פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים בגיל שנה וחודשיים
    מיה
    06/12/2009

האם מישהו עוד עונה בפורום הזה???
    התאומים שלי בגיל שנה וחודשיים, הם מתעוררים בלילה צורחים, לא מבינה למה גם ביום כשהם ישנים ומתעוררים הם לא כמו כל תינוק אחר אלא צורחים . אין מצב שיתעררו רגיל, בלילה מתעוררים כמה פעמים בוכים וצועקים עד שאני מרגיעה אותם
    האם הם חולמים?? מה יכולה הסיבה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאומים בגיל שנה וחודשיים

הוספת תגובה

• שינה ובכי

שירי קאשי
    07/12/2009

הי מיה,
    ראשית אני רוצה להרגיע אותך שזה לא שונה מתינוקות אחרים. נכון ישנם את אלו שמתעוררים, שוכבים חצי שעה וממלמלים לעצמם, אך אלו הם המיעוט.תינוק כשהוא מתעורר, מחפש את הוריו, ולפחות עד השלב שבו הוא לומד לדבר (לקרוא אמא או אבא זה לא תמיד מספיק) אז אחת הדרכים לבטא עצמו היא בכי. על ידי הבכי הם יודעים שתגיע התגובה המהירה ביותר והם מנצלים את יכולתם זו בכדי לקרוא לך. אינני יודעת מה אופן ההשכבה שלהם, אך ככל שהתינוק הולך לישון רגוע יותר, עצמאי יותר כך הוא גם מסתדר טוב יותר כשהוא מתעורר בלילה. תינוק שיודע להרדם לבד, עשוי להתעורר בלילה ולחזור לישון לבד בכוחות עצמו.
    אני ממליצה לך לקבל טיפים ממומחה בתחום השינה, אולי יוכלו לשפוך אור נוסף על התופעה.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    מילי
    06/12/2009

שלום,
    ביתי בת 4 חודשים במהלך הימים האחרונים מרבה לישון
    ז"א היא קמה ל3/4 שעה עד שעה ונרדמת לשעה שעה וחצי כך במהלך כל היום
    האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• תגובה למילי

דבי גרוס דולב
    06/12/2009

הי מילי
    קשה לי להגיד אם יש מקום לדאגה או לא מפני שאין לי די פרטים. בכל מקרה, אם מדובר בשינוי קיצוני כדאי להתיעץ עם רופא הילדים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפייה בטלויזיה בת חודשיים
    לירון
    06/12/2009

שלום רב.

ביתי בת חודשיים ומאוד נהנת שאני מניחה אותה בטרמפולינה לצפות בטלויזיה .

האם מותר בגיל הזה להושיב אותם מול הטלויזיה יש לציין שזה לא לזמן ממושך חצי שעה ביום.

תודה טל.

הוספת תגובה

• תגובה לטל

דבי גרוס דולב
    06/12/2009

הי טל
    צפייה בטלוויזיה איננה מומלצת כלל לפני גיל שנה מסיבות רבות כגון חוסר תנועתיות, בעיות של קשב וריכוז בעתיד, הצפה חושית חזקה מידי ועוד ועוד. ישיבה בטרמפולינה גם היא איננה מומלצת בשל העובדה שהיא מעודדת נסיונות התישבות דרך שרירי הבטן ולכן אינה מומלצת בשום גיל אלא לדקות בודדות. אז השילוב של טרמפולינה וטלוויזיה הוא הפחות מומלץ מבחינתי שרק אפשר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצי זחילה
    אילה
    06/12/2009

בני בן 7 חודשים, הוא כבר יותר מחודש נעמד על ארבע, מעין מזנק ומושך את עצמו קדימה עם הידיים.(די משעשע) הוא מגיע לכל מקום אך זו לא ממש זחילה. האם יש דרך לעזור לו לזחול ממש? הוא לאחרונה התחיל לסובב את פלג גופו התחתון כאילו מנסה לשבת ומתחיל למשוך את עצמו כלפי מעלה בספות וכד'..

לקביעת תור
    סגירה
    חצי זחילה

הוספת תגובה

• תגובה לאילה

דבי גרוס דולב
    06/12/2009

הי אילה
    לתינוקות יש דרכים רבות ומוזרות להתחיל לזחול. לא ממש הבנתי את תיאורך אבל זה תקין לבצע זחילה משונה בהתחלה. כדי לעודד התפתחות של הזחילה, תני לבנך לעובר מכשולים שונים- כריות, הרגליים שלך וכו.
    הטיית הטוסיק לאחור היא נסיון להתישב. חשוב לראות שיש התחלה של זחילה לפני התבססות העמידה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת הליכה מקרטעת
    אמא מודאגת
    06/12/2009

שלום

בני עכשיו בן שנה ושבעה חודשים.
    זוחל מגיל 10 חודשים גחון ואח"כ זחילת שש.
    לפני כמה חודשים הוא התחיל להעמד ואף ללכת סביב הרהיטים ומאד פחד לעזוב את הרהיטים. כל פעם שלקחנו את היד הוא התישב.
    לפני שבועיים התחיל לעשות כמה צעדים שניים-שלושה ונופל ולפעמים יותר ונופל. רואים שקשה לו מאד עם השיווי משקל. הוא לא אובחן כהיפוטוני או עם בעיה.
    מה אפשר לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    תחילת הליכה מקרטעת

הוספת תגובה

• תגובה לאמא מודאגת

דבי גרוס דולב
    06/12/2009

הי אמא מודאגת
    איחור בהליכה וקשיים בה אכן נובעים בד"כ מקושי בשיווי המשקל. כדי לעודד ולפתח את שיווי המשקל נסו את התרגילים הבאים:
    1. להניע הרבה את התינוק במרחב תוך דגש על מיקום הראש בגבהים שונים .
    2. על כדור פזיו, להניח את התינוק בישיבה ולהניע קדימה, אחורה ולצדדים.
    3. בשכיבה על הרצפה, לגלגל את התינוק בטן גב בטן, הלוך חזור.

קחי בחשבום שבנך עשה את השלבים הקודמים מעט באיחור ולכן גם להליכה יקח זמן להתיצב.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה, נראה לי

אמא מודאגת
    07/12/2009

שזה הולך ומשתפר. אתמול הלך יותר יפה. מעדיף לזחול אך עכשיו נעמד הרבה יותר.
    אם הוא לא היפוטוני ממה יכול לנבוע העיכוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה, נראה לי

אמא מודאגת
    07/12/2009

שזה הולך ומשתפר. אתמול הלך יותר יפה. מעדיף לזחול אך עכשיו נעמד הרבה יותר.
    אם הוא לא היפוטוני ממה יכול לנבוע העיכוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשךאמא מודאגת

דבי גרוס דולב
    07/12/2009

הי אמא מודאגת
    קשה לדעת את מקור העיכוב בלי היכרות אבל בד"כ מדובר, כפי שכתבתי, בקושי בשיווי המשקל.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי לא מוסבר
    אלי
    05/12/2009

בני בן חודשיים ושבוע, יונק, עולה יפה (מאוד) במשקל. בחודש הראשון הוא הרבה לבכות מסיבות לא ברורות (לפעמים גזים, אבל לאו דווקא) מאז החל שיפור הדרגתי והוא כבר לא בכה כל כך הרבה, וכשבכה בדרך כלל הבנו את הסיבה (רעב, עייפות, גזים). בשבוע האחרון הוא שוב בוכה חלק גדול משעות הערות שלו, נרגע רק על הידיים וגם זה לא תמיד. הוא אוכל כרגיל, פחות או יותר (אולי מעט מגדיל רווחים בין ארוחות), אין לו חום ולא מצאנו סיבה לבכי שלו. רעיונות? למה פתאום הוא מתנהג שוב כאילו הוא שלושה שבועות?

לקביעת תור
    סגירה
    בכי לא מוסבר

הוספת תגובה

• דילגתם!

אלי
    05/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאלי

דבי גרוס דולב
    06/12/2009

הי אלי
    קשה לדעת ,ללא היכרות, את הסיבה לבכי של בנך. יש לציין שתינוקות רבים סובלים בתחילת חייהם מחוסר שקט ומין קושי להתרגל אל החיים שבחוץ. קושי זה בא לידי ביטוי בבכי רב ובחוסר נינוחות. יתכן שזה המצב אצל בינך אבל קשה להגיד. הדברים שעוזרים בצורה הטובה ביותר לקשיים אלה הם הרבה הרבה ידיים, שימוש במנשא, הרבה מגע עמוק ומרגיע והרבה תנועה.
    לקראת גיל 3-4 חודשים זה בד"כ נרגע, מאחלת לכם ימים טובים יותר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים
    רוני
    04/12/2009

האם השימוש בגרפווטר מומלץ?ומה התופעות לוואי אם יש כאלה?
    ולמה הרופאים אינם ממליצים על השימוש בו?

לקביעת תור
    סגירה
    גזים

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

דבי גרוס דולב
    05/12/2009

הי רוני
    פורום זה אינו עוסק בתחום זה ולא ממליץ על תרופות.
    בבברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    שרית
    04/12/2009

בני בן 3 חודשים,ישן על הבטן (אני מודעת להוראות של משרד הבריאות אך רק כך הוא ישן טוב..)
    עד לפני כשבוע הייתי מניחה אותו על הבטן כשהוא ער ממש מעט במהלך היום מאחר והוא היה צורח מבכי. במשך השבוע האחרון אני "נלחמת" איתו ומניחה אותו על הבטן ממש הרבה, מעסיקה אותו עם בובות וצעצועים והוא מצליח להחזיק מעמד גג רבע שעה (אם אני לא מעסיקה אותו הוא מתייאש לאחר 5 דקות ולפעמים אפילו פחות).אני גם מיישמת את התרגילים שהצעתם (כמו גלגול הרגליים כלפי מעלה וכו'). נראה לי שהוא פשוט ממצא את עצמו נורא מהר על הבטן ואז מתחיל לבכות כי אני כן מצליחה "למשוך" אותו אם אני משחקת איתו. ברגע שהוא בוכה אני מרימה אותו, חלק אומרים לי לתת לו לבכות ובסוף הוא יתרגל, אני לא מסוגלת. אתמול אפילו במהלך רוב היום שמתי אותו על הבטן, וכל פעם שבכה הרמתי אותו וכשנרגע החזרתי וכך הלאה אך היום הוא איך שאני מניחה אותו הוא מתחיל לבכות.
    האם אני לא מקשה עליו יותר מידי?? האם יכול להיות שיגיע שלב שהוא יאהב להיות בתנוחה זו??
    האם להמשיך להתעקש איתו??

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

דבי גרוס דולב
    05/12/2009

הי שרית
    תינוק לא מסכים לשכב על הבטן מפני שקשה לא פזיולוגית ולא בגלל "מיצוי" העניין. לדעתי אין טעם לתת לתינוק לבכות במצב זה אלא לאתר את מקור הקושי, לפתור אותו ורק אז לצבור זמני שכיבה על הבטן הולכים וגדלים.
    הקושי מגיע בד"כ עכב השכבת יתר על הגב ומתוך זה מקבל התינוק מתח יתר בגב ובבית החזה שמקשה על השכיבה על הבטן.
    המשיכי לתרגל באינטנסיביות את התרגילים אותם הצענו בפורום זה ואם לא תראי שיפור כדאי אולי לשקול אבחון בו תגלו את מקור הקושי ותלמדו תרגילים על מנת להקל על בנך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת תאירואיד
    רוני
    04/12/2009

לבן שלי התגלתה תת פעילות בבלוטת התאירויד בבדיקות דם שנעשו לו עוד בבית יולדות
    לאחר בדיקת דם נוספת הורמון ה-ft4 היה גבוה גם כן
    רופאת הילדים אמרה שחובה שייקח אלטרוקסין מקסימום 14 יום מהלידה
    התחלנו טיפול באלטרוקסין עם מעקב של אנדוקרינולוג
    האם יש טיפולים אחרים לתת פעילות של התאירואיד ומה התופעות לוואי של התרופה?
    האם השימוש בתרופה נותן תוצאה אבסולוטית לגבי המשך ההתפתחות?
    תודה ויום טוב לכולנו
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת תאירואיד

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

דבי גרוס דולב
    05/12/2009

הי רוני
    פורום זה אינו פורום רפואי ולכן אנו לא יודעות לענות על שאלות אלה.
    רפואה שלמה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - עידוד זחילה
    אמאלה
    03/12/2009

שלום,

רציתי לדעת אלו תרגילים יש לעידוד זחילה והאם צריך? כאמור בני בן חצי שנה

מתהפך לשני הצדדים, תופס את שתי רגליו (זה חידוש מהשבוע האחרון), הגילוי החדש שלו מאתמול זה למחוא כפיים עם כפות הרגליים..
    הוא דוחף את עצמו אחורה ומאוד בוכה ומתוסכל, הייתי רוצה לעזור לו, אני רואה שהוא מעביר משקל על הידיים מצד לצד ומנסה להתארגן על עצמו ולא מצליח..

בנוסף, יש לו טונוס שרירים מעט מוגבר ושארית קנטנטנית של טורטיקוליס, עובדים על תרגילים של ישיבה צידית וכיפוף הגב ומתיחות לטורטיקוליס.

תודה מראש!

רויטל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת - עידוד זחילה

הוספת תגובה

• תגובה לרויטל

דבי גרוס דולב
    05/12/2009

הי רויטל

על פי התיאור שלך נשמע שבנך עושה סימני זחילה ולכן אין צורך לתרגל. כדי לעודד התקדמות קדימה ולא אחורה אפשר לל לו "קונטרה" בכפות הרגליים בעת נסיונות ההתקדמות.
    לדעתי לא נכון יהיה לתרגל תרגילים לישיבה לפני שהוא לומד לזחול על מנת לא לשבש את תהליך הזחילה. הצשיכי לעבוד על נושא הטורטיקוליס תוך דגש על שכיבה מרובה על הצדדים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת
    אמאלה
    03/12/2009

שלום

יש כמה דברים שקצת מדאיגים אותי אצל בני בן החצי שנה

הוא כל הזמן עושה תנועות 'גירוד' בכפות הידיים, ומושך לעצמו בשיער ומאחורי האוזניים

יש לו קטעים כשהוא על הגב שהוא פתאום מנדנד את ראשו מצד לצד, כאילו יש לו עקיצה בקרקפת והוא מתגרד

חוץ מזה ילד מתוק וחייכן עם קשר עין מצוין

דבר נוסף - אפשר דוגמאות קונקרטיות שאני יכולה לבדוק לחיקוי? אני לא בטוחה שהוא מחקה...

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• תגובה לרויטל

דבי גרוס דולב
    05/12/2009

הי רויטל
    אינני יודעת למה כוונתך בתנועת גירוד אבל משיכה בשיער ובאוזניים היא הרבה פעמים סימן לעייפות ותינוקות רבים עושים אותה. גם הנעת הראש היא נורמלית.
    בגיל חצי שנה עדיין אין חיקוי ולכן אין מקום לדאגה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמעתי על יעוץ רפואי לחיסוני תינוקות
    מש
    03/12/2009

שלום,
    יש לי ילד ראשון בן שישה שבועות ושמעתי שיש בתל אביב איזשהו מקום או גוף שמעניק יעוץ רפואי (על ידי רופא קונבנציונאלי) לגבי איזה חיסון לעשות לילד ומתי בהתאם לסביבת החיים של הילד הספציפי. האם שמעתן על משהו כזה? אם כן אשמח לקבל פרטי התקשרות עם המקום הזה...
    תודה.

הוספת תגובה

• תגובה למש

אורנה עטאר
    08/12/2009

מש שלום
    פורום זה אינו עוסק בנושא חיסונים.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נופל וקם ....
    מירי
    03/12/2009

שלום רב,
    בני עוד שבועיים בן שנה.
    הוא יושב בצורה מוזרה , מן ישיבה כזאת של כפות רגליים אחורה ויושב על ברכיו בעצם.
    אמרו לי שזו ישיבה לכל דבר כי יש הרבה סוגים של ישיבות.
    אבל, מהישיבה הזו נופל אחורה ישר עם הראש על הרצפה, זה נורא ומלחיץ ומדאיג .
    אני לידו אבל הוא נופל עוד לפני שאני תופסת אותו.
    מרוב הלחץ אימי כבר לא מוכנה שאשים אותו על הרצפה ולכן הליכתו מתעכבת מאוד.
    הוא יושב בהליכון עם גלגלים כדי לעזור לו לזוז אבל טרם הולך לבדו.
    אמנם מחזיק בדברים בעמידה אבל ישר נופל.
    אני ממש מפחדת עליו כי בכל זאת כל נפילה זה מכה בראש.
    מה עושים?
    אני לחוצה נורא כבר מחזיקה אותו בידיים שבוע בלי לתת לו לשבת על מזרון פעילות כי הוא בורח ממנו הוא רוצה רצפה ולזחול.
    אשמח מאוד לעזרה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נופל וקם ....

הוספת תגובה

• תגובה למירי

אורנה עטאר
    03/12/2009

מירי שלום
    הישיבה שהוא יושב נקראת ישיבת W. הישיבה הזו אינה מומלצת ולרוב תינוקות בוחרים בה בגלל קושי מסויים שהביא אותם לישיבה זו.
    יש תינוקות שיודעים לאזן את עצמם בישיבה הזו ואינם נופלים. כנראה שמערכת שיווי המשקל לא בשלה מספיק ולכן הוא נוטה ליפול.
    קשה דרך הפורום לעלות על הסיבה שהוא בוחר לשבת כך, בכל אופן, נסי להוציא אותו מהישיבה הזו ולהכיר לו ישיבה מומלצת יותר והיא ישיבת השיכול - רגל אחת מקופלת אחורה לכיון הטוסיק ורגל שנייה מקופלת קדימה לאיזור ה"פיפי". בהתחלה הישיבה הזו תהיה מאוד קשה לו ואת מוזמנת להושיב אותו כך על כדור פיזיו וכל פעם לשנות את מנח הרגליים (בשביל סימטריה) - בישיבה זו הוא צריך לאזן את עצמו, בהתחלה את יכולה לשבת מאחוריו ולתמוך בו ולאט לאט הוא ילמד לאזן בעצמו.
    אני ממליצה בחום להפסיק להושיב אותו בהליכון - הליכונים מעכבים הליכה כי הם גורמים לתינוק להסתמך על משהו אחר שיוביל אותי ולא מפתחים כך את מערכת שיווי המשקל שלהם.
    בנוסף - תרגיל מצויין למערכת שיווי המשקל של בנך זה לקחת אותו על הכתפיים (להחזיק אותו באגן ולא בגב בכדי שילמד לאזן את עצמו) ולנוע איתו בחדר - לנוע לצדדים וקדימה ואחורה.
    בנוסף - כשהוא זוחל על 6 - הטי את הטוסיק שלו אחורה ומעט הצידה עד לישיבת שיכול - זו עוד דרך להכיר את הישיבה הזו.
    תעדכני אותי איך הוא משתפר.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל חודש
    נלה
    03/12/2009

שלום,
    התינוקת שלי בת חודש ושבוע. התינוקת מאוד פעילה.
    התחלתי להשכיב אותה על הבטן מס פעמים ביום למשך
    מגיל שבועיים-שלושה מרימה את הראש בעת שכיבה על הבטן ומסובבת מצד לצד מדי פעם (כלומר בהשכבה על הבטן לחי שמאל על המזרן, מרימה ומשכיבה את לחי ימין), כמו כן בעת החתלה מרימה את הרגלים לכיוון הבטן ומורידה ימינה או שמאלה עד כמעט לשכיבה על הצד.
    האם תקין לגילה?

לקביעת תור
    סגירה
    גיל חודש

הוספת תגובה

• תגובה לנלה

אורנה עטאר
    03/12/2009

נלה שלום
    זה מצויין לגילה.
    הקפידי לשים אותה על הבטן בשעות העירות וגם על הצדדים (שני הצדדים).

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בשמות חיבה
    נועה
    03/12/2009

בני בן חצי שנה. הבנתי שזהו הגיל בו מתחיל תינוק לזהות את שמו. הבעייה היא שאני לא זוכרת אפילו פעם אחת שקראתי לו בשמו! תמיד בשמות חיבה. האם כדאי למתן את השימוש בשמות החיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בשמות חיבה

הוספת תגובה

• תגובה לנעה

אורנה עטאר
    03/12/2009

שלבי בין קריאה בשמו ושמות חיבה ויהיה בסדר.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה