מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- האם מותר לאכול קמח מצה?לי30/03/2012
ראשית, איזה כיף לקרוא את ההמצלצות וטיפים וההצלחות של כולם, אני חודשיים וקצת אחרי הניתוח , כבר 20 ק"ג פחות, ההרגשה נפלאה, אנחנו לפני פסח ורציתי לשאול האם מותר לאכול חצי לחמניה מקמח מצה, מה לגבי קמח תפו"א , ? ומי שכבר עבר פסח אחד, אשמח לשמוע חווית נוספות. תודה לכולם ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני ישמח
תמר נהריה31/03/2012זה פסח ראשון שלי , מה לגבי מצות , אני 5 חודשים אחרי שרוול ,אני יודעת שאסור מצות יבשות, אפשר רטובות? וגם יתר הדברים ששאלו כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר לאכול קמח מצה? - תגובה
הילה כהן31/03/2012אפשר מצות רטובות , כרבע מצה לארוחה החל מחודשיים לאחר הניתוח
קמח מצה מותר -רק שימו לב לכמה אתן יכולות להכניס והקפידו על שתיה מרובה בין הארוחות
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אחריי ותודות ......גליה29/03/2012
זהו זה אני אחרי נותחתי עםעוד חברה ביום ג בשעה חמש וחצי בערב והיום אני בבית ואפילו אחרי שנ"צ
תודה לכולכם שתמכתם בי פה בחששתי מאד ולא הייתי בטוחה
תודה לשולה שכלכך מאמינה בדרך ובמטרה וגם שניג'סתי לה בטלפון לא הרפתה
ותודה לד"ר מחאגנה על האדיבות התמיכה החיוך וכמובן היידיים המיומנות שהביאוני הלום
אתה רופא מדהים ואדם סופר נחמד.מאחלת ךך הצלחות רבות
תודה גליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשעה טובה- תגובה
שולה זק29/03/2012הברכות מגיעות לך, שהגעת למסקנה לקחת את גורלך בידיים ולשנות את חייך מקצה לקצה. לזכות בחיי איכות.
בהצלחה בדרכך החדשה ואנחנו כאן להמשיך לתמוך ולעזור
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יומן מסע 12 80 ק"ג פחות ב"היניב29/03/2012
אין כמו להתעורר בבוקר ולגלות שנותרו לך רק עוד 10 ק"ג ליעד המבוקש
היומן האחרון לפני 3 חודשים בערך 10 ק"ג פחות ב 3 חודשים
לחדשים נזכיר כהרגלי .
טבעת לפני משהו כמו 10 שנים אוליי קצת יותר
ואיכות חיים בגללה לא משהו עם הקאות מרובות וחוסר נוחות
בדצמבר לפני שנתיים וכמעט 4 חודשים הוצאתי טבעת ברמבם אצל ה-ד"ר אחמד מחאג'נה
והוא זה שגם 3 חודשים אחרי בדיוק לפני שנתיים ושבועיים עיצב לי שרוול למופת.
מאז לאט ובטוח עם עצירות בדרך והתנגדות טבעית של הגוף אני יורד ועוד לשמחתי במגמת ירידה.
שומר על הגחלת אם המון שאלות בדרך וחששות רבות והינה הגענו ליישורת האחרונה
ממשקל של 187 גובה 1.76 BMI של מעל 60 כשנותחתי טבעת אצל ד"ר אבינועם באסותה ת"ל אביב כשלוחה של באר שבע בה גרתי
ועד למשקל 110 עם עליה ל 165 BMI מעל 50 בעת ביצוע השרוול
היום אותו גובה :-) 176 ומשקל 85 עם BMI של 27.44 והסרגל מראה משקל עודף אבל כבר רואים ירוק בהיר והדרך ליעד קרובה מתמיד.
השבוע לקראת חג הפסח הלכתי שוב כבכל 3 חודשים ורכשתי מלתחה חדשה.
מאושר לגלות לכם שירדתי ממידה 66 במכנסיים ל- 44 וממידה 6XL בחולצות למידה M
עוד 10 ק"ג אשקול 75 ובפעם הראשונה בחיי הסרגל יאמר "משקל בריא"
כולם שואלים אותי מה הסוד
אפילו אתמול היה לי ויכוח עם הגנן של השכן שאמר לי שהוא לא מכיר אותי כי היה גר פה אחד שמן והתעקש שאני חדש פה.
אמרתי לו שאני מכיר את השמן הכרות טובה ושאנחנו חברים טובים ואפילו אמרתי לו שזה היה אחי התאום ושגר פה במקומי :-)
כשהראתי לו את תמונות התהליך הוא עדיין לא האמין .
זו לא הפעם הראשונה שעוצרים אותי מכרים וותיקים ותוהים אם זה אני משתהים ונועצים מבט מבולבל ואני מחייך ומרגיע בתמונות שמיד שולף מאייפון.
אז אין סוד
יש כח רצון מאוד גדול לא לפספס את ההזדמנות ולשמור על אורח חיים בריא וכמויות נכונות של מזון ותמיד קצת פחות מלהרגיש חנוק.
בשבוע שעבר אכלתי משולש פיצה בלי הבצק של השוליים.
אתמול פינקתי את עצמי בכמה מדליונים של פילה עגל רך במיוחד עשוי במעט שמן על המחבת.
אוכל לחם רגיל כפרוסה בארוחה וכשמרגיש עצירה חוזר מייד לאכול לחם קל 2 פרוסות בארוחה.
ירקות קצת יותר קשה ופירות יבשים טבעיים ללא סוכר שקונים בחנויות טבע הם החטיפים החדשים שלי (בננה,מנגו,ליצי ואננס מיובשים ולחים ללא סוכר)
חוטא בשמחה מדיי פעם גם בחטיפים של הילדה ושותה גם מוגז קולה וכאלו אבל חוזר לשגרה מייד כשצריך.
מרגיש שאני משלב בין כל העולמות וטועם מהכל וכשלא בא לי לאכול משהו כבד אני נהנה ממעדן וניל או כל טעם אחר אחד בארוחה
בדיוק כמו בארוחה של פעם שהייתה מורכבת מ-2 לאפות שווראמה ומנה פלאפל אצל אבו מוראד ז"ל בנצרת עם כל התוספות או עוף שלם עטוף ונח לו בלאפה עם בצל מטוגן כמו שרק שם ידעו להכין ובקבוק שתייה של ליטר וחצי שעד שלא הייתי רואה בתחתיתו את השמיים לא הייתי עוצר לגמוע לקינוח הייתי אוכל איזו עוגה כנאפה אצל אל מוכתאר. :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלכתי לאכול משהו
יניב29/03/2012אמרו לי שאני נראה רזה מדיי חחחח
עוד יש מרפסת שלמה להוריד ואנשים כבר מנסים לעצור אותי
משהו מכיר שיפוצניק טוב למרפסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפלא. ממש פלא. אני עם דמעות בעיניים
אמא29/03/2012יש לי בן עם משקל גבוה מאוד - דומה לך. הוא בן 30 ולא מוכן לשמוע על ניתוח. אני עברתי לפני כחודשיים וירדתי עד עכשיו כ 12 ק"ג. מאושרת מאוד. חשבתי שאשמש לו דוגמא, אבל זה לא עוזר.
כל הכבוד לך. בחור צעיר שלקח אחריות על החיים שלו. ממש מעריצה אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיפור על אבל וחבל לאמא היקרה
יניב29/03/2012ראשית אלפי תודות ריגשת אותי
גם בתוצאות היפות שלך וגם בתחושת הרגש העז שהצלחת להעביר
מי כמוך יודעת בעיקר כאמא ותקני אותי אם אני טועה כי אני מכיר כמה אמהות שמשמינות מהאבל והחבל
אבל הוא לא סיים
אבל אוליי הוא ירצה אחר כך
וחבל לזרוק
לוקח המון זמן לגשת למראה ולהודות שהאבל והחבל מכבידים מאוד על הגוף ועל הנפש
קצת כמו קריוס ובקטוס בשיניים ואני בן 35 נשוי ואב לבת שנתיים וארבע מכיר את כל הסיפורים האבלים והחבלים מהגן של אשתי ומחמתי המדהימה שגם סובלת מתסמונת האבל והחבל
לאבל ולחבל יש עוד פאן רגשי מפחיד ומשתק
אבל מה אכפת לי מה אחרים חושבים מי שלא מוצא חן בעיניו שלא יסתכל
אבל מה יהייה אם הניתוח לא יצליח
אבל חיים רק פעם אחת
וחבל על מי שמת תנו לי לחיות להנות
אלו האבלים והחבלים שכל שמן ושמנה משתמשים בהם כדיי להרגיש טוב יותר
למעשה גם יכול להעיד על שנים של שקרים והונאות עצמיות של ככה אני וטוב לי ככה
ולמה לי בכלל להכניס ראש בריא למיטה חולה?
העניין הוא שלמיטה ולעניין אין שום קשר
והראש בכלל לא בריא כשההסתכלות היא על עכשיו ומייד וסיפוק צורך מיידי שמרגיע מחשבות ותאוות
אין ממש דרך לשכנע שמן שמכחיש וטוען שטוב לו ככה לעשות ניתוח
רק שמן שעבר תהליך או חלילה גרוע מכך ארוע רפואי מסוגל להבין את החשיבות
של להיות בריא ולבצע שינוי בתפיסה ובצורת המחשבה ולהפסיק להתכחש לעצמו ולסביבתו התומכת ולהתחיל להודות בצורך האמיתי והחשוב של באמת לדאוג לעצמו ולהוריד הגנות וחומות שגרמו לו לניתוק ולריחוק
אישית הייתי מציע לך לגרור אותומ לפורום ורק לקרוא
אוליי אחר כך לכתוב בעילום שם שאלות ולקבל תשובות
בהמשך אוליי להתקשר לשולה ולקבל כמה מספרי טלפונים של אנשים שהצליחו שיעודדו אותו
אבל אני דיי בספק אם הוא ייגש לשלב הראשון כרגע
בכל מקרה אין מה להפסיד
תציעי לו ואל תעלבי או תתעצבני אם הוא יגיד לא
בהצלחה לך ולבנך
ותודה על המחמאות
חג אביב שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך. אתה כותב מ ק ס י ם!
אמא02/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאפו
מיכל18/04/2012כל הכבוד יוווווווווווווווווווווווווווו אני לפנייייייייייייייייי חוששת, מהססת בררררררררררררררר אך זה מדהים לראות תוצאות כל הכבוד שאפו!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאפו ליניב
מיכל18/04/2012כל הכבוד יוווווווווווווווווווווווווווו אני לפנייייייייייייייייי חוששת, מהססת בררררררררררררררר אך זה מדהים לראות תוצאות כל הכבוד שאפו!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שרון הינה משהו שיעודד אותך אז
יניב18/04/2012שיהייה רק בהצלחה
"היי שקטה, עכשיו הכל בסדר
אפילו המחנק עומד להשתחרר
זה לא הגיהנום ובטח לא גן עדן
זה העולם שיש ואין עולם אחר.
היי שקטה כאילו אין בך דופי
כאילו האוויר נותן לך הגנה
כאילו הצרות כבר מתגבשות ליופי
כאילו מעפר פורחת שושנה.
היי שקטה כמו לא עברת אף פעם
כמו לא היית צרימה בנוף המטופח
כמו ראית כף יד בתוך אגרוף הזעם
כמו אלומת האור הנה מצאה אותך.
כאילו מעפר פורחת שושנה.
היי שקטה, כמה אפשר לשטוח
את הפגיעות מבלי לחשוש מהשפלה
כאילו הפגיעות עצמה היא סוג של כח
כאילו השלווה היא חוף הבהלה.
כאילו מעפר פורחת שושנה."
לכי על זה בכל הכח
והיי שקטה
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גאה בך- תגובה
שולה זק29/03/2012כל הכבוד יניב. אין מילים . התמונות מדברות בעד עצמן ובמיוחד סיפורך המיוחד שעברת הוצאת טבעת ואחר כך שרוול .
אני שמחה שאתה נכנס לכאן, למרות שלא בתדירות.....
אני מעבירה כמובן את הסיכום לשאלות הנפוצות.
סופש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך שולתי היקרה איפה הד"ר שלי
יניב30/03/2012אם יש משהו שאני תמיד אומר לעצמי כשאני מגיע לעוד הישג ולעוד יעד בדרך למטרה זה חייב לעצור רגע ולעדכן את שולתנו הטובה והתומכת שמלווה לאורך כל הדרך.
הכתיבה כאן בפורום לא רק לשם שמיים ולא רק כדיי לומר לכם המתלבטים החדשים שבדרך או הוותיקים המעט מתקשים שיש דרך והיא שווה את הפסיעות הקטנות.
כי גם אני במהלך הדרך יורד מעט מדיי לאט מדיי ועוצר מדיי וחוזר מדיי ועולה מידיי והכל לטעמי ואפילו טבעי
אין ספק שהתגובות של כולכם עוזרות ומעודדות וככל שהן רבות יותר כך הכח להמשיך גובר על החשש .
בהזדמנות הזו שולה תגררי לפה את המאסטר הגדול זה שתמונתו שזורה בין מנהלי הפורום
ותגידי לו שהמעריץ הכי גדול שלו מחכה לתגובה
כמו שאני אומר לחברים שלי שלא ראיתי הרבה זמן
" אני שולח תמונה כדיי שאם תעבור לידי ברחוב לא תזהה ולא תגיד שלום "
לא יודע כמה זוכרים הרופאים מתוך מאות ואלפים בשנה ובטח בשנתיים ושלושה וחצי חודשים
אבל התחושה שלי שאחרי מה שעבר איתי (הקימה המוקדמת והטלפון מהאחיות הסיגריה הראשונה והביקורות החסרות ) משהו ממני זוכר לך איש יקר חסד גדול מאוד והמון הערכה
לרופא הבכיר שמזמן היה צריך לנהל מחלקה בוגר ומרצה בטכניון ובוגר ומתמחה בבורדו בצרפת ומעל לכל התארים והניסיון שצבר האיש הזה פשוט בן אדם.
מבין ותומך מרגיע ודואג איכפתי ואמיתי ואין שני לו
אז אם הוא פה שיבוא להגיד שלום :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאפו ליניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבץ ובחילותדינה השנייה29/03/2012
כמו לרבים אחרים, יש לי נשירה פראית.
ניסיתי לקחת אבץ.
מיד אחרי זה יש לי בחילות מטורפות וגם מקיאה לפעמים.
לא יכולה לקחת.
מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבץ ובחילות - תגובה
הילה כהן02/04/2012הי דינה
במקרים רבים נשירת שיער לא קשורה בכלל לחסר אבץ אלא גם לחסר חלבון ומינרלים אחרים וכן לעצם הסטרס מהירידה במשקל .
אני מציעה לך לעשות בדיקות דם ואח"כ להחליט אילו תוספים לטול .
קיימים תוספים יעודיים לשיער וכן אבץ שלא עושה תופעות לוואי במע' העיכול (אבץ פיקולינט של סולגאר) אבל תחילה - בדיקות דם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שולה...צריכה אותך..ואותכם...אולגה29/03/2012
טוב ככה... בימים האחרונים אני מרגישה שאני מאטה בקצב ואני לא יודעת אם זה נכון לחשוב ככה או לא...
עוד שבועיים אני חצי שנה אחרי הניתוח... שזה דבר שלא יאמן בפני עצמו..
הורדתי עד היום 34 קילו.. האמת שבאמת שאף פעם לא ממש התלוננתי שאני רוצה לרדת המון או שאני רוצה לרדת עוד ועוד ועוד.. הייתי מבסוטה מהקצב ירידה..
אבל פתאום מתחילות לצוץ מחשבות כמו לכולם.. "מה זה לא איטי מידי"? "אולי אני אוכלת יותר מידי"?, למרות שהאכילה שלי היא עדיין קטנה.. אבל דברים טעימים כן נכנסים..
וכל היום אני עובדת כפולות בגלל החג אז אני לא מצליחה לשלב ספורט כרגע..
כרגע אני עומדת על משקל 82, והחלום שלי זה לרדת כבר מה8 הזה!!! אוף....
בקיצור, כןכן אני צריכה את העידוד שלכם שזה בסדר..... והקצב שלי בסדר גמור וכו וכו...
:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצב שלך מעולה
יניב29/03/2012הגוף מתנגד וזה טבעי תקראי את היומן מסע שלי מהיום וזה אוליי קצת ירגיע אותך
מותר לאכול צריך לאכול וחשוב לאכול אחרת תהייה עצירה ועלייה כי הגוף מוצא את הדרכים שלו להתמודד עם החוסר ומייצר מכל מה שכבר כן נכנס שומנים כדיי לא להישאר בטראומה תמידית .
זה טבעי ואת בן אדם
עברת ניתוח בקיבה לא בראש ולא סגרו לך את העיניים
הכל בסדר אולגה
המשיכי כך
עלי והצליחי
וחג אביב כשר ושמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות יניב!
אולגה31/03/2012כן,אני בטוחה שהכל יהיה בסדר..
בעצם הכל כבר בסדר ומעולה חחח :)
לא נורא,כולם עוברים את המשברים האלה
חג שמח גם לך ואתה נראה נהדר! המשך כך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה...צריכה אותך..ואותכם... - תגובה
שולה זק01/04/2012אולגה יקיתי,
בגלל עבודות החג את שורפת שומן והופכת אותו לשרחיר אז עומדת במקום....חחחחח
קצת בצחוק וזה גם קצת ברצינות.
יקירתי הגוף הוא לא "סוס דובר"....יש גם האטות ועצירות. זה עדיין לא אומר שהגוף לא משנה פרופורציות ומעצב עצמו. אני בטוחה שאת מרגישה זאת בהיקפים.
אני בטוחה שבקרוב תרדי מהספרה 8.....רק סבלנות והתמדה
חג שמח ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ניתוח שרווליסמין29/03/2012
שלום, בעוד שבוע אני עוברת ניתוח בריאטרי- שרוול.
במסגרת ההכנה לניתוח עליי לעשות דיאטה דלת פחמימות, שאלתי היא:
האם מותר לי לאכול פריכיות?
אני מרגישה שמאוד קשה לי בהכנה הזו ואשמח לדעת האם זה מותר ואם כן, האם יש כמות מוגבלת למס' הפריכיות ביום?
האם ההכנה לניתוח צריך להיצמד אליה באופן של 100% או רק עצם זה שהורדתי לחם, בורקסים, ממתקים וכמויות אוכל אדירות כבר מקטין לי משמעותית את הכבד.
אודה לתשובתכם בעניין.
סוף שבוע נעים והחזיקו לי אצבעות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
יניב29/03/2012האמת לא יודע לענות לך ויעיד ד"ר אחמד מחאגנה שכעס עליי אם הוא זוכר שלא עשיתי את זה .
אבל אחרים ידריכו אותך בנושא
אני רק נכנסתי לאחל הצלחה
חג אביב שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יסמין29/03/2012תודה לך..
אם לא עשית זאת בכלל אני משערת שלכן הוא כעס, אני כן שומרת- שומרת מאוד..
אבל רוצה לאכול משהו עם הגבינות והירקות, לכן שאלתי ואין לי מענה:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנה לניתוח - תגובה
שולה זק29/03/2012שלום יסמין,
דיאטת החלבונים (ללא פחממות) נועדה להקטין את הכבד השומני ולהקל על המנתח בעת הניתוח. כמו כן יש גם מטרה "סמויה"....להכנס למעט משמעת עצמית לקראת שינוי הרגלי האכילה אחרי הניתוח.
אם קשה לך להימנע לגמרי מפחממות את יכולה לאכול פריכית או פרוסת לחם. תיכנסי לשאלות הנפוצות ותמצאי שם תשובות של הילה הדיאטנית לנושא דיאטת החלבונים עם תפריטים מה לאכול וכמה.
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים-עישון נרגילהדובונית28/03/2012
היי נותחתי ב11.3 ניתוח שרוול ויש לי שאלה לרופאים....
האם מותר כבר לעשן נרגילה?? לא בכמויות .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה גדולה וחשובה חחחחח
יניב29/03/2012האחריות בבית החולים העירו את המנתח שלי שהיה המום כשהתעקשתי חצי שעה אחרי יציאה מהתאוששות לקום על רגלי ללכת עם העירוי לשירותים כי לא יכולתי בבקבוק
ולצאת לעשן.
מי כמוני מכיר אותי שקשה להתווכח איתי ואני האחרון שידיח אותך לדבר עבירה :)
אבל
הריי את מותרת לאחר חודש לכל פעילות פיזית, נפשית ו/או אחרת שבא לך לעשות ואין לך ממה לחשוש
ממממ טוב נו חוץ מהנזק של העישון אבל לזה את כבר מודעת ואין לו ולניתוח שעברת שום קשר .
בהצלחה וסחתיין על הירידה המשיכי כך
חג אביב שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחח
דובונית29/03/2012חחחחחחחח זה מאוד חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן חשוב מאוד כמעט כמו
יניב30/03/2012אויר לנשימה
רק אל תערבבי לנו חומרים שם LOL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון אחרי ניתוח
הילה כהן31/03/2012עד שהרופאים יגיבו אתייחס לעישון והניתוח , כי בניגוד לעצתו של של יניב יש קשר בין עישון לניתוח. והקשר הוא שעישון מגביר את הסיכון לכיבים בקיבה וביחוד בקו הסיכות כך שממש לא מומלץ לעשן אחרי , אני לא חושבת שרופא ימליץ לך מתי להתחיל לעשן בגלל הנזק לקיבה , תנסי לדחות את העישון כמה שאפשר ולהפחית בכמות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופאים-עישון נרגילה - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה31/03/2012עישון נרגילה הוכח שהוא מזיק יותר מסיגריות. בנוסף לחומר הלא רצוי שנכנס לריאות, נגרמת גם נפחת הריאות (אנפיזימה) שהיא בעצמה מחלה לא פשוטה. לגבי השרוול - אין עבודות שמתיחסות לנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופה לגבי ניתוח שרוול-זוהר428/03/2012
שלום למומחי הפורום הנכבדים,
אני מיואשת.
התחלתי בקיץ תהליך של בדיקות לניתוח שרוול.עשיתי את כל הבדיקות כולל תוספות שנתנו לי באיכילוב כמו קולוסקופאה ואנדוסקופיה.(כללית נתנה לי טופסי 17 עבורם)לאורך כל התהליך לא אמרו לי בכללית וגם באיכילוב ,שאיכילוב לא מאושר בכללית לניתוחים אלו.
ביום שני הייתי אמורה להיות במחלקה של קדם ניתוח באיכילוב אבל בגלל שלא היה אישור עצרו את התהליך.הועדה אמרה כי ניתוח כזה ניתן לעשות בבלינסון וזה יהיה זול יותר מאיכילוב.
עכשיו אני עם כל הבדיקות מוכנות (חלקן אוטוטו גבוליות...כבר עברה למעלה מחצי שנה) אבל אין ניתוח.
איך אני ממשיכה?לפנות לבלינסון?האם יש שם מחלקה להשמנת יתר?מי מומלץ?
אני זקוקה לעזרה כדי לדעת איך לעשות זאת נכון הפעם.על רופאת המשפחה שלי אני לא סומכת יותר!אני מרגישה שהיא זלזלה בי כשלא עצרה ואמרה לי כבר על ההתחלה-אין לך אישור באיכילוב...תפני לבית חולים אחר מאושר על ידי הקופה.אפילו ביום ראשון היא אמרה לי תגשי לאיכילוב לקדם ניתוח אולי עוד יהיה אישור והם אמרו לי חד משמעית מה פתאום?אם אין אישור לא באים להערכה לפני ניתוח.
מיותר לציין שמצב רוחי ירוד כי בכל אופן התחלתי תהליך משמעותי ביותר עבור בריאותי (יש לי BM גבוה )והוא נעצר מסיבות שאינן תלויות בי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת התחייבות - תגובה
שולה זק28/03/2012שלום לך,
צר לי לשמוע שזה המצב
האם היית אצל כירורג בריאטרי?" כירורג שמנתח בתחוםפ קיצורי קיבה? או רק עשית בדיקות שהפנו אותך מהקופה?
אם הקופה הפנתה אותך לכירורג באיכילוב את צריכה לקבל גם טופס 17 לניתוח באיכילוב. אם לא היית אצל מנתח הסיפור הוא אחר.
את יכולה לפנות למנכ"ל קופת חולים למר אלי דפס ולשטח בפניו את הבעיה וכן לפנות לאגודה לזכויות החולה.
את מוזמנת להתקשר אלי ונראה כיצד ניתן לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאן לפנות להמשך טיפול?
זוהר428/03/2012שלום שולה,
אני לא מחפשת כרגע אשמים.זה לא יקדם את מטרתי.הלכתי לבד לאיכילוב ליחידה להשמנת יתר.מה שהפריע לי הוא שכשחזרתי לכללית עם טופס בדיקות ,אף אחד לא אמר לי שניתוח באיכילוב מצריך אישור.
ביחידה להשמנת יתר פגש אותי בסוף התהליך רופא כירוגי שהסביר לי על מהלך הניתוח(עם ציורים...)
עכשיו השאלה מה לעשות-לפנות לבלינסון?
לבחור רופא מרשימת רופאים שמופיעה בנושא זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאן לפנות להמשך טיפול? - תגובה
שולה זק28/03/2012עליך לפנות לבית חולים שאליו את יכולה לקבלך התחייבות מהקופה שלך. איזה סוג ביוטוח יש לך?
למיטב ידיעתי את יכולה לפנות גם לבית חולים השרון.
הכי נכון הוא לשאול בקופה שלך לאיזה בתי חולים את יכולה לפנות ולקבל התחייבות. מהרשימה שתקבלי תבררי איפה ההמתנה הקצרה ביותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשולה שאלהPAZIT28/03/2012
אני חצי שנה אחרי ניתוח וכמו כולם מפחדת לחזור למה שהיה העיניין עם התרחבות השרוול מלחיצה אותי אז השאלה היא כזו:
אני לא דוחפת אוכל ומשתדלת לאכול את הכמות הרצויה בלי להתפוצץ (וזה מספיק לי) לא מקיאה (לא מגיעה למצב הזה כי אני לא דוחפת אוכל) ולא שותה מוגז !
השאלה היא במידה שאני ככה מקפידה האם השרוול לא יתרחב לי וישאר אותו הדבר כמו היום? או שלא משנה מה אני יעשה והוא בכל זאת יתרחב?
אני עדיין על אותה כמות אוכל כמו בהתחלה(וטוב לי עם זה) אני אצל דיאטנית באופן קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרחבות השרוול - תגובה
שולה זק28/03/2012להפסיק לפחד ולחשוב רק על הקיבה, אוכל והתרחבות.
את נמצאת בדרך הנכונה . חשוב לשנות הרגלי אכילה ולהיות במעקב דיאטנית.
אסור לפחד מאוכל ולא להימנע מאוכל - אלא לאכול באופן מסודר.
אם תעייני בשאלות נפוצות תמצאי תשובות של הרופאים לשאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פופקורן בריא יותר מפירות וירקותשולה זק28/03/2012
מחקר אמריקני: פופקורן בריא יותר מפירות וירקות.
כנסו למנוע חיפש ומצאו את הכתבה
מעניין...במיוחד למי שכמוני - מתה על פופקורן חושונאת ירקות
חחחחחחח
המשך יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פופקורן בריא יותר מפירות וירקות - תגובה
שולה זק28/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל חשבתי ש....
ציפטפוט28/03/2012חשבתי שאסור פופקורן למנותחים... ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל חשבתי ש.... - תגובה
שולה זק28/03/2012מותר לאכול רק את הפרחים הפתוחים ולא את הגרעינים. וכמובן לא להגזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפופקורן בריא יותר מפירות וירקות - תגובה
הילה כהן28/03/2012שולה!!!!!! יש גם כתבה במאקו על זה שאנשים שאוכלים שוקולד רזים יותר ... את מקלקלת לי את כל העבודה
ועכשיו ברצינות.. הכל במידה וגם פופקורן , רק להזהר מגרעינים חצי מפוצחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי מתקרב לשוקולד חחחח - תגובה
שולה זק28/03/2012אכן ציינתי שהכל במידה ורק את הפרחים ולא גרעינים.
מבטיחה לך להבא לא לקלקל את המנותחים חחחחח
המשך ערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרה הנסאלמונית28/03/2012
הלכתי לטרום ניתוח עשו לי את הבדיקות שאלו שאלות בלי שקילה ופתאום הגיע טלפון באמצע שיחה עם הכירוג אם אני מעונינת לעבור את הניתוח למחרת שהקדימו אותו מתאריך 2 לאפריל חשבתי שאני בחלום הסכמתי מייד וסידרתי את הסידורים התיעצתי עבור ניתוח שרוול ושמעתי את התהליכים של ניתוח טבעת החטלתי שאני עושה את הטבעת ואני אתפוס את עצמי בקשר לאכילת המתוקים שלי אולי זו ההזדמנות לדרך חדשה וגמילה ממתוק היום אני בבית אחרי הניתוח עדיין מוגבלת והכל טרי קצת כואב אבל הכי מאושרת בעולם נכנסתי לבקש סליחה מכל הפורום שהייתי כל כך נידניקית כי רק אלוהים ושולה יודעים מה עברתי כמה לחץ וכמה שאלות וכמה פחדים וחששות שלא יעשו לי היום אני רגועה כי אני אחרי מאחלת לכולם בהצלחה למי שלפני ניתוח ולמי שאחרי ניתוח ולכל המיעצים והעוזרים ותודה מיוחדת לגברת שולה שבאמת היית עבורי קשר קפיחצה וספגת את כל החששות שלי וידעת להרגיע אותי עכשיו אני בצד השני של הפורום כמנותחת השבח לאל ושוב תודה לכולם שולה בקשר למתוק שאני רגילה עשיתי משהו למוח להתגבר ולהתמודד ואני התחלתי דרך חדשה וגמילה מכל מה שקשור למתוק אבל העדפתי את הטבעת מעל השרוול השרוול זה בלתי הפיך וטבעת במקרה הכי גרוע אפשר לפתוח או לסגור אלפי תודות לך שולה היקרה הכל היה כל כל מהר אני עדיין מרגישה כמו בחלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמונית יקרה - תגובה
שולה זק28/03/2012אני שמחה שאת סוף סוף אחרי
ואני בטוחה שתעמדי במשימה שלקחת על עצמך. להתנהל נכון, לשנות הרגלי אכילה ולהיגמל גם מאכילה כפייתית של מתוק.
את מוזמנת בכל עת להתקשר.
חשוב ביותר שתגשי לדיאטנית לקבל תפריט ותאכלי בהתאם. 6 פעמים ביום, ארוחות קטנות, ללעוס היטב היטב שלא יתקע לך (את עם טבעת) ובין הארוחות להרבות בשתיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים - שרוול בגסטרוסקופיהדני26/03/2012
אני יודע שלא אזכה לתשובה רצינית אבל בכל זאת אנסה ,יש היום שרוול כמו סטנד שמוכנס בגסטרוסקופיה אפילו בלי הרדמה או רק עם דורמיקום ועבודות רבות אומרות שהוא טוב כמו ניתוח ,הוא מאד מקובל באירופה ואןסטרליה עדיין לא עבר את אמריקה אבל זה מאד קרוב וגם עתיד להגיע לארץ נימצא ברישום מה דעתכם על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרוול בגסטרוסקופיה - תגובה
שולה זק26/03/2012שלום דני,
אנחנו תמיד משתדלים להיות רציניים ועניניים וגם ידידותיים וחברותיים.
הרופאים בפורום ודאי יתייחסו לדבריך.
אני מניחה שאם קיימת הפרוצדורה עליה כתבת והיא טובה ויעילה - קרוב לודאי שמשרד הבריאות ונחוג הבריאטרי ישקלו להטמיעה גם בישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופאים - שרוול בגסטרוסקופיה - תגובה
שולה זק27/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופאים - שרוול בגסטרוסקופיה - תגובה
ד``ר דוד גויטיין28/03/2012שלום דני,
ישנה טכניקה, עדיין לא מאוד מקובלת, של שרוול המחדר ע"י אנדוסקופ (אכן בטשטוש בלבד) ומעוגן באיזור שוער הקיבה. מטרתו - למנוע מגע האוכל עם ציפוי פנימי של תריסריון וחלק ראשון של מעי דק (מעין מעקף מכני). משרה ירידה במשקל ומשפר מאוד תנגודת לאינסולין. כיום מאושר לשימוש לתקופה של שנה בלבד ואז צריך להוציאו. לאחר מכן המשקל עולה והסוכרת חוזרת... מגיע לארץ למרות שמקומו לא ברור - אולי לסוכרתיים עם BMI נמוך (זאת ההטוויה הנפוצה ביותר כיום).
סיבוכים אפשריים - דמם מאיזור הקיבוע לקיבה, התנתקות ונדידה להמשך המעי עם חסימות מעיים, סתימה, התנקבות של השרוול וחוסר יעילות עקב כך.
מעניין מאוד מבחינה מחקרית. מבחינה פרקטית, עקב קוצר הזמן שהמכשיר יכול להשאר במעי, לא מאוד מבטיח...
מקוה שעונה לפחות חלקית, ולפחות טיפונת ברצינות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישר כוח על התשובות שלך ד"ר
יניב03/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שולה-יש לי בשורה!!!!ציפיטפוט26/03/2012
לפני הבשורה אספר על עצמי בקצרה....
אני בת 28 עברתי את הניתוח (שרוול) לפני 8 חודשים עם משקל התחלתי 120 (BMI 47)
הצלחתי להשיל 30 קילו (אני יודעת שזה יחסית מעט אבל אין לי תלונות!) והגעתי ל BMI 35
בקיצור הבשורה היא שאני בהריון!!!! אומנם רק בהתחלה (שבוע 8) אבל אחריי 3 שנים של ניסיונות וטיפולים ובכי, זה קרה!! ועוד בדרך הטיבעית! שזה הכי מספק!
אז אני יודעת שיש פה הרבה בנות ששאלו לגבי הריון אחריי הניתוח ואני רושמת את זה כדי לחזק אתכן - כולם תמיד אמרו לי כשתתחילי להרזות את תיקלטי- והנה זה קרה, חוץ מזה שהבטחתי לשולה לשמח אותה... אז בהצלחה לכולם, מחזקת את כל מי שלפני ואחריי!
חג שמח :))))) ולא לאכול הרבה מצות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WOW WOW WOW - תגובה
שולה זק26/03/2012ציפוש העלת דמעות שמחה בעיני
מזל טוב ילדה.
איזה הריון ארוך הולך להיות לנו......רק שבוע 8...אבל יש לי סבלנות .
שיהיה במזל טוב ורק אור ושמחה.
ברשותך מעלה את הפוסט שלך בשאלות נפוצות.
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שולה!!!!
ציפיטפוט26/03/2012שולה את מדהימה - תודה לך על הכל!
אני יודעת שהרבה זמן לא הגבתי כאן אבל ביקרתי כאן הרבה, ואת וכל האנשים פה חיזקתם אותי לאורך כל הדרך אז תודה לך!!! (ולכולם!)
אני אשמח שתעלי לשאלות הנפוצות ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעלתי- תגובה
שולה זק26/03/2012ואני משוכנעת שזה יחזק המון נשים/בחורות שמתלבטות בנושא ניתוח מכיוון של בעיית פוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואוו!!! ריגשת אותי ברמות.
אמא26/03/2012תשמרי על עצמך ועל ההיריון בשבע עיניים. שיהיה לך רק קל. מזל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפיטפוט
אפרת עוזיאל26/03/2012אין מאושרת ממני אני שמחה בשבילך שאין לך מושג כמה
גם אני עברתי את זה
כל הכבוד ותהני מההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכולכם על החיזוקים!
ציפיטפוט26/03/2012ובאמת אחת הסיבות שסיפרתי לכם את זה - בשביל לחזק את הבנות שמתלבטות,
הניתוח הזה שינה לי את החיים!!! נתחיל בזה שאני מרגישה יותר בריאה - יותר קלילה פחות עצלנית יותר אנרגטית! והדבר הכי חשוב שזה נתן לי - את הבוטן הקטנטן שגדל לי בבטן!!! אין מאושרת ממני!
אז שוב תודה לכן ובהצלחה למי שלפני (או אחריי)
:))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב
דובונית28/03/2012ציפי וואו נתת לי עכשיו חוזק גם אני בת 28 ומנסה כבר שנתיים להרות
גם שקלתי 123 ועשיתי ניתוח ב11.3 ועד כה הורדתי 10 קילו וואווו מזל טוב
ובקורב אצלי לרדת ולהכנס להריון כי בגלל זה עשיתי את הניתוח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ..
יסמין29/03/2012בוקר טוב!
אני עוברת את הניתוח בעוד כשבוע, אני רוצה לומר לך שמה ששיתפת פשוט מאוד מחזק!
נעים לשמוע דבר כזה...וכמובן- המון מזל טוב!
מאחלת לך הריון בריא וקל...
וכמובן, לידה קלה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב וסחתיין
יניב29/03/2012צפיטפוט
פעם אחת על ההישג המרשים
פעם שנייה על ההתממדה כח הרצון והדרך
ופעם אחרונה והכי משמעותית על ההריון
כמו שהרופא של אשתי אמר לה "הריון זה לא זמן לדיאטה"
ומצד שני אחרים אומרים שזה שטויות לאכול בשביל שניים כי גם משמינים כמו שניים
אז שמחי בחלקך ושמרי על פרי בטנך
שמרי גם על פרופורציות באכילה אעל האיזון בין הרצוי למצוי ובין הרוצה והיכולה
ושיהיה המון בהצלחה :-)
חג אביב שמח ומאושר במיוחד בשבילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוווואוו
ציפיטפוט29/03/2012באמת תודה לכולם! אתם מרגשים אותי בהודעות שלכם.....
תודה תודה תודה!!!
אפרתוש ואמא - תודה לכן...
דובונית - תמשיכי להתמיד את תצליחי !!!!!
יסמין בהצלחה בניתוח - מחזיקה לך אצבעות....
ויניבוש.... אין עלייך - תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
יניב30/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצה בקשר לתקופה שלפני ניתוחחנה26/03/2012
יש לי תאריך בעוד חודש וחצי למעקף ביאיכילוב. אני מחכה לזה כבר יותר מחצי שנה, והתקופה הזאת מתישה, אין מה לומר... גרוע מכל - שאני עליתי במשקל בתקופה הזאת (בערך 10 קילו), והיום ה-BMI שלי 52. איום ונורא. אני מאוד רוצה להוריד עד הניתוח לפחות את ה-10 קילו שעליתי, אבל אני ממש לא מצליחה. שומרת כמה ימים, ואז נתקפת בכזה חוסר שקט, כל מה שאני רוצה - זה רק לאכול ולשבוע, ויהיה אשר יהיה...
רציתי להתייעץ עם חברי הפורום: זה באמת כל כך קריטי שאני אוריד את הקילוגרמים האלה, או שעדיף לי פשוט לתת לעמצי קצת מנוחה מכל הדיאטות המתסכלות האלה? איך זה היה אצלכם לפני הניתוח, איך סרדתם בתקופה המתישה הזאת? אם אפשר, קצת טיפים, או סתם תמיכה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון
לימור26/03/2012בס"ד
את תעזרי לעצמך אם תרדי במשקל בגלל שתעזרי למנתח לעבוד בצורה חופשית יותר מהשומן בין הכבד הטחול והקיבה
תנסי להרגע הכל יעבור בעזרת השם מהר וחיש קל תהיי אחרי...
אם את נתקפת בלחץ קחי תמרים - מתוקים וגם עוזרים לעיכול
תנסי לנשום רגוע ולחשוב בצורה חיובית ומבוקרת איך להתנהל אחרי הניתוח - תעשי לך תוכניות של אחרי....,מאיפה משיגים בגדים לירידה במשקל חברים תומכים משפחה שיעזרו לך עם עבודות הבית או תמיכה רגשית בהליכה מתונה לאחר הניתוח
ולחשוב חיובי בעיקרון
בהצלחה !! חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חנה27/03/2012תודה, לימור, זה באמת מאוד מעודד לחשוב על מה שיהיה אחרי (במיוחד הבגדים, אני מתה כבר להתלבש יפה!!!!!!) טוב, מהיום אני מנסה שוב להכניס את נושא האוכל לפרופורציות...
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשנות חשיבה והרגלים - תגובה
שולה זק26/03/2012שלום חנה,
את צריכה להבין שאת לא הולכת להימנע מאוכל או להיגמל מאוכל (כמו גמילה מעישון) - שאחרי הניתו אין אוכל.
נהפוך הוא - את הולכת לקראת דרך של להנות מהאוכל ולהשתמש בו באופן מושכל.
תחשבי לכמה כיוונים: כל קילו שאת מעלה עכשיו - כמה קשה להוריד אחר כך.
גם אחרי הניתוח את צריכה לשנות הרגלי אכילה ולאכול בהתאם לתפריט של דיאטנית, כמויות קטנות - 6 פעמים ביום לפחות ולהרבות בשתיה.
יש לך בערך חודש וחצי לפני הניתוח - קחי עצמך בידיים.
תבני תפריט לבד או בעזרת דיאטנית - אל תימנעי מכלום. רק איכלי לאט וכמויות קטנות בכל ארוחה ולהרבות בשתיה בין הארוחות. מבטיחה לך שזה יעבוד.
בכלל מומלץ - לפחות שבועיים לפני הניתוח לשמור על דיאטת חלבונים - דיאטה ללא פחממות עתירת חלבונים, על מנת להקטין את הכבד השומני. דבר מקל על המנתח בעת הניתוח.
מקווה שעזרתי במעט ובכל מקרה את מוזמנת להתקשר אלי בכל עת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה כיף שחזרת!
חנה27/03/2012גלשתי בעוד כמה פורומים באתר הזה ובד"כ הם הרבה יותר "רדומים" מהפורום הזה. זה שהפורום כל כך פעיל ובאמת עוזר לאנשים - זה הרבה מאוד בזכותך.
ולענייניו... את צודקת כמובן בכל מילה. זה גורם לי שוב לאסוף את עצמי ולנסות עוד פעם. תבורכי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני הניתוח.....
ציפיטפוט26/03/2012הייי חנה, קודם כל אני מבינה את תחושת הרעב שאת מדברת עלייה , את ההתעסקות התמידית באוכל לפעמים גם מתוך שעמום,
כשאני הייתי לפני הניתוח הפרופ' אמר לי להפסיק עם הפחמימות, מה שידוע כאן לכולם שזה למעשה להקל על תהליך הניתוח שהכבד יהיה פחות שומני וכ'ו וכ'ו..... אני שמעתי ומכירה הרבה אנשים שלא ממש התייחסו לזה ואכלו רגיל ואולי אפילו יותר - את יודעת כדי לפצות על החוסר שיהיה להם אחריי הניתוח.... ועברו את זה בשלום.
אני יכולה להגיד לך שאני אישית לא הורדתי לגמרי את הפחמימות אבל בהחלט הפחתתי ואני אגיד לך למה זה חשוב - לא רק בשביל לרדת לפני הניתוח ולא רק בשביל שיעזור בזמן הניתוח אלא כדי לעזור לך אחריי הניתוח!!! את בעצם מתחילה להכניס בך משמעת והרגלי אכילה, מה שלא היה לנו לפני הניתוח....
עצה שלי: נסי קצת להפחית - לאכול יותר מסודר בסופו של דבר זה הבריאות שלך, אני אישית עצם המחשבה שאני הולכת לעשות נ-י-ת-ו-ח גרמה לי להכנס יותר למשטר - זאת אומרת ווווווווווווואוווו אני הולכת לחתוך את הבטן שלי! זה החיים שלי - אז אני לא יכולה לסגור קצת את הפה? - אני לפני הניתוח רזיתי 10 קילו.......
בקיצור- מקווה שעזרתי במשהו שיהיה לך המון הצלחה!!! ותהיי מאושרת החיים שלך הולכים להשתנות!!! :))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חנה27/03/2012ממש תודה לך, זה נורא נכון מה שאת אומרת, וזה מעלה לי את המוטיבציה לקחת את עצמי בידיים. אפשר שאלה: בכמה זמן הורדת את ה-10 קילו שלפני הניתוח?
ו... זה היה מאוד משמח לקרוא את הבשורה שלך! מאחלת לך המון-המון-המון כיף עם ההריון ואחריו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחנה....
ציפטפוט28/03/2012מקווה שהצלחתי לעזור לך בקצת....
לגבי שאלתך: זה היה בסביבות החודש וחצי.... אולי פחות....
תודה על האיחולים :) והמון הצלחה! מחזיקה לך אצבעות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיי למפחידים ולמפחדים
יניב29/03/2012עברתי את הניתוח הטבעת לפני יותר מ10 שנים עם BMI מעל 60
את השרוול עשיתי עם BMI מעל 50 כמוך
לא שמעתי תלונות מהמנתח שלא היה לו מקום לעבוד
וככל שתתעסקי כרגע ברגשות האשמה הכבדים תרגישי צורך לאכול יותר
קודם כל חשוב שתרגעי
גם אני עליתי 5-10 ק"ג בחודש שלפני הניתוח SO WHAT
אז הירידה תקח לך עוד קצת זמן אחרי זו לא סיבה לאכול את עצמך מבפנים ואת כל מה שמסביב :-)
שאלי שאלות שמטרידות אותך ויעזרו לך פה לפתור את החששות כולן
ולגבי המנתח אספר לך סוד ואל תגלי לאיש טוב?
אז ככה
המנתח ממלא את הבטן בגז מיוחד בזמן הניתוח ומנפח איתו את הבטן וכך יש לי מספיק מקום לעבוד
תזכרי הבטחת לא לגלות :-)
אחרי הניתוח תחושי מעט כאבי גב ולחץ בחזה בגב ובבטן כאילו יש לך גזים רק שזה לא כאילו יהייה גז וייקח 3-7 ימים עד שהתחושה תחלוף וזה נסבל וסביר ושווה את המאמץ
יאללה הדיבורים עשו אותי רעב :)
חג אביב שמח
ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ירידה במשקל ופצעי ניתוחנטלי25/03/2012
שלום לכולם,
ב 7 באפריל אני אהיה חודשיים לאחר ניתוח שרוול התחלתי עם משקל של 93 ק"ג (גובה 1.55) ונכון להיום אני שוקלת 79.3 ק"ג (13.7 ק"ג). - BMI התחלתי של 39.
רק אתמול סוף סוף נסגרה לי הפצע האחרון (עכשיו יש צלקת ורודה) כל הצלקות עדיין אדומות.
אני מרגישה מצויין!
א. האם קצב הירידה במשקל שלי בסדר?
ב. האם אני יכולה כבר להתחיל לשחות?
תודה
נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ירידה במשקל ופצעי ניתוח - תגובה
שולה זק25/03/2012קצב הירידה שלך יפה מאוד
לגבי שחיה בעקרון את יכולה כבר לשחות, אבל רצוי לפני כן לשאול את הרופא המטפל או המנתח אם החתכים הגלידו ואין דלקת, על מנת למנוע זיהום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שולה טוב שחזרת
נטלי26/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)