מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- חופשת קיץלילוש08/08/2013
הי לכולם. חזרתי אחרי שבוע בחופשה עם ילדים ואוכל מאוד מגרה. אחרי יומיים שמתי לב שאני אוכלת יותר פחממות (סנווצ') ומתוק - כי בנסיעות מנשנשים - וניסיתי להחזור לתפריט יותר מאוזן (יותר פירות וירקות, פחות לחם ומתוקים - לא היתה אפשרות לבשל). אני היום חוזרת לאוכל המוכר שלי ומקווה שהכל בסדר. מתלבטת אם להישקל (תמיד עושה את זה ביום שבת) או לתת שבוע לגוף להתרגל לאוכל המוכר מהבית. בכל אופן, קצת חששתי מהחופשה, אבל החיים לא נעצרים אלה לומדים להסתדר.
סוף שבוע נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכה השבה- תגובה
שולה זק08/08/2013שמחה שנהנית בחופש.
כולנו בני אדם אנושיים ומה לעשות בחופש כמו בחופש...הכל בחופש חחחחח.
אבל עם כל החופש...ידעת לשים לעצמך גבולות ועל זה מגיעה לך SHAPOOO גדול.
אני הייי כן נשקלת בשבת כפ שאת נוהגת כל הזמן. היי מודעת לתוצאות אולי אפילו תותעי..הרי בחופש נמצאים בתנועה יותר ואף מוציאים אנרגיה.
סופ"ש נעים ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה- תגובה
שולה זק09/08/2013להישקל אך ורק פעם בשבוע.
מחוגי המשקל הם לא האינדיקציה היחידה ...חשוב גם שינוי בהיקפים ועיצוב הגוף שלא תמיד בא לביטוי בקילו פחות או יותר.
אנחנו בני אדם אנושיים עם חשקים ורגשות....אז אין מה להיבהל מזה שאוכלים. מותר לאכול. רק צריך לשקול מה וכמה.
חשוב מאוד להיות במעקב דיאטנית, לא רק לקבלת תפריט מאוזן אלא גם להכוונה לשינוי הרגלי אכילה וחשיבה.
לגבי נשירת השיער - תופעה ידוע וחולפת.
לי המליצו על HR רוטס של אלטמן. משתמשת בזה עד עצם היום הזה. כדור אחד בערב.
סופ"ש נעים ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לילוש!
אני08/08/2013אני שמחה שחזרת מחופשה מהנה עם הילדים! פרות וירקות מעולים בשביל ירידה במשקל.אני אבל אוכלת אותם מאוד מעט,כי אחרת יש לי שלשולים בלתי פוסקים כל היום..אני אוכלת יותר גבינה צהובה לייט וגבינות רגילות עם לחם קל+מוסיפה מלפפון. האמת היא שאני רוצה לגוון,אבל לא יודעת איך ובמה...יש לציין שאחרי הניתוח אני לא מעכלת ומקיאה בשר,עוף ודגים.ירקות ופירות גורמים לשלשולים. פחמימות לא כדאי ,כי איתם עולים במשקל.אז נותר לי לאכול רק את החלבי ...כשהאמת היא שאני כבר לא יכולה להתסכל על זה...אז איך לגוון?....חיבוק וסוף קיץ מקסים! :-) אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט מגוון
לילוש09/08/2013אני היתי מנסה צורות שונות של בישול של עוף ודגים - קציצות ברוטבים שונים, או תבשילים שונים עם טבלינים בתנור. אולי סלט עוף קר? אולי כמויות קטנות מאוד כדי שלא יהיה תגובה לא טובה? אני חייבת ירקות, אחרת מתנפלת על הפחממות. אני עושה סלט - אגבניה, מלפפון, בצל + שמן זית + גבינה בולגברית/פטה מגורדת מעל ויש לי ארוחת ערב. בצהריים אני משתדלת לאכול מרק ירקות (גם לא שותה מספיק!) ומנה חמה כלשהי. הארוחות המסודרות חשובות לי אם אני לא אוכלת מסודר, כל היום משתבש. מקווה שעזרתי - יום נפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לילוש!
אני09/08/2013עוף ודג ניסיתי בכל הצורות...אפילו העברתי בבלנדר...אין ...אני מקיאה בשר,עוף ודגים...ירקות אני אתחיל לאכול יותר! את צודקת,אחרת מתנפלים על הפחמימות! וזה הורס את כל הדיאטה...אני גם הפסקתי לאהוב עוף ודגים האמת היא...כי הראש זוכר איך הקאתי את זה...סופ"ש מקסים וחיבוקים ונשיקות! אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על היחס ה "חם" סופש נעים ולהת'אולגה08/08/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשוב תינתן - תגובה
שולה זק08/08/2013ברגע שפרופ' מחג'נה או דר' גויטן יתפנו - תקבלי תשובה.
אם המידע כל כך דחוף לך, את יכולה לפנות למנתח שלך לקבלת המידע.
סופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקף תריסריון - תגובה
שולה זק08/08/2013עד שהרופאים יענו לך - העתקתי מדבריו של דר' קידר לגבי ניתוח מעקף תריסריון.
להלן הציטוט: "כשלונות של ירידה במשקל בניתוח זה הם נדירים יחסית, ורוב המנותחים שומרים על הירידה במשקל שהשיגו בעקבות הניתוח לאורך כל חייהם. איכות החיים בניתוח זה גבוהה, ואין יותר המנותח "עסוק" בשמירה על דיאטות או הקפדה על לעיסה קפדנית."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעניין בניתוח בריאטרייובל07/08/2013
אני מבוטח בקופ"ח מאוחדת. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות לפני ניתוח. האם אתם יכולים להמליץ לי לאיזה רופא לפנות (שעובד עם הקופה) וכמה זמן צריך להמתין לניתוח ? תודה מראש, יובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליובל
רחל07/08/2013אני גם במאוחדת וגם רוצה לעבור
אתה יכול להגיד לי איזה בדיקות עשית??
תודה רבה והרבה הצלחה!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליך לקראת ניתוח - תגובה
שולה זק08/08/2013שלום יובל,
עליך להחליט אם אתה רוצה לעבור ניתוח בבית חולים ציבורי - ללא עלות כספית או במרז רפואי פרטי - בעלות השתתפות עצמית. גובה ההשתתפות שונה מקופה לקופה ותלוי בסוג הביטוח.
המנתחים עובדים גם בציבורי ובמקביל בפרטי.
ראשית - עליך לוודא שאתה עומד בקריטריונים לניתוח. להצטייד במכתב מהרופא המטפל הכולל את כל הסטוריה הרפואית שלך. אם אתה מעוניין לעבור את הניתוח במרכז רפואי ציבורי (המתנה ארוכה) עליך לקבוע תור דרך הקופה. אם ברצונך לעבור את הניתוח במרכז פרטי עליך לבקש מהקופה רשימת מנתחים איתם הקופה חתומה ועובדת ולקבוע תור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יובל!
אני09/08/2013בהחלט אני יכולה להמליץ על מנתחים..אני גם מבוטחת מאוחדת ועברתי את הניתוח בהדסה הר הצופים ירושלים,אצל ד"ר ביגלייפטר וד"ר גרינבויים.ידי זהב ואנשים עם לב טוב! :-) כל הצוות של הכרורגיה שם פשוט ראוי למופת!!! המון בהצלחה ואל תהסס, כי הניתוח הזה משנה את החיים לטובה! אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי דר סובחי מאיכילוב?
יובל21/08/2013המזכירה בקופ"ח המליצה עליו בחום. נפגשתי איתו אתמול ואני עדיין מתלבט...... בכל אופן כבר עשיתי את כל הבדיקות ואפילו קיבלתי את אישור הוועדה הבריאטרית.
מה דעתכם????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת מנתח - תגובה
שולה זק22/08/2013כל המנתחים הם מומחים בתחום. עובדים בבתי חולים ציבוריים ובפרטיים.
"הפטנט" לבחור מנתח שהקופה עובדת איתו והתור אליו הקצר ביותר.
דר' סובחי מעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרחל07/08/2013
מה האופציות אם אני חברת מאוחדת עדיף שיא ואני רוצה ניתוח שרוול אצל ד"ר עסליה?
כמה יעלה לי?
כמה זמן אני צריכה לחכות?
אני רוצה עוד חודשיים לעבור את זה יש מצב?
bmi42 האם צריך ניתוח שרוול או מעקף?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
שולה זק08/08/2013תבררי אם הקופא שלך חתומה עם דר' עסליה.
העלות במרכז רפואי פרטי (אלישע או אסותא במקרה שלך) תלויה בסוג ביטוח.
את העלות עליך לברר מול הקופה.
את סוג הניתוח קובעים יחד עם המנתח לפי ההסטוריה הרפואית שלך, הרגלי אכילה, הפרעות אכילה, אורח חיים.
לוקח בין חודשיים לשלושה לעבור את הניתוח במרכז רפואי פרטי אחרי שעוברים את כל הבדיקות כולל אישור הועדה. קחי בחשבון שחודש ספטמבר הוא חודשש חגים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח שיא
רעותי4808/08/2013אם יש לך ביטוח שיא במאוחדת, ד״ר עסליה יקבל אותך לביקור דרך הקופה בעלות של 30 ש״ח לקופה, אני נותחתי אצלו פרטי באסותא עם מאוחדת שיא, וההשתתפות העצמית שלי לקופה היתה 980 ש״ח בעשרה תשלומים ללא ריבית, לא ידוע לי על תשלום נוסף שיש לשלם, בכל זאת כדאי לברר סופית בקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובמ07/08/2013
בוקר טוב לכולם אני לאחר ניתוח שרוול חודשיים וחצי ירדתי במשקל כבר עשריים קילו.מודה לקדוש ברוכו שאני מרגישה טוב תודה לדר אובנת על מקצועיות ועל ידי זהב שלו .איזה כיף להגיש יותר קלה להצליח להרים משהו מהרצפה לקשור שרוכים .ולהכנס לחנות לקנות חולצה וראות שהמידה הזאת עולה עלי.הרגשה פשוט נהדרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד - תגובה
שולה זק08/08/2013נהדר לקרוא שאת מרגישה טוב וכבר עם תוצאות כה יפות
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה....רחל06/08/2013
זהו אחרי שנים של נסיונות לרדת במשקל החלטתי שאני הולכת על זה ואני הולכת על ניתוח.....
אבל יש לי כמה שאלות:דבר ראשון איך אני מזרזת את התהליך-אני כבר רוצה עוד חודשיים לעבור את הניתוח הבנתי שד"ר עסליה מומחה...אבל קבעו לי תור רק בסוף דצמבר-יש פתרון לזרז את התהליך?????????????????????
וגם אני פוחדת מהסתבחות לפני חצי שנה עברתי ניתוח להוצאת כיס מרה שהסתבך......
תכלס זה מסוכן??
bmi 42
תודה לכם.....מעודד לקרוא פה הכלללללללללללללללללללללללללללל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה.... - תגובה
שולה זק06/08/2013לא ציינת לאן קבעו לך תור לדצמבר
דר' עסליה מנתח ברמבם. כמו כן במרכז רפואי פרטי אלישע ואסותא לב המפרץ.
לנו אין דרך לקיצורי תורים.
במרכז רפואי רמבם ההמתנה ארוכה ואילו במרכזים הפרטיים התור הרבה יותר קצר.
מאחר והניתוחים נמצאים בסל הבריאות הם ללא עלות כספית לעומדים בקריטריונים ומנותחים בבית חולים ציבורי.
לגבי המרכזים הפרטיים, הניתוח כרוך בהשתתפות עצמית. בסכום שונה ממרכז למרכז ותלוי בסוג הביטוח
חברת איזה קופה את ואיזה סוג ביטוח יש לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשולה
רחל06/08/2013לא אכפת לי בפרטי עם השתתפות אני בקופת מאוחדת עם ביטוח עדיף שיא
אני מעונינת לעשות את זה באסותה חיפה
כמה זמן זב בפרטי וגם בהזדמנות זו אני רוצה לשאול איזה בדיקות להתחיל לעשות?
תודה על הכל אין מילים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן המתנה
רעותי4807/08/2013מאד כדאי לך לעשות באסותא חיפה, אם יש לך מאוחדת שיא, היחס נהדר וד״ר עסליה מדהים, בעקביות ובנחישות תצליחי לעבור את כל התהליך תוך 3-4 חודשים. תעשי את כל הבדיקות הנצרכות בצורה מסודרת ותקבעי כבר עכשיו תור לרופא ולוועדה הבריאטרית. בהצלחה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרעות
שמנה אחת07/08/2013איך קובעים תור לועדה?
התקשרתי וקבעו לי רק לסוף דצמבר זה נשמע הגיוני וזה עוד רק ליעוץ
מה עושים אני חיבת את זה דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעשה סדר בבלאגן- תגובה
שולה זק08/08/2013הועדה מתכנסת למתן אישור לניתוח. אם את עומדת בקריטריונים ומודעת לקראת מה את הולכת.
לפני הועדה יש לפנות לרופא מנתח, להתיעץ איתו על סוג הניתוח המתאים ולקבל את רשימת הבדיקות שיש לעשות.
בבית חולים ציבורי - ההמתנה ארוכה. הניתוח הוא ללא עלות כספית
במרכז רפואי פרטי ההליך מהיר יותר. עליך לקבל מהקופה שלך את רשימת המנתחים איתם הם עובדים ולפנות לזה שאת בוחרת. במרכז פרטי יש לשלם השתתפות עצמית. גובה ההשתתפות תלויה בסוג הביטוח שיש לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
רעותי4808/08/2013כדי לחסוך זמן, צריך לבחור רופא מנתח ומיד שנקבע עבורך תור צריך מיד לקבוע תור לוועדה, כדי שיהיה אפשר לבוא לוועדה עם הפניה מהרופא המנתח, לאחר קביעת התור למנתח כדאי מאד להתקשר למזכירה של המנתח מידי כמה ימים ולראות אם אפשר להקדים את התור על סמך ביטולים של תורים שנקבעו, מניסיון, אפשר להקדים בצורה הזאת משמעותית את התור, כמו״כ לאחר שהוקדם התור לרופא אפשר לנסות לבקש להקדים את התור לוועדה, והעיקר להיות מאד מסודר עם הבדיקות וההתחייבויות השונות מקופת החולים עבור הניתוח, האשפוז והוועדה. בהצלחה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שישה ימים אחרי ניתוח שרוולאלה06/08/2013
היי לכולם לפני 6ימים בדיוק עברתי ניתוח שרוול ואני מאלה שסבלו הרבה
מהצטברות הגזים . תודה לאל מאתמול ההרגשה השתפרה , היו ימים שנבהלתי ממה שעשיתי . אבל כל בוקר מבינה שזה צעד נהדר שישפר לי את רמת החיים ואוולד מחדש . יש לי כמובן קושי בשתיה נתבקשתי להגיע לשש כוסות ביום וזה ממש רחוק מזה. אני מטפטפת שתיה כל כמה דקות ממש כמו אינפוזיה . מקווה שבעתיד יהיה קל יותר. יש לי רצון עז לעבור את תקופת ההחלמה ולחזור לחיי שיגרה .
סתם רציתי לשתף חוויות
אז שיהיה יום נפלא
באהבה ממני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה בוקר טוב
אסתי06/08/2013שמחה שאת אחרי ,תדעי שאת בדרך נהדרת תשכילי להעזר בדיאטנית ולעשות כל מה שאמרו לך לעשות(שתיה ויטמינים ,פעילות גופניתאכילה כל 3 ש) והכל יהיה טוב!!! תסמכי על אחת שאחרי מעל 9 חודשים ו 50 פחות לעבור את התקופה הכל בזמנו תעבדי את מה שעשית טוב טוב ותהני מהירידה המחמאות יגיעו והעיקר הבריאות !!!! ה
ב ה צ ל ח ה !!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסתי יקרה
אלה06/08/2013אין כמו תמיכה טובה ועידוד איזה יופי כל הכבוד לך
איך נראית האכילה אחרי תשעה חודשים ?
האם את מרגישה טוב, חזקה?
האם קשה לך שמסביבך אוכלים ואת בעצם רק טועמת ?
האמת מי כמוני יודעת שחיי סבבו סביב חגיגות אוכל ואין לי ספק שרבים פה כמוני
אז יש חיים אחרי האוכל ? ;-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיה בהצלחה
אסתי06/08/2013את שואלת אנסה לענות על כולם כן אני מרגישה חזקה . אני אוכלת כמעט הכל ברור ששומרת על תזונה נכונה אבל מכינה בבית כל מה שכולם אוהבים לא ״ מיבשת ״ אותם וגם לי דברים טעימים (ואספר לך שהם אוכלים משלי טעים להם ולא נעים להם כי גמרו לי אז אני אומרת אל תדאגו פעם הבאה אכין יותר מזה וכך עושה )אם יוצאים לבלות או ארוע כל שהוא אני תמיד מוצאת מה שאני יכולה לאכול במסגרת הכללים שלי, משתדלת כמעט בכלל לא מטוגן ,לא סוכרים אני תמיד שותה לפני שאוכלת כך שאני לא מעכבת את השתיה שלי בגלל האוכל ואז אחרי פרק זמן אני מתחילה לאכול .אז יש גם את האיפוק ואני עושה חושבים מה לאכול ולא סתם חוטפת טועמת כמו פעם לפני הניתוח.
להגיד את האמת אני לא הסתובבתי ליד ומסביב האוכל ,אני מבשלת סוף הדרך אבל הבעיה שלי הייתה מתוקים מתוקים ושוב מתוקים לכן עשיתי את המעקף שמאד עוזר לי בבחירות שלי הבריאות טובה עכשיו בלי שום תרופות תודה לאל (ולמנתח) ויטמינים חובה והרבה שתיה .שמחה בשבילך על הדרך שבחרת לנו אין ברירה זאת הדרך היחידה שתעזור ומהר יחסית לדיאטות שכבר עשינו הלא כך? אז שוב ב ה צ ל ח ה. !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוכה הבאה - תגובה
שולה זק06/08/2013בטחי בעצמך...עשית את הצעד הנכון. לקחת אחריות לגורלך ועתידך.
לגבי השתיה זה אכן נשמע המון אבל זה בסך הכל ליטר מים.
ממליה כל פעם ללגום מבקבוק או כוס שתיעם שלוש לגימות. לא עם קש - זה מכניס אוויר וגורם לגזים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולה ואסתי
אלה07/08/2013תודה רבה על התמיכה והעידוד אסתי כל הכבוד לך ממש אלופה
האמת שאני לא מאמינה שאני לא אוכל לאכול כמו פעם. אני מרגישה שכרגע בגלל שאני אחרי ניתוח אז אני מוגבלת . ובראש מרגישה שבעצם לא קרה כלום החשק והריחות עושים לי את זה . אבל אני מבינה שעכשין רק תתחיל העבודת ראש..
יום קסום ונפלא :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה מתעלמים ממני?אולגה06/08/2013
?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב אולגה
אסתי06/08/2013מי מתעלם? יש משהו ספציפי ששאלת? אולי לא עלה על המחשב אבל....בחייך אני ״ירוקה מקנאה״ כשאני רואה את הדרך שעשית ואיך את נראת עכשיו כל הכבוד!!!!!!
גם אני רוצה!!!!!! ב״ה יהיה מתישהו בקרוב בימינו תמשיכי כך ותוסיפי תמונות זה מעודד אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחרחל05/08/2013
הי אני חדשה פה.....
אני מעונינת לעבור ניתוח אצל ד"ר אחמד עסליה מישו מכיר?
זה מפחיד?
אני גם פוחדת מצילום ושט-יש מה?
האם בטוח יש נקז אחרי הניתוח?
כמה ימי אשפוז?
כמה כאבים יש?
תכלס כדאי או לא????????????????????????????????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אסתי05/08/2013קודם כל אני אשמח אם אחרי הניתוח תשני את השם משמנה לשם אחר .
את לא רשמת לאיזה ניתוח את הולכת זה קצת שונה מניתוח לניתוח , העיקרון אותו עיקרון עוברים את הניתוח בשלום יש בדר״כ נקז שמוציאים לפני שיוצאים הביתה לי השחרור היה אחרי 6 ימים (ניתוח מעקף) ושני נקזים אבל בהחלט נסבל , לא נותנים לך לסבול סהכ ממש אמפטים לחולה ועוזרים לו מומלץ מומלץ למי שכמוני ״אוהב מתוקים ״
הניתוח הוא עזרה רצינית בהתחלת התהליך והשאר אנינו עושים בעזרת שמירה על הכללים אכילה נכונה ובריאה ושתיה מרובה ויטמינים חשוב חשוב!!!!!לעודד אותך אני עוד לא 10 חודשים אחרי וכבר 50 פחות יש לי עוד 20 למשקל היעד בהצלחה !!!
ספורט כבר אמרתי !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח - תגובה
שולה זק06/08/2013שלום לך,
תאכלס את לא יודעת בכלל כלום על הניתוחים.
ממליצה לך להכנס למדור שאלות נפוצות - מאגר מידע בלתי נדלה. מבטיחה לך שאחרי שתקראי את כל התשובות של הרופאים, הדיאטנית והמטופלים תהיי רגועה ושלמה עם הצעד.
דר' עסליה הוא כירורג מומחה ובכיר בתחום.
אין מה לפחד מצילום וק"ת - ושט-קיבה-תריסריון.
יש נקז אחרי הניתוח
האישפוז הוא של יומיים שלושה.
רצוי לבדוק שאת עומדת בקריטריונים לניתוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה דחופהאניה05/08/2013
אני מספר ימים לפני ניתוח שרוול. משקל 111 קילו.
האם אני רשאית ל"חגוג" ולאכול מה שבא לי וכמה שבא לי עד יום הניתוח???
אין לי כבד שומני
תודה על התשובה
אניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגוג??- תגובה
שולה זק06/08/2013לעניות דעתי מומלץ לשמור על דיאטת חלבונים שבועיים לפני הניתוח.
ומה זה לחגוג....אל תשכחי שכל "חגיגה של קילו" צריך אחר כך גם להוריד.
רצוי להפנים שאחרי הנ יתוח לא נגמלים מאוכל ומפסיקים לאכול - כמו גמילה עישון.
נהפוך הוא - אחרי הניתוח אוכלים הכל. רק בצורה מושכלת ובכמויות קטנות.
רצוי כבר להתחיל לשנות הרגלי אכילה וחשיבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשמנה אחת04/08/2013
האם מישהו שמע על ד"ר אחמד עסיליה?
יש המלצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
שולה זק06/08/2013דר' עסליה הוא כירורג בכיר ברמב"ם וכן מנתח באלישע ואסותא.
הוא מומחה בתחום ניתוחי קיצור קיבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה-לשולה או פרופ' מחג'נהאולגה04/08/2013
האם פיזית ניתן לעשלות במשקל לאחר מעקף תריסריון כמו לאחר שרוול/טבעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מגיעה לי תשובה מה נסגר
אולגה07/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מגיעה לי תשובה מה נסגר - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה19/08/2013שלום אולגה וסליחה עם האיחור. הייתי בחו"ל וחזרתי אתמול.
נכון שמעקף תריסריון הינו הניתוח הכי בטוח מבחינת שמירה על משקל נמוך לטווח הארוך אבל עדיין יש סכוי "קטן" שתהיה עליה במשקל. האחוזים בספרות הינם קטנים. אז אל דאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדדד לפני ניתוח?? אולי אוותר??אני04/08/2013
השבוע אני עומדת לעבור ניתוח שרוול ע״י ד״ר עסליה באסותא. אני שוקלת 110 קילו והתעייפתי מכל הדיאטות!! ביומיים האחרונים נתקפתי בפחדים איומים שאולי אדמם למוות בניתוח או שיתפשט לי זיהום בבטן ... כל הסיוטים האפשריים בראש שלי... זקוקה לעידוד דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה!
תמיר04/08/2013ראשית כל - כל הכבוד על היוזמה לעשות את הניתוח. זה צעד חכם ואמיץ.
שנית, גם אני הייתי בפחדים לא נורמאליים,אבל תני לי לומר לך משהו,
אפילו האיש הכי אמיץ ומאצ'ו בעולם יפחד לפני כזה דבר. מי שלא מפחד הוא לא אנושי.
זה הכי נורמאלי לפחד קצת אחרי הכל זה ניתוח. אבל תזכרי,זה ניתוח פשוט שאני לדוגמא עברתי תוך 45 דקות!
ולגבי התוצאות?? לא תתחרטי!!!
24.4.13 - יום הניתוח - 142 ק"ג.
4.8.13 - היום - 112 ק"ג.
זה מה שיש לי לומר!
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תוותרי
אולגה04/08/2013ממי אם תרצי דברי איתי אני 9 חודשים לאחר ניתוח לא פחות קשה מעקף תריסריון-אל תוותרי לעצמך ועל עצמך!!!! זה החיים שלך האיכות החיים הבריאות
דברי איתי אם תרצי...
תזכרי אמר הרבי נחמן מברסלב "אין יייאוש בעולם כלללללללללללללללללללללללל"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאולגה
אני06/08/2013כן ממי. הייתי רוצה שנדבר... אני מבועתת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפחד זה אנושי - תגובה
שולה זק06/08/2013סמדי בוקר טוב
טבעי לפחד ולחשוש.
כנסי לשאלות נפוצות ראי שם תגובות של מנותחים אחרי ואני מבטיחה לך שתהיי עודדת ותחכי כבר לחיים החדשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה הצלחה
רחל06/08/2013שיהיה הרבה הצלחה......
אני כבר מתה לעשות את הניתוח ואני צריכה לחכות עד ינואר
אז......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סמדי!
אני09/08/2013כמו שכולם אמרו לך,לפחד זה אנושי וזה טבעי..אל תוותרי!!! זה הסיכוי שלך לקבל חיים חדשים לחלוטין!אני שנה וחצי אחרי מעקף קיבה והורדתי 50 קילו! כמובן זה ניתוח והרדמה ויש את הסיכונים.אבל זה ניתוח לפטרסקופי,החתכים קטנים בקוטר של 5ס"מ,הכאבים גם לא נוראיים,כיוון שנותנים משחכי כאבים מעולים.את תקבלי מורפיום רוב הסיכויים.רק אם יש חנק מהמורפיום,כמו שהיה לי,אז יתנו לך משחכי כאבים אחרים. בעזרת ידיו של המנתח ובעזרת השם,לא יהיו לך סיבוכים כמו זיהומים ודימומים.תחשבי חיובי,זה עוזר להצלחת הניתוח. קחי מגבות,חלוק,בגדים להחלפה,נעלי בית,כלי רחצה,ספר ומוזיקה - זה יעזור לך להירגע. אחרי הניתוח תהפכי ל"תינוק" ותתחילי לאט לאט לשתות ולאכול חלבי וז'לי.יש כל מיני שלבים לאוכל, בהתחלה חלבי,אחר כל מרקם דיסתי.הדיאטנית הבראטרית כבר תיתן לך את כל ההדרכה.תזכרי שהכי חשוב זה לשתות אחרי הניתוח.אז מים+פטל (כי הרוב מקיאים מים בלי כלום),מיץ תפוחים צלול דיאט,תה וקפה עם חלב,ליפתן מפרות יבשים,כוס חלב -שנחשב כארוחה צמוד אחרי הניתוח. פירה ירקות ותפוחי אדמה מבושלים שתעבירי בבלנדר.תקני בלנדר כבר עכשיו. תמנעי ממוגז ותמנעי ממילקשקים - יש בהם הרבה קלוריות והם "מחליקים"טוב לקיבה החדשה וככה זה מרמה את הניתוח,כי אפשר לאכול ככה הרבה קלוריות..תפרידי בין שתיה ואוכל. אם תאכלי ותשתי ביחד אחרי הניתוח את תקיאי.וכעבור כמה זמן,גם אם תוכלי לאכול ולשתות ביייחד,זה לא כדאי,כיוון שאם לוקחים ביס+שלוק וככה אוכלים,שוב נכנס יותר מדי אוכל לקיבה החדשה ומוסיפים קלוריות מיותרות. אל תדאגי,את תעברי את הניתוח כמו גדולה.ומה שהכי חשוב לזכור,זה שחובה להתחיל בספורט.תעשי הליכות. תשני אורך חיים והרגלי אכילה לבריאים. וככה תרדי במשקל הרבה...המון בהצחלה וחיבוק חם,אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אני
לילוש11/08/2013טוב לשמוע אותך ילדה! מה קורה? איך הולך לך? איך בעבודה החדשה? תעדכני!! שבוע טוב ומוצלח, מחבקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אחרי ניתוח אבל....
אני10/08/2013היי, אני שלושה ימים אחרי ניתוח!!כעת בבית. עדיין מבועתת ומפחדת שיהיה לי דלף או נקב בקיבה. אתמול היה לי חום 38. נלחצתי מאוד מאוד מאפשרות של זיהום. אני לא רגועה. הרופא אמר לי שיכול להיות חום וזה לא חייב להיות מסיבות קיצוניות. אני עדיין מפוחדת מאוד וכל הזמן בודקת שלא נוזל לי משהו מהבטן... מקווה לעבור את הימים האלה בשלום וברוגע. אני מתחילה להצטער שעשיתי את הניתוח. המתח הזה הורג אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי ניתוח
לילוש10/08/2013הפחדים עוברים על כולם - תנסי להרגיע את עצמך, כי החלמה טובה מצריכה שקט נפשי. חום אכן יכול לבוא מהרבה סיבות - בנתיםם תנסי לנוח ולשתות כמה שיותר והכל יעבור בטוב. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדי
ג׳׳10/08/2013כל החששות שלך מזכירות את שלי!! אל פחד הכל יעבור בשלום, אני עשרה חודשים לאחר ניתוח שרוול עם ירידה של 44 קילו !! אומנם עברתי אצל פרופסור מחאג׳נה המקסים גם באסותא ומאושרת מכל רגע!! ( רק ששבוע הבא גם אני עוברת ניתוח אחר באסותא לצערי משהו שלא טיפלתי שנים וזה מחכה בסיבוב כמו שאומרים)
תהיי חזקה תחשבי חיובי הכל יהיה טוב!! בהצלחה שיהיה לך ואם תרצי לשאל משהו אז בכייף, מתי הניתוח באיזה יום?? אני יהיה שם בשלישי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו שמתי לב שעברת את הניתוח
ג׳׳10/08/2013אל תתייאשי ההחלמה קצת לא הכי קלה אבל שווה אל תתני למחשבות רעות להשתלט עלייך!! אם תרצי לדבר בשמחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל- ג
אני10/08/2013היי, אשמח מאוד שנדבר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה
אני11/08/2013אני 4 ימים אחרי ניתוח שרוול. מרגישה בסדר. אבל מאוד מודאגת שיש לי לפעמים במהלך היום 37.5 מעלות חום. אני חוששת שאולי מתחיל אצלי סיבוך. בבקשה אם משהו מכיר את התופעה שיכתוב לי... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להכנס לפחדים
שולה זק11/08/2013חום של 37.5 ארבעה ימים אחרי ניתוח, לא מעורר דאגה.
במקום להכנס לחרדות, עדיף ללכת לרופא המשפחה ולהרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תחששי
משורוולת במיל17/08/2013החששות מאד טבעיים, אך עם זאת החשש הגדול בעיניי להישאר שמן. תהיי עסוקה בעתיד ובשינוי הטוב.. אני בטוחה שבחרת את המנתח בקפידה. היום הניתוח אינו מסובך אלא לפרסקופי כך שההליך פשוט יותר. תהיי אופטימית, הצלחה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם השרוול מתרחב עם הזמן ?מקס ברנר04/08/2013
או מה בעצם קורה שם ???
כמו שזוכרים אולי וותיקי המדור (שרובם עבר מזמן לא מסתובבים כאן או לפחות לא כותבים )עברתי את ניתוח השרוול די מזמן.אני יודע שעם הזמן הרעב מתגבר-עקב ייצור גרלין באתרים חלופיים.אני גם יודע שהקיבה מתרוקנת הרבה יותר מהר,ולכן אם ארצה -ואני לא רוצה לידיעת המודאגים-אני יכול לאכול ארוחה קטנה כל שעה.
אבל האם זה הכל-וההגבלה הנפחית נותרת בעינה-או שהקיבה המקוצצת גדלה-ועד כמה?
תפסתי את עצמי הבוקר אוכל מנה תפוחה וריחנית של פלאפל.רק בביס האחרון נזכרתי שיש לי קיבה של 100 סמ"ק או משהו בסגנון
הוא הדין כשאכלתי חצי פיצה אישית עם מעט בירה (לא הבוקר-נא להרגע ! )לא הרגשתי הגבלה נפחית כמו ,נגיד, חצי שנה-שנה לאחר הניתוח.
עזרו לי להבין מה קורה ?אשמח אם המומחים יענו לי מנסיונם.הטפות מוסר מצד ילדות שעברו את הניתוח לפני שבוע וכעת כבר מחנכות את העדה לא נחוצות לי במיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשהרופאים יענו- תגובה
שולה זק04/08/2013כן מקסי, השרוול מתרחב ויש משרוולים שכבא עברו רה-שרוול או מעקף.
בגלל זה מאוד חשוב להיות במעקב דיאטנית והמנתח לפחות שנה ובעזרתם להפנים שינוי בהרגלי אכילה ואכילה נכונה.
תמיד אמרנו שהניתוח הוא לא במקום אלא בנוסף...הוא כלי שיעזור לנו לאורך זמן לווסת את כמויות האוכל בשיתוף פעולה מלא שלנו שאנחנו מודעים לכמויות ולטיב המזון.
אם שמת לב שכמויות האוכל גדלות בארוחה - זה טוב. מעכשיו תקפיד לא להפריז.
מעבר לכך....מה המצב הכללי. כיצד הבריאות, המשקל וההיקפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלותייך שולינקה....
מקס ברנר04/08/2013כבר שנתיים כמעט מסתובב באיזור שבין 116 ל-120 ק"ג (בשיא דגדגתי את ה-150 מלמטה ).לא התחלתי לעסוק בקפוארה או לרקוד זומבה,וקסטרו לא פנו אליי בהצעה להיות הפרזנטור החדש שלהם בקו לגברים בשלים ומקריחים.
לפני שבועיים העלו אותי על מכשיר משוכלל של טניטה שמודד אחוזי שומן,מים וגוף רזה,ואמרו לי בצער שאמנם גילי הכרונולוגי פחות מ-53 אבל פיזיולוגית אני בן 68 !!
ללא ספק יותר בריא וקל תנועה ממה שהייתי,אבל לא הגעתי מעולם ליעד הצנוע שהצבתי (96 ק"ג )ואפילו לא התקרבתי אליו..
בקיצור אלה שהכירו אותי בשיא מחמיאים,ואלה שפוגשים אותי לראשונה רואים בי (בצדק...)שמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקסי מקסי- תגובה
שולה זק04/08/2013כמה התגעגעתי לקרוא אותך. הפסד גדול לכל באי הפורום שאין אתה אורח קבוע כאן.
היש סיבה שאתה נושק ל 120 ולא ל 96.
הרי אתה טוב בהצבת יעדים והשגתם!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קורה-אף אחד לא בארץ מהמנתחים ?
מקס ברנר06/08/2013קצת מזכיר לי ששאלתי לפני שנתיים על תופעת ה"ריבאונד" וירקנו דם כולנו עד שניתנה התייחסות מוסמכת.לא נראה לי שמישהו יוותר על ניתוח רק כי השרוול אצלי-אולי-התרחב !לכל היותר יגדיל את הפופולאריות של המעקפים לסוגיהם...הסוגיה נראית לי די מהותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך חברי לשקשוקה.....
ליאתול04/08/2013זוכר אותי ? ליאתול , שנינו נותחנו דיי קרוב אני בדצמבר ואתה מעט אחרי ובמפגש של הפורום אכלנו יחד שקשוקה..... איך התגעגעתי אליך ולכל הוותיקים!!!!!!!
אל תדאג כי אתה לא לבד - אני מתמודדת בדיוק כמוך עם המשקל. אומנם אני הגעתי קרוב מאוד לייעד אך עליתי מעט לאחרונה והחלטתי לחזור למשקלי הקודם.
אני הרי הייתי אוכלת רגשית ואני מנסה למצוא חלופה בכל פעם שבא לי לאכול רגשית.
יהייה טוב ואל תתיאש אתה ממש לא חריג וכל מה שתיארת נכון גם לי אבל אסור לנו להרים ידיים ואנחנו חייבים להילחם כדי להמשיך ולחיות חיים איכותיים וארוכים.
שמחתי לשמוע אותך..... ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאתול ולשולינקה- וכל השאר
מקס ברנר04/08/2013ליאתול-היטב אני זוכר את פגישתנו בכנס של הפורום ב"קפה קפה"בנתניה.זוכר את השקשוקה האיטלקית שחלקנו,את הזיתים והטחינה, ואפילו את מי שחשבו לידנו באותו ערב...וכן גם ששנינו היינו מבעלי הBMI הגבוה בפורום,וגם לא בני 20,כך שנגזר עלינו להלחם כל החיים בהצלחה כזו או אחרת.שמח בשבילך שהצלחת להגיע להישגים יפים
ולשולינקה-כשאני חושב על זה נדמה לי שלא הגעתי ל-150 קילו כי הייתי אכלן כמויות !אף פעם לא אכלתי הרבה בשר,או לחם,או תפוחי אדמה.החולשה העיקרית היתה ונשארה מתוקים:עוגות,גלידה,שוקולד,מוסים וכל בני חבורתם (וכן-גם בורקאס ופיצות ).מאלה המתוקים-לצערי-אני יכול לאכול גם היום כמויות לא מבוטלות.זה כנראה סיפור של אכילה רגשית שעדיין לא מצאתי לו פתרון משכנע.ב-20 באוגוסט יש סדנה של יום שלם על הנושא (בתל אביב )ונרשמתי להשתתף בה.האתר הזה לא מאפשר לינקים לצד ג',אבל אם ליאתול תרצה גם היא להרשם,אוכל למסור לך הפרטים עבורה.אין לי שום אינטרס כאן-לא מקבל קומיסיון-זו רק אחוות גורל של אחים לצרה !
וכמובן שולה-אם תוכלי להמריץ את המנתחים או הדיאטנית להתייחס לשאלתי המקורית של התמתחות השרוול-אכיר לך תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקס תודה אבל הילדודס שלי
ליאתול04/08/2013בחופש והבטחתי שכשאסיים לעבוד אטיל איתם + לא ניידת אבל הסדנה נשמעת מעולה ואני ממש כמוך בנוגע למתוקים ולפיצות וכו' !!!!
מקווה שאצליח לשמור על עצמי..... בינתיים דיי מצליחה.
תודה ולילה טוב ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מקס
לילוש08/08/2013אני אומנם חדשה אבל מבינה בחלט על מה אתה מדבר. אחרי הניתוח שאלתי בדיוק את אותה שאלה - איך נמנעים מאכילה הרגשית ברגע שאפקט הניתןח פוחת/חולף. עד היום לא מצאתי תשובה וכנראה שלכל אחד העיניין אישי ומוצא את הדרך שלו. אם אתה יכול ורוצה, תשתף אותנו (אותי) במה אתה חושב שהיא החוליה החלשה - הרי נצמדים למשולש הקדוש - אכילה כל שלוש שעות - שתיה - ספורט. מה לא עבד לאורך זמן? אני קרובה לגיל שלך וגם בלי הניתוח המשולש הזה עזר בעבר, עד שחמקתי החוצה ממנו והצלחתי להגיע לMI 44 . אני נמשכת לבצקים דווקא, אבל כן חשבתי שתזונה וספורט משפיעים על התהליכים הפנימיים ואם הזמן, הגוף פחות נתון לאכילה הלא מבוקרת. איפה מתקיימת הסדנה שדברת עליה? בתודה, לילוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שמקס יענה אני אנסה להסביר
ליאתול09/08/2013הבעיה (לפחות אצלי ) היא שאחרי שנה וחצי בכל פעם שהייתי בטוחה בדרך שלי ושמחתי על כך שאני שולטת באכילה אז בתת מודע שלי "שיחררתי" ושמרתי קצת פחות כי אם אני שולטת ושומרת על משקל קבוע והגעתי ליעד אז אני "בטוחה" .
פה הייתה הבעיה שלי כי תמיד הגעתי למצב שבו הכל התגלגל לזה שחזרתי לאכול "ריגשית". צריך לזכור שאין דבר כזה להרפות אלא תמיד להיות דרוכים ואם שמים לב לזה שמגזימים מסיבה כל שהיא אז לעצור מייד (אם לא זה רק מחמיר ופתאום מגלים שהמשקל עלה בכמה ק"ג)
מקווה שעזרתי במקצת.....
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרת מאוד
לילוש10/08/2013ליאת, כ"כ חשוב שגם אלה שעברו את הניתוח לפני יותר זמן יהו פעילים וישתפו - אני מאוד רוצה לדעת איך מתמודדים בהמשך. ברור שהאכילה הרגשית לא נעלמת ואני מאוד חרדה למציאת דרכים להתמודד איתה, הרי לא מגיעים למשקלים כאלה סתם. אם יש לך טיפ שכן עוזר להשאר דרוכה אנא תשתפי. אני כרגע מתמודדת עם נשירה נוראית - היה לך את זה? בתודה מראש, לילוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילוש ולשולה-מענה ותזכורת
מקס ברנר10/08/2013אני כרגע בחו"ל אבל מצאתי גישה קצרת מועד לאינטרנט
סדנת האכילה הרגשית מתרחשת בבית ציוני אמריקה למיטב זכרוני.עשי חיפוש על רוי הניג-הוא הנטורופאט המוביל.משוכנע שתמצאי.
ולשולה מחמל נפשי-מדוע לא עונים על שאלתי הראשית ?עליתי על איזה סוד מדינה שהשרוול מתרחב ?!אנא תנו תשובה מפורטת
וללילוש-לא מקפיד על השילוש הקדוש:אכילה כל 3 שעות.שתיית מים וספורט.אוכל מנות קטנות לעיתים תכופות יותר,שותה-אבל לא מים,ומתקשה בספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקס
לילוש11/08/2013תהנה מהחופשה ותיהיה בקשר שתחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרתי מפורטוגל וראה זה פלא !!!
מקס ברנר15/08/2013עדיין אין מענה
את וודאי זוכרת שולה שהיתה כאן מישהי מהדור שלי שהריצה כל שאלה בכל הפורומים/קומונות הרלבנטיים במין מכרז-מי עונה ראשון
אני לוקאל פטריוט-שומר אמונים למנתחי הבית-אבל נראה לי שלהמתין שבועות למענה קצת חורג מהסטנדרט שלנו (למרות שחוננתי בסבלנות של איכר פלשתיני...)אנא החישי ההתייחסות
ובעניין אחר-עדיין עורכים מפגשים תקופתיים של הפורום כמו שנהגנו לערוך בעבר ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מקסי
יעל16/08/2013אולי במקום לשמור אמונים לפורום זה, תפנה את שאלתך לפורום של ד"ר רזיאל. אני בטוחה שהיא תענה במהרה, וכך כולנו נרוויח מתשובה מהירה שמסקרנת אף אותי.
אם אני לא טועה אתה מנותח של ד"ר רזיאל, נכון?7925* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחח נשירה היה השם השני שלי
ליאתול11/08/2013כן הייתה נשירה ואפילו אם היה נראה שזה לא יגמר לעולם ......זה נגמר בסופו של דבר!!
השיער שלי לא נראה מלא היום אבל אל תשכחי שאני אחרי המון דיאטות ו - 3 הריונות כך שהשיער שלי בסדר.
איך להתמודד עם העליה במשקל - כתבתי לך שהכי חשוב לשים לב כשזה מתחיל ולעצור את זה כמה שיותר מהר!!!!
קשה לי להגיד לך מה יעבוד אצלך אבל אצלי אני דואגת כל הזמן להעסיק את עצמי (עם שלושה ילדים לא קשה למצוא מה לעשות) ואני קוראת ספר וכאלו מין דברים .
כשאני ניגשת למקרר אני מייד עוצרת וחושבת האם אני באמת רעבה או לא????? והכי חשוב מתי אכלתי בפעם האחרונה???? ואם אני לא באמת רעבה או שלא עברו לפחות 3 שעות מהארוחה האחרונה אני מייד מוצאת לי תעסוקה חדשה..... אוכל זו לא תעסוקה!!! חחחחחחחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על התגובות
לילוש12/08/2013ליאת, מאוד חסר אנשים מנוסים כמוך ומקס להדריך בהמשך הדרך. אפילו דברים פשוטים - אין כמו בעל ניסיון. למשל, את עדיין במעקב דיאטנית? כל כמה זמן? את בקבוצת תמיכה? אני כמוך מאוד עסוקה אבל חשוב לי שזה לא יהיה ירידה - עליה -עליה .... בסרט הזה כבר היתי!!!! חחחחחחחחחחחחח!!! תודה, יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהני לא במעקב בגלל אילוצים
ליאתול12/08/2013אבל בעוד כחודש בערך אני כן אחזור למעקב הדיאטנית.
לא אמרתי לך לעלות ולרדת אלא הפקתי לקחים ממני ולכן אמרתי לך לשים לב כל הזמן בכדי שלא תעלי!!!
אני חוזרת ואומרת שבכל פעם שחשבתי שאני "שולטת" במצב - נוכחתי שזה לא מדוייק וצריך יד על הדופק כל הזמן!!! לכן אני שוב אומרת שהפקתי לקחים ואמרתי לך שימי לב 24 שעות ביממה כפול 7 ימים !!!
שמחה שיכולתי לעזור.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליאתוש
לילוש12/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא "קלה" היא דרכנו...
משורוולת במיל17/08/2013מקס שלום!
ראשית, כיף לקרוא את כיתוביך וחוש ההומור מעביר את המסר אחרת, פשוט כיף!
גם אני מותיקות הפורום. שורוולתי לפני כשלוש שנים ואני מודה שגם אני הייתי במקומך. מדבריך אני מסיקה שאתה במודעות למצב ולכן אתה שואל שאלות- זו התחלה טובה מאד.
להשיל 35 ק"ג זה הישג יפה מאד וכעת כשהמטרה לא לעלות במשקל (כי אתה מרגיש שהנפח כבר לא כבעבר) אלא אף לנסות ולהשיל- זה מעולה. אני ממליצה לך בחום לגשת לדיאטנית, לא לוותר לעצמך ועל עצמך. המעבר ממצב "שמן" ל"(מ)רזה" הוא קל ומהנה ומעורר השתוקקות לעוד... אך ההיפך קשה מנשוא! התסכול וחוסר השליטה קשים.
כעת אספר לך עליי... כשנה וחצי לאחר השרוול הרגשתי שגם אני "מאבדת" (שליטה ולא ממשקלי) את הדרך הנכונה. אני ויתרתי לעצמי, לא נאבקתי. גם אני אכלנית מתוקים מתוקה במיוחד, פחות אוכל וגם אני- כמוך הופתעתי לגלות איך מנת פלאפל גולשת פנימה?! הרי זה שווה את כל הדרך שעברנו? ההליך הכירורגי הלא פשוט והשינויים שאחרי?
אני ממליצה שוב לא לוותר כפי שאני עשיתי וחזרתי למשקל השיא שלי, אלא לצאת למלחמה בעצמך, בתאווה לאוכל ולהיעזר - קבוצת תמיכה, דיאטנית...
אז אני לא סיפור ההצלחה של השרוול, השרוול שלי היה תקין לחלוטין אבל הממתקים סייעו לי לאט ובבטחה להגיע למשקל השיא, וכן- לעבור מעקף קיבה. בדיוק לפני חודש.
אני שולחת לך המון כוחות ואיחולי הצלחה. תזכור תמיד ש115 זה בהחלט לא "נושק ל150" וש-97 (פירגנתי לך בקילו) זה בהחלט לא 115.
המון הצלחה!!!
תהל מהצפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם השרוול מתרחב עם הזמן ? - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה20/08/2013שלום מקס. אכן הייתי בחו"ל ועל כן סליחה על האיחור בתשובה.
השרוול לא גדל - לא בגיל הזה אבל הוא אכן יכול להתרחב. כידוע לך הקיבה היא שרירנית ואם אתה מנפח אותה יתר על המידה הרבה פעמים, היא עלולה להתרחב. ההמלצה היא לא לאכול עד שאתה מרגיש לחץ ולנסות לשמר את הכמויות שאתה אוכל (לנסות למדוד את הכמות)
מקווה שעניתי לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' מחאג'נה - כמויות אכילה
נורית08/09/2013פרופ' מחאג'נה שלום רב,
ראיתי את תגובתך לגבי מדידת הכמויות שאוכלים. האם אתה יכול לומר לנו מהן הכמויות המומלצות בכל שלב?
אני 5 חודשים אחרי ניתוח שרוול - יש ימים שאני לא יכולה לאכול יותר משלוש כפות של מזון בארוחה, ויש ימים שאני יכולה לאכול גם - 10 כפות. איך יודעים מה הכמות הנכונה / מתאימה לכל שלב? (כדי שלא נרחיב את השרוול).
אודה לתשובתך,
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' מחאג'נה - כמויות אכילה - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה10/09/2013שלום רב,
בנוגע למדידת הכמויות יש להתקדם בצורה הדרגתית ועל פי סבילות אישית.
המטרה לחזור לאכול את מגוון המזונות שהיית אוכלת לפני הניתוח-רק בכמויות קטנות יותר.
נהוג להתחיל עם 2-3 כפיות לארוחה ולעלות בהדרגה. מאוד חשוב להקפיד על לעיסה טובה ואכילה איטית ולא מהירה על מנת לחוש ו"להכיר" את גודל הכיבה החדש.
10 כפות לארוחה נשמע לי יותר מדיי.
רצוי שארוחה תשלב מגוון של אבות המזון,
לדוגמא ארוחת צהרים:
1-2 קציצות דג/ עוף/ הודו/ בקר רזה לא מטוגן
2 כפות פירה / אורז / אטריות
2 כפות ירק מבושל / טרי
חשוב מאוד להיות במעקב של דיאטנית בקהילה על מנת להתקדם במרקם ובכמויות על פי יכולת ולדאוג שאין חסרים תזונתיים.
בהצלחה!
(הייעוץ ניתן ע"י אפרת אלבז סופר, דיאטנית קלינית בריאטרית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
נורית10/09/2013תודה רבה על התגובה. :)
כשרשמתי "10 כפות" כמובן שלא התכוונתי לכפות מלאות.
תודה על ההכוונה ועל התשובה
המשך יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין תשובה מקצועית מהרופאים ???
יעל21/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
יעל21/08/2013כעת נתקלתי בתשובה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום .מ04/08/2013
שאלה אולי מישהו יודע אם אפשר ללעוס מסטיק לאחר ניתוח שרוול עברו כבר חודשיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיסת מסטיק - תגובה
שולה זק04/08/2013יש שמסטיק מעורר את מיצי הקיבה וחשים רעב.
ברמת העיקרון ניתן ללעוס מסטיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)