פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיוך
    עמית
    20/09/2008

תינוקת בת 7 שבועות שיוצרת מעט מאוד קשר עין והיתה התחלה של חיוך לפני שבוע (לפחות כך נדמה לנו) ומאז הפסיקה לחייך. נראה לנו שאולי מחייכת לצעצועים.... חשוב לציין כי התינוקת סובלת מאוד מגזים, ממש צועקת כל היום. נולדה בשבוע 40 1. האם תקין שהפסיקה לחייך? 2. אנחנו יודעים שזה עדיין בנורמה אבל גם אין חיוך וגם בקושי קשר עין - האם יש סיבה להיות מודאגים? 3. האם יתכן שכיוון שסובלת כל כך מגזים פשוט כואב לה ולכן אינה מחייכת? 4. מדוע מחייכת לצעצועים ולא לבני הבית? מעולם לא חייכה לאמא : (

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיוך

הוספת תגובה

• חיוך

שירי קאשי
    21/09/2008

הי עמית,
    זה טבעי שבגיל זה החיוך וקשר העין עדיין אינם מבוססים. כיוון שהחיוך הוא עדיין לא לגמרי רצוני ובשליטה זה בסדר שהוא אינו מכוון כלפיך (גם קשר העין). זה אמור להתחזק בשבועות הקרובים. המשיכי לעקוב, אני בטוחה שהשינוי יחול בקרוב.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות..
    מתוסקלת
    20/09/2008

היי שירי.. יש לי עודד שאלה קשר להתפתחות לתינוקת בת 10 חודשים בקשר לאכול היא לא רוצה שאני יאכיל אותה היא רוצה לאכול לבד אבל איך אני אדע שהיא אכן שובעת??...ואיך אני אדע איזה קמות לתת לה...

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות..

הוספת תגובה

• התפתחות..

שירי קאשי
    21/09/2008

הי דניאלה,
    כאמור איני מומחית לתזונה אך אנסה לתרום מנסיוני בלבד. כל עיניין האוכל זה ניסוי ותהייה. ילד לא ישאר רעב מבלי לדרוש אוכל. גם אם לא אכלה מספיק בארוחה הרי היא תדרוש את הארוחה הבאה מוקדם יותר ולא תשאר רגועה כשהיא רעבה. גם כשאת מאכילה אותה את לא יכולה לדעת בדיוק מתי היא שבעה. תסמכי על האינטואיציות שלך, בהדרגה תלמדי כמה אוכל זה מספיק בשבילה ומתי את צריכה לדאוג להוסיף עוד. בנוסף קיים מעקב גם על ההתפתחות ועל קצב העלייה במשקל ואם אין בעיות אז כנראה שהיא אוכלת מספיק. בכל מקרה של ספק אני מציעה לפנות לאיש מקצוע שזה תחום התמחותו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה?
    בלה
    19/09/2008

התינוקת שלי בת 4.5 חודשים לפני 3 ימים התהפכה לראשונה לבד מהגב לבטן.באותו יום היא התהפכה עוד מ"ס רב של פעמים אך בוים למחרת הפסיקה ועד הוים היא לא התהפכה אפילו פעם אחת היא אפילו לא מנסה מה קורה?האם זה נורמאלי שיש נסיגה?

לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה?

הוספת תגובה

• תגובה לבלה

דבי גרוס דולב
    20/09/2008

הי בלה
    מה שאת מתארת הוא נורמלי לגמרי, פעמים רבות ישנה התקדמות בהתפתחות המוטורית ואז נסיגה.
    במקרה של התהפכויות , לפעמים התינוק מעט נבהל מההיפוך ואז נסוג ולפעמים זה קורה במקרה,אבל אל תדאגי, בימים הקורובים הדבר יחזור ויכנס לשיגרה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    .052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירי הצוואר ומשיכה לישיבה
    סיון
    19/09/2008

שלום, בתי בת חודשיים וחצי. בשכיבה על הבטן מצליחה להרים מעט את הראש למספר שניות-דקות. עם זאת כאשר אני מושכת אותה לישיבה בשכיבה על הגב ראשה עדיין שמוט אחורנית. האם תרגול מעין זה יכול לעזור לחזק את שרירי הצוואר? האם הוא יכול לפגוע בה בצורה כלשהי כל עוד ראשה עדיין שמוט? שאלה נוספת - לעיתים כאשר היא שוכבת על הבטן היא עוברת לתנוחת אווירון כאשר הרגליים מורמות מעלה והידיים בצדדים. כמובן שזה מפריע לה להתרומם... האם זה תקין? מה ניתן לעשות על מנת ללמדה להשען על המרפקים? תודה מראש, סיון

הוספת תגובה

• שרירי הצוואר ומשיכה לישיבה

שירי קאשי
    22/09/2008

הי סיון,
    הרמת התינוקת משכיבה לישיבה דרך הבטן לא מומלצת בגיל זה וגם לא בהמשך. הרופאים משתמשים בתרגיל זה רק על מנת לבחון את הרפלקסים אך זה לא תרגיל המיועד לביצוע למעבר לכך.
    בכדי לחזק את שריר הצואר צריך להרבות בשכיבה על הבטן ולתת לתינוקת להתנסות בהרמת הראש. אם היא נמצאת זמן רב באוירון אז ניתן להפחית את עצמת האוירון על ידי טפיחות ועיסוי של הגב והגפיים בזמן השכיבה על הבטן וכן להרבות בערסול אשר תורם להתעגלות הגב והתארכות שרירי הגב.
    בכדי ללמד את השהיה על המרפקים ראשית צריכים להאריך את שרירי הגב כפי שתארתי קודם וזאת על מנת לאפשר לידיים להתקרב יותר בקלות לקו האמצע. לאחר מכן ניתן על הבטן להשעינה על המרפקים וכשאת רוכנת מעליה ותוחמת בידיייך את המרפקים את יכולה מעט להניע אותה מצד לצד לצורך לימוד של העברות משקל. את אותו תרגיל ניתן לעשות על כדור פיזיו לקבלת תגובה מוגברת.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים לחיזוק שרירי הצוואר

דנה
    23/09/2008

בני בן 3 חודשים וחצי. פניתי לרופאת הילדים לאחר שהאחות בטיפת חלב הסבה את תשומת ליבי לכך שבשכיבה על הבטן בני מושך את ידיו לאחור ולא ממש מרים את הראש ובנוסף כששכב על הגב היא משכה אותו לישיבה וראשו היה שמוט. הוא אפילו לא התאמץ להרימו. רופאת הילדים אמרה שאכן חגורת הכתפיים שלו חלשה ועלי להשכיבו במלהך היום על הבטן למשך חצי שעה לפחות (לא חייב רצוף), וכן לבצע את ה"תרגיל" של הרמתו לישיבה כשהוא על הגב 3 פעמים ברצף (כל פעם בערך 20 שניות) למשך 3 פעמים ביום. כמו כן אמרה שאם תוך 10 ימים אין שיפור, תפנה אותו לפיזיוטרפיסט. חלפו 5 ימים ואכן נראה שיפור ניכר הן בשכיבה על הבטן (יותר נינוח ומרים את הראש יפה, כמעט ולא מזיז את הידיים אחורה, ויותר קל לו כשאני מביאה את ידיו למרכז הגוף מתחת לחזה, כך שהוא נשען על המרפקים. עדיין מרים את הרגליים קצת), והן בהרמתו לישיבה - מצליח להחזיק את הראש יפה. עכשיו אני קוראת פה שהתרגיל האחרון לא רצוי...האם שכיבה על הבטן בלבד "תפתור" את בעיית הרמת הראש לישיבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    23/09/2008

הי דנה
    מה שאת מתארת נשמע כמו טונוס שרירים נמוך. אני מאמינה שתופעה זו היא כלל מערכתית ולא באה לידי ביטוי רק בחגורת הכתפיים. ישנם תרגילים רבים לשיפור טונוס השרירים, אני לא כ"כ מתחברת לתרגיל ההושבה דרך משיכה ומאמינה שלתינוק הוא לא פשוט לביצוע. התרגילים צריכים להתייחס לגוף כולו ולא רק לסימפטום. טונוס שרירים נמוך הוא גורם מכריע בהתפתחות התינוק וככל שמקדימים לטפל בו הרי זה משובח. אני ממליצה בחום על פנייה למדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לקבל אבחון מדויק ותרגילים אישיים לתרגול יומיומי בבית. תרגילים ידידותתים לתינוק בעלי ערך רב להמשך התפתחותו, אשמח גם אני לעמוד לרשותכם בנושא זה.
    אם מדובר בבעיה בטונוס השרירים, שכיבה על הבטן לבדה לא תפתור את הבעיה כולה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב , מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר לדעת?

דנה
    24/09/2008

תודה רבה על תשובתך, ורציתי לשאול איך אפשר לדעת שמדובר על בעיה כלל מערכתית? כי למשל הוא משתמש הרבה ברגליים (בועט בחוזקה, מגלגל אגן מצד לצד, מקרב רגליים לכיוון הבטן...)...איזה תרגילים אפשר לבצע איתו על מנת לחזק את שריריו בכלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונוס

שירי קאשי
    24/09/2008

הי דנה,
    רק על ידי אבחון ניתן לראות האם מדובר בבעיית טונוס שרירים או רק בחגורת כתפיים חלשה. את יכולה להרימו לתנוחת אורירון. תנוחה זו מעודדת זקיפה של כל הגוף ולכן עובדת גם על חיזוק חגורת הכתפיים אך גם מחזקת את שרירי הגוף כולו. כמו כן כל שינוי במרחב (למשל שינוי תנוחות אחיזה, להחזיק בבית החזה ולעשות שמיניות, על כדור פיזיו על הבטן להניע לכל הכיוונים ועוד) מעודד את הפעלת מערכת שיווי המשקל וכל תגובה של שיווי משקל למעשה מפעילה את השרירים על מנת לשמור על יציבות. כיוון שהוא עדיין יחסית קטן יש לבצע את השינוי במרחב בצורה מאוד איטית והדרגתית, ולא להגיע לשמיטה של הראש. כמו כן אין לצפות שבתחילה תגובות האיזון יהיו חזקות אך גם תגובה קטנה פועלת על חיזוק השרירים וככל שיגדל מערכת שיווי המשקל תתפתחת יותר, שריריו יתחזקו והתגובות יהיו ברורות יותר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוירון

דנה
    24/09/2008

איזה יופי של אפשרויות!!! תודה רבה! ועוד שאלה לגבי האוירון - איך בדיוק עושים את זה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוירון

שירי קאשי
    25/09/2008

הי דנה,
    הרמה לאוירון - מחזיקים את התינוק באזור הצלעות עם הפנים כלפיך ומרימים למעלה. בהתחלה הזוית יכולה להיות קטנה על מנת לבחון את התגובה שלו גם לודא שאין תגובת בהלה וגם לראות שהוא מייצב עצמו ובהתאם לתגובותיו ניתן להרים ממש לזוית של 180 מעלות. התנוחה מגרה את מערכת שיווי המשקל לתגובה של זקיפת הראש, הידיים הגב והרגליים. תתכן זקיפה לא מלאה בשל קושי מסויים של התינוק אך בהדרגה הוא יתחזק והתגובה תהיה יותר בולטת.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילות
    עדי
    19/09/2008

התינוקת שלי בת 7 חודשים, המשחק היחידי שמעניין אותה כרגע זה לעמוד היא מחפשת לטפס ולהחזיק בכל מני דברים (בשולחן, בקיר, בשידה) ולעמוד. כתוצאה מכך , בכל יום היא נופלת לפחות פעמיים ומקבלת מכה בראש. לפעמים פחות חזק ולפעמים יותר. לכן רב היום אני עסוקה בלהוריד אותה חזרה לרצפה לאחר שהיא נעמדת. הבעיה שאי אפשר כל הזמן להוריד אותה אחרת זה לעשות את זה כל הזמן או לשים אותה בלול. השאלה שלי מהו הנזק הנגרם לה כתוצאה מהנפילות האלו , זה כבר מתחיל להדאיג. איך יודעים שנפילה היא חזקה מדי או פחות? היום למשל היא נפלה על מעמידה על הפנים וקיבלה מכה באף ובכתה המון. מצד שני אי אפשר לקחת לרופא אחרי כל נפילה כי אז לפחות פעמיים ביום... בקיצור מה עושים והאם יכול להיות שנגרם לה איזשהוא נזק? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נפילות

הוספת תגובה

• תגובה לעדי

דבי גרוס דולב
    19/09/2008

הי עדי
    מה שצריך לבדוק זה דווקא את שלבי ההתפתחות של ביתך עד כה, האם היא הקדימה לעמוד? האם היא זוחלת באופן חופשי? אם העמידה הגיעה לפני הזחילה הרי שחסר שלב בהתפתחות המוטורית שמקשה על העמידה וחסר שם הבסיס והשלב הקודם שאמור להקנות את התנאים לעמידה יציבה יותר.
    אשמח אם תעני על שאלתי ואמשיך בהתייחסות ובעיצות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

עדי
    21/09/2008

בהמשך לתשובתך, היא זוחלת באופן חופשי, היא היא קודם זחלה ואז החלה לעמוד. אגב העמידה שלה כבר יותר יציבה, היא עדיין נופלת אבל ברב הנפילות היא למדה לבלום את עצמה, נופלת לישיבה או לצד מדי פעם עדיין מקבלת מכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מתוסקלת
    18/09/2008

הי.. רציתי לישון אם זה רונמלי שהבת שלי בת 10 חודשים הולכת לישון ב9 בערב וקמה ב6 בבוקר לבקבוק וחוזרת לישון עד 12?..בצהריים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תגובה לדניאלה

דבי גרוס דולב
    19/09/2008

הי דניאלה
    האמת היא שזה נשמע לי קצת יותר מידי שעות שינה בגיל שבו היינו רוצים לראות פעלתנות רבה ועירנות עם זאת יכול להיות שזה נורמלי..
    הייתי ממליצה על התייעצות עם רופא ילדים שיוודא לא חסר ויטמין כלשהו או יאשר שאכן זה נורמלי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שלושה חודשים
    דנה
    17/09/2008

בני בן שלושה חודשים ושבוע. הוא נולד בשבוע 34 להריוני במשקל 2.750 ונחשב לפג בגלל שבוע ההריון. היום הוא שוקל 5.460. אני משתדלת במהלך היום לשים אותו על הבטן (למרות שאחרי כמה דקות הוא לא ממש מרוצה, ואז אני הופכת אותו). השבוע הייתי בטיפת חלב וכשהאחות שמה אותו על הבטן היא הסבה את תשומת ליבי שהוא מושך את ידיו לאחור ושם אותן לצידי הגוף ולא בקו הכתפיים. היא אמרה שכנראה חגורת הכתפיים שלו חלשה כדאי לי לפנות לפיזיותרפיסט להתייעצות. בנוסף, כשהוא שכב על גבו היא משכה אותו בידיו כאילו לישיבה ואמרה שראשו שמוט והוא לא מתאמץ להחזיקו וגם על זה כדאי לי להתייעץ. ....האם אין חשיבות לעובדה שנולד פג? האם אני צריכה לדאוג? שאלך כבר להתייעץ? שאלה נוספת: בני מכווץ את שרירי הבטן ומושך פעמים רבות את רגליו לכיוון הבטן וחובט במזרן (גם במהלך הלילה), ופעמים רבות אני מוצאת אותו במהלך הלילה במקום אחר במזרן (ולפעמים אני מוצאת שהוא "הסתובב" כך שראשו נמצא במקום שבו היו הרגליים...) - האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שלושה חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    17/09/2008

הי דנה
    אנו מתייחסים כמובן לשבוע הלידה ובוחנים את ההתפתחות לפי הגיל המתוקן, אבל,
    מה שאת מתארת נשמע כמו היפוטוניה, טונוס שרירים נמוך. במקרה של היפוטוניה אין משמעות לגיל מפני שהדבר מלווה את כל ההתפתחות וכדאי לטפל בזה מוקדם ככל הניתן.
    אני ממליצה בחום לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל אבחון ויעוץ לתרגול בבית,
    אשמח לעמוד לרשותכם גם אני בעניין זה טלפונית.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    17/09/2008

תודה רבה על התשובה, ו...מה בדיוק ההבדל בין פיזיותרפיסט למדריך התפתחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דבי גרוס דולב
    17/09/2008

הי דנה
    התפיסה ודרכי הטיפול הן מעט שונות, ליווי התפתחותי מסובב על פלדנקרייז ונותן ראייה כלל מערכתית של הגוף. במקרה שלכם למשל אני לא אטפל רק בחגורת הכתפתיים אלא אתן תרגילים כוללים לחיזוק טונוס שרירים. אנחנו מדברים הרבה על שימוש נכון במערכת השלד והשרירים על מנת ליצור תנועה נכונה. השיטה מאוד ידידותית לתינוק וקלה ליישים ותרגול בבית, אין צורך ללכת למטפל באופן קבוע על מנת לתרגל. אשמח לתת לך עוד פרטים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

דנה
    18/09/2008

האם תשובתך לגבי אפשרות להיפוטוניה מתייחסת גם למצב שתיארתי שהוא מכווץ את שרירי הבטן ומקרב את רגליו אליו ו"מסתובב" במיטה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך דנה

דבי גרוס דולב
    18/09/2008

הי דנה
    לא נראה לי שמה שאת מתארת קשור להיפוטוניה. אני גם לא ממש מבינה למה כוונתך אבל אם הכוונה היא לסתם הנפת רגליים וקירובם לראש הרי שזה נורמאלי. אם הוא עושה זאת תוך שימוש בגמישות יתר ובקלות רבה הרי שזה ביטוי להיפוטוניה.
    מקווה שעניתי ואם לא את מוזמנת לשוב אלי ביתר פירוט
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר...

דנה
    19/09/2008

מצטערת על הזכרון ה"קצר", אבל נזכרתי בעוד משהו: פעמים רבות כשאני מרימה אותו מהמיטה לאחר שישן או מרימה אותו לגרפס אחרי שאכל הוא מתמתח ומקער את גבו כך שראשו הולך אחורה וכך גם הישבן...זה מעיד על משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמך דנה

דבי גרוס דולב
    19/09/2008

הי דנה
    זה עלול להצביע על שרירים אחוריים מקוצרים, או על גמישות יתר והקשתה של הגב. קשה להגיד בבירור בלי לראות איך ובאיזו מידה זה נעשה.
    בברכה, דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן 4.5 חודשים
    ש.ז.
    17/09/2008

בני בן ה- 4.5 חודשים החל מיומו הראשון ניזון מסימילאק. בחודש האחרון שמתי לב שאוכל בקושי 60 סמ"ק כל שלוש שעות (אם מתעקשים מאוד אז מצליחים להגיע ל- 100 סמ"ק). בחודש זה חזרתי לעבודה לאחר חופשת הלידה והילד נשאר בבית עם מטפלת שמגיעה אלינו. החל מאתמול לילד יש יציאות רכות רבות מאוד (כ- 7), אך לא שילשול. בעקומת הגובה הוא באחוזון 75-90 ובמשקל 50-75 כשהיה בן 4 חודשים. ברצוני לשאול: 1. האם הוא צריך לאכול יותר? ואם כן, האם את ממליצה לשנות לו את התחליף ולמה? 2. מה ניתן לעשות לגבי היציאות הרבות שלו? 3. למי ניתן לפנות לשאלות מסוג זה אם טיפת חלב אינה נותנת מענה?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בן 4.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לש.ז

דבי גרוס דולב
    17/09/2008

הי
    היות ואנו איננו מטפלים בסוג זה של בעיות אני ממליצה פנייה לרופא ילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 14 חודש יושב עם גב לא ישר
    אמא של גיא
    17/09/2008

שלום, בני בן 14 חודש מתפתח נהדר! הוא כבר עומד והולך מסביב לרהיטים. השאלה שלי היא: נראה כי הוא ישב לפני שהוא היה מוכן וכיום במיקרים מסויימים הוא יושב עם גב תחתון שפוף ולא ישר (מעין עקמת בגב תחתון). עמוד השדרה שלו בולט כאשר הוא יושב כך. לא נראה כאילו דבר זה מפריע לו באיזושהי צורה וכפי שכבר ציינתי בכל האיזורים הוא מתפתח מצוין! כמובן שאני אגש לרופאת התפתחות אבל עד אז האם עלי לדאוג? האם יש תרגילים שניתן לעשות כדי לחזק את הגב? תודב מראש

הוספת תגובה

• תגובה לאמא של גיא

דבי גרוס דולב
    17/09/2008

שלום לך
    תחילה יש לפנות לאורטופד על מנת לשלול אפשרויות אחרות ובמקביל אני ממליצה פנייה למדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לקבל אבחון בתחום זה ותרגילים לתרגול בבית. נראה לי לא נכון לטפל בבעיה כזו דרך פורום זה, בלי לראות ולאבחן במדויק מפני שהסיבות לכך יכולות להיות שונות ובהתאם לזה התרגול בבית.
    אשמח לעמוד לרשותכם להתייעצות טלפונית או לקביעת אבחון.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות...
    תמי
    17/09/2008

שלום. יש לי מ"ס שאלות אלייך. 1. ביתי בת 3 חודשים ויודעת כבר לתפוס את הבובות מהקשת מעל לעגלה אך רק את הבובה השמאלית עם היד השמאלית שלה האם זה אומר שהיא שמאלית? 2. האם זה בסדר שנותנים לה "לעמוד" על הרגליים כמה פעמים ביום ע"י תמיכה? 3. כבר התחלתי להשכיב אותה בלילה על הבטן האם זה אפשרי? פשוט רק ככה היא אוהבת והיא שונאת על הגב, לוקח לה הרבה זמן להירדם. תודה תמי

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות...

הוספת תגובה

• תגובה לתמי

דבי גרוס דולב
    17/09/2008

הי תמי
    1. בגיל 3 חודשים אי אפשר עדיין לראות נטייה ברורה של צד אבל כן העדפה, כדאי לנסות ולגרות גם את היד השנייה מפני שהסימטריה חשובה להמשך ההתפתחות.
    2. לא מומלץ להעמיד תינוק כה צעיר על אף העובדה שהוא דוחף את הרצפה בזמן העמדה, זהו רפלקס ולא רצוי להפעילו על מנת להמנע מיצירת לחץ מיותר במקומות בגוף שאינם בשלים לכך עדיין.
    3. תינוקות רבים אכן ישנים טוב יותר על הבטן ובכלל חשוב מאוד להשכיב על הבטן להמשך ההתפתחות. האם להשכיב בזמן שנת לילה? זו שאלה מאוד מאוד אינדיווידואלית וכל משפחה צריכה להחליט מהי עמדתה מול המלצות משרד הבריאות בדבר השכבה על הבטן בזמן שינה. אם את מרגישה לא בטוחה אפשר לנסות הרדמה על הבטן ואז בזמן השינה העמוקה להחזיר לגב.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 11 חודש-לא נעמדת
    איילת
    17/09/2008

שלום , בתי בת 11 חודשים, זוחלת על ארבע מזה חודשיים, אך טרם נעמדת בכוחות עצמה. כאשר מעמידים אותה באופן יזום היא נעמדת על קצות האצבעות ולא על כל שטח כף הרגל. האם יש מקום לבדיקה? בגיל חודשיים חלתה בשעלת והיתה מאושפזת בבי"ח.מאז יש ירידה מתונה בעקומת המשקל(שוקלת פחות מ-7 ק"ג). חוץ מזה פעילה, חייכנית וחיונית. תודה רבה, איילת[

לקביעת תור
    סגירה
    בת 11 חודש-לא נעמדת

הוספת תגובה

• תגובה לאיילת

דבי גרוס דולב
    17/09/2008

הי איילת
    לפני הכל אני ממליצה לא לנסות ולהעמידה מפני שהדבר לא תורם להיעמדות עצמאית ואפילו עלול לפגום בה. היא לא נעמדת מפני שמשהו בגופה איננו בשל לכך, יכול להיות שהאישפוז השפיע אבל לא ניתן לדעת בבירור בלי היכרות.
    לדעתי כדאי לחכות עוד מעט ולראות אם אין התקדמות כמו היעמדות על הברכיים או נכונות להיעמד,
    אם לא תראי התקדמות אני ממליצה לשקות פנייה למדריכה להתפחות תינוקות לקבלת אבחון ותרגילים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 5 חדשים
    אביגיל
    17/09/2008

שלום, בני בן 5 חדשים ורציתי לדעת בגיל זה מה הוא כבר צריך לעשות. הוא אינו עומד על 4 וקשה לו להתהפך מהבטן לגב. האם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 5 חדשים

הוספת תגובה

• תגובה לאביגיל

דבי גרוס דולב
    17/09/2008

הי אביגיל
    תינוק בן 5 חודשים אמור להיות בתהליך של למידת התהפכויות, הוא לא אמור לדעת לעמוד על 4.
    עד גיל חצי שנה מקובל לראות התהפכויות לשני הצדדים. נראה לי שבנך נמצא במקום הנכון לו.
    אם תרצי תרגילים לעידוד התהפכות מבטן לגב תמצאי בפורום זה רבים.
    בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחות תינוקות
    ינווקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8 חודשים לא זוחל גחון
    סיון אהרון
    17/09/2008

שלום, בני בן ה-8 חודשים שוכב יפה על הבטן מתהפך לשני הצדדים מהגב לבטן ולהיפך, אך עדיין לא זוחל גחון.אני מנסה כבר זמן רב לגרותו באמצעות צעצועים וחפצים שהוא אוהב על מנת שיושיט ידיו קדימה ויתקדם אך זה יוצר אצלו תסכול ואיננו מצליח להתקדם... הוא מסתובב סביב ציר עם ידיו לשני הכיוונים. יש לציין שכעת הוא מוציא שיניים יכול להיות שזה גורם לעיכוב התפתחותי? האם זה באמת עיכוב משמעותי?? הבנתי שבגיל כזה תינוקות כבר זוחלים לכל הפחות גחון..... בנוסף הוא גם ממעיט מאוד במלמולים והגייה (דבר שנהג לעשות די הרבה עד לפני שבועיים) והוא מאוד פעלתן ודורש תעסוקה מתמדת ומשתעמם מאוד בקלות... האם זו פעלתנות יתר או שמדובר בטמפרמנט ובאופי שלו? אשמח לתשובות לשאלותיי אני כבר מתחילה לדאוג... תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בן 8 חודשים לא זוחל גחון

הוספת תגובה

• בן 8 חודשים לא זוחל גחון

שירי קאשי
    18/09/2008

הי סיון,
    אכן מדובר בעיכוב התפתחותי אך זה עדיין לא עיכוב מאוד משמעותי ועם טיפול נכון ניתן יהיה להדביק את הקצב במהרה. גם כאבי השיניים יכולים לעצור מעט את תהליך ההתפתחות אך ההשפעה לא תהיה כה משמעותית ולכן לדעתי מדובר ביותר מכך. קשה לאבחן את הסיבות דרך התכתבות ולכן אני ממליצה על אבחון והתאמת תרגילים. בינתיים המשיכי לגרותו לסיבוב סביב ציר לשני הצדדים ולהושטת ידיים. חשוב שכשאת עושה זאת לא יהיו צעצועים אחרים בסביבה בכדי שיהיה ממוקד בגירוי. לעיתים חוסר התפתחות של תנועה נובעת מעודף גירויים הגורמים לאיבוד עניין מהיר ולהפסקת הנסיונות להגיע למשהוא שמצריך יותר מאמץ. בנוסף את יכולה להשכיבו על הבטן על כדור פיזיו ולהטות לאט לצד. ההטייה הצידה צריכה לעורר כפיפה של הצד הנגדי על מנת לשמור על שיווי משקל. יכולת זו של כפיפה צידית, הכרחית להתפתחות זחילת הגחון.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מתוסקלת
    16/09/2008

שלום שירי, רציתי לישאול התינוקת שלי בת 10 חודשים ניראה לי שיש לה רגישות יתר זה מזיק??..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תגובה לדניאלה

דבי גרוס דולב
    17/09/2008

הי דניאלה
    רגישות יתר איננה מזיקה אבל היא כן עלולה מעט להפריעה ברמה מסויימת בהתנהלות היומיומית במיוחד אם מדובר ברגישות למגע. אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע שידע לאבחן זאת במדויק או לשלול זאת על מנת ללמוד כיצד לעזור לביתך .
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה עם התינוקת
    אורית
    16/09/2008

שלום יש לי תינוקת בת 7 שבועות היא נולדה אחריי לידה קשה וכתוצאה מכך עברנו זמנית להורים שלי שיעזרו לנו , אני מניקה את הילדה אבל מרגישה שהקשר שלי איתה הוא לא חזק במיוחד אני מרגישה שהכל הולך לי קשה ,היא בוכה המון וזה משגע אותי אני לא מצליחה לעשות איתה כלום ותמיד בתחושה שאני עושה משהו לא בסדר ובגלל זה היא לא מפסיקה לבכות אפילו לטייל איתה אני לא מצליחה כי היא מתחילה לבכות אחריי 15 ד' בעגלה ואז צריך להרים אותה בידיים אני יודעת שיש סדנאות או שיעורים שיכולים לתת לי כלים להתמודד איתה אולי שיטות להרגיע אותה להרדים אותה וכו' , אז מה כדיי לקחת ואיפה יש את זה ? אורית

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה עם התינוקת

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    17/09/2008

הי אורית
    קודם כל דעי לך שמה שאת עוברת הוא טבעי ומוכר אבל אכן יש דרכים לעזור ולקבל כלים להתמודדות. אשמח לתת לך פרטים נוספים אם תצרי איתי קשר ב-052-8240914
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן את מתגוררת? אולי אוכל לעזור.

לילך ברקו-איי
    20/09/2008

היי אורית, שמי לילך ברקו, ואני בעלת מרכז לליווי התפתחותי ליד בנימינה. נפתחת לי סדנא לגילאי 0-3 חודשים. אם מתאים לך התקשרי אלי ל- 054-4326304. את לא לבד:) לילך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה