פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרמת ראש
    יעל
    02/12/2009

שלום רב,

ראשית ברצוני להודות לך על תשובותיך - תמיד בהרחבה ותמיד מכל הלב

יש לי תינוקת בת חודש ושלושה שבועות

היא מתפתחת יפה - מחייכת חיוכים חברתיים, עוקבת בעין אחרי חפצים, מגיבה לרעש בסביבתה - ילדה מקסימה

בשכבה על הבטן היא אומנם מרימה ראש וגם מסוססת אותו לצדדים אבל לא להרבה זמן ולאחר מעט זמן "מתרגזת" בוכה ואז אני הופכת אותה לגב והיא נרגעת

האם התופעה מוכרת לך?

באיזה גיל היית מצפה מתינוק שירים את ראשו ויחזיק אותו למשך זמן ממושך?

תודה על תשובתך

יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרמת ראש

הוספת תגובה

• פספסתם אותי

יעל
    02/12/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

אורנה עטאר
    02/12/2009

יעל שלום
    הרמת ראש טובה היא פונקציה של התנסויות מרובות של הרמת ראש על הבטן וחיזוק השרירים עד הרמה טובה סביב שלושה חודשים.
    ככל שהיא תשהה יותר על הבטן ותתנסה בהרמת הראש כך היא תרים יותר ויותר כל פעם.
    את מתארת כאן קושי לשכב על הבטן שהוא קושי מוכר אצל הרבה תינוקות בעיקר בשל ההנחייה לא להשכיב על הבטן בשינה והורים נוטים גם לא להשכיב על הבטן בעירות ואז תינוק אינו מכיר את הבטן וקשה לו במנח הזה.
    אני ממליצה לך לתרגל את התרגיל הבא (רשום בלשון זכר) בכדי לשפר את השכיבה על הבטן ותעדכני אותי אם אם רואה שיפור במשך השהייה על הבטן והרמת ראש.
    שיפור שכיבה על הבטן (מטרתו להוריד מתח מבית החזה ולאפשר שכיבה נינוחה יותר על הבטן):
    1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
    3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוקת אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
    5. לשהות על שני הצדדים.
    6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4 חודשים
    אודי
    02/12/2009

הבת שלי בת 4 חודשים ולא כל כך אוהבת לשהות על הבטן במשך זמן רב. כשהיא שוכבת בטרמפולינה או בסלקל בנסיעה ברכב היא מתאמצת הרבה לנסות להתרומם למצב ישיבה תוך מאמץ של שרירי הבטן והצוואר. הבחנתי שגם כשהיא מתעוררת במיטה היא מנסה להתרומם כך.
    מה ניתן לעשות כדי למנוע את הנסיונות האילו (שלפי דעתי רק מקשים עליה וגורמים נזק) ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 4 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאודי

דבי גרוס דולב
    02/12/2009

בי אודי
    אתה צודק. נסיונות ההתרוממות דרך הבטן אכן מהווים את ההיפך משכיבה על הבטן ומאמצים את השרירים הלא נכונים.
    תחילה, נסו להפחית את השימוש בטרמפולינה ואם אפשר, להפסיק איתה בכלל. הטרמפולינה מעודדת התישבות דרך שרירי הבטן ומהווהמקור לשיבוש התפתחותי.
    כדי לשכב על הבטן על צריכים הגב ןהבטן להיות רפויים והגב צריך להיות מעוגל, בדיוק ההיפך ממה שקורה בטרמפולינה. להלן מספר תרגילים:
    1. בשכיבה על הגב להרים רגליים לכיוון הראש כשהטוסיק מורם גם הוא, הלוך חזור מספר פעמים.
    2. להרבות בשכיבה על הצד ובתנוחת ערסול.
    3. לעשות סיבובי אגן גדולים ואיטיים בשכיבה על הגב.
    4. להקפיץ את האגן כנגד הרצפה.

כל התרגילים הנל", מטרתם להאריך את הגב ולהרפות את הבטן ובכך להקל על השכיבה על הבטן ולהוריד מנסיונות ההתרוממות דרך הבטן.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אודי
    02/12/2009

תודה רבה על היעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה וחודשים
    אורלי
    02/12/2009

היי
    ראשית חייבת לציין שהפורום עוזר והרבה. בני בן שנה וחדשיים עוד כמה ימים. יש לי מס' שאלות ובעיקר כי אני דואגת.. ושומעת תגובות של אנשים מסביב וזה מתחיל לשגע אותי. אני אתחיל ואומר שתמיד יש לאנשים מה להגיד וזה מובן לי אבל זה משפיע עלי לצערי.

מבחינת שפה. הוא אומר אמא אבל רק לעיתים, יש ימים אומר רצוף ופתאום כאילו נדמה ששכח.. לעיתים אומר באבא מעבר לכך מדבר אבל קולות והברות לא מילים ולא משלים מילים. האם זה תקין? אני מודעת שיש כנראה איחור. מעבר לכך הוא יושב זוחל ממזמן עומד והולך שהוא נתמך ברהיטים. מוחא כפיים ואומר שלום, יודע איפה זה אור ואף. מה דעתכן? יש סיבה לדאגה?
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שנה וחודשים

הוספת תגובה

• שנה וחודשיים

שירי קאשי
    02/12/2009

הי אורלי,
    כל מה שתארת נשמע תקין לחלוטין. נכון הוא לא מהמקדימים אך גם לא מדובר בעיכוב שמצריך התיחסות מיוחדת. מבחינת שפה, אינני מומחית לתחום זה, אך באזור גיל שנה מצפים לכך שיאמר מספר הברות או חלקי מילים. הוא עושה זאת, גם אם לא כל הזמן, הרי שהיכולת קיימת ומתפתחת. חשוב בגיל זה גם לשים לב לכמה הוא מבין וגם בתחום זה לא נראה לי כי ישנה בעיה מיוחדת. לגבי הליכה, היא יכולה להתפתח, "לפי הספר", עד גיל שנה וחצי. מנסיוני אצל תינוקות רבים, לאחר שהם ללכת, יש פתאום קפיצה בהתפתחות הקוגניטיבית כיוון שהמוח פתאום פנוי יותר ללמידה ופחות עסוק ביציבה. המשיכי לעודד אותו, לדבר אליו, ךשאול שאלות ולתת לו הזדמנות להביע את עצמו. במהרה תוכלי לראות התפתחות בכל התחומים שציינת.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשוט תתעלמי...

שימרית
    02/12/2009

ילדים מתפתחים בקצב שלהם לא צריך להילחץ...אנשים אוהבים להלחיץ...
    אני יכולה להגיד לך שהילד שלי בן שנה וחודש וגם עדיין לא אומר מילים...אז מה בסוף הוא יגיד.
    הכי חשוב זה שאת רואה שהוא מבין אותך...ובסוף הכל יגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, בתי בת 7 חודשים
    אור*
    01/12/2009

ומתקדמת מאוד יפה, היא זוחלת אמנם לא ממש מאורגן ונכון אך נעה קדימה מרימה ברכיים ועומדת על ארבע (מה זה בדיוק שש?) ואז מתקדמת בעזרת כפות הידיים והראש קצת, מגיעה מקצה לקצה השני בלי בעייה.

דבר חדש שהיא עושה כשהיא על הבטן עולה ארבע אח"כ מרימה יד אחת למעלה ואז היא נעשיית על הצד כזה...(כל גופה על הצד) מה שאני רואה שהיא מנסה להתיישב כלומר להגיע למצב של ישיבה מהתנוחה הזו שהיא על צידי הגוף, אך לא ממש מצליחה, נראה לי שהיא מפחדת כאילו להתרומם עוד יותר.

מהם התרגילים בהם אני יכולה לשפר לה את ההתרוממות?

כשאני שמה אותה בעגלה במצב של חצי שכיבה היא מתיישבת לבדה ומתרוממת לבד למצב של ישיבה.

אך במזרון היא לא יכולה לשבת לבד זה בלתי אפשרי אלא רק בעגלה.

אציין שהיא מתהפכת מאוד יפה מרימה ראש/חזה נשענת על כפות הידיים מסתובבת ציר מאוד יפה ועוד.

ישיבה קודמת לזחילה? או שהפוך?

אודה למענה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, בתי בת 7 חודשים

הוספת תגובה

• בת 7 חודשים

שירי קאשי
    02/12/2009

הי אור,
    זחילה על שש היא זחילה שבה יש שש נקודות מגע עם הרצפה: ידיים, ברכיים וכפות רגליים. לעומת זאת בזחילת 4 הטוסיק עולה למעלה והברכיים לא במגע עם הרצפה כך שנשענים רק על הידיים וכפות הרגליים. אני מניחה שבתאורך את מתכוונת לזחילת שש ולא לארבע. מה שאת מתארת כשכיבה על הצד הם אכן נסיונות ראשונים להתישבות עצמאית. התישבות נכונה יכולה להיות דרך הצד כפי שבתך עושה או דרך עמידת שש. ההתישבות יכולה לבוא לפני הזחילה, לאחריה או במקביל. ההתישבות דרך שרירי הבטן כפי שהיא עושה בעגלה היא התישבות לא נכונה ועדיף להמנע ממנה כמה שאפשר על מנת לאפשר להתישבות התקינה להתפתח. היא תוכל להמשיך לישיבה מלאה כאשר שרירי הגב יתחזקו, שיווי המשקל יתפתח עוד והיא תוכל להחזיק את עצמה יציב גם במעבר לישיבה וגם בישיבה עצמה. מסיבה זו ככל שתתני לה להתאמן בהתישבות נכונה כך היא תגיע לשם מהר ונכון יותר. כמו כן את יכולה להניע אותה הרבה במרחב (נדנדה, הנפות, לרקוד איתה וכדומה) על מנת לפתח את מערכת שיווי המשקל וכן לתרום לחיזוק השרירים. בנוסף הרימי אותה לאוירון מעל ראשך. תנוחה זו תעודד זקיפה של הגב וחיזוק השרירים הזוקפים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שירי ותודה

אור*
    02/12/2009

אכן מה שתיארתי זה עמידת שש ולא עמידת ארבע.

מה אני עושה כאשר היא בעגלה והיא מתיישבת מחצי שכיבה לישיבה בצורה עצמאית וממש לבד.

איך אני יכולה למנוע את זה? לא להושיב אותה בעגלה? אני שמה אותה בעגלה רק כאשר אני מאכילה אותה...

כמובן שאני לא כופה עליה ישיבה שהיא לא באה ממנה.

אני אעשה תרגילים לזקיפות הגב כמו שכתבת לי, הנפות והרמה באוויר.

האם יש עוד איזשהם תרגילים בכדי לחזק את זה?

או שאני אתן לזמן לעשות את שלו עד שהיא תתייצב לבד? ותלמד לאזן את עצמה...

כאשר היא על שש היא מתקדמת מאוד יפה וכל יום יש שיפור בזחילה שלה...

תודה שירי...

שירי הייתי רוצה לדעת כמה עולה ביקור פרטי בבית והאם אני צריכה...

תודה רבה
    ויום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    03/12/2009

הי אור,
    בנסיעה בעגלה עדיף להשכיב את העגלה. הבעיה היא שבגיל זה זה כבר קשה והתינוקות רוצים להיות זקופים ולראות את העולם. לכן חשוב לזכור שזהו לא המצב המומלץ ולכן פשוט לקצר את משך הישיבה בעגלה למינימום ההכרחי. לדוגמא כשאת מאכילה אותה, בטיול וכדומה. כשאפשר (גם בחוץ) להוציא מהעגלה ולאפשר לה להיות על הרצפה ולהתאמן (כפי שהיא כבר עושה יפה) בשלבים המתאימים. לגבי הצורך בשיעור, באופן כללי נראה כי היא בכיוון הנכון ואין מה להלחץ. ממה שתארת לא ראיתי סיבה שבללה אני אמליץ חד משמעית לרוץ לשיעור אך כמובן שמבלי שאני רואה אותה קשה לי לקבוע האם יש קושי מיוחד שעלול להוות מכשלה להמשך ההתפתחות המיטבית. מנסיוני אצל כל תינוק יש על מה לעבוד ומה לחזק אבל זה כבר תלוי בהורים ובאפשרות לקחת שיעור פרטי. את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני על מנת שננסה יחד לדייק מעט יותר באבחון ואז תוכלי לקבל החלטה האם לקחת שיעור או אולי להמתין עוד ולתת לה להמשיך בקצב שלה.

אשמח לעמוד לשרותך,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שירי

אור*
    03/12/2009

מתי נוח לך לשוחח?

כתבי איזה שעה ואז אתאים את עצמי.

תודה ולילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    07/12/2009

הי אור,
    התקשרי מתי שנוח לך. אם אני בשיעור המשיבון יענה ותשאירי פרטים.

יום טוב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל חודשיים
    לירון
    01/12/2009

בוקר טוב.
    ביתי בת חודשיים ברצוני לדעת איזה פעילות ניתן לעשות איתה בחודשיים האלו.
    יש לציין שאני שרה לה ומדברת איתה המון משמיעה לה מוזיקה מדי פעם מניחה אתה בטרמפולינה
    לזמן קצר והיא מאוד נהנת , מה ניתן עוד לעשות?
    תודה והמשך יום נפלא.

לקביעת תור
    סגירה
    גיל חודשיים

הוספת תגובה

• תגובה לטל

דבי גרוס דולב
    01/12/2009

הי טל
    תינוק בן חודשייםלא צריך הרבה..
    הוא כן צריך הרבה מגע, מגע עמוק ומגע עדין, הוא צריך תנועה, גם שיניעו אותו במרחב וגם ושיניעו את חלקי גופו (פתיחה וסגירה של הידיים וכו), לשמוע את הקול שלך, לשהות על הבטן, הגב והצדדים, לשהות על המזרון עם ובלי אוניברסיטה והכי הרבה קירבה וחום של הוריו.
    לקראת גיל 3 חודשים התינוק כבר יותר מחובר לסביבה שלו ואז מתחילים גם מעט לשחק איתו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל 9 חודשים
    אפרת
    01/12/2009

שלום רב!
    ביתי בת תשעה חודשים באיזה אתרים אוכל לקרוא ולדעת על התפתחות גיל זה.זאת אומרת מה היא אמורה לעשות?מה אני אעשה לקדם אותה?מה יש לי לצפות ממנה?זו בת ראשונה שלי.ועוד שאלה קטנה כשאני חוזרת מהעבודה או אחרי כמה שעות שהיא לא ראתה אותי היא פשוט מסובבת את הראש ולא מסכימה להסתכל עלי.היא ממש מחפשת במה להתעסק.לוקח לי דקות ארוכות למקד אותה אלי.אודה לכם מראש על התשובות!

לקביעת תור
    סגירה
    גיל 9 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

אורנה עטאר
    01/12/2009

אפרת שלום,
    בשביל זה אנחנו כאן,
    את מוזמנת לתאר כאן את ההתפתחות של בתך ואשמח לומר לך אם התפתחותה תקינה. לפי שלבי ההתפתחות בגיל 9 חודשים אנו אמורים לראות את התינוק זוחל על 6, מתיישב בכוחות עצמו, נושא המוטוריקה העדינה מתפתח בצורה משמעותית ועוד.

בגיל הזה הם כבר מגיבים לעזיבה של הדמות המטפלת בהם וזאת התגובה שלה כשאת חוזרת מהעבודה וזה בסדר גמור שלוקח לה כמה דקות להתייחס אלייך.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה ושכיבה על הבטן
    שלומית
    01/12/2009

בוקר טוב,
    מס' דברים אליכם בבקשה.
    בתי בת 3 חודשים ושבוע, ילדה מקסימה ונוחה
    וזה מה שמטריד אותי.
    מהרגע שהיא נולדה היא ישנה.. בעיקר ישנה
    בהתחלה חשבנו שזה הימים הראשונים.. אח"כ השבועות
    אבל היא כל הזמן ישנה.
    לילה היא ישנה מתשע בערב ועד שש שבע בבוקר.. רצוף.
    אני לפעמים מאכילה אותה... אם היא מבקשת זאת. לפעמים היא סתם מקטרת וחוזרת ישר לישון.
    במהלך היום בשגרה של 4 שעות היא ישנה שעה וחצי
    ז"א אוכלת, ישנה, ערה כחצי שעה, ישנה ושוב אוכלת.
    האם זה תקין?
    כמו כן, היא מסרבת להיות על הבטן, כדאי לציין שהיא ישנה בעיקר על הבטן
    וכן, אני מודעת להוראה של משרד הבריאות, אבל ככה הכי נוח לה.
    אני מגלגלת אותה מהגב לבטן, היא נשארת שם 5 דקות ואז מתחילה לקטר.
    פורשת את הידיים לצדדים ואז זה מגיע כבר לבכי, אני נותנת מוצץ והיא ישר נרדמת.
    איך אפשר לגרום לה להיות יותר ערה... וכמובן, איך אפשר לגרום לה להשאר יותר על הבטן?
    תודה מראש,
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה
    שינה ושכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• שינה ושכיבה על הבטן

שירי קאשי
    01/12/2009

הי שלומית,
    כמו תינוקות רבים בתך מעדיפה לישון על הבטן והיא אכן ישנה טוב. זמני השינה והערות שלה במהלך היום תקינים אך החל מגיל שלושה חודשים אנו רוצים לראות בהדרגה יותר ויותר שעות ערות. בכדי לעורר אותה את צריכה להיות פעילה איתה, לשחק איתה, לרקוד, לעשות תרגילים, ביום יפה לצאת החוצה ולשכב על שמיכה וכדומה. לא ברור לי האם יש קושי אמיתי בשכיבה על הבטן (כיוון שישנה כך ונמצאת על הבטן שעות רבות) או שהקושי נובע מעייפות או שעמום ולכן נמאס לה על הבטן והיא מקטרת. אם אין קושי פיזי אמיתי הרי שככל שתלמד להיות עירנית ופעילה יותר, כך גם השהות על הבטן תתארך.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך....

שלומית
    01/12/2009

קודםכל תודה על המענה המהיר!!!!
    איך אדע באם יש קושי פיזי?
    מה היא עוד אמורה לעשות?
    איזה משחקים אני יכולה לתת לה כשהיא על הבטן?
    אני חוזרת לעבודה בעוד כשבוע... כך שלא נותר לי הרבה זמן לתרגל עמה.
    תודה שוב!!
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    02/12/2009

הי שלומית,
    לפי התאור שלך אני פחות נוטה לכך שישנו קושי פיזי. בכדי לדעת האם הקושי הוא פיזי, יש צורך לראות את התבנית הגופנית שלה. לעין לא מקצועית יהיה מעט קשה לשים לב לדקויות אך אנסה לכוון אותך. אם יש לה גב שהוא רוב הזמן זקוף, אם היא בשכיבה על הבטן עם הראש רוב הזמן מורם ונשענת על הידיים כמעט בלי מנוחה, אם היא מרבה להיות בתנוחת אוירון. כמו כן יש לשים לב לתגובה שלה, אם היא בוכה כמעט מיד או שמעסיקה עצמה קצת ומתחילה לקטר לאחר שמיצתה את עצמה. אם קשה לך לראות את הדברים את מוזמנת לדבר איתי בטלפון ואנסה לכוון אותך יותר.
    בנוסף בשלב זה היא אמורה להתחיל להעביר משקל בשכיבה על הבטן כהכנה לשלב ההתהפכויות.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9.5 חודשים - מספר שאולות
    שני
    30/11/2009

שלום רב!
    אני אמא לתינוק בן 9.5 חודשים, אנרגטי, שמח, סקרן ופעלתן. עם זאת, יש כמה דברים שקצת מדאיגים אותי:
    1. הבנתי שבגיל הזה מצפים שינופף לשלום וימחא כפיים, בייחוד כשמבקשים ממנו. אני חייבת לציין שאני לא ממש שמה איתו דגש על הדברים האלה ומראה לו אותם רק לעיתים רחוקות. ובגדול, הוא מסוגל לעשות את שניהם, אבל לרוב מתעלם מהבקשות לעשות אותם, ומרצונו החופשי עושה את זה מעט מאוד. האם זה אמור להדאיג אותי?
    2. הוא זוחל גחון, נעמד על 6, מתנדנד על 6, מטפס, נעמד בעזרת רהיטים, מתיישב מעמידה או מזחילה/עמידה על 6, יושב יציב, אבל בכלל לא זוחל על 6. האם זה תקין?
    3. בטיפת חלב שאלו אותי האם הוא משתמש במילים משמעותיות, ואני לא חושבת - הוא משמיע המון צלילים וקולות, אבל לא נראה לי שיש משהו ספציפי שהוא מקשר לאדם/חפץ מסוים, אולי רק קצת "אם-אם" לאוכל...
    סליחה על האורך, ובכל זאת מאוד אודה להתייחסותכן,
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בן 9.5 חודשים - מספר שאולות

הוספת תגובה

• בן 9.5 חודשים

שירי קאשי
    01/12/2009

הי רומי,
    נתחיל מכך שחוסר במחוות ידיים לא מתחיל להדאיג לפני גיל שנה כך שיש לכם עוד זמן רב. וכמובן אנו לא מצפים מתינוק ללמוד את כל מחוות הידיים אם לא מראים לו. בכל מקרה אני לא רואה אצלכם בעיה בתחום, גם בגלל הגיל וגם כיוון שהוא כן עושה לפעמים כשבא לו, הוא לא חייב להגיב לכל הבקשות ממנו. מה שאנו רוצים לראות מבחינת התפתחות זה שהיכולת המוטורית קיימת, שיש הבנה בסיסית וכאמור גם יש לכם עוד זמן.
    גם מבחינת השפה עדיין לא חייבות להיות מילים משמעותיות. שוב אנו רוצים לראות הבנה בסיסית של מילים כמו אמא, כמו לזהות את שמו וכן שימוש במספר קטן של הברות.
    לגבי הזחילה על שש, על פי הספר הוא כבר אמור לזחול, אך לפי מה שתארת הוא קרוב לכך. אם את חוששת שהוא מתחיל לבלות את רוב זמנו בישיבה או עמידה ואינו "מתאמן" מספיק על זחילה, אז אני ממליצה על שיעור פרטי שבו תוכלי לקבל טיפים כיצד לודא שלא ידלג על שלב זה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים
    יפתח
    30/11/2009

שלום רב, יש לנו ילד בן 42 יום שמו איתי הילד מאוד רגוע גם אחרי הברית וגם אחרי חיסון, מאתמול בלילהאיתי נעשה ממש לא רגוע לא אוכל כרגיל ומאוד קשה לו להירדם וגם עד שהוא נרדם הוא מתעורר אחרי מספר דקות. איתי שוקל קרוב לחמש קילו אוכל מטרנה שלב אחד 120 כל ארוחה.
    לפני שבוע ראינו שהוא מתאמץ לגזים הוא ממש לא רגוע האם זה אופייני לבעיית גזים? ואם כן האם יש פתרון טוב יותר? אנחנו רוצים להיות רגועים למרות שבמוקד של הכללית אמרו לנו שזה אופייני לגזים. בתודה מראש זה ילד ראשון ואנחנו רוצים שיהייה לו הכי קל לכן אני רוצה לשמוע דעה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה
    גזים

הוספת תגובה

• גזים

שירי קאשי
    01/12/2009

שלום יפתח,
    התופעה שאתה מתאר יכולה להיות אופיינית לגזים. מעבר לתרופות השונות (ישנן סוגים שונים ועבור כל תינוק כל תרופה או תוסף משפיעים אחרת) אפשר לעשות תרגילים שונים שנועדו להקל על פעולת מערכת העיכול, להרפות אותה ובכך לאפשר לגזים לצאת יותר בקלות.
    תרגילים:
    את התרגילים רצוי לבצע במשך היום או לפני ארוחה (למי שיודעת מתי הארוחה הבאה). יש ילדים שבזמן התקף התרגילים יקלו עליהם ואחרים שדווקא אז זה יגביר את הכאב.
    1. להחזיק בתנוחת ערסול.
    2. כשהתינוק עם הגב לבטן ההורה לכופף את ברכיו ולקפל לכיוון הבטן (רק כמה שהוא מאפשר כדי לא להכאיב). לשחרר את הקיפול באיטיות ולחזור מספר פעמים.
    3. כשהתינוק שוכב על האמה של ההורה, עם היד השניה לקפל את האגן כלפי הבטן ולהרפות לאט. לחזור מספר פעמים.
    4. כשהתינוק על האמה (על ידו של ההורה) או על הרצפה על הבטן, עם יד אחת לחפון את הבטן כך שמחזיקים את שרירי הבטן ושוב מרפים לאט מאוד.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 9 חודשים, ישיבת W
    קרן
    30/11/2009

בני בן כמעט 9 חודשים, מתפתח עד כה יפה מאוד, גלגולים לכל הכיוונים, עלה על 6 בגיל חצי שנה, זוחל על 6 כחודשיים (דילג על זחילת גחון) התחיל לפני כחודש להעמד (בהתחלה זה היה על הברכיים). כיום הוא זוחל לכל מקום שבו אפשר להעמד, עומד ועושה צעדים בודדים.
    המעבר שלו מעמידה לישיבה הוא דרך הברכיים לישיבת W עם תמיכה בחפץ עליו הוא נעמד. הוא לא יושב ישיבת W בלי להאחז בשום דבר. מצורת ישיבה זו הוא יודע לרדת לזחילה.
    אם מושיבים אותו עם רגלים לפנים הוא יושב יציב אך מהר מאוד הוא עובר לעמידת 6/זחילה.
    נראה כי הוא ממש חזק בידיים כך שהוא משחק עם צעצועים בלי בעייה בעמידת 6.
    כשהתחיל לזחול עשה כל הזמן תנועות למעבר לישיבה דרך הצד אולם התיישב בפועל פעמיים בסך הכל.

איזה תרגילים אפשר לעשות בכדי ללמד אותו לשבת נכון ולעודד ישיבה עם ידיים חופשיות? האם נכון לתקן לו את הישיבה? האם בכלל אפשר להושיב אותו??

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 9 חודשים, ישיבת W

הוספת תגובה

• ישיבת W

שירי קאשי
    01/12/2009

הי קרן,
    ישיבת ה-W מעידה על הצורך שלו להגדיל את בסיס הישיבה על מנת ליצב עצמו יותר בקלות. גם העובדה כי דילג על זחילת הגחון וגם הקושי שלו להתישב בעצמו אלא אם כן עומד מעידים על חסר תנועתי אשר מהווה קושי בפיתוח שיווי המשקל ובהתפתחות מוטורית נכונה. באופן עקרוני הישיבה המומלצת היא ישיבה משוכלת ואכן כדאי לתקן את ישיבת ה-W וללמדו לשבת בישיבה משוכלת. יחד עם זאת על פי תאורך נראה לי כי הוא עדיין לא מוכן לישיבה זו הדורשת תנועתיות טובה של עמוד השדרה ושיווי משקל מפותח ורוב הסיכויים שלא יהיה מסוגל עדיין לשבת כך. לכן תוך כדי לימוד הישיבה יש צורך לעבוד על שיפור התנועתיות והשלמת החסרים שצבר בדרך עד כה. אני ממליצה בחום להפגש עם מדריכה על מנת לעשות אבחון מסודר ולהתאים תרגילים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי ישיבה לתינוק

כרמלה
    13/01/2010

יקרים
    שלום וברכה
    נכדי בן ה-11 חודשים, זוחל זחילת גחון וכן כאשר מושיבים אותו הוא יושב זקוף על ברכינו, אולם איננו יודע להתיישב לבדו, כך שרוב הזמן הוא מעדיף שכיבה על הגב, מעבר לזאת הוא עירני וסקרן לסובב אותו.
    ייעצו לי מה עושים, אילו תרגילים יעזרו?
    ילדי למשל קודם עמדו אחר כך ישבו אך זה היה בגיל 8 חודשים
    תודה על העצות
    כרמלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    14/01/2010

הי כרמלה,
    נכדך כבר גדול יחסית. בגילו כבר הייתי מצפה לזחילה על שש והתישבות. את רוב זמנו אינו אמור לבלות בשכיבה על הגב. מדובר פה ביותר מאשר עיכוב קל שמספיקים לו כמה תרגילים כלליים. בגלל גילו אני ממליצה לקבל עזרה של מדריכה בביתו שתוכל לאבחן את מקור הקשיים המוטורים ולהתאים תרגילים באופן אישי.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 6 שבועות
    אפרת
    30/11/2009

שלום,,

בני בן 6 שבועות , הוא מסרב להיות בעריסה ולאחר כמה דקות מתחיל לבכות, בכי שרק הולך ומתגבר , גם בטרמפולינה/סלקל/ עגלה מסרב להיות יותר מכמה דקות,
    הוא רגוע אך ורק על הידים ובעיקר בתנועה , על הכדור פזיו או כשמטיילים איתו אם הוא על הידיים ואני יושבת, הוא מתחיל לבכות. כמו כן, הוא לא ישן הרבה,לא יותר משעה וחצי רצוף הוא אוהב לנמנם ולישון בעיקר עלי, כאשר מעבירים אותו לעריסה מתעורר או ישן שם כ 45 דקות ולא יותר ..
    אני עייפה מאוד.. אני בקןשי מספיקה לאכול ואפילו ללכת לשירותים..
    שאלותיי הן :
    1. האם זה תקין?
    2. איך אפשר להרגיל אותו להיות יותר בעריסה או אפילו בעגלה - נגמרו לי הרעיונות
    3. לפעמים כשהוא מנמנם , פתאום הוא פותח עיניים מייד ומנופף במהירות בידיו, האם זה סוג של בהלה שפתאום תוקפת אותו ?

תודה
    אמא עייפה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 6 שבועות

הוספת תגובה

• 6 שבועות

שירי קאשי
    01/12/2009

הי אור,
    בנך עדיין צעיר מאוד ובגיל זה אפשר לומר כמעט על כלהתנהגות שהיא בגדר הנורמה. טווח ההתנהגויות בכלל ובכל הקשור לשינה בפרט הוא מאוד גדול בגיל זה. יחד עם זאת אפשר לשפר את המצב. התנועה היא כלי מצויין לעזור לתינוק להגיע לרגיעה ולשינה כיוון שתנועה עוזרת להרפיית השרירים. אבל, חשוב להשתמש בתנועה בתבונה. כאשר התינוק לא רגוע התנועה עוזרת לו להרגע, אך כשמתחיל להרגע אין צורך להמשיך באותה עוצמה כפי שהיה קודם. הכלל הוא ככל שהתינוק נרגע, כך עצמת התנועה צריכה לרדת אף היא עד למצב שבו כמעט ואין תנועה. אם את מרדימה אותו כשאת מערסלת על הכדור אז ככל שהוא נרגע להפחית את הצמות ולהגיע להרדמות במצב של כמעט ללא תנועה. באופן זה אנו רק עוזרים להרפייה, אך מלמדים ומקנים הרגלים של הרדמות עצמאית ללא צורך בתנועה אינטנסיבית כל הזמן. תינוק שזקוק כל הזמן לתנועה אינטנסיבית לא יוכל לחזור לישון בכוחות עצמו כשהוא מתעורר ולכן משך השינה שלו לא יכול להתארך.
    יחד עם כל זאת חשוב לזכור שהוא עדיין קטן, עדיין צפויה תקופה של חוסר שינה, אך בגלל גילו הצעיר עדיין אפשר יחסית בקלות לשנות את ההרגלים וללמדו לישון.
    המלצה נוספת היא במהלך היום, כשהוא תחת השגחה, להשכיבו לישון על הבטן. שינה על הבטן מאפשרת שינה עמוקה יותר ותורמת להפחתת תופעת הבהלה שאופיינית לגיל זה ושגם היא חלק מהגורמים ליקיצות רבות.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10.5 חודשים
    גולי
    30/11/2009

ביתי בת 10.5 חודשים. ממלמלת אומרת אבא משלימה מספר מילים. מנופפת לשלום, משחקת קוקו, מוחאת כפיים, חייכנית ותקשורתית. כמו כן אחיזה טובה של חפצים גדולים וקטנים(מחזיקה בקבוק לבד וכו'). עם זאת לא מתיישבת בעצמה, זוחלת רק גחון (לדעתי ללא שימוש ברגליים), לא עולה על שש ולצערנו אפילו לא נראית בכיוון. שאלתי עד כמה להיות מודאגים מהמצב? אוסיף ואומר כי בטיפת חלב אמרו שעד גיל שנה אין כלל מה לדאוג. לעומת זאת רופא הילדים הפנה אותנו להתפתחות הילד.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 10.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לגולי

דבי גרוס דולב
    30/11/2009

הי גולי
    לא להיות מודאגים אבל כן מודעים. בגילה של ביתך אנחנו אכן רוצים לראות עלייה על 6 וסימני זחילה על 6. אני כן חושבת שכדאי להבין מדוע יש עיכוב מפני שבד"כ מדובר בקושי מסוים בו חשוב לטפל על מנת למנוע קשיים עתידיים.
    גיל שנה הוא גיל מאוחר מאוד להתחלה של זחילה ואני מסכימה עם רופא הילדים שצריך לשקול אבחון.
    לאור עבודתי כמאבחנת ומדריכה להתפתחות תינוקות, אני כמובן ממליצה על דרך זו אבל את בהחלט יכולה לפנות גם להתפתחות הילד.
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפו טוניה

גולי
    30/11/2009

ראשית כל תודה מקרב לב על התשובה.
    האם ייתכן ומדובר בהיפוטוניה? אולי משהו חמור יותר? כרגע אנחנו מתלבטים האם ללכת לפסיוטרפיה או ליועץ התפתחות. האם זה הצעד הנכון? אחרי הכל אין ספק שהיא מתפתחת באיחור משמעותי אחרי בני גילה.
    שוב תודה מקרב לב על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך גולי

דבי גרוס דולב
    01/12/2009

הי גולי
    זה יכול להיות היפוטוניה אבל לא אוכל לדעת זאת בוודאות ללא היכרות עם התינוקת. במקביל זה יכול לנבוע מסיבות אחרות.
    כמו שאמרתי, לדעתי כן כדאי לפנות ליעוץ כלשהו על מנת לבדוק אם יש קושי ואם כן, לדעת כיצד לטפל בו. בד"כ לא מדובר בקושי משמעותי אלא כזה שחשוב לטפל כדי למנוע קשיים בשלבים מאוחרים יותר של ההתפתחות.
    אשמח לעמוד לרשותכם בשאלות נוספות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוקת בגיל 9 חודשים
    אפרת
    29/11/2009

הי,ראשית רציתי להודות לכם על התשובות שנתתם לי בעבר וגם על התשובות הכלליות,רציתי להתיעץ לגבי ביתי בת התשעה חודשים.ביתי עדין עם הרצועות ברגליה מגיל 3 חודשים ולכן עד היום אינה פיתחה פעילויות שונות שילדים בני גילה עושים כגון ישיבה.זחילה קדימה.התהפכויות.ועוד דברים שונים.כרגע היא בתהליך גמילה שהיא בלי הרצועות 7 שעות ביום.אני רוצה מאד לפתח אותה גם ברמה השיכלית וגם ברמה הפיזית.מה כדאי ועל מה אעבוד ואתרגל איתה כדי לפתח אותה.ועוד שאלה קטנה היא מאד אוהבת לצפות בטלויזיה בערוץ לולי האם זה מזיק הצפייה המומשכת.היא כבר מבינה כי כשאני מסתירה לה היא דוחפת אותי ובוכה.תודה מראש!

הוספת תגובה

• התפתחות 9 חודשים

שירי קאשי
    30/11/2009

הי אפרת,
    ראשית אני מאוד ממליצה לך להפגש עם מדריכה כיוון שישנם תרגילים ועבודה על תיקון של הפעילות המוטורית שרק יד מקצועית יכולה לעשות. מעבר לכך מומלץ שתשהה זמן רב על הבטן, כיוון שרוב ההתפתחות המוטורית מתרחשת שם וזה אחד החסרים הגדולים שלה כרגע. כמו כן השהיה על הבטן תתרום לחיזוק הגפיים, שזהו פרמטר חשוב נוסף להמשך ההתפתחות. מבחינת שלבי ההתתחות כדאי להתחיל משלב ההתהפכויות על מנת לפתח תנועתיות טובה שתשרת אותה בשלבים המתקדמים יותר:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתה, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
    6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
    7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.

לגבי הטלויזיה - לצפיה בטלויזיה ובודאי לצפיה ממושכת יש השפעות שליליות שונות. אחת ההשפעות היא על יכולות הקשב והריכוז אך החשובה ביותר מבחינתכם היא שהטלויזיה מאוד מעודדת פאסיביות. לבתכם יש פער התפתחותי גדול שהיא צריכה להשלים ובכדי לעשות כן היא צריכה להיות מאוד פעילה ועם המון מוטיבציה להתקדם. הטלויזיה במקרה הזה מהווה מכשול להמשך ההתפתחות. השתדלי להמעיט את הטלויזיה למינימום ואם אפשר אז עדיף בלי.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר עקביות ביכולות
    נועה
    29/11/2009

בני בן חצי שנה. לפעמים הוא מפתח יכולות חדשות אבל זונח אותן לאחר זמן קצר ומתמקד באחרות לדוגמא- לאחרונה עמד יפה על שש והתנדנד, הוא הפסיק לעשות זאת אבל במקום הוא כל הזמן מנסה להתישב ( דרך הרמת הגוף בשכיבה על הצד ) או לאחרונה חדל להכניס את רגליו לפיו למרות שלפני שבועיים שלושה נהנה מכך מאוד
    האם זה נשמע נורמאלי?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר עקביות ביכולות

הוספת תגובה

• תגובה לנעה

אורנה עטאר
    01/12/2009

נועה שלום
    התפתחות בנך תקינה. לעיתים תינוקות נוהגים לשגת מעט אחורה בהתפתחות לקראת השלב הבא.
    הוא גם כל הזמן לומד דברים חדשים וממש מכל דבר קצת ומכיר את יכולותיו החדשות וזה מצויין.
    תמשיכו כך
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזקת ראש בתמיכת הידיים
    אור
    29/11/2009

שלום
    ביתי בת כמעט 3 חודשים.
    כשהייתי בטיפת חלב לפני שבועיים אמרו לי שהיא אמורה כבר להחזיק את הראש בתמיכת הידיים (כלומר שחגורת הכתפיים חלשה )והמליצו לי להשכיב אותה כל הזמן על הבטן עם ידיים מתחת
    האם היא אמורה כבר להרים את הראש בעזרת הידיים ?(היא מרימה את הראש ומחזיקה אותו אבל פורסת את הידיים לצדדים)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    החזקת ראש בתמיכת הידיים

הוספת תגובה

• תגובה לאור

דבי גרוס דולב
    29/11/2009

הי אור
    בגיל 3 חודשים אנו אכן רוצים לראות הרמת ראש תוך השענות על הידיים.פריסת הידיים לצדיים בעצם לא מתרחשת באף גיל ותמיד מקשה על הרמת הראש..
    כדי לעודד השענות על הידיים אפשר לתרגל הרבה השכבה על הצד, כך לומד הגוף כיצד להביא ידייםאל קו האמצע. המקביל, המשיכי להתבונן על התפתחותה של ביתך ולוודא שתהיה הרמת ראש נינוחה יותר בקרוב.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה