מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כפיפות בטן ושינהשירה08/03/2009
שלום, בני בן 3 חודשים וחצי, מתהפך בטן גב וגב לבטן, ולאחרונה כשמרימים אותו מנסה להתיישה, הבנתי שזה ממש לא מומלץ אבל איך אפשר למנוע ממנו? גם כשהוא שוכב על הגב הוא מנסה בכל כוחו להרים את הראש כאילו הוא עושה חצי כפיפת בטן, כמו כן, הוא ישן אולי שעתיים במקרה הטוב במהלך היום ובלילה ישן 12 שעות עם 2 התעוררויות לאכילה.. האם הדברים תקינים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללי
דבי גרוס דולב08/03/2009הי לי,
שעות השינה של בנך נשמעות לי סבירות לחלוטין.
נסיונות התרוממות דרך שרירי הבטן אכן לא מומלצים וכדאי לנסות למנוע אותן:
1. בכל פעם שהוא עושה זאת ואת לידו הרימי לו את הרגליים לכיוון הראש כדי למנוע זאת.
2. להמנע לגמרי ממשטחים שאינם 180 מעלות כגון טרמפולינות למיניהן.
3. בשכיבה על הגב תרגלי איתו הרמת רגליים לכיוון הראש תוך תמיכה והרמה של הטוסיק גם כן, הלוך ושוב מספר פעמים, כמה פעמים ביום. תרגיל זה מאריך את שרירי הגב ומרפה את הבטן ובעצם עושה את הפעולה ההפוכה מזו שלו.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם האוכל...אתי08/03/2009
היי, ביתי בת חצי שנה ואינה מוכנה כלל לאכול את הירקות שאני מכינה לה , למרות שניסיתי כמה הרכבים שונים , מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאתי
דבי גרוס דולב08/03/2009הי אתי
פעמים רבות התחלת המוצקים מעט קשה עבור התינוק, מדובר בשינוי משמעןתי ולכן צריך להיעזר בסבלנות, להמשיך לנסות ירקות שונים, שילובים שונים ולדעת שזה ילך וישתפר עם הזמן.
בהצלחה
ינוקט
52-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות הילדאורטל08/03/2009
שלום רב! ברצוני לדעת האם בגיל שנה ו3 חודשים ילדי אמור כבר להתחיל לדבר בתודה מראש אורטל גולן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורטל
דבי גרוס דולב08/03/2009הי אורטל
התפתחות הדיבור הוא תהליך ממושך ,הדרגתי וארוך. בגיל זה אין עדיין דיבור ברור.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינאה בתינוקות חדשיםאביגיל08/03/2009
שלום רב, ילדתי הגדולה בת שנה ושמונה חודשים. לפני חודש וחצי נולדו לנו תאומים. כצפוי, הילדה הגדולה מקנאה מאוד באחיה החדשים. זה מתבטא בהתקפי זעם, הרבצה לכל מי שרק נמצא בסביבה ואין ספור נסיונות "להחטיף" לקטנים. בגן היא מרביצה ושורטת את הילדים. בנסיון לקבל תשומת לב, היא "מפרקת" את כל הבית. זורקת ושופכת דברים על הרצפה וכמובן שאינה נשמעת לבקשותינו ועושה דווקא. בנוסף, מאז שהתאומים הגיעו הביתה, היא מסרבת ללכת לישון, וכל ערב בזמן השינה, מתחיל סיפור הרדמות שגורר בכי וצרחות. לאחר שהיא כבר נרדמת, היא מתעוררת באמצע הלילה ושוב אנו מתחילים סיפור שנגרר שעה ויותר של בכי ואי רצון ללכת לישון. היא מבקשת לישון במיטה שלנו ואז מבקשת ללכת לישון במיטה שלה ושוב ושוב "מתזזת" אותנו במשך שעה (במקרה הטוב) ויותר. יש לציין שעד לידת התאומים לא היתה בהתנהגותה כלל אלימות. היא הייתה הולכת לישון ללא בעיות, וגם אם הייתה מתעוררת באמצע הלילה, הייתה מיד נרדמת חזרה ללא בעיות. הנחנו שנעבור תקופה לא קלה עם הילדה, אך לא היינו מוכנים להתנהגות כזו ולא קיבלנו כל ייעוץ או הדרכה לפני. למרות הבנתנו את מצבה הרגיש של הילדה ולמרות שאנחנו באמת משתדלים לתת לה את מלוא תשומת הלב והסבלנות, קורים מצבים בהם אנחנו מאבדים את הסבלנות, בעיקר בלילות כאשר היא מתעוררת וכולם עייפים ורק רוצים לחזור לישון (לא אפרט עד כמה קשה ומעייף הוא גידול תאומים...). הנושא המטריד אותנו בעיקר הוא השינה שלה. האם יש משהו שניתן לעשות בעניין? האם פניה לטיפול פסיכולוגי נכונה במקרה זה? מה ניתן לעשות על מנת לעזור לה ולנו? אשמח לקבל תשובה. אנחנו אובדי עצות ומאוד מתוסכלים מהמצב. תודה רבה אביגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינאה
שירי קאשי08/03/2009הי אביגיל,
הקנאה בתינוקות החדשים היא טבעית. יחד עם זאת חשוב גם לחזור למסגרת חיים שמאפשרת תפקוד. אני כן ממליצה לפנות לעזרתו של פסיכולוג ילדים. בינתיים תנסו (אני יודעת שקשה, אבל אם מתאפשר), שאבא יקח יום חופש ובמקום לשלוח את הילדה לגן לעשות איתה בוקר של כיף. או אחר הצהריים לקבל עזרה עם התאומים ולהתפנות ולתת לה זמן אישי רק שלה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מזריםלילך07/03/2009
שלום. יש לי ילד בן 10 חודשים. אצלנו במשפחה אין אחיינים ותינוקות ולכן בני כמעט ולא נחשף לילדים ותינוקות מאז שנולד. אינני עובדת והוא איתי בבית. לפני בערך 3 חודשים התחלתי לחשוף אותו עד כמה שניתן ליחלדים. גימבורי, ילדים של חברים וכו. ברוב המקרים לא נעים לו והוא מיילל. מדי פעם הוא בסדר אבל נראה שהוא מאוד חושש ומפחד כשרואה ושומע תינוקות וילדים. גם אם ילד או תינוק בוכה וצועק לידו, אפילו בגימבורי, הוא עלול לבכות פתאום מהעניין. לגבי מבוגרים העניין קצת שונה... גם פה הוא לא תמיד נינוח אבל הרבה פחות מאשר כשהוא רואה ילדים. לעיתים הוא נכנס למעין בכי וןלא עוצר. אני מנסה לנחם, לחבק וכו אבל זה נראה לי ממש מוזר. במקום שיגלה עניין בילדים הוא מפחד. אומנם הוא מסתכל עליהם ובוחן אותם מאוד אבל בה בעת גם חושש מהם. כבר כמה פעמים שלקחתי אותו לגימבורי ובכל פעם הוא לא ככ נהנה שם. הוא נדבק אליי, רוצה הרבה ידיים שם, ואם ילד עבר לידו ובמקרה צעק, כמובן לא עליו, הוא מייד מתחיל לבכות. ממש לבכות.אני בטוחה שכל ילד קצת חושש אבל אצלו זה נראה יותר מהנורמה... עד כמה שאני חושבת ויודעת. הוא גם מאוד תלותי בי. כשאנחנו בבית הוא זוחל אחרי לכל מקום, רוצה שאהיה לידו תמיד. למרות שאם אני שמה אותו עם הוריי או בעלי ואחיו אז הוא ישחק איתם בלי בעייה ולא יחפש אותי אבל כשהוא איתי לבד אז תמיד רוצה שאהיה לידו. הוא מפותח. כבר עומד והולך בעזרת רהיטים. לעיתים יש לי תחושה שיש לו משהו רגשי עדין מדיי. רציתי לשאול האם זה נשמע נורמלי או האם מחייב אבחון ואם כן היכן אוכל לעבור את האבחון?? תודה לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מזרים
שירי קאשי08/03/2009הי לילך,
קשה לדעת בודאות ללא אבחון מה הבעיה אבל זה נשמע כמו התנהגות אופיינית לתינוק שסובל מבהלה. כל התינוקות נולדים עם רפלקס מורו שהוא רפלקס הבהלה ובהדרגה עד גיל 3-4 חודשים הרפלקס אמור להעלם. לעיתים הרפלקס לא יוצא מהמערכת והתינוק ממשיך לסבול מבהלה שבגיל זה כבר אינה מתבטאת כמו אצל תינוק קטן בשליחת הידיים אלא בפחד מזרים, רגישות לקולות חזקים, למגעים שונים ובעצם יכולה להיות רגישות יתר לכל מה ששונה ממה שמכיר או כל מה שבעצמה מעט חזקה. הטיפול צריך להיות מאוד איטי ותוך רגישות יתרה לתגובת התינוק. אני ממליצה לעבור אבחון אצל מדריכת "צעד ראשון" ולטפל בקושי בעזרתה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יציבות כפות הרגליים בזמן עמידה.גלית07/03/2009
שלום רב, בני בן 7 חודשים כשאני מעמידה אותו אינו מצליח להחזיק את הרגלים חזק ויציב האם התפתחותו תקינה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלית
דבי גרוס דולב07/03/2009הי גלית
אין שום סיבה להעמיד תינוק כה צעיר ואין גם סיבה שיעמוד חזק ויציב לפני שהגיע בדרך הטבעית לעמידה. אני ממליצה להפסיק להעמיד ולחכות בסבלנות שיגיע לשלב מתקדם זה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרני תינוקותטל07/03/2009
שלום, האם ישנה חשיבות לכך שלמזרן תינוקות יהיו 2 צדדים: קשיח וגמיש? על מה כדאי לשים לב בבחירת מזרן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטלי
דבי גרוס דולב07/03/2009הי נטלי
לצערי אינני מבינה בתחום זה אבל אולי תקבלי תגובות מאמהות אחרות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת 6.5 חודשיםמרב06/03/2009
ביתי בת 6.5 חודשים . התחילה להתהפך לראשונה 5.5 חודשים, אפשר לומר שלכל הכיוונים היא ממש התחילה 6 חודשים. היא מתהפכת גם מבטן לגב וגם מגב לבטן. היא גם נשענת על הצד המון זמן ואפילו ישנה כך בלילה. סיבוב ציר איננה עושה עדיין, אני מנסה לעודד אותה עם צעצןע להסתובב אך היא בוכה מתעצבנת ומתהפכת. האם בגלל שההתהפכויות התחילו מאוחר אז גם סיבוב הציר יבוא מאוחר??????? כאשר אני נותנת לה קונטרה עם הרגליים היא מצליחה "לזחול" יפה. דוחפת עם הרגליים חזק מאוד. מה עליי לעשות? פשוט להמתין ... כי נראה שהיא עושה הכול תקין, בבקשה עידוד והנחיות. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למרב
דבי גרוס דולב07/03/2009הי מרב
ביתך עדיין צעירה מכדי לדאוג לעניין הזחילה. יתכן שהזחילה תתעכב קצת בגלל שההתהפכויות התחילו לא מכבר אבל יכול גם להיות שלא. המשיכי לעודד אותה לסיבוב סביב ציר ותני לה זמן.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה סיבוב חצי ציר?????
שני09/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי אמר סיבוב חצי ציר????????
מרב09/03/2009בכל מקרה זה אומר שהיא מסתובבת לא כמו שעון מ 12 עד 12 אלא רק עד 6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההופס...התכוונתי סיבוב ציר
שני10/03/2009בכל מקרה תודה על ההסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפעלת תינוקרוזה06/03/2009
בוקר-טוב, רציתי לדעת האם הפעלה מרובה של התינוק יכולה לגרום נזק כולשהו?להפיראקטיביות למשל? יש לי תינוקת בת כמעט 5 חודשים מגיל 3 חודשים היא הייתה ביוגה לתינוקות למשך חודשים שיעור פעם בשבוע ובנוסף תירגלתי איתה כל יום את התרגילים בבית ,וגם הייתי איתה בחוג עיסוי תינוקות ואני עושה לה כל יום מסז בשעות הערב. הילדה מאוד פעילה ואני גם די מפעילה אותה הרבה תרגילים ,מסזים כדור פיזיו לאחרונה אמרו לי שהיא נראית היפראקטיבית אני מאוד חוששת שאולי עשיתי טעות? אודה לתשובה מהירה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירה
דבי גרוס דולב06/03/2009הי שירה
תחילה, זהו גיל מאוד מאוד מוקדם מכדי להגדיר היפראקטיביות. ישנם תינוקות פעילים יותר או פעילים פחות אבל בהחלט לא ברמה פתולוגית.
חשוב להפעיל את התינוק אבל חשוב גם לתת לו להיות סתם כך, ללא פעולה ולא להציף את חושיו יתר על המידה.
הפעלתנות של ביתך לא חייבת להיות תוצאה של ההפעלות שלך אבל שימי לב לזה שאין צורך בהפעלה מתמדת ושווה לשקול להוריד מעט מההפעלות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה בעגלהסמדר05/03/2009
בני בן כמעט 7 חודשים עולה לעמידת שש ומתנדנד קדימה אחורה וכמעט יושב לבד וגם זוחל על הגחון. הבעיה היא שהוא לא מוכן לשכב בעגלה וכשאני מרימה את המושב הוא דוחף עם המרפקים מושך את המגש ומתיישב. השאלה אם אפשר פשוט להרים לו את המושב לישיבה של כמעט 90 מעלות או להמשיך לקחת אותו עם מנשא (שוקל 9 ק"ג). אשמח לשמוע תגובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסמדר
דבי גרוס דולב06/03/2009הי סמדר
את בהחלט יכולה להושיב את בנך בעגלה עכשיו, שהוא כבר כמעט מתיישב לבדו.
בברכה
דבי גרוס דולב. מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 חודשיםעידית05/03/2009
שלום, הבן שלי בן חמישה חודשים ושבוע, עדיין לא מתהפך. בשכיבה על הגב הוא מניף את רגליו למעלה ואוהב לשכב על הצד (ככה הוא גם יונק) אך עדיין לא מתהפך לבד לגמרי... שאלתי היא אילו סימנים מקדימים יש להתהפכות מבטן לגב? כרגע נראה לי שזה בכלל לא באופק. בנוסף, אני שמה לב שכאשר הוא במנשא (מנשא מערבי) עם פניו החוצה הוא נוטה לכופף את גופו ולרכון קדימה, ואינו יושב זקוף. האם זה מעיד על קושי מסוים? תודה, עידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 חודשים
שירי קאשי05/03/2009הי עידית,
רק מהתאור של אופן ההשענות שלו במנשא קשה לקבוע האם קיים קושי מוטורי. בכל מקרה שלב ההתהפכויות אמור לקרות עד גיל חצי שנה כך שיש לו עוד זמן. בשלב הזה כדאי לשים לב לכך שהוא בכיוון:
בהתהפכות מבטן לגב צריל לראות יכול שכיבה על הבטן, הרמת ראש, השענות על מרפקים, השענות עם ידיים ישרות, העברות משקל מצד לצד, ניתוק יד אחת.
בהתהפכות מגב לבטן כדאי לראות שהוא מניף רגליים באויר, מעביר משקל מצד לצד ואולי גם מגיע לשכיבה על הצדדים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותמאיה04/03/2009
שלום התינוקת שלי בת 3 חודשים, לאחרונה מרדימה את עצמה כאשר היא מכניסה את היד לפה לפעמים אגודל ואצבע ולפעמים רק אגודל, בלילה האחרון היא התעוררה (היא כבר ישנה לילה שלם, חמסה חמסה) וניסתה להרדים את עצמה שוב ע"י מציצת האצבע/ האגודל, העניין הוא שלפעמים היא עושה זאת ממש באגרסיביות ובלילה האחרון היא כמעט נחנקה מזה זו פעם ראשונה שזה קורה. אני מנסה תמיד להרדים אותה עם המוצץ בעריסה אך היא מעדיפה את האגודל/ האצבע ומהמלצות קודמות שלכן אני לא מונעת זאת ממנה. השאלה היא האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת ששכחתי לשאול
מאיה04/03/2009אני מניחה אותה כל יום במשך שעה עד שעה וחצי על מזרן פעילות עם אוניברסיטה ומוזיקה של בייבי אינשטיין, מידי פעם שוכבת לידה ומחייכת ומדברת איתה. איזה משחקים נוספים אני יכולה לשחק איתה ? היא יודעת להעסיק את עצמה יפה בדרך כלל אבל לפעמים אני קוראת כאן אימהות שמשחקות עם התינוקות שלהם ואני תוהה מה כבר אפשר לשחק עם הבייבי הרי היא כל כך קטנה ואין יותר מידי מה לעשות . יש הצעות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למאיה
דבי גרוס דולב05/03/2009הי מאיה
את התינוק אפשר להניע בצורות שונות על המזרון, לעשות עיסוי, לקדלם ולשיר לו וסתם לשחק משצקים לא מוגדרים כיד הדמיון הטובה עלייך.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למאיה
דבי גרוס דולב05/03/2009הי מאיה
אני מניחה שעם הזמן תלמד ביתך את עוצמת מצצית האצבע. בכל מקרה האצבע שלה קצרה מכדי להגיע לקנה הנשימה, היא בטח גירתה את רפלקס ההקאה, מקווה שיסתדר במהרה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 7 חודשיםשמרית04/03/2009
שלום! בתי בת 7 חודשים, וכרגע מתהפכת אך ורק מהבטן לגב בצורה חופשית (בשבועיים האחרונים החלה ממש לעשות זאת בקלילות, ואילו כבר בגיל 4 חודשים ביצעה התהפכות ראשונה אשר חזרה על עצמה לעתים רחוקות). כמו כן, אינה זוחלת (אלא רק כאשר אנו נותנים לה קונטרה לרגליים עם הידיים שלנו), ואינה מבצעת סיבוב על ציר. שוכבת יפה על הבטן, מסוגלת לשחק כך דקות ארוכות, ואף מושיטה יד לצעצועים כשהיא על הבטן. האם יש מקום לדאגה? נראה כאילו הינה באיחור מבחינת שלבי ההתהפכויות וזחילת הגחון... תודה מראש! שמרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשמרית
דבי גרוס דולב05/03/2009הי שמרית
לפני הזחילה ולפני הסיבוב סביב ציר אני רוצה לראות התהפכות מגב לבטן. חשוב שההתפתחות המוטורית תתרחש לפי שלבים ושלא יהיה דילוג על שום שלב.
בואי נבדוק אם ביתך בדרך לשם, האם היא מביאה את עצמה לשכיבה על הצד? מניפה רגליים בשכיבה על הגב? יודעת לשכב לבד על הצד?
אם שלושת המרכיבים האלה קיימים הרי שהיא בדרך להתהפכות מגב לבטן, אם לא שווה לבדוק למה ולעזור לה מעט.
מחכה לתגובתך
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת שבעה חודשים
שמרית05/03/2009תודה על תשובתך. היא מניפה רגליים בשכיבה על הגב, אך אינה מביאה את עצמה לשכיבה על הצד, וגם לא נשארת על הצד אם אני משכיבה אותה כך (שואפת לחזור לגב תמיד). היא עושה מן חצי סיבוב כזה עם הראש והגב כלפי אחורנית אך אינה מסתובבת עם כל הגוף לצד. האם היא "בדרך" לסיבוב או שהיא צריכה עזרה? וכמובן, האם יש תרגילים ספיציפיים לעזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשמרית
דבי גרוס דולב05/03/2009הי שמרית
בצוך תשובתך נמצאת התשובה למדוע לא מתהפכת ביתך מגב לבטן. כנראה שיש לה נטייה של הקשתת הגב במידה מסוימת ואין בגופה את מידת ההתתעגלות הרצויה להניף רגליים, להעביר משקל לצד הגוף וע"י כפיפה לסיים בהיפוך.
תרגילים:
1. להרבות בהשכבה על הצד, כדי להשאירה שם להביא יד ורגל עליונה לכיוון הרצפה ולהוסיף טפיחות על הכתף המתנגדת.
2. לחבר שתי כפות ידיים ושתי כפות רגליים לכדי כדור ולגלגל מצד לצד עד הרצפה. לסיים מידי פעם בהיפוך.
3. לקפל ברך ולהביא אותה לצד הנגדי עד הרצפה, עם היד השנייה לתת טפיחות לכתף הנגדית (זו שמושכת לאחור) לכדי התעגלות.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות של בן חודש ושבועhadasusha04/03/2009
היי, בני בן חודש ושבוע, נראה כי כן מגיב לקול שלי ושל בעלי, מסתכל בפנים שלנו כשאנחנו משמיעים קול, אבל הוא לא מחייך אלינו. אם הוא רעב אז הנוכחות שלי מעוררת אצלו חוסר שקט והוא משמיע רעשים וקולות של רעב. כשהוא מרגיש שאני בסביבה. באיזה גיל עליי לצפות לחיוך מצידו? האם התגובות האחרות מספיקות לגיל זה? האם נורמלי שעדיין לא מחייך אלינו כלל? (מתוך שינה כן מחייך) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לhada...
דבי גרוס דולב04/03/2009שלום לך
התחלת חיוך יכולה להגיע בגיל חודש וחצי ועד גיל 3 חודשים לערך, כך שאין מקום לדאגה, החיוכים מתוך השינה אינם חיוכים רצוניים אלא פעולת שרירים בלבד.
אם את מניקה הרי שנורמלי לגמרי שבנך יביע רצון לאכול עכב קירבתך, הוא מרגיש את האוכל והקירבה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבת שלי התחילה לחייך רק...
אמא04/03/2009בגיל חודשיים. אין לך מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מכניס חפצים לפה - ייתכן שהוא חווה טרואמה?מיטלי04/03/2009
שלום,
התינוק שלי בן 10 חודשים. לפני כחודשיים שמנו לב כי הוא חדל להכניס חפצים לפה. עד אז הכל נכנס לפה ופתאום רק פה ושם הוא מכניס חפצים לפה. כמובן שגם אוכל הוא לא מכניס לפה לבד (מדי פעם עוגיה או איזה ירק אבל בדרך כלל כלום). הוא זוחל גחון אלכסון אחד ועומד, התפיסה שלו בידיים מצויינת כולל תפיסת פינצטה, העברת חפצים מיד ליד, מגע בחפצים רק עם האצבע ועוד. אני ממש מודאגת כי אני חושבת שהוא אמור לאכול כבר לבד ואני יודעת שהשלב האוראלי נמשך עד גיל 3. ייתכן שהוא חווה טרואמה ? מה לעשות ?
תודה מראש
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפצים לפה
שירי קאשי05/03/2009הי מיטלי,
זה טבעי שהכנסת החפצים לפהפוחתת עם הגיל. לא אצל כל הילדים זה נמשך כל כך הרבה זמן וזה בסדר. היכולת של אחיזת חפצים קיימת אצלו כיוון שציינת שאוחז יפה פינצטה ולכן ייתכן שהקושי שלו הוא דוקא חושי וקשור במרקם של האוכל שמפריע לו במגע.
קושי מוטורי ברור קיים בנושא הזחילה. זחילת הגחון עדיין אינה מאורגנת ובגילו היה רצוי שכבר יהיה מיומן בזחילה על שש. אני ממליצה מאוד לאבחן את התקדמותו המוטורית אצל מדריכה וגם להעלות את הקושי עם האוכל על מנת לקבוע האם קיים קושי חושי או אחר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)