מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 3 ח'ענת15/12/2009
הי,
התינוק שלי הופנה עקב טורטיקוליס לימין וטונוס שרירים מעט מוגבר ברגליים לפזיותרפיה. האם זו בעיה רצינית והאם ניתן לפתור אותה לחלוטין באמצעות פיזיותרפיה? האם זו בעיה שתלווה אותו לכל אורך החיים ועלולה לפגוע בהתפתחותו המוטורית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
דבי גרוס דולב15/12/2009הי ענת
טורטיקוליס וטונוס שרירים גבוה הם שיבושים התפתחותיים שעלולים להשפיע על המשך ההתפתחות המטורית אם אינם מטופלים. מכיוון שהאבחנה כבר ניתנה ואתם בדרך לטיפול הרי שאין מקום לדאגה אבל בהחלט חשוב לטפל בזה.
אני ממליצה בחום על השיטה לפיה אנו עובדות, ליווי התפתחותי אשר נותן מענה יפה ושלם לבעיות מסוג זה תוך הסתכלות על הגוף כולו ועל שורש הבעיה ולא רק על הסימפטום. בכל מקרה בהצלחה בכל דרך אשר תבחרו.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיית תינוקותמורי15/12/2009
עד כמה היא מומלצת? ברור לי שזה לא משהו בגדר חובה...
השאלה היא אם היתרונות שלה הם באמת משמעותיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למורי
דבי גרוס דולב15/12/2009הי מירי
שחיית תינוקות היא טובה ומומלצת אבל מכיוון שמדובר בחצי שעה שבועית בלי יכול לתרגל בבית, הרי שההשפעה על ההתפתחות המוטורית היא לא ממש משמעותית.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות שינה אצל תינוק בן חודשיים וחציאורלי14/12/2009
שלום,
בני בן חודשיים וחצי. מדי פעם הוא יושן במשך 4 שעות או יותר (במהלך היום) לכן קורא מצב שלפעמים עובר 5 שעות עד שהוא אוכל שוב. אני מניקה מלא. יש לי כמה שאלות:
1. האם במשך היום להעיר אותו לאכול?
2. האם זה תקין או שאמורים להיות לו מחזורי שינה יותר קצרים?
3. והכי חשוב לי, האם זה אומר שהוא אכל לפני אותה שינה טוב והרבה או שהשינה מראה על מחסור באוכל? עקב ההנקה קשה לדעת כמויות, כמובן.
4. בלי קשר, מאיזה גיל תינוק אמור להפסיק להתעורר בלילה לאכול?
תודה וסליחה על מבול השאלות.
חג-שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב - העלייה שלו במשקל תקינה
אורלי14/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה ואוכל
שירי קאשי15/12/2009הי אורלי,
הפורום אינו עוסק בתזונה ולכן אני ממליצה לפנות גם לגורם מוסמך בנושא. מנסיוני, בגיל זה אין צורך להעיר לארוחות. כל עוד ההתפתחות והעלייה במשקל תקינים, הרי זה אומר שהוא אוכל מספיק. לגבי ארוחות הלילה - יש תינוקות (להורים ברי מזל) ממפסיקים לאכול בלילה כבר באזור גיל 3 חודשים ואילו אצל אחרים זה יכול להמשיך גם אחרי גיל שנה. כמובן שזה תלוי בהרבה פרמטרים כמו כמה הוא אוכל במהלך היום, כמה ישן במהל היום. אם הוא ישן יותר ואוכל פחות במהל הים, הרי שיהיה לו צורך בהשלמה בלילה ולהפך. כמובן גם נכנס פרמטר של הרגלים שהתינוק מפתח ומנסיוני אצל תינוקות יונקים קשה יותר לותר על ארוחת הלילה כיוון שההנקה היא יותר מרק תזונה. בכל מקרה אני ממליצה בעזרת אחות טיפת חלב לבחון את אופן התזונה שלו וביחד להגיע להמלצה האם, מתי ואיך להתחיל לגמול אותו מארוחות הלילה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוקת 9 חודשיםטלי14/12/2009
שלום רב,
בתי הקטנה בת ה9 חודשים מתפתחת בכל המובנים חוץ מהצוואר. מגיל 0 אני שמה אותה אך ורק על הבטן ובשום תנוחה אחרת וכך למדה לאהוב לשכב על הבטן. אבל עד להיום היא עדיין מנענעת את צווארה קדימה ואחורה (מדי פעם) ואפילו עד כדי זריקת הראש למזרן. אני ממש פוחדת כשהיא מתגלגת לרצפה וזורקת את ראשה (כי זה קרה פעמיים) וחובטת את ראשה גם ברצפה. האם זה אומר שהיא צריכה לעשות פיזיאותרפיה לצוואר או שעדיין אפשר לחכות??
כמו כן, כמובן שאני עושה לה תרגילים עם הכדור עם מגבת וכריות...זה לא עוזר.
מודאגת כי לגדולה שלי לא היתה שום בעיה כזו.
אודה לתשובה מהירה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 9 חודשים
שירי קאשי15/12/2009הי טלי,
קשה לי ללא אבחון לאמוד בדיוק מהו הקושי אך אם אינה יכולה להרים את הראש לאורך זמן, להשען על הידיים ולשחק על הבטן הרי שמדובר בקושי שכדאי לטפל בו. כמו כן לא ציינת האם כבר זוחלת ומהוא השלב המוטורי בו היא נמצאת. בגיל זה הייתי מצפה לפחות לזחילת גחון ולפחות התחלה של עמידת שש וישיבה. אם הדברים הללו עדיין לא מתקיימים כדאי להתחיל לחזק אותה ולא להמתין לעיכוב גדול יותר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עדיין לא החלב בזחילת גחון
טלי15/12/2009יהיה לה 9 חודשים ב 18/12 האם זה מוקדם מדי??
היא רק מתגלגלת ממקום למקום ודוחפת עם הידיים לאחור. עדיין כלל לא מרימה את הישבן בכלל.
ואם אפשר לקבל תרגילים אני אשמח. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי17/12/2009הי טלי,
צורת ההתקדמות על ידי גיגולים היא התחלה של שיבוש שעלול להביא לעיכוב או דילוג על שלב הזחילה. התקדמות על ידי גילגולים נוצרת כפיצוי על קושי שמונע מהזחילה התקינה להתפתח. אני ממליצה לקבוע אבחון בהקדם כיוון שלא מדובר פה רק בחיזוק חגורת הכתפיים אלא מצב מורכב יותר הדורש אבחון והתאמת תרגילים. ככל שהטיפול יתחיל מוקדם יותר כך ניתן יהיה להתגבר על הקושי, לתקן את השיבוש בתנועה ולודא כי המשך ההתפתחות לא תהיה מבוססת על תנועה משובשת אלא על תנועה נכונה ואיכותית. את מוזמנת גם לדבר איתי בטלפון על מנת לקבל הסבר מפורט יותר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות לבת 3 חודשיםשרון14/12/2009
שלום רב!
בתי בת 3 חודשים תינוקת חייכנית ועירנית
היא עוקבת אחר צעצועים שאני שמה מולה מנסה לפעמים להושיט יד אבל לא ממש אוחזת בצעצוע רק עם אני שמה לה וסוגרת לה את היד אז היא אוחזת
אם אני עושה רעש בצד מסוים היא לא מסובבת את הראש
האם זה תקין
ומה עליי לעשות כדי לגרות אותה לעשות זאת?
אני משחקת איתה בהרבה צעצועים ומתוסכלת שהיא לא מעוניינת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 חודשים
שירי קאשי15/12/2009הי שרון,
הושטת ידיים ברורה לעבר צעצוע, על מנת לתפוס אותו אמורה להתרחש באזור גיל 4 חודשים. בגיל 3 חודשים זה בסדר אם עדיין לא מושיטה ידיים, אך בהחלט היא אמורה לאחוז אם שמים צעצוע בידה. על מנת לפתח את יכולות האחיזה את יכולה לגרות עם הצעצוע את חוץ ופנים כף היד ובכך לעורר את רפלקס האחיזה.
לגבי התגובה לקול לא ברור לי באיזו תנוחה שלה את עושה זאת. אם זה בעת השכיבה על הגב או הבטן אז ייתכן ויש קושי מוטורי או שהשרירים עדיין לא חזקים מספיק בכדי להגיב. אני מציעה לך גם לנסות כשהיא על הידיים והראש חופשי יותר לתנועה וכך תוכלי להתמקד יותר בעניין של השמיעה. בכל מקרה שימי לב האם יש קושי בסיבוב הראש על הגב או על הבטן גם ללא קשר לקול.
לגבי הצעצועים, היא אינה זקוקה עדיין להרבה צעצועים. מספיקים לה מספר צעצועים קטנים שאותם תוכל לאחוז ולחקור באצבעותיה. זה בסדר שעדיין לא מגלה יותר מידי עניין בצעצועים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לקריאה לתינוקתמר14/12/2009
ברצוני לדעת באיזה גיל התינוק אמור להגיב לזה שקוראים לו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתמר
דבי גרוס דולב14/12/2009הי תמר
טווח הגילאים לתגובה לקריאה בשם הוא ארוך ונע בין 5 חודשים ל7-8 חודשים.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינורקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכילירון14/12/2009
שלום
ביתי בת החודשיים וחצי ילדה טובה ונוחה בשבוע האחרון כאשר מרימים אותה בני משפחה היא בוחנת אותם למס' שניות ולאחר מכן מתחילה לבכות .
וכאשר אני או בעלי לוקחים אותה היא נרגעת.
האם התופעה נורמלית לגיל כזה ומה זה אומר ???
כי לפי מה שידוע לי רק בגיל חצי שנה ומעלה התינוק מתחיל לרגיש מי הם הסובבים אותו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי
שירי קאשי15/12/2009הי טל,
תינוק כבר מההתחלה מזהה לפחות את אימו בעזרת חוש הריח וגם חוש השמיעה. בגיל של בתך גם הראיה מספיק טובה על מנת לזהות פרצופים מקרוב ובהחלט ייתכן מצב בו היא מזהה את הסובבים ובוכה כשאינה רואה את אבא או אמא. התופעה נורמלית לחלוטין. חשוב רק לשים לב שלא מתפתח פה דפוס של חרדה שהיא מפחדת מכל דבר חדש: אנשים חדשים, מקומות חדשים, רעשים עצמתיים, תנועות חזקות וכדומה. כל עוד מדובר בתגובה מקומית של לרצות את אמא/אבא ולא תופעות כלליות של תגובת בכי לכל שינוי אז זה בסדר גמור.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תקינה?מלי14/12/2009
שלום
בני בן תשעה וחצי חודשים ועדין לא אוכל ושותה לבד , לא עושה ביי ביי, אינו מוחא כפיים, ואינו שם ידיים על הראש,
האם זה נחשב לעיכוב התפתחותי אני מתחילה לדאוג
יש לציין כי הוא יושב זוחל עומד והולך בעזרת רהיטים.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי15/12/2009הי לירן,
באופן עקרוני חוסר במחוות ידיים מתחיל לעורר סימני שאלה אם לא מתפתח עד גיל שנה. יחד עם זאת אפשר ללמד את התינוק לעשות זאת הרבה לפני באמצאות הדגמה ושירים. באופן כללי ההתפתחות המוטורית שתארת נשמעת תקינה ולכן הסך הכל בסדר. כאמור את בהחלט יכולה לעודד אותו וסביר להניח שעד גיל שנה כבר יבצע חלק גדול מהפעולות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב?מלי14/12/2009
שלום,
בני בן ארבעה וחצי חודשים ועדין לא מתהפך מהגב לבטן ולהפך רק לצד.
האם זה נחשב לעיכוב התפתחותי?
תודה מראש,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללירן
דבי גרוס דולב14/12/2009הי לירן
ממש לא מדובר בעיכוב . אנו רוצים לראות התהפכויות עד גיל חצי שנה ובנך כבר התחיל, כך שלא מדובר בקושי או בעיה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יניקה חלשהענת14/12/2009
הי, תינוקי בן 3 ח'. מאז ומתמיד ינק בני "חלש" האם זה קשור לכך שיש לו אולי הקשתה בגב ? האם זה טונוס שרירים נמוך או גבוה? לאחרונה גם התחיל להישפך לו החלב מהפה כשהוא יונק ואני שמה מגבת מעל בגדיו כדי שלא ירטבו בזמן הנקה.
עוד דבר אחד: כשהוא היה יותר קטן מלבד זה שהתהפך מהבטן לגב בגיל 3 שבועות, הוא גם היה נוהג לסובב את ראשו לצד אחד כשמרימים אותו על הידיים. וגם כשהיה שוכב בעגלה היה ראשו מופנה הצידה ולמעלה. (תופעות אלו כבר כמעט חלפו לגמרי) האם כל הנ"ל קשורים זה בזה ועל מה זה מעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ךענת
דבי גרוס דולב14/12/2009הי ענת
יניקה חלשה יכולה להיות קשורה לטונוס שרירים נמוך אבל לא בהכרח. היא אינה קשורה להקשתת גב אבל הקשתת גב יכולה להיות קשורה לטונוס נמוך.
התהפכות מוקדמת מבטן לגב מתרחשת פעמים רבות לא במכוון ולעתים גם בשל נטיית הגב להתקשת.
נטיית הראש לצד אחד לא נשמעת לי קשורה וטוב שהיא חלפה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה על תשובתך דבי ובכל זאת -חני14/12/2009
כיצד יש לטפל בגמישות יתר? בני בן שנה ושמונה חודשים ולא עשינו דבר עד כה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחני
דבי גרוס דולב14/12/2009הי חני
גמישות יתר שלא טופלה דורשת התיחסות מעמיקה וספציפית יותר מאשר על גבי פורום. חשוב לאבחן את רמת הגמישות, לבדוק במה היא פגעה ולהכיר את הילד טוב כדי לעזור לו. צר לי שלא אוכל לעזור יותר על גבי הפורום.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמח \\עקיף ראשיונית מטרסו13/12/2009
שלום
בשנה הראשונה של תינוק ,כמה ס''מ הראש צריך לגדול ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליונית
דבי גרוס דולב14/12/2009הי יונית
זה מסוג השאלות שכדאי להפנות לאחות טיפת חלב, להן יש טבלאות מדויקות בנושאים אלה.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיקף ראש
יונית מטרסו15/12/2009סליחה \\\\ אבל ענו לי כל רופא וכל אחות תשובות שונות , לכן פניתי לאתר ,השאלה כך בערך כמה ראש תינוק גדל בשנה הראשונה ,,לא קשור לאחוזון הגדילה ,, תודה יונית וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליונית
דבי גרוס דולב15/12/2009הי יונית
צר לי אבל אני באמת לא יודעת את התשובה לשאלתך מפני שהיא לא מתחום עיסוקי ולכן הפניתי אותך לטיפת חלב.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן מוצצים וסוגיית המתרגל בשינהגליאמא13/12/2009
שלום,
בני בן 6 שבועות ומסרב לקחת מוצץ....
ניסיתי את כל סוגי המוצצים, כולל את המוצץ לסרבנים של חברת BEBE ולא עוזר. מה לא עשיתי אני נותנת לו את המוצץ עם ויטמין D הוא מוצץ מספר שניות (לעיתים אף דקות) אך כשנגמר הטעם הוא זורק את המוצץ. נתתי לו את המוצץ מיד אחרי טיפות הגליקול וחוזר חלילה. מאחר ואני לא מוותרת אני נותנת לו את המוצץ כשהוא רגוע ולעיתים הוא אף מוצץ אותו (לפעמים גם מספר דקות) אך בסוף הוא :יורק: אותו החוצה ומסרב להכניס מחדש. כשהוא עצבני הוא לא מוכן לקחת מוצץ בשום אופן !!!! מה לעשות? אני מאוד רוצה שיקח מוצץ ! כולם מסביבי מספרים כמה החיים פשוטים יותר עם מוצץ....
נושא נוסף שאני מתחבטת בו הוא נושא ההרדמות, הרה מסביבי גורסים שיש לתת לתינוק להרדם במיטה בזמן שאני יושבת לידו מלטפת אותו ומרגיעה. בעלי ואני עד עכשיו הרדמנו על הידיים ומסביבינו מפחידים אותנו שהוא "יתרגל".... האם תינוק בן 6 שבועות מתרגל ? האם זה הזמן לחינוך ?
אני הגיבו לי
אמא טריה ומתוסכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלי אמא
דבי גרוס דולב13/12/2009הי גליאמא
מוצץ אינו הכרח התפתחותי ולא כל התינוקות אוהבים אותו ונרגעים איתו. לדעתי יש לכבד את התינוק אם אינו מעוניין בכך ולוותר על השימוש במוצץ, ממש לא חובה.
שימוש באמצעים שציינת לא יעשו את העבודה אם בנך לא ירצה בכך ולדעתי מבטלים את רצונו בצורה שאינה מכבדת אותו.
אני ממליצה לך בחום להתחיל לסנן את מה ש"כולם" מסביב אומרים ולהקשיב לליבך ולבנך שאמנם הוא הוא קטן אבל בהחלט אדם בעל צרכים ורצונות.
כך גם לגבי שינה- תינוק כה צעיר זקוק לעזרה בהירדמות ומתן עזרה זו אינה בגדר פינוק אלא מענה על צורך מאוד מאוד בסיסי של התינוק שעד לא מכבר היה רגיל לתנועה מתמדת (ברחם).
אני בכלל לא מאמינה במושג פינוק בגיל זה אלא בצרכים בלבד . אחד מהתפקידים החשובים שלנו בתור הורים לתינוק שאך זה נולד הוא לענות על כל צרכיהם, מהחזקה על הידיים ועד עזרה בהירדמות.
אם תינוק צעיר יקבל את כל מה שדרוש לו בגיל זה הוא יגדל להיות תינוק שבוטח בסביבות ובהוריו.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקניית הירדמות עצמאית
אמאלה14/12/2009רק רציתי לומר
שאפשר להחזיק את התינוק בידיים עד שהוא שקט רגוע ונינוח, שניונת שניונת לפני שהוא נרדם ואז להניח אותו בעריסה. כך את גם שם בשבילו וכך גם לא יתרגל להירדם על הידיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה + התפתחותאירה13/12/2009
שלום רב
יש לי תחושה שבני, בן חודשיים וחצי ישן יותר מדי, הוא ישן, להערכתי משהו כמו 16-18 שעות ביממה. זה נראה בערך כך - אוכל - ערני כשעה וחצי, ישן כשעתיים וחצי :וכך כל היום, בלילה נרדם בסביבות 22:30, מתעורר בסביבות 4 בבוקר רק למוצץ וממשיך לישון עד בערך 6-7 בבוקר..
האם זה בסדר לישון כל כך הרבה?
אלו סימני התפתחות תקינה יכולים להרגיע אותי בגיל זה?
בני הראשון לא ישן כלל בגיל הזה ולכן זה נורא מוזר לי לראות דפוס אחר (למרותש שאני יודעת שלא משווים וכל ילד הוא משהו אחר), חשוב לי לדעת שזה בסדר
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאירה
דבי גרוס דולב13/12/2009הי אירה
בגיל זה עדיין נורמלי לישון שעות כה רבות אבל אחרי גיל 3-4 חודשים אנו כבר רוצים שהתינוק יהיה יותר ער ועירני במשך זמן רב יותר.
בזמן עירות חשוב לראות שהתינוק חיוני, יוצר קשר עין, שוכב על הבטן ומנסה להרים את ראשו לפרקי זמן הולכים וגדלים, אנו רוצים לראות עלייה במשקל ואכילה טובה. אם כל זה בסדר הרי שאין כל בעיה.
בדקי שוב את עניין השינה בעוד כמה שבועות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת מעברירדן13/12/2009
בתי בת שנתיים ו-7 חודשים וישנה במיטת תינוק.
גודל מיטת התינוק מספיק לה והיא אינה נמסה לצאת.
שמעתי ממכרה שלהישאר במיטת תינוק בגיל כזה עלול לגרום לה לבעיה ביציבה ובשיווי המשקל ויש להעבירה למיטת מעבר או מיטת נוער.
כמו כן, בלילה עדיין אינה גמולה כך שהיא לא מתעוררת לשירותים.
בעיהנוספת היא זה שהיא מתעוררת לעתים בלילה וקוראת לי או לבעלי.
חששיהוא שבמידה ותהיה לה מיטה שממנה היא יכולה לצאת היא תבלה את הלילה במיטה שלנו ולא אצלה.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לירדן
דבי גרוס דולב13/12/2009הי ירדן
אין שום קשר בין שינה במיטת תינוק לבין בעיות ביציבה ובשיווי המשקל (טיעון זה אפילו מעט מוזר..).
מה שכן, ביתך בהחלט הגיעה לגיל בו אפשר לעבור למיטת ילדים כלשהי ולו רק בגלל שזוהי הדרך , היא איננה תינוקת ושהיא גדולה מספיק לכך.
עם המעבר למיטה של גדולים מסבירים לילדה מה מותר ומה אסור בלילה וכמו בכל שלב בו צריך לעשות עבודה התנהגותית של מה מותר ומה אסור, גם פה עושים זאת.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)