פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התהפכות
    חסוי
    04/03/2009

ביתי בת 4 חודשים התהפכה מבטן לגב פעמיים רצוף לפני שבוע ומאז... כלום. כשאני שמה אותה על הבטן ב 95% מהפעמים היא לא ממש מעוניינת ומיד פותחת את הידיים לצדדים - כמו אווירון. כמה שאני מנסה להחזיר לה את הידיים למרכז היא מייד פותחת אותן נשארת עם הראש קצת למעלה ומורידה, מרימה ומורידה, עד שמתחילה להתעצבן. רק לפעמים היא מוכנה להשאיר את הראש למעלה להרבה זמן - כמה דקות טובות - עם הידיים במרכז - כך שיש לה את היכולת. האם זה תקין שהיא כל הזמן כמעט פותחת מייד את הידיים? קראתי שרשמת לכמה אמהות על זקיפות יתר של הגב? מה הכוונה? האם יכול להיות בגיל הזה דאגה למצב שכזה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• תדירות

חסוי
    04/03/2009

וגם... כולם אומרים "תראי שאת מתרגלת אותה מספיק על הבטן..." כמה זה מספיק? כמה פעמים ביום למשך כמה שמן זה נחשב "מספיק"?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחופית

דבי גרוס דולב
    04/03/2009

הי חופית
    קשה מאוד לתינוק להתמיד בשכיבה על הבטן כשהידיים "בורחות" לצדדים ולא מהוות עוגן ובסיס להרמת ראש נינוחה. תפיחת הידיים לא באה בגלל שהיא לא מעוניינת אלא בגלל קושי בכפיפת הכתפיים ואולי בזקיפת יתר. יש מקום ויש מצב לזקיפת יתר בעיקר בגיל זה.
    יחד עם זאת, את אומרת שביתך גם יודעת להיות על הבטן תוך השענות על המרפקים? אם כן, הרי שהיכולת קיימת. חשוב לשים לב למינונים של כל דבר, האם היא בעיקר באווירון או גם מבלה הרבה תוך השענות של המרפקים? אשמח לשמוע ולהמשיך בהתיחסותי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

חסוי
    04/03/2009

תודה על התשובה המהירה... אין לי ספק שאת רוב זמנה על הבטן היא מבלה בידיים פתוחות. 1. אבל מה זה בדיוק זקיפות יתר? זה משהו שעובר? זה משהו שצריך ללכת לבדוק אותו? 2. מה עליי לעשות על מנת לעזור לה לשמור את הידיים במרכז הגוף? אני כל הזמן מנסה להחזיר לה אותן למרכז הגוף, האם זה בסדר? האם עליי לעשות משהו נוסף? 3. כמה זמן היא אמורה להיות על הבטן ביום בגיל כזה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לחופית

דבי גרוס דולב
    04/03/2009

הי חופית
    1. זקיפת יתר היא מצב שבו עמוד השדרה והחלק האחורי של הגוף נוטה להקשתה ולהתקצרות במקום שיהיה רפוי ומעוגל. זהו מצב שראוי לתרגול אבל תחילה יש לאבחן אותו. לא כל מטפל מאבחן זאת וזה הרבה תלוי בנטייה המקצועית.
    2. על מנת ללמד להביא ידיים לקו האמצע צריך להרבות בהשכבה על הצד תוך הקפדה על יד עליונה לכיוון הרצפה, הדבר מלמד להרפות את הכתפיים ולהביאן אל קו האמצע.
    3. אין זמן מוגדר אבל חשוב שהשהייה על הבטן תלך ותגדל.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כף רגל נוטה כלפי פנים
    נעמה
    04/03/2009

בתי בת 13 שבועות. בגיל 11 שבועות הרופא אבחן שאחת מכפות רגליה נוטה כלפי פנים. האם תוכלי להסביר קצת על המצב או להפנות אותי למקורות מידע? האם ניתן לבצע טיפול במגע, פיזיוטרפיה? האם השכיבה על הבטן למעשה מנציחה את המצב מפני שמופעל לחץ על כף הרגל ולמעשה "מרגילה" אותה למצב העקום? תודה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה
    כף רגל נוטה כלפי פנים

הוספת תגובה

• תגובה לאופיר

דבי גרוס דולב
    04/03/2009

הי אופיר
    השאלה היא מקור הנטייה. זה יכול לנבוע מטונוס נמוך, ממבנה עצמות או שהמקור יכול לבוא מהירך. מקור הקושי יעזור לי לדעת את סוג הטיפול המומלץ.
    שכיבה על הבטן לא תנציח את המצב אבל חשוב לטפל, אשמח לשמוע אם ניתנה אבחנה על מקור הנטייה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון תינוקות
    לימור
    04/03/2009

היי, הבן שלי בן חודש וחצי... בחודש הראשון אכל תמ"ל סימלאק טופ 1, אחרי שבועיים בערך החלפתי למטרנה כי אמרו לי שמטרנה עושה פחות גזים , עכשיו שהוא עם המטרנה פתאום כבר מעל שבוע הבן שלי פרח בפנים יש חררה פצעים אדומים אמרו לי שאולי המטרנה לא טוב לילד עכשיו אני מאוד מתלבטת האם כדאי לחזור לסימלאק עם זה בסדר שאני משנה כל הזמן את האוכל יש אפשרות לשלב את שניהם או מה עדיף . תודה לימור

לקביעת תור
    סגירה
    מזון תינוקות

הוספת תגובה

• יכול להיות אי סבילות ללקטוז

אביבית
    04/03/2009

אצלנו הומלץ לעבור למטרנה ללא לקטוז באופן זמני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ללימור

דבי גרוס דולב
    04/03/2009

הי לימור
    אני ממליצה לפנות לרופא הילדים ולשאול אותו.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8 חודשים לא מוכן להרדם
    אלמוג
    03/03/2009

שלום, אני אב חדש לתינוק בן 8 חודשים כבר, ילד חייכן ואנרגטי, שאוהב לשחק לבד, עם בע"ח ולתלוש את כל העשבים בכניסה לבית. אין איתו כל בעייה, הוא אפילו לא בוכה כשהוא נופל. אבל... כאשר מגיעה השעה לישון...בלאגן! קצת רקע- הוא מתעורר בשעה 8:00, משחק ומטייל איתי וחוזר לישון ללא בעיה ב 10:00 לחצי שעה. הוא אוכל את הירקות שלו (כ-220גר') ב12:00 יונק וחוזר לישון ב12:30-13:00 שוב למשך 30-45דק'. הולך לישון שוב ב16:00. בשעה 19:00 הוא אוכל את הפירות (220גר'), יונק ונכנס לאמבטיהלכ-20 דק'. לעיתים רחוקות הוא נרדם במשך היום לתקופות של שעה-שעה וחצי ואז אין כמעט בעיות. בשעה 20:00 הוא "אמור להרדם" במיטה אבל... הוא צועק ומתהפך, נעמד ומטלטל את המיטה עד שאשתי מגיעה להרדים אותו בידיה. לאחר שנרדם היא מחזירה אותו למיטה ומיד הוא מתעורר וחוזר חלילה. זה יכול להמשך עד שעה וחצי, כאשר בלילה הוא מתעורר כל 3.5 שעות ואז מקבל ציצי ונרדם. אנחנו על סף שגעון וניסינו הכל, כולל לשים בגדים שלנו איתו. כל דבר מחזיק פעם אחת והוא לומד.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 8 חודשים לא מוכן להרדם

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    05/03/2009

הי אלמוג,
    נושא השינה הוא מורכב וקשה מאוד לייעץ מרחוק. יש הרבה עניין של ניסוי ותהיה בנושא זה. ייתכן ששעת ההשכבה בלילה הינה מוקדמת מידי בשבילו, ייתכן שהאמבטיה הסמוכה יחסית לשעת השינה דוקא מעוררת אותו ומקשה על ההרדמות. אצל כל תינוק יכולות להיות סיבות אחרות לקושי וכן פתרונות שונים שיעבדו אצלו. תנסו לשנות את השגרה ואולי תצליחו למצוא נוחסה שעובדת אצלו יותר טוב. ייתכן ששעה רגועה ועיסוי לפני השינה יועילו לו יותר. בכל מקרה אם ממשיך להיות קושי רציני בנושא כדאי לפנות למומחה בנושא שינה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה

מירי
    15/03/2009

שלום אלמוג, כל כך הזכרתה לי אותנו... גם אנחנו הורים לתינוק כמעט בן 8 חודשים עם תיאורים דומים מאוד. פנינו ליועצת שינה בשם שירה, מצאנו אותה באינטרנט. קיבלנו יעוץ והכל השתנה לטובה יחסית מהר. אנחנו עדיין בתהליך, אך כבר חשים בשיפור משמעותי. בנוסף קראנו ונעזרנו בספר של ד"ר אבי שדה "לישון כמו תינוק", אך היעוץ והתמיכה של שירה הם המשמעותיים כי לנו חשוב מאוד הליווי, לדעת למי לפנות ומה לעשות ומה לא לעשות. מאחלת לכם הנאה רבה מהבן המתוק שלכם. מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלושה וחצי חודשים
    אפרת
    03/03/2009

שלום רב ראשית רציתי לדעת מהם הציפיות מתינוק בגיל זה ( מבחינה התפתחותית כמובן....) שנית , בני ישן בלילה קרוב ל- 12 שעות ( טפו טפו ??) במהלך היום ישנו מחזור של שעה עירות , ושעה שינה ( פחות או יותר באופן קבוע ) האם זה תקין ? או שיש מקום לדאגה ? אשמח לתגובתכם ....

לקביעת תור
    סגירה
    בן שלושה וחצי חודשים

הוספת תגובה

• בן שלושה וחצי חודשים

שירי קאשי
    03/03/2009

הי אפרת,
    דפוס השינה של בנך נשמע תקין. תהני ממנו, לרוב בגילו עדיין לא ישנים לילה ארוך כלכך. בגילו היינו מצפים לראות שכיבה נוחה על כל הצדדים (בטן גב וצדדים), צריך להיות בעל יכולת להרים את הראש בשכיבה על הבטן ואת הרגליים בשכיבה על הגב. כפות הידיים צריכות להתחיל ולהפתח יותר ובהדרגה להיות פחות קפוצות ויותר פתוחות, הרפלקסים הפרימיטיבים (בינהם בהלה-מורו, קפיצת כף היד, סייף ועוד) צריכים להתחיל להטשטש ואפילו להעלם ולעומתם צריכים להכנס רפלקסים של שיווי משקל (בגילו נצפה לתגובה קלה כתוצאה משינוי במרחב אך כאמור כבר צריך לראות תגובה כלשהיא לאיזון הגוף), הידיים אמורות להגיע גם לקו האמצע ולהיכנס לפה, צריכה להיות חשיפה למרקמים ומגעים שונים. אולי אפילו ניתן להתחיל ולראות כיוון של תנועה לקראת התהפכויות (אצל חלק יש ואצל אחרים זה יכול לקחת עוד קצת זמן).

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הושטת ידיים
    ענבר
    03/03/2009

היי, רציתי לדעת מאיזה גיל מצופה מתינוק להושיט ידיים להורים שלו (לדוגמא כשבאים לקחת אותו מהמטפלת)? כמו כן, מתי אמורים להתחיל לעשות "ביי ביי" , להצביע על האור, ולחקות בעלי חיים? תודה מראש על העזרה..

לקביעת תור
    סגירה
    הושטת ידיים

הוספת תגובה

• הושטת ידיים

שירי קאשי
    03/03/2009

הי ענבר,
    כל הנושאים שהעלת הם נושאים שהטווח בו הם יכולים להתרחש הוא גדול מאוד. יש תינוקות שבגיל 7-8 חודשים כבר עושים מחוות ידיים ברורות ואפילו יכולים לחקות במעט את קהקולות שהוריהם עושים להם כמו למשל קולות של חיות ברמה מסויימת. יחד עם זאת זה יכול גם לקרות בגיל יותר מאוחר. לרוב מתייחסים לגיל שנה כגיל שעד אליו מחוות הידיים אמורות להתפתח. הושטת הידיים לכיוון ההורה יכולה להיות בגיל 7 חודשים אך גם חודשיים מאוחר יותר זה גם בסדר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שמונה חודשים
    הילה
    03/03/2009

שלום רב, ביתי בת שמונה חודשים(24/6) זוחלת מהמם יד ורגל נגדית מהר מאוד, למעלה מכמעט חודשיים היא בתהליך הזה. אני רואה סימנים ל עמידה על 6 אך טרם היא ממש מתייצבת, מכיוון שהיא איננה בשלב זה היא גם לא יושבת לבד. למרות שאני מושיבה אותה (ממש לרגע) והיא יציבה וזקופה ומחזיקה את עצמה קצת. מתי היא צריכה להתחיל את הזחילה על 6 ? ולהתיישב? אציין שבגיל 3 חודשים התפכה מהבטן לגב ובגיל 4 חודשים מהגב לבטן ...שלבי ההתפתחות שלה הם לפי הזמן.. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שמונה חודשים

הוספת תגובה

• תגובה להילה

דבי גרוס דולב
    03/03/2009

הי הילה
    התשובה נמצאת בגוף שאלתך, ביתך כבר מגלה סימנים לעמידת 6 ולאחריה מגיעה הזחילה. זהו תהליך שאורך קצת זמן וביתך כבר בדרך לשם. התישבות תגיעה לאחר שתהיה יציבה על 6 ובנתיים אני ממליצה בחום לא להושיב אותה, גם לא לזמנים קצרים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם אצל ילד בן שנה וארבע
    אושרית
    03/03/2009

שלום רב בני בן שנה וארבעה חודשים בשלושה שבועות האחרונים הוא נוטה להתעצבן מכלום ואני לא מצליחה להבין איך אני יכולה לעזור לו ולי לעבור את התקופה הזו יש כמה דברים שהוא עושה כמו לשרוט את עצמו בבטן כאשר הוא במקלחת ערום עד כדי כך שיש לו פצעים בבטן או לגרד את הראש גם עד כדי פצעים או שהוא מתעצבן ונושך את עצמו כאשר אני מנסה לוודא למה ומתי זה קורה זה יכול להיות מכל דבר אין משהו ספציפי שבגללו זה קורה גם לדוגמא אם הוא לא רוצה לישון במיטה או מתעורר באמצע הלילה הוא בוכה עד שהוא גורם לעצמו להשתעל עד שהוא מקיא אבל גם רואים שהילד מתאמץ להקיא אני ובעלי מנסים להחזיק אותו לחבק לנסות להבין מה הוא רוצה אך ללא הצלחה עד שהוא לא מגיע למיטה שלנו הוא לא נירגע מעבר לכך הילד מאוד קשור לאבא שלו כל היום הוא מחפש אותו מהרגע שאנחנו מגיעים מהגן ב16 עד19 שבעלי מגיע ומאותו הרגע הוא לא מוכן להיות אתי אם אני מנסה לעזור לו במשהו או להחזיק אותו הוא מרביץ לי ומזיז אותי כדי שאבא שלו יגיש לו עזרה יש לציין שבגן הוא מתנהג למופת לא מתעצבן ולא נושך לא את עצמו ולא ילדים אחרים אני באמת חסרת כל עצה ואנחנו לא יודעים איך להתמודד אולי אני לא מצליחה להבין מה הוא רוצה וזה אולי מתסכל אותו אך אני לא יודעת איך אני יכולה להתמודד עם זה אשמח לתושבה בהקדם תודה מראש

הוספת תגובה

• תגובה לאושרית

דבי גרוס דולב
    03/03/2009

הי אושרית
    מכיוון שמדובר בהתנהגות מעט יוצאת דופן ומכיוון שאינני עוסקת בתחום ההתנהגותי, אינני יכולה לעזור לך וממליצה להתיעץ עם מטפל התנהגותי או פסיכולוגי כלשהו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז
    אורטל
    03/03/2009

רציתי לדעת האם ניתן להבין אצל תינוק בן שנה ו 3 חודשים הפרעות של קשב וריכוז ? אם כן מהם הסיימנים המקדימים לכך , ומהי התנהגות מוזרה יתר על המידה כיצד אדע להבדיל בין התנהגות חרגיה כגון: עצבנות עקשנות לבין התנהגות של תינוק שזהו בעצם שלב רגיל ונורמלי בהתפתחותו אשמח לקבל תשובה ועצות בעניין תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז

הוספת תגובה

• תגובה לאורטל

דבי גרוס דולב
    03/03/2009

הי אורטל
    הפרעות קשב וריכוז מאובחנות בגיל הרבה יותר מאוחר. צריך להבחין בין טמפרמנט ןבין בעיתיות,
    עקשנות זה עניין של אופי וזהו גיל צעיר מאוד מכדי לבדוק ולשלול פתוליגיות ובכל מקרה קשה מאוד לתת אינדיקציות מדויקות לפה או לפה.
    אם את בכל זאת לא שקטה כדאי לשקול פנייה ואבחון עמוק יותר אצל איש מקצוע.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד
    קרו
    03/03/2009

שלום רב, בתו של אחי בת חמישה חודשים, אני מאוד מודאגת כי התינוקת ישנה רוב שעות היום וגם שינה מלאה בלילה.כלומר לאחר שנת לילה היא מתעוררת ב-7:30 בבוקר אוכלת נשראת ערה כשעה/ שעה וחצי כמובן אוכלת וחוזרת לישון שוב לשעה/ שעתיים ולפעמים יותר.... וכך הלאה.. האם דבר זה עלול להצביע על בעיה מסויימת. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מאוד

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

דבי גרוס דולב
    03/03/2009

הי קרן
    במקום לדאוג למה לא לפנות לרופא הילדים ולשלול בעיות? אינני יכולה לאבחן תופעה שכזו על גבי פורום, כדאי לפנות לרופא ולבדוק מולו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת - שעירות יתר לתינוקת שלי
    תיקי
    02/03/2009

לתינוקת שלי בת שנה ו3 חודשים יש שעירות יתר באשור הכתפיים והגב , היא מאוד בהירה לבנה ממש והשיער כהה יחסית האם יש מקום לדאגה ?? היא אוכלת תחליב חלב על בסיס סויה של סימילאק פעמיים ביום לא יותר . מה עושים ??

הוספת תגובה

• שיעור יתר

שירי קאשי
    03/03/2009

הי תיקי,
    לפי מה שאת מתארת זו נשמעת שעירות חריגה. אינני מתמחה בתחום זה ואני ממליצה להתחיל את הברור אצל רופא הילדים. סביר להניח כי הוא ישלח אתכם לבדיקות או יפנה למומחה בתחום (רופא עור או אנדוקרינולוג).

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודשיים
    קרן
    02/03/2009

שלום רב , התינוקת שלי בת 8 שבועות כאשר היא מאוד אוהבת לישון. זה אומר שהיא קמה רק לאכול כל 3 שעות ופעם ביום היא ערה לשעה עד שעתיים. האם זה נורמלי או שאני צריכה לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חודשיים

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

דבי גרוס דולב
    03/03/2009

הי קרן
    בגיל זה זה עדיין טבעי ונורמלי לישון הרבה שעות. לקראת גיל 3 חודשים נרצה לראות יותר שעות עירות וחיוניות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות יתר
    רותי
    02/03/2009

שלום ביתי בת חצי שנה. כבר מגיל חודש בערך היא מראה רגישות גבוהה למגע בפלג גוף עליון ובעיקר זרועות. היא מתפתלת, מאגרפת חזק את הידיים ומנסה להתחמק ממגע באיזור זה. אני עושה לה עיסוי כמעט כל ערב ואכן ישנו שיפור קל ברמת הרגישות (נראה כאילו מתרגלת למגע) אבל עדיין מראה חוסר נוחות רבה למגע באיזור זה. הדבר מתבטא גם בעת הלבשת חולצה- היא לא אוהבת חלק זה של לבוש.... לא מראה סימנירגישות דומים בשאר חלקי הגוף. האם להמשיך "להתעקש" ולתת מגע גם אם מתפתלת בחוסר נעימות או לעזוב אותה ולנסות שוב אח"כ? האם ישנן דרכים אחרות לטפל בנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות יתר

הוספת תגובה

• תגובה לרותי

דבי גרוס דולב
    03/03/2009

הי רותי
    רגישות יתר יש תחילה לאבחן ולבדוק שאכן בזה מדובר ולא במתח גבוה או טונוס גבוה. קשה לי לענות בלי לדעת במה מדובר בדיוק. בכל מקרה חשוב לטפל בסוגים שונים של מגע ולמצוא את שביל הביניים בין התנגדות התינוק לבין הצורך לתרגל ולא להפסיק.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן / הרמת ראש
    אלה
    02/03/2009

שלום, נעים מאוד, ביתי היום בת 3 חודשים ומתפתחת יפה למעט השכיבה על הבטן והרמת ראש. היא מאוד לא אוהבת לשכב על הבטן, מצליחה רק לכ 20 שניות ואז או מתעייפת או מתרגזת ובוכה. אני לא מיד מרימה אותה ונונת לה קצת זמן לנסות להתגבר אך לאחר כ 30 שניות אני לא מסוגלת לעמוד בזה, בייחוד אם גם כך היא כבר לא תתרומם אלא תמשיך לצרוח. שכמותיה די קפוצות (אמרו לי בטיפת חלב שיש לה טונוס שרירים קצת גבוה) והיא לא נותנת לי ליישר את זרועותיה (קשה לי להלביש אותה בגלל זה כי אמרו לי לא למשוך את זרועותיה בכוח). כאשר היא כן מרימה את ראשה היא עושה תנוחת "אווירון" עם זרועותיה ומאוד לא אוהבת שאני מעבירה לה אותן מתחת לכתפיים או קדימה. מצד שני היא כל הזמן מנסה להתיישב כאשר שוכבת על הגב או עלי. אני יודעת שלא מומלץ לשים אותה על טרמפולינה אך היא שוכבת עלי אנכית עם הפנים החוצה - האם זה מסוכן לעמוד השדרה שלה? איך אוכל לעזור לה להתקדם מבלי שנגיע לפיזיוטרפיה? תודה רבה מראש, אמא דואגת

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן / הרמת ראש

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן / הרמת ראש

שירי קאשי
    02/03/2009

הי אלה,
    כל מה שתארת אופייני לתינוקות עם זקיפות יתר בגב, ואצלכם יש קושי נוסף המכביד על הבעיה וזה הטונוס הגבוה. אין טעם להשאיר אותה לבכות על הבטן. לא רק שזה לא יעזור ללימוד השכיבה על הבטן אלא שבמקרה שלה זה גם עלול להביא להגברה של הטונוס. חשוב לעבוד על איזון טונוס השרירים, לעזור לה להגיע להרפייה ונינוחות ומשם לעבור להארכת שריר הגב ושכיבה נוחה יותר על הבטן. במקרה שלכם כדאי לעבוד ביחד עם מדריכה כיוון שהדקויות חשובות מאוד וצריך לעבוד בצורה שלא תעורר הפעלת יתר של השרירים אלא תביא לרגיעה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הושטת ידיים להרמה
    יעל
    02/03/2009

שלום בתי בת 8 חודשים עדיין לא עושה מחוות כלשהן. היא לא מושיטה ידיים לעברינו שנרים אותה או שניקח אותה לידיים. האם זה תקין לגילה? היא תינוקת חייכנית, ממלמלת הברות, צוחקת לעיתים, החלה לזחול לאחרונה זחילת גחון, שולחת ידיים לכל צעצוע או חפץ תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הושטת ידיים להרמה

הוספת תגובה

• תגובה לירדנה

דבי גרוס דולב
    02/03/2009

הי ירדנה
    אין מקום לדאגה.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה