מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- הרזיה בפניםליז16/06/2013
לאחר3 שנים ניתוח טבעת ירדתי 30 קג מ106 ל76 ק"ג אבל רזיתי מאד מאד בפנים עד שהתכערתי ממש ממש אבל בירכיים ומאחורה בקושי רב הייתי סגורה רק לשתיה פתחתי מעט בקושי בקושי אוכלת מקיאה המון אוכלת מעט מאד ללא לחם ללא פחמימות רק לא מקיאה את האוכל הטחון עליתי 10 ק"ג בפנים זה יפה מאד מאד אבל בגוף עליתי בהיקף ובמותנים.
השאלה שלי אני רוצה לסגור שוב אבל לא להרזות בפנים יש איזשהיא דרך להוריד בגוף ולא בפנים? תודה אשמח לקבלת עיצות.
דרך אגב הייתי סגורה חצי שנה רק נוזלים ואוכל נוזלי מרקים ולא ירדתי קילו אחד לצערי הירידה קשה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד מדאיג- תגובה
שולה זק16/06/2013שלום ליז
מה שאת מתארת מאוד מדאיג ומאוד מצער אותי שזה פני הדברים.
הניתוח נועד לעזור לאדם לשנות הרגלי אכילה. לאכול הכל מעט ולאט ולהנות מהחיים. מה שאת מתארת זה לא כך.
אני ממליצה לגשת לרופא המנתח לבדוק את תקינות הטבעת. לגשת לרופא המטפל לעשות את כל הבדיקות הנדרשות ובליווי של דיאטנית לבנות תפריט שיתאים לך גם לירידה במשקל באופן בריא וגם לאכול ולא להקיא. על ידי שילוב פעילות גופנת תוכלי לעצב את הגוף.
מה שאת עושה...זה ממש פשע כנגד עצמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחודשים אחרי ניתוח טבעת
כהן רותי29/01/2014שלום אני אחרי ניתוח טבעת כבר חודשיים ירדתי 8 קילו וניראה לי שזה ממש תקוע לא אוכלת כמעט כלוםם וגם לא יורדת אני משלבת ספורט גם אבל הכל איטי מה עושים? ואני יחבית סגורה לא עובר לי הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחודשים אחרי ניתוח טבעת - תגובה
שולה זק05/02/2014את צריכה לפנות לדיאטנית לקבל תפריט מאוז המתאים לך. את חייבת לאכול נכון ולשתות הרבה. טוב מאוד שאת משלבת פעילות גופנית לעיצוב הגוף, אך בכדי לרדת נכון וטוב יש גם לאכול נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמ16/06/2013
האם אפשר לאכול כוסמת או שיבולת שועל או בורגול אחר יי שיעבור ששה שבועות לאחר הניתוח .האם מישהו יודע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
שולה זק16/06/2013אני הייתי מחכה 3 חושים.
שוב אני שואלת...מה עם דיאטנית? למה את לא במעקב" אותה תוכלי לשאול את כל השאלות ולקבל הנחיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה להלה ולחברי הפורוםמ16/06/2013
אני לאחר ניתוח שרוול 21 יום .ביום שישי אכלתי דג מפורר עיי מזלג ועבר לי טוב הרגשתי טוב למחרת אכלתי חתיכת דג קטנה .מתובלנת לאחר מכן הרגשתי לא טוב סליחה על התיאור אבל היו לי בחילות ויצא לי רוק מהפה .אפ אפשר להסביר לי את התופעה .ואם זה מסוכן והאם זה קרה למשיהו מחברי הפורום.אשמח שמיהו יכתוב על כך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונה
מורין16/06/2013התופעה שאת מתארת שכיחה, את בעצם יורקת סוג של ליחה\ קצף מאחר והאוכל שקע לתחתית הקיבה ואילו הנוזלים צפו.
כמה דברים, ראשית את יכולה לנסות אוכל פחות מתובל,
שנית הכמויות, שימי לב שאת אוכלת באיטיות ולשובע והשתדלי להפריד נוזלים ומוצקים על פי ההנחיות.
בהצלחה כמובן בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שהילה תענה - תגובה
שולה זק16/06/2013שלושה שבועות אחרי ניתוח אפשר לאכול אך רצוי להימנע ותבלוןלפחות בשישה שהועות הראדונים. הכל עוד בצקתי ונפוח ורגיש.
תעייני בשאלות נפוצות. יש שם התייחסות של הילה לתבלינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סופרת את הימים עד הניתוח . . .חגית15/06/2013
שלום לחברי הפורום,
עד עכשיו הייתי משתתפת סמוייה. קוראת, מפנימה, לומדת אך לא מגיבה.
עכשיו, כשיש לי עבר מועד לניתוח החלטתי להתחיל להיות פעילה יותר.
זהו, עוד פחות מחודש, אני עתידה לעבור ניתוח אצל פרופ' מחג'נה. ( דרך אגב, מה התואר שלו, דר' או פרופ' ? כאן בפורום מופיע פרופ', אולם במסמכים שחתם עליהם מופיע דר' ). כך או כך, מחג'נה התגלה כאדם לפני היותו רופא. הגישה שלו חיובית ונעימה והוא משרה אווירה של בטחון ורוגע. יצאתי ממנו בטוחה כל כך, רגוע כל כך ושמחה על בחירתי בו כרופא המנתח.
אז זהו, אשמח לשמוע ולקבל טיפים או כל דבר שיכול לעזור לי...
מתרגשת, חוששת, נלהבת, פוחדת, שמחה, עצובה, הכל יחד...
אוטוטו.... הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סופרת את הימים עד הניתוח . . . - תגובה
שולה זק15/06/2013ברוכה היוצאת מהדממה ....:)
כ"סמויה" כאן, אני מקווה שקראת את מדור שאלות נפוצות...זה הטיפים הטובים ביותר...מאגר מידע.
אנחנו כאן כמובן לחבק ולעודד. תשאלי כל העולה על נפשך....כל התלבטוץ, כל חשש, נשתדל לפתור.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
אולגה15/06/2013אני קיבלתי חיים חדשים אצל פרופ' מחג'נה
אני 30 ק"ג פחות לאחר 7 חודשים מאחלת לך בהצלחה הוא תותח על!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםמ13/06/2013
שלום אני שבועיים וחצי לאחר ניתוח שרוול אכלתי חתיכה קטנה של מלון והיא נתקעה לי וגורמת לי לבחילות האם זה מסוכן .משיהו מכיר את התופעה ויוכל להסביר לי על כך .ולאחר הקאה ההרגשה השתפרה .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכולם - תגובה
שולה זק13/06/2013שבועיים וחצי אחרי ניתוח זה מוקדם מידי לאכול מלון.
רצוי לאכול פירות מרוסקים ולאט לאט.
האם את במעקב דיאטנית? רצוי מאוד לקבל הדרכה ותפריט מהדיאטנית. תכנסתי לשאלות נפוצות תמצאי שם הנחיות של הילה הדיאטנית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עופר במבינו13/06/2013אני לא ממליץ לאכול פירות בחודשיים הראשונים ... הם לא יורדים טוב בבטן ... עדיף להמנע...
חובה אבל חובה להיות במעקב לגבי תפריט !!! לא לעשות שטויות חברים ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היום חזרתי הביתהולדה13/06/2013
שלום לכולם.תודה על עידוד ותמיכה לכל משכתב לי.היום חזרתי הביתה אחרי ניתוח שרוול.אני מבינה שרק עכשיו יתחילו החיים אמיתיים.מאוד מפחדת מבחילות והקאות לא הוי לי אבל אני גם לא רוצה שיהיהו אך לא יודעת מה המנה שלי .אמרו שאין תאבון אבל אני מרגישה שאני רעבה.אז הלכתי ואכלתי 2 כפיות קוטג'.באופן כללי מרגישה טוב כואב קצת רק במקום הנקז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכה הבאה- תגובה
שולה זק13/06/2013אני רוצה לקוות שיצאת מבית החולים עם תפריט של דיאטנית לשבועות הראשונים.
בשבוע הראשון כלכלה נוזלית, מעדנים ושתיה. בשבוע השני תתחילי עם גבינה לבנה.
לאכול לאט לאט ולא להעמיס. להשתדל לשות כמה שיותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא ולמנותחי מעקף קיבהמ13/06/2013
שלום רב
האם כמות אוכל שאפשר לאכול היא פחות מאשר שרוול?והאם מרגישים שובע כמו בשרוול?
והאם יש שילשולים ?
האם טווח הזמן שאוכלים מארוחה לארוחה ארוך יותר מאשר שרוול?
אשמח עם מישהו מפורום שעשה ניתוח מעקף יעזור לי בלתת אינפורמציה על מנת שאוכל להחליט איזה ניתוח לעשות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח בכייף כמובן,
מורין13/06/2013גם פה וגם בקבוצה שפתחתי (סודית) בפייסבוק ניתן לקבל מידע ממעוקפים לפני ואחרי הניתוח , לחלוק חוויות ולשאול כל שעל ליבך.
מזמינה אותך להציע לי חברות ואצרף אותך לקבוצה.
אני מופיעה מורין סיטבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורין
מ13/06/2013הי שלחתי בפייס בוק הודעה אז לא ידעתי אם זה את
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופא ולמנותחי מעקף קיבה - תגובה
שולה זק13/06/2013במעקף ושרוול כמויות האוכל שאוכלים קטנות....טכניקת הניתוח שונה....התוצאה אותה תוצאה - אוכלים מעט ויורדים במשקל. מומלץ לאכול כל 3 שעות. את סוג הניתוח מומלץ ורצוי להתאים יחד עם המנתח וזאת לאחר שיש לו תמונה שלמה : הסטוריה רפואית, הרגלי אכילה, הפרעות אכילה, אורח חיים, מחלות בעבר ובהווה, טיפולים, תרופות.
פרט חשוב - לאחר ניתוח מעקף קיבה יש לקחת תוספי מזון באופן קבוע כל הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מ
אסתי13/06/2013אני מועקפת כבר 7 וחצי חודשים ירידה של 47 קג׳!!!בני בן 26 עשה שרוול לפני שנה ו7 חודשים ירד 70 קג׳ לכן אני יודעת את ההבדלים ביננו בפועל : צריך להתרגל בשני המקרים לאכול כל 3 שעות בערך לשתות הרבה הרבה .ההבדל ביננו שהוא (בני) אוכל כמות מסויימת ולא יכול יותר מרגיש במדויק מתי הוא שבע ומפסיק לאכול לא שותה עם האוכל, אבל הוא לפעמים חוטא בדברים קטנים כמו גלידה עם סוכר או חטיף (הוא חוזר לתלם במידי ,אבל יכול) אני לעומת זאת אוכלת מנות קטנות בכל מקרה אבל יכולה לאכול כמעט הכל צריך להזהר מגרעיניםשל רימון ,אפרסמון,פופקורן(גרעיניםשלא התפצחו)אבל באמת דברים שאפשר לוותר סוכר סוכרים בכלל קצת צריך להזהר מתסמונת הדמפינג -ההצפה שזאת הרגשה לא נעימה ,אבל מצליחה להתמודד עם הקושי הזה . לכל המנותחים לא מומלץ לשתות מוגז אז לא ! לא נורא!!אני מאד ממליצה מנסיון אישי שלי בלבד אם אוהבים מתוקים עדיף מעקף קיבה כך נמנעים מלהתפתות למה שמלכתחילה גרם לנו לעלות ולהגיע לניתוח אז המלצה שלי שוב מעקף .מה שלא תהיה ההחלטה שלך שיהיה בהצלחה החיים אחרים עכשיו יותר בריאות הרבה מחמאות ערב טוב ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאסתי
מ13/06/2013אסתי שלום
תודה על אינפורמציה , אם אוכלים מילון, אבטיח , ודברים שהם מתוקים יכול להגרם התופעה של הצפה?
והאם במעקף יש הרגשת שובע כמו בשרוול - הורמון ?
והאם רצים לשירותים הרבה במעקף?
האם כמות אוכל קטנה יותר במעקף? והאם יש פחות איסורים במעקף לעומת שרוול בסוג האוכל?
המון תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסתי גם את מוזמנת
מורין13/06/2013בנוסף למידע שתקבלי פה משולה והרופאים, אני מזמינה אותך לקבוצה הסודית שפתחתי, כל המעוקפים שם..נשמח ללמוד ממך
מורין סיטבון בפייסבוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורין
אסתי13/06/2013נחמד שאת פותחת קבוצה סודית כמו שאת אומרת אין לי מושג למה צריך עוד קבוצה? ובטח למה סודית? אני נמצאת בעוד פורום ואני מקבלת משם את הכוח שלי והעזרה אבל תהנו לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מ
אסתי13/06/2013יש אולי יותר איסורים למעקף אבל הם מונעים ממני ליפול, למעוד ו״ולגנוב״ דברים שגרמו לי להגיע לניתוח הזה .
מותר לאכול אבטיח ומילון (לא הרבה ) גם כל פירות הקיץ אבל אני תמיד אוכלת מעט ואחרי משהו קל שימלא לי את הגוף יש צורך לויטמנים אבל מצד שני אני כבר לא לוקחת שום כדור טיפולי כמו סוכר ,כולסטרול , שומנים, לחץ דם . כך את רואה אין ריצות לשירותים כמו במעקף תרסריון. בקיצור, למה שאני הייתי צריכה זה עשה ועושה הכי טוב עבורי ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוסט של מנותח מעקף - תגובה
שולה זק13/06/2013
לפני שנתיים וקצת - הייתי בעודף משקל של 80 קילו ושקלתי כ 160 בשיא. ההחלטה ללכת לניתוח היא לא החלטה פשוטה , ראשית כל הסובבים אותך תמיד יהיו נגדכם. זה נובע לדעתי ממספר סיבות:
א) דאגה עמוקה לשלומך , בואו נודה בעובדה כי ניתוח הוא לא פתרון אידיאלי לשום בעיה ועדיף כל דבר אחר על ניתוח.
ב) ניתוח נראה להם הקצנה , תעשה דיאטה - מה הבעיה? פשוט תפסיק לאכול ותעשה ספורט!
ג) אני חושב שזה הדבר הכי משמעותי - אין להם טיפת מושג בכלום.
האמת שגם לי בתור שמן לא היה טיפת מושג בכלום, בזכות הפורום בהנהלת שולה זק בכלל התחלתי להבין שיש פרצודורה שיכולה לשנות לי את החיים.
אז נתחיל מ
א)
נכון - מדובר במהלך לא פשוט ומסוכן והוא אף מאוד טראומתי לגוף. עם זאת, אתם חייבים לזכור כי המצב שבו אתם מצויים היום והמצב בו אני הייתי מצוי לפני שלוש שנים הוא טראומתי פי מיליון ! כל יום שאתם במשקל הזה אתם גורמים לנזק בלתי הפיך לכל מערכות הגוף כולל לבב, לב וכו וכו. לכן, הניתוח עדיף. יש שיגידו כי הניתוח עצמו מסוכן - גם זה נכון, כל ניתוח מביא עמו סיכונים. אני תמיד מנסה להסביר זאת באותה הדרך שבזמנו הוסבר לי : סיכוי לסיבוכים או מוות בניתוח הם בערך 0.9 אחוז. כלומר 1 ל 100. הסיכוי למות עד גיל 50 מעודף משקל הוא 50%. כלומר 1 מ 2. ולכן השיקול היה מאוד פשוט באותם ימים.
ב- הקיבה שלי היתה כל כך גדולה עד שיכולתי בשעות רעב (תמיד) לאכול 2 וחצי מגשי פיצה משפחתית בלי בעיה, ולאחר כשעתיים הייתי מרגיש רעב בשנית. לכן שום דיאטה לא יכולה לעזור במצב שכזה. ספורט ? חחחח ... בקושי יכול לעלות מדרגות איזה ספורט בראש שלכם ??
ג- חוסר ידע מפחיד אנשים. גם אותי וגם את הסובבים אותי הפחיד הניתוח בהתחלה, הרי הולכים אל הלא נודע. אני יודע שאני שמן, ואני יודע מה הסיכונים אבל בתכלס, הכל בסדר פחות או יותר כרגע... אולי בעוד 10 שנים היו מתגלים כמה התקפי לב , אבל מי מסתכל כל כך רחוק - אפשר למות בכל מיני דרכים. חוסר הידע למה שהחיים יכולים להיות, חיים מושלמים, של שלווה , שקט , שינה טובה, זוגיות ומה לא! החיים שלי השתנו מקצה לקצה... הכל תודות לניתוח הזה.
לכן חברים, לכל החדשים אומר: קחו יעוץ, תבדקו ותעשו משוואה - איפה אתם רוצים להיות ומה עדיף לכם אישית.
שלכם,
עופר "במבינו".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחד הרופאים ולדיאטניתאורית12/06/2013
היי אני נותחתי לפניי 4 חודשין שבועיים בסוף החודש בדיוק 5 חודשים מה שקורה זה לאחורנה אני מרגישה חולשה עייפות אתמול שמתי לב שיש לי פצעים לבנים בלשון
לפי הבדיקות שעשיתי לפניי שלושה חודשים אין לי חוסר בויטמנים הכל יצא בסדר חוץ מויטמין Dהייתי אצל רופא משפחה היה לי לחץ דם נמןך גם אמר לי שערכים הם בערך שנתיים של הבדיקות דם העם עליי להתייעץ עם המנתח שלי על זה לעדכן אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שהרופאים יענו לך- תגובה
שולה זק12/06/2013אני ממליצה לגשת להתעץ עם רופא המשפחה. לנראות לו את הלשון ולחזור על בדיקות הדם, כי עברו כבר 3 חודשים.
האם את במעקב של דיאטנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשולה
אור12/06/2013היי שולה לפניי שעתיים חזרתי מהרופא משפחה בדק לי לחץ דם היה נמוך לגביי הפצעים בלשון אמר לי שאני צריכה לשתות הרבה שלפעמים יש מקרים כאלה בגלל הניתוח בגלל שהגוף עובר כל מיני שינוים כן אני במעקב אני אמורה לפגוש את הדייאטנית עוד חודש וחצי את הרופא המנתח עוד שלושה חודשים בערך אני אמורה לעשות בדיקות דם עוד חודש בערך סמוך לבדיקה אצל הדיאטנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לשתות - תגובה
שולה זק12/06/2013אני שמחה לשמוע שהיית אצל רופא המשפחה ובאמת חשוב לשתות הרבה במיוחד עכשיו בחודשי הקיץ.
מעולה שאת במעקב דיאטנית. אני מקווה שאת אוכלת בהתאם לתפריט שהיא נתנה לך.
הלחץ דם הנמוך והחולשה זה בגלל שאת לא שותה מספיק. אני מקווה שהתחלת לשתות יתר.
תרישי טוב ושיהיה לך מחר יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשולה
אור12/06/2013אני מנסה לשתות כמה שאני יכולה כן אני שומרת על התפריט שהדייאטנית הביאה אני אפילו נמנעת מלאכול מתוק אני ממש שומרת על תזונה אפילו יש דברים שלפני הניתוח אהבתי לאכול היום לא מסוגלת לאכול אותם פתאום לא טעים לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי שתיה - תגובה
שולה זק12/06/2013תפנקי את עצמך בשתיה שאת הכי אוהבת, גם אם היא לא דיאטטית. העיקר שתשתי יותר. רק המנעי משתיה מוגזת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשולה
אור12/06/2013כן זה מה שאני עושה מוגז אנילא נוגעת בכלל בזה גם לפני הניתוח לא הייתי נוגעת במוגז תודה בכל מקרה לילה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ויטמינים
עופר במבינו13/06/2013ממליץ לבדוק אם חסר משהו בגוף ... אולי את צריכה תוספי תזונה וזה מקור החולשה ... בכל אופן מאחל בריאות והצלחה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונהששמראם12/06/2013
שלום לכולם, אני פשוט קראתי המון על הנושא הזה ונכנסתי לפורום וקראתי תגובות ומקרים שקרו לכל מני אנשים, מרוד נסיתי לעשות דייאטה בדרכים שונות אך ללא הצלחה לכן, קיבלתי החלטה לגבי נושא הניתוח. . אני קצת מתקשה לשכנע את המשפחה במיוחד את אבא שעובד אח מוסמך בבית חולים כרמל (כנרא שהוא חושש כי לא ראה מעט סיבוכים..) וגם לגבי בעלי כי יש לנו ילדים והוא חושש לחיי..
אז הייתי מאוד רוצה מי שידריך אותי איך אבצע את כל התהליך למי לגשת?? האם אני צריכה להגיע לבית החוחולים כדי להתייעץ עם רופא בכיר?? דרך אגב אני שייכת לקופת חולים כללית, תדריכו אותי בבקשה אין לי שמץ של מושג מה התהליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים - תגובה
שולה זק12/06/2013לפני שאת מתחילה בתהליך חשוב לדעת אם את עומדת בקריטריונים לניתוח. מה ה- BMI (מסת הגוף)שלך? אם אינך יודעת - כתבי את הגובה שלך והמשקל שלך ונחשב לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרטריונים - תגובה
שולה זק12/06/2013ה_ BMI שלך נע בין 36-37 ואינך עומדת בקריוטריונים לניתוח.
את הקריטריונים קבע אירגון הבריאות העולמי והם:
BMI 35-40 עם מחלות רקע נילוות כמו סוכרת, לחץ דם גבוה, כולסטרול, דום נשימה בשינה.
BMI 40 ומעלה - כל אחג זכאי.
בהנחיית משרד הבריאות הקופות פועלות על פי הקריטריונים שנקבעו ור למי שעומד בהם - הם נותנים אישור והתחייבות לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולה..
מראם12/06/2013אני מזמן לא שקלתי אני חושבת שאולי אני שוקלת מעבר....
ובכלל אם אגיע לקרטריונים.. מה עושים? ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולה.. - תגובה
שולה זק12/06/2013פונים לרופא המשפחה ומבקשים הפניה למנתח בתחום קיצורי קיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה על מידע והכוונהיעל12/06/2013
היי, אז ככה,
אני יעל, כאמור מעוניינת לעבור כמה שיותר מהר את הניתוח.
התכנון הוא על בית חולים רמבם (למרות שאני מהמרכז) אצל ד"ר עסליה.
יום חמישי הבא יש לי וועדה במכבי.
חמישי אחר כך יש לי תור לד"ר עסליה במרפאתו הפרטית. (תור פרטי עם החזר מהקופה)
מה הלאה?
הוא קובע לי תור לניתוח ברמבם?
אני זאת שקובעת? (אם כן, איך?)
במידה והייתי אצלו פרטי קודם, אני גם חייבת לעבור את היום הדרכה בנושא שיש ברמבם (הוא רק בעוד חודשיים)
אשמח מאד לקבל מידע ממי שמכיר את התחום. אני מאבדת ידי ורגלי (
תודה לכולם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על מידע והכוונה - תגובה
שולה זק12/06/2013יעל שלום
תראי יש שני ערוצים לעבור את הניתוח - אחרי קבלת אישור הקופה כמובן, שאת עומדת בקריטריונים.
* בית חולים ציבורי (רמבם)
* מרכז רפואי פרטי (אסותא, אלישע, מדיקל סנטר).
המנתחים עובדים בשני הערוצים.
בדרך כלל התורים בערוץ של המרכז הפרטי - יותר קצרים. שם חלה השתתפות עצמית. גובה ההשתתפות משתנה ממרכז למרכז ותלויה גם בסוג הביטוח.
בבית חולים ציבורי - אין עלות כספית.
אחרי הבדיקו, הועדה ופגישה עם המנתח - את מקבלת תור לניתוח.
אם בחרת ברמבם - תקבלי את התור בדואר דרך זימון תורים (יכול לקחת גם 8 חודשים).
אם במרכז רפואי פרטי את מקבלת את התור במקום, בדרך כלל, וזה מתבצע תוך חודש ימים.
מקווה שעזרתי במעט.
אשמח לעזור בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל12/06/2013אני במכבי עם ביטוח הכי גבוה שיש (מגן זהב, מכבי שלי)
אך עדיין לא יכולה להרשות לעצמי פרטי.
לגבי הציבורי, את אומרת שאני אקבל את התור בדואר דרך זימון תורים,
מי ונה לזימון תורים? הרופא? אני?
איך אני פונה? ומה אני אומרת? אני צריכה תור לניתוח? אני לא מצליחה להבין מה הפרוצדורה מרגע זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפאת חוץ - תגובה
שולה זק12/06/2013אם את הוכת לרופא במרפאת חוץ בבית החולים. הם מעבירים את התיק ומזמינים לך תור אותו את מקבלת במכתב בדואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!
יעל12/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדכאון עמוקאולגה12/06/2013
המשקל עצר.....אני מענה את עצמי בדיאטה והגוף לא זז....אני אובדת עצות אני רואה אייך אנשים מרזים 50-80 ק"ג בשנה אני אחרי 7 חודשים של מעקף תריסריון והורדתי רק 32 ק"ג ונתקעתי ני לא יוכולה לעבוד הראש לא חושב.. אני ככ רוצה להגיע ל 65 ק"ג ואני ממש מתאמצת ואני לא יודעת כבר צה לעשות הייתי מספיק אצל דיאטניות כבר מרגישה כמו דיאטנית הלחץ שלי אולי מוסבר כי אני הייתי 8 שנים עם טבעת שלא צלחה אולי בגלל זה החדרה אשמח לטיפים מה לא לאכול כלל??? או מה לאכול כדי להזיז את המשקל?
שולה אשמח מאוד לשוחח איתך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוזמנת להתקשר בכל עת - תגובה
שולה זק12/06/2013אולגה יקרה,את ממש ממש לא צריכה לענות ולהתענות - עליך לאכול באופן מסודר ומאוזן.
אם לא אוכלים לא יורדים במשקל. הגוף מפעיל מגננות ושומר על עצמו. כשאוכלים הגוף צורך אנרגיה בכדי לעכל את האוכל וככה יש ירידה.
ירדת "רק" 32 קילו.!!!! הרק הזה יפה מאוד. החיפזון מהשטן!!!! כל אחד יורד בקצב שלו. חשוב מאוד לאכול נכון, בריא ומאוזן וכמובן להרבות בשתיה. היי גאה בעצנך על ההישג הנפלא ועל המטרה אליה את שואפת להגיע וכולי בטחון שאכן תגיעי.
אולגה את מוזמנת להתקשר אלי בכל עת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק 32 קילו ???
עופר במבינו13/06/2013זה נהדר!!!!!!!!!!!
אל דאגה , השאר גם ירד... ! בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחששותליאת זנדני12/06/2013
שלום!
בחודש הבא 30.7.13 אני מיועדת לניתוח מעקף קיבה בבית החולים קפלן אצל ד"ר ספוז'ניקוב.
רציתי לדעת האם יש המלצות כלשהן על הרופא?
אני מחכה לניתוח כבר מעל 7 חודשים. בתחילה התעניינתי בניתוח דרך המושלם בבית חולים פרטי.אך לבסוף התפשרתי על ניתוח דרך הקופה .
עכשיו אני בחששות כיוון שהרופא הנ"ל עובד בקפלן שנתיים בתחום מעקף הקיבה,ולא ידוע לי על ניסיון נוסף שלו בתחום.ורוצה לבדוק שוב את האופציה להינתח במדיקל סנטר דרך המושלם/פלטינום.
מה ההמלצות שלך?והאם יש מידע על ד"ר ספוזנקוב?
תודה ,מחכה לתשובה מהירה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
ליאת זנדני12/06/2013אשמח לתגובה מפרופ' אחמד וגם מאנשי הפורום. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת בידיים טובו - תגובה
שולה זק12/06/2013דר' ספוזניקוב הוא כירורג מומחה בתחום. עובד בבית חולים ציבורי ופרטי כאחד.
בקפלן יש מראה רב תחומית המלווה את המטופל גם אחרי הניתוח.
אנחנו כאן לחזק ולעודד ונשמח לענות על כל שאלותיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי רק דברים טובים לומר עליו.
מורין12/06/2013תצרפי אותי כחברה בפייסבוק ואשלח לך הצטרפות לקבוצה שלי שהיא למעוקפים בלבד. יש שם עוד כמה מנותחים שלו ותוכלי לחלוק חוויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורין
ליאת זנדני12/06/2013היי. מה השם המלא שלך?כדי שאמצא אותך בפייסבוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאת זנדני12/06/2013תודה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאת
מורין13/06/2013מופיעה מורין סיטבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכווצויות כאב בטן עצירות ושלשולים..יעקב11/06/2013
שלום רב
בעלי עבר לפני כחודש וחצי ניתוח שרוול,בשבועות האחרונים הוא סובל מהתכווצויות קשות בבטן שמובילות ליציאות מכאיבות וקשיים בהטלת שתן.
ממש מיואשים ..הרופא המנתח אמר לו שהכל בסדר וזה יחלוף אבל בינתיים הוא מאד סובל.
המלצות יתקבלו ממש בתודה גדולה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכווצויות כאב בטן עצירות ושלשולים.. - תגובה
שולה זק12/06/2013אני ממליצה לגשת לרופא הטפל בדחיפות ולבקש לברר את הנושא. לפי בדיקחת המנתח הפן הניתוחי בסדר גמור. יש איפה לעשות בירור נוסף לבדוק ממה נובעת התופעה ולקבל טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםמ11/06/2013
האם משיה יודע אם מותר לשתות מיץ פירות ממילון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר לשתות מיצים- תגובה
שולה זק11/06/2013מיצים מפירות מאוד בריא.
יש לשתות אותם סחוט טרי.....אחרת מאבדים מהערך התזונתי שלהם.
לרוויה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום חדשיים וחצי לאחר ניתוח שרוולרוני11/06/2013
היי
בן 48, שקלתי 148 ק"ג. ללא מחלות ב"ה.
נותחתי לפני חדשיים.
ירדתי כבר 23 ק"ג.
אני מרגיש נהדר, עושה ספורט והכל בסדר.
בעוד שבועיים צום יז' בתמוז ואני רוצה לדעת אם מותר לצום?
אודה לתשובות מלומדות.
תודה
רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום חדשיים וחצי לאחר ניתוח שרוול - תגובה
שולה זק11/06/2013תראה בשאלות נפוצות - הרופאים והדיאטנית לא ממליצים לצום בשלב כה מוקדם.
אתה יכול לקבל כאבי בטן ,התכווצויות, סחרחורות.
אם אתה ממש מרגיש צורך לפחות תשתה כל שעה והישמע לגופך, על מנת לא לעשות נזק.
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)