פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 7 חודשים
    מאיה
    28/09/2008

שלום, בני בן 7 חודשים ומתהפך חופשי לשני הכיוונים, הוא מסתובב סביב צירו במהירות רבה אך לא מראה שום סימן של ניסיון להתקדם קדימה. כאשר מגישים לו צעצוע רחוק מהישג היד הוא מנסה להימתח בשביל להגיע לשם,לפעמים מנסה להגיע אליו ע"י התהפכויות וכשלא מצליח בוכה. לפעמים הוא מצליח על ידי דחיפה חזקה של הטוסיק אחורה לעלות על 6 והוא מאוד נהנה מזה ומתנדנד אבל לא משתמש בזה כדי להתקדם קדימה ויורד בחזרה על הגחון ושוב נהיה מתוסכל. כשהוא מנסה להגיע לצעצוע הוא עם כפות הרגליים באוויר עושה תנועות של זחילה (הודף את הרגליים באוויר אחת אחרי השניה) אבל לא נוגע ברצפה. האם יש לי דרך לעזור לו והאם זה טוב שאני מחזיקה לו את כפות הרגלים על הרצפה וכך לפעמים הוא כן דוחףעם הרגליים ומצליח להתקדם?חלק מהאנשים אמרו לי שזה לא טוב שאני מחזיקה לו את הרגליים ונותנת לו להשתמש ביד שלי בשביל לדחוף עצמו כי הוא לא לומד להשתמש ברצפה, האם זה נכון? סליחה על האורך ושנה טובה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים

שירי קאשי
    02/10/2008

הי מאיה,
    לבנך יש נטיה להרים את כפות הרגליים מהרצפה ולכן אינו לומד את השימוש הנכון בהן ואת האופציה לדחוף על מנת להתקדם. כשאת נותנת תמיכה לרגליים על ידי החזקתן קרוב לרצפה את מאפשרת לו ללמוד על אפשרות זו. זהו בהחלט אחד התרגילים שניתן לעשות, כמובן שלא צריך כל הזמן להחזיק את רגליו אלא ללמדו להניח את הרגליים ובכך לאפשר לו ללמוד את התנועה בכוחות עצמו.
    כשהוא שוכב על הבטן את יכולה לטפוח בקצב מהיר על רגליו (לכל האורך) על מנת לעודד אותו להרפות את רגליו ולהניחן על הרצפה. ככל שיתנסה יותר בשכיבה עם רגליים מונחות כך באופן אקראי מידי פעם גם ידחוף עם הרגליים את הרצפה וילמד שפעולה זו מייצרת תנועה של הגוף שלו. כמו כן יש להרבות בתנוחות בהן הגב מתעגל כמו ערסול אם הוא מסכים או שכיבה מעורסלת בפוף. תנוחה זו היא מפחיתה את המתח השרירי ומאפשרת גב ולרגליים להרפות וכן היא דומה לעמידת שש (רק הפוך). בנוסף יש לעשות הכרות של כפות הרגליים עם הרצפה וזאת ניתן לעשות על ידי כך שבשכיבה על הגב תכופפי את רגליו והניחי את כפות הרגליים קרוב לטוסיק. בתנוחה זו המתיני שידחף. תרגיל דומה נין לעשות מול הקיר כשאת מחזיקה אותו עם הפנים כלפי חוץ, רגליים כפופות וכפות רגליים נשענות על הקיר. גם בתנוחה זו המתיני לדחיפה. על מנת להעצים את אפקט הדחיפה את יכולה בכל פעם שהוא דוחף לרוץ איתו אחורה. תרגיל זה הוא גם מהנה מאוד וגם מלמד על הקשר בין פעולת הדחיפה של כפות הרגליים והרגליים לבין התנועה שנוצרת.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסכימה לשחק על הגב
    מאיה
    28/09/2008

שלום רב, בתי בת כמעט שלושה חודשים. באופן כללי היא אינה אוהבת להיות על גבה, (רק אם יש מעליה מובייל מעניין, אבל לא מנסה לתפוס). היא מסכימה להיות על הבטן דקות ספורות (עד שמתעייפת) ומרימה את ראשה ונשענת על מרפקיה יפה (משתפרת בהדרגה...), ורוב הזמן מעדיפה להיות על הידיים, או בתנוחת ישיבה/הישענות על הטרמפולינה, או עלינו. שאלותיי: 1. כאשר היא על הגב, אפילו אם יש מעליה צעצוע שמעניין אותה ונמצא בטווח הגעה, היא לא מנסה כלל להגיע אליו (לפחות לא נראה לעין שמנסה...). לעומת זאת, מתנוחת הישענות בישיבה היא כן מנסה לתפוס את הצעצוע. האם יש חשיבות התפתחותית/פזיולוגית לשכיבה על הגב? 2. כאשר היא על הטרמפולינה היא מנסה להתרומם בעזרת ראשה ושרירי הבטן ומנסה להגיע כך אל צעצועים שמגישים לה, לפני שמגישה את ידה אליהם. האם זה תקין בהתפתחות? תודה ושנה טובה מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    לא מסכימה לשחק על הגב

הוספת תגובה

• לא שוכבת על הגב

לילך ברקו-איי
    01/10/2008

היי מאיה,

קודם כל חג שמח

שכיבה על הגב הינה חשובה כמו שכיבה על הבטן והצדדים- תינוק צריך להכיר ולדעת את כולם.
    על מנת להתהפך מהגב לבטן עליה לדעת תחילה לשכב על הגב.
    על מנת לפתח את מערכת האלכסונים שלה, שליחת ידיים לחפצים, עליה לממש את השכיבה על הגב.
    יש לכך חשיבות רבה, גם מבחינת היכולת שלה לדעת להיות בשקט שלה (קשב וריכוז).
    ע"פ מה שאת מתארת לא נוחה לה השכיבה על הגב, וזאת, כנראה (לא ראיתי אותה על מנת לאבחן במדוייק) מקיצור השרירים בגב, מה שגם מקשה עליה את השכיבה על הבטן.

אני הייתי מוותרת על השכיבה/ישיבה בטרמפולינה ומשנה אותה לפוף. כך גם תשיג את היכולת לראות ולשחק, ולא במצב של ישיבה (לא מומלץ בכלל להושיב תינוק לפני שעשה זאת לבדו, והטרמפולינה מעודדת זאת) וגם את היכולת להרפות את שריריה וללמוד להיות על גבה ע"י תמיכה טובה ונכונה יותר.

לילך ברקו-אייזמברג
    מאבחנת ומדריכה לליווי התפחותי לתינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ללילך ברקון- איי

דבי גרוס דולב
    01/10/2008

שלום לילך
    רציתי להפנות את תשומת ליבך לכך שפורום זה מנוהל על ידינו וע"י שירי מצעד ראשון. את מוזמנת לתת את דעתך אבל ללא קרדיט והפנייה מקצועית אל המרכז שלך, זוהי הזכות שלנו בתור מנהלות.
    אשמח אם תכבדי פנייה זו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב,ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת נבהלת
    תמי
    28/09/2008

שלום רב יש לי תינוקת מקסימה בת 3 חודשים ומזה שבזמן האחרון (בעבר גם היה אך בתדירות ובעוצמה יותר נמוכה) היא כל הזמן בלחץ כל הזמן הידיים שלה מקווצות והגוף שלה נוקשה. כשהיא עייפה נורא במהלך היום אני משכיבה אותה במיטה והיא נירדמת ואחרי כמה דקות קופצת צורחת מפחד של הקפיצה ומתעוררת ככה חוזר שוב ושוב עד שהיא נרדמת כ-חצי שעה (במצב הטוב) מה שיוצא שהיא בקושי ישנה במשך היום לא כי היא לא עייפה אלא בגלל שהיא כל הזמן בלחץ. מה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת נבהלת

הוספת תגובה

• תגובה לתמי

דבי גרוס דולב
    28/09/2008

הי תמי
    קשה לכך מרחוק לאבחן את הסיבה למה שאת מתארת ולדעת כמה מדובר שדבר רגשי וכמה בהתפתחותי, אני אתייחס פן ההתפתחותי, גופני. ידדים קפוצות וגוף נוקשה מתארים תינוק בעל מתח יתר בגוף או טונוס שרירים גבוה. הסימפטומים הגופניים בהחלט משפיעים על הטמפרמנט ועל היכולת להיות נינוח לכן ברמה הגופנית אתן לך מספר תרגילים להורדת המתח אצל התינוקות אבל עדיין כדאי לבחון אם לא מדובר בטונוס גבוה:
    1. החזיקי אותה פרקי זמן ארוכים בערסול מכונס כך שהידיים והרגליים יהיו לכיוון פנים הגוף והוסיפי לזה תנועה מונוטונית, הדבר ירפה את גופה ויתן לה מקום בטוח להיות בו.
    2. כנ"ל תוך שימוש במנשא בד ארוך בתנוחת ערסול.
    3. תני לה הרבה מגע עמוק בכל המקומות הנוקשים ובגוף בכלל- עיסויים, טפיחות ושפשופים.
    4. תני להיות קרוב לגופך ככל הניתן על מנת לתת לה מקום בו תוכל להרפות את גופה ואת שריריה.
    5. בשכיבה על הגב, הרימי את רגליה לכיוון הראש הלוך ושוב על מנת להרפות את שריריה הקדמיים וללמדה להתעגל.

במקביל, אני חוזרת, כדאי לשקול פגישת אבחון עם מדריכה להתפתחות תינוקות כדי לקבל סיוע מכוון יותר.
    בהצלחה ובברכת שנה טובה ובריאה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים לתינוקות
    עירית
    28/09/2008

הי מתי נכון לתת מים לתינוקות? איך נכון להתחיל את "הטעימות" לתינוקות? תודה וחג שמח עירית

לקביעת תור
    סגירה
    מים לתינוקות

הוספת תגובה

• מים לתינוקות

שירי קאשי
    28/09/2008

לצערי לא אוכל לעזור. הפורום לא עוסק בנושא זה. תזונה אינה מתחום התמחותי ואני ממליצה להתייעץ בנושא עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים.
    חג שמח,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים
    דני
    27/09/2008

שלום, בננו בן 7 חודשים. מחייך , נעים מזג, מגיב אלינו , מקסים . שאלה - היו כאלה שאמרו שאמור כבר לעשות "ידיים על הראש" או מחי מחי כפיים... כלומר עדיין לא עשה פעולה כלשהי שמצביעה על כך שעושה משהו בתגובה לפעולה שלנו כמו חיקוי וכו' - בעיה? סליחה על הפולניות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים

שירי קאשי
    28/09/2008

הי דני,
    זה יותר מבסדר שעדיין לא עושה זאת. יש לו עוד מספר חודשים לפתח את נושא מחוות הידיים. לא להלחץ ולהמשיך לתת לו להתפתח יפה...

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חמישה וחצי חודשים
    סיגל
    27/09/2008

שירי היי בני עדל פני שלושה שבועות היה דוחף את עצמו על הגחון זוחל כמו צוללן לעבר הצעצע מרים ראש יפה מסתובב ציר מתהפך מהבטן לגב וממש התקדם יפה לאחרונה כשהוא על הבטן הוא פשוט שוכב לו בפיסוק רגליים רחב יחסית מרים את פלג גופו הקדמי גבוה מהריצפה ואינו מנסה אפילו לזוזכשאני מגרה אותו עם חפץ מעל הוא פשוט משתמש רק בפלג גופו הקדמי מושיט ידיים מסתובב אך רק עםהידיים אם אני שמה מתחתיו הגבהה נניח כרית הוא מרומם על ארבע ונעמד הוא כל הזמן מנסה לעמוד נאחז ברגל שלי ומטפס אבל מסרב להתהפך וכאילו נסוג מה דעתך?

הוספת תגובה

• תינוק בן חמישה וחצי חודשים

שירי קאשי
    28/09/2008

הי סיגל,
    רגרסיות מסויימות ועצירות בהתפתחות הן חלק בלתי נפרד מהתהליך. יחד עם זאת מה שאת מתארת זו רגרסיה שהיא כבר מתמשכת יחסית וצריך לבחון מה הגורם. ללא אבחון קשה לי למקד את אופן הטיפול אך אתן לך מספר עצות מה לעשות בינתיים:
    1. שהרגליים יהיו כמה שיותר חשופות כולל ברכיים וכפות רגליים.
    2. לגרות הרבה לסיבוב סביב ציר שם גם צריכה להיות תגובה של כפיפת הרגל.
    3. להמעיט בגירויים אשר יעודדו אותו להתרומם לשש או לעמידה.
    4. להפחית את הגירויים סביבו כך שיצטרך להתקדם בכדי להגיע לצעצוע ולא שיוותר ופשוט יגיע למשהוא קרוב יותר.
    5. על כדור פיזיו להניע ימינה ושמאלה באון איטי ולהמתין כל פעם לתגובה של כפיפת הצד הנגדי.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות בגיל חודש
    אורלי
    26/09/2008

בני בן החודש התהפך היום פעמיים מהבטן לגב, לצד ימן בשתי הפעמים האם זה לא מוקדם מידי?

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות בגיל חודש

הוספת תגובה

• תגובה לאורלי

דבי גרוס דולב
    27/09/2008

הי אורלי
    זה אכן מוקדם ורוב הסיכויים הם שזה היה מקרי או שזה קרה תוך הרמת הראש ואיבוד שיווי משקל.
    אם זה לא מקרי זה ימשיך ויתפתח ואם כן אז זה יפסק. כדאי רק לשים לב שאין בהרמת הראש שלו הקשתת יתר של הגב שפעמים רבות גורמת להתהפכות לא רצונית.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    צביה
    26/09/2008

שלום, הבן שלי בן 9 חודשים רציתי לדעת האם ראיית טלויזיה כמו בייבי מוצארט, מילים ראשונות וכו.. תורמים להתפתחות וללמידה או שלא מומלץ? אני מדליקה לו בערך פעם בשבוע לחצי שעה ואני רואה ממש התלהבות מצדו. מה דעתכם בנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• תגובה לצבייה

דבי גרוס דולב
    26/09/2008

הי צבייה
    ככל הידוע לי צפייה בטלוויזיה מכל סוג לא תורמת להתפתחות אלא יוצרת גורם מהפנט ומרתק ללא קשר לתוכן, ישנם מאמרים רבים ומחקרים באינטרנט השוללים צפייה בטלוויזיה לפני גיל שנה.
    אבל המינון עליו את מדברת הוא אכן נמוך ומקובל ולא יגרום לשום נזק.
    בברכה
    ד'בי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 9.5 חודשים, לשון בחוץ
    גלי
    26/09/2008

שלום! הבן שלי בן 9.5 חודשים, ועד כה מתפתח תקין לחלוטין. לאחרונה שמתי לב שהוא הרבה מאוד עם הלשון בחוץ (בשבועות האחרונים). האם זה מעיד על משהו? האם זו בעיה או משהו תקין? תודה מראש גלי

הוספת תגובה

• תינוק בן 9.5 חודשים, לשון בחוץ

שירי קאשי
    28/09/2008

הי גלי,
    לשון בחוץ יכולה להיות קשורה בטונוס נמוך סביב שרירי הפה אך במידה וכלל ההתפתחות תקינה ואין בעיות סביב אכילה ולעיסה סביר להניח שזה שום דבר אלא רק הרגל שיחלוף. אם יש לך ספק התייעצי עם רופא הילדים שמכיר אותו ויוכל לחוות דעתו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידוד זחילה
    מיכל
    26/09/2008

בתי בת 6 וחצי חודשים מתהפכת לכול הצדדים וכיוונים, כבר כמעט חודש שהיא נעמדת על 6 וגם על 4 . היא לא מראה סימנים של זחילת גחון בכלל, רוב הזמן ברגע שהיא על הבטן, היא על 6 או 4. האם זחילת גחון זהו שלב הכרחי לפני זחילה אמיתית? אילו תרגילים את ממליצה לעידוד זחילה ? תודה ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה
    עידוד זחילה

הוספת תגובה

• עידוד זחילה

שירי קאשי
    28/09/2008

הי מיכל,
    זחילת הגחון היא חשובה ביותר כיוון שהיא מכילה בתוכה מרכיבים מוטוריים חשובים שניתן לא ליישמם אם רק זוחלים על שש. בזחילת הגחון ההצלבות נוצרות תוך כדי כפיפה צידית ורוטציה מסויימת של האגן כמו כן זחילה זו כוללת תנועתיות מאוד גדולה של עמוד השדרה. תינוק אשר התנועתיות שלו לא מספיק מפותחת עלול לדלג על שלב זה וכאמור יכול להמשיך בשלבים הבאים מבלי לפתח תנועתיות זו ולכן באופן כללי התנועתיות שלו תהיה יותר מוגבלת ופחות איכותית. קשה מאוד להחזיר תינוק שכבר מתרומם על שש לזחילת גחון (בודאי לבד ללא מדריכה) ולכן אני ממליצה כן לקבל שיעור פרטי בנושא זה. בינתיים חשוב לעבוד על תרגילים אשר מקנים את המיומנויות החסרות כך שגם אם ידלג על שלב זה לפחות לא ידלג על רכישת אותם מרכיבים מוטוריים חשובים.
    תרגילים:
    1. להוריד את הגרביים. הגרביים גורמות לילד להחליק ומקשות את הזחילה. ככל שיש לילד יותר מרחב ואחיזה ברצפה הוא יצליח לזחול.
    2. על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים.
    3. על הכדור על הבטן – על כדור פיז'יו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב.
    4. העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לו צעצוע מהצד ולראות אם מעביר משקל לצד הנגדי ומושיט יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד.
    5. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה- בת שלושה חודשים
    חלי
    26/09/2008

שלום רב ! בתי בת שלושה חודשים. יש לי שתי שאלות: 1. כשאני שמה אותה באוניברסיטה היא ממש לא מתעניינת בצעצועים אלא אם כן אני מזיזה לה אותם. בכל מקרה, היא לא נוגעת בהם ואפילו לא מנסה. כך גם כאשר היא שכובה על הבטן עם צעצועים מלפניה (היא מצליחה להרים את הראש לדקה-שתיים בלבד, ואז היא שומטת אותו למזרן ובוכה...) היא לא מתעניינת ולא נוגעת בצעצועים (מסתכלת עליהם רק אם אני מזיזה אותם מול הפנים שלה). האם תקין? 2. בעלי, סתם בקטע של שעשוע ניסה ללמד אותה להגיד "אבא". מאז, אפילו שהוא הפסיק עם זה, היא ממש מתאמצת להגות את האות "ב" כל פעם שהיא רואה אותנו, ממש מנסה "לדבר" איתנו ומרוב שהיא מנסה ומתאמצת, היא שואפת אוויר בחוזקה ובקול (זה נשמע כמו השתנקות) תוך שהיא משמיעה קולות ומנסה לומר "אבא" (אומרת א-ב וב"בית" היא נתקעת.... ) איך אגרום לה להפסיק עם זה? שאלה קצת מוזרה, אבל אני מקווה שהבנתם... תודה ושנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה- בת שלושה חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לחלי

דבי גרוס דולב
    26/09/2008

הי חלי
    השאלה היא האם ביתך לא מתעניינת בצעצועים או שהיא מתקשה להושיט את ידה אליהם, נסי לבחון נקודה זו. קרבי אל ידיה את הצעצועים ותראי האם אז היא מגלה יותר עניין ופותחת את ידה לקראתם.
    יכול להיות שחוסר העניין הוא דווקא קושי מוטורי בהושטת יד, קושי שיכול לנבוע מטונוס שרירים לא מאוזן או ממתח בחגורת הכתפיים שמושך אותן לאחור.
    בעניין הרמת הראש- בגיל 3 חודשים אנו רוצים לראות התחלה של הרמת ראש נינוחה, כדאי לעקוב אחרי הדברים, לראות אם יש שינוי ואם לא לשקול הדרכה של מדריכה להתפתחות תינוקות.
    במקביל אתן לך תרגיל פשוט שבודק את טונוס השרירים של התינוקת ובעקבות תשובתך אתן לך תרגילים: הרימי את ביתך לתנוחת אווירון באוויר כך שלגמרי תהיה במצב מאוזן ןבדקי האם יש לגופה התנגדות לכוח הכובד, האם היא מרימה את ידיה ורגליה לתנוחת אווירון או שהן נשמטות כלפי מטה?
    את אותו תרגיל עשי הפוך כשפניה כלפי חוץ הטי אותה לזווית של כ45 מעלות ובדקי האם היא מתנגדת לכוח הכובד ומכנסת ידיים ,רגליים וראש או שאיברים נשמטים לאחור.
    אשמח להמשיך בהתייחסותי בהמשך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דבי ותודה על התגובה

חלי
    26/09/2008

כשאנו מרימים את התינוקת באוויר ל"אווירון", הידיים שלה לא שמוטות. בכלל, נדמה לי שהחלק העליון של גופה מאוד מאוד מתוח... כשאני מזיזה לה את הרגליים אין לה בעיה עם זה ואני מצליחה להזיז לה את הרגליים בחפשיות. לעומת זאת, את הידיים היא לא נותנת לי להזיז לה (למשל בשיר "ידיים למעלה-על הראש..") הידיים שלה רב הזמן מתוחות ישר ומאוגרפות. (אלא אם היא ממש רגועה או אוכלת, אז היא פותחת את האגרופים ואפילו מסתכלת על האצבעות שלה (פותחת וסוגרת אצבעות לסירוגין). מה ניתן לעשות עם זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחלי

דבי גרוס דולב
    26/09/2008

הי חלי
    עזרת לי מאוד דרך האבחון שלך. אם כך אז הגעיה היא הפוכה, מתח יתר בחגורת הכתפיים. מתח יתר מקשה גם הוא על התנועה, כמו שציינת הוא מגביל אותה. אם מדובר רק בחגורת הכתפיים אז זה מתח, אם מדובר בגוף כולו הרי שזה בד"כ טונוס גבוה. כדי לסייע לה בפריקת המתח נסי את הדברים הבאים:
    1. מתן הרבה מגע עמוק באזור הנוקשה, לחיצות, טפיחות ועיסויים.
    2. הרמה והורדה של הידיים, סגירה ןפתיחה של הידיים ובכלל תנועה לשחרור המקום התפוסץ
    3. השכבה מרובה על הצד כך שהכתף והיד יפנו כלפי הרצפה כדי ללמד התעגלות והרפייה.
    4. השקעת התינוקת בתוך פוף גדול כדי לתת לשריריה להרפות במקום הזה.

נסי לשים לב אם לא מדובר בתופעה של כל הגוף ואשמח לשמוע מה קורה ןאיך מתקדם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש התפתחות מהירה מידי?
    טלי
    25/09/2008

בני בן 4 חודשים ושלושה שבועות. הוא מתהפת מהבטן לגב ומהגב לבטן מגיל 3 חודשים ושבוע. וכבר כמעט חודש שהוא זוחל על הגחון ועומד על 4. בשבועיים האחרונים הוא עומד על 4 ומקפיץ את עצמו קדימה. אפילו שתי שיניים קדמיות כבר יצאו לו לפני כשבוע. ברור לי שהוא מתפתח מהר, למרות שאיני עושה דבר כדי לקדם זאת. נאמר לי כי התפתחות פיזית מהירה מידי (אם יש בכלל דבר כזה) לא תמיד טובה. ולעתים פוגעת בהתפתחות הרגשית? האם יש בזה משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    יש התפתחות מהירה מידי?

הוספת תגובה

• תגובה לטלי

דבי גרוס דולב
    25/09/2008

הי טלי
    אני לא מכירה את הטיעון שהתפתחות מוטורית מהירה משפיעה על ההתפתחות הריגשית אבל אני כן מאמינה שיש התפתחות מוטורית מהירה מידי, כזו שלא מתעכבת ומממשת מספיק כל שלב ושלב.
    מעבר לזה, התפתחות מהירה הולכת פעמים רבות יחד עם מתח שרירים גבוה או חוסר נינוחות, אני לא יודעת אם זה המקרה שלכם אבל אם מדובר בטונוס שרירים גבוה זה משהו שכדאי לטפל בו.
    לפעמים מדובר פשוט בגנטיקה.. בלי שום בעיה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה אחורה
    עדי
    25/09/2008

שלום רב, האם זחילה אחורנית הינה שלב בהתפתחות הזחילה?? יש לי תאומים בני 7 חודשים ( 5.5 חודשים מתוקן) שהחלו להתקדם קדימה לפני יותר מחודש ועכשיו הם החלו לזחול אחורנית... האם יש צורך להתערב ולעזור להם לזחול קדימה..אולי ע"י מתן התנגדות ברגליים?? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה אחורה

הוספת תגובה

• תגובה לעדי

דבי גרוס דולב
    25/09/2008

הי עדי
    דחיפה לאחור (ולא זחילה לאחור) איננה שלב בהתפתחות אבל היא מתרחשת פעמים רבות מפני שהידיים דומיננטיות יותר מהרגליים. האם בנייך עברו דרך השלבים הקודמים לזחילה? מתהפכים לשני הצדדים? אם עברו דרך של השלבים ועכשיו הם דוחפים לאחור זה נורמאלי לגמרי, אם הדבר לא יוצר תסכול אז אפשר לתת להם לגלות לבד את המשך הדרך ואם יש תסכול אכן אפשר לתת להם התנגדות פאסיבית בכפות הרגליים, בלי לדחוף.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 4 חודשים ואינו יוצר קשר עי
    Modi
    24/09/2008

שלום, בני בן 4 חודשים. התפתחותו המוטורית נראת תקינה - שכיבה על הבטן, הרמת ראש, החזקת צעצועים והושטם לפה ולמרכז הגוף. הוא מחייך וצוחק בקול אם כי יש לעמול כדי להוציא חיוכים ממנו. מה שמטריד אותנו במיוחד שהוא אינו יוצר קשר עין עם אנשים. הוא ממקד עיניים באופן ברור לציורים (מגיל יומים) ולצעצועים. הוא עוקב אחרי תנועות ידיים או מובייל. אך קשר עין אינו יוצר פנים אל פנים. האם עלינו לדאוג?

הוספת תגובה

• אינו יוצר קשר עין

שירי קאשי
    25/09/2008

הי מודי,
    ראשית חשוב מאוד שהוא כן יוצר קשר עין עם צעצועים ועוקב אחר תנועה. לגבי השאר, לא להתחיל מעכשיו לדאוג לגבי כל מיני תסמונות (שבאופן טבעי מטרידות את רוב ההורים) אלא להמשיך ולעקוב אחר ההתפתחות, ולעודד אותו ליצירת הקשר גם אם זה כרוך בעמל רב מצידכם. החשיבות היא יותר בכיוון של פיתוח יכולות ריכוז והקשב ושווה להשקיע בכך כבר עכשיו. בכל מקרה המשיכו לעקוב וכמובן להתייעץ עם הצוות הרפואי במהלך המעקב שגרתי.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת גחון
    שני
    24/09/2008

שלום, הבת שלי בת חצי שנה, מתהפכת מהבטן לגב, מהגב לבטן קצת פחות התחילה לא מזמן, ראיתי באתר (צעד ראשון) את התרגילים על זחילת גחון וניסיתי לעשות איתה, רציתי לדעת אם זה בסדר או שזה מוקדם מידי? ועוד דבר ניסיתי לעשות את התרגיל שהיא שוכבת על הגב ואמורה לדחוף אם הרגליים והיא ממש לא עושה כלום עשיתי לה ניעות כמו בסירטון והקפצת אגן וכלום היא לא זזה... מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילת גחון

הוספת תגובה

• זחילת גחון

שירי קאשי
    24/09/2008

הי נטע-לי,
    התרגילים שאת עושה מצויינים ובהחלט מתאימים לגילה ולשלב ההתפתחותי בו היא נמצאת. לגבי דחיפת הרגליים את יכולה לנסות תרגיל דומה בו את מחזיקה אותה על הידיים עם הפנים כלפי חוץ ורגליים כפופות. הצמידי את כפות רגליה לקיר והמתיני לדחיפה.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה