מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גדילת תינוקדלית18/12/2009
שלום לך,
בני בן ה- 7 וחצי חודשים שוקל 10.200 ק"ג, גובהו 75 ס"מ.
הוא נולד במשקל 3.640 ק"ג בגובה 51 ס"מ (שבוע 40).
(עלי לציין כי אני ובעלי גבוהים - אני בגובה 1.72 ס"מ ובעלי בגובה 1.85 ס"מ).
אני חוששת שיהיה "ענק" והנושא מטריד אותי. האם יש דרך להעריך עד לאיזה גובה יגדל , והאם קצב גדילה מואץ זה הוא טבעי?
אשמח לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדלית
דבי גרוס דולב18/12/2009הי דלית
פורום זה עוסק בהתפתחות מוטורית של תינוקת ולכן לא נדע לענות לך על שאלות שקשורות לגדילה ולמשקל, התיעצי עם רופא הילדים ואחריות טיפת חלב בנושא זה.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי היסטרירוית18/12/2009
שלום רב, לפני כחודש ילדתי תאומים - בן ובת. בשבוע 35.
אלו הם ילדיי הראשונים. שאלתי לגבי יובל ( הבן) : סה"כ תינוק נוח, שקט, רק בזמן החתלה או מקלחת , או כשמלבישים אותו על משטח ההחתלה הוא תמיד צורח ובוכה כאילו שחטו אותו . מצב זה מאד מלחיץ אותנו, לא ברור לנו מדוע הוא מפחד/ לא אוהב שנוגעים בו / מפשיטים אותו.
אשמח לעזרתך,
רווית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוית
דבי גרוס דולב18/12/2009הי רוית
חוסר נוחות או בהלה במצבים שתיארת הם נורמלים לגיל זה. תינוקות רכים עדיין עסוקים בלהתרגל לעולם החדש ופעולות מסוימות עלולות לגרום להם לחוסר נוחות ולבהלה.
נסי להתגבר על קשיים אלה ע"י פתרונות זמינים כגון הלבשה על משטח נוח ומזמין יותר כגון המיטה שלכם כשאת מדברת אילו ברכות ושרה לו. מקלחת אפשר לא לעשות כל יום וכשעושים אז לעטוף אותו במגבת ולהכניס אותו לאמבטיה עם המגבת שכרוכה סביב גופו,כך ירגיש מוגן יותר. להכניס לאמבטיה לאט לאט ,לתת לו להרגיש תחילה את המים ברגליים ואז לאט את שאר הגוף.
קשיים אלה נובעים בד"כ מרגישות שמאפיינת רק את התקופה הראשונה, החדשה שלאחר הלידה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשירי- אכן חומר למחשבהמירי18/12/2009
אני ממש מודה לך על תשובתך המלאה, המורחבת והמעמיקה.
אני כתבתי כאן למטה את השאלה "מורכב".. וקיבלתי תשובה מאוד כוללנית,
מלאת התייחסות, ואני ממש נדהמתי מהתשובה המתחשבת, הערכית, והאינטליגנטית שכתבת לי.
אכן פורום יעיל ומדהים כאן וכיף לי שיש כזה בית חם לשאלות שאין להן תשובה בחיי היומיום הקשים.
תודה מראש
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שירי קאשי20/12/2009הי מירי,
תודה לך על המילים החמות. אני כאן בדיוק בשביל זה ואני באמת מקווה שהצלחתי לעזור. אני כאן בשבילך גם בהמשך בכל שאלה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת חודשיים וחציבתיה17/12/2009
היי אשמח לעזרה
ביתי בת חודשיים וחצי
נולדה בשבוע + במשקל 1.940 ק"ג
לפני חודש לאחר שהייה של שבוע בבית חולים(הפסיקה לנשום לי אבל לא הכחילה) אובחן שכנראה יש לה ריפלוקס ואני נותנת לה אינפמיל היא אוכלת בערך 120CC במשך שעה שלמה לאחר האוכל אני צריכה15 דקות להמתין כדי שהאוכל לא יעלה כך שגם קשה לי לשים אותה על הבטן כי היא נרדמת
כאשר היא ערה לרוב היא בוכה
בשום פנים ואופן היא לא רוצה שאשים אותה על הבטן אחרי דקה על הבטן היא מתחילה לבכות בהיסטריה הפחד שלי שיא לא תתפתח כמו שצריך ???
היא בקושי מחייכת לי כאילו היא מראה לי שהיא מאוד כועסת עליי??
בתחילת החודש הבא אני שמה אותה בגן (לצערי הרב !!!!!)
ואני מפחדת שהיא לא תתפתח מכוון שהיא לא רוצה על הבטן ? מה עליי לעשות ?
כשהייתי בטיפת חלב לבדיקת רופא שלגיל חודשיים ביקשה שאשים אותה יותר על הבטן לא הבחנה שמשהו לא תקין אבל שאני שמה אותה על הבטן היא מתרוממת קצת עם הראש והרבה פעמים היא גם מרימה את הרגליים כלפי מעלה ?
אני אשמח אם תוכלו לעזור לי ?
ולענות לי האם זה נורמלי שהיא בוכה כל כך הרבה (וזה לא מאוכל?)
האם ניתן לעשות משהו כדי להרגיל אותה ללא בכי לשכב על הבטן?
האם זה נורמלי שעד עכשיו היא לא מחייכת אליי?(קרה אולי פעמייםאבל ניראה לי שזה היה לא רציונלי)
כשהיא נרדמת זה תמיד לאחר האוכל עליי או בלילה כשהיא על היידים לא מוכנה להרדם לבד?
בלילה יושנת בערת 6 שעות
אני מצטערת שהכל מבולבל אבל אני כל כך עצובה ומרגישה כאילו אני מאכזבת אותה ושאני לא מצליחה לגרום לה אושר
תודה רבה לכם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שלא ציינתי...
בתיה17/12/2009שאמרוו לי להשכיב אותה על הבטן לפחות 3 פעמים ל 10 דקות בערך
אז עכשיו גם כשהיא בוכה אני משכיבה אותה ומנסה לדבר איתה לשיר או לגרות במשחקים וכלום לא עוזר היא בוכה בהיסטריה
האם זאת טעות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לבתיה
דבי גרוס דולב18/12/2009הי בתיה
נשמע שאכן לא קל לכם,לא לך ולא לביתך, ובצדק.
לא כתבת באיזה שבוע נולדה ביתך והאם לפני הזמן, אם כן חשוב להתיחס לגיל המתוקן שלה ובוודאי למשקל הנמוך בו היא נולדה. כל העובדות האלה בתוספת הריפלוקס בוודאי אינם מהווים נקודת פתיחה קלה לחיים.
ההתיחסות לסוגיות שלכם צריכה לבוא ממספר מקומות. תחילה חשוב לאבחן ולבדוק מה מפריע לביתך מבחינה פזיולוגית. קושי לשכב על הבטן והרמת הראש משכיבה על הבטן יכולים להצביע על מתח שרירים גבוה שמפריע גם בשכיבה על הבטן.
שנית, התנגדות לשכיבה על הבטן תמיד באה ממקום של קושי פזיוליוגי ולא מסתם התנגדות, כך שלהשכיב את התינוקת על הבטן לזמן מצטבר בלי להרפות אותה ובלי לעזור לה הוא מעט חסר טעם ומתסכל.
מתוך כל הקשיים האלה יש גם הרבה בכי וזה נורמלי במצבה.
אני ממליצה בחום מפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות שתאבחן את הקשיים הפזיולוגיים ותלמד אתכם תרגילים להרפיית גוף התינוקת, לשכיבה על הבטן, להתעגלות ולהרגעה כדי לאפשר לה נקודת פתיחה טובה יותר לחיים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבי תודה רבה אך יש לי עוד שאלה???
בתיה18/12/2009ביתי נולדה בשבוע 35+5 אחר 6 שנות טיפולי IVF (יש לי ילד בן 8 שנולד ללא טיפול ) הוא היה בוכה רק כאשר היה לו גזים או כשהיה רעב שרירי החזה שלו היו מאוד חזקים אבל לא זכור לי חוויה כזאת אתו שהיה בוכה כל כך הרבה
רציתי לשאול כאשר היא ישנה ואני הופכת אותה על הבטן אז היא ישנה בסדר ולא מיתלוננת או בוכה (לפעמים טיפה מיתלוננת אבל מהר מאוד נירגעת ונירדמת) בהשגחה כמובן! והיא מסובבת את פניה בזמן שינה מצד לצד
האם זה בסדר?? זה תקין??
איך אני יכולה לגרום לה להיות על הבטן כאשר היא ערה ללא בכי וללא היתנגדות??
האם אני זקוקה לעזרה גם כאשר היא ישנמה היא לפעמים על הבטן והיא לא בוכה זה בכלל האם זה בכלל עוזר שכאשר היא ישנה היא על הבטן ??
אודה לתשובתך ?
במידה ואנחנו צריכות עזרה האם אוכל להתקשר אלייך ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בתיה
דבי גרוס דולב18/12/2009הי בתיה
שינה על הבטן בהחלט עוזרת לשכיבה על הבטן בעירות ולשינה טובה יותר.
אם הזזת הראש מצד לצד קורת הרבה היא יכולה להצביע על חוסר שקט אבל תנודות מזדמנות אינן בעיתיות. לא כ"כ הבנצת את שאלתך האחרונה לגבי עזרה בשינה על הבטן.
אתן לך מספר תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן ואת יכולה בהחלט להתקשר אלי אם תרצי בזה.
1. בשכיבה על הגב להרים את רגלי התינוקת לכיוון הראש תוך הרמת הטוסיק. כך הלוך ושוב מספר פעמים.
2. בשכיבה על הגב לעשות סיבובים גדולים של האגן.
3. הקפצות האגן כנגד הרצפה.
4. להרבות בתנוחת ערסול, שתעזור גם להרפייה כללית ובהשכבה על הצדדים.
תרגילים אלה אמורים להאריך את הגב ולהרפות את הבטן ובכך לסייע בשכיבה על הבטן.
אם תרצי עזרה בקשיים האחרים שציינת, את מוזמנת ליצור איתי קשר בשמחה רבה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהלירון17/12/2009
שלום.
ביתי בת חודשיים וחצי ישנה בלילה רצוף 9/10 שעות .
ובמהלך היום 5 שעות לא רצופות אלא בהפסקות.
מהן שעות השינה שתינוק צריך לישון במהלך היום בגיל זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטל
דבי גרוס דולב17/12/2009הי טל
איזה כייף לך.
בגיל זה עדיין תקין לישון שעות כה רבות בתנאי שבשעות העירות התינוקת עירנית, חיונית, שוכבת על הבטן ,מתחילה להרים את הראש וגם עולה במשקל. אחרי גיל 3-4 חודשים נרצה לראות יותר שעות עירות ביום. בנתיים הכל בסדר.
בברכה
דבי גרובדולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה דחוףףףףףף לתשובה !!!!!!!!!!!!!מירי17/12/2009
שלום רב,
יש לי תינוק בן שנה בדיוק. זה עוד נקרא תינוק ? פעוט?
וילד נוסף עם הפרש מאוד גדול של 12 שנה.
יש לי שאלות כלליות ואני מאוד מקווה שתוכלו לעזור לי.
אני בת 36, לצערי לא עם אותו כוח של אותו גיל שילדתי בו את הבכור שהייתי בת 24 ומרגישים את ההבדל אצלי.
הקטן רוצה כל היום ידיים וידיים. שמתי בלית ברירה על הליכון אפילו שאמרו לי שלא ממליצים לי.
זה ממש מצב לא רצוי. הוא לא מוכן להיות על שמיכה ברצפה או מזרן גדול של פעילות, או בלול או במיטה שלו, הוא ישן איתי במיטה זוגית שלי, אני לבד חד הורית אז זה מקובל עלי וסבבה לי עם זה.
הבעיה העיקרית שאני נחלשת מאוד, היו לי דקירות בחזה , קושי לעמוד על הרגליים כל היום איתו.
כשאני שמה אותו על הרצפה אז אימי מאוד כועסת וטוענת שזה חורף, מה שדי נכון, ושהוא יתקרר ולא רצוי אפילו דקה שיהיה על הרצפה. אני אמנם מלבישה חם אבל אין מנוס מלשים אותו קצת על הרצפה עם משחקים. גם בזה הוא מחזיק מעמד פה ושם ושוב מטפס על רגליי למטה ומושך את המכנסיים שאבין לקחת אותו בידיים. מאוד קשה לי פיזית ונפשית. אני לא חזקה אחרי הלידה כי יש לי אנמיה מאוד רצינית למרות לקיחת ברזל.גם בלילה אני ישנה עם עין אחת פקוחה להשגיח עליו ועין אחת סגורה כדי להמשיך לתפקד למחרת. מקלחות אני עושה לו בחדרי אחרי חימום של שעה במזגנית,
ואז עוטפת אותו כמו שרק נולד. זה לא קיצוני אבל חוששת מאוד להתקררותו.
הוא מאוד אוהב אקשן, רעש של מוסיקה ושירימו אותו וירקדו איתו כי הייתי עושה את זה המון איתו מאז שנולד. גם רצפות זה בעיה רצינית, אני כל בוקר שוטפת עם דליים של מים וסבון, זו לא אובססיה הוא פשוט מרים כל פירור שיש ברצפה, וכמה שהיא תהיה נקיה לא מספיק, כי בכל זאת הבן הגדול נכנס עם חברים ובוץ בנעליים, ויש שערות ולכלוכים מפה ומשם. אני כבר לא מוצאת את הצפון שלי.
אולי זו התסמונת של השנה הראשונה שכך הוא עדיין לא הולך רק זוחל. גם אין לי שולחן עומד בסלון שבו הוא יוכל בעצם להרים את עצמו ולהתמודד עם עמידה ולהחזיק משהו הכל כאן עם גלגלים אז מן הסתם הוא נופל. גם ישיבה שלו היא ישיבת W או ישיבה עם רגל אחת חיצונית אחורה ורגל אחת פנימית לכיוון השתן, לא יודעת למה. אני ממש זקוקה להכוונה. גם מרגישה צורך לשחק איתו ולהיות איתו כל הזמן, לא נותנת לו זמן הרבה להיות לבד עם עצמו, פתאום יש הרגשה של אשמה שהוא משחק לבד ואני לא איתו כל דקה. אולי זה בי אבל זה לא גיל שצריך להיות איתם כל הזמן?
לתת בטחון? להיות בתמונה? בשדה הראייה שלו?
גם הקטע של המזון נורא מלחיץ אותי כי אני מרגישה צורך לתת לו משהו לאכול כל שעה.
משום מה נראה לי שקטנים צריכים לאכול ולא כל 3 או 4 שעות כמו בגיל ינקות.
כעיקרון משתדלת שיאכל נורמלי ונכון. בוקר: מטרנה עם דייסת שוקו 200 מ"ל, ואחר כך ב9 בבוקר פירות מרוסקים. ב10 מעדן גמדים, ב12 מרק עם ירקות ועוף. ב-3 אחר הצהריים אני בפלונטר אחרי כל מה שנתתי, אז או משהו חם מרק או
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שירי קאשי17/12/2009הי מירי,
נתחיל מכך שבכדי להתפתח התינוק צריך לחוות ולהתנסות. כמובן כל התנסות צריכה להתאים לגילו וכך גם מידת ההשגחה ומידת הזמינות של ההורה לתינוק. בנך כבר בן שנה, אך ההתיחסות שלך אליו היא כשל תינוק בן חודשים ספורים. בכדי שהתינוק יתרגל את שריריו ויתנסה מבחינה מוטורית הוא חייב להיות על משטח ישר. זה לא חייב להיות ישירות על הרצפה (אפשר שטח, מזרון, שמיכה) אבל בהחלט הוא צריך להיות שם רוב הזמן ולא על הידיים. גם מבחינת שמירה על הנקיון, אין צורך להקפיד כמו עם תינוק שרק נולד. גם המערכת החיסונית צריכה להבנות ואם שומרים על יותר מידי סטריליות, כך גם רגישותו של הילד תהיה גדולה יותר כיוון שגופו לא למד להתמודד. בגיל זה זחילה על הרצפה (אפילו אם מרים ומכניס דברים לפה, שאינם מסוכנים מבחינת חנק) היא בהחלט לא מזיקה ואפילו מועילה. אולי היותך חד הורית ואולי זה גם עניין של אופי, יש לך נטייה לנסות ולתת לבנך את כל מה שאת יכולה ולהעניק לו את מקסימום החום וההגנה. נטייה זו היא נטייה טבעית של אמא, והיא זו שעוזרת לנו כאמהות לשרוד את כל הקשיים וחוסר השינה הכרוכים בגידול ילד. יחד עם זאת יש להזהר לא להגזים בכך כי על מנת לתת לילד את הטוב ביותר חשוב גם ללמד אותו להסתדר בכוחות עצמו, להיות מסוגל להרגיש בנוח במצבים משתנים ולא רק להיות תמיד מוגן על ידי אמא. בגיל של בנך הוא בהחלט יכול לא להיות כל הזמן בקשר עין אתך, הוא יכול גם להיות לבד על המזרון ולשחק. כמובן שמידת הקרבה גם צריכה להתאים לתא המשפחתי הספציפי שלכם, ואם את מחליטה שנוח לך ומתאים לך שישן אתך אז זו בהחלט החלטה מקובלת אך במשך היום כן חשוב ללמדו גם ליותר עצמאות, זה ישרת אותו גם כשהוא יהיה מחוץ לבית וגם בהמשך כל חייו.
לכל משפחה יש גבולות והרגלים אחרים שנכונים לאותה משפחה. אני מקווה מאוד שהצלחתי לתת לך מעט חומר למחשבה על מנת שתוכלי לבחור יותר בקלות ומתוך תבונה את הגבולות שנכונים עבורכם.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכולת התנגדותרוני17/12/2009
שלום
בני בן שבעה חודשים
ביקרנו בטיפת חלב והאחות ציינה שני דברים שהייתי רוצה להתייעץ עלהם
1. האחות ציינה כי בני אינו מתנגד כאשר מנסים להעמידו - עלי לציין כי הוא מתהףך לשני הצדדים מנסה לזחול על הגחון אך אינו זוחל עדיין בבית גם אני מנסה מידי פעם להעמידו על משטח ההחתלה אך הרגליים אינן מתנגדות והוא מכופף אותן האם עלי להיות מודאגת? האם יש משהו לעשות עמו כתרגול?
2. האחות ציינה כי המרפס סגור - אחוז היקף הראש הוא 33% אך ציינה כי חלה גדילה של 1.2 ס"מ והעליה בהיקף היא באחוזון שהיה עד כה
האם עלי לדאוג? האם יש לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שירי קאשי17/12/2009הי רוני,
1. על מנת שהזחילה תתפתח (וגם יתר השלבים המתקדמים יותר) חשוב שיהיה מספיק כוח ברגליים ושתהיה יכולת מספקת של דחיפה. על מנת לחזק את הדחיפה של הרגליים ניתן להחזיקו על הידיים כשגבו אליך ואת אוחזת בשתי ירכיו מעל לברך. בתנוחה זו רגליו כפופות ואת יכולה להצמיד את כפות רגליו לקיר ולהמתין לדחיפה שלו. הצמדת הרגליים מעוררת את רפלקס הדחיפה, ועצם הדחיפה מחזקת את השרירים. בנסיונות הראשונים סביר להניח כי הדחיפה לא תהיה חזקה מאוד, אך עם תתרגלי זאת יום יום תראי שיפור מפעם לפעם. על מנת להגביר את שיתוף הפעולה מצידו את יכולה בכל פעם שאת מרגישה מעט דחיפה עם הרגליים (אפילו חלשה מאוד) הגבירי את האפקט על ידי ריצה אחורה איתו כך שזה יהיה כמו משחק והוא ירגיש כאילו הוא הביא לתגובה. אפקט זה יעודד אותו לדחוף יותר ויותר תוך כדי שהוא נהנה ממשחק ולא חש בכך שמדובר בתרגול.
2. מרפס הראש נשאר פתוח על מנת לאפשר את גדילת המוח וגדילת היקף הראש. כאשר המרפס נסגר מוקדם, יש להמשיך במעק רפואי (המדידות הרגילות בטיפת חלב) על מנת לודא שההתפתחות ממשיכה בצורה תקינה.מעקב זה הוא מחוץ לתחום התמחותי, אך כל עוד לא נאמר לך שיש בעיה במסגרת טיפת חלב ורופא הילדים, אז סביר להניח שהכל בסדר, הם הגורמים המוסמכים בנושא זה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורכב...מירי17/12/2009
שלום רב,
יש לי תינוק בן שנה בדיוק. זה עוד נקרא תינוק ? פעוט?
וילד נוסף עם הפרש מאוד גדול של 12 שנה.
יש לי שאלות כלליות ואני מאוד מקווה שתוכלו לעזור לי.
אני בת 36, לצערי לא עם אותו כוח של אותו גיל שילדתי בו את הבכור שהייתי בת 24 ומרגישים את ההבדל אצלי.
הקטן רוצה כל היום ידיים וידיים. שמתי בלית ברירה על הליכון אפילו שאמרו לי שלא ממליצים לי.
זה ממש מצב לא רצוי. הוא לא מוכן להיות על שמיכה ברצפה או מזרן גדול של פעילות, או בלול או במיטה שלו, הוא ישן איתי במיטה זוגית שלי, אני לבד חד הורית אז זה מקובל עלי וסבבה לי עם זה.
הבעיה העיקרית שאני נחלשת מאוד, היו לי דקירות בחזה , קושי לעמוד על הרגליים כל היום איתו.
כשאני שמה אותו על הרצפה אז אימי מאוד כועסת וטוענת שזה חורף, מה שדי נכון, ושהוא יתקרר ולא רצוי אפילו דקה שיהיה על הרצפה. אני אמנם מלבישה חם אבל אין מנוס מלשים אותו קצת על הרצפה עם משחקים. גם בזה הוא מחזיק מעמד פה ושם ושוב מטפס על רגליי למטה ומושך את המכנסיים שאבין לקחת אותו בידיים. מאוד קשה לי פיזית ונפשית. אני לא חזקה אחרי הלידה כי יש לי אנמיה מאוד רצינית למרות לקיחת ברזל.גם בלילה אני ישנה עם עין אחת פקוחה להשגיח עליו ועין אחת סגורה כדי להמשיך לתפקד למחרת. מקלחות אני עושה לו בחדרי אחרי חימום של שעה במזגנית,
ואז עוטפת אותו כמו שרק נולד. זה לא קיצוני אבל חוששת מאוד להתקררותו.
הוא מאוד אוהב אקשן, רעש של מוסיקה ושירימו אותו וירקדו איתו כי הייתי עושה את זה המון איתו מאז שנולד. גם רצפות זה בעיה רצינית, אני כל בוקר שוטפת עם דליים של מים וסבון, זו לא אובססיה הוא פשוט מרים כל פירור שיש ברצפה, וכמה שהיא תהיה נקיה לא מספיק, כי בכל זאת הבן הגדול נכנס עם חברים ובוץ בנעליים, ויש שערות ולכלוכים מפה ומשם. אני כבר לא מוצאת את הצפון שלי.
אולי זו התסמונת של השנה הראשונה שכך הוא עדיין לא הולך רק זוחל. גם אין לי שולחן עומד בסלון שבו הוא יוכל בעצם להרים את עצמו ולהתמודד עם עמידה ולהחזיק משהו הכל כאן עם גלגלים אז מן הסתם הוא נופל. גם ישיבה שלו היא ישיבת W או ישיבה עם רגל אחת חיצונית אחורה ורגל אחת פנימית לכיוון השתן, לא יודעת למה. אני ממש זקוקה להכוונה. גם מרגישה צורך לשחק איתו ולהיות איתו כל הזמן, לא נותנת לו זמן הרבה להיות לבד עם עצמו, פתאום יש הרגשה של אשמה שהוא משחק לבד ואני לא איתו כל דקה. אולי זה בי אבל זה לא גיל שצריך להיות איתם כל הזמן?
לתת בטחון? להיות בתמונה? בשדה הראייה שלו?
גם הקטע של המזון נורא מלחיץ אותי כי אני מרגישה צורך לתת לו משהו לאכול כל שעה.
משום מה נראה לי שקטנים צריכים לאכול ולא כל 3 או 4 שעות כמו בגיל ינקות.
כעיקרון משתדלת שיאכל נורמלי ונכון. בוקר: מטרנה עם דייסת שוקו 200 מ"ל, ואחר כך ב9 בבוקר פירות מרוסקים. ב10 מעדן גמדים, ב12 מרק עם ירקות ועוף. ב-3 אחר הצהריים אני בפלונטר אחרי כל מה שנתתי, אז או משהו חם מרק או מטרנה עם דייסת ויטמין C פרוביוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובות
מירי17/12/2009כתבתי וכתבתי ולא שמתי לב שאני כבר באובר של מילים. סליחה באמת.
לא אמשיך עוד עם טבלת המזון כי חשוב לי תשובות שלכן.
אובדת עצות.
אני יודעת שתגידו שהכל זה בי ואני צריכה לנהל את חיי אחרת, אבל חשוב לי מה לשנות כאן,
מה אתן הייתן משנות במצב הזה כדי לא להישחק פיזית ונפשית? אני מאוד אישה מעורה ומבינה עניין ומשתדלת לטפל בעצמי אבל יש כאן שחיקת החומר עוד בהיותי חד הורית לא קל בכלל.
בתוך המסגרת הזאת של הבית בלי לצאת מה אוכל לעשות על מנת למצוא את השקט והשלווה בלי הלחצים והרוטינה המעייפת הזו?
אודה לכן על חוות דעתכן ושוב סליחה על אורך הכתיבה כאורך הגלות...
תודה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שירי קאשי17/12/2009הי מירי,
עניתי לך בהודעתך הקודמת. אני מקווה שקיבלת תשובות על הכל ושלא פיספסתי משהו.
אם עדיין יש משהו שמטריד אותך, את מוזמנת לפנות שוב.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרף העליון להתהפכות- מפורט יותרנורית17/12/2009
בהמשך לשאלתי קודם בתי עוד שבוע בת חצי שנה היא אינה מתהפכת וכשהיא שוכבת על הבטן היא מרימה את הראש לכיוון הבטן כמו מנסה לעשות שכיבות בטן או שמה חוששת להפסיד משהו ...............)
האם לאפשר לה לעשות זאת נראה כי יש לה שרירי בטן חזקים מאוד אבל כנראה זה מונע ממנה להתהפך אשמח לעצה
תודה נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנורית
דבי גרוס דולב17/12/2009הי נורית
אני מניחה שהתכוונת שבשכיבה על הגב מנסה ביתך להרים את ראשה. הדבר אכן מצביע על מתח שרירים גבהו מידי שעלול להפריע ךהתהפכויות ולהתפתחות בגלל. לאור זה ולאור מה שכתבתי בהודעה הקודמת כדאי יהיה אולי לשקול אבחון בו תלמדו מה מעכב את ביתכם וכעצד לעזור לה.
בברכה
דבי גרוס ודלב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נורית17/12/2009תודה על תשובתך המהירה
למה כוונתך בטונוס שרירים גבוהה ? אני לא מכירה את המושג
דברים נוספים שהילדה עושה
כאשר משכיבים אותה על הבטן היא מרימה יפה את הראש לוקחת חפצים גם חפצים רחוקים היא נמתחת מאוד חזק בכדי להגיע ומנסה לדחוף עם הרגלים.
היא שוכבת שכיבת מטוס ומתנדנדת מצד לצד
אבל כאשר היא שוכבת על הגב היא כל הזמן מרימה את הראש כלפי מעלה
תודה נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נורית17/12/2009תודה על תשובתך המהירה
למה כוונתך בטונוס שרירים גבוהה ? אני לא מכירה את המושג
דברים נוספים שהילדה עושה
כאשר משכיבים אותה על הבטן היא מרימה יפה את הראש לוקחת חפצים גם חפצים רחוקים היא נמתחת מאוד חזק בכדי להגיע ומנסה לדחוף עם הרגלים.
היא שוכבת שכיבת מטוס ומתנדנדת מצד לצד
אבל כאשר היא שוכבת על הגב היא כל הזמן מרימה את הראש כלפי מעלה
תודה נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לנורית
טונוס שרירים גבוה מדבר על שרירים מתוחים מידי ומחוזקים מידי. במקרה של תינוק מדובר בנוקשות שעלולה להקשות מעט על התנועתיות.הרמת ראש משכיבה על הגב ושהייה מרובה בתנוחת אווירון יכולות להצביע על כך.
מכיוון שמדובר רק בהערכה בלי באמת להכיר את התינוק הרי שזה יכול גם להיות משהו אחר או שום דבר בכלל.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרף העליון להתהפכותנורית17/12/2009
בתי בת חצי שנה עדיין לא מתהפכת מהו הרף העליום להתהפכות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנורית
הרף העליון להתהפכויות הוא גיל 6 חודשים. אם התינוק איננו מתהפך בגיל ואף לא מראה סימנים לכך כגון התגלגלות הצידה, העברות משקל על הבטן ועוד, הרי שמומלץ לבדוק מה הדבר המעכב.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהכרמית16/12/2009
שלום,
בתי בת 4.5 חודשים.
לאחרונה היא ישנה שנת צהריים כ- שעתיים וחצי בממוצע ואחרי שעה וחצי ישנה שוב.
האם זה בסדר או שעלי לערוך לה בדיקות רפואיות?
בלילה היא מתעוררת פעמיים באופן קבוע לאכול, כל 4 שעות בממוצע.
תודה
ואלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לואלה
אורנה עטאר16/12/2009ואלה שלום,
דפוסי השינה של תינוקות משתנים רבות במהלך השנה הראשונה ולכן אין צורך בבדיקות רפואיות.
במידה ובנוסף לשינה יש סימנים נוספים המדאיגים אותך אז תגשי לרופא בכדי להסיר דאגה מלבך.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חודשיים ושבועשירה16/12/2009
שלום לפני שבוע הייתי בטיפת חלב הרופאה בדקה את ביתי ואמרה שהיא אוהבת את צד ימין ולא משתמשת בצד שמאל כלומר מפנה את ראשה לימין ואמרה לי להעביר את הספר המובייל צד שמאל ואמרה לי שאם המצב לא ישתפר יפנו אותי לפיזיוטרפיה האמת שמתי לב לזה וניסיתי להזיז לה את הראש לשמאל אך הבת שלי עקשנית מאוד שהילדה על הידיים שלי היא מפנה ראשה לצדדים וראשה יחסית יציב אך על הבטן היא בקושי מרימה את ראשה וצורחת ועל הגב מפנה לאחר שבוע של עקשנות מעט לשמאל יש ממה לדאוג? האם זה יכול להשפיע על ההתפחתות ממש מודאגת ובאזה חודש היא אמורה להרים את ראשה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיגל
דבי גרוס דולב16/12/2009הי סיגל
ביתך אינה עקשנית אלא מתקשה בפעולו שתיארת.
נטייה של הראש לצד אחד היא עניין שיש לתת עליו את הדעת מפני שהוא עלול להשפיע על המשך ההתפתחות אם אינו מטופל. הבשורה הטובה היא שניתן לטפל בו ע"י תרגילים פשוטים. בשלב ראשון תתחילי להשכיב את ביתך על הצדדים תוך הקפדה על הצד עליו היא מתקשה לשכב. בדקי אם יש שיפור ואם לא את מוזמנת לחזור אלי.
לגבי הרמת הראש, בגילה של ביתך כבר נרצה לראות הרמת ראש טובה יותר ולכמה דקות. חשוב להשכיב את התינוקת הרבה על הבטן על מנת לשפר את הרמת הראש.
נסי את המלצותי וחזרי לספר אם יש התקדמות.
בהצלחה,
ינוקט
-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת חודשיים ושבוע
שירה17/12/2009אני משתדלת להאכיל אותה שראשה מופנה לשמאל ושהיא שוכבת על הגב אני משתדלת לסבוב את ראשה לשמאל האם אני עושה נכון? עוד שבוע יש לי תור בטיפת חלב שהאחות תראה אותה , האחות אמרה שאם לא יהייה שיפור היא תפנה לפיזיוטרפיה , האם בכל זאת כדאי לפנות לפזיוטרפיה והאם פזיוטרפיה תעזור ומה הפרוצדורה אם אני רוצה להגיע למדריכת התפתחות תינוקות זה פרטי ?? זה מוכר דרך הקופה ? ומה הסיבה שדבר כזה קורה ? אודה לתשובתכם מאוד מודאגת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לסיגל
דבי גרוס דולב17/12/2009הי סיגל
לפעמים מדובר ביותר מאשר לסובב לתינוק את הראש אלא ממש תרגילים. אינני יודעת איך זה במקרה שלכם מפני שאני לא מכירה את התינוקת ולא חומרת ההטייה.
ההבדל בין מדריכה להתפתחות תינוקות לבין פזיוטרפיה הוא בהסתכלות ,דרך הטיפול ובזה שהמפגש הוא אצלכם בבית.
השיטה לפיה אני עובדת לא מוכרת בקופות החולים, היא פרטית לגמרי.
דבר זה קורה בד"כ עכב המנח ברחם.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לסיגל
אורנה עטאר16/12/2009סיגל שלום,
את מתארת כאן דפוס של א-סימטריה שכמו שאמרו לך בטיפת חלב יש להתייחס אליו.
דפוס הא-סימטריה לרוב אינו רק בראש אלא בכל הגוף ואת תוכלי לראות זאת אצל בתך (ולכן אני לא ממליצה לשנות את מיקום הראש).
אני ממליצה לגשת לאבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי שתקבלי כמה תרגילים לתרגל איתה סימטריה בכדי שזה לא יוביל לעיכוב התפתחותי.
בנתיים - הרבי לשים אותה על הצדדים (יהיה לה קשה צד אחד), להאכיל, לאחוז אותה כל הזמן באופן סימטרי.
לגבי הרמת ראש - בגילה אני כבר הייתי רוצה לראות שהיא מתחילה להרים את הראש.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת חודשיים ושבוע
שירה17/12/2009עוד שאלה קטנה במה זה יעקב התפתחות ? מזה יעקב התפתחות? יש לזה השלכות לגיל מאוחר יותר ? ואם אני אטפל בזה הכל יהייה בסדר?
תודה רבה על התיחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לסיגל
דבי גרוס דולב17/12/2009הי סיגל
בד"כ מדובר בשיבוש ולא בהכרח בעיכוב. נטיית הראש משפיעה על שכיבה על הבטן, על כיווני ההתפכויות ואולי על היציבה.
המלצתי החמה היא להפסיק לדאוג ולהתחיל לטפל. עם טיפול טוב זה בהחלט מסתדר, לא מדובר בקושי יוצא דופן אלא די מוכר.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכימה עם דבי.
אורנה עטאר17/12/2009בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילוג על שלב זחילת גחוןנועה16/12/2009
בני בן שישה וחצי חודשים. בשבועים האחרונים זחל מעין זחילת גחון ולאחרונה נטש אותה והחל לזחול על שש. האם ויתור על זחילת הגחון מהווה בעייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב16/12/2009הי נועה
זחילת גחון היא זחילה מצוינת לחזוק הקואורדינציה ועבודה של יד ורגל נגדית אבל, לעומת שלבים אחרים בהתפתחות, דילוג עליה אינה מהווה בעיה בהתפתחות. בד"כ קשה להשיב תינוק שהתחיל לזחול על 6 לזחילת גחון וזה בסדר.
בברכה
ינוקט
-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לנועה
אורנה עטאר16/12/2009נועה שלום,
ישנם תינוקות המדלגים על זחילת גחון. היה רצוי שהוא יזחל גחון כי יש המון מרכיבים תנועתיים שרוכשים בזחילה הזו, אך מאחר שזה כבר לא יקרה מה שחשוב לראות כי קיימים אצלו, או לתרגל איתו את המרכיבים המשתכללים בזחילת גחון. לדוגמא - כל נושא ההצלבות, כפיפה צידית, יכולת לדחוף עם כפות הרגליים את הרצפה וכו'.
כמה תרגילים:
1. כשהוא על הגב, הצליבי רגל ויד נגדית (תוכלי לעשות טוק טוק טוק) והצמידי אותם והניעי אותו מצד לצד. חיזרי על זה בזוג הנגדי. את יכולה גם לאחוז רגל ויד נגדית ולנוע לכיון היד הפנויה עד שאת מגיעה למזרן ולהישאר שם, לראות מה הוא עושה. כמובן גם לצד השני.
2. לתרגול דחיפת כפות רגליים - כשהוא על הגב, קפלי ברכיים, הצמידי את כפות הרגליים למזרן וחכי שהוא ידחוף עם כפות הרגליים ויתקדם קצת אחורנית. במידה והוא לא עושה זאת את יכולה קצת להקפיץ את כפות הרגליים ולחזור ולהצמיד למזרן ולחכות.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידת 4אמאלה16/12/2009
שלום,
בני בן 6.5 חודשים, מתהפך יפה לשני הצדדים ולאחרונה החל בניסיונות לזחול
הוא מרים את עצמו לעמידת 4 ונופל על הבטן (לא כואב???)
רציתי לדעת האם זה אומר שמדלג על זחילת גחון
בנוסף רציתי לדעת איך ניתן לעזור לו אם בכלל? נראה כל כך מתוסכל... הוא עם רגליים יחפות על רצפת פרקט
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוני
אורנה עטאר16/12/2009רוני שלום,
אני מבינה שהוא מתרומם ל-6 וחוזר לבטן. זה עדיין לא אומר שהוא יוותר על זחילת גחון.
בכדי לעודד זחילת גחון תרגלי איתו סיבובים סביב ציר (האם הוא עושה זאת?) לשני הכיוונים. בנוסף תרגלי איתו העברות משקל על הגחון - שכל פעם ינתק יד אחת ויושיט אותה לעבר צעצוע.
האם את מזהה שהיותו יחף על פרקט מפריעה לו? האם התחושה היא של רצפה חלקה והוא מחליק?
את יכולה לתרגל את זה על מזרן פעילות (אולי יהיה שם יותר חיכוך). זה מצוין שהוא יחף!
תבחני האם הוא משתמש בדחיפות עם כפות הרגליים שהוא על הבטן וכשהוא על הגב את יכולה לקפל לו ברכיים ולשים את כפות הרגליים על הרצפה, להחזיק אותן צמודות לרצפה ולחכות שהוא ידחוף את הרצפה. זו מיומנות שהוא יעביר אח"כ לשימוש על הבטן.
בהצלחה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד
אמאלה17/12/2009תודה על תגובה המהירה
הוא מתרומם ל4 לא ל6 (רק כפות הידיים וכפות הרגליים נוגעות, הברכיים באוויר)
האם זה משנה?..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן זה משנה
אורנה עטאר17/12/2009הי רוני,
זה כן משנה את התמונה. עליה ל-4 לרוב קורית אצל ילדים עם איזו זקיפה מוגברת בגב.
ספרי לי קצת על ההיסטוריה ההתפתחותי שלו עד היום. האם אוהב/אהב להיות על הבטן? גב? אילו תנוחות הוא אוהב?
ומשם אני אוכל לסייע לך עם תרגילים שיורידו אותו ל6 או לגחון.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתך
אמאלה17/12/2009אוף אני לא יכולה יותר עם הזקיפות הזאת... ממש קיוויתי שהעלייה ל4 היא בסדר..
הוא המון המון על הבטן מגיל חודש בערך, שנא את זה אבל התמדנו וכבר מגיל חודשיים + מבסוט על הבטן. ישן על הבטן מגיל 3 חודשים.
נולד עם טורטיקוליס וטונוס מעט מוגבר, היה מתהפך קצת הזוי אבל בשבועיים האחרונים מתהפך מאוד יפה לשני כיוונים לשני הצדדים על ידי העברת משקל בצורה מאורגנת ונשלטת לחלוטין. גם את הצדדים לקח לו זמן לאהוב אך אוהב מאוד. תופס את שתי הרגליים ואוכל אותן (בעיקר את רגל ימין. גם היה מתהפך בעיקר לשמאל וזה השתנה, וכשאוכל תופס את הכפית עם יד שמאל בעיקר).
דווקא ראינו שיפור מאוד גדול בכל הקשור לזקיפות בשבועיים שלושה אחרונים, ממש קפיצה - התחיל להניח ראש הרבה יותר, מעביר משקל, מנתק יד אחת, הרבה יותר גמישות עם הראש ועם הגוף... קיוויתי שזה מאחוריי...
היה לנו ליווי של פיזיותרפיסטית פעם בחודש לטורטיקוליס ולשרירים וקצת הפסקנו. בטיפת חלב אמרו שהוא בסדר
אז מה אפשר לעשות? כבר שבועיים ויותר שהוא מנסה לזחול ולא מצליח, ממש מתעצבן!
אוף..
ותודה על כך שהתשובות הן מפורטות עם רגש ולא עניייניות בלבד! מאוד מוערך מבחינתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורנה?
אמאלה18/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרוני
אורנה עטאר20/12/2009רוני הי,
סליחה על התגובה המאוחרת.
איך שכחת לספר לי על הטונוס? לעיתים טונוס מוגבר יכול לגרום לעלייה הזו ל4 ולא ל6.
המודעות שלך להתפתחות של בנך והבקיאות ההתפתחותית מאוד מרשימה אותי ורק שתדעי שזה יותר מחצי מהעבודה. בואי ניגש לכמה תרגילים שתתחילי לתרגל איתו בכדי להעביר אותו לעמידה על 6 ולזחילה.
בתקווה שיש לך כדור פיזיו...
1. שימי אותו על הבטן על הכדור ותני לו תנועה.
2. הניעי את הכדור אחורנית כשאת מחזיקה אותו בשוקיים מאחורה, וחכי שהוא יישר ידיים ויעלה על 6 על הכדור. המשיכי לתת לו תנועה כשהוא על 6. הניעי גם את הכדור מעט לצדדים.
3. כשהוא שעון עלייך תני לו המון מגע עמוק, טפיחות, לחיצות באיזור בית החזה והצלעות. הניעי את הצלעות למעלה ולמטה, וקצת פנימה (כל פעם צד אחד). הניעי את בית החזה פנימה לכפיפה (החזיקי משני צידי בית החזה והניעי להתעגלות הגב) והחוצה לזקיפה.
רוני, תתחילי לתרגל ותעדכני אותי איך הולך. ייתכן ויש צורך ללכת לאבחון אצל מדריכת התפתחות תינוקות כי אין כמו מראה עיניים וקבלת תרגילים מדוייקים לבנך. פיזיוטרפיה פעם בחודש היא לא משהו שיכול לשנות דפוס תנועתי ויש צורך בתרגול יום יומי ואני בטוחה שאת יודעת זאת.
הוא עדיין לא בעיכוב בזחילה ולכן בנתיים חוץ מהתסכול שלו (ושלך) יש לנו זמן לתרגל ולהביא אותו לזחילה על 6.
אני אחשוב על עוד תרגילים ואכתוב לך אותם יותר מאוחר.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה את מדהימה!
אמאלה20/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להתחיל לדאוג?הילה15/12/2009
שלום,
ביתי בת 10 חודשים עדיין אינה זוחלת ואינה יושבת בכוחות עצמה. יושבת למספר דקות כשמושיבים אותה עד שהיא מאבדת שיווי משקל ונופלת למזרן. היא מתקדמת בגלגול לשני הכיוונים, מרימה היטב את הראש והצוואר ומסתובבת בקלות על הגחון לכיוון שהיא רוצה. אך היא אינה מצליחה להתקדם על הגחון בעזרת הידיים והרגליים. כשהיא על הגב היא מצליחה להרים את הטוסיק ולדחוף למעלה עם הרגליים. בגלגולים שומרת היטב על הראש וישנה שליטה מלאה על הצוואר והראש. כיצד ניתן לקדם את הזחילה ולחזק אותה? האם ישנו עיכוב?. כמו כן היא מנופפת בידיה לשלום ולעיתים מוחאת כפיים - אך אינה מרימה ידיים או מניחה על הראש. שאלתי - איזה רפרטואר תנועות צריך כבר לרכוש בגיל הזה?. לשני אחיה הגדולים לא היתה בעיה כזו והם בגיל שנה ושלושה חודשים (לערך) כבר רצו. (אני יודעת שאסור להשוות אך בכל זאת)...
תודה רבה מראש,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילה
דבי גרוס דולב15/12/2009הי הילה
חא חדאוג אבל כן לבדוק.
בגיל 10 חודשים אנו כבר רוצים לראות זחילה או סימנים מתקדמים לזחילה כגון דחיפה קדימה ואחורה או עלייה על 6. רף גיל זה נקבע על מנת לראות אם אין משטה שמעכב בהתפתחות ולטפל בו. הסיבות לעיכוב יכולות להיות שונות. החל מטונוס שרירים לא מאוזן ועד זקיפת יתר של הגב.
לכן חשוב לקבל תקילה אבחון על מנת למצוא את מקור הקושי ומתוך זה ללמוד תרגילים לטיפול בקושי זה. הושבת התינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו מאוד לא מומלצת ועלולה ,בין שאר הדברים, לגרוםלעיכוב בזחילה. סיבה נוספת לאי הושבה היא אי מוכנות שלש עמוד השדרה לישיבה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחותתינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)