פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרגילים התפתחותיים
    מיטל
    23/11/2009

שלום
    אני מעוניינת לדעת אם ישנם תרגילים התפתחותיים לתינוקת בת חודשיים
    בנוסף, שמתי לב שיש לתינוקת שלנו נטייה להזיז את הראש לצד מסוים-האם יש תרגילים מומלצים בנושא?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרגילים התפתחותיים

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דבי גרוס דולב
    23/11/2009

הי מיטל
    נא ראי את התשובות שנתתי קודם לאלי ששאלה בדיוק את אותן שתי שאלות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לזחול אבל בוכה במקביל
    אביטל
    23/11/2009

שלום,
    בני בן חצי שנה שכלל הים מאד את הזחילת גחון שלו שהפכה מגרירה של הרגליים לתיקנית למדי בהצלבה. אבל נראה כאילו הוא נבהל מהיכולת החדשה ואיבד את הביטחון הרב שהיה לו. הוא רוצה לרדת ממני לזחול כשאני יושבת איתו על הריצפה אבל כשאני מאפשרת לו הוא זוחל ובוכה.
    האם התופעה מוכרת?
    אשמח לתשובה בתודה מראש,
    אביטל

הוספת תגובה

• הפעם במקום הנכון-

אביטל
    23/11/2009

בר נוסף שלא ציינתי אביטל
    23.11.09 15:19

בני כבר זוחל גחון או יותר נכון גורר את רגליו ומתקדם באמצעות ידיו כשבועיים ועד כה לא בכה כלל
    בנוסף הוא עדיין לא ממש מצליב כמו שצריך אך אחרי מספר תרגולים עם הרגליים צמודות לטוסיק על הגב ודחיפה הוא התחיל להשתמש ברגליים ונראהשהוא לגמרי בכיוון.
    לא נראה לי שקשה לו יותר מקודם כי בעצם כל מה שהשתנה זה קצת עבודת רגלים ומהירות הזחילה וכמו שאמרתי קודם לא בכה.
    שוב תודה על העבודה המבורכת כאן,
    אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה אבל נראה לי שדילגתם עלי בטעות

אביטל
    23/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    24/11/2009

הי אביטל,
    ראשית ברכות על ההתקדמות. מבחיננת קצב התפתחות הוא נמצא במקום נכון. אני לא בטוחה כי ישנו קשר ישיר בין הזחילה לבין הבכי. מנסיוני לתינוקות רבים יש שלב בו הם רוצים ולא רוצים משהו בו זמנית. מצד אחד הוא רוצה חופש ולזחול ומצד שני רוצה גם את אמא וידיים. אני ממליצה לשכב איתו על הרצפה, לזחול איתו, לעשות כאילו את רודפת אחריו וכדומה. להפוך את הזחילה לזמן של כיף ושעשוע עם אמא. אני בטוחה ששלב זה יעבור במהרה ואת עוד תרוצי אחריו בלי סוף.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן6 חד'
    אור
    23/11/2009

היי בוקר טוב..בני בן שישה חד' מתהפך מהגב לבטן רק לצד ימין אף פעם לא לצד שמאל.
    עדיין לא התהפך מהבטן לגב.(זה לא אמור להיות יותר קל..?)..מה עושים...?תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן6 חד'

הוספת תגובה

• התהפכויות

שירי קאשי
    24/11/2009

הי אור,
    שלב ההתהפכויות אמור להתרחש עד גיל 6 חודשים. אין חוקיות מבחינת כיוון ההתהפכות (בטן גב או גב בטן), לכל תינוק יותר קל כיוון אחר אבל כאמור שני הכיוונים אמורים להתקיים עד גיל חצי שנה. התהפכות רק דרך צד אחד (אצלכם מימין) מעידה על אסימטריה וקושי מסויים בצד אחד. לרוב מדובר בקושי תנועתי שנובע מקיצור השרירים בצד אחד או קיום מתח שרירי מיותר. דרך הטיפול היא עבודה על הרפיית השרירים והתארכותם עד למצב בו שני הצדדים עובדים בצורה מאוזנת. כיוון שמדובר פה גם בעיכוב וגם בשיבוש באופן ההתהפכות, אני ממליצה על אבחון ושיעור פרטי על מנת להתאים תרגילים ולהשלים את הפער.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 7 חודשים אוטוטו
    אור*
    23/11/2009

היי בוקר אור,

בתי עוד מעט בת 7 חודשים.

מתהפכת מבטן לגב מגב לבטן כבר מגיל 4 חודשים מרימה ראש יפה, מסתובבת ציר ממש יפה.

בימים האחרונים היא נעמדת על שש לדעתי - 2 כפות ידיים, 2 ברכיים, 2 כפות רגליים על הקרקע, ואז פשוט מתנדנדת קדימה ואחורה מחזיקה מעמד כמה שניות ואז נוחתת שוב על הבטן.

היא מתקדמת יפה כאשר היא הבטן מעלה את הברכים ודוחפת קדימה את עצמה בעזרת הידיים.

כאשר רוצה לקחת משהו אז זוחלת בדרך שלה עם הברכיים ועם הידיים.

אך עדיין לא זוחלת ממש אם כי כמו שכתבתי נעמדת על 6 ומתנדנדת.

האם הזחילה בדרך? מהו השלב הזה שבו היא מתנדנדת?

איזה תרגילים אני יכולה לעשות לה בכדי לעודד זחילה תקינה.

כאשר היא על הגב אני מכופפת את הברכיים לכיוון הבטן ואוחזת את כפות הרגליים והיא דוחפת את עצמה יפה מאוד.

זה בסדר?

אודה למענה.
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת 7 חודשים אוטוטו

הוספת תגובה

• תגובה לאור

אורנה עטאר
    23/11/2009

אור שלום
    נראה כי התפתחות בתך תקינה. אמנם היא דילגה על זחילת גחון, אך תינוקות רבים מדלגים על שלב זה.
    שלב הנדנוד נקרא רוקינג ותפקידו להתחיל ללמוד להעביר משקל מהידיים לרגליים לקראת זחילה.
    כשהיא עולה על 6 - תוכלי להציע לה גירוי ליד אחת בכדי שתנתק יד אחת כל פעם ותעביר משקל. זאת תחילתה של זחילה.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן כמעט חודשיים
    אלי
    23/11/2009

בני בן ה-8 שבועות מתחיל להיות ערני חלקים גדולים יותר מהיום- מה אפשר לעשות ("לשחק") איתו בזמנים אלו?

לקביעת תור
    סגירה
    בן כמעט חודשיים

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

אלי
    23/11/2009

הוא נוטה לשכב עם הראש לאותו צד כל הזמן. אני מבינה שזה יכול להיות בעייתלי ומנסה להזיז לו את הראש לכיוון השני אבל הוא תמיד מחזיר אותו- מה (והאם צריך) לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד תשובה

דבי גרוס דולב
    23/11/2009

נטייה חד משמעית של הראש לצד אחד חשוב לאבחן וללמוד תרגילים האופן אישי ולא על גבי פורום.
    יש לתת את הדעת באון ספציפי יותר על מנת להמנע מקשיים עתידיים שעלולים להופיע בגלל טורטיקוליס- המונח של נטיית הראש לצד אחד בלבד.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובהלאלי

דבי גרוס דולב
    23/11/2009

הי אלי
    תינוק בגיל זה לא זקוק להרבה משחקים. מה שכן יעשה לו טוב הוא הרבה הרבה מגע, מגע עמוק ומגע רך, להניע אותו במרחב, לשיר לו, להניע בעדינות את גופו בתרגילים פשוטים:
    פתיחה וסגירה של הזרועות, הרמת רגליים לכיוון הראש וכו. לצאת איתו לטיולים, להניח אותו על מזרון פעילות עם ובלי אוניברסיטה וגם סתם לתת לו להיות לבד על המזרון.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אלי
    24/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאורנה... (זיו)
    ורד
    23/11/2009

שלום רב אורנה,

ביקשת שאעדכן אותך לגבי תשובתך ותודה לך,
    זיו לא שוכב בנינוחות על הבטן, ראוי לציין שהיה מתהפך מהבטן לגב ולפתע הוא הפסיק. הוא מאבד את הסבלנות לשכב על הבטן כעבור 5 דק' בערך, מנסה כמובן לגרות אותו בכל דרך אפשרית וזה לא עוזר.
    הוא לא שוכב על המרפקים אני מכופפת לו יד אחת על המרפק ויד שניה לא ע"מ להקל עליו את ההתהפכות אחרת הוא אפילו לא מנסה.

לגבי הניעות מצד לצד ביצעתי זאת איתו אתמול והוא רואה זאת כמשחק עם אמא הבעיה העיקרית היא שהוא מקיא את כל האוכל אח"כ כי זו טלטלה בשבילו ויש לו ריפלוקס.

אשמח לקבל תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה לאורנה... (זיו)

הוספת תגובה

• תגובה לורד

אורנה עטאר
    23/11/2009

הי ורד
    את צריכה לזכור שהסיבה לחוסר הנוחות של בנך לשכב על הבטן היא המתח השרירי הרב שנוצר באיזור הבטן בגלל הריפלוקס.
    ייתכן ומהתרגילים הבאים את תכנסי למעגל של תרגול בשביל שיהיה לו יותר נוח על הבטן, וזה אומר הורדת המתח בבטן, זה יגרום להקאה, אך - לא בטוח שתאמיני - ככל שתתמידי בהורדת המתח בשרירי הבטן - גם הריפלוקס יילך וישתפר.

תרגיל נוסף - נקרא שיפור שכיבה על הבטן - אני אתאר לך אותו בנקודות, תנסי אותו.
    במקביל - תנסי לשקול לפגוש מדריכת התפתחות תינוקות בכדי לקבל טיפול אישי ופרטני לבעיית הריפלוקס+החוסר נוחות על הבטן. וזה בכדי שהוא לא יצבור פערים בהתפתחותו.

שיפור שכיבה על הבטן:
    1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
    3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוקת אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
    5. לשהות על שני הצדדים.
    6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיו

ורד
    24/11/2009

בוקר טוב,
    ראשית כל אני מודה לך מאוד על תשומת ליבך. אתמול הייתי עם זיו אצל רופא מומחה להפתחות הילד ונמסר ממנו כי זיו בסדר גמור ושלא אהיה לחוצה בנוגע להתהפכות כי לפי האבחנה שלו הוא ב-5 חודשים ולא בן שבעה(נולד חודשיים לפני הזמן). אשמח להפגש איתך אך אני מבקשת לדעת מהן העלויות למפגשים אלו וסדרה של כמה טיפולים את חושבת שצריך.. שוב תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שלא ישנה טוב בלילה!!!
    מאיה
    23/11/2009

שלום רב1! זה יהיה קצת ארוך מתנצלת מראש!
    בתי בת 11 חודש לא ישנה טוב בלילה בכלל!!!!!! היא נרדמת עליי בין שמונה לתשע בערב לפעמים זה יכול להיות גם 10 בלילה ואז היא יכולה לישון ולהתעורר בלילה בין פעם אחת לבין חמש פעמים. כל פעם שהיא מתעוררת אני ניגשת לחדרה מרימה אותה מרדימה אותה שוב בידיים ומחזירה אותה למיטתה. חשוב לציין שעד לפני שבועיים היא ישנה יחד איתי בחדר ולאחר מעבר דירה היא ישנה בחדר שלה. אך גם לפני המעבר הלילות היו קשים. ישנם ימים בודדים ביותר בהם היא ישנה לילה רצוף והמוזר הוא כשהיא ישנה אצל אמי וזה לא קורה הרבה בכלל היא ישנה לילה שלם.
    הילדה אצל מטפלת והולכת לישון את שנת הצהריים בשעה שתיים וחצי שלוש לפעמים גם לקראת ארבע ומתעוררת לאחר שעה או שעה וחצי.
    אני כבר לא יודעת מה לעשות אני מותשת נפשית ופיזית אני לא ממש יודעת מה הבעיה אם זה סיוטים? פינוק? או ללא כל סיבה.
    אשמח לקבל מכם עזרה
    בתודה מראש מאיה.

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    23/11/2009

הי מאיה,
    ראשית אני ממליצה לך גם לקבל עיצות בפורום שינה או להתיעץ עם מומחה בתחום.
    המעבר גם של הדירה וגם של החדר כמובן משפיעים גם על השינה והתופעה החריפה עקב כך. אני ממליצה להשקיע בלהרגיל אותה להרדם במיטתה. עברו כבר שבועיים מאז המעבר ואין צורך יותר להרדימה על הידיים. תניחי אותה במיטה ותלטפי אותה. במידה והיא נעמדת, הרימי, חבקי וכשהיא רגועה שוב להניח במיטה וחוזר חלילה. בסופו של דבר תהליך ההרדמות עצמו יעשה על ידה במיטה וכך היא תלמד להרדם לבד. כשתהיה לה היכולת הזו, אז גם בלילה היא תוכל לחזור לשינה בכוחות עצמה ללא צורך של התערבות שלכם. התהליך הוא ארוך, קשה ומתיש. הלילות הראשונים יהיו קשים מאוד וזמן ההשכבה יהיה ארוך, אך בסופו של דבר זה ישתלם והיא תלמד להרדים את עצמה (מנסיון). יש גם הממליצים לתת לבכות מספר דקות, אני לא באמינה בלהשאיר את התינוק לבכות אלא בלהשקיע בלימוד של הרגלים חדשים מתוך מקום של הרגשת בטחון שאמא באה ונמצאת אם צריך.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שלא רוצה לישון
    מיטל
    22/11/2009

הי

התינוקת שלנו בת חודשיים
    במהלך היום היא כלל לא ישנה , רוצה כל הזמן על הידיים
    גם כשאני שמה אותה בעריסה עם המובייל
    היא מאבדת עניין אחרי דקות ספורות
    אני כבר לא יודעת מה לעשות , קשה לי לשמוע אותה בוכה
    האם יש לך דרך לגמול מהידיים

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שלא רוצה לישון

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דבי גרוס דולב
    22/11/2009

הי מיטל
    אני יודעת שאתם עוברים תקופה לא קלה ואני רוצה מעט להרגיע אתכם. תינוק בן חודשיים עדיין זקוק מאוד לחום, קירבה ואהבה, הדרך הכי טובה עבורו לקבל זאת היא ע"י נשיאה על הידיים.
    בגילה של ביתך קיימים רק צרכים והצורך הכי גדול שלה הוא אתם, ההורים שלה. לכן אין צורך "לגמול" מידיים אלא לזכור שאתם עונים על צורך גדול וככל שתענו על צורך זה יותר, כך קל יותר יהיה לה לאט לאט לעזוב ולהיות גם לבד.
    צדןבר רק בחודשים הראשונים של החיים. כדי להקל על עצמכם נסו להשתמש במנשא, כך יהיה לתינוקת קל יותר וגם לכם קל יותר.
    תזכרו שאתם נותנים לביתכם את הדבר החשוב ביותרוזה בטחון שיש מי שיתן לה את צרכיה הראשונים. ימים קלים יותר בוא יבואו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה בסל קל
    נועה
    22/11/2009

בני בן חצי שנה ומאוד מצונן. האם באופן זמני אני יכולה להשכיב אותו לישון בסל קל? ( יותר קל לו לנשום) אפילו ללילה שלם?
    בימים כתיקונם כמעט ואינו מבלה במשטחים מוטים

לקביעת תור
    סגירה
    שינה בסל קל

הוספת תגובה

• תגובה לנועה

דבי גרוס דולב
    22/11/2009

הי נועה
    שימוש זמני בסל קל כמקום לשינה איננו פוגע בהתפתחות אבל יכול בהחלט להיות לא נוח ולא בטיחותי. אני ממליצה לך לתת לתינוקך לישון בסלקל בשעות היום אבל בלילה אפשר להגביה מעט את המיטה באזור הראש וכך להקל על בנך בתקופת הצינון.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכהלהתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורס התפתחות תינוקות ברעננה
    מיטל
    22/11/2009

הי
    יש לנו תינוקת בת חודשיים ,אני מעוניינת לברר על קורס התפתחות תינוקות ברעננה מומלץ
    תודה
    מיטל

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

אורנה עטאר
    22/11/2009

שלום מיטל,
    אני לא מכירה סדנאות ברעננה. את מוזמנת לפנות ל"צעד ראשון" הנמצא בצפון תל אביב. במרכז כל הזמן נפתחות סדנאות לגיל של בתך.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנת בוקר וצהריים
    כרמית
    22/11/2009

שלום רב-
    בתי בת 3 וחצי חודשים.
    אינני מצליחה להרגילה לישון שנת בוקר ושנת צהריים מעל שעה.
    במשך היום היא פעילה כשעה וחצי ואח"כ נרדמת ל 40- 50 דק'.
    מה עלי לעשות?
    איך מרגילים תינוק לסדר יום שבו יש שנת בוקר ושנת צהריים?
    מה משך זמן שנת הבוקר ושנת הצהריים צריך להיות?
    ברכה,
    ואלה

לקביעת תור
    סגירה
    שנת בוקר וצהריים

הוספת תגובה

• תגובה לואלה

דבי גרוס דולב
    22/11/2009

הי ואלה
    זמן השינה משתנה מתינוק לתינוק והוא איננו גורם קבוע. הדבר תלוי בטמפרמנט של התינוק והוא לא תמיד ניתן לשינוי.
    אם התינוקת עירנית, חיונית ופעילה בשעות העירות שלה, הרי שאלה שעות השינה היומיות להן היא זקוקה. בגילה של ביתך עדיין קצת קשה להכניס לסדר קבוע ולשעות קבועות של שינה אבל ככל שתיגדל ויחד עם זה שאת תמשיכי לנסות ולהקנות הרגלים קבועים,יתחיל הדבר להתקבע ולהסתדר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות
    מילי
    22/11/2009

שלום \
    ביתי בת 3 חודשים התחילה להתפך מהגב לבטן,רציתי לדעת האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• תגובה למילי

אורנה עטאר
    22/11/2009

מילי שלום

בדרך כלל התהפכויות מתרחשות בין 4 ל-6 חודשים. ייתכן והיא קצת מקדימה.

לעיתים בגיל הזה מתהפכים באופן לא רצוני. במידה והיא תחזור על זה - זה מבורך.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    הילה
    22/11/2009

שלום לכולם,
    דבר ראשון תבורכו על העבודה הנהדרת שאתן עושות פה!
    יש לי תינוק בן 8 חודשים ,פעיל מאוד ב"ה וראוי לציין שעדיין לא הוציא שיניים.בלילות האחרונים הוא מתעורר המון ורוצה ידיים או לישון איתנו במיטה,מה שלא היה קורה לפני כן.(הולך לישון אחרי טקס שינה סביב השעה 8 בערב).אני מאוד מתלבטת בנושא של "פינוק" ,כלומר לקחת אותו להרגיע או מצד שני שישן איתנו במיטה לבין להיות יותר "קשוחה",האם זה מתאים בגיל הזה או שזה מוקדם מדי?? ,אני ממש אובדת עצות וחשוב לי מאוד לא לפגוע בילד ח"ו.
    בתודה מראש ושוב אתן עושות עבודת קודש,
    הילה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• תגובה להילה

אורנה עטאר
    22/11/2009

הילה שלום
    ייתכן והוא מוציא שיניים והלילות לא קלים עבורו.
    אני ממליצה לא להעביר אותו לחדר שלכם, אלא לעשות הכל בכדי להקל עליו בחדר שלו. להרדים אולי על הידיים, לשבת לידו.
    לרוב, כל שינוי של ההרגלים גוררת אחריה ניסיונות חזרה לשגרה ארוכים.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שאלה

הילה
    22/11/2009

תודה רבה על התגובה .
    הייתי רוצה לדעת האם זה נכון להתחיל "לחנך" מגיל כל כך צעיר?ומתי זה אפשרי לא "להיכנע" לבכי מבלי שזה יפגע בתינוק?
    בתודה מראש,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה להילה

אורנה עטאר
    23/11/2009

בזה שאת לא לוקחת אותו למיטה שלכם - לא אומר שאת "מחנכת אותו" בהכרח. את מתחילה להקנות לו הרגלים בכדי שיידע מה מותר ומה אסור.

את כן יכולה לתת מענה לבכי אך לא לחשוב או לתת לו להרגיש שאת "נכנעת/מוותרת". את תמיד יכולה לא להרים אותו (אם את חושבת שזה לא מוצדק) ולרדת אליו ולדבר איתו וללטף אותו או לחבק אותו במקום בו הוא נמצא.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חצי שנה
    נ
    21/11/2009

שלום

שאלתי היא מדוע תינוקת בת חצי שנה אינה מכניסה כלום לפה. אבל אצבות כן.

על מה הדבר מעיד ואיך ניתן לקדם ? היא מחכיית צוחקת ומלמלת מלבד זה גיליתי שיש רגל לא שווה גם באורך וגם ברוחב

לקביעת תור
    סגירה
    בת חצי שנה

הוספת תגובה

• חצי שנה

שירי קאשי
    22/11/2009

הי נ,
    כיוון שכן מכניסה את אצבעותיה, זה מעיד על כך שאין מגבלה מוטורית. במידה ושאר ההתפתחות היא תקינה, הילדה עירנית וחיונית הרי שהמצב תקין. בכל מקרה כדאי לציין זאת גם בביקור הבא אצל רופא הילדים.
    מצב של אסימטריה במבנה במראה הרגל יכול (לא חייב) להעיד על אסימטריה במבנה העצמות, השרירים או קושי מוטורי כלשהו בצד אחד לעומת הצד השני שמביא להתפתחות שונה של השרירים. כשגרה כל התינוקות עוברים בדיקות על מנת לשלול בעיה כזו וכן עוברים אולטראסאוד של מפרקי הירך כך שאם יש בעיה אמורים לעלות עליה לאורך הדרך. במידה ורופא הילדים לא התייחס לכך, כדאי להפנות את תשומת ליבו לעניין על מנת לודא שנעשו כל הבדיקות הנחוצות.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 8 חודשים
    הילה
    21/11/2009

שלום רב,
    האם אפשר לתת לתינוק בן 8 חודשים מוצרי חלב?
    תודה,
    רונן

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 8 חודשים

הוספת תגובה

• אוכל

שירי קאשי
    22/11/2009

הי רונן,
    הפורום אינו עוסק בנושאי תזונה. ההנחיות לגבי שלבי החשיפה למזונות שונים השתנה לאחרונה ומומלץ להתעדכן אצל אחות טיפת חלב או רופא הילדים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה