מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעמידה רגל שמאל אינה תומכתאסף13/12/2009
שלום,
בתי בת שנה וחודשיים נעמדת תוך כדי תמיכה בעזרי ריהוט או בלול מזה כחודשיים אך נשענת על רגל ימין בלבד כאשר רגל שמאל אינה ישרה וכמעט ואינה משמשת לתמיכה. כמובן שאינה יכולה להסיר את ידיה מאביזר התמיכה ולהישאר במצב עמידה עצמאי.
גם בזמן שהחלה לזחול זחילת גחון ומאוחר יותר על שש, רגלה השמאלית היתה נגררת ולאחר זמן מה העניין הסתדר.
אשמח לדעת מה כיווני הטיפול דיאגנוזה הנדרשים והאם בעיה מסוג זה אמורה להיפתר במהלך הזמן ללא התערבות כירורגית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאסף
דבי גרוס דולב13/12/2009הי אסף
תחילה יש לבדוק מדוע רגל זו פחות פעילה מהשנייה. מכיוון שבזחילה עניין זה הסתדר מעצמו, יש להניח שלא מדובר בקושי שדורש התערבות כירורגית אלא בחוסר פעילות על רקע שרירי.
לדעתי כדאי לשקול מפגש עם מדירכה להתפתחות תינוקות, לקבל אבחון וללמוד תרגול ביתי על מנת לעזור לביתך ולמנוע קשיים עתידיים.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.זה הכיוון בו אנו פועלים
אסף15/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חודש ושבועייםאלינה12/12/2009
בת חודש ושבועיים עד לפני שבוע התחלתי לשלב עם הנקה סימילק. לפני יומיים ביתי החלה לבכות ולהתכווץ במהלך הארוחה (בקבוק או מטרנה), ואוכלת הרבה פחות מאשר קודם לכן, בנוסף מוציאה הרבה ריר(תופעה זו היתה גם לפני הוספת בקבוק). רציתי לדעת אם ניתן להבחין כי מדובר בגזים או רפלוקס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגוב לאלינה
דבי גרוס דולב13/12/2009הי אלינה
התכווצויות וסימני כאב במהלך או לאחר האכילה מצביעים בד"כ על גזים או כאבי בטן כלשהם. יתכן ומדובר ברגישות לפורמולה, כדאי להתיעץ עם רופא הילדים לגבי מעבר לפורמולה צמחית או אחרת.
אני לא חושבת שמדובר בריפלוקס. הסימנים לריפלוקס הם פליטות הדומות להקאות.
ריור יתר אופייני ונורמלי לגיל זה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה לתינוק עם כריתלילך12/12/2009
שלום בני בן שנה ושבעה חודשים ןלאחרונה הוא מבקש לישון עם כרית . הוא רואה אותנו ישנים עם כריות אז מתחשק לו גם. בימים האחרונים שמתי לו כרית במיטה והוא ישן איתה . כרית רגילה. השאלה אם זה בסדר או שזה עלול לגרום נזק ועדיף לישון ללא כרית או לקנות כרית מיוחדת לתינוקות.? אם יש כזו....
תודה לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילך
אורנה עטאר13/12/2009לילך שלום,
שימוש בכרית שטוחה בגיל הזה לא אמור להיות בעייתי.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל פטמהחן12/12/2009
הילדה שלי בת חודש וחצי
לפני שבועיים קנינו לה בקבוק של אוונט
שמנו לב רק עכשיו שגודל הפטמה הוא 2 ולא 1 והתחלנו לדאוג
האם גרמנו לה נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחן
אורנה עטאר12/12/2009חן שלום
פורום זה אינו עוסק בתזונת תינוקות. נא פני לפורום מתאים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוכה המוןנועה12/12/2009
שלום,ביתי בת חודש וחצי והיא כל הזמן בוכה ללאי סיבה נראת לעין, כמובן שהיא בוכה כשהיא רעבה/ עייפה/ גזים/ עם חיתול מלוכלך וכו'.... אבל חוץ מזה אני מרגישה שהיא בוכה הרבה מעבר לכך, אני יודעת שעד גיל חודשיים- חודשיים וחצי היא אמורה לחייך, ואני פשוט לא רואה את זה קורה היא לא מוכנה להיות רגע לבדה, אני שמה אותה ב"אוניברסיטה" היא בוכה וגם על הטרמפולינה, נראה כי כל דבר מפריעה לה והיא אינה מרוצה מכלום, לעיתים היא נרגעת במינשא, מה אני יכולה לעשות בכדי לעזור לה (ולי) תודה נגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנגה
אורנה עטאר12/12/2009נגה שלום,
את מתארת קושי שאמהות רבות חוות בתחילת חיי תינוקם ואני יודעת שזה לא כל כך מנחם אבל זה יעבור. בכדי לעזור לך לעבור את התקופה הזו אני רוצה קצת פרטים על מהלך ההריון והלידה. האם הכל היה תקין? באיזה שבוע נולדה וכו'? וגם אני רוצה לדעת מה את כן עושה בכדי להרגיע אותה חוץ ממנשא.
יש תינוקות רבים שתחילת החיים אינה קלה להם והם בוכים המון ויש הרבה מה לעשות בכדי להקל הן עלייך והן עליה.
האם יש לכם כדור פיזיו בבית? איזה מנשא את משתמשת? באיזו תנוחה?
תעני לי בבקשה בכדי שאתן לך תשובה מדוייקת יותר עבורך.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה נגה
נועה13/12/2009שלום ותודה על תגובתיך. התינוקת נולדה בשבוע 41+1 לידה והריון תקינים. אין ברשותינו כדור פיזיו, המנשא הוא מינשארי בתנוחת בטן אל בטן. אינה לוקחת מוצץ ותזונה- בהנקה בלבד דבר שמאוד מרגיע אותה גם כשאינה רעבה, אני משתדלת שלא לתת לה פיטמה כי אז היא מוכנה להיות כל היום על הציצי. כשהי נמצאת על הידיים לעיתים עוזר לה שתופחים לה על הגב. תודה נגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגה שלום
אורנה עטאר14/12/2009הי נגה,
הייתי ממליצה לך להשתמש יותר במנשא ולהכיר לה את תנוחת הערסול. בתנוחה הזו יש פחות גירויים מבחוץ, שרירי הגב מתארכים, אין החזקה באיזור הבטן מה שעוזר לגזים, הידיים באות לקו האמצע (ישמש אותה בקרוב לשכיבה על המרפקים על הבטן. זו תנוחה שנותנת המון בטחון כי מזכירה את התנוחה הרחמית וייתכן שבתך צריכה עוד קצת מזה.
אני גם ממליצה לרכוש כדור פיזיו, הוא ישמש אותך בכל שלבי ההתפתחות שלה. עכשיו תוכלי לשבת איתה על הכדור ולתת לה תנועה, מאוד מאוד עוזר.
לגבי הרגעה עם ציצי - במידה ואת יודעת שהיא לא רעבה רצוי לא להעמיס עליה כי ייתכן וזאת גם סיבה לבכי, הציעי לה תנועה, מגע קרוב, טפיחות, שלבי גם קול -(שיהיה יותר חזק מקול הבכי שלה) ותראי שברוב המקרים זה ממש קסם.
אני רוצה להמליץ לך ללגת לסדנא להתפתחות תינוקות, שם זה המקום לקבל את הכלים המדוייקים איך להקל על בתך בתקופה הז של הבכי, להכיר תנוחות שונות, איך לשפר שכיבה על הבטן. הסדנאות האלו הן עם אמהות ותינוקות באותו גיל, הן מאוד חוויתיות ואם תרצי אעזור לך למצוא אחת קרובה למקום מגורייך.
יום טוב
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה ועמידהמיה12/12/2009
שלום
בני בן 4 ח', מאוד אוהב לשבת ולעמוד. כשאני מעמידה אותו על הברכיים שלי הוא נורא נהנה ומיד מחייך, גם אם בכה קודם. כשאני מעמידה אותו על הרצפה בתמיכתי הוא עושה 2-3 צעדים קטנים עקומים ולא יציבים. אם הוא רק עומד הוא מאוד יציב, נשען חזק על רגליו ואני רק צריכה לתמוך בו שלא יפול לצדדים.
בכל תנוחה שבה הוא שוכב הוא תמיד מנסה למשוך את עצמו למצב של ישיבה, ברמה שאני ממש צריכה להילחם איתו ולדחוף אותו די חזק בחזרה לישיבה (בעדינות כמובן... (-: ). כשהוא יושב על הברכיים הוא מאוד רגוע ואוהב לשלוח ידיים לשולחן אם אנחנו יושבים קרוב אליו (משחק עם מפות ומקלדת וכל מה שעל השולחן...).
בדכ הוא ילד שמתפתח מאוד מהר בגיל חודש הוא כבר התהפך מבטן לגב וכד' והוא גם די גדול- קצת יותר מ8 קילו. ועוד דבר- יש לו ריפלוקס ולכן בהתחלה הוא כל הזמן היה בתנוחות שדומות לטרמפולינה (גב מוגבה) ולכן הוא מאוד לא אוהב להיות על הבטן אבל אני עובדת איתו על זה הרבה.
ושאלתי--- האם זה בסדר שאני נותנת לו לשבת ולעמוד או שזה פוגע בו, ואם זה לא טוב אז מה עלי לעשות כדי לתקן נזק שאולי גרמתי לו בזה שהושבתי והעמדתי אותו?
תודה מיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיה
דבי גרוס דולב12/12/2009הי מיה
ההמלצה היא לא להושיב ולא להעמיד תינוק לפני שהוא למד לעשות זאת בעצמו. הסיבות הן רבות- עמוד שדרה שאיננו מוכן לזה עדיין, סיכוי לשבש את התהליך כפי שהוא אמור לקרות, יצירת מתח שרירים גבוה ועוד ועוד. נטייה של תינוק לעשות זאת נובעת פעמים רבות מזקיפת יתר בעמוד השדרה ו/או במתח שרירים גבוה. כשתינוקך מתעקש להתישב או לעמוד הוא בעצם מנציח את הקושי הזה.
התרוממות לישיבה דרך שרירי הבטן היא עוד תוצאה של מתח השרירים. אותו מתח הוא גם שגורם לתינוק למהר להתהפך מבטן לגב בגיל כה צעיר ולקושי לשכב על הבטן.
לאור כל הנ"ל חשוב להרפות את התינוק הרבה ע"י מגע עמוק, ליצור מצבים של כפיפה ולא של זקיפה, למשל ע"י הרמת הרגליים לכיוון הראש בשכיבה על הבטן ולהפסיק לגמרי להושיב ולהעמיד.
במקביל, כדאי אולי לשקול אבחון על מנת ללמוד תרגילים שיעזרו בכל הנ"ל.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למיה
אורנה עטאר12/12/2009מיה שלום,
אני לא יודעת מאיפה להתחיל...
אני ממש רוצה שלא תעמידי אותו ותושיבי אותו יותר ואני אסביר את הכל.
לתינוק בן ארבעה חודשים אין את היכולת לשבת ולעמוד לבד. לא מבחינת השלד שלו, לא מבחינת השרירים, לא מבחינת מערכת שיווי המשקל. לא סתם תינוקות מתחילים ללכת סביב שנה וחודשיים. הם צריכים את הזמן הארוך הזה בכדי שהגוף שלהם יגיע למצב של הליכה יציבה.
ההעמדות האלו וההושבות האלו גורמות לגוף שלו לגייס מאמצים שהוא לא אמור לגייס בגילו, זה גורם לכל הארגון הביומכני שלו להתגייס למצבים האלה בצורה שאינה נכונה לו ושיכולה לפגוע בהתפתחות שלו.
אז למה הוא אוהב את זה?
כי אנחנו בני אדם ויש לנו נטייה אבולוציונית להזדקפות וסקרנות מאוד גדולה. בנוסף בגלל הריפלוקס והתנוחות ששמת אותו בהם השרירים באיזור הבטן עבדו שעות נוספות והוא יכול להתרומם ממצב שכיבה על הגב לישיבה, זו התרוממות שאינה נכונה לו. מכאן גם הקושי שלו לשכב על הבטן, יש לו מתח שרירי רב באיזור הבטן ולכן הוא לא יכול לשכב על הבטן, כי כואב לו.
ההתהפכות שאת מתארת אינה התהפכות רצונית (כי היא לא קורית בגיל חודש) אלא קושי לשכב על הבטן והגוף עשה הכל בכדי "לברוח" חזרה לגב.
אני רוצה להציע לך כמה תרגילים שתעשי איתו בכדי להוביל אותו בשלב הזה לשכב על הבטן, כל יום קצת יותר זמן.
1. כשהוא מרים את הגוף להתרוממות לישיבה מהגב - להרים לו את הרגליים.
2. להושיב אותו רק כשהוא שעון עלייך ואם יש צורך להחזיק אותו עם רגליים מורמות למעלה (קרובות לבית החזה).
3. להמעיט, להמעיט, להמעיט את השימוש בטרמפולינה, עגלה בשיפוע וכו'. כל משטח מוטה.
4. להשתמש בכדור פיזיו בכדי להקל עליו את השהות על הבטן - תשימי אותו על הכדור על הבטן ותתני לו תנועה.
5. תנסי את התרגיל שנקרא "שיפור שכיבה על הבטן":
# להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
# הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
# הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
# על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוקת אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
# לשהות על שני הצדדים.
# המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.
במידה ולא תראי שינוי בדפוס שהוא רכש ותרצי לטפל בזה את מוזמנת לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לקבל יחס אישי ותרגילים שיובילו את בנך לא להתעכב ברכישת השלבים ההתפתחותיים הבאים.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 ח'ענת12/12/2009
שלום, בני בן 3 ח'. מתהפך מהבטן לגב מגיל 3 שבועות.
שאלות:
1) כאשר אני מניחה אותו על הבטן הוא מיד מתהפך לגב, נישאר זמן מןעט מאוד על הבטן. מרים ראש סביר אבל לא אוהב להתאמץ. האם זה תקין שהוא מיד מתהפך לגב או נישמע משהו בעייתי בשרירים?
2) הראש שלו קצת "רוקד" כשאני מצחזיקה אותו על הידיים ללא תמיכה לראש. האם זה תקין בגיל זה?
3) בשכיבה על הבטן תנוחת הראש שלו לא תמיד בקו ישר לגוף, לפעמים הראש נוטה לאחד הצדדים. האםזה תקין?
תודה רבה :0)))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
אורנה עטאר12/12/2009ענת שלום,
ההתהפכות שאת מתארת אינה רצונית וזאת מאחר ואין שהייה על הבטן אלא "בריחה" אל הגב. את מתארת כאן החזקת ראש לא יציבה, הרמת ראש שנראה לך שדורשת מאמץ, וכן איזה א-סימטריה של הראש. כל אלו דברים שיש להתייחס אליהם ולתת להם מענה מאחר ויכולים להשפיע על התפתחות בנך.
חשוב שהוא ישהה על הבטן בגילו וילמד להרים את הראש בצורה מיטיבית ולשהות על המרפקים. לגבי החזקה של הגוף ואיזה קושי במאמץ שרירי שאת מתארת - האם נאמר משהו על טונוס השרירים שלו ע"י רופא הילדים או טיפת החלב? קשה לי לדעת אם יש לו בעיה בטונוס השרירים דרך הפורום.
בנתיים אני אתן לך כמה תרגילים שתוכלי לעשות איתו בכדי לשפר את השכיבה על הבטן ולעודד סימטריה.
תשקלי שמדריכת התפתחות תינוקות תראה אותו בכדי לתת לך טיפול מדוייק יותר והתייחסות אישית.
1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוקת אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
5. לשהות על שני הצדדים.
6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.
לגבי הסימטריה -
הקפידי להחזיק אותו באופן סימטרי בכל המנחים גם בהאכלה. השכיבי אותו על הצדדים - ייתכן ולא יהיה לו נוח על צד מסויים. התחילי מהצד הנוח ואח"כ עיברי לצד השני - חשוב שהוא יביא את הידיים קדימה בשכיבה על הצדדים.
תעדכני אותי איך מתקדם במהלך השבוע.
אני כאן.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורנה
ענת14/12/2009המון תודה על תשובתך המפורטת, כבר התחלתי ביישום התרגילים...
שאלתי: האם בסופו של דבר התינוק יכול להתפתח רגיל או שתמיד ישאר פער/בעיה בהתקדמות?
הקיצור, האם ניתן לפתור את הבעיה הזאת לגמרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לענת
אורנה עטאר14/12/2009הי ענת
אני שמחה שאת מתחילה עם התרגילים.
לגבי שאלתך - במידה ויש לו איזו בעיה בטונוס - לרוב זה מולד ותינוקות לוקחים את הלאה לחיים ולכן חשוב שמישהו יראה אותו ויאבחן את עניין הטונוס. במידה וזו איזו א-סימטריה קלה וקצת קשה לו לשכב על הבטן - אז עם תרגול מתאים והתייחסות בזמן - לא היו שום פערים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה : איך לפתח תינוקקרן12/12/2009
שלום רב,
בני בן 5 שבועות, עדין מסרב בכל תוקף לקחת מוצץ ונרגע רק מיניקה. אנחנו מודגים שזה יפגע בו בעתיד והוא יגדל ילד עצבני האם יש שיטה איך לגרום לו לקחת מוצץ או להרגיע אותו בדרך אחרת?
שאלה שניה : אנחנו הורים צעירים -זה ילד ראשון שלנו האם יש ספר או מדריך, שמסביר מה צריך לעשות עם תינוק בכל שלב ושלב , מה הפעילות שאנחנו צריכים לעשות איתו כדי שהתפתחות שלו תהיה טובה?
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספר ומוצץ
מיה12/12/2009שלום
גם אני אמא צעירה אבל בני כבר בן 4 ח' ועברתי איתו הכל.
ספר שאני ממליצה- הלוחשת לתינוקות של טרייסי הוג ויש לה גם אתר עם פורומים. היא מסבירה שם הכל ונותנת שיטות לטיפול ב-כ-ל בעיה. יש כמה ספרים אז שימי לב שאת קונה את זה שמתאים לשלב של התינוק שלך.
גם הבן שלי לא רצה מוצץ בהתחלה וכל הזמן היה מפיל אותו ולא רצה לקחת אותו. אני ממליצה לך להכניס לו אותו כשאת מרדימה אותו ואם הוא מפיל אותו אחרי שהוא נרגע אל תחזירי לו אותו כדי שלא יפתח חיבת יתר (תלות). תיקני מוצץ הכי קטן שיהיה לו קל יותר לתפוס וכזה שהכי דומה לצורת הפיטמה שלך. הבן שלי הכי אוהב את המוצץ עם הפטמה החלקה שהוא בלי צורה בכלל של אוונט.
אם את בעד- אפשר גם לתת לו קצת גליקול של ד"ר ינשוף (הומיאופטי) שיעזור לו גם לגזים וגם זה מתוק. מיד אחרי שאת נותנת לו גליקול תכניסי לו מוצץ והוא ימצוץ אותו כדי לקבל את הטעם המתוק. אם את לא רוצה גליקול אז תני לו מוצץ מיד אחרי הויטמין D שגם הוא מתוק. אחרי כמה זמן המוצץ יתקשר לו לטעם המתוק שהרגיע אותו...
ועוד המלצה- אם הוא לא אוהב מוצץ הוא גם לא יאהב בקבוק. תרגילי אותו כבר מכעשיו לארוחה אחת ביום מבקבוק (אפשר חלב שאוב, את יכולה לקחת משאבה מיד שרה אין צורך לקנות רק בשביל ארוחה אחת ביום...).
תאמיני לי, אני עשיתי את הטעות ולא הרגלתי אותו בהתחלה לבקבוק ואז כשהוא היה בן 3 ח' והייתי צריכה לצאת לעבודה, לקח לי חודש (!) להרגיל אותו עם המון המון צרחות, זמן ועקשנות וזה היה סיוט!
גם אם את לא מתכננת לצאת לעבודה עדיין תרגילי אותו כדי שאם תצטרכי לצאת לסידורים (כמו רופא או קניות לדוגמא), לא תהיי כבולה להגבלה של 3 שעות עד ההנקה הבאה ולזה שישמור עליו תהיה אפשרות להאכיל אותו מבקבוק אם לא תספיקי לחזור בזמן, תתקעי איפשהוא או שפשוט הוא פתאום יהיה רעב לפני הזמן.
אם יהיו לך עוד שאלות תשאלי כי באמת שעברתי עם הבן שלי את כל הבעיות שרק אפשר...
בהצלחה!
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה זה לרוחה
מיה12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב סליחה טעיתי זה כן לך קרן
מיה12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מיה
קרן12/12/2009עצות ממש טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהרגיל לבקבוק
אמאלה12/12/2009זה באמת מאוד חשוב אבל הבן שלי לא לקח מוצץ בכלל ועדיין הסכים לבקבוק
אפשר גם בלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים להתפתחות
tuly8212/12/2009לא צריך ספר... יש מלא מידע באינטרנט (תחפשי בגוגל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצד ימין "הדרכת ליווי התפתחותי"
tuly8212/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לקרן
אורנה עטאר12/12/2009קרן שלום,
ילדים שלא משתמשים במוצץ אינם מתפתחים להיות ילדים עצבניים יותר אלא יש להם את היכולת להרגיע את עצמם בלי להיות תלויים במשהו חיצוני. כל תינוק מוצא את הדרך להירגע. אני לא הייתי ממהרת להשתמש במוצץ אלא מנסה להגיע לרגיעה בדרכים כלליות יותר, להביא את הגוף לרגיעה מלאה שמבוססת תנועה, מגע וקול.
כשאת בטוחה שהוא לא רעב, והוא עדיין לא רגוע, אני מציעה לתת לו תנועה עלייך, אם זה בתנוחת ערסול או בתנוחה אנכית. אני ממליצה להשמש בכדור פיזיו בכדי לתת תנועה. תוכלי לשלב קול מונוטוני וחזרתי בכדי להקנות לו בטחון ורגיעה. במידת הצורך שלבי גם טפיחות (נוכחות) על הגוף. תנסי ותראי שזהו משולש קסם (תנועה, מגע וקול) שמובילה את הקטנטנים לרגיעה אמיתית.
מנשא בד בתנוחת ערסול - יקל עלייך גם את הנשיאה ומקנה לתינוקך איכויות התפתחותיות רבות ולכן מומלץ.
לגבי ספר - אנחנו כאן ללוות את ההתפתחות של בנך בכל שאלה שתתעורר במהלך השנים הקרובות.
אני ממליצה בחום ללכת לסדנא להתפתחות תינוקות בסביבת מגורייך, שם תרכשי כלים רבים ליועילו להתפתחות בנך.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
צ13/12/2009תסלחו לי אולי על חוצפתי אבל אני לא כל כך מסכימה...
א. הבן שלי לא היה נרגע ממגע+קול+תנועה (ובאמת ניסיתי כי בהתחלה מאוד התנגדתי למוצץ) אם הוא לא היה על הידיים וזה מאוד קשה כשהילד שלך מסוגל להרגע רק על הידיים במיוחד אם בגיל 4 ח' הוא שוקל 8 קילו וגם אם לא- את תמיד צריכה להיות כבולה אליוכדי להרגיע אותו ולדעתי ככה הוא תמיד צריך אותך כדי להרגע ומוצץ כן מלמד אותו יותר להרגיע את עצמו ומנשא הרבה שעות ביום שובר את הגב ומגביל את התנועה. צריך רק לוודא שלא דוחפים לו אותו יותר מדי ולהפחית בסביבות גיל 3 ח' שאז הוא יכול להרגע עם האצבעות שלו וגם הוא בוכה פחות כי אין גזים. מלבד זאת לאורך כל הדורות השתמשו במוצצים, פשוט פעם היו מגלגלים חתיכת בד ונותנים לתינוק למצוץ... הדבר היחיד שתינוקות יודעים לעשות בגיל הזה זה למצוץ ולא לחינם- זה הדרך המולדת היחידה שבה הם יודעים להרגיע את עצמם.
ב. גם אם יש כאלה שלא מקבלים מוצץ וכן מקבלים בקבוק אני חושבת שכדאי להיות בצד הבטוח ובכל זאת להרגיל גם כי כך את יותר חופשיה וגם כי בטוח לא תתקעי חודש עם לב שבור כשהבן שלך נורא מבקש שד ואת מרגישה שאת ממש מתעללת ודוחפת לו רעל כשאת נותנת לו בקבוק במקום. (אגב בסוף נאלצתי להוסיף לו סוכר ענבים לבקבוק כדי שיסכים לאכול מממנו שזזה ממש לא אידיאלי)
ג. אמנם באינטרנט יש המון מידע אבל מצד שני יש גם הרבה דעות שיכולות לבלבל. חדעתי צריך לבחור ספר הדרכה שהוא פחות או יותר באותו ראש כמו שאת חולמת לגדל את הילד שלך ולפעול אך ורק על פיו כמו תורה מסיני. אם מנסים על ילד כל הזמן שיטה אחרת בסופו של דבר כלום לא עובד כי אין לו זמן להתרגל לאף שיטה ויש תינוקות שלוקח להם המון זמן להתרגל.
טרייסי הוג דוגלת בשגרה מובנית אבל גמישה, בהקניית עצמאות ובגבולות ברורים (מאוד בגדול).
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למיה
אורנה עטאר13/12/2009מיה שלום,
זה בסדר גמור שאת לא מסכימה איתי. אני כן חושבת שכדאי להרגיע בדרכים עמוקות יותר שמשדרות רגיעה ברמה יותר גבוהה למוח ולא לנסות שתינוק יקח מוצץ, בייחוד אם הוא לא רוצה. אני מסכימה איתך שתינוקות שלוקחים מוצץ כדאי מאוד להיות ערים לשימוש במוצץ ולדעת להוציא אותו כשהתינוק נרגע או נרדם ולא להשאיר אותו בפה כל הזמן.
שימוש בקול, מגע ותנועה נכון בכל גיל ובכל המקרים שנתקלתי בהם עד היום (והם רבים) הוא משפיע ועוזר להורים רבים וזאת לא המצאה של העולם המערבי או משהו כזה אלא משהו מאוד שורשי, שבטי, בסיסי, קיומי בכל המהות שלנו כבני אדם.
את העצה הזאת אני מפנה לתינוק בן 5 שבועות ולא בן 4 חודשים. מגיל 3 חודשים ניתן להיעזר בדרכים אחרות להרגע.
לגבי להיאחז בשיטה אחת ולראות בה תורה מסיני - אני לא מסכימה איתך. אני חושבת שכדאי להתחבר לאינטואיציות האמהיות שבך ורק אם השיטה מתאימה לך לדבוק בה. יש הורים רבים שאינם מסכימים עם דרכה של הלוחשת לתינוקות וזה בסדר גמור.
אם בא לך לדבר איתי על הנושא, את מוזמנת להתקשר. 054-4366399.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי
מיה13/12/2009שצריך לבחור דרך אחת שמתאימה ולדבוק רק בה ולא להחליף כל הזמן. כמובן שאפשר לשנות כגשמשהו לא מתאים אבל צריך להגיע להחלטה שזה אכן לא מתאים...
יש דברים שגם אני לא מסכימה עם הלוחשת לתינוקות אבל חוץ משיטת הגידול יש לה המון טיפם לבעיות שונות שאת חלקם ניסיתי והם מאוד עזרו... לכן אני ממליצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ חללית של טומי טיפירוחה12/12/2009
לשמחתי בני הסכים לקבל מוצץ אחר. יש ברשותי 3 מוצצים משומשים מהסוג של טומי טיפי שכבר לא מיצרים, אם מישהו מעוניין אשמח למסור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואי אפשר להתמודד בלי מוצץ??
אמאלה12/12/2009אני לא נגד בכלל אבל לפעמים נראה לי שאפשר לנסות להתמודד עם הבכי של התינוק בלי לדחוף מוצץ ישר. לפעמים לא עושים את ההבחנה הזאת.
חומר למחשבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצץ
רוחה14/12/2009הבן שלי לוקח מוצץ בעיקר בשינה ואני בטח לא דוחפת לו בכל פעם שהוא בוכה. התגובה שלך לא ממש קשורה להודעה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אשמח לקבל אותם רוחה ....
שימרית13/12/2009אשמח ליצור איתך קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שימרית13/12/2009בן כמה הבן שלך ולאיזה מוצץ הרגלת אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
רוחה14/12/2009צרי איתי קשר - 054-6495058. הבן שלי בן שנה. לפני מס' חודשים הוא ירק כל מוצץ אחר, הפעם הבאתי לו את המוצץ של טומי טיפי CHERRY SHAPE והוא מייד הכניס לפה. הוא כבר שכח מהחללית ואני מאושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רוחה
שימרית14/12/20091.תודה רבה לא כולם נדיבים כמוך....ממש תודה אני איצור איתך קשר
2.היכן את גרה?
3.מאיפה קנית את המוצץ החדש אולי גם אני ינסה את מזלי...הבן שלי גם בן שנה וממש מכור למוצץ של החללית ואני די מעדיפה שיתרגל למשהו אחר כי אין לי סטוק שיספיק לו.
המון תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
רוחה15/12/2009אני גרה בגבעתיים, בעלי עובד בת"א ואני ברמלה אם משהו מהאיזורים קרוב לך. אפשר להשיג אותם בכל מקום שמוכרים טומי טיפי. אנחנו קנינו בניו פארם. ניסית לתת לו משהו אחר כי לפעמים הם מפתיעים בתגובות שלהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מעוניין במוצץ טומי טיפי
דייגו כהן19/04/2010עלה לי חיוך על הפנים לראות שיש כאלו אנשים בעולם. אנחנו מאוד מעוניינים במוצצים האלו, הילד שלי לא עוזב אותו בשום אופן. בגן שלו ביקשו ממני להחליף אותו, כי המוצץ נמצא במצב שקשה מאוד לתטר אותו במילים. אשמח עם תוצרו עימנו קשר. 054-7597097 (דייגו), 054-4555673 (מיטל). תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטןסיון11/12/2009
שלום רב,
בתי בת החודשיים אוהבת נורא לישון על הבטן, כשאני הופכת אותה לישון על הגב או על הצדדים לא עובר רבע שעה והיא מתעוררת, שאלתי היא מתי אפשר לתת לה לישון על הבטן בלילה? האם כאשר היא לומדת להתהפך לבד?
תודה מראש
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיון
דבי גרוס דולב11/12/2009הי סיון
כדי לדעת את הוראות בשינה על הבטן כדאי להציץ באתר של משרד הבריאות.
לגבי השינה על הבטן, ביתך צודקת, אכן נוח יותר לרוב התינוקות לישון על הבטן ואמהות רבות נכנעות לנטייה זו על מנת לאפשר שינה נינוחה יותר.
לכם נותר להחליט מה היא נטיית ליבכם לגבי זה..
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהאילנה11/12/2009
שלום,
בני בן 6.5 חודשים, מתהפך יפה בסה"כ לשני הצדדים.
לא ממש מסתובב על צירו בצורה מאורגנת - מסתובב על ידי העברת משקל ב'אוירון' והטיית הגוף.
הוא מנסה לזחול - או לפחות כך נדמה לי - מרים מעט את הטוסיק ודוחף את עצמו עם הידיים אחורה
אני חושפת את כפות הרגליים, אבל נאמר לי שמאחר ויש לנו רצפת פרקט הכל ייקח יותר זמן.. האם נכון? מה אפשר לעשות כדי לעזור? הוא מאוד מתוסכל ובוכה במיוחד שכזוחל אחורה בטעות..
מהו הגיל שאפשר להתחיל ומתי זה נחשב עיכוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
ריבי11/12/2009אל תדאגי ,בתי כמעט בת 8 חוד התחילה לזחול בגיל 7 חוד...והיו לה את אותם סימנים שאת מתארת..טוסיק למעלה
לגביי הפרקט נראה לי סתם שטויות להפך נראה לי עדיף מאשר ריצפה קרה..:-))
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשולה
דבי גרוס דולב11/12/2009הי שולה
לגבי הפרקט, אין לזה שום קשר לזחילה שקשורה לנטיות הגופניות של כל תינוק ותינוק, אל תדאגי.
לגבי כל השאר, נשמע נורמלי ותקין. אחת הדרכים להתחלת הזחילה היא כפי שתיארת,
תסכול הוא חלק מחיי התינוק ולא צריך לקחת את זה קשה. עכשיו הוא דוחף לאחור ובקרוב יתקדם קדימה.
את יכולה לעזור לו מעט בכך שתתני לו "קונטרה" בכפות הרגליים כש הוא מנסה להתקדם.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות בגיל 5 חודשיםמיה11/12/2009
שלום רב, בתי בת 5 חודשים ושבוע, היא התהפכה פעמיים מהגב לבטן.את הראש היא מרימה בשכיבה על הגב עד קו הכתפיים כאילו היא רוצה לשבת, ומרימה יפה את הראש בשכיבה על הבטן. רציתי לדעת האם זה בסדר שבגילה עדיין לא מתהפכת מהבטן לגב, ומהגב לבטן מספר פעמים בודדות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיה
דבי גרוס דולב11/12/2009הי מיה
באופן כללי אנו רוצים לראות התהפכויות לשני הצדדים עד גיל חצי שנה או לפחות סימנים מתקדמים לכך. ביתך אמנם לא נמצת בעיכוב התפתחותי אבל הרמת הראש משכיבה כל הגב עלולה להצביע על מתח שרירים גבוה ומכאן יכול לנבוע קושי בהתהפכויות.
אם לא תראי התפתחות בקרוב כדאי יהיה לשקות אבחון על מנת לשלול או לאשר מתח שרירים גבוה ואם כן, לסייע לביתך להתגבר עליו ולהדביק את קצב ההתפתחות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך,התהפכות בגיל 5 חודשים
מיה12/12/2009תודה על התגובה המהירה, אם בתי מנסה להרים את הראש זה לא אומר שהיא מנסה להתחיל לשבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למיה
דבי גרוס דולב12/12/2009הי מיה
לא, מפני שזוהי התישבות משובשת שמשתמשת לא נכון בגוף ומפעילה הרבה לחץ על הבטן, הגב והצוואר. התישבות נכונה מתרחשת לאחר עלייה על 6, הטיית הטוסיק לאחור והתישבות עצמאית.
התישבות דרך שרירי הבטן אינה נכונה לא לתינוקות ולא למבוגרים ומצביעה בד"כ על עבודה מאומצת של שרירים לא נכונים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וקפאיןאורלי11/12/2009
שלום,
אני מניקה חודשיים וחצי ומקווה להמשיך לפחות עד גיל חצי שנה.
אני די מכורה לשתיית נס קפה וקשה לי לצמצם בכמויות. (אני שותה בערך 5 כוסות ביום)
האם אני פוגעת בתזונת התינוק? ואם כן עד כמה ובאיזה אופן זה מתבטא? האם זה משפיע על התנהגות התינוק?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורלי
דבי גרוס דולב11/12/2009הי אורלי
פורום זה אינו מתמחה בתחום ההנקה, נסי להתיעץ בפורום הנקה או עם ליצת לה לצ'ה.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 8 חוד' נעמד לפני שהתיישב..הילי10/12/2009
היי ,
בני בן 8 חודשים, כחודש וחצי זוחל, בשבועיים האחרונים החל להעמד על שש ולהתנדנד אחורה וקדימה.
לפני כמה ימים החל להעמד על הברכים כשהוא נאחז במשהו.. (ולפעמים משם מתיישב על התחת..)
ואתמול קמנו וראינו אותו עומד במיטה שלו..!
הוא עוד לא מתיישב לבד, והבנתי שכדי להתיישב הם צריכים להיעמד על ארבע ואז להתיישב..
האם זה שהוא נעמד לפני שהתיישב יכולה להוות בעיה בהתפתחות או שיכול להיות שהא עושה את זה בדרכו?
מהיום שהוא נעמד במיטה הוא כל הזמן נעמד (בלול, בכיסא בסלון..) ואני לא יודעת אם לתת לו או לעודד אותו להמשיך לזחול כדי שמשם יישב ?
אשמח לשמוע את עצתכם וחוות דעתכם,
תודה,
הילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי..אפשר תשובה ? תודה
הילי12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להילי
אורנה עטאר12/12/2009הילי שלום,
לעיתים רבות תינוקות מתחילים לזחול להיעמד במקביל וזאת הייחוד אם יש להם במה להיאחז ולהיעמד.
מה את יכולה לעשות?
1. להרחיק כמה שיותר מקומות בהם הוא יכול להיעמד, כמו לול כמובן, ולתת לו כמה שיותר מקום לזחול בלי להיעמד.
2. כשהוא נעמד עליכם, לא לעזור לו בכך אלא לאט לאט לרדת בעצמכם עד הרצפה בכדי שהוא ירד לזחילה חזרה.
3. אני מבינה שהוא לא זוחל על 6 עדיין. כשהוא מתנדנד אחורה וקדימה את יכולה להוביל אותו מעט אחורה והצידה ולהכיר לו את ישיבת השיכול. בהתחלה הוא יישב עם תמיכה של הידיים וככל שישכלל את מערכת שיווי המשקל שלו יוכל לעזוב ידיים בישיבה הזו.
4. כשהוא עומד את יכולה להציע לו גירוי/צעצוע ליד כפות הרגליים שלו בכדי שילמד להתכופף חזרה לישיבה או לבטן.
תעדכני אותי איך הולך.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות בן שנהדניאלה10/12/2009
בני בן שנה אוטוטו,
התפתחות מוטורית-עומד והולך בעזרת רהיטים,יושב,זוחל על שש,עדיין לא עומד עצמאית(קרה עמד לשניות בודדות)
מוטוריקה עדינה ומחוות ידיים-עושה שלום ואומר ביי ביי,מוחא כפיים,שם ידיים על הראש,מכניס טבעות לקונוס,ועיגול לחור תואם,שותה ואוכל לבד.
מילולית-אומר מספר מילים(ביי ביי,אבא,מים,או(אור),בקבק(תרנגולת)ועושה תנועות של דג.,מבין בוא לא,קח-תן,איפה...
האם התפתחותו תקינה מבחינת אבני דרך התפתחותיות,יש לציין שאינו מצביע וזה הדבר העיקרי שמדאיג אותי כיוון שכתוב בספר ההתפתחות שברשותי שילד בן שנה אמור להצביע,כיצד ללמד אותו?
הוא גם עדיין לא עונה בכן ולא לשאלות שלי...מתי זה אמור להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדניאלה
דבי גרוס דולב11/12/2009הי דניאלה
הכל בסדר. אם רוב שלבי ההתפתחות תקינים הרי שאין צורך לדאוג בשל גורם אחד כגון הצבעה.
כדי לעודד זאת, המשיכי להציג זאת בפניו.
התפתחות השפה ושימוש בכן ולא יכולים להגיע גם בשלב מאוחר הרבה יותר.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דניאלה12/12/2009מדאיג אותי גם שאינועומד עצמאית,וגם לא ממש רוצה ללכת כשנותניםלו יד(מתיישב חזרה ומתחיל לזחול)הייתי רוצה לעזור לו לשפר את היציבה,האם יש מקום כמו מכללות של צעד ראשון,ע"מ לתת לו את הפוש הזה?(אני מחפשת באזור רחובות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדניאלה
דבי גרוס דולב12/12/2009הי דניאלה
זה גם בסדר שעדיין אינו נעמד עצמאית. עדיף לתינוק לעשות את צעדיו הראשונים ללא יד ההורה כדי לא ליצור לחץ וכדי לפתח את שיווי המשקל העצמאי שלו.
אני מדריכה בשיטת "צעד ראשון" ומגיעה לכל רחבי הארץ לשיעורים פרטיים, אם יש צורך.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדירהכ להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)