מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צעדים ראשוניםשימרית29/11/2009
שלום
בני בן שנה וחודש התפתחות תקינה עד כה לפני שבוע התחיל לעשות 2 צעדים לבד
ביום שבת עשה 5 צעדים לבד,אבל ממש נכנס לאטרף "לתרגל" כביכול יכול להיות שהתלהב מהתגובות שלי.
הוא קם מעמידת שש דוחף את עצמו לעמידה רגילה לבד ואז עושה צעדים הבעיה שהוא עושה את זה נורא מהר ואז כביכול נזרק קדימה על הידיים...האם כך זה אמור להיות?אני מפחדת שיפספס ויקל מכה בפנים כי הוא ממש נזרק קדימה.
האם לתת לו לתרגל לבד...או זה שאני אומרת לו בוא אלי והוא מתלהב לעשות צעדים אליי זה בסדר?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לפיצית
דבי גרוס דולב29/11/2009הי פיצית
כך בערך נראית התחלה של הליכה. הצעדים לא יציבים ולוקח קצת זמן למצוא את שיווי המשקל הנכון.הכל הסדר, אין צורך לתרגל אבל לא כדאי גם להאיץ על מנת למנוע נפילות. לזכור גםשנפילות הןחלק מהעניין..
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הושטת ידייםמיטל28/11/2009
שלום
הבת שלי עוד מעט בת 3 חודשיים היא מסתכלת על חפצים ועוקבת עם העניים ילדה מאוד עירנית וחייכנית
היא עוד לא מושיטה ידיים לחפצים שאני שמה מולה האם יש מקום לדאגה ובאיזה גיל היא אמורה להתחיל להושיט ידיים
תודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרון
אורנה עטאר28/11/2009שלום שרון
תינוקות מתחילים להושיט ידיים לחפצים סביב 4 חודשים.
המשיכי לעניין אותה.
את יכולה גם לשלב תחילת תרגול "קשר עין-יד-פה". תראי לה את החפץ, תגיעי ביד, תגיעי לה בפה ותראי לה שוב.
אין מקום לדאגה
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עושה קקי...שני28/11/2009
שלום,
הקטן שלי בן 14 יום.
מאתמול בערב ועד עכשיו (16 שעות) שהוא לא עשה קקי...
האם יש מקום לדאגה????
יש לציין כי הוא אוכל רגיל וישן רגיל רק נראה כאילו יש לו כאבי בטן וגאזים בטוח יש לו....
האם לקחת לרופא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב28/11/2009הי שני
לא כתבת אם בנך יונק או אוכל פורמולות.
אם הוא יונק הרי שזה נורמלי לא לעשות קקי כל יום ואם
איננו יונק אך רגוע ולא סובל , גם אז זה בסדר. אין צורך לרוץ לרופא.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה קורה עם הוא גם יונק וגם פורמולה
יסמין08/06/2010בני בן חודש ואני גם מניקה אותו וגם מטרנה. הוא לא עשה קקי כבר 3 ימים ולפני שהתלחתי להניק עשה כל יום. הוא סובל וכאוב ולא ישן כמעט. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה בגיל 9 חודשיםנועה27/11/2009
שלום,
בתי בת 9.5 חודשים. ילדה סקרנית, חכמה ופעילה. יודעת לעשות "קוקו" עם שמיכה, מוסרת כדור, עושה שלום עם היד למי שהולך... מתקשרת היטב.זוכרת לאן רצתה להגיע אם הזיזו אותה משם ועוד.
בגיל 7 חודשים החלה לזחול זחילת גחון א סימטרית, וכשמושיבים אותה בכסא אוכל היא יושבת היטב וזקוף, אך היא טרם התיישבה בעצמה ולא עברה לזחילת שש. כאשר שמים לפניה מכשול או נותנים לה לטפס עלינו היא מטפסת היטב ועוברת לצד השני (ואף התיישבה על הצד מספר פעמים כאשר ירדה מהטיפוס), אבל היא אינה זוחלת על שש על מישור וכאמור טרם התיישבה עצמאית.
האם יש מקום לדאגה???
כאמור, הילדה מפותחת וחכמה אוהבת אנשים, סיפורים ומוסיקה, משמיעה קולות וכו'...
לאחרונה התחלנו לתרגל אותה יותר בטיפוס - וכאמור יא מטפת ממש טוב ויפה, אז אולי זה יעזור לה להתחיל לזחול על שש או להתישב, אבל האם יש צורך בייעוץ או במשהו נוסף ובעיקר - האם זה נורמלי?...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב28/11/2009הי נועה
תחילה, אין קשר בין ההתפתחות הקוגניטיבית להתפתחות המוטורית.
טווח הגילאים בו אנו רוצים לראות זחילת 6 הוא בין 7- 10 חודשים. לכן ביתך עוד לא בעיכוב אבל יחד עם זאת אמורה בקרוב להגיע לזחילת 6. התישבות עצמאית מגיעה רק לאחר עלייה עלייה על 6 ולכן עדיין לא מתרחשת אצל ביתך. ההמלצה היא לא להושיב תינוק עד שלא למד לעשות זאת בעצמו.
המשיכי להתבונן בהתפתחותה של ביתך ואם לא תראי סימני עלייה על 6 בשבועות הקרובים , את מוזמנת לחזור אלי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבט ממוקדא26/11/2009
בני בן ה3 חודשים יוצר קשר עין אך לעיתים קרובות יש לו מבט לא ממוקד באיזה גיל המבט צריך להיות ממש ממוקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ל א
דבי גרוס דולב28/11/2009הי א
בגיל זה אנו כבר רוצים לראות מבט ממוקד יותר. אם את לא שקטה, כדאי להתיעץ עם רופא הילדים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפכות מהבן לגבjanna26/11/2009
שלום , יש לי תינוק שהיה בן 6 חודשים ב 21 לנובמבר. בדיוק בגיל חצי שנה הוא למד להתהפך קבוע מהגב לבטן ועושה זאת בתדירות גבוהה. אני מודאגת כי הוא עדיין לא מתהפך מהבטן לגב. אני חושבת שזה בגלל שהוא לא רוצה כי ברגע שהוא מתהפך לבטן הוא מתחיל לזחול זחילת גחון לאחורה. והוא גם כן מנסה לעמוד על 4 הוא מנסה לזחול קדימה אבל לא כל כל מצליח.
האם עלי לדאוג שהוא לא מתהפך כל הזמן מהבטן לגב ?
הוא עדיין לא משחק עם כפות רגליו , האם לדאוג בנושא ?
יש לציין שהו תינוק די גדול כמעט 10 קג ויותר מ 70 סמ. יכול להיות שזה קשור לגודל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לjanna
דבי גרוס דולב28/11/2009הי
אנו רוצים מימוש התהפכויות עד גיל חצי שנה בערך. אני ממליצה לחכות עוד שבועות בודדים ולראות אם הדבר קורה. אם לא תהיה התקדמות ויחד עם זאת ימשיכו נסיונות הזחילה, כדאי יהיה לשקול אבחון על מנת לבדוק מה מעכב את בנך להתהפך ועל מנת לעזור לו להתגבר על הקושי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכויותדנה26/11/2009
אני מטפלת בתינוק בן שישה חודשים. בינתיים הוא יודע להתהפך רק מהבטן לגב מכיוון ימין לשמאל. הוא עושה זאת די מהר! העניין הוא שמייד כששמים אותו על הבטן הוא מתהפך לגב. כשהוא על הבטן הוא משחק כמה שניות עם צעצוע ומיד מתהפך לגב. הוא מצליח להושיט את יד ימין לצעצוע ולהשען על שמאלו, אך עם היד השניה הוא קצת מתקשה אך מצליח להושיט. אני עובדת איתו על כיפוף הגב (מקרבת רגליים לפנים) ועל התהפכות מבטן לגב משמאל לימין (מכניסה את יד ימין שלי מתחת לברך שמאל שלו ומתחילה לגלגל אותו). האם זה כבר מעיד על עיכוב כלשהו? איך משאירים אותו על הבטן - מחזיקים אותו שלא יתהפך (גם שימוש בגירויים כמו צעצועים, קול וכד' בצד שמאל שלו על מנת שיפנה את הראש שמאלה ולא יניח את הראש על המזרן כדי להתהפך - לא ממש עוזר להשאיר אותו שם...)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב28/11/2009הי שני
תחילה יש להבין מדוע ממהר התינוק להתהפך בכל פעם מהבטן לגב. האם זה בשל מימוש היכולת שלו או מסיבה אחרת כמו נטייה להקשית את הגב ובגלל זה שכיחות ההתהפכויות מהבטן לגב.
אם התינוק לא נשאר הרבה על הבטן ללא שום סיבה או קושי אז תנסי לגרות אותו עם צעצוע גדול וכבד מולו, כך שלא יוכל לקחת אותו בידיו ולהתהפך. במקביל המשיכי לעשות תרגילי כפיפה כפי שאת עושה ולעקוב אחר התפתחותו של התינוק. אם הוא לא יתחיל להתהפך מהגב לבטן בשבועות הקרובים כדאי יהיה להסב את תשומת הלב של אימו לכך.
קושי זה יוכל להוות אינדיקציה נוספת להקשתת הגב ולקושי בכפיפה כדי לבצע את ההיפוך.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה01/12/2009תודה רבה לך על תשובתך. ביניתיים הוא מצליח כבר להתהפך מהגב לבטן לכיוון השני (מימין לשמאל), אבל אילו תרגילים אפשר לעשות איתו כדי לכופף את הגב (נראה שהוא מתהפך לגב כי הוא מקשית אותו) - אני בינתיים מקרבת את הרגליים שלו לפנים וגם אוחזת בידיו וברגליו ומגלגלת אותו מצד לצד - מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שני
דבי גרוס דולב01/12/2009הי שני
המשיכי בתרגילים שאת עושה ,
להרים רגליים לכיוון הראש וחזרהכמה פעמים,
לחבר ידיים ורגלייים לכדי התכדררות ולגלגל מצד לצד,
לעשות סיבובי אגן גדולים ואיטיים,
להקפיץאת הרגן כנגד הרצפה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר עיןחני26/11/2009
בני בן 10 שבועות וכשהוא על הידיים שלי או של מישהו אחר ואנחנו מדברים ושרים לו ומשמיעים קולות מצחיקים - הוא לא יוצר קשר עין עמנו , אלא מסתכל "למרחק" , מעבר אלינו .אני שמה לב שהוא כן מקשיב ומרוכז בקולות , כי לפעמים גורמים לו לחייך . כמו כן לא נראה לי שיש בעיה בראיה כי אחרי המובייל הוא עוקב יפה , וגם כשהוא יושב בסלקל הוא עוקב אחרי התנועות שלי בחדר , ואפילו פורץ בבכי כשאני "נעלמת" משדה הראיה שלו לכמה זמן . האם ישנה בעיה כלשהי ? או איך אפשר לגרום לו "להתבונן" בנו ?
תודה רבה
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחני
אורנה עטאר26/11/2009חנישלום,
תתמידי ליצור איתו קשר עין במרחק שלא רחוק מ30-40 ס"מ ותראי אם הוא עוקב אחריי פנייך או פנים אחרים.
במידה ואת חשה שהוא אינו ממקד או עוקב (אפילו לא לגירוי/צעצוע) את יכולה לפנות לרופא הילדים בכדי לשלול בעיה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוטוניה אצל תינוק בן חצי שנהרויטל25/11/2009
לפני כחודש וחצי פניתי אליכם וכך גיליתי שיש לבני היפוטוניה-(תודה על האבחנה). כשפניתי אליכם הסברתי שלבני קשה להיות על הבטן. זה ענין של 2-3 דקות עד שהוא מתעייף מזיע ובוכה. בהתאם לתשובתכם פניתי לרופא אשר הפנה אותנו לפיזיוטרפיה (אשר עד היום עודני מחכה לתור-קופ"ח כללית..)לדאבוני התורים הם למספר חודשים מראש תהליך מגוחך ולא יעיל אך זה עניין למקום אחר.
בתקווה לחזק את חגורת הכתפיים ושאר השרירים, פניתי לחוג שחיה לתינוקות באופן פרטי .
אני פונה אליכם כיון שעל אף שבני אובחן כהיפוטוני בכל 4 הגפיים ע"י הרופא. הוא התהפך מלפני כשבוע וחצי-ממש בגיל חצי שנה מהגב לבטן (ועושה זאת עכשיו על בסיס יום יומי) ופעמיים מהבטן לגב. יצויין כי עדיין הינו מתקשה לשהות על הבטן- הוא בוכה מהר מאוד (עדיין תוך 2/3 דקות) וניכר שפשוט קשה לו. לעיתים הוא פשוט מניח את הראש על המזרן- וזהו.
האם היפוטוניה היא בהכרח בכל 4 הגפיים? האם זה שהוא התהפך מראה שהמצב לא גרוע למרות שכן קשה לו על הבטן? האם זה שכשמרימים אותו עדיין צריך להשגיח על הראש כי הוא "זורק" אותו לפעמים אחורה זה טבעי לגיל זה או שזה חלק מההיפוטוניה?
אשמח לתשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוטוניה
שירי קאשי26/11/2009הי רויטל,
להיפוטוניה פנים רבות ודרגות רבות. יש תינוקות אשר אצלם נראה את כל הגוף רפוי ואילו אצל אחרים זה יבוא לידי ביטוי בעיקר באזורים מסויימים. תופעה אחת נפוצה היא, שמרכז הגוף רפוי וחלש ולעומת זאת יש פיצוי באזור הגפיים (כל ה-4 או רק שתיים) בצורת כוח מוגבר כיוון שהן למעשה נושאות את כל המשקל והתנועה של הגוף. תופעה זו לעיתים אף מקשה על האבחון של ההיפוטוניה כי לעיתים למראית עין התינוק נראה חזק מאוד. פיצוי זה מאפשר לתינוק להתקדם מבחינה מוטורית, אך חשוב כל הזמן להמשיך ולטפל בהיפוטוניה הכללית וכן לודא שהשלבים מתרחשים בתבנית תנועתית נכונה וללא שיבושים. זריקת הראש יכולה להיות חלק מההיפוטוניה אך קשה לקבוע מרחוק כיוון שישנם ילדים שגם ללא היפוטוניה זורקים את הראש. ההבדל הוא, האם זה נעשה מרצון או מחולשה שהראש נשמט.
אני מקווה שקיבלת תשובות על שאלותיך,
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרוממות בגיל 3 חודשיםמילי25/11/2009
שלום ,
ביתי בת שלושה חודשים ,היא כל הזמן מנסה להתרומם בעת שכיבה או ישיבה,לאחרונה היא נאחזת במשחקים שיש לה ומתרוממת ממש גבוה, הבנתי שזה לא טוב שמתרוממים כל כך מוקדם
השאלה מה ניתן לעשות כדי למנוע זאת,
תודה על הפורום הוא נהדר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרוממות
שירי קאשי26/11/2009הי מילי,
נסיונות ההתרוממות לישיבה נובעות מרצון של התינוק להיות במצב זקוף. תינוקות אשר סובלים מזקיפות יתר בגב, מרגישים לא נוח בתנוחות בהן השרירים צריכים להיות רפיוום יותר ולכן הם שואפים כל הזמן להזדקף. צורת התישבות זו היא התישבות לא נכונה (התישבות נכונה צריכה להגיע מעמידת שש או שכיבה על הצד), כך שמצב זה מביא לרכישת הרגלים מוטורים משובשים. כמו כן התישבות כזו בגיל כה צעיר מפעילה לחץ מיותר על השרירים והשלד אשר אינם בנויים עדיין לשאת את העומס. בכדי למזער את כמות הנסיונות להתרומם רצוי קודם כל שהתינוק ישכב כמה שיותר על הבטן והצדדים. יש להמעיט את השהייה במשטחים מוטים (טרמפולינה, עגלה וכדומה). בעת השכיבה על הגב כאשר מתחיל נסיון להתרומם, יש להרים מעט את האגן. הדבר יביא להנחת הראש חזרה על המשטח. מעבר לכך יש לפעול על מנת להוריד את זקיפות היתר, להרפות את השרירים הזוקפים ולהביא להתארכותם. זאת ניתן לעשות על ידי החזקה בתנוחת ערסול. מומלץ לערסל במנשא ולאפשר לתינוק לישון כך. כמו כן כל תרגיל בו מביאים להתעגלות של הגב, יתרום להרפייה והתארכות של השרירים הזוקפים. בנוסף יש להביא להפחתת המתח מבית החזה כיוון שזקיפות היתר לרוב הולכת ביחד עם בית חזה גבוה ונוקשה. ניתן להניח שתי ידיים על הצלעות ולהניע אותן מעט. אפשר בעזרת פטיש יום העצמאות להקיש ומעוך (קלות) את אזור הצלעות על מנת לתת תנועתיות לאזור זה.
מנסיוני כשהבעיה חמורה מאוד קשה להגיע לתוצאות לבד. אם אינך מצליחה לתרגל ולהגיע לתוצאות כדאי לעבור את התהליך בליווי של מדריכה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבור אורנה (בקשר לזיו)ורד25/11/2009
בוקר טוב,
ראשית כל אני מודה לך מאוד על תשומת ליבך. אתמול הייתי עם זיו אצל רופא מומחה להפתחות הילד ונמסר ממנו כי זיו בסדר גמור ושלא אהיה לחוצה בנוגע להתהפכות כי לפי האבחנה שלו הוא ב-5 חודשים ולא בן שבעה(נולד חודשיים לפני הזמן). אשמח להפגש איתך אך אני מבקשת לדעת מהן העלויות למפגשים אלו וסדרה של כמה טיפולים את חושבת שצריך.. שוב תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לורד
אורנה עטאר25/11/2009הי ורד,
תוכלי לפנות אליי באימייל ל-
[email protected]
בכדי לקבל פרטים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים מוזרים?שרון24/11/2009
שלום,
ילדתי לפני שבועיים את בתי המקסימה בשעה טובה.
זו ילדה ראשונה לכן הרמת חרדה שלי היא גבוהה מאוד.
לפעמים כאשר היא ישנה ואני מסתכלת עליה היא פתאום עושה תנועות מוזרות כמו טיקים בגוף שחוזרות על עצמן עד שאני מרימה אותה.האם זה הגיוני? זה נורא מפחיד אותי ואני בחרדות.
היד שלה והרגל שלה זזות בו זמנית כמו רעידה מוזרה במשך כמה דק' .
מקווה שהצלחתי להסביר.
תודה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרון
דבי גרוס דולב24/11/2009הי שרון ומזל טוב
לתינוקות רכים אין שליטה במערכת העצבים שלהם וישנן הרבה תנועות לא רצוניות במערכת שלהם.
טיקים, חיוכים לא רצוניים ורעידות קטנות הן נורמליות. יחדעם זאת אינני רואה שעיני את הטיקים שאת מתארת ולכן אם אינך שקטה את יכולה לפנות לרופא הילדים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיה בהתפתחותליאת24/11/2009
היי בני בן חמישה חודשים וחצי, ונראה ליש יש לו רגרסיה בהתפתחות המוטורית שלו. בגיל 3 וחצי חודשים הוא התהפך מהבטן לגב מספר פעמים, מאז התהפך עוד מספר פעמים מועטות. עד לפני שבועיים הוא הסתובב סביב עצמו בשכיבה על הגב, היה מהתהפך חצי מהגב לבטן וכעת אינו מסתובב ולא מתהפך לשום כיוון ואף לא חצי סיבוב. כשאני מתרגלת עימו תרגילים להתפכויות מלאות או חצויות הוא מגלה התנגדות עם הגב והראש. לדוג' בתרגול מהבטן לגב מקשיח את את הורדת הראש ותזוזת הגוף, מהגב לבטן מקשיח את הגב ולוקח את הראש אחורה. יש לציין שלעומת כל זה הוא מכניס צעצועים לפה , ומזיז אותם קדימה ואחורה גם על הגב וגם על הבטן. כשהוא על הבטן הוא מתרומם על יד אחת כשהיד השניה מכופפת ואף קצת זז לצדדים כשהוא על הבטן. יש לציין שהוא תינוק חיוני, חייכן, צוחק בקול, ממלמל, מגיב מאוד יפה לשמו, מגיב יפ לגירויים סביבו אוכל ויישן טוב. אני מאוד מודאגת וחוששת ממצבו הנוכחי. אני בקרוב אפגש עם רופא ילדים כדי לשמוע את דעתו.מה ניתן לעשות? האם אתן מכירות מישהי באזור הדרום שניתן להיפגש ולתרגל עימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
דבי גרוס דולב24/11/2009הי ליאת
רגרסיות בהתפתחות המוטוריות הןתהליך מוכר ונורמלי אבל מכיוון שבנך התהפך פעמים בודדות בלבד הרי שיש סיכוי שהוא עשה זאת לא מתוך כוונה וארגון של תנועה אלא בשל מבנה גוף ותבנית תנועתית. במילים אחרות,אולי ההתהפכויות מבטן לגב התרחשו בשל נטיית הגב להקשתה מסוימת ולא מתוך למידה. במקרים כאלה בהחלט יתכנו הפסקות של ההתהפכויות. ההתנגדות שאת מתארת כשאת מנסה לעבוד איתו יכולה להוות אינדיקציה להערכתי.
לא נראה לי שיש מקום לדאגה בשל בעיה רפואית אבל אני כן ממליצה לשקול אבחון ולראות אם יש תבנית תנועתית משובשת שמקשה על ההתפתחות ולפי זה לתרגל.
כמה דרום אתם גרים?
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטוריקה עדינה לבן שנהנטלי23/11/2009
שלום רב:
הקטן שלי עוד שבועיים חגוג שנה והתייעצתי כאן לפני כ 3 שבועות לגבי המוטוריקה העדינה.
תיארתי שהתפתחתו הפיסית טובה (זחילה, ישיבה,עמידה) אך הוא אינו אומר שלום עם היד, לא עושה ביי ביי, לא מצביע, לא משחיל טבעות, למרות שכל יום במשך רוב היום אנחנו מנסים ללמד אותו.
לפני כשבוע הייתי בטיפת חלב וגם אחות וגם רופאה בדקו אותו וראו שאין לו בעיה בידיים או בטונוס (אוחז בצורת פינצטה) ואמרו לי שאני סתם דואגת ומחפשת בעיות שאינם.
רציתי לשמוע חוות דעת נוספת כיוון שלפי דעתי ילד בגיל שנה כבר כן אמור לדעת לעשות את כל הנ"ל או לפחות לעשות ביי ביי עם הידיים או להצביע על האור.
מה דעתך?
שאלה נוספת: לקראת גיל שנה האם הוא כבר אמור לדבר..לומר מילים? הוא לא אומר אמא/ אבא רק את ההברות בבה ממה אך לא נראה לי שהוא מבין למה הוא מתכוון. מה דעתך על זה?
המון תודות
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות בן שנה
שירי קאשי24/11/2009הי נטלי,
בכל הקשור להתפתחות התינוק אנו לא מסתכלים על פרמטר אחד אלא על סך ההתפתחות. נכון שגיל שנה מהווה נקודת ציון לגבי מוטוריקה של מחוות ידיים, אך חשוב להסתכל על כלל תמונת ההתפתחות. המוטוריקה הגסה שלו תקינה, לפי הרופאה מצבו תקין ולכן לא הייתי חוששת רק ממחוות הידיים. סביר להניח כי זה יקרה בחודש/חודשיים הקרובים. לגבי התפתחות השפה, אין זה מתחום התמחותי אך אוכל להגיד לך שבגיל זה מצפים לשמוע מספר הברות והתחלה של מילים (בבה וממה למשל). כמו כן רוצים לראות הבנה של פעולות בסיסיות או מילים בסיסיות.
באופן כללי לא נראה כי ישנה סיבה לדאגה, המשיכי לעקוב וסביר להניח כי בעוד חודשיים או לאחר שילמד ללכת, תתרחש קפיצה בכל הקשור להתפתחות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות בגיל 9 חודשיםמיכל23/11/2009
שלום רב,
בתי בת 9 חודשים עד כה זוחלת זחילת גחון בלבד ודי איטית
היא עדין לא יושבת לבד או עומדת וגם לא זוחלת זחילת 4 ו- 6 עד כה זחלה אחורה ולאחרונה התחילה גם קדימה,
היא שוקלת כרגע 8,600 , האם המשקל מכביד עליה כי היא לא זוחלת מהר אלא לאט וגם רק כשמגרים אותה,
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב23/11/2009הי מיכל
אין לי די פרטים על ביתך, איך הייתה התפתחותה המוטורית עד כה? האם מעט איטית?
בכל אופן, התפתחותה של ביתך מעט איטית ויכול להיות שכך הייתה עד עכשיו ולכן גם עכדיו איננה ממהרת לזחול על 6. התיישבות מגיעה רק אחרי עמידת 6 , כך שיש עוד זמן לזה טרק אח"כ עמידה.
המשקל אינו אמור להקשות על ההתפתחות אלא אם יש גורם נוסף שמפריע.
המשיכי להתבונן בהתפתחותה של ביתך ואם לא תראי נסיונות עמידה על 6 והתקדמות כך בשבועות הקרובים, חזרי אלי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מיכל25/11/2009תודה על תשובתך,
עד כה בתי התפתחה יפה ויחסית עפ"י הספר, היא התהפכה בגיל 4.5 חודשים מהבטן לגב ובגיל 5 חודשים הפוך, מבחינה חברתית מאוד חיכנית ושמחה, רק העניין של הזחילה מטריד אותי לאחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)