מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקשרותענבל23/09/2008
שלום יש לי תינוקת בת חודשיים .כאשר אני מניקה אני נעזרת בכרית הנקה כך שהיא שוכבת עליה ולמעשה רק הבטן שלה באה במגע עם שלי.ופשוט נוח לי להניק ככה וזה חוסך לי כאב גב.. השאלה שלי האם זה פוגע בהקשרות שלה אליי כיוון ואני לא אוחזת בכולה בזמן ההנקה וכך יש פחות מגע? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשרות
שירי קאשי24/09/2008הי ענבל,
ההקשרות לתינוק מגיעה לא רק מהנקה. אם היא רגועה בתנוחה זו, אוכלת יפה ולך נוח (ולכן גם את רגועה יותר) הרי שזה בסדר גמור. את תחושת החום והמגע היותר קרוב היא יכולה לחוות בזמנים אחרים ואם היא מקבלת מספיק מכך לא חייבים גם בהנקה. את יכולה למשל לאחר ההנקה להשכיבה עליך בטן לבטן וזה יתרום גם לחום ומגע וגם לנינוחות של אחרי האוכל.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות שינהענבר23/09/2008
שלום שוב, האם ישנו טווח שעות מסוים של שינה שנחשב תקין לתינוקות לפי גילאים?נראה לי לפעמים שבני ישן קצת יותר מידי.הוא בן 4.5 חודשים (2.5 חודשים מתוקן) וישן כ- 16-17שעות ביממה. האם זה נשמע סביר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענבר
דבי גרוס דולב23/09/2008הי ענבר
בד"כ אין בעיה עם תינוקות שישנים הרבה, עם הזמן זה מתחיל להתאזן. חשוב לראות שהתינוק עולה טוב במשקל ושבעות העירות שלו הוא מממש את היכולות הנכונות לגילו- הרמת ראש, התחלה של קשר עין וכו.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדפה לצד ימיןענבר23/09/2008
ערב טוב, בני בן 4.5 חודשים (2.5 חודשים מתוקן). לפני כחודש וחצי שמתי לב לנטייתו לצד ימין. הוא מעדיף להסתכל לצד ימין, מכניס לפה את ידו הימנית (לעיתים רחוקות יותר את ידו השמאלית), ומעדיף להניח את ראשו על צד ימין. הוא מחייך וצוחק הרבה ולאחרונה החל להרים את ראשו בצורה יפה. הבנתי שיש תופעה שנקראת חוסר סימטריה. האם זהו המקרה או שיכול להיות שמדובר במשהו אחר?ויש צורך בבירור רפואי??? במידה וזה אכן חוסר סימטריה, אשמח לקבל תרגילים שיביאו לאיזון בין הצדדים. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענבר
דבי גרוס דולב23/09/2008הי ענבר
מה שאת מתארת הוא אכן דבר שכדאי לתת עליו את הדעת. לנטיית הראש ישנה השפעה על תהליכים אחרים בהמשך ההתפתחות המוטורית. אם מדובר רק בהעדפה אז המצב לא בעייתי כ"כ אבל אם מדובר בחוסר יכול מוחלטת להטות את הראש לצד מסוים הרי שמדובר בטורטיקוליס.
אתן לך מספר תרגילים לתרגול ואני ממליצה לשים לב אם ישנו שינוי ואם לא לשקול טיפול אישי יותר:
1. להשכיב את התינוק על הצד, לשני הצדדים תוך דגש על הצד הבעייתי. להקפיד שיד ורגל עליונה יהיו לכיוון הרצפה ואז להוסיף מגע עמוק ומגע עם הפה שלך לאורך הצד העליון של הגוף. תרגיל זה מעודד התיישרות של הצוואר בהמשך לעמוד השדרה.
2. לתת מגע עמוק ועיסויים בצוואר.
3. להרים את התינוק דרך הצד ולהשתהות שם כמה שניות, לשני הצדדים.
4. להשכיב בצוך פוף רך על הצדדים.
5. בעת שכיבה במיטה או במזרון לשים צעצועים ושאר גירויים רק בצד הבעייתי.
אשמח לשמוע מימך בהמשך ולדעת אם יש שיפור.
בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משיכת שיעראביטל23/09/2008
התינוקת שלי בת 8 חודשים מושכת לעצמה בשיער בעורף.( בעיקר כשהיא עייפה, משועממת) היא נכנסה עכשיו לגן, רציתי לדעת האם זו בעיית התנהגות? האם זה בעייתי? תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביטל
דבי גרוס דולב23/09/2008הי אביטל
מה שאת מתארת נשמע לי נורמלי, ישנם תינוקות בעלי הרגלים שונים בעיקר בעת עייפות. מה שחשוב הוא לראות שהיא איננה מזיקה או מכאיבה לעצמה ושהיא רכן עושה זאת בעיתות עייפות ולא כתגובה של כעס.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל!!!!!עירית לוי23/09/2008
שלום רב!!!! אני מניקה את בני בן ה-5 וחצי חודשים. בזמן האחרון הוא ממש לא רגוע ורק בוכה וצורח ולא רוצה לישון בלילות עד שעות מאוחרת. איך אני יכולה להרגיל את בני לישון בשעות סבירות ומוקדמות בערב? מה גם הייתי עם בני בטיפת חלב והוא ירד במשקל הוא שקל 6600 ועכשיו 6470 מה יכול להיות שההנקה לא מספיקה לו והוא צריך תוספות? בטיפת חלב אמרו לי לתת לו תוספת ופירות וירקות. עוד שאלה רציתי לדעת בני מתהפך רק שהוא על הבטן אבל שהוא על הגב הוא לא מתהפך מה אני אמורה לעשות שהוא יתהפך משני הצדדים. תודה ויום טוב!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
שירי קאשי24/09/2008הי עירית,
לגבי השינה לא ניתן לתת המלצות חד משמעיות על גבי פורמט זה. נסי לבחון האם ישן יותר מידי במהלך היום, האם שנת הצהריים ארוכה מידי או שישנה שנת אחר הצהריים שאולי פוגמת בעייפות שלו בשעות הערב וכו'. התינוקות גדלים מהר והצרכים שלהם משתנים כל הזמן ותפקידנו כהורים לנסות לזהות ולהתאים עצמנו למצב החדש. גורמים נוספים שיכולים להשפיע על הקושי שלו לישון יכולים להיות שיניים, מחלה או מתח גופני בשל העובדה שהוא הופך לפעיל יותר במהלך היום וכדומה.
לגבי התזונה, איני מומחית לנושא, אך מה שהציעו לך בטיפת חלב נשמע סביר וכדאי לסמוך על נסיון האחיות בתחום.
לגבי התהפכויות, זה בסדר שהוא עדיין מתהפך רק לכיוון אחד. את יכולה לתרגל ולשפר את יכולותיו לשני הכיוונים על ידי התרגילים הבאים:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 17 חודשים שצובטת ושורטתאיל23/09/2008
כאשר לא נותנים לה מידית מה שהיא רוצה. מה עושים? האם זה קשור בכך שהיא עדיין לא יודעת לבטא את עצמה או שזה משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 17 חודשים שצובטת ושורטת
שירי קאשי24/09/2008הי איל,
תגובותיה של בתך בהחלט קשורות גם בחוסר כילים אחרים להתבטא אך צריך גם לבחון מהם ההרגלים שלה וכיצד אתם מגיבים. גם ילד שאינו מדבר עדיין צריך ללמוד מה מותר ומה אסור ויש להסביר לה באופן ברור מה אתם מצפים ממנה. ילדים רבים בגיל זה מגיבים כך ושלב זה לבסוף עובר אך אם נראה לכם שמדובר בתגובה קבועה וברמה שאינה מקובלת אני ממליצה להתייעץ עם פסיכולוג התנהגותי לילדים על מנת לבחון את המצב ולהדריך אתכם כיצד לנהוג.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהתמי23/09/2008
השלום ביתי בת 3 חודשיםרציתי לדעת מתי אפשר להשכיב אותה לישון בלילה על הבטן כי היא אוהבת רק כך לישון... שאלה נוספת- 90 אחוז מהפעמים שאני מחזירה אותה למיטתה בלילה אחרי האוכל היא זזה במיטה מתוך שינה ללא הפסקה זה אפילו מגיע לחצי שעה ואף היא מתעוררת מכך. אין לה כבר גזים אז ממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
שירי קאשי23/09/2008הי תמי,
התזוזות לאחר האוכל יכולות להיות גם מגזים (שאולי הם פחות משמעותיים ממה שהיה בעבר אבל עדיין יכולים להיות קיימים) ואולי סתפ הרגשת עומס במערכת העיכול אשר מקשה לחזור לשינה רגועה. זה יכול גם לא להיות קשור לאוכל אלא פשוט קושי לחזור לשינה מגורמים שונים. לגבי השינה על הבטן, למי שרגיל, היא אכן טובה ואיכותית יותר אך כמובן אסור להתעלם מהמלצות משרד הבריאות. יש הבוחרים להשכיב על הבטן בכל מקרה אבל זה כבר נעשה מתוך שיקול דעת שלך. במקרה כזה אני ממליצה להשתמש במוניטור אשר יתריע במקרה של הפסקת נשימה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת גחוןענבר22/09/2008
שלום, בתי בת 8 חודשים זוחלת גחון כבר חודשיים. היא תמיד זוחלת עם יד שמאל. האם מדובר בבעיה? האם ניתן לעשות משהו בעניין? בימים האחרונים החלה להעמד בעצמה. האם מדובר בדילוג על שלב שכן טרם החלה לזחול זחילת שש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילת גחון
שירי קאשי23/09/2008הי ענבר,
זחילה לא סימטרית מעידה על קושי מוטורי מסויים. סביר שיש לה צד אחד שהוא פעיל יותר לעומת צד שני שהוא פחות תנועתי. קושי זה יכול להוות גם מכשול במעבר לשש ומכאן הדרך לדילוג על שלב קצרה. בשלב זה העיכוב עדיין לא משמעותי ויש עדיין זמן רב בכדי להגיע לזחילת שש איכותית לפני שמגיע שלב ההליכה. חשוב בשלב זה להמעיט במצבים בהם היא יכולה להעמד (לא לשים בלול, להמנע עד כמה שניתן שיהיו סביבה רהיטים או חפצים עליהם יכולה להעמד וכו'). בנוסף חשוב לעבוד על הסימטריה בתנועה ובמקביל להתחיל בעבודה על זחילת השש. אני ממליצה לפנות למדריכה לערוך אבחון ולהתאים תרגילים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר הגיית הברותאורית22/09/2008
האם תינוק בן 10 וחצי שבועות שאומר רק אה, גה, ו- קה (ועד לפני שבועיים אמר רק אה) מעורר דאגה? תינוק כמו שתיארתי - מה הסיכוי שבסופו של דבר לא תהיה לו בעיה שפתית / התפתחותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיית הברות
שירי קאשי23/09/2008הי אורית,
אם את אכן מתכוונת לשבועות ולא לחודשים הרי שזה תקין לחלוטין ואפילו מפותח מאוד.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעיתי - הכוונה היא כמובן לחודשים
טלי23/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההברות
שירי קאשי23/09/2008הי,
ישנם גורמים שונים לעיכוב בהתפתחות השפה. לרוב אין בעיה קוגניטיבית אמיתית אלא רק עיכוב הנובע מגורמים סביבתיים או מאופיו של הילד. למשל אמא שנוטה להבין את בנה מהר מידי עלולה בכך לדכא את הצורך שלו בלנסות ולתקשר באופן מילולי. תינוק כזה אולי ידבר מאוחר יותר ובתחילה שפתו תהיה יותר דלה אך הוא ידביק את הפערים. כמובן שיכולים להיות קשיים אמיתיים אך לשם כך יש לעשות ברור אצל קלינאית תקשורת.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינשאשני22/09/2008
האם את בעד שימוש במנשא מבד? לאיזה שימוש? לכמה זמן ביום? האם יש מנשאים שהתינוק בתנוחת ערסול וגם בתנוחה אנכית (צמוד לבטן ולחזה של האמא)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב22/09/2008הי שני
אני מאוד ממליצה על שימוש במנשא בד ארוך. לא אמרת באיזה גיל מדובר אבל אם מדובר בתינוק קטן, עד גיל 4 חודשים הרי שתנוחת הערסול היא מומלצת ביותר ואין הגבלת זמן. מנשאי הבד מאפשרים תנוחת ערסול, תנוחה אנכית בטן לבטן, גב לבטן ואפילו מנשא גב.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות שמשעמם לו?שני22/09/2008
יכול להיות שתינוק בן חודש וחצי משועמם? אני מדברת, שרה לו נותנת לו צעצועים קטנים מול העיניים אבל הוא כל הזמן מתעקש ונהנה להביט על תמונות ורהיטים על הקיר. מה כדאי לתת לו כדי לספק את סקרנותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב22/09/2008הי שני
לא יתכן כי לתינוק בן חןדש וחצי ישעמם. הרצון להביט בתמונות לא מעיד על שעמום והוא טבעי.
אין צורך לספק את סקרנותו אבל כן כדאי לתת לו הרבה חוויות חושיות- סוגי מגע שונים הכוללים גם מגע עמוק, חוויות של תנועה במרחב, טיול בחוץ, שהייה על המזרון, להשמיע לו את קולך וכו.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעצועי התפתחות לגיל ארבעה חודשיםאמא לשניים22/09/2008
שלום, רציתי לדעת איזה צעצועי התפתחות יש לגיל ארבעה חודשים, מבחינת מוטוריקה , תאום עין יד וכו' תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעצועים
שירי קאשי23/09/2008הי,
החניות מלאות בצעצועים ורובם טובים, הבחירה צריכה להיות על פי העדפה אישית. צריך לשים לב שהצעצועים נותנים גירוי מתאים כמו למשל מרקמים שונים, צורות שונות (קוביות לעומת כדור שמתגלגל ומעודד תנועה), גדלים שונים, גודל ומשקל שהתינוק יכול להחזיק לבד, צעצוע גדול יותר לצורך משחק על הבטן (על מנת שלא יוכל להרים ולקחת איתו לגב), גירוי של צליל וראיה. גם צעצועים שמכינים לבד בבית עונים יפה על דרישות אלו (ולפעמים יותר) למשל כל מיני רעשנים, בקבוקים צבעוניים, וכו'. בנוסף חשוב לחשוף את התינוק למגע, תנועה וקול על ידי ההורה. לרקוד ביחד, לשיר, להניע אותו במרחב ולהנות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 14 חודשים-לא זוחלת ולא הולכתwnat22/09/2008
ביתי בת ה14 חודשים לא זחלה היא מתקדמת בישיבה על הישבן כמו כן לא תמיד היא מצליחה להתישב בכוחות עצמה. כשמשכיבים אותה על הבטן היא מייד מתהפכת ומתישבת בעזרת חפצים מסביבה (לא לבד) אנחנו לא מתגוררים בארץ ואין כאן מי שייעץ לנו אל איזה תרגילים או פעילויות ניתן לעשות עימה במידה וצריך. ארצה לציין שבעלי גם התחיל ללכת רק ב 17 חודשים ולא זחל. אשמח לכל הכוונה שהיא. נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לwhat
דבי גרוס דולב22/09/2008שלום לך
אני חייבת להיות מעט ישירה ולהגיד שמדובר בשיבוש התפתחותי לא קטן שדורש התיחסות נאותה.
הבעיה לא נעוצה בעיכוב מבחינת זמן אלא בעובדות שזחילה על הישבן , חוסר שכיבה על הבטן, בעיה בהתישבות עמצאית ודילוג על זחילת 6 אינם דברים של מה בכך. לכל אחד מהעיכובים הנ"ל עלולה להיות השפעה על ההתפתחות המאוחרת, על יציבה, שיווי משקל, מוטוריקה עדינה וכו. מעבר לכך שהשיבושים האלה מצביעים על קושי ופיצוי גופני שבא לידי ביטוי בתבניות תנועתיות לא נכונות.
צריך לעשות עבודה יסודית של אבחון מקור הבעיה ותרגילים מאוד ספציפיים. נסי לראות האם במקום בו את גרה ישנם מטפלים רציניים בתינוקות שמבינים בהתפתחות מוטורית ובסיסה וללכת לטיפול .
הייתי רוצה לעזור לך על גבי פורום זה אך חוששני שהדבר בלתי אפשרי לאור הנסיבות וואוסף הגורמים. אשמח מאוד לעזור אם וכשתהיו בארץ ומאחלת לכם הרבה הצלחה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שינהיפית22/09/2008
היי, בתי בת 11 חודשים, עד לפני שבועיים היא הייתה נרדמת עד הבוקר בלי להתעורר. בשבועיים האחרונים היא לא מוכנה לישון לבד והיא מתעוררת כמה פעמים בלילה והיא חוזרת לישון רק במיטה שלנו, היא לא מוכנה לישון במיטה שלה. אתמול ניסיתי להשאיר אותה לבדה במיטה שתישן לבד אבל היא במשך שעה וחצי עמדה ובכתה שנבוא להוציא אותה מהמיטה וברגע ששמנו אותה במיטה שלנו היא חייכה והיתה מאושרת ונרדמה תוך שניה. אני אודה לך אם תוכלי לייעץ לי מה לעשות.. יפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליפית
דבי גרוס דולב22/09/2008הי יפית
יתכן ומה שאת מתארת הוא חרדת נטישה ומודעות ליכולת התינוק להשפיע על מצבים שונים.
היכולת לשנות את זה תלויה מאוד ברצון שלכם לשנות את זה לעומת קבלה של הדברים ומתן מענה לצרכיה. אני מנסה להגיד שאתם יכולים להחליט שזה מה שאתם נותנים לה כרגע או שאתם מתעקשים להמשיך עם הרגלי השינה הקודמים. אם ברצונכם להמשיך בהרגלי השינה הקודמים הרי שעליכם לעשות עבודה איטית של השכבה במיטתה והתעקשות להשאירה שם, כמובן שלא בכל מחיר של בכי. בכל פעם להרימה מהמיטה, להרגיעה ולהחזיר לשם, חשוב להיות עקביים בעניין זה ויחד עם זה להיות רגישים לצרכיה. תהליך העבודה ועד כמה רחוק ללכת הוא מאוד אינדיווידואליים ותלויים במה שאתם מאמינים. שינויים בשינה ובכלל מתרחשים כל הזמן.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירויים בגיל 6 שבועותלימור21/09/2008
התנוקת שלי מעוד פעילה בשעות הערות שלה. מתנועעת ללא הרף ומביטה ללא הפסקה בתמונות שחור-לבן-אדום שתליתי לה בעריסה. נראה לי מצוין, אלא שלאחר זמן מסוים (ממושך) היא מתבוננת בתמונות מוסיפה תנועות ידיים לעבר התמונות ומתחילה לבכות?! מהזה אומר שהיא מתעייפת מזה ולא מצליחה להרדם? ניסיתי פעם אחת להסתיר את התמונות כי היה לילה והיה נראה לי שזה מפריע לה לישון אבל היא התעצבנה עוד יותר והבכי התגבר. מה עושים? עוד שאלה - לפני שבועיים קשה להאמין אבל היא התהפכה מהבטן לגב, כנראה בטעות, כפי שאמרתי היא מתנועעת בלי הפסקה. מאז אגב לא התהפכה שוב. מה שכן, לא תמיד היא מוכנה להיות על הבטן, כי לרוב היא מנסה לזוז וקשה לה היא בוכה.. עתים היא יותר סבלנית ונשארת יותר זמן / אפילו נרדמת ככה כמובן בהשגחה. רוב הזמן היא לא מוכנה להיות על הבטן, אחרי כמה שניות / דקות בוכה.. האם לתת לה קצת לבכות ולתת לה קצת לזוז על הבטן / שזה מתסכל מדי וישר להרים אותה? ד"א יש דבר כזה עודף אנרגיה אצל תנוקות או שזה חיובי? כאמור אם אשים אותה על הבטן סביר להניח שהיא לא תשכב ברוגע ותנסה לזוז. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 6 שבועות
שירי קאשי22/09/2008הי לימור,
ללא אבחון אני יכולה רק לשער, אבל כנראה שהסיבה בגינה בתך מאוד תנועתית ולא רגועה על הבטן נובעת ממתח שרירי רב בשרירים האחוריים אשר יוצר תבנית גופנית שמקשה על השהיה על הבטן ובתך אכן חווה חוסר נוחות בתנוחה זו. אותה תבנית מאפשרת גם התהפכות מאוד מוקדמת מבטן לגב בשל היכולת להרים את הראש גבוה ולהזדקף. כמובן שלא צריך מיד עם כל ציוץ להרים על הידיים אך גם אין טעם להשאיר תינוק בוכה וסובל עוד על הבטן רק כדי שיתרגל. צריך לפעול לשינוי אותה תבנית גופנית של זקיפות, להוריד מתח משרירי הגב ובית החזה ועל ידי כך להכין את גוף התינוק לשהיה נוחה יותר על הבטן ומכאן היא גם תהיה ממושכת יותר.
תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן:
1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
3. לעניין אותו בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לו בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתו ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
כמובן לא צריך להגיע לבכי היסטרי והעיקר שישכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהוא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותו מספיק כך שהוא יהנה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)