פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת קטנה
    דן
    01/03/2009

אשמח להתייחסות גם להיקף הראש הקטן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוספת קטנה

הוספת תגובה

• היקף ראש

שירי קאשי
    02/03/2009

הי,
    היקף ראש קטן יכול לנבוע מגורמים גנטים. תנסו לחשוב האם במשפחה ישנה נטייה כזו. במקרים מסויימים זה יכול להעיד על תסמונות למיניהן אך לרוב לא מדובר בבעיה. כמובן שיש להיות במעקב ולקבל את חוות דעת הרופא. במידה והכל תקין וזו רק הנטייה שלה הרי שאין קשר בין כך לבין ההתפתחות המוטורית.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 10.5 חודשים עדיין לא יושב
    דן
    01/03/2009

שלום רב, בתי המקסימה בת 10.5 חודשים, החלה לפני כשבועיים בלבד לזחול על 6, היא זוחלת בצורה מאד יפה, יד ורגל נגדית, אולם מתעייפת מהר וחזרת לשכיבה על גב, לעיתים מנסה להתיישב- מזיזה את הישבן לאחור ואת הידיים לכיוון שלה על הרצפה אך לא מצליחה להגיע למצב ישיבה ונופלת הצידה, אני מאד מרחמת עליה ורוצה לעזור לה להתיישב, אני עושה לה כל יום חצי שעה של התעמלות {בשיטת ורדי} ועוד חצי שעה של עיסוי, אני מרגישה שגם היא מתוסכלת שאינה מצליחה להתיישב ולשחק בישיבה עם מגוון הצעצועים הגדול שסביבה. ברצוני לציין כי היקף הראש שלה מאד קטן- 41 ס"מ, האם יש קשר לעיניין? על מה מעיד היקף הראש הקטן מאד? מבחינה קוגנטיבית היא מאד מתעניינת, צוחקת ומגיבה לסביבה, מנסה להגיע לחפצים, מגיבה לגירויים סביבה, מוחאת כפיים וכו', מבחינת הדיבור ממלמלת מעט מאד: גגג, אאא... אשמח לתגובה לגבי נושא הישיבה וגם בנושא הדיבור המון תודה, אמא מודאגת

הוספת תגובה

• תגובה לדן

דבי גרוס דולב
    02/03/2009

הי דן
    ישיבה עצמאית מגיעה באמת רק' אחרי עמידת 6, מכיוון שביתך רק התחילה לעמוד על 6 ולזחול, קשה לצפות ממנה שישיבתה תהיה כבר מקובעת ויציבה. מדובר בהתהליך של מציאת שיווי המשקל והסתמכות על השלב החדש. צריך לתת לה זמן ולי נשמע שהיא בדרך לשם.
    ההתעייפות המהירה מהזחילה יכולה לנבוע מהחידוש שבדבר אבל יכולה גם לנבוע מחולשת שרירים, האם ביתך התפתחה עד כה בזמן? מתי התהפכה? אם שי הסתמנות של עיכוב בשאר ההתפתחות הרי שהסיכוי לטונוס נמוך- גדול יותר.
    תנו לה מעט זמן הן להתישבות והן ולזחילה רציפה יותר ואם לא תראו שינוי (תוך כמה שבועות), אתם מוזמנים לחזור אלי.
    בעניין היקף הראש- זהו נושא לרופאים ואיננו מתחום התמחותי ובעניין הדיבור- מוקדם מאוד לבדוק דיבור בגיל זה, גם פה יש מקום וזמן להתקדמות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המהירה

דן
    02/03/2009

למה את מתכוונת אם שאר ההתפתחות היתה תקינה? מבחינת התהפכות היא החלה להתהפך בזמן. מה זה אומר טונוס נמוך? כיצד ניתן לטפל בזה? האם יש לכך השלכות לעתיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לדן

דבי גרוס דולב
    03/03/2009

הי דן
    קיבלתי תשובה על שאר ההתפתחות, רציתי באמת לדעת אם ההתהפכויות קו בזמן.
    טונוס שרירים נמוך מדבר על חולשה מסוימת בשרירים ורפיסות מסוימת. הסימנים לכך היא רכות יתר, חוסר התנגדות של השרירים, איחור בהתפתחות ועוד ועוד. לא תמיד אפשר לאבחן זאת בעין בלתי מקצועית. על טיפול, בלי אבחון, בוודאי לא אוכל להמליץ פה בפורום.
    טונוס נמוך משפיע על ההתפתחות המוטורית הנוכחית והעתידית מכיוון שהשרירים מעט חלשים וחשוב לטפל בזה.
    אבל, לא לשכוח שלא נעשה אבחון של ביתך ויתכן ובכלל לא מדובר בבעיה זו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה תינוקת בת שבעה חודשים
    אורית
    01/03/2009

שלום, אני זקוקה לעזרתך . ביתי שתחיה בת שבעה חודשים מאז שנולדה החלו גזים ארבעה חודשים כך שכמעט כל הזמן היא הייתה בידיים שלי ושל כולם כך למעשה הייתה גם הולכת לישון בידיים שלנו וזה יכל לקחת שעות עד שתרדם. אח"כ עברנו לנדנודים בעגלה שגם יכל לקחת שעתיים , טרטורים , עיניינים, עייפות ולילדה אין מנגנון הרדמות משלה. היא אינננה יודעת כיצד ללכת לישון בעצמה.. בשעה טובה קנינו מיטה חדשה כך שהרגשתי שאולי די מספיק הגיע הזמן אחריי נסיונות בלתי פוסקים לנסות להרדים אותה במיליון דרכים(הלוחשת לתינוקות , בידיים , עגלה , במיטה(בוכה) ואחריי זמן קצר הייתי מוציאה אותה כי ריחמתי עליה. לפניי שבוע החלטתי שזהו זה מספיק , הגיע הזמן שאעזור לה ללמוד כיצד לישון, כל לילה (לא בשעה קבועה - כיוון שהשעון הביולוגי שלה אינו סדיר כך היא בטמפרמנט שלה) אחריי אמבטיה , סיפור , אוכל , חיבוקים ולמיטה עם מוסיקה נעימה וליטופים בגב ולחישות של אהבה והיא בוכה ונרדמה. יום אחריי פעמיים ביום ובלילה כך הרדמתי אותה. כמה ימים היה קשה היא בכתה נורא ולא ידעתי אם אני עושה נכון. לא עזבתי אותה לבדה הייתי שם עבורה ליטפתי אותה ועכשיו אני בפרשת דרכים: האם סוף סוף להתמיד ולעזור לה ללמוד לישון? אני מרגישה שזה לטובתה אבל מרגישה אמא נוראה איך אני נותנת לה לבכות (אולי היא תרגיש שלא ניתן לסמוך עליי יותר?) מה הדרך אני נאבדת.כל אחד אומר לי תעשי כך ותעשי כך ואני מנסה להקשיב לליבי אך איני יודעת מה נכון. אשמח שתייעצי לי כי אני אובדת עצות תודה רבה שבוע טוב

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אורית
    01/03/2009

קראתי כאן בפורום לגביי תינוקות והתהפכויות... ביתי בת שבעה חודשים אתמול, ובגיל 6 חודשים התהפכה מהבטן לגב לאחר שבועיים התהפכה שוב וזהו. היא אינה מתהפכת יותר אני עושה לה התעמלות ונענועים מצד לצד (אגן) האם זה פשוט תלוי בה או יש איך לעודד? אני מנסה בעזרת גירויים למשוך את תשומת ליבה , היא זוחלת אחורנית כבר שלושה שבועות אך לא מתהפכת יותר, האם מניחים לה ונותנים לזמן לעשות את שלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת לאורית

דבי גרוס דולב
    02/03/2009

הי אורית
    תינוק בן 7 חודשים אשר איננו מתהפך מבטן לגב וגם לא מגב לבטן, נמצא בעיכוב התפתחותי. העובדה שהתחילה לדחוף לאחור מהווה גם היא אינדיקציה לקושי כלשהו שכן זה הקדמה של שלב ודילוג. יתכן ובעיות השינה והעיכוב בהתפתחות, מקורם דומה. אני ממליצה בחום לקבל אבחון ע"י מדריכה שתדע להצביע על מקור הבעיה וללמדכם תרגילים.
    אני לא מאמינה שצריך לתת לזמן לעשות את שלו שכן עיכוב כזה מצביע בהכרח על קושי פזיולוגי, אותו חשוב לאתר על מנת שלא ילווה את המשך ההתפתחות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    02/03/2009

הי אורית
    צר לי לשמוע על הקשיים שלכם ושל ביתכם אבל גם פה לא בטוח שתוכלי לקבל תשובה חד משמעית. באמת שלשאלות אלה הן תשובה חד משמעית ונכונה.
    אם נשללו סיבות אחרות (רפואיות, טונוס שרירים גבוה) הרי שאני חושבת שהדרך שבחרתם היא הדרך הנכונה. פשוט להתמיד ולהשכיב אותה במיטה כשמגיעה שעת השינה. לנסות שהטקס שלפני יהיה קבוע ואם אפשר גם בשעה קבועה. אמבטיה, אולי עיסוי עמוק, האכלה והשכבה+ להשאר לצידה, ללטף, לשיר וכו, כשהבכי ממש מתגבר אז כן להרים לידיים, להרגיע ומייד להחזיר למיטה. חשוב מאוד מאוד להיות עכביים ,החלטיים ולהתמיד. אמהות רבות מדווחות של שינוי לטובה תוך שבועיים.
    אין דרך פלא אחרת ואני חושבת שכדאי להמשיך וללכת בדרך זו.
    בהצלחה רבה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקסטנציה בשכמות
    רותי
    01/03/2009

שלום בתי בת חמישה חודשים. בשבועות האחרונים שמתי לב לכמה דברים שאינני יודעת אם הם תקינים או דורשים טיפול: 1. כאשר נמצאת על הבטן, נמצאת הרבה בתנוחת אווירון. מדי פעם מקרבת ידיים ונשענת עליהן (בעיקר כתגובה לצעצוע שאיתו משחקת) אבל לאחר זמן קצר (פחות מדקה) חוזרת לתנוחת האוירון תוך בעיטות ברגליים. 2. כאשר אני מרימה אותה היא מושכת חזק את זרועותיה לאחור (מקרבת שכמות) ולא מרפה גם כשהיא עליי. כאשר אני משכיבה אותה כנ"ל תוך הרמת ראש (כאילו מנסה להתרומם לישיבה). 3. בשכיבה על הבטן, לא מניחה את ראשה למנוחה אלא רק לעיתים רחוקות. כאשר מתעייפת מתחילה לרוב לבכות ולא מניחה את הראש. 4. התהפכה רק פעמיים מבטן לגב ובכלל לא מהגב לבטן. האם מה שתיארתי הם דברים נפוצים לגיל זה ויעברו מאליהם או שנדרש טיפול מקצועי? יש לציין כי אני משכיבה אותה על הצד מספר פעמים ביום ונותנת מגע עמוק לחלק העליון של הגוף כפי שייעצתם בפורום זה, אך אני לא רואה שזה משפיע. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אקסטנציה בשכמות

הוספת תגובה

• תגובה לגלית

דבי גרוס דולב
    01/03/2009

הי גלית
    כל הכבוד על האבחון המקצועי! מה שאת מתארת אכן נשמע כמו אקסטנציה בגב ובשכמות, התופעה לא אמורה להיות נפוצה בגיל זה ולא בשום גיל, היא מקשה על הנינוחות ועל ההתפתחות ואכן דורשת התיחסות. השכבה על הצד תוך טפיחות היא טובה אבל לא מספיקה. לדעתי זה כן מצדיק התיחסות יותר אישית וספציפית למרות שלא מדובר במשהו פתולוגי אבל כן אלמנט שמשפיע ומקשה. אם לא תטופל ביתך, לא תימנע ממנה התפתחות מוטורית אבל התופעה תלווה אותה בדרכים שןנות בהמשך.
    כדאי, אם כן, לשקול מפגש אבחון וקבלת תרגילים על מנת להקל עליה את המשך דרכה ההתפתחותית.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיוון באוכל לתינוקת בת 3 חודשים
    מלי וגילי
    01/03/2009

שלום רב, היום קיבלתי איזושהי עצה לגבי תחליפי המזון ולפני שאני בכלל חושבת ליישם אותה, עליי לשאול את דעתכם בנושא. בתי בת 3 חודשים כמעט, ניזונה מסימילאק. בעקבות מקרה ראמדיה, הציעו לי לנסות להחליף את הסימילאק במטרנה או בפרימיום (מה שיעל בר זוהר מפרסמת...) ואחר כך שוב לחזור לסימילאק, פשוט לגוון באוכל, שבמידה ויחזור מקרה ראמדיה , חס וחלילה, בתי תהיה "מחוסנת" באמצעות תחליף מזון אחר. פעם אחת ניסיתי לעשות שינוי שכזה בעקבות נושא הגזים הבלתי ניסבלים שנידבקו לבתי. מה שקרה הוא שבתי הרגישה מאד לא טוב, היא הקיאה, היתה לא נינוחה, בכתה , היו לה גזים נוראיים יותר ממה שהיו לה לפני ההחלפה, בקיצור המצב לא הניב תוצאות טובות. כעת, נשאלת השאלה, האם כדאי לגוון באוכל או שעדיף להמשיך עם הסימילאק? אודה מאד לתגובתכם בנושא. תודה ושבוע נפלא, מלי וגילי

הוספת תגובה

• תגובה למלי וגילי

דבי גרוס דולב
    01/03/2009

הי מלי וגילי
    לא נראה לי שיש צורך בהחלפת מזון על מנת להמנע ממקרים כגון מקרה רמדיה, ואם זה יקרה לחברה אחרת? זהו, לדעתי, מקדם הגנה מאוד מאוד גבוה ומיותר שבא על חשבון התינוקת.
    יש, לצערנו, אנסוף סיכונים וסכנות בחיינו ואין זה בריא לחשוב על הרע ביותר ולנסות להמנע ממנו ברכים משונות שכאלה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מלי וגילי
    01/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי קונים נעליים ילדה בת 1.3
    אודליה
    01/03/2009

שלום, ביתי בת שנה ושלושה חודשים וכבר הולכת (יודעת לעמוד לבד להתכופף וכו') - > אך עדיין יש לה נפילות מתי צריך לקנות נעליים? כהיא תלך יציב או כבר עכשיו ניתן? אשמח אם תוכלו לכתוב לי - מבחינת התפתחות מוטורית (גסה ועדינה) ודיבור מה עליה כבר לעשות??

הוספת תגובה

• תגובה לאודליה

דבי גרוס דולב
    01/03/2009

הי אודליה
    את קניית הנעליים כדאי לדחות כמה שיותר על מנת לגרות את התנועה בכף הרגל ובקרסול. כשיוצאים מהבית אפשר להשתמש בנעליים בעלי סוליית בד או עור כדי להגן על כף הרגל.
    ביתך נמצאת במקום ההתפתחותי הנכון לה ועושה את אשר עליה לעשות בגיל זה- התחלת ההליכה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בן 8 חודשים
    רחל
    01/03/2009

שלום, בני בן 8 חודשיםו-10 ימים ועדיין אינו נעמד על שש וכתוצאה מכך אינו זוחל או יושב. הקטנצ'יק מתהפך לכל הכיוונים, מסתובב על ביטנו בציר ובימים האחרונים החל לזחול אחורנית. חשוב לציין שהוא תינוק יחסית גדול (בערך 10 קילו ומאוד גבוה) מה שהפריע לו תמיד ברמה ההתפתחותית (החל להתהפך בגיל חצי שנה). לאחרונה הנני משחקת איתו במשחקים הדורשים ישיבה על הרצפה (הכנסת כדורים לגליל, משחקי קוקו,...) בזמן המשחק ההני יושב מאחוריו במטרה שיישען לאחור ויקבל תמיכה ממני. אך הקטנצ'יק מושך עצמו קדימה ויושב מאוד זקוף ויציב ומצליח לשחק עם משחקים המונחים לפניו ללא שום בעיה. כמו כן, הוא מסובב את ראשו לצדדים ומעט אחורנית כאשר אני קוראת לו. האם ישנו עיכוב התפתחותי? איזה תרגילים ניתן לבצע ללמדו לעמוד על שש? תודה רבה והמשך יום נפלא :)

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בן 8 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לרחל

דבי גרוס דולב
    01/03/2009

הי רחל
    אתחיל ואמר שאני ממליצה בחום להפסיק להושיב את בנך. הושבה לפני שתינוק יודע להתישב בעצמו עלולה לגרום לדברים רבים כשאחד מהם הוא עיכוב או דיולג על זחילה. דבר שני הוא שגופו איננו מוכן לכך עדיין שכן הוא לא עבר את השלבים ההכרחיים לזה.
    דחיפה לאחור היא פעמים רבות התחלה של זחילה ויתכן כי אלה נסיונות ראשונים.
    1.כדי להמשיך ולעודד אותו לכך תני לבנך לעבור מכשולים שונים- כריות, שמיכות מגולגלות, הרגליים שלך וכו.
    2. העמדה על 6- עמדי מאחוריו כשהוא על הבטן , הצמידי ברכיו זו לזו ולרצפה ע"י הברכיים שלך ודרך בית החזה הרימי אותו לעמידת 6, הניעי אותו קדימה ואחורה.
    3. מריצה- כשהוא שוכב על הבטן הרימי אותו מעט מהרצפה דרך בית החזה והאגן, תני זווית אלכסונית כך שידיו יגעו ברצפה ואף ישען עליהן.
    4. על כדור פזיו, בשכיבה על בטן, הנעות קדימה ואחורה עד הרצפה והנעות לצדדים כדי לעודד העברת משקל.

יחד עם זאת, אם לא תראי שינוי בשבועות הקרובים, חזרי אלי,
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    עידית
    01/03/2009

בוקר טוב, בני בן תשעה וחצי חודשים (שבעה וחצי חודשים מתוקן). מתהפך היטב לכל הכיוונים מזה כחודש וחצי. הוא עדיין לא מבצע סיבוב ציר וכן עדיין לא התחיל לזחול גחון. כשהוא שוכב על הבטן הוא ממש עושה מאמצים להגיע לחפצים שמולו (ע"י תזוזת רגליים וידיים), אך לא רואים התקדמות של זחילה. האם יש דרך לעודד ביצוע סיבוב ציר? וכן לעזור לו עם הזחילה? חשוב לי לציין כי הוא אובחן כבעל היפוטוניה קלה וכל שלבי ההתפתחות המוטורית שלו היו מעט מאוחרים. הוא מחייך וצוחק המון, מברבר המון וכו'... חשוב לי לציין שאנחנו במעקב אצל פיזיוטרפיסטית אבל אני מרגישה שזה לא עוזר יותר מידי. כיצד אני יכולה לעזור לו? האם יש מקום לדאגה בשל העיכוב בהתפתחות? תודה מראש על התשובות המהירות והמקוצעיות...

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• תגובה לעידית

דבי גרוס דולב
    01/03/2009

הי עידית
    אינני יודעת אם בפזיותרפיה אתם מקבלים תרגילים לחיזוק טונוס שרירים, אבל זה לדעתי השלב הראשון והדבר בו צריך לטפל. אני לא מאמינה בטיפול בסימפטום, חוסר הזחילה, אלא קודם כל במקור הבעיה- ההיפוטוניה. אני מאוד מתחשבת בגיל המתוקן ולכן אינני רואה זאת כאיחור מאוד גדול אבל כן קיים עיכוב כלשהו שכדאי לטפל בו לפני שיגדל.
    אינני יכולה לתת תרגילים בשל אוסף האלמנטים- גיל מתוקן, טונוס נמוך ואי זחילה. על כן אני ממליצה על אבחון וקבלת תרגילים פרטניים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    01/03/2009

הי עידית,
    נתחיל מכך שאין מקום לדאגה אלא רק לעשייה. קצב ההתפתחות של בנך תואם את גילו המתוקן וכמובן שיש לקחת בחשבון את העיכוב הצפוי גם מהיוטו היפוטוני. באופן כללי וללא קשר לשלב התפתחותי כזה או אחר יש לעבוד על חיזוק שרירים כללי:
    1. להרים לאוירון (מביא לחיזוק שרירי הזקיפה).
    2. לרקוד איתו ומידי פעם לעצור לעשות מעין תנועת נפילה כשהוא מוחזק קרוב אליך. התנועה המפתיעה ביחד עם הנסיון לשמור על שיווי משקל מביאים להפעלה של שרירים רבים.
    3. תנועה במרחב (גם היא מביאה לתגובות של שיווי משקל ולכן מפעילה שרירים רבים).
    4. הפתעות במגע. למשל לתופף על חזהו ולעצור. המשך התיפף יבוא בהפתעה. גורם ההפתעה מביא לדריכות מסויימת בגוף שמביאה להפעלת השרירים.

כל הדברים הללו צריכים להעשות כמשחק עם הילד ומתוך הנאה רבה. וחיזוק השרירים יגיע מבלי שירגיש כי הוא מתאמץ או שמחריכים אותו לבצע תרגיל.

לגבי קידום הזחילה והסיבוב סביב ציר, יש לחזק את שרירי הרגליים וחגורת הכתפיים:
    1. להוריד את הגרביים ואף מכנסיים. הגרביים גורמות לילד להחליק ומקשות את הזחילה. ככל שיש לילד יותר מרחב ואחיזה ברצפה הוא יצליח לזחול.
    2. על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים. בכדי לגרות לסיבוב יש לפנות את השטח מצעצועים ולמשוך צעצוע אחד סביבו עם כיוון הסיבוב בכדי שינסה להגיע אליו.
    3. על הכדור על הבטן – על כדור פיז'יו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב.
    4. העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לו צעצוע מהצד ולראות אם מעביר משקל לצד הנגדי ומושיט יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד. זהו תרגיל העובד על העברות משקל.
    5. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לספרים
    תמר
    28/02/2009

שלום רב, בני בן חצי שנה, ואני מבקשת המלצה לספר על גידול תינוקות. בתודה תמר

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לספרים

הוספת תגובה

• ספרים

שירי קאשי
    01/03/2009

הי תמר,
    יש ספרים רבים בשוק. אחד שאני אוהבת נקרא "תינוק חכם". אני בטוחה שתוכלי לקבל המלצות גם בחנות הספרים וכן אני מזמינה אמהות מנוסות להוסיף המלצות משלהן.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים? רגל קצרה/ ארוכה
    שרון
    28/02/2009

שלום, בימים האחרונים נראה לי(לא בוודאות), שרגל אחת של בתי בת 5 חודשים קצרה בכמה מילימטרים מהשנייה. מה עושים? האם זה סימפטום למשהו חמור? למי לפנות בנוגע? תודה שרון

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים? רגל קצרה/ ארוכה

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

דבי גרוס דולב
    28/02/2009

הי שרון
    זוהי שאלה שעלייך להפנות לרופא הילדים או לאורטופד. בהצלחה.
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש
    יוני
    27/02/2009

שלום.. בני בן 8.5 חודשים משקל וגובה באחוזון ה 90 היקף הראש 46.6 נמצא באחוזון ה95. בטיפת חלב הדאיגו אותנו לגבי היקף הראש .. ושזה חריג דבר שיכול להצביע על אוטיזם בעתיד.. הילד מתפתח טוב שומר על קשר עין מעביר חפצים מיד ליד . עדין לא זוחל ( יש לו ישיבה על 6) וכל הזמן ברוורס. לפני חודשים היה מאושפז פעמייים בבית חולים עקב אסטת ילדות וקיבל סטיאורדים שעלול להעקב את ההתפתחות.. כרגע מצבו הבריאותי טוב מקבל תרופה דרך משאף לאסטמה... דבר נוסף היא תנועה מוזרה בידים.. בצורה מעגלית של כף היד עם הזזה של האצבות בדרך כלל שהוא מתעצבן או שמח מאד ... קבעו תור לנירולוג וצילום אולטרסאונד ראש ? אנו בלחץ .. האם ממה שרשמתי היית אומרת שיש עיקוב התפתחותי?

לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש

הוספת תגובה

• תגובה ליוני

דבי גרוס דולב
    27/02/2009

הי יוני
    לצערי לא אוכל להתיחס לחלק הרפואי של פנייתך מכיוון שזהו לא תחום התמחותי אותו כדאי לדסקס עם הרופאים המטפלים בכם. ברור שחשוב לעשות את הבדיקות אליהם הופנתם.
    לגבי ההתפתחות המוטורית- זהו גיל בו אנחנו רוצים לראות סימני זחילה ויתכן ובנך בדרך לשם, אם לא יתחיל לזחול בשבועות הקרובים, אתה מוזמן לחזור אלי. לגבי הישיבה, לא הבנתי מהי ישיבת 6, אשמח לפירוט ובכל מקרה ממליצה בחום לא להושיב אותו עד שיתישב בעצמו.
    אם יש לך עוד שאלות, אתה בהחלט מוזמן.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכויות
    הדס
    27/02/2009

בני בן חמישה חודשים ושלושה שבועות , מתהפך מהבטן לגב מגיל 4.5 חוד' , ולא מתהפך בכלל מהגב לבטן , אינו אוהב בכלל להיות על הבטן וכאשר מתהפך אינו מתהפך בקלילות אלא ממש מתאמץ עד שמצליח, בנוסף מרים את הטוסיק ומצליח להתקדם עם כל הגוף לעבר צעצועים שמונחים לפניו.כמעט ולא משחק עם צעצועים כאשר נמצא על הבטן אלא יותר מושיט יד לעברם או נשען עליהם. לאחרונה מנסהבמאמצים רבים להושיב את עצמו כאשר נמצא בסל-קל /טרמפולינה או בנדנדה שלו ממש בכל הזדמנות, אציין כי מניח את הראש על המזרן כאשר נמצא על הבטן כאשר הידיים במרכז. בני הינו ילד מקסים וחייכן, צוחק המון, משחק מאוד יפה עם צעצועים כאשר על הגב ומגיב יפה לסביבה. האם ישנה סיבה לדאגה בנושא הההפכויות? וחוסר הרצון להיות על הבטן? (ניסיתי שלל תרגילים כולל המלצות מהמדריכה בעיסוי תינוקות) האם התפתחותו תקינה לגילו? אודה לכם על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכויות

הוספת תגובה

• תגובה לבדס

דבי גרוס דולב
    27/02/2009

הי הדס
    תינוק שעדיין מתקשה לשהות על הבטן בגיל זה צריך סוג של התיחסות. אין מקום לדאגה אבל יש מקום לאבחן את הקושי ולעזור לו לבצע את השלבים ההכרחיים לגיל זה, בעיקר לאור העובדה שהוא מנסה כבר להתקדם בזחילה אבל עדיין לא השלים שלבים מוקדמים יותר. מצבו של בנך משקף קושי פזיולוגי קטן אבל ראוי לעזרה. הערכתי מרחוק, ללא היכרות אישית, היא שיתכן כי הוא סובל ממתח שרירים או זקיפת יתר, אבל זה רק מרחוק.
    נסיונות ההתישבות דרך שרירי הבטן אינם מועילים לו ולכן חשוב להמנע משימוש במשטחים שמעודדים זאת כמו טרמפולינות ונדנדות למיניהן.
    לסיכום, כדאי לשקול אבחון ומפגש עם מדריכה אשר תדע לזהות את מקור הקושי ולתת תרגילים מתאימים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכויות

הדס
    28/02/2009

בהמשך לשאלתי הראשונה: קודם כל תודה על התשובה המהירה! אציין כי בני יכול להימצא שוכב על הבטן מעל 15-20 דקות אולם רואים כי אינו אוהב ומעדיף לשכב על הגב ולכן מנסה להתהפך, להתקדם ואף מצליח לסובב את גופו בכ 180 מעלות. בקשר לנסיונותיו להתיישב אמנע כמו שאמרת ממשטחים מסויימים אך נושא ההתהפכויות הוא שמעט מטריד אותי ועליו לא קיבלתי מענה , , האם אמור להתהפך בחופשיות או שסביר כי יתאמץ עד שיצליח להתהפך ? לדוגמא אתמול היה הרבה במזרן פעילות והצליח להתהפך לפחות 5 פעמים מהגב לבטן אך בכלל לא מהבטן לגב, וכמו שציינתי מצליח להתהפך לאחר שגורה ע"י צעצועים או מוזיקה ונראה כי מתאמץ מעט אך מצליח בסופו של דבר . מנקודת מבטי נראה שאינו אוהב לשהות זמן רב על הבטן וחוסר הרצון להיות על הבטן הוא שגורם לו לסובב את עצמו , להתהפך ולנסות להתקדם ע"י הרמת הטוסיק והזזת הגוף קדימה. האם תקין לגילו? מודה לך על התייחסותך.הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

הדס
    28/02/2009

בהמשך רציתי לציין כי מתהפך מהגב לבטן לשני הכיוונים הן ימין והן שמאל, ונשען על המרפקים או משלב את הידיים כאשר על הבטן וכאשר מתעייף מניח את ראשו במרכז ואז שוב מרים את ראשו בעזרת הידיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    01/03/2009

הי הדס,
    שלב ההתהפכויות לרוב מסתיים עד גיל 6 חודשים. בנך קרוב לגיל זה וההתהפכויות שלו (אלו שקיימות) אינן מתבצעות באופן מאורגן. מסיבה זו אנו רואים את השלב שבו הוא נמצא כבר כעיכוב כיוון שברור כי קיים קושי מוטורי מסויים בהקשר זה של ההתהפכויות. כמובן קשה ללא אבחון לקבוע מהוא המרכיב המוטורי החסר או המצריך חיזוק ולכן אני ממליצה בכל מקרה לפנות בשלב זה לאבחון ולהתאים תרגילים. בינתיים את יכולה לנשות ולתרגל בבית:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתמודדים עם חפץ שהתינוק נקשר
    לילך
    27/02/2009

אליו? אני מדברת על חיתול בד. הוא נקשר אליו מגיל קטן מאוד. כשהוא מוצץ אצבע, זה עוזר לו להרגע כשהוא בוכה. הוא ישן איתו בלילה ואוכל איתו בקבוק. קראתי באיזה מקום ש"החיתולי" הוא סוג של תחליף לאמא שהתינוק יכול להתנחם בו כשהוא זקוק לכך. השאלה עד איזה גיל הוא צריך את זה? או יותר נכון מתי כדאי לגמול אותו מהחיתולי הזה?? כרגע הוא בן שנה +4 חודשים.

הוספת תגובה

• תגובה ללילך

דבי גרוס דולב
    27/02/2009

הי לילך
    קוראים לזה "חפץ מעבר" והוא אכן מסייע לתינוקות רבים להרגע ולמצוא שם נחמה ושקט.
    אינני יכולה להגיד לך בדיוק מתי כדאי לגמול אותו מזה אבל בכל מקרה, עכשיו הוא בגיל מאוד צעיר ועדיין יש מקום לאפשר לו את זה. מנסיון אישי, עם בני, אני יכולה לספר לך שהוא נגמל ממציצת אצבע בתוספת "חיתולי" בגיל 5 מבחירה אישית וללא שום בעיה.
    פרטים נוספים על התופעה והמלצות מפורטות יותר תמצאי בספרי הפסיכולוגיה וההתפתחות של התינוקות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 חודשים
    נשר
    27/02/2009

שלום, בני בן חמישה חודשים, לא צוחק. הוא מחייך המון, ממלמל הרבה, אבל לא ממש צוחק צחוק מתגלגל. לעיתים רחוקת אנו מצליחים להצחיק אותו (שלא בדיגדוגים). האם יש עם זה בעיה? שנית, אילו הברות תינוק אמור להגות בגיל זה? הוא אומר הרבה או אה אי ולפעמים פה וגה. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לדובון

דבי גרוס דולב
    27/02/2009

הי דובון
    זה בסדר שתינוק עדיין לא צוחק בגיל זה, תנו לו את הזמן וגם זה יגיע, אין מקום לדאגה.
    לגבי מלמול- אין הברות שתינוק אמור כבר להגיד בגיל זה, השפה היא תהליך מאוד הדרגתי וארוך. גם פה אין מקום לדאגה.
    סבלנות- והכל יגיע בזמנו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו!!
    יפעת
    27/02/2009

שלום לכולם.... יש לי ילדה בת 6 שבועות שבמילים עדינות , מתישה אותנו : היא נרדמת רק על ידי לחישה טפיחה על הידיים ורק כאשר היא בשניה עמוקה ניתן להעיבריה למיטה וגם אז - רק רק על הבטן , אם חלילה נשים אותה על הגב או על הצד היא מתעוררת אחרי 20-30 דקות. או שהיא מתעוררת סתם כך , או שהיא מתעוררת מוך זה שהיא לוחצת (כנראה גזים) ומתןך הלחיצות הללו היא קמה. במהלך היום אני שמה אותה על הבטן ואין בעיה , אך אבוי איזה לילות - כמו כן גם אם אני לא מרימה אותה כשהיא מתחילה להתעורר אלא עושה לחישה-טפיחה - זה לא עוזר .... בקיצור אני ממש ממש אובדת עצות והדבר גורם, לדברי בעלי - לא להנות מהילדה.... אודה על עצות מכל וכל.... יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו!!

הוספת תגובה

• תגובה ליפעת

דבי גרוס דולב
    27/02/2009

הי יפעת
    אני מאוד מבינה לליבך ,אכן מדובר בתקופה לא קלה. אבל חשוב לזכור שביתך צעירה מאוד ועדיין מתרגלת לעולם החדש וכל מה שהיא עוברת הוא מאוד לגיטימי. תינוקות רבים מתקשים בתקופה זו וזקוקים לתמיכתנו המלאה. לאחר כ"כ הרבה חודשי תנועה ומגע ברחם הגיוני לגמרי הצורך להרדם תוך תנועה ומגע קרוב. לדעתי, תפקיד ההורים בחודשים הראשונים הוא לענות על צרכי התינוק ואחד מצרכים אלה הוא תנועה לצורך הירדמות. גם ההתעוררויות התכופות הן תופעה שכיחה אשר מתחילה להתאזן עם הזמן. אני מאמינה שאם תינוק מקבל מענה לצרכים אלה הוא מתחיל להתרגל ולהרגע בהדרגה ולהינות יותר מחייו החדשים.
    צריך הרבה סבלנות ושאר רוח, בהצלחה.
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה