מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסיק להרים ראשנשר17/02/2009
שלום, בני בן 4.5 חודשים. שוכב יפה על הבטן, מרים ראש יפה ולאחרונה התחיל להשען על ידיו בעת שכיבה על הבטן, ולהתהפך מהגב לצדדים. לאחרונה היה חולה במשך שבוע ומאז בשכיבה על הבטן לא מרים ראש - פורש את ידיו לצדדים וקשה לו להתרומם כך, והפסיק להתהפך... מה עושים? מתחילים הכל מחדש או שכישורים אלו יחזרו כשיתחזק? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסמדר
דבי גרוס דולב17/02/2009הי סמדר
מחלה באמת גורמת לפעמים לרגרסיה בהתפתחות וזה נורמלי, גופו יתחזק ובוודאי יחזור ליכולות הקודמות שלו. אם לא אני פה..
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שירי שאלה בבקשה...רוזה17/02/2009
שלום רב, בני בן 3 חודשים ו3 שבועות שוכב על הבטן די הרבה זמן 10 דקות עד 25 דקות בכל פעם מרים ראש יפה ולאחרונה גם מתחיל להרים את החזה נח בין לבין מניח את הראש. משחק יפה על הגב באוניברסיטה מושיט ידים לצעצועים מחייך מדבר המון צוחק בקול רם רק דבר אחד מטריד אותי כשמביאים לו צעצוע רק אם זה תלוי מעליו באוניברסיטה או אם אני שמה את זה ממש קרוב אליו אז הוא מושיט יד ותופס אם הצעצוע קצת רחוק אך עדיין בטווח הישג מבחינתו הוא לא מושיט יד האם זה תקין? האם זה עניין של גיל? וחוץ מזה רציתי לשאול עוד דבר האם הפעילויות שאני עושה איתו מספקות: מזרון פעילות אוניברסיטה קצת ספורט מתיחות בבוקר(מה שלמדתי בקורס עיסוי תינוקות) עיסוי פעם בשבוע טיולים בחוץ בעגלה ובמנשא קצת קצת בטרמפולינה רק לנוח אחרי האוכל אני מקריאה לו המון ספרים הוא אוהב וממש מקשיב משכיבה אותו הרבה על הבטן 10-25 דקות 5-6 פעמים ביום משחק על הגב אני משחקת איתו על הצדדים אודה לך על התשובה, שיהיה לך יום נפלא... מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שירי קאשי18/02/2009הי,
נתחיל מכך שהושטת הידיים רחוק במיוחד תוך כדי שכיבה על הבטן המצריכה יכולות של העברות משקל, השענות על יד אחת ושחרור היד המושטת היא יכולת שבדרך כלל אין בגיל זה. לחלוטין לא מדובר עדין במרכיב חסר וזה עניין של זמן עד שילמד. לעומת זאת הושטת הידיים למעלה בשכיבה על הגב היא הרבה יותר קלה ולכן את המיומנות הזו הוא כבר רחש. סביר להניח שבמהלך החודש הקרוב הוא גם יתחיל לעשות זאת בעת השכיבה על הבטן. מעבר לכך את עושה איתו פעילויות רבות ומגוונות היוצרות גירויים מסוגים שונים וזה נפלא. איני יודעת האם זה קורה אצלכם, אך חשוב לשים לב שלא מעמיסים יותר מידי ונותנים לו גם זמן של שקט ומשחק עצמי. המשיכי כך, נראה כי הוא בהחלט בכיוון הנכון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בזמן החלפהדנה17/02/2009
ליאל בת שנה (בדיוק היום) לאחרונה החלה לבכות כשמחליפים לה או מלבישים אותה... היא בוכה ומתנגדת ואפילו בורחת תוך כדי ההחלפה. ניסינו לדבר באסרטיביות ,אך היא חושבת שזה משחק וצוחקת. ניסיתי להסתכל לה בעיניים ולהסביר לה בשקט וברוגע שעכשיו מתלבשים והיא לא יכולה להשאר ערומה. ניסינו להסית את תשומת ליבה ומחליפים לה תוך כדי ששמים לה טלויזיה, נותנים לה משחק ביד כלום לא הולך! היא ממש מתנגדת ובוכה... האם יש פתרון או פשוט לקבל את זה שמעכשיו ההחלפות וההתלבשויות יהיו מן מלחמה קטנה כזו? אגב לא נראה שיש לה איזשהו קושי במגע, כך שלא נראה לי שזאת הסיבה.. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בהחלפה
שירי קאשי17/02/2009הי דנה,
הבכי פרט לבעיה חושית וקושי במגע (שאת חושבת שאינם קיימים אצל ליאל) יכול גם לנבוע בקושי במעברים. ישנם ילדים שיש להם רגישות לכל מצב של שינוי. זה יכול לקרות בזמן החלפת בגדים, יציאה מהבית, שינה, פרידות (מהורים אך גם מגננת או חברה) ובאופן כללי מכל שינוי בשגרה לה היא רגילה. תנסי לשים לב האם יש לה קושי בחלק מהדברים הללו וזה יכול להיות הגורם לתופעה. בכדי להתמודד אין פתרונות קסם, ומה שעובד אמל אחד לא תמיד יעבוד אצל אחר. צריך לעזור לה להפוך את זמן ההחלפה ליותר נעים. ניסית בדרכים שונות, אני ממליצה לנסות עם בועות סבון. לילדים יש נטייה להתהפנט מהן ויש סיכוי שפחות תרצה לברוח. תני לה גם להחזיק את המקל או הבקבוק סגור. אני מכירה ילדים רבים שאצלהם זה עבד. בכל מקרה בהצלחה ואני מקווה שזה יעבור מהר...
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש אסימטריענת17/02/2009
בני בן 4 חודשים וכיוון שישן בלילה בהטיה לצד ימין ראשו קיבל צורה אלכסונית.(מעיכות) מהתייעצות עם רופאים שראו שאין לו בעיה להטות את ראשו לשני הצדדים המליצו לשים אותו הרבה על הבטן. אני כבר יותר מחודש שמה אותו כמה שאפשר על הבטן ומחזקת לו את ההטיה לצד שמאל אך לא נראה שינוי וכיוון שבלילה הוא חוזר לצד השטוח העניין רק מחמיר אני מודאגת מאוד מהמראה המעוות. ניסיתי להתייעץ עם עוד רופאים אך כל אחד אומר משהו אחר ונראה כי אם לא מדובר במשהו בריאותי זה ללא ממש אכפט להם. רופא אחד אמר לי שזה יתיישר לבד ורופאה אחרת אמרה שרק אם יהיה הרבה על הבטן. שאלתי היא האם ישנן עוד אפשרויות לטיפול בנושא והאם נתקלת במקרים כאלו ואכן זה מתיישר אם כן מתי? אשמח לעזרתך. בתודה מראש ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש אסימטרי
שירי קאשי17/02/2009הי ענת,
נתחיל מכך שזו תופעה שכיחה מאוד ויותר חשוב שזה עובר. עיוות צורת הגולגולת מלחץ מתמשך על צד אחד לרוב חולף לאחר מספר חודשים שהתינוק כבר אינו שוכב רק על צד זה. ניתן לעצור את התהליך בשלב זה במידה ותצליחו להגיע לאיזון בשהיה על שני הצדדים. הדרך האפקטיבית ביותר היא אכן שכיבה עם הראש מופנה כל פעם לצד אחר (בעיקר על הבטן אך יש להקפיד שגם על הגב). הטייה כזו של הראש לרוב מלווה גם בקושי תנועתי יחסי של צד אחד של הגוף ובמידה וזה המצב ניתן להתאים תרגילים גם לכך. אני בטוחה שהאסטטיקה מפריעה לך בשלב זה ולכן אני ממליצה להמשיך עם המלצות הרופאים ואפילו במהלך הלילה לקום ולסובב את הראש לצד שני. אם זה לא מתאפשר אז לפחות להרבות בכך במהלך היום. בכל מקרה גם אם לא תגיעי לתוצאות חשוב לזכור שאכן מדובר רק בבעיה אסטטית ושהיא תחלוף מעצמה בהמשך. לרוב לאחר שהתינוק גדל ומתחיל לזחול ולשבת וראשו כבר אינו מונח כל היום על המשטח. אני מקווה שהצלחתי להרגיע אותך ובמידת הצורך את מוזמנת גם להתקשר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטן ותפיסת חפציםחגית16/02/2009
שלום, בתי עוד כשבוע בת 4 חודשים (נולדה לפני הזמן, בשבוע 35) ועדיין לא נינוחה על הבטן. היא יכולה להיות מס דקות (עד 5 דקות) בלא לבכות ואז מתחילה להתלונן, עד שממש בוכה ופורסת ידיים לצדדים. היא מרימה ראש, אבל לא לפרק זמן ממושך, נראה כאילו קשה לה להרימו לפרק זמן ארוך. אנחנו עובדים איתה על תרגילים להגמשת הגב על פי המומלץ באתר, ראינו שיפור, אבל עדיין היא בוכה בכל פעם ששמים אותה על הבטן, במיוחד אם היא עייפה, אז כבר מהרגע הראשון היא בוכה. איך מעודדים אותה להשאר יותר על הבטן? האם זו בעייה התפתחותית בגילה? כמה זמן מומלץ לשים אותה ביום על הבטן ולאיזה משך היא אמורה להגיע בלי להתלונן? בנוסף, היא גילתה את אצבעות הידיים, מכניזה אותן לפיה, אך לא תופסת חפצים, רק כשאני שמה בכף ידה צעצוע היא תופסת, אבל לא נראה שהיא ממש מודעת לצעצוע בידה ומניפה אותו במקריות. כשמרימים את הרגליים עד לקו האמצע, היא לא מעלה את הידיים אוטומטית לקו האמצע- האם יש קשר? מה הגיל בו זו כבר בעיה התפתחותית? איך ניתן לשפר את תפיסת החפצים? אשמח לעיצות בנושא תודה רבה חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחגית
דבי גרוס דולב16/02/2009הי חגית
אני ממליצה להמשיך בתרגילים אותם למדתם בפורום זה, אבל- אם התרגילים אינם עוזרים חשוב לאבחן ביתר דיוק את הקושי. תרגילים אלה מיועדים לקשיים הנפוצים ואם אינם עוזרים יש לזהות את הקושי הספציפי של ביתך. אין זמן מוגדר מומלץ לשכיבה על הבטן אבל זה צריך להיות זמן הולך וגדל והנינוחות צריכה לגדול גם היא.
הבאת הידיים לקו האמצע יכולה להיות קשורה לאותו קושי אבל יכולה להיות קשורה גם לקשיים אחרים כגון טונוס שרירים לא מאוזן. תחשבו על האפשרות של אבחון אישי כאופציה לעזור לביתכם.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכיבה על הבטן ותפיסת חפצים
חגית16/02/2009תודה דבי, לגבי אבחון- אני אכן שוקלת, אחכה קצת לראות אם אכן יהיה שיפור במהלך השבוע-שבועיים קרובים ולפי זה נחליט. האם העובדה שהיא עדיין לא נינוחה על הבטן ואיננה תופסת חפצים נחשבת לעיכוב על פי גילה? מתי זה מתחיל להוות בעיה? תודה שוב חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לחגית
דבי גרוס דולב16/02/2009הי חגית
אי שכיבה על הבטן מהווה גורם לעיכובים התפתחותיים והיא אבן דרך אותה אנו רוצים לראות בגיל זה. אין נקודת זמן מוגדרת בה זה מתחיל להיות בעיה אבל חשוב לטפל בזה ולסייע כבר בשלב זה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חגית17/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה הולכת אך לא יושבתתמי פלר16/02/2009
שלום רב, ילדתי בת ה 10 חודשים זוחלת, עומדת יציב והולכת "מסביב" כבר כשלושה חודשים, אך לא מצליחה לשבת. כאשר היא בעגלה או בכיסא בטיחות היא מושכת עצמה למצב ישיבה תוך החזקה עם הידים, אבל על משטח - שטיח, רצפה וכו' היא לא מצליחה לשבת אפילו לשניה. הילדה פעלתנית וחייכנית. כאשר מנסים להושיב אותה זה נראה שהיא ממש לא מבינה מה רוצים ממנה. ניסיתי להתייעץ ב "טיפת חלב" . ראו את הילדה שם כבר אחות ורופא ללא מענה. כרגע הפנו אותי לפיזיוטרפיסטית של "טיפת חלב" אבל אין להם תורים פנויים... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתמי
דבי גרוס דולב16/02/2009הי תמי
צר לי לשמוע שבטיפת חלב לא קיבלת מענה לדבר שהוא דווקא כן חשוב וכן יש לתת עליו את הדעת, אבל זה כנראה תלוי בתפיסה. לפי תפיסתי, תינוק שכבר נעמד אך איננו מתישב ואף מתקשה לשבת כשמושיבים אותו, יש לו בעית תנועה מסוימת. במקרים רבים הבעיה היא חוסר תנועתיות של עמוד השדרה או זקיפת יתר . זקיפת יתר מסייעת מאוד בעמידה בגיל מוקדם אבל מקשה על התישבות שכן התישבות דורשת כפיפה של הגב ותנועתיות בעמוד השדרה.
זוהי רק הנחה, בלי להכיר את התינוק קשה יהיה לתת תרגילים ספציפיים. כדאי אולי לשקול פנייה למדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל אבחון מדויק ותרגילים לתרגל עם ביתך על מנת שקושי זה לא ילווה את התפתחותה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקשורת ראשונית בשתי שפותרוני16/02/2009
הי, רציתי לשאול האם כאשר מתחילים לתקשר עם תינוק (כיום הוא בן 10 ימים) בשתי שפות (עברית ורוסית) כלומר להקריא לו סיפורים ושירים ולדבר עימו גם ברוסית זה עלול ליצור בעיה בהמשך (מבחינת התפתחות קוגנטיבית, אוצר מילים בעברית וכ"ו) תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפות
שירי קאשי16/02/2009הי רוני,
אינני מומחית להתפתחות השפה, אך מנסיוני כאשר מדברים לילד בשתי שפות לרוב צפוי עיכוב כלשהו מבחינת תחילת הדיבור אך יחד עם זאת הוא לומד לקלוט שפות וכשהוא מתחיל לדבר הוא כבר שולט בשתי השפות יחדיו. בסופו של דבר גם אם יש עיכוב בתחילת הדיבור הרי שהוא ישלים את הפער במהרה ובסופו של דבר השפה תתפתח בצורה טובה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על התגובה המהירהאמא של יולי16/02/2009
שירי שלום , רציתי לדעת האם יש אפשרות לתאם פגישה למעקב התפתחות ? יולי עושה לא מעט דברים כמו להחזיק בקבוק ויודעת את הקשר לפה הכנסה והוצאה , בגן אומרים שהיא זוחלת אחורנית ,לי לא יצא לראות את זה קורה, היא מושיטה ידיים לחפצים יודעת להניע אותם, מזהה חפצים לפי שמם כמו "איפה אור ,אבא אמא ....." ,מגיבה למוסיקה בהזזת הידיים והרגלים ,מגלה צעצועים שאני מסתירה לה חלקית , מכניסה מוצץ לפה . האם חוג שחיה לתינוקות יכול לעזור ? תודה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שירי קאשי16/02/2009הי,
בהחלט ניתן לקיים מעכב במסגרת פגישה אישית וכן לקבל תרגילים המותאמים באופן יותר ספציפי לבתך. חוג השחיה יכול גם הוא לשפר את המוטוריקה, אך חשוב לדעת שלא נעשה שם אבחון וטיפול מותאם באופן אישי. אם אתם רוציםפ ללכת לשחיה בשביל הכיף ויולי תסתגל יפה למים אז בהחלט יכולה להיות תרומה גם למוטוריקה אך כדאי לשלב זאת גם עם טיפול יותר פרטני.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתנועה15/02/2009
ערב טוב. אני אמא לתינוק בן חצי שנה. אני מרגישה שהתפתחות שלו איטית: הוא לו מתהפך מהבטן לגב ומהגב לבטן הוא ממש מנסה ועם קצת עזרה הוא מצליח {יש לציין שהוא נולד עם טונוס מוגבר מה שגרם לו להתהפך מהבטן לגב עוד כשהוא היה בבית החולים אך זה עבר.} כמו כן הוא לא מעביר חפצים מיד ליד אבל הוא כן מושיט ידיים לחפצים גםכשהוא על הבטן. בנוסף לפעמים כשהוא מושיט יד לחפצים הוא נוגע בהם ומושך את היד אחורה ברתיעה כאילו הוא מפוחד זה קורה גם כשאני מנסה לשים לו חפץ ביד בכוח האם אלו תופעות נורמליות או שהן מצריכות דאגה? חוץ מזה הוא ילד חייכן, עירני ומגיב לסביבה. תודה מראש נועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונוס מוגבר
שירי קאשי15/02/2009הי נועה,
התופעות שתארת הן אופייניות לתינוקות עם טונוס מוגבר. במצב של טונוס גבוה למעשה הגוף מצוי כל הזמן במתח מסויים. מתח זה עלול להקשות על התפתחות התנועה, הגוף הנוקשה יחסית מקשה על התפתחות תגובות של שיווי משקל (המצריכות יותר תנועתיות) וכן תופעות של בהלה מוגברת. אני ממליצה בחום לערוך אבחון ולקבל שיעור פרטי בנושא על מנת לעזור לו להשתחחר מהמתח, לשפר את התנועתיות וכן להפחית את רגישות היתר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נועה16/02/2009בראש ובראשונה תודה רבה שענית לי על השאלה במהירות. האם זה נורמלי שאביתר שהוא בן חצי שנה וקצת עדיין לא מכניס חפצים לפה? תודה מראש נועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי17/02/2009הי נועה,
לרוב בגיל זה כבר מכניסים לפה חפצים בקלות. ישנם תינוקות שעושים זאת בכל הזדמנות ואילו אחרים עושים זאת מעט. ייתכן שהטונוס המוגבר אף הוא מקשה על הפעולה כיוון שקרוב הידיים לפה מצריך הרפייה והתארכות של שרירי הגב וזו תנוחה שהיא פחות טבעית ונוחה לו. לכן גם אם מביא ידיים לפה, יכול להיות שהוא יעשה זאת לפרק זמן קצר ולא ישחק דקות ארוכות עם צעצוע בפה כמו תינוק אחר שגופו משוחרר יותר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
נועה17/02/2009בוקר טוב. אביתר באמת מביא בלי בעיה את הידיים לפה. השאלה שלי היא: האם יש מקום לדאגה שהוא לא מביא צעצועים לפה והאם יש תרגילים שאני יכולה לתרגל איתו? תודה מראש והמשך יום טוב נועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי18/02/2009הי נועה,
כל עוד הוא חופשי בתנועה זה פחות חשוב שאינו מביא צעצועים. בכל זאת בכדי לגרותו ניתן בשכיבה על הגב לגרות עם צעצוע את פנים כף היד ואת צד הפה תוך יצירת קשר עין עם הצעצוע וזאת על מנת לעורר את הרפלקס של הרצון לתפוס ולהביא לפה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 חודשיםנטלי15/02/2009
שלום רב וברכות ותודה על הפורום הנפלא. בני בן 9 חודשים בדיוק, מאוד מאוד פעיל ,חייכן ודברן,יושב יצוב, זוחל על שש,נעמד, הולך סביב הלול והרהיטים, אוהב לשחק מאוד, אומר אבא אמא בבבה וכו לא ממש משייך.מוטוריקה עדינה טובה, אחיזת צבת, העברת חפצים קטנים בין הידיים. הבעיה היא שהוא לא מוחה כפיים, לא עושה שלום ,לא מחזיק רת הבקבוק - העניין שלא כל כך מעניין אותי ללמוד, למשל, מאוד אוהב לשחק בקוביות (לבד או איתי) אבל לשניה לא ישב לדפדף איתי בספר- לא מעוניין להסתכל על תמונות ולא לדפדף. כשאני מנסה ללמד אותו משהו מאבד עניין תוך שניות ו"מושך" אותי למשהו אחר. אם אני מתעקשת הוא פשוט לא משתף פעולה. באופן כללי, אולי מצחיק אבל, יודע תמיד מה הוא רוצה. האם זה תקין? האם הדבר נחשב לעיכוב? ושאלה שניה, אולי קשורה,הוא לא שותה מים. מה ניתן לעשות?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9 חודשים
שירי קאשי15/02/2009הי נטלי,
כל מה שתארת יכול להיות חלק מהתפתחות תקינה. ילדים רבים בגיל זה עדיין לא מתעניינים בספר או לא מוחאים כפיים אך חשוב להסתכל על כלל התמונה. שימי לב האם יש לו קושי כללי בריכוז או שישנם דברים בהם יכול להתרכז למשך מספר גדול יותר של דקות. למשל האם יכול לקחת צעצוע ולהתמקד בו או שיש לו נטיה לעבור כל הזמן מדבר לדבר. כמו כן יש לשים לב האם מבצע פעולו אחרות של קרוב הידיים לקו האמצע כמו למשל בזמן בניית מגדל קוביות וכדומה. במידה והיכולות קיימות זה פחות חשוב אילו פעולות בדיוק עושה, אך במידה ויש קושי כללי בריכוז או בפעולות של קרוב הידיים יש להתייחס לכך באופן ספציפי.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מקצב ההתפתחותאמא של יולי15/02/2009
יולי בת 7 חודשים ואינה מתהפחת מהגב לבטן למעט מס' פעמים מועט שלא נדבר על זחילה לאחור או נסיון לעבור להליכה על שש . מה שמדאיג אותי מאוד שהיא בגיל מוקדם מאוד הרימה ראש וחזה אך מאז הכל נעשה לאט. יולי ישנה רק על הבטן ומבלה המון זמן על המזרן הפעילות . האם יש באמת סיבה לדאגה ? ואיך ניתן לעבוד איתה על התהפכות ועידוד זחילה ? תודה על הפורום הזה כי הרופאים מתייחסים קצת באדישות וגיחוח :-) אמא של יולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב התפתחות
שירי קאשי15/02/2009הי,
בתך אכן נמצאת בעיכוב התפתחותי. שלב ההתהפכויות אמור להתקיים לרוב עד גיל 6 חודשים. קשה לי לאמוד עד כמה העיכוב הוא גדול כיוון שיש צורך לראות מה היא כן עושה וכיצד. בכל מקרה חשוב וכדאי להתחיל ולעבוד על ההתהפכויות. במידה ואינך מצליחה ליישם או להגיע לתוצאות בהקדם אני ממליצה לערוך אבחון ושיעור פרטי על מנת לקדם את יולי.
בינתיים תנסי את התרגילים הבאים:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתה, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתפתחותאורית15/02/2009
שלום ביתי בת שישה וחצי חודשים היא מיתהפכת רק מהבטן אל הגב ולא אוהבת להיות על הבטן בדיעבד אני מבינה שזה בגלל שהושבתי אותה מוקדם מידיי את רוב הזמן שלה היא מעבירה בישיבה עכשיו שהבנתי שביגלל שהיא יושבת היא לא מוכנה להיות על הבטן אני מנסה לתקן את המצב אבל זה מאוד קשה היא רוצה רק לשבת וכשאני שמה אותה על הבטן היא בוכה או פשוט מיתהפכת חזרה לגב יש משהו שאני יכולה לעשות או שזה כבר מאוחר מידיי ? ומה יקרה אם היא תדלג על השלב של להיתהפך מהגב לבטן וזחול האם זה יגרום לה לנזק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב15/02/2009הי אורית
טוב שגילית שהושבה איננה מומלצת ואף משבשת את ההתפתחות. אני ממליצה בחום להפסיק לגמרי את ההושבות ולבדוק אם המצב משתפר. פעמים רבות ההושבה גורמת לבעיתיות אותה קשה לאבחן באופן חד משמעי דרך פורום. אם אינך רואה שיפור לאחר הפסקת ההושבה או אם אינך מצליחה להפסיק להושיב אותה אני ממליצה על פנייה למדריכה להתפתחות תינוקות לקבלת אבחון ותרגילים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפולינה לתינוקשירה15/02/2009
שלום. רציתי לדעת למה משמשת הטרמפולינה ולמה היא טובה לתינוק? האם זוית הישיבה שלה בריאה וטובה להתפתחות התינוק? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנינה
דבי גרוס דולב15/02/2009הי נינה
טרמפולינה טובה בעיקר לנוחיות ההורים אך איננה משרתת בשום דרך את התפתחות התינוק. בעיני היא אפילו איננה מומלצת שכן היא מעודדת התרוממת לישיבה דרך שרירי הבטן אשר מהווה שיבוש בהתפתחות. המלצתי החמה היא להשתמש בה כמה שפחות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןאורלי15/02/2009
שלום, בתי המקסימה בת 7 חודשים והיא לא כל כך אוהבת לשכב על הבטן. היא יכולה אחרי התעוררות משנת הצהריים או הבוקר לשחק כ 15 דקות אבל אח"כ פשוט נמאס לה ואז היא מתהפכת חזרה למצב גב. אני כל פעם מעבירה אותה למצב של בטן אך אחרי שניות היא מתהפכת חזרה לגב. לפעמים היא גם פשוט מאבדת את השיווי משקל. היא התהפכה מספר פעמים מגב לבטן אבל לא בצורה מודעת. אני רוצה לציין שהיא לוקחת רגלים לפה ומשחקת אתם וגם לוקחת את עצמה לצדדים אך היפוך שלם במודע היא לא עושה. היא ישנה בצהריים על הבטן ובלילה או על הגב או על הצד. היא מאוד חייכנית וכבר ממזמן אומרת "אבא" . אשמח לקבל עצה איך לגרום לה להיות יותר על הבטן? (ניסתי כבר מגבת, תפיכות על הגב, מס'גים בגב, ערסול) בתודה מראש, אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורלי
דבי גרוס דולב15/02/2009הי אורלי
בפורום זה תוכלי למצוא דיונים ותרגילים רבים לעידוד השכיבה על הבטן. אבל חשוב לי לציין שאם את לא רואה שינו, חשוב לטפל בזה ולבדוק מדוע בגיל זה קשה לה לשכב על הבטן ולשלול דברים כגון זקיפת יתר של הגב או מתח מסוים. איבוד שיווי המשקל שאת מתארת מגיע פעמים רבות עקב אותה זקיפת יתר שמקצרת את עמוד השדרה ו"מושכת" לאחור.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכבה על הבטן
אורלי16/02/2009ראשית, תודה לך על המענה. לגבי תנועת אוירון שהיא עושה, זה בדר"כ רחוקות, בדר"כ היא פשוט מתהפכת מהבטן לגב. העניין הוא שהיא לא בוכה כשאני שמה אותה על הבטן (אלא אם כן היא עייפה) היא פשוט מתהפכת. אשמח אם תוכלי להפנות אותי לתרגילים שכדאי לי לבצע למתוקה שלי לעידוד שכיבה על הבטן וזחילה. בתודה מראש, אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאורלי
דבי גרוס דולב16/02/2009הי אורלי
מה שאת כותבת יכולך בהחלט לאשר את ההשערה שלי. תרגילים לזחילה אין טעם לתת שכן אם הזחילה תגיע לפני השכיבה הנינוחה על הבטן, הקושי יהיה גדול יותר.
נסי את התרגילים הבאים וחזרי לספר איך הולך:
1. בשכיבה על הגב להביא את רגלי התינוקת לכיוון הראש תוך הרמה של הטוסיק- להארכת שרירי הגב, הרפיית הבטן והקלת השכיבה על הבטן.
2. לעשות סיבובים גדולים ואיטיים של האגן, להגדיל את טווח התנועה לאט לאט.
3. להקפיץ את הטוסיק כנגד הרצפה על מנת להרפות את אזור האגן.
4. משכיבה על הגב , לקפל ברך ולהביא את הרגל לכיוון הנגדי לשכיבה על הצד, הלוך וחזור, בשתי הרגליים.
בהצלחה!
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכיבה על הבטן
אורלי16/02/2009דבי, תודה על עזרתך. רק עוד שאלה קטנה, היא מאוד אוהבת שמושבים אותה לשחק או אלינו (הישיבה עוד לא כל כך יציבה). כשהיא יושבת אלי, אני נשענת לכסא/ספה בזוית (כך נאמר לי ע"י הרופא בטיפת חלב). האם להפסיק להושיב אותה? אשמח לקבל את חוות דעתך. אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אורלי
דבי גרוס דולב16/02/2009הי אורלי
אני ממליצה בחום גדול לא להושיב תינוק לפני שיושב לבדו, בטח לא תינוק שנמצא בעיכוב. ישנן מספר סיבות אבל העיקריות הן שגוף התינוק איננו מוכן לכך וכי הדבר עלול לשבש את ההתפתחות המוטורית כפי שהיא צריכה להיות. לצערי פגשתי הרבה מאוד תינוקות שהוכיחו זאת.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית15/02/2009
שלום ביתי בת שישה וחצי חודשים מאז שהיא נולדה כל הזמן כפות הידיים באגרוף סגורות עד היום אני כל הזמן פותחת לה את כף היד , חוץ משהיא משחקת ואז היא תופסת את הצעצועים היד שלה סגורה בצורת אגרות אפילו שאני שמה אותה על הבטן היא תומכת בכפות הידיים כשהיד לא פתוחה אלה בצורת באגרוף וגם כשהיא ישנה על הבטן כפות הידיים שלה סגורות כאגרוף ועם היא ישנה על הגב אז הידיים שלה לא מונחות אלה מוחזקות באוייר כאילו מגינות על הפנים שלה גם שאני מורידה לה אותם שיהיו פרוסות לצידיי הגוף שלה היא מרימה אותם בחזרה למה זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
כפות ידיים אשר סגורות באופן קבוע בגיל זה יכולות להוות אינדיקציה לטונוס שרירים גבוה או למתח שרירים. האם ביתך מתהפכת ונעה בקלות? האם היא מרגישה לך מעט נוקשה או שרירית? אשמח לשמוע עוד פרטים על התפתחותה ולהמשיך בהתיחסותי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אורית15/02/2009לפניי שבוע היא התחילה להיתהפך אבל רק מהבטן אל הגב ולדעתי היא קצת נוקשה , היא גם לא רגועה אני לא יודעת אם זה קשור , והיא בוכה שהיא נימצאת על הבטן יותר מכמה דקות בודדות אבל את הרגליים היא מזיזה המון שהיא על הגב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאורית
יתכן, אם כך, שהסיבה לקפיצת הידיים היא טונוס מוגבר. סימפטום כזה כדאי לאבחן באופן רציני יותר וללמוד כיצד לעזור לתינוק להרפות מעט, דבר שגם יקדם את התפתחותה המוטורית.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)