מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה קושיות (:לילוש 198219/10/2008
1. בני בן החצי שנה עושה מעין "גשר". הכוונה ל"גשר" כמו של מתעמלת אמנותית. האם זה מסוכן? מה הסיבה לכך? 2. איך לעודד זחילה? מגיל 3 חודשים הוא התחיל להתהפך וכך הוא מגיע לצעצועים (התהפכות מהגב לבטן ואז לגב עד שהוא מגיע לצעצוע). כביכול אין לו מניע שיעודד אותו לזחול לכיוון הצעצוע. יש לך טיפ בנושא? הוא עושה צעד או 2 בזחילת גחון מצחיקה (כמו זחל עם 2 רגליים בדחיפה). 3. מה היתרון של ללכת לחוג התפתחות הילד? לא מספיק לשים אותו כל הזמן על המזרון? (רוב הזמן הוא על המזרון רק עם חיתול ומסביבו משחקים כי אני לא מדליקה מזגן בבית ועוד כה לא התחיל חורף של ממש וניראה לי שהוא מתפתח בסדר). חג שמח לכולם ולכולן (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילוש
דבי גרוס דולב19/10/2008הי לילוש
1. לגבי הגשר, מדובר בגשר ממש? משכיבה על הגב התרוממותלגשר כשהוא נתמך בידיו ורגליו? אני מודה שאני לא מכירה את התופעה ויתכן שהיא מצביעה על הקשתת יתר של הגב. אם בזה מדובר אז זה לא כ"כ בריא מכיוון שזה מנציח את הקשתת היתר. צריך לראות כדי להבין.
2. טיפים לזחילת גחון:
א. בשכיבה על הבטן לגרות להעברות משקל מיד ליד ע"י צעצוע בגובה הכתף.
ב. כשהוא מנסה להתקדם על הגחון תני לו "קונטרה" ע"י כף הרגל שלך כשהברך שלו מקופלת ובכך להדגיש לו את פונקציונליות הרגליים בזחילה.
ג. שחקי איתו במשחקי הצלבות- יד אל רגל נגדית ולהיפך בוריאציות שונות.,
ד.על כדור פזיו בשכיבה על הבטן, להטות אותו הצידה ובעזרת אדם אחר לגרות הושטת יד של הצד הנגדי לכיוון ההטייה.
3. חוג ליווי התפתחותי הוא חוויה של ההורה והילד שבו לומדים משחקים ןתרגילים שמעודדים התפתחות מוטורית תקינה. שמים הדגשים על כל שלב ושלב בהתפתחות כדי לממש אותו נכון וזאת כבסיס להתפתחות המאוחרת יותר. ישנן הרבה חוויות של מוזיקה ,תנועה במרחב, כלי נגינה ואביזרים ייחודיים.
נפלא גם לשים את התינוק על המזרון אבל זה משהו אחר...
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
לילוש 198219/10/2008קודם כל תודה על התגובה. אולי אני אקפוץ לניסיון לחוג התפתחות שמתקיים בקניון גבעתיים. הוא לא מחזיק עצמו עם הרגליים והידיים, רק מקשית את הגב ומתקדם לאחור תוך כדי דחיפה של הרגליים. איך ניתן למנוע זאת לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לילוש
דבי גרוס דולב19/10/2008הי
עכשיו אני מבינה, הוא משתמש ברגליו על מנת לדחוף עצמו לאחור על הגב. הוא פשוט למד כיצד להשתמש ברגליו. נסי לתרגל את התרגילים שנתתי לך כדי לעודד זחילה, אשמח לשמוע מימך בקרוב כדי לדעת איך הולך.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות,
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוטוניה?טלי19/10/2008
בני בן 10 חודשים. מתהפף ומתגלגל על הרצפה. עדיין לא יושב או זוחל. הנויירולוג רוצה שנבדוק את אינזים השריר. האם בדיקה זו בודקת היפוטוניה או דברים אחרים? האם יש עוד בדיקות שעלינו לעשות ? תודה, טלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטלי
דבי גרוס דולב19/10/2008הי טלי
אני לא מספיק מבינה במונחים נאורולוגים אבל אשמח לתת לך את נקודת המבט שלי ולהציע לך תרגיל פשוט שיבחן את טונוס השרירים של בנך: החזיקי אותו עם הפנים אלייך מאזור הצלעות במצב מאונך ואז הרימי אותו ל"אווירון" מאוזן ושימי לב לידיו ולרגליו, האם הן מתנגדות לכח הכובד או נשמטות לכיוון הרצפה? אם הן נשמטות למטה אז יש סיכוי שטונוס השרירים לא מאוזן ותיתכן היפוטוניה. זוהי כמובן בדיקה ראשונית. שאלת איזה עוד בדיקות עליכם לעשות, אז כמובן שהצעתי היא פנייה למדריכה להתפתחות תינוקות לקבלת אבחון ותרגילים לתרגול יומיומי בבית.
אשמח לשמוע מה ראית בבדיקה הקטנה שהצעתי לך ולהמשיך בהתיחסותי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות לא ברורהמורן19/10/2008
שלום, בני בן 8 וחצי חודשים... למעלה מחודשיים הוא משמיע קול שנשמע כמו "נביחה" קצרה... זה קורה בעיקר כשהוא על הריצפה, זוחל (אך גם כשהוא על הידיים). היינו איתו אצל הרופא המטפל שבדק את הריאות ואמר שהן נקיות ובנוסף אצל רופאה שאמרה את אותו הדבר והוסיפה שייתכן ומדובר בסטרידו, רעד של צינור האוויר כשהוא נושם... הוא ממשיך לעשות זאת... יודגש כי כאשר הוא ישן הוא לא משמיע כלל את הקול הזה.. רציתי לדעת מה זה יכול להיות? האם יש עניין לבקש צילום ריאות? או לחילופין צילום של דרכי הנשימה? האם ייתכן שמדובר באלרגיה לאיזה פרי?\ אודה לך אם תוכלי לענות לנו כמה שיותר מהר היות ואנו דיי מודאגים...(מדובר בילד ראשון..) תודה, מורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למורן
דבי גרוס דולב19/10/2008הי מורן
לצערי איננו יכולים להתייחס לשאלה זן מאחר ומדובר בעניין רפואי ואנו פה עוסקים בהתפתחות מוטורית של תינוקות, רופא הילדים הוא הכתובת הנכונה.
בהצלחה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכויותאופי18/10/2008
בתי בת חמישה חודשים ועדין לא מתהפכת מהגב לבטן. רופאת ילדים המליצה לי על איבחון וטיפול ע"י פזוטרפסטית. זה הלחיץ אותי קצת. האם יש מקום לדאגה??????? תודה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכויות
שירי קאשי19/10/2008הי אופי,
ההתהפכויות מתרחשות לרוב עד גיל 6 חודשים כך שמהבחינה הזו יש עדיין זמן. ייתכן והרופאה רואה משהו נוסף כמו חגורת כתפיים חלשה או טונוס מעט נמוך שיכולים לעכב את התנליך ולכן היא ממליצה על אבחון וטיפול.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת חודשיים וחציליטל18/10/2008
כבר כמה זמן מחזיקה את ראשה יפה מאוד וגבוה גם בשכיבה וגם בצורה אנכית. הבעיה היא שהיא ממש לא אוהבת לשכב על הבטן וכאשר אני מניחה אותה על הבטן אחרי דקה היא מתחילה לבכות ומורידה את הראש למטה. מה לעשות? להתעקש ולהשאיר אותה כך- נראה לי לא אפקטיבי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטל סליחה שמתערבת לפני שתענה לך
נועה18/10/2008המומחית לעניין רק רציתי להגיד לך שגם הבת שלי לא אהבה וקניתי לה מזרון פעילות אומנם היא בת שבעה וחצי חודשים אני לא יודעת כלכך איך זה הולך עם ילדים בגיל הבת שלך אבל על מזרון נורא נוח לבת שלי לא קשה לה במרפקים והיא התקדמה מאוד בהתפתחות בזחילה ממש מדהים. מציעה לך בכפר סבא קניתי בדגדוגים זאת חנות קטנה וחמודה ב 160 שח את המזרון הזה 4 ס"מ עובי מטר וחצי על מטר וחצי פשוט מציעה לך מה שאני עשיתי עם הבת שלי. אם זה לא מקובל שהצעתי המנהלים יכולים למחוק את ההודעה זה כמובן לבינתיים ולא מחליף את מה שימליצו המומחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליטל19/10/2008אין על מה סליחה- אכן רכשנו מזרן כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכיבה על הבטן
שירי קאשי19/10/2008הי ליטל,
תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן:
1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
3. לעניין אותה בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לה בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתה ולעניין אותה מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
כמובן לא צריך להגיע לבכי היסטרי והעיקר שתשכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהיא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותה מספיק כך שהיא תהנה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה בקשר לביתי בת ה7וחצי חודשנועה18/10/2008
היי הבת שלי בת שבע וחצי חודשים בעיני היא מתפתחת בסדר גמור היא מתהפכת מהגב לבטן וזוחלת זחילת גחון על צירה וגם אחורה וגם מתנדנדת על הידיים שלה אבל לא מתהפכת מהבטן לגב אולי לילה אחד ששמתי אותה לישון ואני רואה שהיא ישנה על הבטן בבוקר ראיתי אותה על הגב וגם באמצע הלילה על הגב התעוררה לאוכל כאילו פעמיים התהפכה מהבטן לגב ועוד כמה מקרים שכאלו אבל זה לא קורה כל הזמן השאלה אם זה בסדר? וגם רציתי לשאול מתי בערך תינוק אמור לעשות שלום עם היד ומתי צריך להבין מזה אור ואם אני אומרת לה איפה אבא שהיא תסתכל עליו ואם איפה עדן שתסתכל על אחותה מתי כל זה קורה? את האמת שרק לאחרונה התחלתי ממש להראות לה את האור ולהגיד לה הינה אור הינה עדן הינה אבא או זה אבא זאת עדן. תודה מראש נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה זאת אני היתי יעל גם וראיתי
נועה18/10/2008שחתמתי בשם נועה במה שכתבתי לך על שתודיעי לנו כשתלדי וכל מה שכתבתי שם. אז בהצלחה כמובן. לא רציתי להדהות בשם בסוף זה בא אוטומטי חתמתי בלי לשים לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 7.5 חודשים
שירי קאשי19/10/2008הי נועה,
בגיל של בתך היא כבר אמורה להתהפך לשני הכיוונים וכן להתחיל עם זחילת הגחון. הסיבוב סביב ציר והזחילה אחורה מראים על המצאותה בתהליך הלמידה וזה בסדר. כדאי כבר להתחיל ולחזק אותה גם בתחום זה לכיוון של זחילה קדימה (תרגילים בהמשך).
לגבי מחוות הידיים - לרוב הן מתפתחות כאשר התינוק יושב וידיו פנויות לביצוע מחוות הידיים השונות. כמובן שגם נכנס האלמנט של הלימוד. ילד שלא מראים לו היכן האור גם לא יגיב לשאלה. רוב התינוקות אכן לומדים מהוא אור כיוון שיש להם נטייה להסתכל על האור ואז ההורים מגיבים למבט של הילד אך זה לא חובה וכמובן שיכולת ההבנה לא נמדדת על פי פרמטר זה בלבד. בגיל של בתך היא כבר מתחילה להבין ובהחלט ניתן לדבר ולהסביר מה רואים ומה עושים. יש ילדים שבגיל זה גם מגיבים כבר עם מחוות ידיים אך גם אם זה יקרה בעוד חודש/חודשיים זה עדיין תקין.
תרגילים להתהפכויות מבטן לגב:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
תרגילים לזחילת גחון:
. לגרות אותה לסיבוב סביב ציר לשני הצדדים על ידי משיכת צעצוע והרחקתו ממנה עם הסיבוב.
2. על כדור פיזיו להשכיבה על הבטן ולהטות את הכדור הצידה. להמתין לתגובה של כפיפה של הצד והרגל הנגדיים לכיוון הטיית הכדור. לבצע לשני צדדים.
3. על הכדור בשכיבה על הבטן להשעין אותה על המרפקים (כשאת תוחמת את המרפקים בידייך) ולהטות לשני צדדים ללימוד של העברות משקל.
4. בשכיבה על הבטן (ניתן על הכדור וגם על הרצפה) להגיש לה בועת סבון כל פעם ליד אחרת.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 שבועות, ישן 6-8 שעות בלילהtalushika18/10/2008
האם זה נורמלי? הוא יונק יפה במשך היום, עולה יפה במשקל... תודה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 6 שבועות, ישן 6-8 שעות בלילה
שירי קאשי19/10/2008הי,
נשמע סביר בהחלט. ישנם תינוקות בגיל זה שעדיין מתעוררים כל שעתיים לארוחה ואילו אחרים כבר ישנים שנת לילה ארוכה יותר. כל עוד האכילה והשינה במהלך סה"כ היממה תקינים, כל הוריאציות הן נורמליות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראש בת 4 ח'רויטל ס17/10/2008
שלום וחג שמח! בתי בת 4 חודשים מרימה ראש יפה בהשענות על הידיים בשכיבה על הבטן ,מתהפכת נהדר מהגב לבן מצד ימין ועכשיו מתחילה להתנסות לצד שמאל (יש לציין נטיה מזערית וכמעט לא מורגשת של הראש שמאלה)לא מתהפכת מהבטן .איך עוזרים לה או שאין צורך והיא עוד תלמד לבד? דבר נוסף בזמן שמחזיקים אותה על הידיים הראש לא עומד יציב ,כלומר נדמה שהיא מסתכלת תמיד על הריצפה . אם אני מדברת אליה לוקח לה כמה רגעים להרים את הראש לתנוחה ישרה למספר שניות ומיד חוזרת "להתבונן" למטה...זה תקין? תודה מראש רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרויטל
דבי גרוס דולב18/10/2008הי רויטל
גיל 4 חודשים הוא גיל מצוין להתחלת ההתהפכויות ואני לא רואה צורך לתרגל התהפכות מהבטן, אם בעת שכיבה על הבטן המרפקים שלה נמצאים בקו האמצע, אם כתפיה בעת שכיבה על הבטן מעוגלות ורכות הרי שהתהפכות תגיעה. אני לא לגמרי מבינה את החלק השני של שאלתך,
אני מבינה שהיא מרימה את הראש טוב בשכיבה על הבטן לכן אני שוללת צוואר חלש אבל מכיוון שהיא בכל שומטת את ראשה כשהיא על הידיים אשמח אם תבחני שוב את ראשה בשכיבה על הבטן, האם הוא יציב שם? לא נשמט? האם היא מתעייפת מהר? עני על שאלותי ואמשיך בהתיחסותי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת ראש - תשובות
רויטל ס22/10/2008היי ותודה על התשובה בהמשך לשאלותייך: היא מרימה את הראש לזמן מה ,בערך 2-3 דקות , מניחה את הראש למנוחה מספר שניות ושוב מרימה. הוא לא נשמט אלא מורם יפה . רק כשמחזיקים אותה בצורה אנכית לא מחזיקה אותו .אני מנמיכה אותה ממני וגורמת לה להרים את המבט כדי שתרים את הראש וזה לא נמשך זמן רב.. אני מקווה שאני ברורה שוב תודה רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך רויטל
דבי גרוס דולב22/10/2008הי רויטל
יכול להיות שהצוואר של ביתך מעט חלש, הייתי מצפה ליותר מ2-3 דקות רצופות של הרמת ראש בגיל זה. אתן לך מספר תרגילים אותם כדאי לתרגל כ-3 פעמים ביום:
1. הרימי אותה לתנוחת אווירון מאוזנת האוויר והשאירי אותה שם כמה שניות, תרצי לראות שגופה מתנגד לכוח הכובד וכן הראש.
2. אווירון הפוך- כשהפנים כלפי חוץ, את מחזיקה את ביתך מאזור המותניים ומטה אותה בזווית של כ-45 מעלות כך שתיאלץ להפעיל את שרירי הצוואר על מנת שלא ישמט לאחור.
3. מהתנוחה הנ"ל להטות את התינוקת ימינה ושמאלה בהטייה קטנה כדי לגרות את הצוואר להתנגד לכוח הכובד
4. תנסו להרבות בשכיבה על הבטן תוך לחיצות כלפי הרצפה של השוקיים, ירכיים וטוסיק- גורם להרמת ראש מאומצת.
בהצלחה וחזרי לספר לי איך הולך,
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !! ואכן אעדכן
רויטל ס22/10/2008רק כמה זמן לעשות את התרגילים? שבועיים? מתי אני אמורה להבחין בשינוי? מתי להבין שיש בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך רויטל
דבי גרוס דולב22/10/2008הי רויטל
נסי את התרגילים כשבועיים- שלושה ואם לא תראי שינוי את מוזמנת להתייעץ איתי טלפונית ,להחליט על המשך טיפול ולשקול אבחון פרטי,
בכל מקרה, בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת ראש - תשובות
רויטל ס22/10/2008היי ותודה על התשובה בהמשך לשאלותייך: היא מרימה את הראש לזמן מה ,בערך 2-3 דקות , מניחה את הראש למנוחה מספר שניות ושוב מרימה. הוא לא נשמט אלא מורם יפה . רק כשמחזיקים אותה בצורה אנכית לא מחזיקה אותו .אני מנמיכה אותה ממני וגורמת לה להרים את המבט כדי שתרים את הראש וזה לא נמשך זמן רב.. אני מקווה שאני ברורה שוב תודה רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן ארבעה חודשיםדנה17/10/2008
בשבוע שעבר מלאו לבני 4 חודשים (נולד בשבוע 34) ובאותו השבוע הוא החל להתהפך מגב לבטן. הוא מצליח להתהפך רק מצד ימין לשמאל. בשכיבה על הבטן הוא מרים את הראש יפה ומסובב אותו לצדדים. בתנוחת אוירון ידיו ורגליו פונות מעט כלפי מטה - אין הרבה התנגדות. שאלותיי: איך מעודדים אותו להתהפך מהגב לבטן גם מצד שמאל לימין? איך מעודדים אותו להתהפך מבטן לגב? מה השלב הבא בהתפתחות ואילו תרגילים ניתן לבצע איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב18/10/2008הי דנה
גיל 4 חודשים הוא גיל בו מתחילות ההתהפכויות, לכן אין צורך לתרגל התהפכויות מבטן לגב. כדאי לבדוק שכל התנאים מתאימים לכך- שכיבה נינוחה על הבטן, ידיים בקו האמצע, היכולת להעביר משקל מיד ליד, אם כל אלה מתקיימים הרי שההתהפכות תבוא בזמן ומעצמה.
כדי לעודד התהפתכות סימטרית מגב לבטן נסי את התרגילים הבאים:
1. אחזי את קרסולי רגליו ופרקי ידיו יחד לכדי התכדררות וגלגלי אותו מצד לצד עד הרצפה וחזרה ומידי פעם סיימי בהיפוך מלא לצד המתקשה.
2. בשכיבה על הגב הביאי את ברך שמאל שלו עד הרצפה בצד הנגדי ובעזרת צעצוע גרי אותו לסיים את ההיפוך לצד הבעייתי.
3. גלגלי אותו בעצמך מגב לבטן הלוך ושוב דרך הצד הקשה יותר.
השלב הבא בהתפתחות הוא כמובן התהפכות מבטן לגב ולאחר מכן זחילת גחון שעדיין מוקדם מאוד לעודד.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמתעורר מהר מכל רעש קטןשני17/10/2008
התינוק שלי בן חודשיים. השינה שלו מאוד קלה. הוא מקיץ ומתעורר מכל רעש פעוט. כשפותחים את המקרר, כשעוברים ליד הלול שלו, שסוגרים חלון, וכו' וכו'. מה זה אומר ומה צריך לעשות? אנחנו ממש "הולכים על ביצים" כשהוא ישן ולא מעזים אפילו לנשום....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב18/10/2008הי שני
ישנם תינוקות שרגישים יותר לרעש, פעמים רבות זה מולד. קשה מאוד להמנע לגמרי מרעשים בבית בזמן שינת התינוק ומצד שני יש לכבד את רגישויותיו של התינוק.
נסו בהדרגה להרגיל אותו לרעשים קטנים ומונוטוניים גם בזמן שינה וגם בזמן עירות, מוזיקה שקטה, עבודות בית קלות וכו. נסי למצוא את הדרך העדינה לענות על הצורך שלו בשקט לכורח וצורך להרעיש. לא כדאי להמנע מרעשים לגמרי כדי לא להשריש את הבעיה.
דברים משתנים ככל שהתינוק גדל ויש סיכוי שהקושי יתפר מעצמו.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמתוסקלת17/10/2008
יש לי שאלה קצת מוזרה יש לי תינוקת בת 11 חודשים אני מאוד קשורה אלי ה ברמה שאין לתאר אתמול נסעתי עם בעלי לטייל והתינוקת שיל ישנה אצל אמא שלי סבתא שלה ואמא שלי הביאה לי אותה יום למחורב ב11 בבוקר רציתי לישאול אם איכשהו זה השפיעה עליה?כי הייתה לי מין הרגשה כזו שחיבקתי אותה כשהיא חזרה שהיא כועסת עליי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למתוסכלת
דבי גרוס דולב18/10/2008שלום לך
יתכן וביום שנעדרת לביתך, חסרת לה וזה טבעי במיוחד לאור הקשר שציינת שיש ביניכן.
אבל אין צורך לדאוג, זה בוודאי יעבור ונוכחותך תהיה חזקה מספיק על מנת לסגור את הפער הקטן שנוצר עכב היעדרך.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראשאורטל16/10/2008
שלום, בתי בת שלושה חודשים עוד מספר ימים ועדיין לא מרימה את הראש כאשר היא שוכבת על הבטן. ניסיתי מספר תרגילים כפי שהסבירו לי בטיפת חלב אך ללא הצלחה. היום בפעם הראשונה הצמדתי לה את כפות הידיים לכיוון הפה כשהיא נשענת על המרפקים והיא החזיקה את הראש למשך דקה אך כאשר עזבתי היא שמטה אותו. ניסיתי לשים לה צעצועים, רעשנים כאשר היא על הבטן אך זה לא מעניין אותה והיא רק בוכה ומקטרת. שמעתי שיש גלגל מיוחד שאפשר לקנות והוא עוזר בהרמת הראש או כדור פיזיו שגם עוזר. האם זה מומלץ? מה עלי לעשות בכדי לעודד אותה להרים את הראש? האם זה גיל מאוחר יחסית בשביל הרמת הראש ועכשיו כל ההתפתחות שלה תתעכב? אני דואגת. אני מציינת בשטיפת חלב מלחיצים אותי מאוד בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת ראש
שירי קאשי19/10/2008הי אורטל,
בגיל 3 חודשים כבר כדי שהתינוקת תוכל להרים את ראשו. התרגיל שהמליצו לך בטיפת חלב הוא טוב ואת יכולה להמשיך בו אך כדאי להוסיף עוד תרגילים. כמו כן כדאי לבדוק מדוע עדיין לא התפתחה הרמת הראש וזאת צריך לעשות באבחון. בינתיים מספר תרגילים נוספים לשיפור הרמת הראש:
תתחילי עם התרגילים הבאים:
1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגולגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור. זה אמור לעורר את האזור ולעודד את הרמת הראש.
2. על כדור פיזיו - בשכיבה על הבטן (כשאת אוחזת ברגליו) להטות את הכדור מעט קדימה. גם כאן התגובה אמורה להיות הרמת הראש לשם שמירה על איזון.
בהמשך ובעדינות רבה לבצע את התרגילים הבאים לחיזוק טונוס השרירים ושיפור מערכת שיווי המשקל – אנו מעוניינים לתת לילד כמה שיותר חוויות שונות, אשר יפעילו את השרירים ויגרמו למערכת שיווי המשקל להתפתח:
o אווירונים – לאחוז את הילד עם הפנים אלינו ולהרים מעל ראשינו – אני מצפה שהתינוק יישר את רגליו ויזקוף את הגב. במידה ולא, להמשיך להרים ולהוריד, אפשר לקרב את הבטן לראש שלנו ולהסתובב – ייתכן כי ייקח זמן עד שהשרירים יתחזקו מספיק לזקיפה, יש לתרגל כל יום מספר דקות.
o אווירון הפוך – לאחוז את הילד בצלעות, פנים כלפי חוץ ולהרימו למעלה ב-45 מעלות. המטרה חיזוק שרירי הבטן והרמת הראש לכיוון הבטן. במידה והילד מפיל את הראש אחורה יש לבצע בזוית קטנה יותר. חשוב – לבצע תרגיל זה מספר שניות ולתת לנוח.
o "סופרמן" – לאחוז את הילד על הידיים שלנו בשכיבה על הבטן, יד בין הרגליים ויד שנייה תומכת בבית החזה ולהניף בעדינות לצד למעלה וחזרה, להישאר קצת זמן ולרדת. התרגיל משפר את מערכת שיווי המשקל וגורם להרמת הראש וחיזוק שרירי הגב וחגורת הכתפיים.
o על כדור פיזיו על הבטן על המרפקים ניעות של הכדור קדימה אחורה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה על 6אורלי16/10/2008
שלום יש לי תינוקת בת 10 חודשים. היא כבר זוחלת על הגחון יותר מ 3 חודשים היא מתיישבת על הברכיים ונעמדת לבד אבל היא לא זוחלת על 6. אני רואה שיש לה גמישות יתר ברגליים - ישר שהיא עולה על הברכיים היא מתגלשת וזוחלת על הגחון. איזה תרגילים אני יכולה לעבוד איתה שהיא תתחיל לזחול על 6?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורלי
דבי גרוס דולב16/10/2008הי אורלי
ציינת בהודעתך מספר אלמנטים- התעכבות בזחילת גחון, התישבות דרך הברכיים וגמישות יתר במפרקי האגן. נראה לי ,במקרים כאלה, שיותר נכון לקבל אבחון מעמיק יותר מאשר על גבי פורום.
בד"כ גמישות יתר "הולכת" יחד עם טונוס שרירים מעט נמוך, דבר שעלול לעכב זחילה על 6 ובכלל להפריע בהתפתחות התקינה. אבל זוהי כמובן רק הנחה. כדי לעשות עבודה יסודית נכון יותר יהיה להפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל תרגילים אישיים לתרגול יומיומי בבית ולתמוך בהתפתחותה המוטורית של ביתך, אשמח גם אני לעמוד לרשותכם בנושא זה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורלי17/10/2008אין לנו בעיה עם זחילת גחון היא זוחלת מצוין הבעיה היחידה היא שהיא לא זוחלת על שש בגלל הגמישות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אורלי
דבי גרוס דולב17/10/2008הי אורלי
על זה בדיוק אני מדברת, קראי שוב את תשובתי הקודמת. יש לטפל בגמישות היתר, בטונוס ובזחילת 6.
בברכה
דבי גרוס דולב, יונקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארבעה חודשיםדנה16/10/2008
שלום, תינוק בן ארבעה חודשים, מתפתח כמצופה לגילו (מחייך, מתקשר, תופס צעצועים, עוקב וכו') רק שכשהוא שוכב על הבטן אני מעט מודאגת. כאשר אני מניחה אותו על המרפקים הוא מרים לזמן ממושך את הראש ובית החזה, מזיז את הראש לצדדים. אך כשאני לא "עוזרת" לו ומניחה אותו על הבטן (ללא תמיכת היידים) הוא מרים פחות יפה את הראש, לפעמים גם מסתבך עם היידים - הן מושטות לאחור "ונתקעות" שם. אני רוצה להגיע איתו למצב שידע להרים עצמו לבד ושהיידים לא ייתקעו או שלפחות הפעולה לא תידרוש ממנו מאמץ רב. מה לעשות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללירון
דבי גרוס דולב16/10/2008הי לירון
נשמע שלבנך יש קושי בהרמת הראש שנובע מקושי להביא את הידיים אל קו האמצע כך שיהוו תמיכה נוחה להרמת ראש, הן "בורחות" לתנוחת אווירון. בכדי לעזור לו נסי את התרגילים הבאים:
1. השכיבי אותו על הצד כך שידו ורגלו העליונות יתעגלו ויפנו לכיוון הרצפה ואז הוסיפי מגע עמוק לאורך צידי הגוף כדי לרכך את ההתנגדות, תרגיל זה מלמד את הכתפיים להתעגל, להרפות ולהגיע אל קו האמצע.
2. תרגלי איתו פתיחה וסגירה של הזרועות.
3. השכיבי אותו על הבטן, החזיקי את זרועותיו ברוחב הכתפיים ובעזרת הפה שלך הדהדי, נשקי והוציאי אוויר חם בין השכמות שלו, תרגיל זה אמור לעזור להרפות את השכמות ולהשאיר את התינוק זמן ממושך על המרפקים.
נסי את התרגילים וחזרי לספר איך הולך לכם.
בברכה
דבי גרוס דולב, צדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות ראיה ושמיעהלירי16/10/2008
בני בן שלושה וחצי שבועות ונולד בלידה רגילה רציתי לדעת מתי הוא אמור להתחיל ולעקוב אחרי חפצים או רעשים?? כשאני מזיזה חפץ מימין לשמאל הוא לא עוקב עם העיניים וכנ"ל לגבי רעשים האם זה תקין? (אציין כי קבעתי תור לרופא אבל אני רוצה אם יש מקום לדאגה בשלב הזה?) האם יש משמעות לעובדה שנולד בשבוע 36? בתודה לירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללירי
דבי גרוס דולב16/10/2008הי לירי
בגיל 3 חודשים לערך מתחיל התינוק לעקוב אחרי חפצים. אני לא מאמינה בדאגה אבל כן חושבת שאלו דברים שכדאי לבדוק. לפעמים הקושי לעקוב ימינה ושמאלה נובעים מחוסר תנועתיות בצוואר.
האם בנך מניע את ראשו ימינה ושמאלה בלי קשר לגירויים? האם הוא מגיב לקולך?
לעובדה שנולד בשבוע 36 ישנה משמעות, אבל קטנה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
לירי16/10/2008תודה על תשובתך:) בני אכן מניע את הראש ימינה ושמאלה ללא קשר לצליל או חפץ מסויים. אולם אינו מגיב לקולי או לכל קול חזק אחר וגם אם אני מקרבת חפץ קרוב לפניו הוא אינו עוקב אחריו. מה דעתך? חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לירי
דבי גרוס דולב16/10/2008הי לירי
זה סוג השאלות שקשה לענות עליהן בלי לראות את התינוק. את מוזמנת לחזור אלי לאחר שתפגשו את רופא הילדים ואז אשמח ליעץ לך בהתאם לאבחונו.
בברכה ובהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)