מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כף רגל ניכנסת פנימהשני16/10/2008
שלום, הבת שלי מתהפכת לשני הכיוונים ועושה סיבובי ציר סביב עצמה אבל שמתי לב שכשהיא מנסה לדחוף עם רגל ימין הכף רגל שלה נכנסת פנימה והיא מנסה לדחוף עם הכף רגל פנימה ברגל השנייה זה לא קורה.. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל ניכנסת פנימה
שירי קאשי16/10/2008הי רותם,
הפניית כף הרגל פנימה יכולה לנבוע משרירים אחוריים מקוצרים א אסימטריה מסויימת הגוף או בהתפתחות המוטורית ועוד. קשה ללא אבחון לכוון בדיוק לשורש הבעיה. את יכולה למקם לה את כף הרגל בתנוחה הנכונה כשהרגל מכופפת על מנת לתת לה לדחוף בצורה זו. מעבר לכך יש צורך באבחון על מנת לתת טיפול ממוקד יותר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 10 חודשים שלא עושהשולמית16/10/2008
בת 10 חודשים שאינה מוכה כפיים ולא עושה שלום האם זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאירנה
דבי גרוס דולב16/10/2008הי אירנה
אם שאר ההתפתחות המוטורית והקוגניטיבית של ביתך תקינה אז לא הייתי דואגת. היא זוחלת? מתקשרת עם סביבתה ומתפתחת יפה?
אם רק סממן אחד בהתפתחות לא עונה על הקריטריונים אין מה לדאוג כל עוד השאר תקין.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונוס שרירים נמוך?לי16/10/2008
שלום. בתי בת שנה ו-3 חודשים מטופלת בפיזיוטרפיה עקב עיכוב התפתחותי . כיום היא מתיישבת בעצמה, מתהפכת, זוחלת גחון (כבר הרבה זמן) עולה על ארבע, זוחלת שני צעדים וחוזרת לגחון, בשבועיים האחרונים מושכת עצמה לעמידה בתמיכה של הלול או הספה. אנחנו במעקב אצל נוירולוג עקב היקף ראש קטן. בבדיקה הנוירולוג כתב כי טונוס השרירים של בתי תקין למעט רפלקס מוחלש מעט בברך שמאל. לילדה גם יש גמישות יתר ועד היום בשכיבה על הגב עוד מסוגלת להביא את בהונות הרגליים אל פיה וכשהיא עומדת על ארבע יש לה מעט פיסוק ברגליים. בפורום זה קראתי רבות על תנוחת האוירון ואכן כשאני מרימה אותה כך רגליה נשמטות ולא מזדקפות מעלה. שאלתי היא כיצד יכול להיות שטונוס השרירים שלה תקין (ע"פ בדיקת הנוירולוג) כשתנוחת האוירון מעידה שכן יש טונוס שרירים נמוך??? תודה וחג שמח!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללי
דבי גרוס דולב16/10/2008הי לי
שאלה מעניינת שאלת, אני נתקלת בה לעיתים קרובות. כל איש מקצוע בתחום זה רואה את הדברים מעט אחרת ויכול להיות שאבחון אחד לא הצביע על טונוס שרירים נמוך ואחר אולי כן היה מצביע על כך. לפי כל הסימנים שנתת אני נוטה להאמין שאנחנו כן היינו מאבחנים את ביתך כבעלת טונוס נמוך- האיחור ההתפתחותי, גמישות היתר במפרקי האגן, התקופה הארוכה בה היא זוחלת זחילת גחון וכמובן "מבחן האווירון". דרך ההסתכלות שלנו והמקום ממנו אנו מגיעים, פלדנקרייז, בודק את הדברים מעט אחרת ולכן אני די בטוחה שביתך סובלת מסוג של היפוטוניה שמקשה עליה את ההתפתחות. סוג הטיפול שאני הייתי נותנת הוא חיזוק בסיסי של טונוס השרירים באמצעים מיוחדים ורק אז חיזוק וביסוס של התהליכים ההתפתחותיים תוך הקפדה רצינית על זחילת 6 שחשובה מאוד להמשך ההתפתחות ורק כשהגוף מוכן- עידוד עמידה עצמאית והליכה.
אני מאמינה שהיכולות המוקדמות וההתפתחות בשנה הראשונה מהווים את הבסיס להתפתחות המאוחרת, להליכה בטוחה ויציבה נכונה. לכן העובדה ש"בסוף כולם הולכים" פחות רלוונטית לעומת "איך הולכים" ומהו הבסיס.
מקווה שעניתי לך, אשמח לעמוד לרשותכם גם טלפונית או לאבחון .
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשים לא זוחלתשני15/10/2008
שלום, הבת שלי בת 7 חודשים מתהפכת לשני הכיוונים וזוחלת על הציר.. היא לא זוחלת קדימה ושמתי לב שרוב הזמן השוקיים שלה בכלל לא נוגעות בריצפה לרוב הן למעלה מה אפשר לעשות? ועוד שאלה שמתי לב שכשהיא רוצה להגיע לצעצוע שנמצע טיפה רחוק היא מושיטה יד ומקמרת את הגב לאחור אני מקווה שהסברתי טוב אם לא תגידו לי אני אנסה להסביר יותר טוב.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 חודשים לא זוחלת
שירי קאשי16/10/2008הי טלי,
מה שאת מתארת אופייני לתינוקות עם זקיפות יתר בגב. השרירים האחוריים מקוצרים ולכן נוח לה יותר במצב בו הגב מקומר ובשכיבה על הבטן הרגליים מורמות מהרצפה. בכדי לעזור לה צריך להרפות את שרירי הגב ולאפשר להם להתארך ולגב להתעגל. בגילה כבר קשה לערסל אך כל תנוחה או תרגיל המביא למצב הדומה לערסול יוכלו להקל על התופעה. למשל בשכיבה על הגב להרים לה את הרגליים לכיוון בית החזה (כמה שהיא מאפשרת ולא בכוח) ולראות שנוצרת התעגלות בגב. ניתן לשלב את זה עם משחק "קוקו" מאחורי הרגליים שלה על מנת להפוך את התהליך לכיף עבורה. כמו כן עיסויי בכל הגוף ובאזור השכמות והגב בפרט יוכל לעזור להורדת המתח מהשרירים. כשהיא שוכבת על הבטן טפחי במהירות על הרגליים עד שהן מעט ישתחררו וירדו לרצפה. בהתחלה היא תשאר זמן קצר מאוד עם הרגליים למטה אך אם תרבי בפעולה זו היא תלמד להרפות אותן ולאחר מכן גם תוכל להשתמש בהן לצורך זחילה.
במידה ואינך מצליחה להגיע לתוצאות לבד אני ממליצה מאוד לקבל שיעור פרטי כיוון שבגיל זה יותר קשה לקבל שיתוף פעולה של הילדה ואכן התנוחה בה היא נמצאת מעכבת את התפתחות הזחילה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שירי ועוד שאלה
שני16/10/2008היי שירי, קודם כל קראתי כאן באיזו הודעה שילדת ביום שני אז המון המון מזל טוב איזה כייף זה.. וחוץ מזה אני אנסה לעשות מה שאמרת לי אבל רציתי לשאול עוד משהו אם אפשר פשוט שמתי לב עכשיו שכשהיא עושה סיבובי ציר הרגל של הצד שאליו היא מסתובבת מכופפת אבל הרגל השנייה השוק שלה באוויר וזה קורה בשתי הצדדים זה תקין? ואם לא מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 3 חודשיםמאי15/10/2008
התינוקת שלי מחייכת לזרים ומחייכת לבעלי אולם בקושי מחייכת אלי. האם יתכן כי העדר החיוכים של התינוקת כלפי נובע ממתחים או אולי מתסכול ודכדוך שחוויתי לאחר הלידה? אני מנסה להצחיק אותה ע"י פרצופים וקולות ללא הצלחה. כיצד ניתן לשפר את המצב? הדבר מתסכל אותי מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאי
דבי גרוס דולב15/10/2008הי מאי
ראי למטה היה דיון על זה בדיוק וכתבתי שעצם העובדה שתינוק מחייך זה כבר בסדר. איש לא יוכל להגיד בבטחון מלא מדוע אלייך התינוק אינו מחייך כרגע אבל גם זה יגיע והרבה!
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד לא ישןרעות15/10/2008
שלום, הבן שלי בן 4 חודשים ואני פשוט לא מצליחה לגרום לו לישון שעתיים רצוף... אני לא מצליחה לעלות על מה מפריע לו ואני ובעלי פשוט גמורים!.... זה לא היה לי עם הילד הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בשינה
גלית בר-יוסף15/10/2008שלום רעות, אכן מה שאת מתארת נשמע לא פשוט בכלל. יש לנסות להבין מה גורם לקושי בשינה: האם הוא יונק? האם יש עדיי גזים? איך הוא ישן בטן/גב? האם מתעורר מרעש או נבהל מכל דבר? איפה ישן איתך או במיטה שלו? האם יש טלויזיה דולקת ברקע? האם את מרגישה שהגוף שלו מוחזק (הכוונה בגוף מוחזק היא שהשרירים מאד חזקים בעיקר באזור בית החזה והיא נוקשה בגוף)? יש המון סיבות היכולות להפריע לתינוק לישון שינה רצופה וצריך לסדוק את כל האפשרויות ולנסות להגיע לסיבה שמקשה על בנך באופן ספציפי. מה שאני יכולה להציע בינתיים זה להביא אותו למצב של הרפייה בגוף לפני שהולך לישון וייתכן כי זה יעזור לו לישון טוב יותר. ניתן לטפוח על התינוק באזור בית החזה, הגב, השכמות, הידיים והרגליים, טפיחות עם נוכחות (מאד קשה להסביר מילים כיצד לעשות זאת) עם כל כף היד כשהיא סגורה. הטפיחות מהדהדות בתוך הגוף ומרפות את השרירים. תנסי לשלב יותר תרגילים להרפיה של הגוף, כגון: 1) השכבה בתוך פוף וביצוע הקפצות כאשר שני אנשים אוחזים מכל צד (להתחיל חלש ולשים לב שלא נבהלת) - כל הגוף נתמך ומאפשר לשרירים להרפות. 2) להחזיק בתנוחה אנכית על הכף וביד השנייה טפיחות על הגב והשכמות, תוך כדי ניעות עם הרגליים. ניתן לשלב ישיבה על כדור פיזיו וקפיצות קלות. המונוטוניות של התנועה + הטפיחות מאד מרפות את הגוף. 3) מעיכות קלות עם כל כף היד על הידיים והרגליים ועזיבה איטית - משדר למוח כי משהו מחזיק במקומו את השרירים והוא יכול להרפות. 4) החזקה בתנוחה מעורסלת + טפיחות על הטוסיק + ניעות דרך הרגליים או על כדור פיזיו. כל התרגילים הללו נועדו לעזור לתינוק להרפות את הגוף ובכך לאפשר המשך התפתחות מוטורית תקין. תינוק שמאד נוקשה, בד"כ קשה לו מאד לשכב על הבטן ובצורה זו ההתפתחות התקינה מתחילה קצת להתעכב. בזמן שהוא שוכב במיטה ומתעורר, תנסי לטפוח לו על הטוסיק לכיוון הראש, כך שהתנועה תעבור דרך כל הגוף, טפיחות מונוטוניות ולא להרים מיד איך שמתעורר?. שיהיה הרבה בהצלחה גלית בר-יוסף מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גלית...
רעות16/10/2008הי גלית, תודה על העצות המדהימות... אני דווקא מקפידה להשכיב כשאני מערסלת בידיים, עם תפיחות עדינות... וההרדמה די מהירה, פשוט השינה לא רצופה... הוא מתכווץ כל הזמן וכול השמן מתעורר... זה נורא מייאש. אני מתחילה לחשוד שזה גזים אולי, לפני כשלושה שבועות עברנו מהנקה למטרנה, ואולי הבקבוק של הערב לא יושב לו טוב?.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי19/10/2008הי רעות,
בהחלט נשמע סביר שהמעבר לתחליף חלב יביא לתופעות שאת מתארת. ההתכווצויות בהחלט מרמזות על כאבי בטן או קשיי עיכול. המשיכי לעקוב ולראות האם הוא מסתגל למזון החדש ובמידת הצורך פני עם הבעיה לרופא הילדים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירי
רעות20/10/2008תודה שירי, אני אנסה תחליף אחר כי הלילות לא לילות... זה נהיה קשה נורא ואני נורא מרחמת עליו כבר וגם במקביל דיברתי עם הרופא שלי והוא חיזק אותי ואמר שאין בעיה לנסות משהו אחר, אני אנסה את האדוונס של סימילאק, שמעתי דברים טובים ויש לי גם בבית שובר לאופטימיל אחד מלייפסטייל שבת דודה שלי הביאה, אולי ננסה... שנהיה בריאים, הכי חשוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה...ולילה שקט
שירי קאשי20/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךד15/10/2008
עד כה בתי התהפכה מהבטן לגב, מהגב לבטן, החלה לזחול על הגחון, לאחר מכן על ארבע ומכאן לעמידה. היא איננה מגיעה לשבת באופן עצמאי, אבל לאחר עמידה היא בתנוחת ישיבה ועושה זאת בתמיכת הידיים. כשהיינו אצל הרופאה (לפני שנעמדה) היא אמרה ששזה נחשב שבתי יושבת). בכל מקרה היא מגיעה לישיבה רק לאחר שהיא מתעייפת מהעמידה ולפני שנעמדה לא ישבה. מה דעתך? חוץ מזה אבא שלה אפילו היה יותר זריז וכבר בגיל חמישה וחצי חודשים נעמד בתמיכת הלול? יש סיבה לדאגה או לשמוח שהיא מתעניינת וזה מה שהוביל אותה לעמוד (נראה לה שיותר מעניים לראות את העולם מהפוזה הזו- צודקת לא?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשל ל-ד
דבי גרוס דולב15/10/2008בוקר טוב
נשמע לי שרוב התפתחותה של ביתך תקינה וזריזה, אני רואה רק קושי אחד והוא בהתישבות. בהתפתחות תקינה התישבות מגיעה לפני עמידה. כשעמידה מגיעה לפני התישבות ובגיל כה מוקדם היא עלולה להצביע על קושי קטן בכפיפה של הגב ואז יש עיכוב בהתישבות והתקדמות מואצת בעמידה. התישבות עצמאית נכונה מתרחשת מתוך עמידת 6, הטיית הטוסיק לאחור והתישבות . לתינוק שיש קושי קטן בכפיפה יהיה קשה מעט לשבת כך ואז יבחר להישב דרך ירידה מעמידה.
אין סיבה לדאוג אבל כדאי לתרגל איתה:
1. כשהיא עומדת על 6 תרכני מאחוריה, החזיקי בשני צידי האגן והניעי אותם קדימה ואחורה. לאט לאט נסי להגיע עם הטוסיק קרוב לרצפה תוך כדי הנעות האגן.
2. הושיבי אותה ישיבה משוכלת כשאת יושבת ותומכת מאחוריה ואז גרי אותה לירידה על 6, רק לאחר שהיא משעינה את ידיה על הרצפה שחררי את האחיזה ברגליה המשוכלות לידי עמידת 6.
אלו שני תרגילים חשובים ומועילים לעידוד הכפיפה של הגב ולימוד ישיבה נכונה, מקווה שתצליחי לתרגל אותם ואם לא את בהחלט מוזמנת לחזור אלי.
בברכה ובהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת גחוןמאיה14/10/2008
שלום, בני בן 7 וחצי חודשים מתהפך חופשי ל2 הכיוונים מגיל חצי שנה ומסתובב סביב צירו במהירות כבר חודש. לפני כשבוע הוא התחיל לזחול על הגחון, בהתחלה ממש כמה סנטימטרים בכל פעם, אך בכל יום יש שיפור במהירות שבה הוא עושה זאת וגם בתנופות שלוקח. הוא אפילו עולה על 6 מתנדנד ומניף את עצמו קדימה כדי להגיע לצעצוע יותר מהר. עכשיו אחרי שבוע שהוא כבר זוחל שמתי לב שהוא משתמש ברגל ימין בלבד לדחיפה ורגל שמאל באוויר, כלפי מעלה. כשהוא עולה על 6 הוא נעזר בשתי הרגליים ביחד כדי לעלות ו2 כפות הרגליים נוגעות ברצפה. האם זה משהו שאמור להסתדר עם הזמן כשהוא יבסס את הזחילה או שזה רק ישתרש לו בתנועה? אני חייבת לציין שכשהוא התחיל להסתובב סביב עצמו היה לו צד יותר קל ולקח לו יחסית הרבה זמן עד שהסתובב בחופשיות גם לצד השני (כרגע מסתובב לשניהם באותה המהירות והקלות). אשמח לדעתכם חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאיה
דבי גרוס דולב15/10/2008הי מאיה
נשמע שלבנך יש רגל אחת יותר דומיננטית מהשנייה. בגיל זה רצוי שתהיה סימטריה בפעולת הזחילה. לא מדובר בבעיה ולא נראה לי שזה ישתרש בתנועה אבל כן כדאי לעזור בכמה תרגילים:
1. בשכיבה על הגב, כופפי את הברכיים שלו כך שכפות רגליו ישענו על הרצפה, החזיקי את כפות רגליו כנגד הרצפה וחכי לזה שידחוף עצמו לאחור, תרגלי זאת שוב ושוב על מנת שילמד לממש את היכולת לדחוף בשתי הרגליים.
2. תנו לו סוגים שונים של מגע עמוק ברגל הפחות פעילה, עיסויים, שפשופים, לחיצות, כפיפה וישור של הברך.
3. כשהוא זוחל גחון עמדי מאחוריו ותני לו "קונטרה" בכף הרגל הפאסיבית לאורך כל מסלול הזחילה שלו תוך כפיפה של הברך.
מקווה שיעזור, אם לא את מוזמנת לחזור אלי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישן יותר מידי ?נעמה14/10/2008
שלום רב, איתי בן חצי שנה ושבועיים שוקל 7880 ק"ג גובה 70 ס"מ נולד כחודש לפני הזמן במשקך 2695 ק"ג, ניזון 3 חודשים ראשונים מהנקה בלבד ואח"כ מתמ"ל. לפני שבועיים התחלנו עם מוצקים ועושה רושם שהוא די מתלהב ואוכל יפה. דאגתי היא בהקשר להרגלי השינה שלו. כל שעתיים הוא ישן בין 40 דקות לשעה ולפעמים אפילו ישן שעתיים וחצי (!), ובלילה ישן לילה שלם. כשאני מנסה "למשוך" אותו להישאר ערני במהלך היום הוא הופך להיות עצבני, מושך את האוזניים, משפשף את העיניים ובוכה בלי סוף. (הוא לא יכול להירדם באף מקום מלבד המיטה שלו או הסלקל). האם זה נורמלי ? אני יודעת שמגיל חצי שנה תינוקות אמורים להיות כבר הרבה יותר עירניים במהלך היום ולישון לכל היותר 2 תנומות ביום כל אחת בת שעה - שעה וחצי לכל היותר. לפני מספר שבועות איתי חלה וביקשתי שיבדקו לו המגולובין וברזל בדם והתשובות יצאו טובות. מה יכול לגרום לו לישון כל כל הרבה במהלך היום ? האם אני צריכה לגרות / לעניין אותו ע"י משחקים חדשים ? או שאולי יש תינוקות שפשוט אוהבים לישון יותר ? ודבר נוסף שאציין - הוא עדיין לא מתהפך בכלל, אנחנו עובדים איתו ממש באינטנסיביות על שכיבה על הבטן ועל תרגילי התהפכות ונראה כי זה ממש מעייף אותו, אבל אין לי מושג אם זה קשור להרגלי השינה שלו....? תודה וסליחה על אורך המייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב14/10/2008הי אורית
מאחר שכבר שללתם סיבות רפואיות ומכיוון שאת מציינת איחור בהתפתחות, עייפות וריבוי השעות שינה הייתי מאוד ממליצה לבדוק את הנושא של טונוס שרירים. טונוס שרירים הוא המתח בשרירי הגוף. אחד הסימנים לכך הוא פאסיביות מסוימת, עיכוב בהתפתחות ועייפות. בנוסף, נטייה לשינה מרובה יכולה לנבוע גם מסוג של טמפרמנט.
אני בהחלט נוהגת להתייחס לגילו המתוקן של התינוק אבל לאור הדברים שציינת הייתי שוקלת אבחון עמוק יותר ותמיכה בהתפתחות המוטורית. אתן לך תרגיל פשוט כדי לעשות בדיקה בסיסית של טונוס השרירים: הרימי את בנך לתנוחת "אווירון" מאוזנת באוויר, השארי שם מספר שניות והסתכלי על ידיו ורגליו, האם הן מתנגדות לכח הכובד ומתרוממות מעט או שהן נשמטות מטה?
כנ"ל כשהוא עם הפנים קדימה, החזיקי אותו בבית השחי והטי אותו מעט בזווית כך שיאלץ להחזיק את ראשו ולהפעיל כח על מנת לא להישמט, האם הוא מחזיק את עצמו או שרגליו וראשו נשמטים לאחור? עשי את הבדיקה הקטנה הזו ,חזרי אלי ואמשיך בהתייחסותי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותיך -
נעמה16/10/2008שלום רב, ראשית תודה רבה על התייחסותך. שנית, ביצעתי את שני התרגילים עפ"י המלצתך ואכן הבחנתי כי בתרגיל האווירון ידיו ורגליו של איתי אכן נשמטות מטה ולא מתרוממות... הוא אפילו לא מנסה להרים אותם או שאולי כן אבל לא מצליח בכלל, אחרי מס' שניות הוא מתחיל לבכות ומתחיל למצוץ אצבע (אגב - תגובת מציצת האצבע אינטנסיבית מאוד כשאנחנו מתרגלים איתו שכיבה על הבטן והתהפכות)ו לגבי התרגיל השני איתי אכן מחזיק את עצמו כלומר ראשו ורגליו אינם נשמטים לאחור כלל ונראה כי הוא שולט היטב בגופו, אך לא כך לגבי תרגיל האווירון... שמתי לב גם כי בעת תרגול שכיבה על הבטן אחרי מספר שניות איתי מוריד את ראשו לרצפה דוחף אצבע לפה וכאילו מאותת לי שהוא "נכנע" ולא מסוגל יותר, לעיתים הוא אף מפסיק לבכות ופשוט נותר עם הראש על הרצפה ועם האצבע בפה כמה דקות. אחרי שהוא צובר כוחות חדשים הוא מתחיל לבכות מחדש ולהרים את ראשו שוב. האם יש קשר בין תוצאות התרגילים ומה שתיארתי לעיל לבין טונוס השרירים - גבוה או נמוך ? ומה אפשר לעשות ? ואם אכן מדובר בטונוס שרירים, האם תרגול השכיבה על הבטן שאנו עושים איתו עלול להזיק לו ? סליחה על השאלות המרובות אני פשוט מאוד מודאגת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאורית
דבי גרוס דולב16/10/2008הי אורית
קשה דרך פורמט זה לתת אבחון מדויק אבל אני נוטה להאמין שלבנך יש טונוס שרירים לא מאוזן, נמוך. "מבחן האווירון" בד"כ די קולע ובכל זאת, זוהי רק הערכה מרחוק.
אינני יודעת איזה סוג של תרגול שכיבה על הבטן אתם מבצעים אבל אני מאמינה שהוא איננו מזיק,
מה שכן, פעמים רבות הוא איננו מועיל מפני שהוא לא נוגע בנקודת החולשה שגורמת לעיכוב או לקושי.
טונוס שרירים מאוזן הוא פרמטר חשוב מאוד להמשך ההתפתחות ומהווה בסיס ליכולות מאוחרות יותר.
אני מאוד ממליצה לכם לשקול אבחון פרטי וקבלת תרגילים ספציפיים לבנכם על מנת לתת לו בסיס ותנאים טובים להמשך התפתחות, אשמח גם אני לעמוד לרשותכם בנושא זה
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לתגובתך :
נעמה16/10/2008באמת שמתי לב שאנחנו עובדים איתו על שכיבה על הבטן (באמצעות תרגילים ששירי קאשי המליצה לנו לבצע איתו) אבל אני לא רואה התקדמות איתו ההפך - הוא נעשה יותר קשיח ומרגיש כאילו אנחנו מענישים אותו - לפחות כך זה נראה מהצד שלנו. מה שבטוח זה שממש ממש קשה לו. אני אצור איתך קשר טלפוני כדי לבדוק איך אנחנו יכולים להתקדם איתו. מודה לך מקרב לך על הסיוע. אורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן ארבעה חודשיםדנה14/10/2008
שלום, תינוק כבן ארבעה חודשים. נראה כי מתפתח יפה (כמצופה לגילו) הוא מחייך, מגיב אל אנשים וצעצועים. מתחיל לתפוס צעצועים ומביא אותם לפה. כשהוא שוכב על הבטן לרוב הוא נשען יפה על היידים ומזיז את ראשו מצד לצד.... (לפעמים מושיט את ידיו מעט לאחור כמו אוירון - אני עובדת איתו על התעגלות הגב ונראה שיש שיפור). שאלותיי - 1. כשאנו מרימים אותו מעלה כמו אוירון, רוב הפעמים הוא נהנה, אך לעיתים הוא נכנס לפאניקה - הוא מאדים, מושיט את ידיו ורגליו לאחור בהתכווצות. מה זה אומר???????? 2. הוא עדיין אינו מראה שום סימן או ניצנים להתהפכות, כיצד לעודד? אני נתקלת שוב ושוב בפירוט של תנוחת הג'ודו אך עדיין אין לי מושג איך לעשות זאת! אם תוכלי להסביר לי בצורה יותר פשוטה אשמח. תודה מראש וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב14/10/2008הי יעל
1. יתכן שבנך מעט רגיש לתנועה במרחב ולכן לפעמים הוא נהנה מתנוחת האווירון ולפעמים לא. על מנת להרגילו לתנועה במרחב אך יחד עם זאת לא להבהיל אותו ולכפות זאת עליו כדאי לחשוף אותו לזה לאט וברגישות, כשהוא מראה סימני פחד אז להוריד מהעוצמה וכשהוא נהנה להמשיך. במקביל הרבו לרקוד איתו עם מוזיקה תוך הרחקתו בעדינות מהגוף שלכם ולהוסיף הנפות קטנות, גלגלו אותו בשכיבה על הבטן על כדור פזיו קדימה ואחורה ונסו, בעדינות, לתת לו סוגים שונים של תנועה במרחב. זה בסדר שהוא קצת חושש מזה..
2. גיל 4 חודשים הוא בערך הגיל בו מתחילות ההתהפכויות ולכן לא הייתי דואגת. בכל מקרה, כדי לעודד התהפכות מגב לבטן חברי כפות ידיים וקרסוליים לכדי כדרור וגלגלי אותו מצד לצד עד הרצפה.
אנסה לפרט את תרגיל הג'ודו: כשהוא על הבטן, את רוכנת על ברכיים מאחוריו ובעצם מגלגלת אותו לאט מבטן לגב עי" זה שאת מושכת בעדינות את ידו האחת מתחת לבית החזה ומקפלת את הברך של הרגל הנגדית (צמוד לרצפה) ונעזרת בה להשלמת ההיפוך, בעצם היד והרגל הנגדית נפגשות בסוף ההיפוך. שימי דגש על תנועה איטית והתעגלות של הגב.
מקווה שהצלחתי להבהיר קצת...
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי היסטרי במקומות ציבורייםקרולין13/10/2008
בני בן 9 חודשים, לאחרונה חל בו שינוי והוא צורח ובוכה בכול פעם שנכנסים איתו למקום ציבורי, סופר פארם, חנות בגדים ,סופר מרקט, וכו' , הוא צורח עד שאני מתיאשת ומרימה אותו. כמובן שאני מנסה קודם להרגיע אותו כשהוא בעגלה אבל זה בלתי אפשרי. חשוב לציין שהוא במעון מגיל 4 חודשים ואין לו בעיה עם סרים, הוא נמסר בקלות מיד ליד ולא מתרגש שאני לא בסביבה. אשמח לדעת מדוע וכמובן מה אפשר לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרולין
דבי גרוס דולב14/10/2008הי קרולין
בגיל 10 חודשים, פחות או יותר, מתחילה אצל חלק מהתינוקות חרדת זרים. יתכן שאצל בנך מתעורר הדבר כשהוא נמצא במקומות המוניים עם אנשים זרים רבים. במקומות מוכרים, כמו הגן, קל לו יותר.
אין הרבה לעשות אבל כדאי אולי לנסות את ההיפך- כשאתם נכנסים למקומות הומים, נסי להיכנס כשהוא על ידייך כדי לתת לו תחושת בטחון ואז לאט לאט להחזיר אותו לעגלה, מתוך מקום של בטחון. בכל מקרה של פחדים אני תמיד ממליצה לא להמנע מגורם הפחד אבל גם לא לכפות אותו, לנסות חשיפה איטית ורגישה. ולזכור שזו תקופה וזה יחלוף.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהלך התפתחותד13/10/2008
שלום, הבת שלי בת חצי שנה עדיין לא יושבת, אבל התחילה להעמד- נעזרת במוטות הלול. האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ל-ד
דבי גרוס דולב14/10/2008שלום לך
מהלך התפתחות תקין הוא כזה שלאחר שכיבה נינוחה על הבטן מתחילות התהפכויות- מגב לבטן ומבטן לגב, לאחר מכן זחילת גחון, זחילה על 6, התיישבות דרך עמידת 6 ורק אח"כ היעמדות עמצאית. אינני יודעת מה מהלך ההתפתחות של ביתך עד כה, האם היא מתהפכת באופן חופשי? עומדת על 6 וזוחלת? בכל מקרה ההיעמדות בגיל זה היא מעט מוקדמת ואם היא מתרחשת תוך דילוג על שלבים בהתפתחות הרי שיש לכך סיבה שנובעת מקושי מוטורי כמו קושי בכפיפה, מתח וקיצור של שרירי הגב וכו. לא אוכל לדעת בבטחון מה הוא המקרה שלכם אבל אשמח לקבל תשובות על שאלותי ולהמשיך בהתייחסותי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי טרום הליכהמורן13/10/2008
בני בן שנה עדיין לא הולך אך הוא נעמד גם בחוץ ואני יודעת שעדיף לא לנעול לו נעלי צעד ראשון לפני שהוא ממש הולך עצמאית ויציב רציתי לשאול מהם נעלי טרום הליכה והאם זה מומלץ רק על מנת שלא יכנסו לו קוצים ודברים בסגנון לרגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למורן
דבי גרוס דולב14/10/2008הי מורן
אכן מומלץ לא להשתמש בנעליים בתחילת ההליכה על מנת שכף הרגל והקרסול לא יוגבלו בתנועה, בכלל כדאי לדחות ככל הניתן את נעילת הנעליים הראשונות גם לאחר התחלת ההליכה.
אינני יודעת מהם נעלי טרום הליכה אבל אני ממליצה על נעליים בעלי סוליה רכה, בד"כ מעור על מנת למנוע פציעה מחוץ לבית, כך ישנה התנועתיות של כף הרגל וכן הגנה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק רוצה להגיד לשירי קאשי- את בעצמךיעל12/10/2008
נראית ילדה צעירה כלכך ויפה ומתוקה באמת. כל זה מסתמן מהתמונה ששמת חח סתם מחמאה גם אפשר להגיד נכון? רק טוב ושנה טובה לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
שירי קאשי12/10/2008תודה יעל,
אני מודה שזה מביך אותי. בכל זאת בשביל ההבהרה אני בת 35 ומצפה לילד שלישי כל יום....
שירי קאשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואוווווווו מזל טובבבבב תודיעי לנו
נועה18/10/2008כשזה יקרה? אני ממש שמחה בשבילך. איזה כיף להיות אמא צעירה שנראית עוד יותר צעירה מגילה ממש כיף. חח סליחה שהבכתי אותך פשוט את נראית כמו בת 17 מהממת בצורה יוצאת דופן. ואני לא מסתכלת על נשים אבל התמונה הזאת. את בטח יותר מהממת בחיים עצמם גם שהיא עצמה מהממת התמונה. זהו סליחה אל תרגישי לא נוח תקבלי את הפירגון ותהני שגם נשים יכולות לפרגן. בהצלחהההההההה וכתבי לנו שתלדי אם תוכלי. איזה כיףףףףף. בהצלחה ובמזל טוב אמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשורות......
שירי קאשי19/10/2008הי נועה וכל שאר האמהות,
זמן קצר אחרי התכתובת הזו כבר הייתי בחדר לידה. היום אני כבר אחרי ועם ילדה שלישית מקסימה (בבית היו בן ובת). וכפי שאתן רואות אני כבר שוב עונה בפורום ושמחה לעזור עד כמה שניתן. אז לכל האמהות (ובעיקר לאמהות לילד ראשון), ההתחלה היא קשה, וגם אני בילד הראשון הייתי אובדת עצות ונזקקתי לכל תמיכה ומילה טובה שיכולתי לקבל וכאמור בילד שלישי החיים כבר נראים אחרת והחזרה ל"שגרה" מהירה יותר. אז לא להתייאש, יש למה לצפות. מיום ליום תרגישו בטוחות יותר ומבינות יותר וגם אם עושים טעיות או לא תמיד יודעים כיצד להתמודד, עצם השאיפה שלכן ללמוד ולשפר היא שעושה אתכן האמהות הטובות ביותר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנההילה12/10/2008
ביתי בת השנה התחילה לזחול גחון מגיל שמונה חודשים מגיל 9 חודשים עמדה על 6 ולמדה להתיישב ואת הזחילה על 6 למדה רק מגיל 10 חודשים מגיל 9 חודשים ושלושה שבועות למדה גם להעמד כאשר היא אוחזת במשהו וגם התחילה ללכת לאורך רהיטים. מה שמטריד אותי זה ששמתי לב שבזחילה שלה על 6 יש לה פיסוק קל ברגליים , היא מסתדרת וזוחלת יפה אך עכשיו כאשר אני שמה לה מכנסיים זה מקשה עליה את הזחילה כי זה מחליק איך אני יכולה לעזור לה שהרגליים יהיו יותר קרובות (שהברכיים יהיו יותר צמודות)? ועוד דבר נוסף , מגיל 10 חודשים היא כבר עומדת והולכת לאורך רהיטים אך עדיין רק כאשר היא אוחזת במשהוא והיא עדיין לא מצליחה לעזוב שתי ידיים ולעמוד לבד כיצד לעזור לה?(יש לציין שיד אחת היא כן עוזבת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה
שירי קאשי12/10/2008הי הילה,
הפיסוק ברגליים לרוב נובע מגמישות מסויימת במפרקי הירכיים. בזמן שהיא זוחלת את יכולה מידי פעם לקרב את הרגליים ולסגור את הפיסוק. כמו כן את יכולה להושיבה על כדור פיזיו ולהחזיק את רגלייה צמודות (כשאת מאחוריה) ולהטות את הכדור באופן איטי לכל הכיוונים. בצורה זו היא גם תתרגל שיווי משקל (לשיפור הזחילה, העמידה העצמאית וההליכה) וגם תחזק את שרירי הרגליים כך שתוכל להתגבר יותר בקלות על הנטיה של הרגללים לפיסוק בשל גמישות היתר. בעמידה ככל שהיא תתחזק ותהיה יציבה יותר כך גם תוכל לעזוב ביתר קלות את שתי הידיים. כיוון שכל ההתפתחות שלה היתה מעט מעוכבת הרי שצריך עדיין לתת לה עוד זמן לכך. בינתיים את יכולה להתחיל ולתרגל:
לצורך שיפור יכולת ההליכה אני ממליצה לתרגל:
1. שיווי משקל - על ידי תנועה במרחב, נדנדה, בישיבה על כדור פיזיו תנועה לכל הכיוונים. להושיב על מזרון ולתת לו משיכות קלות שמוציאות מעט משיווי משקל וכו'. הכל מתוך משחק והנאה.
2. כיפוף ויישור של הרגליים - בזמן העמידה ליד רהיט, להגיש צעצוע או בועת סבון ליד אחת מלמטה. התרגיל נועד ללמד לנתק יד אחת, לעשות רוטציה של האגן ולכופף ברכיים על מנת להגיע לבועה. אתו הדבר לעשות גם ליד שנייה. באופן דומה לאחר שיש כיפוף (לא ישיבה מלאה) להגיש בועה מלמעלה כדי לתרגל את ההתרוממות לעמידה מתנוחה זו. השיפור בשיווי המשקל והשליטה בכפיפה והתרוממות ללא נפילה ישפרו רבות גם את הבטחון העצמי שהוא חשוב ביותר לצורך התקדמות להליכה עצמאית. וכן הרוטציה של האגן משפרת את התנועתיות הדרושה לשלב זה.
3. עדיף להמנע מלהוליך אבל לא תמיד ניתן לעמוד בזה כיוון שהילדה בודאי כבר דורשת שיוליכו אותה. כשאת מוליכה אותה, הוליכי עם תמיכה כשהיא אוחזת רק באצבעך, הקפידי לתת לה אצבע קרוב לאגן שלה ולא מגבוה. התמיכה מגבוה מביאה לכך שהיא בעצם נשענת קדימה או נתלית עליך וכך היא הולכת מבלי שממש מפעילה את מערכת שיווי המשקל שלה (דבר שנחוץ להליכה עצמאית). ברגע שהתמיכה נמוכה וקרובה לגופה, הרי שהיא חייבת לייצב עצמה טוב יותר באופן עצמאי, וזה יעזור לשפר את יכולתה וגם את בטחונה לקראת הליכה עצמאית.
4. בנוסף את יכולה לשים לה שני חפצים קרובים כך שהיא תוכל לעבור בינהם תחילה על ידי הושטת יד (בזמן זה גם נבנה הבטחון שהיא יכול לעזוב את התמיכה וללכת לבד) ולאט לאט מרחיקים כך שהיא תעשה צעד לבד בכדי לעבור מאחד לשני.
5. תרגיל לאבות (אבל גם אמהות יכולות): להושיב אותו על הכתפיים, לאחוז באגן ולרקוד. מידי פעם לעצור ולהטות את הגוף מעט קדימה, אחורה ולצדדים. הטיית הגוף שלנו תביא אותו לתרגול של מערכת שיווי המשקל וכן תעזור לפתח את התנועתיות הנחוצה לשמירה על אזון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תינוקת בת שנה ושבועיים
הילה14/10/2008שירי קודם כל תודה על תשובתך. בתשובתך אמרת שהילדה בטח רוצה ללכת אז שאני אתן לה יד. אך היא בכלל לא עושה זאת , היא אומנם נעמדת בכל מקום והולכת לצדדים לאורך הרהיטים(כמובן בתמיכה) אך כאשר אני מנסה להעמיד אותה על הרצפה ולתמוך מאחוריה תחת בית השחי ושהיא תילך היא לא מוכנה היא ישר מקפלת רגליים ורוצה לשבת כאילו היא מפחדת היא מוכנה לעמוד רק כאשר היא עושה זאת לבד וכאשר אני רוצה להעמיד אותה במקומות פתוחים כאשר אין משהו שהיא יכולה לאחוז בו בעצמה אז היא לא תעמוד . ז"א אם אני יביא אותה ליד שולחן היא ישר תתפוס ותעמוד ואם אני ירצה להעמיד אותה סתם ככה בישביל ללכת היא לא תעשה זאת היא ישר תירצה לשבת. לפי דעתי זה נובע מפחד וחשש שלה האם אני צודקת או שיש כאן בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה לקבל תשובה ?
הילה15/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה ראשונית
גלית בר-יוסף15/10/2008שלום לך, אני אענה במקום שירי, עד שהיא תחזור, היא ילדה תינוקת מקסימה ביום שני. בתך נמצאת בשלב מעבר להליכה עצמאית. בשלב זה ילדים רבים חוששים לבצע את הצעד הראשון ללא תמיכה, זה מצב מאד נפוץ ותקין. את יכולה לעזור לביתך לקדם את ההליכה העצמאית במספר אופנים: 1) קיים חשש של הילד לנתק את הידיים ולבצע את הצעד הראשון. ניתן לעשות תרגיל בו אנו מעודדים את הילד לעבור בין הספה והשולחן בסלון ע"י צעצוע וכל פעם מרחיקים אותם מעט אחד מהשני. עד שמגיע למרחק של צעד בין אחד לשני. בתרגיל זה אנו מתרגלים את עזיבת הידיים תוך ביצוע צעד ומתן ביטחון לילד שהוא מסוגל לעשות זאת. 2) מאד מומלץ לא להוליך את הילד, מכיוון שבמצב זה הוא לומד לסמוך עלינו ולא על עצמו ובכך ההליכה העצמאית מתעכבת. בכל מקרה אם אנו בכל זאת רוצים לסייע לו ללכת, לתת יד בגובה הכתפיים של הילד, בכדי שהוא יהיה זה שמוביל את התנועה ואנו שם רק כתמיכה. 3) הליכה עם הליכונים ובימבות למיניהם, מעכבת הליכה עצמאית. מכיוון שבצורה זו הילד לומד ללכת כאשר משקל הגוף שלו נוטה קדימה ונשען על משהו. 4) נושא חשוב ביותר אשר תורם להליכה עצמאית הינו מערכת שיווי משקל מפותחת. שווי משקל טוב בשלבים מוקדמים (התהפכויות, עליה על שש, זחילה וישיבה) מהווה את הבסיס לעמידה יציבה, הליכה ולשאר התנועות במוטוריקה גסה בשלבים מאוחרים יותר (טיפוס, קפיצה , דילוג וכן הלאה). שווי משקל מורכב מתפקוד יעיל של איבר שווי המשקל באוזן, ותנועתיות של הגוף לאזן את עצמו במרחב. שווי משקל נכון בא כתוצאה מיכולת תנועה של הגב (כפיפה, הזדקפות, תנועה לצדדים), יכולת העברת משקל, מימוש של כל השלבים ההתפתחותיים עד כה. תרגילים שניתן לבצע לשיפור מערכת שיווי המשקל הינם: - על הרצפה לגלגל אותה מגב לבטן ,ולהפך.פעמים רבות ובקצב מהיר. - מישיבה/זחילה - בעזרת כרית לתת דחיפות עדינות שיוציאו אותה משווי משקל ויתרגלו אותה להתאזן. את הדחיפות יש לתת בצידי הגוף, בכתפיים . - בישיבה על כדור פיזיו - הקפצות במקום, ניעות קדימה אחורה ולצדדים. - לשים את הילד על הכתפיים וניעות קלות מצד לצד – תנועה איטית (הגוף מאזן את עצמו). הכי חשוב לתת לה להתנסות באופן חופשי בסביבה מוגנת, אך כזו שתאפשר לה עצמאות רבה. לגבי נושא הפיסוק, בשמן הזחילה, האם היא הייתה מקשיתה את הגב כשהייתה קטנה יותר, בשכיבה על הגב או כשהיא על הידיים שלכם? הקשתה של הגב יכולה גם לגרום לפיסוק בזמן הזחילה. מקווה שזה עוזר מעט. בכבוד רב, גלית בר-יוסף מדריכה להתפתחות תינוקות מכללת "צעד ראשון"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)