פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה גיל אפשר להשכיב על מזרון פעילו
    הדריקה
    14/09/2008

נולדו לי תאומים הילדה שוקלת 2200 הילד שוקל 3000 ברצוני לדעת באיזה גיל אני יכולה לסיים אותם על מזרון או מזרון פעילות אם זה לו יזיק להם בגלל שהם קטנים ואם כן אני רוצה לקבל המלצות מה כאן לעשות שהם לא ישנים מחוץ לאכול תודה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מזרון פעילות

שירי קאשי
    14/09/2008

הי הדריקה,
    על מזרון פעילות ניתן להשכיב מגיל 0. כל משטח שהוא ישר ונוח לא עושה נזק לתינוק (זה כמו המיטה או העריסה). בזמן השינה הם ודאי מרגישים נוח ובטוח יותר במקום יותר קטן וסגור כמו מיטה אבל בשעת ערות את בהחלט יכולה לשכב איתם על המזרון, לשיר, לדבר אליהם. להשכיבם על הבטן, על הצדדים והגב.
    לא ציינת מה גילם ובאיזה שבוע הם נולדו אך גם תינוק קטן מאוד ניתן להניע בעדינות מצד לצד על הגב על המזרון, לשנות תנוחות אחיזה וליצור תנועה במרחב, להחזיק בערסול, להניע להם את הגפיים וכמובן לדבר ולשיר להם.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר להתפתחות..
    מתוסקלת
    14/09/2008

יש לי ילדה בת 10 חודשים ולפעמים באמצע היא יכולה להכנס פיתאום להסטריה ולא להפסיק לבכות... ממה זה נובע?..אתקף חרדה?..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר להתפתחות..

הוספת תגובה

• חרדה

שירי קאשי
    14/09/2008

הי דורו'ש,
    לא ציינת באמצע מה מגיע ההתקף. אם זה באמצע הלילה הרי שזה יכול לנבוע מחרדת נטישה או מכאבי שיניים. אם זה במהלך היום צריך לבחון מה קרה סביב אותו ארוע.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

מתוסקלת
    14/09/2008

היא ניכנסת להסטריה ובוכה במשך היום ולעתים רחובות בלילה אבל אני משתיקה אותה אם מוצץ במשך היום היא יכולה להכנס להסטריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    15/09/2008

הי דניאלה,
    חרדת נטישה יכולה להיות גם במשך היום. זה יכול לבוא לידי ביטוי כשאת מתרחקת ממנה, יוצאת מטווח הראיה וכדומה (אפילו אם את עדיין לידה). בנוסף זו יכולה להיות תופעה של בהלה, ממנה סובלים תינוקות רבים והם רגישים יותר לכל שינוי סביבם ומגיבים בבכי לכל גירוי שהוא חדש ושונה ממה שהם מכירים. במידה וזה הדבר יש צורך לטפל ביחד עם מדריכה על מנת להרגיל את הילדה באופן הדרגתי לגירויים שונים תוך כדי רגישות מקסימלית לתגובות שלה ולאופן והקצב בו היא יכולה להסתגל.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לתינוקת
    מתוסקלת
    13/09/2008

התינוקת שלי בת 10 חדשים והיא לא נותנת לי להאכיל אותה היא רוצה לאכול לבד מה אני עושה?..

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לתינוקת

הוספת תגובה

• אוכל

שירי קאשי
    14/09/2008

הי דורו'ש,
    אני בעד לתת להתנסות. צריך להתכונן נפשית ולהבליג על הלכלוך הרב כתוצאה מהתהליך אך ההתנסות הזו חשובה, תורמת להתפתחות, לעצמאות ולבטחון של התינוקת. במידה והיא אוכלת מזון שהיא יכולה להחזיק בידיים לתת לה להתנסות ולהפוך את הארוחה לחוויה בשבילה. תוך כדי או אחרי שהיא ממצא להמשיך ולעזור לה (בכדי שהיא גם תאכל מספיק).
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צוואר נטוי הצידה
    בנצי לוי
    13/09/2008

שמתי לב שלבן שלי בן ה5 חודשים הצוואר נטוי הצידה מה עושים ? בתודה מראש בנצי

לקביעת תור
    סגירה
    צוואר נטוי הצידה

הוספת תגובה

• צוואר נטוי הצידה

שירי קאשי
    14/09/2008

הי בנצי,
    יש המון תרגילים לעשות במקרה כזה על מנת להרפות את השרירים המוחזקים ולאחר מכן להאריך אותם עד למצב של סימטריה בין הצדדים. עדיף לטפל כמה שיותר מוקדם כיוון שזה משפיע גם על ההתפתחות המוטורית בכללותה וככל שממתינים יש יותר סיכוי לעיכובים ושיבושים וכן יותר קשה לטפל. הטיפול צריך להתבצע בעדינות תוך בחינת יכולת שיתוף הפעולה של התינוק, לכן אני ממליצה לפנות למדריכה, לאבחן את מידת ואופי הבעיה ולהתאים תרגילים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה גיל פג מתחיל ללכת
    לאה
    12/09/2008

יש לנו תאומים שנולדו במשקל 1750 והם בני 20 חודש ועדיין לא הולכים ולא מדברים מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    באיזה גיל פג מתחיל ללכת

הוספת תגובה

• באיזה גיל פג מתחיל ללכת

שירי קאשי
    14/09/2008

הי לאה,
    ההליכה לרוב מתרחשת סביב גיל שנה. אצל פגים צריך להוסיף לגיל את מספר שבועות ההריון שהם הפסידו עד לשבוע 40. מעבר לכך יש להתחשב גם בבעיות אחרות שלעיתים מלוות פגים ויכולות להוות גורם מעכב נוסף (טונוס שרירים לא מאוזן, חולשה, בעיות רפואיות, משקל וכו'). צריך להסתכל על מכלול הפרמטרים וכן לבחון את כל שלבי ההתפתחות שלהם עד כה על מנת להציב יעד אך בכל מקרה כדאי לעבוד כל הזמן על הדבקת הפערים כיוון שתינוק שעובדים איתו יכול לצמצם פערים מהר יותר ובאופן איכותי יותר ובכך לשים מאחור את עניין הפגות בגיל יותר מוקדם. על פניו נראה לי שאצלכם כבר יש עיכוב שהוא יותר משמעותי מעיכוב רגיל הלוקח בחשבון את "זמן הרחם החסר" ולכן אני ממליצה בחום לפנות למדריכה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיאת כף
    לימור
    12/09/2008

שלום, יש לי שאלה.. באיזה גיל מתחילים למחוא כפיים?

לקביעת תור
    סגירה
    מחיאת כף

הוספת תגובה

• התפתחות

מתוסקלת
    13/09/2008

זה לא משנה איזה גיל זה תלוי בהתפתחות של התינוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיאת כף

שירי קאשי
    14/09/2008

הי לימור,
    זה נכון שכל תינוק עושה זאת בגיל אחר. יש המתחילים כבר באזור 7-8 חודשים ואילו אחרים ממתינים לגיל שנה. בכל מקרה לא מתייחסים רק למחיאת הכף אלא לכלל ההתפתחות ולמחוות ידניות אחרות שהתינוק עושה או לא עושה.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה בלילה
    אורית
    12/09/2008

שלום יש לי תינוקת בת 7 שבועות ורציתי לדעת מה אני יכולה לעשות כדיי שהיא תישן בלילה אני מנסה ליצור לה שיגרה של מקלחת בתשע בערב אוכל והשכבה במיטה בעשר הבעיה שעד שאנחנו מצליחים להרדים אותה כבר 12 ואז היא קמה בשתיים ושוב אוכלת ועד שהיא חוזרת לישון זה כבר 3 - 4 עד שש מה אני צריכה לעשות כדיי שהיא תישן יותר ? ואיך לגרום לה להירדם יותר מהר ? האם למנוע מימנה לישון ביום שתהייה יותר עייפה בלילה ? מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה בלילה

הוספת תגובה

• שינה בלילה

שירי קאשי
    14/09/2008

הי אורית,
    השאלות הן כלליות מידי וקשה לי לתת תשובות ברורות אך אנסה לתת לך מספר נקודות למחשבה.
    ראשית לגבי השינה במהלך היום צריך לבחון כמה היא ישנה, מתי המנוחה האחרונה שלה לפני שנת הלילה וכו'. אין פה חוקים ברורים כיוון שכל תינוק זקוק למספר שעות שינה שונה אך תנסי לבחון האם יש עודף שינה במהלך היום לפני שאת מחליטה להשאירה ערה. בנוסף צריך לבחון מה אופי ההרדמות שלה. האם היא נרדמת מתוך רגיעה מלאה (ואז שנתה אמורה להיות עמוקה ואיכותית יותר) או שהיא נרדמת לאחר מאבק ארוך שבו היא צוברת מתח רב בגוף אשר מאוחר יותר מהווה גורם לשינה פחות איכותית והרבה יקיצות. אני מציעה קודם כל כתהליך מחשבתי לא לחשוב על כך שאתם מרדימים אותה אלא רק מרגיעים. אם היא חשה (ותינוקות חשים היטב) שאתם בלחץ או שקשה לכם ואתם מנסית להרדים הרי שהמתח שלכם עובר גם אליה וזה מקשה על התהליך. כשאתם תהיו רגועים יותר ותחליטו שאינכם מרדימים אלא רק מרגיעים על הידיים או עושים עיסוי נעים ורגוע בחדר חשוך יחסית הרי שגם הרוגע הזה יעבור אליה, היא תרגיש הרבה יותר בטחון בתהליך ובכם שאתם בטוחים במה שאתם עושים, ולכן יהיה לה קל יותר להרפות ולהרדם מהר יותר ולשינה עמוקה יותר. אני יודעת שזה מאוד קשה ליישם, במיוחד שכבר עייפים מאוד ואין כוח אבל שווה לנסות. לעיתים שינוי בחשיבה שלנו בלבד גורם אצלנו לשינוי גופני (למשל הידיים שלנו רפויות יותר והתינוק לא מרגיש מתח גופני אצלנו) והשינוי הגופני אצלנו גורם גם לשינוי גופני אצל התינוק.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חצי שנה
    יאיר
    12/09/2008

שלום רב, ביתי בת החצי שנה עדיין לא מתהפכת לשום כיוון. היא נהנית לשכב על הבטן ולהרים את הראש לדקות ארוכות אך בכל נקשור להתהפכות - אין תזוזה. היא מרימה אגן ומחזיקה את כפות רגליה ולפעמים מתהפכת על הצד אך לא מעבר. בנוסף רציתי לשאול האם זה תקין שכאשא מעמידים אותה על רגליה היא לא מיישרת אותן אלא מעדיפה להשאירן כפופות. בגלל שני הנושאים האלה אנו מודאגים מעיכוב התפתחותי שדורש סיוע. אגב, אשתי היתה בקורס התפתחותי ואף משמתמשת בתרגלים שלמדה.. נבקש עצה/ עזרה. נ.ב אציין כי ביתי בהיבטים אחרים חייכנית, מגיבה היטה לסביבה, צוחקת המון ובסה"כ נראה שנהנית מהחיים. עכשיו זהו.. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חצי שנה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חצי שנה

שירי קאשי
    14/09/2008

הי יאיר,
    בתך אכן נמצאת בסוף הטווח המקובל להתהפכויות אך זו לא הנקודה העיקרית. מה שחשוב הוא לשים לב האם היא כבר נמצאת בתהליך לקראת קיום השלב או לא. במקרה שלכם נראה כי היא עדיין לא מספיק בתוך התהליך ולכן אני מתייחסת לכך כעיכוב. כמו כן הייתי מצפה ממנה כשמחזיקים אותה וכפות הרגליים באות במגע עם המשטח שהיא תפעיל את רפלקס הדחיפה ותיישר את הרגליים. כיוון שאיני יכולה לאבחן דרך הכתוב אני ממליצה מאוד קבל שיעור פרטי ממדריכה שתוכל גם לאבחן את מקור הקושי וגם לכוון אתכם בתרגילים. אין מקום לדאגה רק צורך בחיזוקה ובמתן כיוון נכון להתפתחות איכותית.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שמונה חודשים שלא ישנה
    לימור
    11/09/2008

שלום רב, ביתי בת שמונה וחצי חודשים ולא ישנה לילה שלם. היא הולכת לישון בסביבות שמונה אחרי שאנחנו מקנים לה שגרת לילה (אוכל, אמבטיה, מוסיקה רגועה). החל מהשעה 11:00 - 12:00 היא מתעוררת: תחילה בכי, ממנו היא נרגעת תוך שניות ספורות באמצעות מוצץ.וחוזר חלילה. בסביבות השעה 02:00 - 03:00, היא מתעוררת שוב, היא נרדמת באמצעות מוצץ, אך מתעוררת שוב כעבור מספר דקות. לעיתים, היא נשארת ערה והמוצץ לא מרדים אותה (כאילו חושבת שבוקר), סאגה זו יכולה להימשך כשעה וחצי בסופה אני נותנת לה בקבוק, היא נרגעת וחוזרת לישון עוד כשעתיים. לעיתים היא גומעת את הבקבוק ולעיתים מנשנת מעט וחוזרת לישון. היא אוכלת טוב במהלך היום (גם מוצקים). מה הבעיה לדעתך? מדוע היא מתעוררת פעמים כ"כ רבות בלילה? יש לציין כי לא ניסינו את שיטת חמש הדקות ולא הרם הורד: אנחנו פשוט ניגשים אליה ונותנים לה מוצץ. תודה רבה, לימור

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    14/09/2008

הי לימור,
    אחת הבעיות של תינוקות התלויים במוצץ להרדמות היא שכאשר הם מתעוררים בלילה (אפילו חלקית) הם מתקשים לחזור לבד לשינה עמוקה ולכן יש יקיצות רבות. מצב זה משתפר כשהם לומדים לחפש את המוצץ לבד במיטה ולהכניסו עצמאית לפה לצורך הרגעות וחזרה לשינה. ייתכן שגם אצלכם זו הבעיה או חלק ממנה. לגבי ההתעוררות הממושכת יותר, לפעמים ציינת שהיא ממש אוכלת בתאבון רב מה שמלמד שהיא אכן זקוקה עדיין לאותה ארוחה. גם כאשר היא אינה אוכלת הרבה, הרי זה חלק ממהרגל של לקום בשעה זו לארוחה. קשה לי לתת המלצות גורפות כיצד להתמודד. באופן כללי כדאי שתרדם מתוך הרגעות מלאה כמו עיסוי לפני השינה או מוזיקה (חלק מזה אתם עושים אך שימי לב האם יש באמת הרפייה מלאה או שהיא נרדמת עם מתח כלשהוא), בנוסף יש לבחון האם סדר היום מתאים לה (כמה היא ישנה במהלך היום, מתי הארוחה האחרונה והאם ישצורך לאחר אותה וכו'). אני לא נותנת פה המלצה לשנות את סדר היום וההרגלים אלא רק חומר למחשבה על מנת לבחון את עצמכם ואולי כך לזהות גורם אשר אולי משפיע על אופי השינה ואם כן אז לנסות לעשות שינוי.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 שבועות
    אורית
    11/09/2008

שלום יש לי תינוקת בת 7 שבועות והיא לא רגועה ובוכה הרבה יש לה התקפים של בכי שאי אפשר להרגיע אותה מה שלא עושים היא מפסיקה לבד באיזה שהוא שלב כאילו כלום לא קרה כשהיא ערה היא צריכה שיפעילו אותה כל הזמן היא לא יכולה לשכב שקט כל הזמן מזיזה את הידיים והרגליים כמו בוקסים ובעיטות היד שלה תמיד אגרוף סגור נדיר ככה שהיא רגועה ופותחת את היד האם יכול להיות שזה קשור ללידה כי הייתה לי לידה מאוד קשה היא נתקעה עם הראש בתעלה והדופק שלה ירד ונכנסתי לניתוח חירום והיא יצאה עם ראש נפוח והמון סימנים אדומים האם זה משפיע עליה ? והאם יש משהו שאני יכולה לעשות לגרום לה להיות רגועה יותר פחות לבכות ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 7 שבועות

הוספת תגובה

• אולי היא סובלת מכאבי בטן וגזים?

שני
    11/09/2008

זה קורה במיוחד בשעות הערב והלילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7 שבועות

אורית
    11/09/2008

כן זה קורה בעיקר בשעות הערב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    11/09/2008

הי אורית
    בהחלט יכול להיות שמזג התינוק קשור ללידה. לידה טראומתית משפיעה על הנינוחות ועל מצב הרוח. מה שאפשר וצריך לעשות זה לתת לביתך את התנאים הטובים ביותר לבטחון, שקט ונינוחות,
    את זה ניתן להשיג ע"י שימוש אינטנסיבי במנשא, קרוב לגופך, כך ימנע חוסר השקט בגוף ,
    לתת לה הרבה מגע עמוק, עיסוי אינטנסיבי על מנת להרפות,
    הרבה תנועה כשהיא על ידייך תוך שימוש בקולך בשירה, דקלום וכו על מנת להרגיעה ולתת לה להנות מנוכחותך.
    גם תינוק שלא חווה לידה טראומתית עלול להיות חסר שקט וזקוק להרבה תשומת לב שכן אין לשכוח שהמעבר מהרחם לחוץ הוא לא פשוט ודורש לעיתים קרובות הרבה קירבה, מגע וסבלנות.
    בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה על שש
    שרית
    10/09/2008

באיזה גיל תינוק אמור לזחול על 6 ולא על גחון?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה על שש

הוספת תגובה

• זחילה על שש

שירי קאשי
    11/09/2008

הי פנינה,
    בין המקדימים נראה תינוקות בני חצי שנה שכבר זוחלים על שש אבל עד גיל 8-9 זה עדיין בטווח הנורמה. כמובן זה גם תלוי מתי וכמה זחל על הגחון, ואם אין עיכובים אחרים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה על שש

שרית
    11/09/2008

בני עוד שבוע בן 9 חודשים והוא זוחל על גחון מגיל 6 חודשים אך עדיין אינו זוחל על שש וכבר שבועיים בערך שהוא מנסה לעמוד.האם זה בסדר ומה אני יכולה לעשות בנידון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה על שש

שירי קאשי
    14/09/2008

הי פנינה,
    בגיל זה בהחלט מומלץ לעודד את העלייה על שש ופחות את ההעמדות על מנת למנוע דילוג על שלב הזחילה. אני ממליצה לעשות זאת בליוווי של מדריכה על מנת לודא קיום נכון של התהליך ולזהות קשיים, אבל את מוזמנת לנסות קודם לבד על פי התרגילים הבאים:
    1. להניח אותו על משטח שלא כל כך נעים לו. למשל על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
    2. לשים אותו במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים.
    3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
    4. הורדה של גרביים ומכנסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
    5. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להכניס יד אחת מתחת לבית החזה שלה ובשניה לאחוז את הקרסוליים צמודים. להטות את הכדור אחורה. כשהכדור מוטה כח הכובד ימוש אותה להתרומם. האחיזה של הרגליים תשאיר את הרגליים במקום כך שההתרוממות תהיה על שש. עם היד תחת בית החזה את יכולה לעזור לה מעט בהתרוממות. אם את חשה שאינך מחזיקה מספיק טוב היעזרי במישהו נוסף כדי שהילד יהיה יציבה על הכדור ולא יפול. כשהוא יציב על שש על הכדור ניתן להטות את הכדור באיטיות לכל הצדדים על מנת ללמדו להעביר משקל על שש.
    6. להניח אותו על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם הוא יצטרך להרים מעט את החזה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לכולם
    צביה
    10/09/2008

שלום, קיבלתי תשובה אצלכם בפורום לגבי זחילה אי סימטרית והמלצתם לי להרבות בתנועה במרחש. סליחה על הבורות שלי אבל מה זה תנועה במרחש?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לכולם

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    11/09/2008

הי צביה,
    הכוונה היא לתנועה במרחב. הנפות, הרמות, שינוי תנוחות אחיזה, תנועה על כדור פיזיו וכדומה. כל תנועה אשר בה יש שינוי מיקום הראש במרחב היא תנועה שתתרום להתפתחות מערכת שיווי המשקל.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכויות
    שרי
    10/09/2008

בני בן 5 חודשים, מתהמך מהגב לבטן אך אינו יודע להתהפך חזרה מהבטן לגב. בסביבות גיל 3.5 חודשים הוא התהפך מהבטן לגב פעמיים ומאז לא עשה את זה שוב. אני מנסה לעזור לו ולהכניס לו את היד לכיוון הבטן וכך להראות לו איך להתהפך. חוצמזה הוא גם "מפזר" את הידיים לצדדים כשהוא שוכב על הבטן ולא משאיר אותם הרבה זמן במרכז.(הוא יודע להחזיר אותם מהצדדים אל המרכז כשהוא רוצה) האם זה תקין ומה מומלץ לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכויות

הוספת תגובה

• התהפכויות

שירי קאשי
    11/09/2008

הי שרי,
    נתחיל מכך שלבנך עדיין יש זמן ללמוד להתהפך חופשי לכל הכיוונים. יחד עם זאת העובדה שהוא התהפך לראשונה בגיל מאוד צעיר וכן שידיו נמצאות לרוב בצדדים מרמזת על כך שיש לו זקיפות יתר בגב. במצב כזה תתכן התהפכות מוקדמת כיוון שבשכיבה על הבטן הראש יכול להיות מספיק גבוה על מנת שהתינוק יתהפך מוקדם אך ההתהפכות היא לרוב לא מאורגנת וללא שליטה ולכן מסתיימת במעין נפילה. חוויה שלילית זו יכולה לעצור את התהליך לזמן מה כפי שקרה אצלכם. בנוסף בגלל הזקיפות (מצב בו שרירי הגב נמצאים באופן רגיל במצב מקוצר) יותר נוח לתינוק להיות עם ידיים לצדדים ופחות להביאן לקו האמצע כיוון שבעשותו זאת הוא צריך להאריך את שרירי הגב וזה פחות נוח לו. חשוב לעבוד על הרפיית השרירים האחוריים על ידי עיסוי, טפיחות וכן לעגל ולהאריך את שרירי הגב:
    1. להחזיק בתנוחת ערסול.
    2. בשכיבה על הגב להרים את האגן ולקרב את הרגליים לכיוון הפנים. לשים לב שיש התעגלות של הגב ושהתנועה אינה בעיקר ממפרקי הירכיים.
    בנוסף ניתן לתרגל התהפכויות מבוקרות מהבטן לגב על מנת ליצור חוויה חיובית של התהפכות:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    במידה ואינך מגיעה לתוצאות בכוחות עצמך אני ממליצה על שיעור פרטי.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירי, תודה רבה על העצות.

שרי
    11/09/2008

ננסה לעבוד, בתקוה להצלחה.. בברכה, שרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפיס המוח
    ענבל
    10/09/2008

שלום רציתי לדעת באיזה גיל נסגר לתינוק כפיס המוח תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כפיס המוח

הוספת תגובה

• כפיס המוח

שירי קאשי
    11/09/2008

שאלה זו יש להפנות לרופא הילדים.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מקקי - הצילו!
    אמא מודאגת
    10/09/2008

בני בן ה שנתיים ו 3 חדשים, לא רצה יותר טיטול וממת התעקש אז התחלתי איתו תהליך של גמילה, את הפיפי הוא עושה יפה בסיר או בשירותים קטנים בגן. אך הקקי נהפך לפרוייקט הוא מפחד לעשות בסיר או בשירותים, הוא מבקש לעשות בתחתונים או באמבטיה עם מים זורמים, כרגע אני זורמת יחד איתו . זה מאוד מקשה את החיים, קראתי מאמרים על ענין הפחד מהפרידה של הקקי וכו' האם יש למישהו דרך/עצה כיצד מתמודדים?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מקקי - הצילו!

הוספת תגובה

• חרדה מקקי

שירי קאשי
    10/09/2008

לצערי לא אוכל לעזור. הפורום לא עוסק בנושא זה.
    אשמח אם הורים מנוסים יתרמו מנסיונם וכן אני ממליצה לפנות למומחה לגמילה (יש גם דרך קופות החולים).

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה