פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדכון....
    שירלי
    19/02/2009

רק רציתי להגיד תודה על כל העצות המועילות שלכם! לאחרונה נתתם לי טיפים לעזור לבייבי שלי להניח את הראש על הבטן ואכן אני רואה שיפור ניכר! ובכלל אני גם מחכימה מתשובותכם גם לאחרים... יישר כוח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עדכון....

הוספת תגובה

• טוב לשמוע, בשמחה!

דבי גרוס דולב
    19/02/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב לשמוע, בשמחה!

דבי גרוס דולב
    19/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 8 חודשים
    ענת
    19/02/2009

שלום רב הבת שלי בת 8 חודשים מתפתחת יפה, היא כבר יודעת להוציא חרוזים ממגדל חרוזים להכניס כדורים לקופסא למחוא כפיים לשמה ידיים על הראש כששרים "ידיים למעלה על הראש" אך כשאני שמה אותה על הבטן היא מיד מתהפכת על הגב , לא אוהב להיות על הבטן, ואם היא כן על הבטן אז היא טיפטיפה זוחלת גחון אחורה. אני חייבת לציין שהיא מאוד אוהבת לעמוד אם זה סביב שולחן או בלול , הכוונה כשהיא נתמכת במשהו וכשהיא עומדת היא מתחילה לפסוע ולהזיז את הרגליים יש לי תחושה שהיא תדלג על הזחילה ושהיא אוטוטו תתחיל ללכת לדעתי זה לא טוב, נכון או שזה לא נורא? מה עליי לעשות כדי לעודד אותה להיות על הבטן ולזחול? אני מנסה להעסיק אותה כשהיא על הבטן ע"י משחק בכדור או בהפרחת בועות סבון היא די מחזיקה מעמד אבל לא להרבה זמן. תודה מראש ענת

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 8 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לענת

דבי גרוס דולב
    19/02/2009

הי ענת
    ביתך עדיין מתקשה בשלב שראוי לעבור כבר בגיל צעיר הרבה יותר- לשכב על הבטן, היא עוד לא ממש זוחלת אבל כבר נעמדת. לאור כל העובדות הללו אני ממליצה לקבל אבחון מעמיק וספציפי יותר מאשר בפורום כדי שביתך תוכל להתגבר על הקשיים שגורמים לה להתקשות לשכב על הבטן ולמהר לעמוד.
    זחילה חשובה מאוד להתפתחות הילד ויש לעשות את כל שניתן על מנת שלא ידלג עליה אבל מכיוון שאצלכם מדובר באוסף סמפטומים לא אוכל לייעץ ללא אבחון.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

ענת
    23/02/2009

איפה אני יכולה לקבל איבחון בחיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    24/02/2009

הי,
    את מוזמנת ליצור קשר עם מכללת צעד ראשון ולקבל המלצה על מדריכה שעובדת באזורך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ענת

דבי גרוס דולב
    24/02/2009

אני מגיעה בשמחה לכל חלקי הארץ, את מוזמנת ליצור איתי קשר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפות ידיים סגורות
    אתי
    19/02/2009

גיא שהיום הוא בן 9 חודשים, זוחל גחון מגיל חצי שנה בערך, בגיל 7 חודשים הזחילה כבר הפכה מאורגנת והוא מתקדם מהר. הוא מדלג מעל חפצים ואוהב לטפס על שרפרפים, כיסאות וכו'. הבעיה היא שבמעברים כפות הידיים סגורות. כשהוא מדלג מעל כרית או שמיכה מגולגלת הוא לא שולח את כפות הידיים קדימה אלא את המרפק. הוא לא בולם את עצמו בנפילה, או מריצה, ולכן הוא נופל עם הראש לרצפה. הוא לא פותח את האצבעות וכנראה זו אחת הסיבות שהוא לא עולה על שש. האם תוכלו להדריך אותי איך לעזור לגיא לפתוח את הידיים. ומה הסיבה או המשמעות של זה. דרך אגב המוטוריקה העדינה שלו מצויינת. תודה מירב

לקביעת תור
    סגירה
    כפות ידיים סגורות

הוספת תגובה

• תגובה למירב

דבי גרוס דולב
    19/02/2009

הי מירב
    קשה לי לדעת את הסיבה לקושי של בנך בלי לראות אותו אבל אנסה לתת לך מספר תרגילים:
    1. מריצה- להרים את התינוק מבית החזה ומהאגן מעט מהרצפה בזווית אלכסונית ובגובה שלא יאפשר השענות על מרפקים אלא שליחת ידיים, לשים ממול צעצוע אהוב על מנת לגרום להתקדמות על הידיים.
    2. לשים אותו לרוחב ביטנך כשאת שועבת על הגב ולהניע אותו קדימה ואחורה כדי לעודד שליחת ידיים לרצפה.
    3. לתת הרבה מגע עמוק בכפות הידיים.
    4. לעורר רפלקס בלימה- הלחזיק את התינוק באזור מותניו עם הפנים קדימה ולהוריד אותץובמהירות לכיוון הרצפה כשראש מכוון למטה (כמו קפיצת ראש) וכש ברצפה מחכה כרית גדולה ולהחזיר, לא להגיע ממש לרצפה אלא לנסות לעורר את רפלקס הבלימה.
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין קמה...
    אתי
    19/02/2009

שלום, בתי בת 5 וחצי חודשים, היא עדיין קמה פעם אחת בלילה קבוע לאכול בין שתיים וחצי לארבע וחצי על מנת לאכול וחוזרת לישון, מה אני יכולה לעשות על מנת להרגיל אותה לא לקום לא לאכול, כי אני הבנתי שזה כבר לא השלב שהיא עדיין אמורה לקום בו. בנוסף רציתי לשאול לגביי תזונה, מה מקובל לתת קודם לתינוקות בגיל חצי שנה, פירות או ירקות?? תוד, אתי.

לקביעת תור
    סגירה
    עדיין קמה...

הוספת תגובה

• תגובה לאתי

דבי גרוס דולב
    19/02/2009

הי אתי
    לקום פעם בלילה בגיל ביתך זה עדיין סביר. אם ברצונך לשנות הרגל זה, יהיה עלייך להרגילה לפי כל ההמלצות שנתתי פה פעמים רבות ואין לכך פתרון קל בגיל זה.
    נהוג בד"כ להתחיל בירקות על מנת לחבב אותן על התינוק ורק אח"כ את הפירות המתוקים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4.5 חודשים
    יפעת
    19/02/2009

שלום ביתי בת 4.5 חודשים. שוכבת על הגב, על הבטן, משחקת עם צעצוע תוך כדי, מושיטה ידיים, מביאה חפצים לפה. התהפכה פעמים בודדות בלבד מהבטן לגב עוד לא מהגב לבטן. בחודש האחרון שמתי לב כי יש לה נטייה למשוך את הידיים אחורה (לקרב שכמות זו אל זו) במיוחד כאשר מרימים אותה ובזמן שהיא נישאת על הידיים וכשאני מנסה למרכז את זרועותיה אני חשה בהתנגדות. דבר זה נראה גם כאשר נמצאת על הבטן ומרימה ידיים לצדדים לסירוגין עם נשיאת משקל על הידיים.. יש לציין כי בשכיבה על הגב מקרבת ידיים לקו האמצע ללא קושי על מנת לשחק עם צעצוע. האם ייתכן כי מדובר בטונוס מוגבר במקרבי השכמות או שזהו דבר תקין? אם לא- מה לעשות? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה ליפעת

דבי גרוס דולב
    19/02/2009

הי יפעת
    יתכן מאוד ומדובר במתח באזור זה אשר גורם לכתפיים להמשך לאחור, אבל זוהי רק הנחה.
    כדי ללמד את הידיים ואת השכמות להרפות ולהתקרב יש לתרגל שכיבה מרובה על הצד:
    להשכיב את התינוקת על הצד, להביא יד ורגל עליונות לכיוון הרצפה ולהחזיק אותן שם ביד אחת, כדי למנוע את ההתנגדות שאמורה לבוא עכשיו, להוסיף על הכתף העליונה ולאורך צד הגוף העליון, מגע עמוק- טפיחות קצובות, נענועים רכים, נשיקות עם הפה וכו.
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה/זרים או מה זה?
    איילה
    18/02/2009

הי, הקטנה שלנו בת 5 חודשים בעוד מספר ימים. היא ילדה נהדרת, חייכנית ומקסימה, משחקת, צוחקת ומתפתחת יפה (חמסה). בשבועיים האחרונים יש שינוי התנהגותי שאשמח לקבל לגביו עצה טובה... חשוב לדעת: לפני שבועיים וחצי העברנו אותה לחדר משלה. 1. הלילות שלה נהיו קשים והיא מתעוררת בערך פעם בשעה למוצץ וחוזרת מייד לישון (לא מאכילים בלילה כבר מגיל 3 וחצי חודשים) היא אפילו לא מבקשת לצאת, רק מוצצי ולישון אבל מתעוררת מלא. 2. היא נהייתה פחות נעימה לסבים ולסבתות ומחפשת אותנו יותר, בוכה יותר ובאופן כללי פחות מרוצה להיות עם אחרים. 3. החלק הכי מוזר הוא שתמיד אבא שלה משכיב אותה לישון אחרי טקס ששנינו עושים יחד של אמבטיה, הוא נותן לה בקבוק וכמה דקות רגיעה ולמיטה. תמיד היה מצוין והיא נרדמת מהר ובכיף. ב 3 לילות האחרונים היא ממש צורחת אחרי האכול כשהיא איתו ורק כשהיא עוברת אלי, שקטה ומרוצה ומוכנה ללכת לישון... היא פשוט לא מוכנה ללכת לישון איתו, רק איתי. כמובן שאנחנו מעוניינים לפתור את כל הנ"ל ואשמח לכל עצה... תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה/זרים או מה זה?

הוספת תגובה

• תשובה לאיילה

לירז
    19/02/2009

איילה אין לך מה לדאוג ביתי הייתה בדיוק ככה גם אני נלחצתי כי היא ממש נהייתה מפוחדת בגיל הזה אני ביררתי עם טיפת חלב והם אמרו לי שמגיל 5 חודשים עד 8 חודשים בערך יש חרדת נטישה לתינוקות הם מתחילים לזהות ממש את הפרצופים שתמיד איתם וברגע שהם הולכים הם פוחדים ובוכים ביתי בת חצי שנה וקצת ועדיין היא רוצה להיות בקרבתנו אבל ברוך ה' זה פוחת במהלך הזמן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידן ודבי, אשמח לתשובתכם...

איילה
    20/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיילה

דבי גרוס דולב
    20/02/2009

הי איילה
    לצערי, כמו פעמים רבות שאני נשאלת שאלות מסוג זה, אין לי פתרון לכל מה שסיפרת.
    אכן זהו גיל בו עלולה להתחיל חרדת נטישה ובכלל ישנה יותר מודעות לאפשרויות "הפעלת" ההורים וההשפעה עליהם. זה לא מגיע מתוך מקום לא טוב אלא ממודעות חדשה המתעוררת אצל התינוק. יתכן וגם ההעברה לחדר החדש עשתה את שלה. חשוב לתת לתינוקת להבין שלילה זה לילה ולא להוציא מהמיטה, להמשיך לחשוף אותה לסבים ובכלל לזרים אבל להיות לצידה כשהיא זקוקה לכם ולהמשיך לתת לאבא לנסות ולהרדים אותה אבל כשההתנגדות גוברת, לדעת לוותר.
    לסיכום- לחשוף אותם לקשיים החדשים אבל לא לכפות עליה התמודדויות קשות מידי.
    מצבים אלה משתנים כל הזמן.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורטיקוליס וצורת הראש
    שרון
    18/02/2009

שלום לכם! ביתנו בת שמונת החודשים אובחנה בגיל 3 חודשים עם טורטיקוליס. היא התקשתה בהפניית ראשה לצד ימין ומעטה להתייחס באופן כללי לצד זה. היא בטיפול אצל פיזיותרפיסטית שבין השאר נותנת לנו הדרכה למתיחות של הצוואר ימינה-למעלה, עידוד השימוש ביד ימין ובעיקר עידוד הפניית הראש ימינה. נראה כי המצב משתפר (למרות שהיא עדיין ממעטת להישען על יד ימין כשהיא על בטנה ומשחקת וכאשר היא יושבת). אנו יותר מודאגים מהעיוות בצורת הראש שיש לה – צידו השמאלי של הראש, מאחורי האוזן נראה שטוח יותר ונראה גם כי מצד ימין מעל האוזן הראש בולט יותר החוצה. כמו כן, כיפת הראש למעלה נידמת לנו כלא לגמרי סימטרית כך שהקודקוד נוטה מעט שמאלה (התאורים מתייחסים לימין בתינוק ושמאל של התינוק). שמענו שצורת הראש יכולה להשתנות רק עד גיל שנה, ועל כן אנו חוששים. אנו מנסים באופן פאסיבי, כשהיא ישנה, להשעינה על צד ימינה וכשהיא ישנה על הבטן להפנות את ראשה דווקא לצד שמאל. אך במוקדם או במאוחר היא מסובבת את ראשה בשנתה בחזרה לצד השני. שאלותינו הן: 1.מה ניתן לעשות בכדי לעזור לה לתקן את העיוות? 2. האם הישארותו של העיוות יכולה להשפיע בטווח הארוך ולגרום לבעיות כלשהן?

לקביעת תור
    סגירה
    טורטיקוליס וצורת הראש

הוספת תגובה

• טורטיקוליס וצורת הראש

שירי קאשי
    18/02/2009

הי שרון,
    נתחיל מכך שהעיוות הוא קוסמטי לחלוטין ואינו כרוך בפגיעה כל שהיא. צורת הראש נובעת ממנח של הראש באופן כזה שיש לחץ מוגבר בצד אחד. העיוות בדרך כלל מסתדר מעצמו כאשר התינוק מתחיל לזחול ולשבת ומבלה הרבה פחות זמן בשכיבה כשרארשו מונח. בינתיים תמשיכו לביאה למצב בו היא שוכבת עם הראש גם לצד שני וכן בתרגילים שקיבלתם.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיוך וקשר עין
    אילה
    18/02/2009

שלום רב, בני הוא בן 6 שבועות וחצי, נולד בזמן בלידה רגילה. הוא בקושי יוצר איתנו קשר עין, מרבה להביט בחלל ולמעלה וממעט להביט בפנינו גם כשאנו מקרבים את פנינו אליו ומשתדלים להשתמש בהרבה מימיקה ולדובב אותו. כשמחליפים לו חיתול הוא אומנם רגוע אך לא מתבונן בנו אלא מביט לצד מסויים כל הזמן. כמו כן לא חייך עדיין. אם יש סיבה לדאגה או שזה עדיין מוקדם בכדי לחשוש?

לקביעת תור
    סגירה
    חיוך וקשר עין

הוספת תגובה

• תגובה לאילה

דבי גרוס דולב
    18/02/2009

הי אילה
    בגיל זה כזה עדיין אין מקום לדאגה על חוסר קשר עין וחיוך, תנו לו עוד כמה שבועות.
    מה שכן, חשוב לראות שאין נטייה של הראש לצד מסוים באופן קבוע ואם כן לטפל בזה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי...

מירי
    18/02/2009

התחילה לחייך רק בשבוע 10....והיום מחייכת כל הזמן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות גיל 4 חודשים
    רוזה
    18/02/2009

בוקר-טוב, לבני מלאו היום 4 חודשים, הייתי מעוניינת לדעת מה נחשב להתפתחות תקינה בגיל זה ?מה הוא אמור לדעת לעשות? כרגע הוא על הבטן בנינוחות בערך 10 דקות כל פעם בערך 7 פעמים ביום, הוא נוגע בחפצים שקרובים אליו שהוא על הבטן ועל הגב ומביא אותם לפה. הוא מחייך וצוחק בקול רם ומדבר הרבה עם עצמו ואיתנו. הוא עדיין לא מושיט יד לחפצים שמציגים לו רק אם אני שמה אותם על הבטן שלו הוא לוקח אותם לפה גם באוניברסיטה המשחקים תלויים די קרוב אליו מרחק של 4 סנטים אז הוא תופס אותם ושם בפה האם עלי לתלות אותם גבוה יותר על מנת לאתגר אותו? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות גיל 4 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לשירה

דבי גרוס דולב
    18/02/2009

הי שירה
    נשמע לי שהתפתחותו של בנך תקינה. מגיל 4-5 חודשים מתחילים נסיונות ההתהפכות הראשונים, להם תוכלי לצפות בקרוב.
    חשוב שהתינוק ישהה גם בלי האוניברסיטה על מנת לאתגר התעניינות במרחב הרחוק יותר וליצור מוטיבציה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכול או "עצלן"?
    אימא של
    18/02/2009

שלום, למרות שנשאלו שאלות רבות בנושא וגם תשובות מפורטות נענו- אולי אוכל לתרום לאימהות בשאלתי הבאה: ילדי בן 5 וחצי חודשים. לא נולד פג אך נולד בתחילת חודש תשיעי ו- 2.2 ק"ג. רוב הזמן הוא נראה לי קפוא, גם על הבטן וגם על הגב. כמעט ולא נע. לפעמים משמחה או התרגשות מזיז רגליים. לא מצליח אף פעם להגיע עם הרגליים לפה (כמו שתינוק גמיש צריך לעשות). הוא מתהפך מבטן לגב (יותר נכון, נופל...). אנחנו עושים תרגילים כמו שהצעתם כאן כבר זמן מה אבל אני לא רואה שינוי. יש לציין שהוא מטופל בפיזיותרפיה בגין נטייה עם הראש לצד ימין מאז לידתו. אני רואה ילדים בגילו שכבר זזים לכול כיוון והרבה יותר פעילים. מודאגת. אגב, וחשוב מכול- האם הוכח הקשר בין מוטוריקה גסה לאינטיליגנציה?

לקביעת תור
    סגירה
    לא יכול או "עצלן"?

הוספת תגובה

• תגובה לאמא של

דבי גרוס דולב
    18/02/2009

הי אמא של
    אם כבר קראת תשובות בנושא זה , את בטח כבר יודעת מה תהיה תשובתי- אין תינוקות עצלנים, יש תינוקות שקשה להם. אני מאוד מאמינה במגע עמוק ובסוגים נוספים של תרגילים על מנת "להניע" תינוק לא תנועתי. אין ספק שלתינוק כזה יש קושי ספציפי מאוד אותו חשוב לאבחן ובו חשוב לטפל ולתרגל כל יום בבית. אי אבחון עלול ללוות את התינוק בהמשך התפתחותו ולהופיע בפנים אחרות.
    ישנן דרכי טיפול נהדרות אשר יודעות לתת מענה על הכך, כדאי לשקול אותן.
    בהצלחה רבה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק עם קושי רב מאוד בהרדמות
    רוית
    18/02/2009

בני בן 8 וחצי חודשים נרדם רק על ידי ניענוע על כרית על הברכיים וככל שהוא גדל הדבר נעשה קשה מיום ליום. אציין שהוא עדיין מתעורר פעמיים בכל לילה לפעמים יותר ולוקח מעל שעה להרדים אותו לאחר שאכל והוחלף .האם זה נורמלי? האם יש דרך לגמול אותו ? אגב ניסינו להשאיר אותו במיטה להרדם אבל הוא בוכה בכי קורע לב ולא מפסיק אודה על תשובתך רוית

הוספת תגובה

• תגובה לרווית

דבי גרוס דולב
    18/02/2009

הי רווית
    לבעיות הרדמות עצמאיות אין לי פתרון פלא חוץ מזה של הקניית הרגלים חדשים. הדבר ,ללא ספק, קשה לתינוק ולהורים ודורש החלטיות ועכביות אבל אינני רואה פתרון אחר.
    כשהתינוק עייף, לשים אותו במיטתו, להמשיך לגעת ולהרגיע, כשהבכי מתגבר, לקחת לידיים, להרגיע ולהחזיר למיטה וכך חוזר חלילה עד שהתינוק מתרגל. חשוב להתמיד ולא לבלבל את התינוק.
    אמהות מדווחות על ישפור תוך כשבוע, שבועיים.
    בנוסף, לעיתים, קושי כזה נובע מטונוס שרירים גבוה אבל את זה לא אוכל לאבחן דרך פורמט זה.
    בברכה ובהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    מאיה
    17/02/2009

הקטנה שלי בת חודשיים וחצי, בזמן האחרון שאנחנו מרימים אותה והיא עם הגב אלינו היא מנסה להתיישב, אני יודעת שאסור להושיב תינוק עד אשר הוא מתיישב לבד, אך הקטנה ממש מנסה להתיישב מושכת את הראש שלה קדימה כדי לנסות להתיישב ומתעצבנת כאשר אני מסדרת אותה עליי על מנת שלא תשב, האם זה תקין ? כמו כן, במהלך היום הקטנה במשך שעה על מזרן פעילות עם אוניברסיטה אני משתדלת להשכיב אותה על הבטן אך היא ממש מתרגזת היא שוכבת כ-5 דקות ואז מתחילה לבכות אז אני הופכת אותה על הגב. האם זה בסדר שהיא שוכבת 5 דקות לפחות 3 פעמים ביום או שצריך יותר ? (אני עושה לה את התרגילים לבטן בהמלצתכם שקראתי כאן). אודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• תגובה למאיה

דבי גרוס דולב
    18/02/2009

הי מאיה
    נסיונות התרוממות דרך הבטן אינם תקינים ומעודדים התישבות לא נכונה, חיזוק יתר של הבטן ומאמץ מיותר של הצוואר. עצתי היא לא לשים את התינוק במצבים שיעודדו זאת, לא להרים בזווית שתגרום לזה, להמעיט בשימוש בטרמפולינות ומיניהן ובכלל לא להשתמש במשטחים שאינם 180 מעלות. יש תינוקות שיש להם נטייה מוגברת לזה וזו גם יכולה להיות הסיבה לקושי לשכב על הבטן.
    כדאי לנסות לתרגל את התרגילים הבאים שמטרתם הפוכה- ליצור התעגלות וגם להרפות את הבטן כדי שקל יהיה לשכב על הבטן:
    1. בשכיבה על הגב להרים את הרגליים של התינוקת לכיוון הראש כשהטוסיק מורם גם הוא, הלוך חזור מספר פעמים ביום.
    2. לעשות סיבובים גדולים ואיטיים של האגן.
    3. לתרגל תנוחת ערסול סגורה ומכודררת ולהרבות בה במשך היום.
    4. להשכיב על הצד כשיד ורגל לכיוון הרצפה הנגדית ולנסות להשאיר שם ככל הניתן.
    בהצלחה ואשמח לשמוע איך הולך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי :(
    רוזה
    17/02/2009

שלום רב, בני בן 3 חודשים ו3 שבועות שוכב על הבטן די הרבה זמן 10 דקות עד 25 דקות בכל פעם מרים ראש יפה ולאחרונה גם מתחיל להרים את החזה נח בין לבין מניח את הראש. משחק יפה על הגב באוניברסיטה מושיט ידים לצעצועים מחייך מדבר המון צוחק בקול רם רק דבר אחד מטריד אותי כשמביאים לו צעצוע רק אם זה תלוי מעליו באוניברסיטה או אם אני שמה את זה ממש קרוב אליו אז הוא מושיט יד ותופס אם הצעצוע קצת רחוק אך עדיין בטווח הישג מבחינתו הוא לא מושיט יד האם זה תקין? האם זה עניין של גיל? וחוץ מזה רציתי לשאול עוד דבר האם הפעילויות שאני עושה איתו מספקות: מזרון פעילות אוניברסיטה קצת ספורט מתיחות בבוקר(מה שלמדתי בקורס עיסוי תינוקות) עיסוי פעם בשבוע טיולים בחוץ בעגלה ובמנשא קצת קצת בטרמפולינה רק לנוח אחרי האוכל אני מקריאה לו המון ספרים הוא אוהב וממש מקשיב משכיבה אותו הרבה על הבטן 10-25 דקות 5-6 פעמים ביום משחק על הגב אני משחקת איתו על הצדדים אודה לך על התשובה, שיהיה לך יום נפלא... מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    למה לא עונים לי :(

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דבי גרוס דולב
    17/02/2009

הי מיטל
    כשכל מרכיבי ההתפתחות טובים אבל חסר דבר קטן, אין מקום לדאגה. זה הגיל בו צריכה להתחיל הושטת ידיים וקשר עין יד ברור, יכול היות שאצל בנך זה יגיע מעט אחרי, המשיכי לגרותו לזה.
    מה שאת עושה איתו בהחלט מספיק, ואפילו אפשר גם לפעמים לא לעשות כלום... גם תינוק לבדו על המזרון בלי פעילות שוטפת זה בסדר וגם להשתעמם זה בסדר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רוזה
    17/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן פחות מ 8 חודשים שנעמד
    אמא ל-3
    17/02/2009

אומנם ילד שלישי אבל בדר"כ התחילו ללכת אצלי בסביבות גיל שנה. הילד נולד פג עדיין לא בן 8 חודשים ונעמד מחזיק כל דבר וממש נראה שאוטוטו מתחיל ללכת. מוקדם לי מידי, הוא פיצפון (אחוזן 7 בגובה ו 25 במשקל) ופתאום מין גוזל כזה עומד נראה לי ממש מוזר. להושיב אותו או לתת לו יד חופשית לעמוד? יש לציין שרק לפני שבועיים התחיל לזחול על 4, ומייד זה כבר לא מספיק לו. הוא נעמד בלול ומטפס על כל דבר כדי להעמד. אפילו עוזב מידי פעם יד..... מה עושים?

הוספת תגובה

• תגובה לאמא ל-3

דבי גרוס דולב
    17/02/2009

שלום לך
    זה אמנם מוקדם מאוד אבל קשה יהיה לך ולו למנוע זאת לחלוטין. מה שאת יכולה לעשות זה לא לעודד אותו לכך ולנסות לצמצם את המצבים מעודדי העמידה, לנסות להפוך למשחק את ההורדה מעמידה, אם הוא נעמד בעזרת גופך ליפול יחד חזרה לרצפה במעין משחק וכו.
    בנוסף חשוב לעודד אותו להמשיך ולזחול ולחזק את הזחילה ע"י זה שתקראי לו לבוא אלייך ממקומות מעט מרוחקים נטולי אביזרי עמידה, לצאת הרבה מהבית למקומות שאפשר שם לזחול.
    האם הוא מתיישב לבד? חשוב שיעשה זאת לפני שהוא נעמד, אם לא אז יכולה להיות לזה סיבה ברורה, אשמח לשמוע.
    בברכה
    ינוקט
    0582-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות
    שרה
    17/02/2009

שלום בתי בת 5חודשים ו 24 ימים היא מצליחה להתהפך מגב לבטן מושיטה יד לעבר חפצים כשהיא על גבה אבל אינה מעבירה חפץ מיד ליד עדיין לא התהפכה מבטן לגב וכשהיא על בטנה היא אינה מושיטה יד לעבר חפצים האם היא נמצאת באיחור התפתחותי ביחס להעברת חפצים וביחס ובהתהפכות מבטן לגב? מה צריך לעשות כדי לעודד אותה להעביר חפצים מיד ליד וכדי להתהפך מבטןלגב?

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• התהפכות

שירי קאשי
    18/02/2009

הי שרה,
    התהפכויות לרוב מתרחשות עד גיל חצי שנה. אתם מאוד קרובים לקצה הטווח אך במידה והיא מראה סימנים שהיא קרובה לכך זה בסדר. לעומת זאת אם היא אינה מרימה את הראש גבוה על הבטן, אינה מעבירה משקל בשכיבה על הבטן, אינה מנתקת יד אחת ונשענת על השניה הרי שמדובר כבר בעיכוב. גם לגבי העברת החפצים מיד ליד זה גבולי מבחינת הגיל.
    תרגילים:
    1. על הבטן על המרפקים טפיחות על השכמות , אחיזת השכמות והנעתן מצד לצד.
    2. על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה, ימינה ושמאלה. כך לומד להעביר משקל מצד לצד.לשלב שליחת יד לבועות סבון לסירוגין.
    3.. על הרצפה - בהמשך אחרי שתרגישי שהשלב הראשון מוכר יותר, כדאי לגרות את הושטת היד קדימה ולמעלה על ידי צעצוע כך שיעביר משקל ליד הנגדית. ניתן לעזור ולכופף במקביל את הרגל של הצד שאותו מגרים, ולאט לאט להניע את התינוק אל הגב.
    4.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    5.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    6.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה