מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ישיבה לא נכונהmaya12/03/2009
שלום רב, בני בן שנה, מפותח יפה מבחינה מוטורית, זוחל היטב, עומד, והולך מסביב לחפצים - אך ישיבתו היא ישיבת W או חצי W - רגל אחת קדימה ואחת אחורה. כשאני מנסה להושבו עם שתי רגליים קדימה - הוא חש לא יציב ומיד מעביר רגל אחת אחורה. האם יש מקום לחשוש? יש מקום לטיפול כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאיה
דבי גרוס דולב12/03/2009הי מאיה
ישיבת W היא אכן ישיבה שאינה מומלצת אבל הישיבה הנוספת שתיארת היא היא הישיבה הנכונה לתינוק- ישיבה משוכלת, מפה יכול התינוק לרדת בקלות לזחילה ולחזור מזחילה לישיבה זו ופה גם יש שמירה מקסימלית על שיווי משקל לכן אין צורך לתקן ישיבה זו אלא לעודד אותה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהיוליה12/03/2009
תינוק בן חצי שנה בשום פנים כבר לא מוכם לשכב על בטן וגב - כאשר לוקחים אותו על הידיים הוא מוכן רק לשבת אחרת מתעצבן - השאלה שלי היא האם מותר כך להשיב את הילד או שזה עדיין מוקדם? ובאיזה גיל בערך אפשר כבר להשיב אותו בעגלה? האם אסור להושיב אותו בעגלה עם תמיכה לגב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטלי
דבי גרוס דולב12/03/2009הי נטלי
תינוק שאיננו מוכן לשכב אלא רק לשבת הוא ,בד"כ, תינוק שרגיל להיות מושב אחרת אין לו דרך לדעת שיש את האופציה הזו, אפשרות נוספת היא שימוש יתר בטרמפולינות ובזוויות שאינן 180 מעלות. כל הנ"ל מהווים סיכוי לשיבושים התפתחותיים כגון מה שתיארת.
ההמלצה היא לא להושיב תינוק בכלל עד שלומד לשבת עצמאית, אחרת עלול הדבר לגרום לקשת רחבה של קשיים כגון זקיפת יתר של הגב, דילוג על זחילה ועוד ועוד.
גם בעגלה כדאי להמנע מהושבה ככל הניתן.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שמונה חודשיםתמי אדטו12/03/2009
בני בן השמונה חודשים התחיל רק לאחרונה לזחול על הגחון ,אך הוא נעזר רק ביד אחת על מנת לזחול ,מה עליי לעשות ?האם להשאיר את המצב כפי שהוא וזה הסתדר מעצמו ?או שמא עליי לעשות משהו? ואם כן מה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתמי
דבי גרוס דולב12/03/2009הי תמי
בתחילה, הזחילה איננה מאורגנת ובד"כ עם הזמן מתחילה להיות מאורגנת ו"נכונה" יותר.
בנתיים ניתן לתרגל עם התינוקת מספר תרגילים:
1. בשכיבה על הבטן לגרות להעברות משקל מיד ליד ע"י צעצוע בגובה הכתף, בכל פעם יד אחרת.
2. על כדור פזיו, על הבטן להטות חזק הצידה עד שהתינוק מאמץ עצמו לא ליפול ובאותו זמן להגיש צעצוע ליד הנגדית .
3. לתת הרבהמגע עמוק ליד הפאסיבית.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאד כללית ועוד שאלה.לימור12/03/2009
שלום, יש את הספרונים לעגלה ולעריסה שמצד אחד הם בצבעים שחור-לבן-אדום ומהצד השני - צבעוני, באיזה גיל מומלץ להפוך לצד הצבעוני? ועוד שאלה - ביתי בת שלושה חודשים, כל ערב בוכה ועצבנית עד 1 בלילה ולא מוכנה להרדם בשום צורה (בסופו של דבר נרדמת עם הנקה). זה לא נראה כמו גזים משום שאין את ההתפתלויות של הגזים, אבל שום דבר לא מרגיע אותה. מה אפשר לעשות? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאור
דבי גרוס דולב12/03/2009הי אור
ההמלצה לגבי תמונות שחור לבן באה מפני שתינוקות מצליחים לראות בעיקר קונטרסטים בתחילת חייהם לכן זה לא באמת חשוב מתי מניחים מולם גם צבעים, את יכולה לעשות זאת כבר עכשיו ואת גם יכולה לחכות עם זה.
ובענייני השינה- צריך לראות את כל התמונה על מנת לנסות להבין את הקושי- אולי היא ישנה שעות רבות מידי במשך היום ולכן קשה לה להירדם? אולי היא עדיין זקוקה לקירבה ולהנקה כדי להירדם (
( וזה לגיטימי בגיל הזה), אולי היא זקוקה לתנועה על מנת להירגע?
בכל מקרה זה עדיין בסדר להתקשות להירדם בלי עזרה בגיל כה צעיר, אפשר להמשיך להרדים אותה בהנקה ואפשר להשתמש בכדור פזיו וקפיצה עליו כדי לעזור לה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבצע על סימילאקעמית12/03/2009
מישהי יודעת האם ואיפה יש מבצע על סימילאק בזול??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימלאק במבצע
יעל12/03/2009באיזה איזור? אני ראיתי היום בסופר פארם בכפר סבא ברחוב ויצמן, אם קונים ב 50 ש"ח ממוצרי תינוקת מקבלים סימילאק- האריזה הגדולה ב 60 ש"ח.... לי זה נראה ממש משתלם... מקווה שעזרתי. יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שמונה וחצי חודשיםיעל12/03/2009
בתי בת שמונה וחצי חודשים, התהפכה בטן גב בגיל 4 חודשים, גב בטן בגיל 5-6 חודשים, סיבוב ציר גיל 6-7 חודשים, זחילה לאחור מגיל 6.5 חודשים, עולה על 6 ומתנדנדת בתנוחה זו מגיל 7 חודשים, עלתה על 4 פעמים בודדות החודש. תקשורתית מאוד, מקשקשת, מוטוריקה עדינה מפותחת בהתאם לגיל. שאלתי היא: היא אינה זוחלת גחון קדימה ולמעשה לא מתקדמת קדימה, ניסיתי לעזור לה ע"י כל תרגילי הזחילה הרשומים באתר ואין התקדמות. היא מאוד מאוד מנסה, היא עושה אווירון ואז עולה מהר על כפות הידיים בידיים ישרות ואופס... מתקדמת אחורה , היא יכולה לעשות זאת אפילו למרחק של מספר מטרים או עד שהיא נהיית מתוסכלת... האם זה תקין?, היא גם לא נעמדת או מנסה לעמוד, האם זה מעיד על חולשת רגליים (אף כי אין לה טונוס נמוך והיא יודעת לבעוט יפה כאשר שוכבת על הגב) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב12/03/2009הי יעל
מצב בו התינוק עולה על 6 ומתנדנד הוא מצב נורמלי לחלוטין. במקרה שלכם זה מתארך מעט מעבר לרגיל, כחודש וחצי, וכנראה שיש לזה סיבה. הסיבות יכולות להיות שונות, מתח יתר בגב, חוסר תנועתיות בעמוד השדרה או חוסר שימוש ברגליים.
לא אוכל לאבחן את הסיבה בלי להכיר, במיוחד לאור העובדה שניסית תרגילים רבים מהפורום.
כדאי אולי לחכות עוד מעט ולראות אם יש התפתחות ואם לא לשקול שיעור בו ינתנו אבחון ותרגילים על מנת להתגבר על הקושי.
לגבי עמידה- תינוק איננו אומר לנסות לעמוד לפני שהוא זוחל ומתיישב כך שאין מקום לדאגה בעניין זה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודשיים לא מצביע ומוחא כפייאבא12/03/2009
שלום רב, בני בן שנה וחודשיים, תמיד היה תינוק פעלתן, זחל מוקדם (חמישה חודשים) הלך מוקדם (10 חודשים), מטפס ויורד גם ממיטה גבוהה תמיד מגיע לאן שהוא רוצה. הוא אינו מצביע כדרך להביע את רצונותיו אלא פשוט בוכה כאשר אינו מגיע לדבר מה. דבר שמאוד מתסכל אותו ואותנו. כמו כן כל הזמן אנחנו מנסים ללמד אותו כפיים אך לשווא. הוא יודע ידיים למעלה על הראש אך במחיאת הכפיים הוא רק משלב ידיים. הוא אומר "קח" שהוא רוצה משהו שאנחנו מציעים לו, למשל רוצה תפוח? "קח". הוא עושה לא עם הראש כאשר אנחנו אוסרים עליו לבצע משהו. הוא אומר אבא אימא תודה במבה אור הוא יודע מה זה כלב ועושה "אה" כאשר רואה את כלבנו מבדיל בין רכבת לאוטו ומביא כדור כאשר מבקשים ממנו. הוא איננו בגן כרגע, הוא נמצא עם אבא בבוקר ועם אימא אחה"צ האם הכנסתו לגן תפתור זאת. מה כן ניתן לעשות כדי ללמד אותו להביע את עצמו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאבא
דבי גרוס דולב12/03/2009בוקר טוב אבא
זה נורמלי לחלוטין עבור תינוק בגיל זה לא להצליח להביע את עצמו לגמרי. ישנם תחומים בהם הוא מפותח יותר וכאלה שפחות. תהליך התקשורת הוא הדרגתי וארוך ויש ילדים שמוחאים כפיים בגיל 8 חודשים וכאלה שמאוחר הרבה יותר.
הדבר היחיד שאתם יכולים לעשות הוא להוות דוגמא ולהמשיך להציג בפניו את הדרך הנכונה לבקש ולהגיב לדברים- להצביע, למחוא כפיים וכו. הדברים יגיעו בזמנם.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהשיר11/03/2009
שלום, בני בן כמעט 7 חודשים. רציתי לשאול איזה תרגילים אני יכולה לעשות לעידוד הזחילה. (לפעמים הוא מנסה להגיע לצעצועים וכשלא מצליח בוכה..) תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרטים...
שיר11/03/2009לאחר חיפוש בפורום מוסיפה כמה פרטים (שאולי הייתם שואלים)- הוא מתהפך לכל הכיוונים (גב לבטן ממזמן ומהבטן לגב לאחרונה ), מסתובב ציר לשני הכיוונים. כאמור מיבב כשלא מגיע לצעצוע ולכן אני רוצה לעזור לו. לאחר עיון בפורום יש לי 2 שאלות: 1. ראיתי שכתבתם על תרגיל ההצלבה יד-רגל. זה תרגיל שאני עושה ממזמן. לאחרונה כבר לא נותן לי להרים לו רק רגל אחת אלא מרים את 2 הרגליים (ואני צריכה עם היד השניה למנוע מהרגל באותו צד לעלות). זה אומר משהו? 2. מה בעצם אני אומרה לעודד עכשיו? קודם זחילה או קודם עמידת 6? אשמח לתרגילים המתאימים למצבו. תודה ראב מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשיר
דבי גרוס דולב11/03/2009הי שיר
בגיל 7 חודשים אנו רואים סימנים ראשונים של זחילה ואחד מהם הוא סיבוב סביב ציר כך שיתכן ובנך בדרך לזחילה. בתחילה טוב יהיה אם תינוק יזחל זחילת גחון וכדי לעודד אותה אפשר להמשיך עם ההצלבות (ההתנגדות שלו אינה אומרת כלום), בנוסף את יכולה לתת לו "קונטרה" בכפות הרגליים כשהוא רוצה להתקדם לצעצוע, לגרות אותו להעברות משקל מיד ליד כשהוא שוכב על הבטן ע"י צעצוע בגובה הכתף.
מכיוון שהוא עדיין לא בעיכוב התפתחותי אפשר גם לתת לו זמן ולגלות את הדרך לזחילה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל דבר הוא "שלי"נעמי11/03/2009
שלום, ביתי בת 17 חודשים. היא הולכת למעון מזה 3 חודשים. בשבוע האחרון היא החלה לשייך כל דבר אליה. כל דבר היא אומרת "זה של נועה" - היד, העגלה, הנדנדה בגן שעשועים. ואם מישהו נוגע בה היא כועסת ולעיתים בוכה "זה של נועה". מה לעשות? האם זה מראה על מצוקה או שזה שלב נורמלי בהתפתחחות? כיצד ללמדה לחלוק? תודה,נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל דבר הוא "שלי"
שירי קאשי12/03/2009הי נעמי,
בתך עוברת שלב נורמלי בהתפתחות. במיוחד בהתחשב בכך שהיא עברה לא מזמן למעון ושם לראשונה נאלצה לחלוק. בשלב זה את יכולה להסתפק בהסבר מילולי, להראות לה שגם אחרים נותנים לה, לפני שיוצאים לגן השעשועים להסביר שזה של כולם וכדומה. במידה והתופעה מתמשכת ומקשה מאוד על התפקוד אפשר להתיעץ עם איש מקצוע מתחום הפסיכולוגיה ההתנהגותית, אבל בשלב זה זה בגדר הנורמלי.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הצדחסוי10/03/2009
שלום, ביתי בת 4 וחצי חודשים ולא ממש רוצה להיות על הצד. מתעצבנת וכשאני שמה אותה לאחר כמה דקות אני רואה שהיא חזרה בכוחות עצמה לשכב על הגב בחזרה. רק ממש בימים האחרונים הגדילה את משך השכיבה על הבטן עם ראש זקוף - לרוב פותחת ידיים לצדדים. אני מבינה שעל מנת שהיא תתהפך היא צריכה להיות על הצדדים... מה עושים? יש לציין שלפני כשבועיים התהפכה יום אחד פעמיים רצוף ומאז כלום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה על הצד
שירי קאשי11/03/2009הי חופית,
בכדי להתהפך בצורה מאורגנת צריך להכיר את הצדדים. התהפכות מהבטן לגב ללא מעבר נכון דרך הצד עלולה להסתיים במעין נפילה. מעבר לכך שזו אינה תנועתיות נכונה ואיכותית הרי שזה יכול לעורר בהלה אצל התינוק ולעצור את תהליך ההתהפכויות. בנוסף, הקושי לשכב על הבטן מהווה גם הוא גורם שמקשה על התהליך. בשכיבה על הבטן יש צורך לקרב את הידיים כיוון שידיים לצדדים מפריעות להתהפכות וכן ההשענות על הידיים מאפשרת הרמת ראש טובה שתורמת להתהפכות נכונה.
התחילי משכיבה על הגב ומשם בעזרת הרגליים גלגלי אותה עד לשכיבה על הצד. בזמן השכיבה על הצד יש לודא שהיא מביאה את שתי הידיים לפנים לקו האמצע. סביר להניח שתהיה לה נטיה שהיד העליונה תמשך אחורה ועל ידי טפיחות בשכמות ושפשוף בית החזה תנסי להביא את היד למרכז. תרגיל זה גם משפר את השכיבה על הצד, גם תורם להבאת הידיים לקו האמצע וכן משפר את תנועתיות בית החזה אשר נחוצה לשכיבה נוחה יותר על הבטן. עשי את התרגיל לשני הכיוונים. בנוסף,
כשהיא שוכבת על הצד, את יכולה להניח יד אחת שלך על הצלעות ואת השניה על האגן ולבצע תרגיל "אקורדיון" (קרוב והרחקה של הידיים) על מנת לשפר את התנועתיות של הצד.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות בן חצי שנההדסה10/03/2009
שלום רב בני בן חצי שנה בדיוק , ילד פעיל וחייכן. בתחילה לא אהב להיות על הבטן אך לאחר התמדה שוכב על הבטן חופשי וכאשר מתעייף פשוט מתהפך, ההתהפכויות מהבטן לגב חופשיות ותכופות אולם לא מתהפך מהגב לבטן ניסיתי מספר תרגילים שראיתי בתשובותיכם לשאלות קודמות וכאשר אני עוזרת לו ע"י הבאת אחת הרגליים לצד הנגדי משלים לבדו את ההתהפכות , בנוסף ישנם ניסיונות להתהפך מהגב לבטן אך כרגע ללא הצלחה. כאשר על הבטן נשען על המרפקים ואף מרים את כל גופו בעזרת כפות ידיו מבצע סיבוב ציר על הבטן ומתחילים לראות ניסיונות לזחילה ( זחילת גחון או אחורה כאשר מרים את החזה ואת גופו) ואף הצלחה בהתקדמותו. מנסה להושיב את עצמו כאשר בטרמפולינה או בעגלה , משחק יפה עם צעצועים , סקרן ואוהב מאוד הפעלות ומשחק בריקוד ותנועה. רציתי לדעת האם התפתחותו תקינה, וכיצד אוכל לעזור לו להתהפך מהגב לבטן ? תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפתחות
שירי קאשי11/03/2009הי,
באופן כללי ההתפתחות נשמעת תקינה. לרוב אנו מצפים עד גיל חצי שנה שהתינוק ישלים את שלב ההתהפכויות וזו הנקודה שבה צריך לעזור לו. כיוון שאת כבר מבצעת תרגילים מהפורום, אני ממליצה להעזר במדריכה. לעיתים דקויות מסויימות בישום התרגיל יכולות להיות ההבדל בין הצלחה לכשלון וכך גם תוכלי לקבל אבחון מדוייק לגבי הגורם לקושי ולהתאים תרגילים. בנוסף אני ממליצה להמנע כמה שיותר ממשטחים מוטים בהם הוא מנסה להתיישב. התישבות זו משרירי הבטן מפעילה לחץ מיותר על הגב ואינה נכונה מבחינה מוטורית.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...
הדסה11/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראשרחלי10/03/2009
הילד בן שנה ו 10 חוד' באבחון רשום : היקף ראש 47.5 סמ' באחוזון 25 , משקל 10.4 באחוזון 10 , גובה 78 סמ' באחוזון 3 , האם הראש גדול ללא פורפציה לגוף? האם יש מקום לדאגה? לציין שבאבחון בהתפתחות הילד מדובר על אוטיסטיק דיסאורדר. אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאי
דבי גרוס דולב10/03/2009הי מאי
שאלתך מתאימה אך ורק ורופאים המעסקים בתחום זה. אם אינך מרוצה מתגובתו של רופא אחד, יש תמיד מקום לפנייה לרופא אחר.
מאחלת לכם בריאות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה
רחלי10/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ארוכה... זהירות:-)אמא אוהבת09/03/2009
שלום, בתי עוד שבוע בת 7 חודשים. היא נולדה בשבוע 31+6 ולכן גילה המתוקן יהיה חמישה חודשים. היא ילדה מקסימה וחייכנית, צוחקת ומקשקשת, מאוד תקשורתית. מבחינה מוטורית היא מרימה ראש יפה על הבטן ומצליחה לשכב כך לפעמים גם רבע שעה... נשענת לרוב על המרפקים, לעיתים מיישרת לקצת. לא מורידה את הראש על הבטן כשהיא על מזרון למרות שעלי יכולה לשכב על הבטן ולנוח.כשהיא על הגב שולחת יפה ידיים לצעצועים ושמה הכל בפה. על הבטן לא שולחת יד לצעצועים אלא רק אם שמים לה אותם ביד. לאחרונה החלה להרים כל הזמן את הרגליים כלפי מעלה, אך לא תופסת עדיין את כפות הרגליים אלא רק את הברכיים (מבחינת גמישות אין בעיה להביא את הרגליים לפה). מרבה לבעוט ברגליה. אינה מתהפכת עדיין לשום כיוון. כשהיא על הבטן הידיים מופנות קדימה אך המרפקים אינם ברוחב הכתפיים אלא יותר רחבות. אם אני מכניסה לה אותן היא יכולה להישאר כך. כשהיא על הגב מספר פעמים הרימה את הרגליים והתגלגלה לצד אך לא השלימה את הסיבוב. יש לציין ששונאת לשכב על הצד, אך אני כל פעם שמה קצת יותר והמצב משתפר. מה שמדאיג אותי זה שעדיין לא מתהפכת. רופא הילדים שלה טוען שעוד קטנה ושהתהפכות צריכה לבוא בין 6 ל-9 חודשים מתוקן (לא הגזים????). בהתפתחות הילד היינו פעם ראשונה לפני שבוע למעקב והפיזיותרפיסטית אמרה שהיא בסדר גמור ואין צורך שאעשה איתה שום תרגילים. אמרה גם שהטונוס שלה טיפה גבוה, אך בגדר הנורמלי (הרופא טען שהטונוס תקין) וכן שהחזקת הראש שלה ושליחת הידיים על הגב יפים מאוד לגילה המתוקן. אמרה גם שעל הבטן המרפקים מופנים קדימה וזה טוב. שתי שאלות: 1. הפיזיותרפיסטית אמרה לי לא להכניס לה את המרפקים לרוחב הכתפיים אלא לחכות שתעשה זאת לבד. אמרה שאני יכולה לשים לה צעצוע מלפנים אבל כאמור היא אינה שולחת יד לצעצוע. האם זה נכון לדעתכן או שדווקא לקרב לה את הידיים כדי שתלמד לשהות כך? אני מרגישה שזה מונע ממנה להתהפך.... 2. מה אני יכולה לעשות כדי לעודד את ההתהפכויות ואת שליחת הידיים על הבטן? אני ממש מצטערת על האורך פשוט היה חשוב לי לכתוב את כל הפרטים. המון תודה לכן על הפורום הנפלא הזה. אתן מקסימות ועוזרות מאוד להורים. יישר כוח!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא אוהבת
דבי גרוס דולב10/03/2009הי אמא אוהבת
חשוב להתיחס לגילו המתוקן של התינוק אבל יש גם להסתכל על כל המכלול. את מציינת מספר קשיים- הבאת ידיים לקו האמצע בשכיבה על הבטן, אי נחה של הראש בשכיבה על הבטן- שני אלמנטים אלה עלולים להוות אינדיקציה לטונוס גבוה או מתח יתר. בנוסף ,קושי לשכב על הצד ואי התהפכות. טווח הגילאים של ההתהפכות הוא בין 4-6 חודשים ולא 6-9.
אני גם לא חושבת שיש צורך לתקן את מיקום הידיים בשכיבה על הבטן אבל מסיבה אחרת- תיקון הידייים מהווה טיפול קוסמטי בלבד, אני מאמינה שיש לזהות ולאבחן את מקור הקושי ולטפל בו ולא בסימפטום.
לסיכום- עכב גילה המתוקן של ביתך, עכב חוסר ההחלטיות סביב טונוס גבוה כן או לא ועכב שאר הקשיים שציינת, יהיה זה לא נכון לתת תרגילים להתהפכות. מה עם "בריחת" הידיים בשכיבה על הבטן? מה אם הטונוס? לדעתי יש לאבחן באופן ספציפי ורציני את מצבה ההתפתחותי של ביתך, לזהות מקור קושי ראשי לכל הקשיים ומהמקום הזה לתת תרגילים מתאימים.
סוג האבחון והטיפול של ליווי התפתחות מעט שונה מזה של הפזיותרפיה ויתכן ותקבלו שם מענה שיענה על צרכיכם.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חייבת להגיד...
אמא אוהבת10/03/2009שמאוד הלחצת אותי בתשובתך. משתמע ממנה שאת חושבת שמצבה של בתי כה חמור ולכן התרגילים שאתן ממליצות עליהן פה לכולן לא יעזרו לה! כבר ראיתי שהמלצתן פה להרבה אימהות על תרגילים למרות טונוס גבוה.... , אכן, אולי יש לה מעט טונוס גבוה (שוב, הפיזיותרפיסטית אמרה שהוא קצת גבוה אך הדגישה שבגדר הנורמה), אך היא גמישה ותנועתית- רגליים בועטות ועולות למעלה וידיים שבשכיבה על הגב מושטות ישרות למעלה זו לזו ואף עוברות את קו האמצע ללא עזרה. כמו כן, מתערסלת בקלות... אני גם חושבת שהרמת הרגליים למעלה והתהפכות לצד זו כן התחלה של היפוך מגב לבטן.... כך שבאמת אינני מבינה מדוע להלחיץ כל כך ולתת את הרושם של מצב חמור שלא ניתן להתמודד עימו ללא שיעורים פרטיים. אפילו לאמא בטוחה בעצמה קשה להתמודד עם זה, בטח ובטח לאמא של פגית שמן הסתם יש הרבה יותר חרדות לגבי ההתפתחות. ברור לי שכוונתך טובה אך היה חשוב לי לומר לך למה גרמת לי להרגיש. תודה בכל אופן על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת...
הדסה10/03/2009רציתי לומר לאמא האוהבת שאת צודקת התשובה באמת מלחיצה וקצת לא נעימה אך תנסי לראות את הפן המקצועי של מנהלות הפורום ובהתאם לכך גם התשובה , בתור אמא אני מבינה אותך לחלוטין, נסי לא להילחץ ולהקשיב לבעלי מקצוע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאמא אוהבת
דבי גרוס דולב10/03/2009שלום אמא אוהבת
צר לי מאוד על שהרגשת לחוצה מתגובתי. אני עוברת עליה שוב ואינני רואה שום רמז לכך שהמצב גרוע אבל כן דורש התיחסות.
השיטה לפיה אנו עובדות מדברת על התפתחות מוטורית תקינה כבסיס לאיכויות עתידיות ועל כך שחשוב שכל התהליך יקרה ממקום תנועתי טוב ומאורגן. לכן אנו נוטים להמליץ על התייסות אישית כשיש צורך בכך על אף שלא מדובר בפתולוגיות.
המלצנו כאן על תרגילים לאמהות שדיברו על עיכוב בלבד בלי העובדות שנוספו לפנייה שלך כגון- לידה לפני הזמן (שאנו מאמינים בהשפעתה על ההתפתחות), כמו חשד לטונוס גבוה ועוד.
מהמקום שלי ,אינני רואה הפניה לשיעור פרטי כמקום לדאגה אלא תמיכה בהתפתחות.
אז אני שוב מאוד מאוד מצטערת אם גרמתי לך להרגיש לחוצה, כוונתי הייתה מקצועית ובעלת ראייה אחרת.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא של איתי- תודה
אמא אוהבת10/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות לצד אחדגל09/03/2009
שלום, בני בן 5.5 חודשים, מתהפך מהבטן לגב תמיד דרך אותו צד. שמתי לב גם שהשכיבה על הצד נוחה לו יותר בצד שדרכו הוא מתהפך (ימין), ואילו בצד שמאל הוא מסרב לשכב על הצד, מחזיק חזק את הראש באויר ונראה מתוח. ניסיתי לתרגל איתו שכיבה על הצד הזה וזה לא הולך. האם זו בעיה? האם זה יכול להסתדר לבד? אם לא - מה לעשות? תודה מראש, גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צדדים
שירי קאשי11/03/2009הי גל,
הקושי לשכב על צד אחד וגם הקושי בהתהפכות בצד אחד מעידים על חוסר סימטריה מסויימת. קושי זה ימשיך וילווה אותו בכל שלבי ההתפתחות ויקשה עליו לפתח תנועה סימטרית ואיכותית. כדאי מאוד לעבוד על האיזון בין הצדדים על מנת למנוע עיכובים ושיבושים מוטורים. כשהוא שוכב על הצד ומרים את הראש, אחזי באגן והרימי מעט תוך כדי ניעות קלות עד שיניח את ראשו. כשהוא עם ראש מונח, את יכולה להניח יד אחת שלך על הצלעות ואת השניה על האגן ולבצע תרגיל "אקורדיון" (קרוב והרחקה של הידיים) על מנת לשפר את התנועתיות של הצד. את התרגיל יש לבצע בשני הצדדים ולא רק בצד עם הקושי. כמו כן כדאי תמיד להתחיל בצד שיותר קל לו ושם הוא ישתף יותר פעולה, לפני שעוברים לצד הקשה. מעבר לכך אני ממליצה מאוד על שיעור פרטי על מנת להתאים לו תרגילים נוספים ועל מנת להראות לך כיצד להביאו לשיתוף פעולה בתרגול.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...לילך09/03/2009
שלום לשירי. כתבתי לך לגבי בני שנבהל מילדים וכו והמלצת לי לעבור אבחון אצל מדריכת צעד ראשון. איך אני עושה זאת? למי עליי להתקשר? תודה לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שירי קאשי11/03/2009הי לילך,
את יכולה להתקשר למרכז "צעד ראשון" או ליצור איתי קשר טלפוני.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)