעשות בגיל זה
כדי לקדם את רכישת השפה וליצור לה גירויים ועניין?
תודה רבה
צורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לצורית
דבי גרוס דולב10/12/2009הי צורית
כדי לפתח את השפה חשוב לדבר הרבה לתינוק, לשיר לו ובכלל ליצור תקשורת מילולית כשאפשר. לצעצועים אין קשר לתקשורת מילולית.
גירויים ועניין יספקו האוניברסיטה, טיולים בחוץ, משחקים המתאימים לגיל זה, הרבה מגע, תנועה .
חשוב גם לתת לתינוק להיות בלי גירויים, סתם כך, עם עצמו ולא אין צורך לדאוג וליצור סביבה בעלת הצפה חושית.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת ידיים לפהאורלי10/12/2009
שלום,
בני בן חודשיים וחצי. בשבועיים האחרונים כנראה גילה את ידיו ומכניס אותם הרבה לפיו (בלי קשר לרעב) האם צריך להוציא לו את הידיים מהפה ולתת מוצץ או שזה טבעי ולא מזיק?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורלי
דבי גרוס דולב10/12/2009הי אורלי
בנך נמצא בשלב האורלי של חייו ולכן מרגיש ומכיר את העולם דרך פיו. מכיוון שידיו הן הזמינות לו יותר מכל אז אותן הוא מכניס לפה, בהמשך יהיו אלה צעצועים.
אין למנוע זאת מהתינוק מפני שמדובר בשלב התפתחותי חשוב. גם אם יסתבר שהדבר יגרום למצצית אצבע, צריך לדעתי לאפשר לו זאת ולא להוציא לו את הידיים מהפה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהה על העגלה.מיטל09/12/2009
שלום רב,
הבן שלי בן 4 חודשים ורציתי לדעת מתי אפשר לעלות שלב בעגלה שכאילו הוא יושב אפילו קצת פחות?
באיזה גיל מומלץ?.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב09/12/2009הי מיטל
ההמלצה היא לא להושיב תינוק באף זווית מוטה לפני שהוא מתחיל לשת בעצמו וזאת על מנת לא לשב את תהליך ההתישבות ולא ליצור שרירי בטן מחוזקים מידי.
אם יש לך עגלה שמגיעה לזווית של 175-170 מעלות אז לא נורא ואפשר להושיב כך אבל עדיף לא יותר מזה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוק ושיניםריבי09/12/2009
שלום
לפי מה שהבנתי אסור להרדים תינוק עם בקבוק לפני שינה?כי התמל פוגע בשינים?
בתי אוכלת בקבוק לפני שינה, לא ממש נרדמת על הבקבוק, ומיד שמים אותה לישון..
היא כמעט בת 8 חוד ולא יצאו לה עדיין שינים,
האם לחכות איתה קצת על הידיים או להשכיב אותה מיד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה
ריבי10/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לריבי
דבי גרוס דולב11/12/2009הי ריבי
שאלה זו איהנ מתחום התמחותינו ולכן כדאי להתיעץ עם רופא שיניים של ילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלמול בגיל חצי שנהנועה09/12/2009
בני בן חצי שנה מבחינה מוטורית מתפתח יפה. מבחינה מילולית הוא אינו מבטא עיצורים כלל ( גה גה , דה דה ) רק תנועות ( או או )לאחרונה גילה את הצעקה ורוב הזמן מדבר בצעקות. האם תקין לגיל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב09/12/2009הי נועה
הכל תקין, בגיל זה אין הרבה הברות שנאמרות וצעקות הן חלק נורמלי גם הוא בהתפתחות.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהה08/12/2009
בתי בת 9.5 חודשים עדיין לא זוחלת עומדת על הידים וזוחלת אחורה (בשכיבה על הבטן)המטפלת שלה לימדה אותה לשבת מה שכן היינו בבדיקת התפתחות הרופאת ילדים אמרה שהיא יושבת יפה מאוד והיא יציבה מה שכן היא לא יושבת לבד.
אני נורא מודאגת הרופאה אמרה להתאזר בסבלנות ולשים אותה הרבה על הריצפה מה שכן הימים קרים ואני אובדת עצות מה אוכל לעשות כדי לקדם אותה?דבר נוסף בזמן שכיבה על הבטן היא מסתובבת עם הידיים סביב עצמה.
אשמח אם תעזרי לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ל-ה
אורנה עטאר08/12/2009שלום רב,
את מתארת כאן שבתך מתעכבת בזחילה ובהתיישבות.
אני חושבת שיש מקום לגשת לאבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות. מדריכה מקצועית תאבחן את הסיבה לכך שאינה זוחלת ותקבלו כלים כיצד להתקדם מהמקום ההתפתחותי בו היא נמצאת וכיצד למנוע עיכובים בהתפתחותה בעתיד.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפיסת חפצים בידשרית08/12/2009
שלום,
בני בן שלושה חודשים ועדיין אינו מושיט את היד לחפצים ורציתי לשאול אם זה תקין,
כשאני מושיטה לו חפץ הוא מביא ישר את שתי היידים בסימטריה קדימה וישר לפה. כדי שיתפוס אני צריכה לפתוח לו את האצבעות ולהניח לו את החפץ ביד וגם אז הוא מחזיק לכמה שניות ומפיל אותו.
האם זה בסדר בגיל כזה או שישנה בעיה בהתפתחות?
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרית
אורנה עטאר08/12/2009שרית שלום,
התפתחות בנך תקינה. אחיזה רצונית של חפצים סביב 4 חודשים.
תמשיכי לנסות....זה יגיע
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 9 חודשיםשיר08/12/2009
היי,
הילד בן 9 חודשים והוא מתפתח יחסית מהר. הוא נעמד לבד ועומד בלי תמיכה במשך כ- 5-10 שניות. הולך עם חפצים. מוחא כפיים, עושה שלום, עושה ידיים למעלה על הראש, נוגע באף שלנו כששואלים איפה אף, ועוד... והוא מבין המון.
השאלה היא באיזה משחקים כדאי לשחק איתו כדי להמשיך לפתח אותו? התחלנו עכשיו לשחק בגלגול כדור ובלהוציא ולהכניס קוביות לקופסא (לא לפי הצורות). הוא לא מנסה לבנות מגדל - הוא רק מפרק מגדלים.
יש דברים שהוא כבר אמור לדעת לעשות ואני אולי מפספסת? למשל - הוא לא מצביע עם האצבע המורה אלא עם כל היד (כששואלים "איפה אור?") והוא לא יודע להצביע על האף שלו.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשיר
אורנה עטאר08/12/2009שיר שלום,
ההתפתחות המוטוריקה העדינה שלו נראית לי תקינה. הצבעה עם אצבע מורה סביב 9-12 חודשים.
את יכולה לשחק איתו עם הצעצועים הגדולים של ללחוץ ודמות קופצת החוצה (ילמד אותו גם על שימוש באצבע המורה). משחק עם אוכל - לתת לו לאכול עם הידיים בכדי שהמוטוריקה העדינה תתפתח יותר.
נראה לי שזהו.
אני חושבת שמבחינה מוטורית הוא מתפתח קצת יותר מידי מהר והייתי מתרגלת שוב ושוב את שלבי ההתפתחות עד כה - לשים אותו על הגב ומשם שיגיע לבטן, לעמידה על 6 ולעמידה. לאתגר אותו בזחילה במשטחים "טובעניים" (כמו פופים), לתת לו המון חוויות של הוצאה משיווי משקל (כמו זריקת כריות עליו ושיאזן את עצמו) וכו'.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוקת בת שנהאתי08/12/2009
שלום ,
ביתי אוטוטו בת שנה , עד גיל 8 חודשים התפתחה מאוד יפה ועשתה הכל גם מוקדם מהרגיל ,
התהפכה מאוד מוקדם ( לפני 3 חודשים) זחלה לפני גיל חצי שנה בקיצור עד גיל 8 חודשים בערך כבר היתה יושבת עומדת והולכת סביב השולחן או עם חפצים בבית . מה שקורה זה שמאז לא היתה איזושהי התפתחות
היא בקושי עומדת לבד בלי להחזיק מצליחה לעמוד ממש לכמה שניות ונופלת (זה ככה כבר איזה חודשיים) . ולא נראה שהיא ממש מנסה .. דבר נוסף ששמתי לב שלרוב היא עומדת והולכת על קצות האצבעות ולא על כל כף הרגל.
האם זה מצריך איזושהי בדיקה ? האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לעודד אותה לעמוד לבד או ללכת?
אודה לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאתי
אורנה עטאר08/12/2009אתי שלום,
את מתארת כאן התפתחות מהירה ובתך הגיעה מהר מאוד לעמידה לפני שהיא רכשה מערכת שיווי משקל בשלה שתוביל אותה להליכה יציבה ולכן היא מתעכבת בשלב הזה ובצדק. אין מה למהר. על בתך לשכלל את מערכת שיווי המשקל שלה וזאת את תוכלי לעשות ע"י משחקים בלהוציא אותה משיווי משקל בכל מנח - להזיז את הרהיטים עליהם נשענת, לתת לה לטפס על ערימה של פופים/כריות/פוכים. לטפס על מגלשה, לקחת אותה על הכתפיים ולתת לה תנועה (להחזיק אותה רק באגן - שתלמד לאזן את עצמה לבד). לא רצוי להוליך אותה או לתת לה ללכת עם כל מיני הליכונים למינהם כי אלו לא מעודדים הליכה עצמאית אלא מעכבים אותה.
לגבי העמידה על קצות האצבעות - ייתכן והסיבה לכך היא מערכת שיווי המשקל הלא בשלה שמובילה אותה לשימוש לא נכון בכף הרגל. יש סיבות נוספות לעמידה על קצות האצבעות כמו זקיפה מוגברת של הגב, ועוד. אני לא יכולה לדעת בלי לראות את בתך. במידה ותראי שהעמידה על קצות האצבעות אינה חולפת עם תחילת ההליכה יש טעם לגשת לאבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי להוביל אותה לשימוש נכון בכל כף הרגל.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שיניים הפוחותאמא מודאגת07/12/2009
היי עכשיו אחרי שהשנים של ביתי בת השנה צמחו, אפשר לראות שהשיניים התחתונות הן בחזית הפה והשיניים העליונות הן פנימיות כאילו שבחיוך רואים את השיניים התחתונות בחזית והעליונות מוסתרות מה שבדרך כלל נראה הפוך
אם ידוע לכם משהו אולי זה מסתדר בהמשך
או שיש טיפול שיניים כלשהו
אני ממש אשמח לתשובה ממכם
תודה רבה
ענת שדואגת ומוטרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים
שירי קאשי08/12/2009הי אמא מודאגת,
הפורום אינו עוסק בנושא זה. אני ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים וטוב יותר לקבוע ביקור אצל רופא שיניים של ילדים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספר בנושא התפתחות וטיפול בתינוקותנלה07/12/2009
שלום,
אשמח לקבל המלצה על ספרים העוסקים בטיפול עם דגש על התפתחות תינוקות ופעוטות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנלה
אורנה עטאר08/12/2009נלה שלום,
קיימים ספרים רבים בנושא.
את מוזמנת לפנות אלינו בכל שאלה שתתעורר לך בנושא התפתחות תינוקות ואנחנו נשמח לענות לך.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור בהתפתחותאמאלה07/12/2009
שלום,
כפי שסיפרתי מקודם בפורום, בני בן החצי שנה היה מתהפך בצורה מוזרה של יד לצד הגוף והקפצת הישבן ורק לצד אחד. במקביל החל להראות סימני זחילה (דוחף את עצמו לאחור ומאוד מתוסכל). בנוסף מסתבר יש לו טונוס שרירים קצת גבוה.
בימים האחרונים פתאום החל להתהפך בעקבות העברות משקל (סוף סוף הבנתי מה זה...) וגם להתהפך לצד ימין מה שלא קרה עד עכשיו...
האם זה מראה על התקדמות? האם זה יקדם זחילה? האם זה אומר שהשרירים פחות קפוצים?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי08/12/2009הי רויטל,
ברכות. זהו בהחלט שינוי לטובה. ההתהפכות מתחילה להיות מאורגנת ויותר סימטרית. כמובן שצריך לשים לב שהתהליך ממשיך ולא נוצרים שיבושים נוספים.
בכל מקרה אני מזמינה אותך וכמובן כל אמא אחרת להתיעץ גם טלפונית. לא תמיד קל להסביר הכל במילים כתובות. במידה אם משהו בהסברים לא לגמרי ברור, אני תמיד אשמח לתת הסבר נוסף גם בטלפון.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות אגרסיבית בגיל שמונה חודשיםסומסום06/12/2009
בתנו בת שמונה חודשים. התחילה ללכת למשפחתון בגיל 6 חודשים. תמיד הייתה חייכנית ובשבועות האחרונים התחילה התנהגות אגרסיבית, למשל:
- מעוותת את גופה תוך השמעת נהמה. במידה ועומדת במיטה מטיחה את הבטן בדופן המיטב על מנת לזעזע אותה
- מטיחה צעצועים ומוצץ בריצפה.
האם זה קשור לגן ? האם זה שלב התפתחות נורמלי ?
איך להגיב ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
שירי קאשי07/12/2009הי סומסום,
אתחיל מכך שפורום זה אינו עוסק בהתנהגות וכדאי להתיעץ עם מומחה מהתחום. יכולות להיות סיבות רבות להיווצרות התנהגות כזו. זו יכולה להיות דרך חדשה שבה למדה לבטא את עצמה, זו יכולה להיות תגובה נרכשת שלמדה מילדים אחרים בגן והיא מחקה אותם, זו יכולה להיות פשוט תגובה מאוחרת להסתגלות בגן וכמובן זו יכולה גם להיות תגובה למה שמתרחש בגן. כמובן לא צריך מיד לחשוש מהגרוע מכל אך כן לפקוח עיניים ולנסות לקבל יותר אינפורמציה על סדר היום. ושוב אני ממליצה לקבל יעוץ מאיש מקצוע, כיצד לפענח וכיצד להגיב להתנהגות זו.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)