מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- הילה נא עזרתך -מחזקת את כולםמתוקונת 2928/11/2011
היי לכולם חודשיים וחצי לאחר ניתוח וכבר קרוב ל 20 קילו ירידה..... מחזקת ומעודדת את המשורולים ואלה שעתידים להשתרוול....
חוץ מזה שאלה מאוד מעניינת אם כי קצת בורה בעיניי סורי
איך מתייחסים למרק כשתייה או כאוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה עזרתך -מחזקת את כולם - תגובה
שולה זק28/11/2011חוץ ממים ותה שזה שתיה.
הכל אוכל. ככה למדו אותי לפני 10 שנים כשעברתי ניתוח.
מקווה שהילה תעזור לנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה תודה מקווה שאכן הילה תעזור לנו
מתוקונת 2928/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק
הילה כהן05/12/2011תלוי איזה מרק - אם מדובר במרק סמיך (טחון / כתום / עדשים) הוא נחשב לאוכל
מרק צח נחשב לנוזל . ואילו מרק צח עם חתיכות של ירקות מומלץ לשתות בתחילת הארוחה, לחכות מעט ולהמשיך לאכול מוצקים .
שמי לב - אחת הבעיות עם מרק היא שכשמרימים נוזל וחתיכות ובולעים , לא לועסים את החתיכות , חשוב לאסוף בכף את החתיכות ללעוס היטב ולבלוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות - לפני ועדהאמא28/11/2011
שלום לכם,
לפני מספר חודשים פניתי אליכם בשאלה איך לשכנע את הבן שלי לניתוח. הגעתי למסקנה שהדרך הכי טובה היא דוגמא אישית כלומר לבצע את הניתוח בעצמי. כמובן שאני עומדת בקריטריונים ואז עברתי את כל הבדיקות הנדרשות ויש לי ועדה באסותא ב 7.12
עכשיו לשאלות: קיבלתי ממכבי טופס 17 לועדה באסותא. האם זה אומר שגם הניתוח יהיה באסותא?
שאלה שניה: אני בת 56 - האם גם בגיל הזה עושים ניתוח? לא מאוחר מדי? לפי מה שראיתי בפורום כולם צעירים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - לפני ועדה - תגובה
שולה זק28/11/2011הועדה באסותא - אבל את יכולה לבחור לעבור ניתוח בבית חולים ציבורי ללא עלות כספית. באסותא את משלמת השתתפות עצמית.
עוברים את הניתוח בכל גיל. יש מטופלות ומטופלים גם בגיל 65 ו- 69 ו- 72.
חברה שלי בת 65 עברה ניתוח בפברואר האחרון וכבר ירדה 40 קילו.
אם תרצי תתקשרי ואתן לך את הטלפון שלה.
נחמד שאת מנסה לתת דוגמא לבן שלך. ראשית את עושה טוב לעצמך. לוקחת את גורלך בידיים למען איכות חיים בריאים.
אני אשמח אם בנך יהיה מוכן לשוחח עם אנשים שעברו את הניתוח ולהבין שזו הדרך שיש לרפואה היום להציע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
אמא28/11/2011אני מקווה להשיג תור לניתוח בהקדם. יש לך מושג באילו בתי חולים התור הכי קצר? לגבי הבן שלי - כרגע הוא לא מוכן לשמוע על ניתוח ולא מוכן לדבר על זה. אני בטוחה שכשאני העשה זאת והוא יראה שזה עובד - הוא יחשוב אחרת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא
יעל הצפונית28/11/2011אני בגילך, ועברתי את השרוול לפני למעלה מ-9 ח'.
מרוצה ומאושרת. איכות חיים אחרת. שיפור ניכר בבריאות.
לכי על זה ולא תצטערי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. מקווה לקבל תור מהר
אמא28/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהרות28/11/2011
היי אני בת 39 במשקל 98 וגובה 1.48 אני לא יודעת בדיוק כמה bmi אני כי כל מחשבון מראה לי משהוא אחר לא משנה,אין ספק שאני שמנה,
אני נורא רוצה לתקן את המצב לא יודעת למי לפנות ? מאיפה להתחיל? עברתי 3 ניתוחים קיסריים (מתה מפחד) המחשבה לעבור שוב פעם ניתוח ,מה קורה אחרי זה,מה מתאים לי,הפחד הכי גדול שלי הוא להקיא (לא יודעת) אני גרה בירושלים קופת חולים כללית,אנא עיזרו לי להבין מאיפה אני צריכה לתחיל אני נורא מבולבלת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסת הגוף שלך היא 44.7 BMI, והיא שיי
לימור28/11/2011שלום לך
באתר עצמו מצד ימין כתוב מחשבונים
תלחצי עליו ויש מחשבון של BMI
עשיתי זאת עבורך
ו
מסת הגוף שלך היא 44.7 BMI, והיא שייכת לקטגורית השמנת יתר
את עומדת בקריטריונים
בהצלחה שיהיה לך
אני 5 חודשים אחרי עם שחמת כבד -הכבד במצב קשה מאוד וברוך השם
ירדתי מהניתוח 22 ק"ג
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה יש נשירת שיער אחרי ניתוחדורית28/11/2011
למה יש נשירת שיער אחרי ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
דורית29/11/2011למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר סיבות
נילי29/11/2011היי דורית,
לנשירת שיער יש מספר סיבות :
1. חוסר ויטמינים ומינרלים
2. מצב הפיזי של הגוף - חוסר שינה,פעילות/עבודה נמרצת
3. מצב הנפשי - דיכאון, לחץ, שינויים בהרגלים ובאיכות חיים
לא לכולם יש נשירת שיער.
עדיין אי-אפשר למנוע את התופע לגמרי, כי לא ידוע מראש, האם השיער ינשר.
מה את יכולה לעשות :
1. חודש לפני הניתוח (או כבר עכשיו) תתחילי לקחת פולי-ויטמינים (צנטרום, דרך חיים וכדומה).
2. נא להירגע, תתני לעצמך זמן (כמה דקות ביום), תשבי בשקט לבד, תקבלי החלטה סופית מה את רוצה - לשנות את החיים או להמשיך אותם כמו שהם. באם תרצי לשנות - תחשבי מה תעשי קודם כל : ניתוח, אכילה נכונה, פעילות גופנית במיטב יכולתך, קניית בגדים חדשים....אינסוף על מה לחשוב. אבל ברוגע.
3. תאמרי לעצמך : אפילו עם השיער היפה שלי קצת ינשר, הוא אחר כך יחזור. אפילו אם אצטרך לשנות את התסרוקת שלי לכמה חודשים - זה לא סוף העולם. אני אהיה בריאה, יפה, חזקה ולוקחת את החיים שלי בידיים !
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנילי - תודה
דורית29/11/2011נילי היקרה,
הרבה תודה על התמיכה והעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם זמני הגיע מחר מתאשפזת והניתוחחדווה27/11/2011
ב"ה ביום שלישי בבוקר. מאוד מתרגשת ולחוצה כאבי ראש לא מרפים ממני מהצהריים רוצה כבר להיות אחרי ולדעת שהכל עבר בשלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם זמני הגיע מחר מתאשפזת והניתוח - תגובה
שולה זק28/11/2011בשיה טובה חברה יקרה. בהצלחה ודש למנתח.
אצלצל לך במהלך הערב לשמוע את קולך.
ובצעדי ענק עוד חודש (פחות יומיים) איתן אחריך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה חדווה כול עכבה לטובה
תמר נהריה28/11/2011חבל שדחו לך את הניתוח. אבל כול עכבה לטובה איך שאומרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה מה קורה
תמר נהריה28/11/2011מתגעגעת . אני ממשיכה לרדת כבר הגעתי לשתי מספרים. מרגישה 10. חייבות להיפגש כבר. פגישה משולשת את אני ואחותי. סליחה פגישה מרובעת את אני אחותי ואיתן. נדבר בטלפון נשיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער חמורהשרה27/11/2011
שלום לכולם,
שמי שרית ואני נותחתי אצל פרופ' רובין ב-30/3 והיום אניפחות 32 ק"ג.
יש לי נשירת שיער חמורה מאוד אני מפחדת להסתרק יש לי תלתלים ואני פשוט מפחדת לחפוף את הראש. אני משתדלת לקחת כל יום מולטי ויטמן , B12,+ואבץ כדורי מציצה.
משהו שמע על ROOTS HR אשמח לשמוע לפני שאני קונה גם את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער חמורה - תגובה
שולה זק27/11/2011תופעה ידועה.
תרגעי זה זמני.
תיכנסי לשאלות נפוצות ותראי שם התייחסות לנושא
תנסי תוספת כדורי זינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ארגומטריה ודיאטניתדורית27/11/2011
קופת החולים (מכבי) דורשת בדיקת ארגומטריה - מי מפנה איזה רופא עושה בדיקה זו?
קופת חולים רוצים מכתב מדיאטנית - הייתי בעבר הרחוק ללא הצלחה והופניתי שוב לפני יותר משנה ולא הלכתי - מה אני עוזה אם אין לי ?
מה זה הבדיקות שקופת חולים דורשת:
- U.S כבד ודרכי מרה - עברתי כריתת כיס מרה ב 2001
- HBSAG
- HBC AB
- HCV AB
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ארגומטריה ודיאטנית - תגובה
שולה זק27/11/2011בדיקת ארגומטריה זו בדיקה במאמץ לבדוק אם הכל תקין מבחינה לבבית.
תפני את השאלות לרופא המשפחה ואו המנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
גאליה27/11/2011לגבי אולטאסטונד כבד ומרה- גם אם הוציאו לך כיס מרה, עדיין צריך לבדוק מצב הכבד (שומני או לא ועד כמה שומני, אם כן).
לגבי שאר הבדיקות שציינת- אלה וירוסים הגורמים לדלקת כבד זיהומית- הפטיטיס. ממני לא ביקשו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דורית28/11/2011אלה בדיקות שמבקשים ממכבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שולה יקירהסהרוש27/11/2011
שולנקה יקירתי מאוד שמחה שקיבלתי כבר תאריך ,אני עושה בהלל יפה ,איך שם את מכירה את המנתחים ,שמעת משהו ממשורוולים שעברו את הניתוח שם,
מאוד מתרגשת ושמחה אני כבר מפנטזת על איך אני אזרוק את כל המלתחה של הבגדים,איך אני אקבל חיים חדשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה - תגובה
שולה זק27/11/2011אין לי מושג מי מנתח בהלל יפה עכשיו. אבל כל המנתחים הם בסדר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש תאריךסהרוש27/11/2011
חברים יקרים סוף סוף יש תאריך ב-20/12/2011.
יש לי שאלה שלחו לי שמישהו צריך לתרום לי מנת דם ,למה ?בשביל מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשעה טובה - תגובה
שולה זק27/11/2011יש בתי חולים שדורשים תרומת דם. למקרה שלא תזדק וגם ככה הם מעשירים את בנק הדם שלהם.
צלצל ותברר אם אכן זה חובה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשעה טובה
ריני27/11/2011אני חוגגת באותו היום יום הולדת 31, זה תאריך מצויין מאחלת המון בהצלחה
אני עשיתי את הניתוח לפני 4 חודשים, מומלץ בחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
תמר נהריה28/11/2011גם אני חמישה שבועות אחרי . ואתה עומד להתחיל חיים חדשים , מלאים בהפתעות, וריגושים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח?יהודית27/11/2011
היתי אמורה לעבור ניתוח לפני חודש, אף הרופא חלה ולא ניתח.יש לי תור חדש לעמצא חודש דשצמבר ו אני לא מצליחה לעשות את הדיאטה דל פחממות,לא מבינה מה מותר אכול וה לא למרות שקראתי אלפי כתבות באינטרנט.
יש בעיה עם אני לא עומדת בדיאטה דל קלוריות? יש סיכון גבוה לניתוח?
בברכה ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת דלת פחממות - תגובה
שולה זק27/11/2011רצוי שבועיים לפני הניתוח לשמור על דיטת דלת פחממות, על מנת להקטין את הכבד השומני. ובעקיפין גם מכניסה עצמך למשטר מסויים.
בשאלות נפוצות תמצאי הצעות לתפריטים מה לאכול במהלך השבועיים.
קשה לי להבין למה אי אפשר לשמור? מותר לאכול גבינות, ביצים, בשר, ירקות
צריך להימנע כמעט לחלוטים מפירות ופחממות.
למה את הולכת בדרך השלילה "לא יכולה"
תחשבי על מה שאת כן יכולה והמטרה לשמה את עושה הכל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטת חלבונים
תמר נהריה28/11/2011אני לפניי הניתוח שלי לא ממש הקפדתי על העניין. אבל לא התחזרתי אכלתי רגיל ונותחתי והכול היה בסדר. מה שמומלץ באמת לא לעשות ארוחת שחיתות לפניי הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יהודית29/11/2011תמר תודה !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 ימים אחרי ניתוחלד"ר מחג'נאה27/11/2011
שלום ד"ר.
אני 4 ימים לאחר ניתוח שרוול ואני עדיין עם הסיכות על החתכים.בחתך השמאלי סמוך לפתח הנקז ,סביב החתך עם הסיכות יש לי סימנים של שתף דם כחול וצהוב,דבר שהופיע רק היום.גם כל אזור הבטן השמאלית די רגיש.
האם זה נורמאלי או שעלי לנסוע לבי"ח ע"מ לברר סיבות שתף הדם?
תודה מראש על תשובתך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4 ימים אחרי ניתוח - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה27/11/2011זה יכול להיות נורמלי לחלוטין. המטומה מסביב לפורט אשר עם הזמן משנה את צבעה ובסוף נעלמת. אם אין סמפטומים אחרים אז אין דאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמישה שבועות אחרי
תמר נהריה28/11/2011גם אני נותחתי אצל ד"ר מחג'נה. אין לך מה לדאוג תופעה ידועה. וחוץ מזה טופלת אצל רופא בין הטובים שיש. אז לא לדאוג בהצלחה בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לתמר מנהרייה
נעמי29/11/2011היי תמר. אני אמורה לעבור ב21 לדצמבר ניתוח שרוול. ואני אמורה לטוס לחו"ל לפראג ב 18 לינואר. האם את חושבת שאחרי כחודש אוכל לטוס? אני אתייעץ עם הרופא המנתח - ד"ר מחאג'נה, אך אני בלחץ כי הזמנתי טיסה כבר לפני כחודש. ולא ידעתי שהתאריך יהיה קרוב.
מחכה לתשובה. נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לתמר מנהרייה - תגובה
שולה זק29/11/2011נעמי את ממש מצחיקונת. אנחנו לא צוות רפואי ולא צוות מקצועי. אנחנו מנותחים בשלב זה או אחר בחיינו, שעוזרים אחד לשני להשיג את המטרה.
את מבקשת לקבל חיזוקים בתחום שלא אנחנו הכתובת.
את חייבת להתייעץ עם הרופא המנתח בקשר לנסיעתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לדאוג
תמר נהריה28/11/2011תופעה ידועה גם אני חמישה שבועות אחרי שרוול גם אותי נתח ד"ר מחג'נה . ובאמת הוא בין הטובים שיש. בהצלחה בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוחדת - חודשיים לפני ניתוחדורית27/11/2011
פוחדת מהניתוח ובעיקר לאחר הניתוח - איך אני אסתדר, בבית בעבודה ובכלל
אוהבת את החיים - אוהבת לאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוחדת - חודשיים לפני ניתוח - תגובה
שולה זק27/11/2011תקראי בפורום את דברי הכותבים
תיכנסי לשאלות הנפוצות וזה ירגיע אותך ויתן לך תמונה על הניתוח לפניו ואחריו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לנילידורית27/11/2011
כמה ירדת?
איך את מרגישה כמעט שבועיים אחרי הניתוח?
אני קצת פוחדת - ניתוח ואחרי הניתוח.
אני מפחדת עם נושא האוכל, ההתעמלות....
אני אוהבת לאכול ולא אוהבת להתעמל
כל מה שמשמין אני אוהבת לאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דורית- תגובה
שולה זק27/11/2011אני ממליצה לקרוא את השאלות הנפוצות והתשובות שם. מאגר מידע בלתי נדלה. תקבלי תמונה שלמה על הפחדים/חששות - לפני ואחרי. על ההתנהלות, עליות/ירידות. כמו כן עייני בדפי הפורום ותגלי עולם ומלואו דל עשרות מטופלים בשלבים שונים. גם הרבה כאלה במצבך , שהיום מעודדים את החדשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לדורית !
נילי27/11/2011היום - יום 11 לאחר ניתוח שרוול. אני ירדתי ב-5 קילו. מרגישה טוב. היום הורידו לי את הסיכות מהתפרים - לא נעים, אבל לא כואב. הדיאטנית "נתנה אישור" להתחיל להוסיף מאכלים רכים (קציצות, פסטרמה וכדומה), ולהמשיך לצרוך חלבון כמה שיותר.
אני כבר 3 ימים לוקחת ויטמינים, סידן (טבליות ללעיסה) וברזל (בטיפות).
גם אני פוחדתי 3 חודשים שלמים לפני הניתוח. 5 דקות לפני כניסה לחדר ניתוח חיפשתי את המפתחות של האוטו. רציתי כנראה לברוח :),אך בעלי לא נתן לי את המפתחות.
היום פגשתי את חבר'ה שעברו את הניתוח ביחד איתי, באותו יום. יש כאלה שמרגישים יותר טוב, יש כאלה שפחות. הכל מאוד אישי. אני לקחתי את אופטלגין בטיפות 2-3 פעמים ביום, 4 ימים אראשונים אחרי שיחרור מבי"ח - זה עזר לי נגד הרגשהלא נעימה.
סה"כ כאב לי רק בתפר אחד (מתוך 6), בעיקר בערב. היום גם זה עבר.
מיום שבת התחלתי הליכה מתונה, 30-40 דקות. היה בסדר ונחמד. זה הספורט שלי לחודש הקרוב - עד הריפוי פצעים מלא. אני אישית כמוך אוהבת את הספורט ואוכל גורמה.
אני מבשלת הרבה למשפחה שלי, חלק מהתבשילים אני אוכלת (1/2 עד 2/3 כוס), חלק לא, אבל אני מלאה באנרגיה ! בא לי לנוע, לעשות מה שהוא. אבל אני מתעיפת מהר...אז נחה. מחר אני יוצאת לעבודה (לחצי יום).
שבוע טוב,
אם תרצי לשאול עוד - בבקשה.
בברכה,
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנילי
דורית28/11/2011כמה שקלת לפני הניתוח או מה היה ה BMI שלך?
שלי 38.3 אבל יש לי מחלות נילוות אסטמה ודום נשימה בשינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבלת החטאיםשולה זק26/11/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השם ירחם
אולגה27/11/2011נהייתי רעבה! חחחחחחחח סתם סתם :)
אחלה טבלה, תודה שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה רגשיתשלמה מסאסא26/11/2011
ביום שישי היתי ביום עיון בנושא אכילה רגשית-שינוי ,ריפוי ושחרור.
האם השינוי אפשרי? חשוב למה שאני חושב,
כן-אז זה אפשרי ויקרה
לא-אז זה לא יהיה ולא יקרה
הסכנה לאומרים "לא":זו נבואה שמגשימה את עצמה.
יש קשר בין מחשבות שאני חושב ותופעות אמיתיות בשטח.
כדי לסגל אורח חיים חדש צריך לוותר על אורח חיים הקודם,כוללדעות,מחשבות.
רעב-הוא צורך פיזיאולוגי באכילה
תיאבון-הוא צורך פסיכולוגי באוכל
אכילת יתר גורמת להשמנה.
אכילת יתר נובעת ממחסור באהבה עצמית.
הטיפול הוא בנפש:רגש ומחשבה.
התרופה:הגברת הטוב.
מגע אנושי משנה את המציאות
משך הזמן?אין מושג.
היום עיון יתנהל על ידי ד"ר דינה איזן מומחית ברפואת משפחה ומנחה קבוצות לחשיבה הכרתית.
רכשתי את היומן האישי כל יום והיום במיוחד-לחשוב טוב,לכתוב טוב ולקבל את גופי הנפלא בחזרה
ניהול היומן מאפשר התבוננות בחיים שלי,עוזר לפתורלי את הבעיות,להבהיר את הסוגיות,לעקוב אחר ההתקדמותאך בעיקר אמת על עצמי.
רכשתי את הספר "הדרך אל בריאות שיש בה שמחת חיים."
לאחר ההרצאה נסעתי לפארק הירון ובלעתי את הספר בשקיקה במשך חמש שעות שזה התמצית של היום עיון.
שולה תשמיעי את דעתך כתבתי קצת התרשמויות שלי. ומי שמעונין תשמיעו את דעתכם
בעקר הותיקים שנעלמים אבל אני יודע שאתם קוראים ועוקבים של מה קורא בפורום.
כי אנחנו פוחדים כל החיים לא להגיע איפה שהיינו.
שלמה מסאסא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה שלמה - תגובה
שולה זק26/11/2011תודה לך על האינפורמציה והמידע שנתת לנו כאן בעקבות יום העיון בנושא.העברתי את התוכן לשאלות נפוצות.
תודה לך ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)