פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי שינה-שאלה גם לאמהות מנוסות
    צביה
    22/02/2009

שלום רב, הבן שלי שן שנה וחודשיים. מגיל 0 יישן איתנו באותו החדר במיטה משלו. לפני חודשיים החלטתי להעביר אותו חדר אבל כל השיטות וכל העיצות של המומחים לא עובדות אצלי כי אני פשוט לא מסוגלת לשמוע את הבכי הקורע לב שלו גם לפני השינה וגם בלילה אני פשוט נורא עייפה ולא מסוגלת ובעלי בלילה ממש לא מוכן לעזור כי צריך לקום מוקדם...אז נישברתי והחזרתי אותו אלינו לחדר שבו הוא יישן פחות או יותר טוב עם התעוררות אחת בלילה וכשמבין שאני איתו נירדם חזרה.שאלתי היא בעצם האם אני גורמת לו נזק שבגיל כזה עדיין יישן איתי? ואולי יש למישהו עיצה בנושא איך עושים את זה יותר פשוט למרות שניראה לי שאין דבר כזה.. עכשיו הוא גם מתחיל גן ואני ממש מתקשה לגרום לו לעבור כל כך הרבה שינויים. אודה מאוד לתשובתכם ודעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרגלי שינה

שירי קאשי
    22/02/2009

הי צביה,
    את אינך גורמת נזק לילד בכך שהוא עדיין ישן בחדרך. כל משפחה בוחרת לה את סידורי השינה הטובים עבורה. במידה וזה נוח ומתאים להשקפת עולמך הרי שאין בכך כל נזק. בכל מקרה כפי שציינת כרגע הוא לקראת שינוי נוסף ואולי זה לא זמן מתאים. בשלב מאוחר יותר כשהוא כבר יהיה בשגרה את יכולה לנסות שוב אך חשוב שתעשי זאת כשאת החלטית ובטוחה בכך כיוון שאחרת זה לא יעבוד. אין דרך קלה, אך בסופו של דבר מתרגלים לסידור החדש.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לצביה

דבי גרוס דולב
    22/02/2009

הי צביה
    נזק לא נגרם מזה שתינוק ישן לצד אימו ויש אפילו שיגידו שכך נכון, זה עניין של תפיסה. ישנם ילדים שאי הגבלת הלינה המשותפת גורם להם להחליט לעזוב את חדר ההורים בעצמם ויש כאלה שרק רצו להשאר.. אין לזה חוקיות. מה שכן חשוב, הוא כיצד משפיע הדבר עליכם ומידת השלמות שלכם עם זה. אם אינך רואה כל בעיה וקושי בלינה המשותפת הרי שאפשר להמשיך עם זה אבל אם אינך שלמה ובאיזשהו שלב תחליטי להפסיק עם זה, רוב הסיכויים שתצטרכו לעבור תהליך שחלקו לא קל. אני אינני ממליצה לתת לתניוק לבכות במיטתו. אני אומרת כן להרימו מהמיטה כשבוכה אבל להחזירו לשם שוב ושוב עד שיבין את כוונתכם. חשובה העכביות וחשובה ההחלטיות אבל לפני הכל צריך לקחת החלטה. לדעתי אין דרך ביניים.
    בהצלחה באשר תבחרו
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות שינה אצל תינוקת בת חודשיים
    אמא טרייה
    22/02/2009

הי, אני אמא לתינוקת בת חודשיים וכמה ימים ורציתי להתייעץ ולהחכים בכמה נושאים: מגיל חודש ושבוע ביתי ישנה לילה רצוף ללא קימה לאוכל (טפו טפו) אוכלת ארוחה חמישית ואחרונה בין 21:00 ל 22:00 והולכת לישון -בעזרת בעלי..... קמה בין 6:00 ל7:00 בבוקר לארוחה ולאחר שעה בוכה ומשפשפת עיניים וחוזרת לישון עוד בערך 3 שעות. שוב קמה, אוכלת ואז אני מנסה "לסחוב" אותה עד הארוחה הבאה כעבור 4 שעות אך גם אז היא "תופסת" לפחות 2 תנומות של 1/2 שעה לפחות, אוכלת ארוחה, אני מפעילה אותה בערך 1/2 שעה עד שמתחילה שוב לבכות ולשפשף עיניים ושוב למיטה.... אני מעירה אותה בסביבות 18:30 ומנסה להשאיר אותה ערה עד הארוחה הבאה אך ללא הצלחה כל משחק- אם זה איתי, עם בעלי,על הבטן, על הגב,עם גירויים, בלי גירויים, בנדנדה, על האוניברסיטה או בטרמפולינה משעמם אותה(נראה לי) אחרי 10 דק' והיא מתחילה לבכות . מה לעשות??? א.אין לי תלונות על כך שישנה אך עלי לדעת אם זה נורמאלי בגיל זה?(ישנה סביב ה 18 שעות ביממה) ב.בוכה ומשתעממת מהר בזמן עירות (גם אם אנחנו בטיול עם העגלה) איך אני יכולה להנעים את זמנה כך שתהיה ערה ומרוצה? :-) אודה על תשובה יום נעים

הוספת תגובה

• תגובה לאמא טרייה

דבי גרוס דולב
    22/02/2009

שלום לך אמא טרייה
    ברוב המקרים של שינה מרובה לא מדובר בבעיה בריאותית אבל אם בגיל מתקדם יותר עדיין יהיו כה מעט שעות עירו כדאי להתיעץ עם רופא הילדים. כרגע, אני שוב מרגיעה ואומרת, לא נראה לי שמדובר בשום סוג של בעיה.
    תינוק בגיל חודשיים לא סובל משעמום, יתכן שלביתך עדיין קשה להיות עירה הרבה זמן או לא להיות על הידיים, בכל מקרה מדובר בקושי כלשהו ולא בשעמום. בעת שכיבה בזמן עירות נסו להרפות אותה ולהרגילה לשכיבה על המזרון ע"י שימוש במגע עמוק, טפיחות, עיסויים ושאר סוגי מגע שמטרתם להרפות, להרגיע ולהרגיל. חשוב להמשיך ולנסות להרגילה לדברים אלה גם כשקצת קשה. בתקופת מעבר זו ניתן להשתמש במנשא אשר עוזר מאוד בזמן יצאה מהבית ונותן לתינקת בטחון.
    בהצלחה,
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיישבות ועמידה
    כלוש
    22/02/2009

שלום, בני בן שמונה חודשים,כתבתי כאן לא מזמן על כך שהוא לא מתיישב מעמידה על שש והמלצתם לי על תרגילים לעזור לו (שאנחנו עושים כשהוא מסכים...), מאז התפתחו הדברים באופן הבא ורציתי לדעת אם זה תקין וגם איך להמשיל לעזור לו תקציר מבחינה התפתחותית: נעמד על שש בגיל ששה חודישם, הוא זוחל גחון משהו כמו חודש וזוחל על שש משהו כמו 10 ימים, מתהפך כל הכיווינים והצדדים, מסתובב הרבה.הוא לא מתיישב ממש מעמידה על שש, אלא מעמידה על שש עם קצת הגבהה (נניח אם הוא שם ידיים על הרגל שלי או צעצוע מסויים (אני ממשיכה לעבוד על תרגילים שנתתם כדי שיצליח מעמידה על שש בהנחה שיש לו בעיה של זקיפת יתר בגב) הוא יוצא יפה מהישיבה לעמידת שש וזחילה, וגם יושב מאוד יציב. הוא המון יושב על הברכיים בישיבת W ונעמד על הברכיים (וקופץ...מאוד מבסוט מזה) , ומהמצב הזה הרבה פעמים לוקח רגל קדימה ומתיישב על הטוסיק - תקין? היום הוא נעמד, האם זו בעיה? כיוון שעוד לא השתלט לגמרי על עניין הישיבה? וגם הוא לא כל כך יודע איך לצאת מעניין העמידה (כל שאר המצבים של ישיבה על הברכיים, על הטוסיק, עמידה על הברכיים ועמידה על שש, הוא מצליח להחליף ביניהם יפה) מעמידה הוא קצת מתרסק או עושה סוג של שפגט, האם לנסות למנוע ממנו לעמוד? ואם כבר עומד איך לעזור לו ללמוד לצאת מזה? שוב תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    התיישבות ועמידה

הוספת תגובה

• המשך לכלוש

דבי גרוס דולב
    22/02/2009

הי כלוש
    טוב לשמוע שאתם מתרגלים ושיש שינויים לטובה.
    רוב דרכה של בנך טובה אבל ישנה בעיה קטנה עם ישיבת הW אשר איננה בריאה לברכיים. מכיוון שאת מציינת שהוא יודעת לצאת ממנה לישיבה משוכלת אני ממליצה לשים דגש על עניין זה וכשאת רואה שאיננו יוצא ממנה, לסדר לו את הרגליים. רצוי כמובן לחכות עם עניין העמידה אבל קצת קשה למנוע, לכן אני ממליצה לנסות ולא לעודד אותה ולגרות אותו לרדת ממנה ולפתח יותר את הזחילה ואת ההתיישבות העצמאית. כדי למנוע ממנו התרסקויות תרגלי איתו את הירידה מעמידה- קחי את שתי ידיו כשהוא עומד ועזרי לו לשבת ובמקביל כופפי מעט את אחורי ברכיו בעת עמידה כדי ללמדו לשבת חזרה.
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 8 חודשים
    מיכל
    22/02/2009

הבן שלי בן 8 חודשים ושבוע עדיין לא זוחל, למעט זחילה אחורה שגם אותה עושה בקושי, מתחיל להתרומם לעמידה על 6 אך לרוב שוכב על הבטן ומשחק לפעמים מסתובב על צירו. התחיל להתהפך מהבטן לגב אך הפסיק משום מה אולי קשור לצמיחת השיניים שהחלה לפני כחודש... לא יודעת. יש לציין שהוא בריון לא קטן ושוקל 9800 ק"ג. האם הכל תקין בהתפתחותו המוטורית או שיש מקום לדאגה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 8 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    22/02/2009

הי מיכל
    בנך נמצא בעיכוב קטן אשר יתכן ויצטמצם במהרה ויתכן שלא. אני לא מוצאת מקום לדאגה אבל כן חושבת שכדאי לחכות מעט ולשקול אבחון שיגיד מדוע מתקשה בנך ולקבל תרגילים לסייע לו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה עם כרית
    לילך
    22/02/2009

שלום רציתי לדעת באיזה גיל מומלץ לישון עם כרית?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה עם כרית

הוספת תגובה

• כרית

שירי קאשי
    22/02/2009

הי לילך,
    באופן עקרוני תינוקות וילדים אינם זקוקים לכרית. במידה ואת חשה שיש חוסר נוחות בשינה ויש צורך בכרית הייתי מושכת זאת כמה שיותר, לפחות עד לגיל בו החשש ממות בעריסה הוא מזערי. התייעצי על כך עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בימבה
    גלי
    22/02/2009

איך מלמדים תינוקת בת שנה וארבעה (שהולכת מגיל 11 חודשים לבד ללא תמיכה) לנסוע על בימבה ? היא מתיישבת על הבימבה ולא מתקדמת, ואם רוצה לזוז אז נעמדת ומרימה את הבימבה והולכת כשהבימבה בין הרגליים שלה .

לקביעת תור
    סגירה
    בימבה

הוספת תגובה

• תגובה לגלי

דבי גרוס דולב
    22/02/2009

הי גלי
    מכיוון שלר מדובר בהכרח התפחותי, אינני מכירה דרכים לעידוד השימוש הנכון בבימבה. הטוב ביותר הוא לתת לה להתנסות עד שתלמד.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה תינוקי מנסה לעשות...?
    רוזה
    22/02/2009

שלום, קודם כל תודה רבה על העזרה גם לשירי וגם לדבי ועידן הבהרתם לי המון דברים גם מתשובות של אחרים יש לי שאלה הבן שלי בן 4 חודשים בשכיבה על הבטן הוא מרים ראש יפה וגם מתחיל להרים קצת חזה לפני כמה ימים הוא התחיל להרים טיפה את הטוסיק למעין קיפול של תנוחה עוברית ולדחוף עם רגל אחת ועם יד את הגוף האם הוא מנסה להתהפך? ככה זה נראה לפעמים הוא ממש מנסה די הרבה פעמים וכשלא מצליח נח על המזרון או מתעצבן האם לעזור לו?מה בדיוק צריך לעשות? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מה תינוקי מנסה לעשות...?

הוספת תגובה

• תשובה לשירה

דבי גרוס דולב
    22/02/2009

הי שירה
    מה שאת מתארת יכול להיות נסיונות התהפכות או נסיונות התקדמות. אם בנך מנסה להתהפך מגב לבטן, העזרה היחידה שאת יכולה לתת לו היא לשים לב אם ידיו נמצאות ברוחב הכתפיים או בתנוחת "אווירון" שמונעת ממנו התהפכות. ואפשר לסדר לו את הידיים. בכל מקרה, הוא צעיר ואפשר לתת לו להתנסות ולמצוא את הדרך עד להיפוך.
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון...ושאלה נוספת

רוזה
    22/02/2009

זה שקורה כשזה על הבטן?! הוא דוחף את עצמו קדימה עם הרגלים לפי לפעמים עם שתי הרגלים ולפעמים עם רגל אחת דוחף את עצמו לצד פעם אחת הוא באמת התהפך ככה אבל אני לא יודעת אם זה במקרה כשהוא עושה את זה יד אחת צמודה לגוף ויד אחת דוחפת היד שדוחפת זו היה שסמוכה לרגל שדוחפת...אני מקווה שהבנת אותי הוא ממש מקפיץ את עצמו האם הוא עושה זאת נכון? בד"כ שהוא על הבטן היידים ברוחב המרפקים לפעמים טיפה יותר ואז הוא מוריד יד אחת ומצמיד אותה לגוף ועםהיד השניה והרגל דוחף...מקווה שתבהירי לי את העניין? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשל לשירה

דבי גרוס דולב
    22/02/2009

הי שירה
    רבות ומגוונות הן הדרכים בהן מנסים תינוקות את נסיונותיהם הראשונים להתקדם. יתכן מאוד ומדובר בנסיונות התהפכות, אין לך אלא לחכות ולראות את התוצאות. בנך צעיר ולכן אין טעם להלחץ או לדאוג בנושא זה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שלושה חודשים
    אפרת
    22/02/2009

שלום רב התינוק שלי בן שלושה חודשים , נמצא רוב הזמן במצב של שכיבה על הבטן ( גם בשינה ) כך שמבחינתו שכיבה על הגב היא זמן עירות ומשחק אני מודעת להמלצה שלא להרדים תינוק על הבטן , אבל אין מנוס - רק כך הוא נרדם השאלה שלי היא האם יכולה להיות פגיעה בהתפתחות התקינה בשל כך ?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שלושה חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

דבי גרוס דולב
    22/02/2009

הי אפרת
    חשוב וטוב לשכב על הבטן. כשרופאים ממליצים לא להשכיב לישון על הגב כוונתם אינה להתפתחות המוטורית אלא לחשש מתופעת המוות בעריסה. מבחינה התפתחותית, לעומת זאת, חשוב לשכב על הבטן, על הגב ועל הצדדים, כך שאינני רואה שום בעיה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעירות יתר
    נינה
    21/02/2009

שלום בזמן האחרון גיליתי שלתנוקת בת 9 חודשים כבר צמחו שערות בודדות באזור החיתול (בין הרגליים) זה מאוד מוזר? ואני מודאגת ! מתי אמור הדבר לקרות? לפי מה שאני יודעת זה בגיל הבגרות........

לקביעת תור
    סגירה
    שעירות יתר

הוספת תגובה

• שעירות יתר

שירי קאשי
    22/02/2009

הי נינה,
    אכן זה מוקדם מידי. זה יכול לנבוע מחוסר איזון הורמונלי ויש לפנות בהקדם לרופא הילדים על מנת להתחיל ברור.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בגיל חודשים וחצי
    דנה
    21/02/2009

שלום אני אם לתינוק בין חודשים ןחצי שאובחן עם נטיה של מנח ראש לצד שמאל.( טורטיקוליס קל) אני עובדת אתו על הזזת ראש לצד השני והרמתו, מטרידים אותי שתי נושאים: 1. הילד לא רוצה לשכב על הבטן, ולהרים את הראש, למרות התרגילים הראש נוטה בצורה חדה שמאלה ומלווה בבכי? האם עי" תרגול ממושך הוא יצליח להרים את הראש, ומה טווח הזמן שצריך להרים את הראש. שנחשב כהתפתחות תקינה. 2. מבט לא עכבי- האם זה תקין שהוא עוקב אחרי מידי פעם שאני מביטה בו ולא כל הזמן ( לא בהאכלה, ולא מביט באנשים זרים) האםז זה התפתחות לקויה? מתי הם צריכים לעקוב באופן מלא.האם מעקב חלקי לכמה שיניות נחשב תקין? אשמח לתשובתך .דנה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בגיל חודשים וחצי

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    21/02/2009

הי דנה
    1. יתכן והתרגול אותו את מבצעת עם בנך איננו מתאים למצבו ודורש שינוי, התיחסות מחודשת או אחרת. בגיל זה כבר מתחילה שכיבה נינוחה על הבטן והטיית הראש בהחלט צריכה להשתפר עם הזמן. איננו יודעת איזה תרגול את מבצעת איתו בדיוק אבל ישנם תרגילים נוספים אותם כדאי לנסות, ישנן גישות שונות לכך. באתרינו "ינוקט" תמצאי מאמר על טורטיקוליס ותרגילים לתרגול ביתי, נסי אותם, מקווה שיעזרו לך. אם לא את מוזמנת לחזור אלי.
    2.קשר עין מתפתח סביב גיליו של בנך וקצת אחרי. המשיכי לגרות אותו ע"י שימוש בקול גבוה, מבט קרוב, שירה וגירוי עם צעצועים, יש מקום לתת לזה עוד קצת זמן.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עין ותגובה חידוד

דנה
    21/02/2009

הי, בהמשך לתשובתך , אנא חדד לי שוב, האם הסתכלות של מס שניות בזמן ההחתלה או שכיבה בעריסה בליווי מעקב לצדדים הוא אכן תקין ?ולמרות שהוא אינו עוקב בבזמן האכלה או, משחק, וכו. כמה פעמים ביום התינוק צריך לעקוב? ומדוע שאנו מתקרבים אליו עם משחק או כל דבר אחר הוא בוהה באוביקט ואנו נראים שקופים? האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לדנה

דבי גרוס דולב
    22/02/2009

הי דנה
    קשה לי לכמת את השניות והפעמים ביום למיקוד המבט. סביב גיל זה צריך הדבר להתפתח ואם אינכם רואים שונוי בשבועות הקרובים או ממשיכים להיות לא שקטים כדאי אולי לשקול פנייה לרופא הילדים שלכם. אינני יכולה להגיד לכם מעבר לזה בלי היכרות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים עם אצבעות בפה?
    אופיר סער
    21/02/2009

שלום רב, בני הוא כבן שנה כאשר בחודשים האחרונים הוא מוצץ באופן קבוע את אצבעות ידיו. גירסאות מסויימות אמרו שזה בשל הגירוי של השיניים שיוצאות שהחלו לצאת בימים אלה, אך בכל מקרה, אני מקבל הרבה הערות שזה רע מאוד והאצבעות גורמות לכך שהשיניים יגדלו בצורה לא סימטרית ועליי לקנות לו כפפות לידיים. עד היום לא מצאתי תשובות ברורות לכך ואני חושש שכפפות עשויות לפגוע לו במוטוריקה העדינה ונמנע מלעשות זאת. אשמח מאוד לעצתך.

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים עם אצבעות בפה?

הוספת תגובה

• תגובה לאופיר

דבי גרוס דולב
    21/02/2009

הי אופיר
    הכנסת ידיים לפה היא תהליך טבעי של התינוק דרכו הוא מכיר את העולם ואף מצביע לעיתים על המתודדות עם הופעת שיניים. עיוות צורת השיניים קורה בד"כ עכב מציצת אצבע מסיבית והוא תלוי באופן המציצה והתדירות. מניעת פעולה זו היא מתסכלת ולדעתי ממש לא נכונה כלפי התינוק. על שימוש בכפפות מעולם לא שמעתי ואני מאוד מקווה שלא תתפתה לכך, זה נמשע לי אכזרי, לא מתחשב ופוגע בחופש של התינוק. עלינו לכבד סוג כזה של פעולות אצל התינוק ולזכור שלא בהכל יש מקום להתערבות שלנו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת אוכל/סכום על הרצפה בזמן האכלה
    סאשה
    21/02/2009

שלום בני בן שנה וחצי לפני כחודש החל ללכת, אך עדיין לא מדבר, אמא אבא ולא מעבר לכך. בזמן האוכל הוא יושב על הכיסא כ 3-4 דקות הוא שקוע ואוכל, אני מאכילה אותו, אך כעבור כאמור כ 3-4 דקות הוא מתחיל לזרוק כך מה דבהישג ידו על הריצפה. ניסיתי לבקש, להדביר, להתעלם לצעוק שום דבר לא עוזר. פניתי ליועצת תזונת תינוקות בפורום אך היא אמרה שזה לא בתחומה. אני מרגישה שזה מוצא אותי מהכילים לאחרונה, אשמח מאוד לקבל עזרה בנושא. תודה

הוספת תגובה

• תגובה לסאשה

דבי גרוס דולב
    21/02/2009

הי סאשה

מה שאת מתארת אופייני מאוד לגיל זה ,בו התינוק מגלה את היכולת להפעיל דברים ולהפעיל אנשים. חשוב, במקביל, לתת לילד גבולות ולהבהיר בדרכך שהדבר איננו מקובל עלייך.
    אם את עדיין רואה בזה קושי ובעיה את יכולה לפנות לפסיכולוגית התנהגותית ליעוץ אבל אני לא רואה בזה צורך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בתי בת ה-9 חודשים וחצי
    דו
    20/02/2009

בתי התינוקת מאד סקרנית וחוקרת. הבעיה היא שהיא אינה זוחלת עוד על 6 (אלא רק זחילת גחון, וגם זה בקושי, היא מתעצלת ואוהבת רק לעמוד), אינה מוחאת כפיים, בקושי אוכלת לבדה. כשאני מנסה לספר סיפור או לשחק איתה היא מאבדת עניין במהירות, וכל אשר מעניין אותה הוא להחזיק את כפות ידי ולעמוד (כאמור,היא מאד אוהבת לעמוד וללכת בתמיכתינו). האם הדבר תקין? האם הדבר נחשב לכיעוב התפתחותי? האם יש דרך לעודד אותה?

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    20/02/2009

הי דנה
    אפשר להגיד שביתך נמצאת בעיכוב התפתחותי קטן ואף מראה סימנים לדילוג על שלב חשוב- זחילה. אינני מאמינה בתינוקות עצלנים אלא בתינוקות שקשה להם. מכיוון במדובר בכל העובדות שציינתי, אינני מאמינה שסוג ההתיחסות הוא יעוץ בפורום אלא אבחון אישי וקבלת תרגילים ספציפיים כדי לאבחן בדיוק את מקור הקושי ולתרגל בבית. עמידה לפני זחילה עלולה לגרום לוויתור על זחילה וגם מצביעה על קושי מסוים מאוד.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! האם כוונתך

דו
    21/02/2009

היא לפיזיותרפיה? למי עלי לפנות? האם לרופא הילדים לקבלת הפניה? תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לדנה

דבי גרוס דולב
    21/02/2009

הי דנה
    אני, מן הסתם, ממליצה בחום על ליווי התפתחותי לתינוקות אשר נותן את הדעת לדקויות ומסתכל על הדברים אחרת. אני לא בטוחה שבפיזיותרפיה יתנו לזה את החשיבות בצורה כזו אבל את יכולה לנסות.
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חמישה חודשים
    אימא
    19/02/2009

שלום רב, בני בן חמישה חודשים. תקשורתי מאוד וחייכן. לאחרונה התחיל למלמל הברות. כאשר קוראים בשמו לעיתים מגיב (מפנה מבט) ולעיתים לא. בעיקר כאשר הוא ממקד את תשומת הלב שלו בצעצוע או רואה משהו שמעניין אותו (כמו למשל הכלבה שלנו...). רציתי לדעת האם תקין? האם יש דרך לתרגל זאת? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בן חמישה חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאמא

דבי גרוס דולב
    20/02/2009

הי אמא
    אני לא מוצאת שום דבר חריג במה שתיארת. לפעמים רוצה ופנוי בנך להיענות לקריאתכם ולפעמים לא וזה בסדר, אין צורך לתרגל.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7 חודשים ואינה זוחלת
    מרים
    19/02/2009

בילתה הרבה על הבטן עד שלמדה להתהפך, סביב גיל 3 חודשים. מאז היא נחלשת ולאחרונה גדלה מאוד, ויש תחושה שנחלשה יחסית לגודלה. לפני כחודש תרגלתי איתה התהפכויות, ומאז מתגלגלת ברחבי הבית בטן גב לסירוגין. התהפכות מבוקרת לשני הצדדים. תופשת צעצוע ומתהפכת אל הגב לשחק בו. בנוסף, יד שמאל איננה נפרשת אלא מונחת הפוך (אני מיישרת לה), וכשקשה לה להגיע לצעצוע מתייאשת, מכניסה אצבעות לפיה ומתהפכת. תרגלתי אותה סיבוב ציר לשני הצדדים בהצלחה רבה. הצדדים שלה חזקים, בעיקר מסוגלת לשחק כשהיא על צד שמאל (אפילו ראש באוויר). בחודשים הראשונים היתה דוחפת ברגליה בחוזקה, וזו גם השיטה שלה להתהפך אל הגב, אך כעת בקושי דוחפת ברגליה (הן מרחפות באוויר לרוב). ניסיתי לתרגל דחיפה אך איננה נענית. מנסה הרבה להרים את הישבן כשהיא על הבטן. כשמנסה להתקדם ידיה דוחפות והיא נדחפת אחורנית. חוץ מזה, אוכלת יפה ויונקת ומדברת הרבה. מה עושים ? כיצד אגרום לה לזחול ?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 חודשים ואינה זוחלת

הוספת תגובה

• תגובה למרים

דבי גרוס דולב
    20/02/2009

הי מרים
    נשמע לי שביתך מתפתחת יפה ושאת משקיעה הרבה מאמצים כדי לקדמה. בנקודה זו אינני רואה מקום לתרגל זחילה מפני שנראה שניא בדרך לשם. לפעמים יש רגרסיות ולפעמים התקדמויות והכל בסדר.
    שיהיה המשך התהפתחות נעימה..
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה