מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- יום החמישי לאחר ניתוחנילי21/11/2011
מרגישה טוב (טפו טפו), כל הזמן...רעבה. זה מאוד ברור כיכבר שבוע ימים לא אכלתי כלום.יש לי כמה המלצות שאולי יעזרו למנותחים החדשים להתמודד.
הכל מבוסס על החומר שקבלתי בבית חולים, אבל עד שהגעתי לגירסה הנכונה - היו רגעים לא נעימים.
המטרה שלי - לעזור למבולבלים שכואב להם ואין כוח למחשבה וניסוי בכלל.
1 . הבוקר אני שותה כחצי כוס מים חמימים + לוסק + 30 טיפות אופטלגין. חצי מנה למבוגר. זה בסדר, עובד. לוסק השני אני לוקחת לפני "ארוחה" אחרונה.
2 . אחרי חצי שעה - 2/3 כוס חד פעמית של חליטה (קמומיל או מנגו פסיפלורה)+ 1/2 כפית דבש.
3. כל שעה - מים חמימים 1/2 עד כוס ח"פ.
4 . פעמיים ביום - מרק צח - 2/3 כוס ח"פ.
5 . לי אישית לא מתאים ג'לי (כואב), אבל כעת הצלחתי לאכול 1/4 גביע לבן "גיל".
6. אופטלגין בטיפות עוזר מאוד לטיפול בהרגשה לא נעימה בבטן : אני חשה אותה כרעב, אחרים אולי - ככאבים, אז אופטלגין אוזר.
7. את היום אני ממשיכה באותה שיטה : חליטה, מרק, מים. "גיל" הוספתי רק היום כי כבר מותר עד 100 מ"ל.
8. לסיכום : לא לכולם מתאימה טמפרטורה של החדר (האוכל ושתיה), אם יש בעיות - אפשר טיפה לחמם. לשתות מהכפית.
יום טוב לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד - תגובה
שולה זק21/11/2011כל הכבוד נילי ע היוזמה
העברתי את המלצותיך לשאלות הנפוצות.
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכה בצפון מומלץ ביותרלינוי21/11/2011
בוקר טוב, חברים.
נפתחה קבוצת תמיכה למשורוולים ומעוקפים, בשבוע שעבר בנשר, אצל נעמה כפרי.
אני יודעת שהרבה אנשים חיפשו מסגרות דומות, אז הנה אני מודיעה,
כל מי שמעוניין, שעבר ניתוח קיבה כלשהו, עדיין לא מאוחר להיצטרף, גם אלה שעומדים לעבור ניתוח, כמוני (!), בהמתנה לפני הניתוח, יכולים להירשם לקבוצה.
המפגש הראשון היה מאוד מעניין עבורי במיוחד (אני נמצאת לפני הניתוח), זו הדרך הכי טובה לגלות: מה יהיה אחרי, לראות את האנשים ש"אחרי" ולדבר איתם, לשמוע ממקור ראשון איך הם מתמודדים ואיך השתנו החיים ולהתכונן טוב-טוב לחיים ש"אחרי".
פגשתי שם כמה חברים מהפורום..
אני מאחלת המשך פעילות טובה לקבוצה בנשר, ושוב מזמינה את ה"צפוניים" להצטרף לקבוצה, עדיין לא מאוחר, זה חשוב!
אפשר ליצור קשר עם נעמה כפרי: 050-8594351
או להתקשר אלי 050-3079940
ואני אקשר אותכם עם נעמה.
יום טוב.
לינוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת תמיכה -מאוד מומלץ - תגובה
שולה זק21/11/2011ידוע לי שנותרו מקומות בודדים. כדאי למהר להירשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש קבוצת תמיכה באסותא חיפה
yarden21/11/2011עם ענת מנקס עובדת סוציאלית,לאחר שהיו לי 10 מפגשים דרך מכבי,יצרו איתי קשר יש קבוצת תמיכה שאמורה להתחיל בעוד כ3 שבועות .
נראה שזה פתוח לקהל הרחב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם קבוצת תמיכה במרכז????
מירי22/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב נפתחת קבוצה בבי"ח מאיר כ"ס
רותי22/11/2011לטלפן לדיאטנית הראשית מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי פונים?
תמר נהריה23/11/2011יש מספר טלפון? כדי להירשם? ואם יש לך יותר פרטים תעדכני בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת רחוק לך- תגובה
שולה זק23/11/2011היי תמר
כפר סבא קצת רחוק לך .
כדאי שתשקלי להירשם לנעמה כפרי בנשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לאסותא חיפה
תמר נהריה23/11/2011בלב המפרץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי פונים??
תמר נהריה23/11/2011תני פרטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי פונים?? - תגובה
שולה זק23/11/2011רותי התכוונה לקבוצה בכפר סבא
לי לא ידוע על קבוצה באסותא לב המפרץ. אבל את יכולה לצלצל אליהם ולברר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר',שולה ..בקשר לארקוקסיהyarden21/11/2011
הייתי השבוע אצל כירורג והוחלט לחבל את התרופה הזאת לדלקת.לאחר הכדור הראשון אחרי יום הרגשתי מחושים לא נעימים בקיבה בצד ימין למעלה..למרות שהרופא אמר לי שאין בעיה אחרי הניתוח ,נראה לי שהתרופה לא טובה בשבילי.חשבתי אוליי מאוכל חדש (מרק ירקות,בצל ,גזר,עגבניה במינון נמוךתפוחי אדמה,אפונה וספגטי כדי שיהיה סמיך ולא נוזלי ).
חשבתי לנסות עוד יום ולראות אם יש שינוי,או שמיותר ולקחת לוסק,אמפרדקס..
שולה מה שלומך:)
כבר שנה חלפה,אני אותה גברת ששוחחנו בטלפון בתחילת הדרך:) ובתמונות זאת אני:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפני לרופא המנתח - תגובה
שולה זק21/11/2011אני חשבת שאת צריה לפנות למנתח (מי ניתח אותך?) עם התרופות ומכתב מהרופא המטפל ולבדוק את מצבך. קשה מעל דפי הפורום לתת חוות דעת רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתח אותי דר' מחג'נה
yarden21/11/2011העניין שולה שלפני כמה חודשים גם היו לי כאבים ושלחו אותי לצפת לצילום ואפשרות לקולנוסקופיה ,הגעתי ועשו לי רק צילום ומנוחה ולקחת אומפרדקס ,יצרתי קשר עם דר' מחג'נה ואמר לי שאין צורך לעשות קולנס'..ורק לקחת אומפרדקס לשבוע כי אוליי יש לי פצע,כיב שגם ככה צילום רגיל לא יזהה.
הפעם בגלל הכדור הזה..וקראתי קצת בגוגל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתח אותי דר' מחג'נה - תגובה
שולה זק21/11/2011צלצלי לדר' מחגנה ותקבעי תור אליו לביקורת.
איפה נותחת אסותא או רמבם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסותא
yarden21/11/2011התקשרתי אליו הוא לא עונה,אוליי הוא בניתוח ,כי תמיד הוא חוזר ,נראה יותר מאוחר לקראת 16-17 ..
יש לי גם דיאטנית בצהרים נראה מה היא תגיד כי הפסקתי את כל הויטמינים במקביל מיום שבת.על כל מקרה אתחיל לקחת אומפרדקס עכשיו לפני ארוחת צהרים ונראה כבר מה לעשות .
תודה בכל זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסותא - תגובה
שולה זק21/11/2011תתקשרי למזכירה שלו ותבקשי תור אליו למרפאה באסותא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדר',שולה ..בקשר לארקוקסיה - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה22/11/2011שלום ירדן
סליחה אם לא עניתי. כנראה היתי בניתוח.
ארקוקסיה יכול לגרום לגסטריטיס ולכן יש צורך בלקיחת LOSEC יחד עם הכדור. אם הכאבים התחילו יחד עם הארקוקסיה אז יש קשר ישיר. ואם את חייבת את הכדור עליך לקחת LOSEC
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר מחאג'נה
yarden25/11/2011חיפשתי אותך ,שוחחתי עם האחיות שאתה בחדר ניתוח .
הייתי בלחץ כי לפני חודשים היה סיפור דומה והכירורג בכרמיאל שלח אותי מיידית לצפת והפעם ..נלחצתי לא לחזור לשם,אחרי ששוחחתי איתך אז הרגעת אותי שלקחת אומפרדקס :) הפעם בעקבות דלקת (מפשעה)הכדור ארקוקסיה עשה לי בלאגן רציני בקיבה ,לקחתי אותו פעם אחת אחרי ארוחת בוקר (דייסת שיבולת עם חלב עיזים)וכאבים ברום הבטן צד ימחן ,אומפרדקס לא לקחתי כמה חודשים כי לא הרגשתי צורך. הצרה שאמרתי לאורטופד ואגב הוא מכיר אותך מרמב"ם דר' מרוואן חדד והדגשתי שאני אחרי ניתוח ואמר לי שזה כדור שמתאים ,לקחתי במיוחד בבוקר ומידה ו.. וכאבים בצד ימין היום אני אחרי שבוע ,אחרי יעוץ אצל דיאטנית ,מרק צח עם תפוחי אדמה גזר ,גרברים של תפוחים ומעט איטריות ,וההקלה היתה משתיית תה צמחים בבונג ,עדיין יש מדיי פעם כאבים לוקחת כדור על הבוקר של אומפרדקס אחד ליום .
היום קניתי עוד חפיסה לכמה זמן עוד לקחת והאם להעלות את המינון ל2
עכשיו בלי קשר מה אני עושה עם הדלקת בבית מרקחת והרופא משפחה אומרים להמשיך לקחת אחרי אומפרדקס ,את הכדור ואני אמורה לקחת ל10 ימים ..איך אפשר או לחזור לאורטופד לקחת סוג אחר או לקבל בזריקה .
מה אתה ממליץ? תודה על הכל:)
ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה רעהדורית20/11/2011
היי במשך ה3 ימים האחרונים מרגשה רע כאילו חום בבטן בקבה למעלה ושאני אוכלת מרגשה מהר מידי שלא רוצה לאכול וכל הזמן יש רוק כזה בגרון כמו חומצה מה אני עושה במצב כזה אני שנה אחרי מאקף קבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגשת לרופא- תגובה
שולה זק20/11/2011גשי לרופא המשפחה להתיעצות.
האם את לוקחת לוסק?
אדם מודע לגופו אם את חשה שינוי רצוי ללכת לרופא. מה אפשר כבר לעזור בהתכתבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אני לא לוקחת לוסק
דורית20/11/2011אין לי צרבות אני אחרי מאקף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אני לא לוקחת לוסק - תגובה
שולה זק20/11/2011לוסק לא לוקחים רק בגלל צרבת.
ממליצה לגשת לרופא להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שרוול קיבהשמנמנה20/11/2011
האם גובהה 1.56 משקל 94
כבד שומני בגודל תקין עם מעט מרקם שומני
לחץ דם סיטטלי 130
שומנים בדם 170
כאבי גב איומים
האם אני יכולה לעבור את הוועדה במכבי אם הנתונים הללו
ולעבור ניתוח שרוול קיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שרוול קיבה - תגובה
שולה זק20/11/2011מה לחץ הדם הדיאסטולי?
האם את מטופלת ביתר לחץ דם או בכדורים נגד כולסטרול?
ה- BMI שלך 38.6. יש לברר בקופה על פי ההסטוריה הרפואית אם את עומדת בקריוטריונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוףףףףףנונה20/11/2011
היי אני בת 24 ואני חודשיים אחרי ניתוח שרוול .. ירדתי עד כה 19 קילו האם זה הגיוני שאחרי חודשיים אני יכולה לחוף כל שעה צלחת עם מעל 5 כפות של אורז :-0 גם עליתי קילו לאחרונה אני בלחץ האם השרוול התרחב האם זה נורמלי פתאום לאכול ככה הרבה שפעם הייתי אוכלת כפית שתיים אני מיואשת תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
נילי20/11/2011תוכלי בשר (קציצות או נקניקיות),חביתות, גבינות, דגים (בגריל,טונה, קציצות), מרקים (כל מיני סוגים ), חצי סנדביץ' עם ממרח טעים/פסטרמה/סלט ביצים. רווח בין הארוחות צ"ל 3 שעות. רעבה - תשתי מים, מיץ, קפה, נס. כתבתי לך רשימה ל18 שעות. 6 שעות - מנוחה. אסור לאכול כל כך הרבה פחממות ! מה אמרו לך בבית חולים ? לאכול בעיקר חלבון, קצת ירק ופרי, וממש קצת פחממות. ירידה שלך יפה מאוד. שרוול מתרחב אחרי שנה. אבל מאוד תלוי בשנה הראשונה מה ומתי את אוכלת. תשמרי על עצמך ותפני לדיאטנית. הרי את אמורה ליהיות המעקב, לא ? בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרוול חדשנילי19/11/2011
שבוע טוב לכולם, הערב אני השתחררתי מבית חולים, נותחתי ביום רביעי. הניתוח עצמו היה במשך שעתיים.
רוצה לומר לכולם שלפני : אין מה להפסיד, לכו ותעשו.
יום שאחרי הניתוח - כן קצת כואב, אבל נותנים מיכשור להפחתת הכאבים, תרופות לבחירה - כל הזמן. יש יותר חזקות, יש פחות, כל אחד מגיב אחרת, וכולם מקבלים טיפול כמו שצריך. אני קבלתי שמכה שחוממה מראש ישר לחדר ניתוח (כי היה לי קר). אנשי הצוות הרפואית באים כל הזמן לבדוק - האם כואב וכמה כואב. אז אין מה לפחד. היום באמת יודעים לטפל טוב בכאב.
ביום שני הרגשתי יותר טוב, קמתי, התקלחתי, עשו לי צילום בליעה, קבלתי אישור להתחיל לשתות.
מים וג'לי לא הולכים לי טוב, אני שותה תה קצת חמים עם טיפת דבש - הולך מצויין. מרק צח - הולך מצויין. מיץ תפוחים מדולל במים - עם לא קר, אז גם הולך.
בקיצור - מסתדרים. להשוואה : ניתוח קיסרי יותר כואב (באזור החתך), בניתוח לפרוסקופי - פחות (ובהרבה).
אני רוצה לומר שחלק הגדול מאתנו לא מעודכן על מצב הבריאות האמיתי : לפני 3 חודשים הסוכר שלי היה בסדר, ביום לפני אישפוז - גליתי שיש לי התחלה של סכרת.....ולא הרגשתי כלום, אפילו היתי בדיאטה (אכילה דיאט כל 3 שעות).
אז תחשבו טוב-טוב על הכל ותעשו את הבחירה הנכונה. בהצלחה לכולם !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכה הבאה - תגובה
שולה זק19/11/2011שלום נילי היקרה
ברוך שובך אלינו אני שמחה שאת מרגישה טוב וכבר אחרי.
אנחנו כאן ונשמח לשמוע על התקדמותך
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה, אין כמוך
נילי19/11/2011תודה רבה על מילים חמות ! הפורום שלנו עזר לי והרבה ! מקבלים כאן תמיכה ועידוד שאין במקום אחר. אשתדל לעדכן אותך ואת החברים שלנו על מה "מה שעובר עלי" ולחלוק בנסיון. שבוע מצויין !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותbig19/11/2011
אני לאחר כ שבועיים וחצי לאחר ניתוח שרוול , וסובל מעצירויות חזקות .
שאלתי אם אני לוחץ חזק , זה יכול לגרום לנזק לניתוח ? אני מבין שאני לא אוכל הרבה
לכן גם לא צריך לשרותים כמו פעם , אבל ההפרש בין הפעמים שאני נזקק הוא יומים במקרה הטוב וגם אז זה עינוי , מה צריך לעשות ואם זה נורמאלי.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובתה של הילה לתמר בושא - תגובה
שולה זק19/11/2011הי
עצירות היא תופעה נפוצה בשלב זה ואכן הפתרון הראשוני יהיה ריבוי שתיה (מים) , מיץ שזיפים ,אקטיביה והוספת שומנים לתפריט .
אם המצב מורכב יותר כפי שאת מתארת אין מנוס משימוש בתרופות /חוקנים שאינם על בסיס סיבים . בשלב זה מותר : שמן פראפין או אבילאק (לקטולוז) . אני מציעה שתגשי בהקדם לרופא המשפחה לקבל מרשם לאחד מהם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעצירות
yarden19/11/2011מנסיון שמן פראפין עזר ל4 חודשים לאחר הניתוח ,לא מומלץ להתאמץ (בסוף יצאו טחורים).שתיתי בזמנו כי כמה אפשר לשתות מים ,קניתי גרבר מיץ תפוחים ומהלתי במים ,עושים ניסויי ואם עוזר ממשיכים חח ..עצירות ליומיים לא נורא ,פשוט גם אוכלים מעט . כל גוף מגיב אחרת ,אצלי בדייסות עברתי לשיבולת שועל עם חלב עיזים (לצערי גילו לאחר 4 חודשים של עינוי שיש לי רגישות לחלב פרה)ולפעמים גם שנה אחרי ,יש עצירות לשבוע ימים במעברים מסוגי אוכל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמונה אחרי 9 חודשים.יעל הצפונית18/11/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניראת נהדר !!! אין ספק כל הכבוד..
חדווה19/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדהיםםםםםם
אפרת עוזיאל19/11/2011כל הכבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמונותיעל הצפונית18/11/2011
קוראת בפורום יום יום, אך כותבת רק לעיתים רחוקות.
אנסה להעלות תמונה של לפני הניתוח (9 חודשים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל,כל הכבוד הכרמיאלים מתכווצים
yarden19/11/2011וואוו נהדר לראות אותך :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירדן
יעל הצפונית19/11/2011תודה. אני לא מכרמיאל אלא הכי צפון שיש. אני ממטולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל את לא תאמיני
yarden19/11/2011אבל יש כרמיאלית שפשוט העתק שלך:) שאפילו לא חשבתי פעמיים במיוחד שגם השם תואם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריטריונים לניתוח מעקף קיבהאורנה18/11/2011
אני בת 51 BMI 37.5. הרופא שמאשר בקופת חולים לא נתן לי אישור ואמר שה-Bmi צריך להיות 40. האם יש דרך לערער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים לניתוח קיצור קיב - תגובה
שולה זק18/11/2011הקריטריונים ברורים ביותר
BMI 35-40 עם מחלות רקע נילוות כמו סוכרת, לחץ דם, כולסטרול, דום נשימה בשינה.
BMI 40 - כל אחד זכאי גם ללא מחלות רקע שציינת.
אם את אשה בריאה ללא אחת או יותר מחלות הנילוות שציינתי - אינך עומדת בקריטריונים לניתוח.
כדאי שתרשמי לקבוצת תמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורנה19/11/2011מאיזה ערך של קולסטרול אפשר לעבור את הניתוח גם אם ה-BMI פחות מ-40?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול - תגובה
שולה זק19/11/2011תגשי לרופא המטפל. תעשי בדיקות דם. אם את לא מטופלת תרופתית כנראה את לא סובלת מכולסטרול גבוה. או שכן סובלת ולא מטופלת. היחס נמדד בין הכולסטרול הטוב והרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורנה19/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה להילה כהן ולד"ר מחג'נהמבולבלת18/11/2011
שלום רב,
אני הולכת לעשות ניתוח ב-22 לדצמבר, ורציתי לדעת כמה זמן בדיוק לפני
הניתוח צריך לעשות דיאטה דלת פחמימות.
האם חייבים לעשות את הדיאטה הזו לפני הניתוח?
האם מותר איזשהי מידה של פחממות בזמן הזה?
כלומר האם אני אוכל לשתות קפה עם כפית סוכר?
לאכול משהו מתוק אחד במהלך היום?
או שזה חייב להיות אטקינס טוטאלי.
קשה לי אבל גם חשוב לי לדעת את האמת כי אני רוצה לעשות את המקס' בשביל שהכל יהיה בסדר והניתוח יתנהל בהצלחה.
גם אם זה אומר שקולגות שלי לעבודה אולי יהיו באיזושהי סכנת חיים קלה בימים האלה............
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה להילה כהן ולד"ר מחג'נה - תגובה
שולה זק18/11/2011רצוי שבועיים לפחות לפני הניתוח לעשות דיאטת חלבונית (ללא פחממות). הדיאטה נועדה להקטין את הכבד השומני ולהקל על המנתח בעת הניתוח בהזזת/הרמת הכבד.
בשאלות הנפוצות תמצאי תפריטים של הילה לדיאטת דלת הפחממות שיעזרו לך.
כמו כן הדיאטה עוזרת להכנס למשטר ולמחוייבות מסויימת שתכין אותך לתקופה החדשה בחייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה להילה כהן לא לשולה בבקשה!
עוד מעט ניתוח22/11/2011שלום הילה,
העלתי כאן לפני מספר ימים את השאלות האלה ואני מאוד אשמח אם תוכלי להשיב לי עליהן,
מכיוון שהתפריט בשאלות הנפוצות לא ממש נותן לי תשובה על הדברים.
כמו כן אני עשיתי בעבר דיאטת אטקינס כך שאני יודעת מה צריך לאכול.
אני אשמח ואודה לך מאוד אם תוכלי להתייחס לדברים הספציפיים שאני שאולת כאן למטה
תודה רבה
שלום רב,
אני הולכת לעשות ניתוח ב-22 לדצמבר, ורציתי לדעת כמה זמן בדיוק לפני
הניתוח צריך לעשות דיאטה דלת פחמימות.
האם חייבים לעשות את הדיאטה הזו לפני הניתוח?
האם מותר איזשהי מידה של פחממות בזמן הזה?
כלומר האם אני אוכל לשתות קפה עם כפית סוכר?
לאכול משהו מתוק אחד במהלך היום?
או שזה חייב להיות אטקינס טוטאלי.
קשה לי אבל גם חשוב לי לדעת את האמת כי אני רוצה לעשות את המקס' בשביל שהכל יהיה בסדר והניתוח יתנהל בהצלחה.
גם אם זה אומר שקולגות שלי לעבודה אולי יהיו באיזושהי סכנת חיים קלה בימים האלה............
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה זריזהאולגה18/11/2011
האם אפשר לאכול קצת פלפל ממולא?
אם הפלפל אני לא אוכל כי אני לא אוהבת , אבל האם זה בסדר קצת אורז ובשר בקר טחון ברוטב?
חודש ושבוע אחרי הניתוח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה זריזה - תגובה
שולה זק18/11/2011אולגה יקירתי
לא מומלץ עדיין לאכול אורז.
רק 6 -8 שבועות אחרי הניתוח.
כדאי לאט לאט להתקדם ולהנות מהאוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלפל ממולא
תמר נהריה19/11/2011אני כמעט חודש אחרי שרוול. בישלתי פלפל ממולא עם המון רוטב , בשלתי את האורז לפני המילוי וגם אחרי המילוי הוא התבשל ויצא ממש ממש רך אכלתי ונהנתי עם המון רוטב ממש רך וטעים ולא קרא לי כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שרווללימי18/11/2011
נותחתי ב14/11 אצל דר' מחאג'נה המקסים בבית חולים רמב"ם.עברתי שרוול קיבה.
כששוחררתי הביתה(הניתוח היה ביום שני וביום רביעי כבר הייתי בבית)התחילו לי התקפי שיעול עם ליחה(במיוחד בלילה), האם זו תופעת לוואי של הניתוח או שפשוט התקררתי? ומה אני יכולה לקחת כדי "להעלים את זה" או שאני צריכה לתת לזה לעבור לבד?אשמח לתשובה ממי שחווה את זה או שיודע. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי שרוול - תגובה
שולה זק18/11/2011רוכה הבאה,
לא ציינת אם את מעשנת או לא.השיעול.השיעול הוא בגלל ההרדמה ויעבור. מאידך יתכן וגם התקררת . אשר לקחת סוכריות מציצה סטרפסילס להקלה.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי שרוול
לימי18/11/2011אני לא מעשנת.תודה על התשובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי שרוול - תגובה
שולה זק18/11/2011אני מבינה שהשיעול לא נעים. יעבור תוך כמה ימים. זה מספיחי ההרדמה. בלילה תשתדלי לשכח קצת גבוה יותר. ותנסי סוכריות מציצה ש סטרפסילס - להזיק לא יזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי שרוול - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה18/11/2011לימי שלום,
לאחר ניתוח בהרדמה מלאה יכולה להיות תופעה שכיחה של תמט אלויאולרי בבסיסי הריאות. שהחולה מרגיש יותר טוב ומתחיל לנשום עמוק יותר האלויאולות נפתחות דבר שיכול לגרום להופעה זמנית וחולפת של ליחה ושיעול.
אופציה שניה התקררות.
באם התופעה תמשך תגשי לרופא משפחה להאזין לריאות.
שיהיה בהצלחהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוכר
yarden19/11/2011תופעה של הגוף אחרי ההרדמה ,גזים שמתנדפים מהגוף
להכות על הגב העליון כתפיים ..ממש טפיחות חזקות כדי לשחרר .
יש תירגול שצריך לעשות אחרי ההרדמה כדי להקל,לא קיבלת מכשיר נשיפה בבית החולים..עברתי באסותא בזמנו וקיבלתי מכשיר מפלסטיק עם כדורים לנשוף בלחץ..
אבל הכי טוב טפיחות יש חזקות .האחיות עשו לי וזה עזר לי המון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרוול ב 22.11גלוש17/11/2011
היי,
כמו כולם, אני קוראת בפורם כבר זמן מה, ובאמת מקבלת חיזוקים מהשינויים המהממים , ומהכתוב
ביום שני אני נכנסת לבית חולים להכנה (פוריה טבריה) וביום שלישי הניתוח,
כמובן שיש לי חששות (פעם ראשונה הרדמה כללית)
אבל אני מחכה להיות אחרי
אני עכשיו בדיאטה של לפני הניתוח וכבר ירדתי 5.3 ק"ג
נעים לי מאוד לקרוא בפורום
ומאחלת לכולנו בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהיה לך בהצלחה .
חדווה17/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלוש17/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלוש בהצלחה
yarden17/11/2011הדיאטה מאוד עוזרת גם במשקל וגם עוזרת לגוף להתמודד עם המצב החדש,בכל זאת לעבור מצלחת לצלוחית(גם זה לא..)
גם למנתח יותר קל להתמודד עם כבד מצומק ולא שומני.
ההתמודדות לאחר הניתוח לא עושה טראומה לנפש,כי כבר רגילים לאכול מעט ,שיהיה בהצלחה ,תחשבי חיובי ומחזיקים לך אצבעות:).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה22.11.11
גלוש17/11/2011תודה רבה,
באמת הקיבה שלי כבר לא דורשת הרבה אוכל ואני עוד מצמצמת, (קשה לי לחשוב על לאכול עוף עם ירקות טחונים)
יש משהו מיוחד שמומלץ לי לקחת לימי אישפוז ?
חוץ מבגדים כמובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חושבת
yarden17/11/2011ההתנהלות של האוכל מתחילה בבית:)
זכור לי מרק צח בקערית ולקחתי מיני מיני ..כפית לטעימה ,רק לדעת שהכל תקין בקיבה,הרופא בדק את הבלון שמחובר לקיבה (ניקוז)ושתיתי חומר מסוים .
והביתה:)
את תהיי כל כך עסוקה עם עצמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלוש
אפרת עוזיאל18/11/2011בהצלחה הכל יעבור בשלום קטן עליך
את מתחילה חיים חדשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים חדשים
גלוש19/11/2011תודה,
פעם ראשונה שלי הרדמה מלאה, ובאותו ניתוח גם מוציאים לי את הכיס מרה (יש לי אבנים) בגלל זה אני קצת יותר חוששת , כי הניתוח יהיה ארוך יותר.
אבל כמו שאת אומרת אני אתחיל חיים חדשים וטובים יותר,
אני רק רוצה להיות אחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיות אחרי
גלוש19/11/2011תודה, אני באמת מחכה להיות אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)