מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- חדשהמרי23/10/2011
שלום לכולם, אני חדשה בפורום.הרופא משפחה המליץ לי לעבור ניתוח- אני בת 35 ויש לי BMI40. התקשרתי לקבוע תור לד"ר פייגן בתל השומר - אמרו לי אין בעיה ביוני 2012! מה אני אמורה לעשות ? נכנסתי לאסותא ושם המחשבון אמר לי (אין לי ביטוח פרטי) - כ- 38,000 ש"ח! מצד אחר אין לי סכומים כאלה מצד שני הייתי רוצה שינתחו אותי כשאני עוד צעירה... יש למישהו עצה בשבילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לחדשה - תגובה
שולה זק23/10/2011חברת איזה קופה את? ואיזה סוג ביטוח יש לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבין קופות..
מרי23/10/2011כרגע אני במכבי זהב ומינואר אני אמורה לעבור לכללית פלטינום (ללא תקופות המתנה). נסיתי לברר על רופא שאני רוצה (ד"ר פייגין או רזיאל) ולבדוק אם הן מקבלות במכבי או בכללית ואז מקסימום לבטל את המעבר לכללית (סליחה על הסירבול).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבין קופות.. - תגובה
שולה זק23/10/2011עם פלטינום ההשתתפות העצמית מגיעה בין 3000 ל 5000 ש"ח
כנ"ל עם מכבי זהב.
תבררי במדיקל סנטר עם דר' אניה פייגין מתי היא יכולה לקבל אותך
כמו כן את יכולה לברר במדיקל סנטר מי עובד עם מכבי ומי עם פלטינום.
השאלה איזה קופה תכסה לך עכשיו את הניתוח.
אם את הולכת למרכז רפואי פרטי תוך חודש את אחרי ניתוח.
את מוזמנת להתקשר אלי ואשמח לעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת לגמרי. קיצור קיבה שלא הצליחסיגל23/10/2011
שלום,
עברתי ניתוח קיצור קיבה. ירדתי הרבה במשקל, אך לאחר תקופה מסוימת
העלתי הכל בחזרה ואני ממש מבואסת ולא יודעת מה לעשות עם עצמי, איבדתי כוחות
ואין לי חשק כבר לרדת עוד פעם 55 קילו. בדיוק כתבתי היום את הסיפור שלי בקהילה של ניתוחי קיצור קיבה. אשמח אם תקראו ותאמרו לי מה דעתכם על המקרה שלי והאם
אתם מכירים גם בן אדם שזה קרה לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עם כל הצער שבדבר
עפרה23/10/2011שלום,
אני יגיד לך את זה חד וחלק בלי קשקשת... בניתוח הזה אין הבטחות ואין קביעות לירידה במשקל...
הניתוח עובד ומצליח זה את שלא מצליחה ... ולמה אני אומרת את זה... אני כמוך עברתי ניתוח לפני 8 חודשים ירדתי 35 ק"ג מתוך 70 ק"ג שאני צריכה לרדת... אני עדיין במחצית הדרך ועדיין לא במידה 38 והמחמאות זורמות בלי סוף אך לצערי אני מרגישה שאני כל פעם מועדת ונופלת מהקצה... אני מפחדת שאני בדרכי מעלה...
את צריכה לתפוס את עצמך בידיים להתיעץ עם המנתח מה עושים ולרוץ הלאה כי חבל...!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיאוש לא מוביל לאף מוצא - תגובה
שולה זק23/10/2011שלום סיגל,
לא ציינת איזה סוג ניתוח עבר, מתי עברת את הניתוח.
האם האם במעקב דיאטנית? מה גרם לעליה במשקל?
על מנת שאפשר יהיה להבין ואולי לעזור את צריכה לספק פרטים.
הניתוח הוא לא הוקוס פוקוס. הוא כלי שנותן לנו את האפשרות לשנות הרגלי אכילה ולאמץ אורח חיים שונה מבעבר.
אני כבר מעל 10 שנים מנותחת. הישלתי 70 קילוגרמים ממשקלי ומאוד מאושרת.
ידוע לי שיש אנשים שעברו ניתוחים בעבר (טבעת) ונכשלו. עברו ניתוח חוזר ועד כמה שידוע לי , מצליחים יפה ומאושרים.
ממליצה לך להיות חיובית ולא לדבר על יאוש ולהחליט לעשות. לשים לנגד עינייך תוצאות ולא תירוצים.
אנו כאן נשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שלא הצליח - תגובה
נילי23/10/2011שלום לך, סיגל. צר מאוד שהניתוח שלך לא עזר לך. אני לא אשפוט אותך, אני אנסה לעזור. היום לכל אחד שחושב על הניתוח קיצור קיבה חשוב לדעת שישש תמיכה וליווי אישי במרפאות להשמנת יתר. מרפאות נמצאות בביתי חולחים בהם מנתחים (לרוב). עז חשוב מאוד להתייצב שם עוד לפני הניתוח. להלן כמה דברים שלמדתי שם : משקל יורד בשנה ראשונה יפה מאוד, בסוף שנה וחצי-שנה שניה מפסיק ואפילו עד שליש (10%-30%) ממנו עלול לעלות בחזרה. זאת תגובה טבעית של הגוף. בכדי שלא יקרא כזה דבר צריך להקפיד בשנה שניה (עוד יותר חזק) על הדיאטה ופעילות גופנית נמרצת עד 5 שעות בשבוע ! לנכשלים אחרי ניתוח טבעת יש פתרונות אחרים. אז שום דבר לא אבוד. מאחלת לך בהצלחה ולא להישבר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מתאימה לקריטריונים של ניתוחנערה22/10/2011
אני בת 16, אני 1.61 ושוקלת בערך 110 משמע הBMI שלי הוא 42.43....
ניסיתי המון דיאטות, דיאטניות ובעיות אבל תמדי ירדתי כמות מסויימת ולאחר מכאן עליתי עם בונוס תמיד. האם אני מתאימה לניתוח? ואם כן, איזה ניתוח ממולץ בהתחשב בגילי ובמשקלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני מתאימה לקריטריונים של ניתוח - תגובה
שולה זק22/10/2011שלום לך נערה
לפי מה שכתבת הנתונים שלך מתאימים לקריטריונים. ידוע לי שלגבי בני נוער קצת מחמירים וגם דורשים ליווי דיאטנית לתקופה מסויימת ויעוץ פסיכולוגי.
אני ממליצה לגשת לרופא המטפל עם אחד ההורים ולקבוע תור לרופא מנתח ועל פי הנתונים הרפואיים שלך, הרגלי אכילה, הפרעות אכילה - לעבור בדיקות ויחד לראות איזה ניתוח מתאים לך, אם בכלןל.
שבוע טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני מתאימה לקריטריונים של ניתוח - תגובה
ד``ר דוד גויטיין24/10/2011בגילך עליך לעמוד בקריטריונים מחמירים יותר של נוער (<18ש') ולפי אלה אינך מעמדת לניתוח בשלב זה. ממליץ מאוד להכנס לתוכניות מסודרות שמכוונות לשינוי הרגלי חיים ולנסות בעזרתן לעשות שינוי אמיתי. גם אם זה לא יעבוד, כשתגיעי ל"גיל שמותר להתחיל", קרי 18, תוכלי לעבור ניתוח מתוך מקום אחר מבחינת ידע ונסיון באכילה נכונה ומסודרת ופעילות גופנית רוטינית.
מצטער אם מאכזב...
ולמען הסר ספק:
דרישת משקל - BMI גבוה מ- 50 עם סיבוכי השמנה קלים (יתר לחץ דם, כולסטרול, רפלוקס מוכח וכו'). או BMI גבוה מ- 40 עם סיבוכי השמנה קשים (סוכרת סוג 2, תשניק נשימה בשינה משמעותי, כבד שומני מוכח בביופסיה).
מעל גיל 16 "יורד" ה- BMI ל- 45 עם סיבוכים קלים כנ"ל.
ישנן דרישות נוספות שלא זה המקום לפרטן. הכל מופיע בחוזר מנהל הרפואה של משרד הבריאות מס' 32/2009 אותו ניתן למצוא באתר משרד הבריאות www.health.gov.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני עומדת בקריטריונים?ליאן22/10/2011
שולה שלום,
אני בעלת BMI 36, סובלת מכאבי גב תחתון חזקים, בצקות ברגליים וידיים וקשיי נשימה בלילה (אני אסטמתית והמצב ממש החמיר לאחרונה). אין לי סכרת אך רמות הסוכר שלי עלו לאחרונה למצב "טרום סוכרתי" בסביבות 115 (טרם קיבלתי טיפול כלשהו) וכן הייתה לי סכרת הריון לפני 4 שנים. האם לדעתך ולפי ניסיונך אני עומדת בקריטריונים של משרד הבריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידה בקריטריונים - תגובה
שולה זק23/10/2011עליך לבקש לעבור בדיקה במעבדת שינה שיקבעו אם את סובלת מדום נשימה בשינה. כמו כםן לעשות בדיקות מקיפות . לקבוע תור לרופא מנתח בתחום קיצורי קיבה ולהגיע אליו עם מכתב מהרופא המטפל הכולל את ההסטוריה הרפואית שלך, כולל מחלות, טיפולים, וכן עם תוצאות הבדיקות ולפי זה אפשר יהיה לקבוע אם את עומדת בקריטריונים ותוכלי לקבל התחייבות הקופה לניתוח.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
ליאן23/10/2011אינני סובלת מדום נשימה, רק מקשיי נשימה.
עיקר הבעיה שלי היא אורטופדית - גב תחתון ובצקות ברגליים וידיים.
האם את מכירה מקרים שקיבלו אישור על סמך בעיות הנ"ל בעיקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטופדית - תגובה
שולה זק23/10/2011אישית, לא מכירה מקרים שקיבלו אישור הקופה רק על סמך בעיה אורטופדית, שלא מופיעה באינדיקציות.
ממליצה בכל מקרה להתיעץ עם מנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחשוב פעמיים לפני ניתוח בפרטייהודית22/10/2011
שלום
לפני כשבוע נותחתי בביהח פרטי שלא אציין את שמו.
הניתוח עבר בשלום ואני אסירת תודה
עם זאת ממליצה בחום לשקול ניתוח במגזר הציבורי
מהיכרותי האישית עם רפואה במגזר הציבורי השירות לא פחות טוב בלשון המעטה.
היום הייתי פועלת אחרת - הייתי מחפשת היכן מנתחים רופאים טובים במגזר הציבורי ונכנסת לרשימת המתנה.
הרי בתהליך הזה שאנו עוברים זמן עיכול הוא מהותי - נראה לי שחצי שנה לחכות זו מסגרת זמן יפה להכנת הנפש והגוף.
זו רק המלצה!!
מאחלת הצלחה ורפואה לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחשוב פעמיים לפני ניתוח בפרטי - תגובה
שולה זק22/10/2011שלום יהודית,
אני תמיד מציינת ומזכירה שהניתוחים בסל הבריאות והוא ללא עלות כספית למי שעומד בקריטריונים ועובר את הניתוח בבית חולים ציבורי.
ברצוני לציין שכל הרופאים המנתחים בתחום קיצורי קיבה מנתחים בבתי החולים הציבוריים ובמקביל גם במרכזים הרפואיים הפרטיים.
למי שמתאים לשלם השתתפות עצמית ולא להמתין כמה חודשים לתור לניתוח - זכותו.
יש בתי חולים ציבוריים שההמתנה לתור לניתוח מגיעה עד שנה.
שבוע טוב
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבת שלוםאפרת עוזיאל22/10/2011
בוקר טוב חברים .
ני חייבת להגיב על נושא הנקז שעלה כאן
זה באמת לא נעים להוציא אותו ללא ספק
אבל נישארים בחיים ואם יש אפשרות שרופא יוציא אותו או אחות מה טוב ואם סטגר זה
גם בסדר וליפעמים הוא יכול להיות אפילו יותר עדיין מהרופא או האחותזה תלוי בבן אדם שהוא ולא בתפקיד שלו זאת דעתי .
בכל מיקרה תאמינו לי שדיי מהר שוכחים מזה והנקז מיתגמד מול התוצאות המדהימות .
הינה תמונה שלי אחרי שנה מהניתוח תאמינו לי אין זכר לנקז גם לא בזיכרון והתוצאות...
שתיהייה שבת שלום לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפלא אבל לא מושלם- תגובה
שולה זק22/10/2011לפחות את לא יכולה להגיד שהשמנת בחגים. נראית נפלא.
אבל..........נו נו נו נו - מרביצה לך!!!
למה חולצה שחורה??????????????
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
חיבוק
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולה
אפרת עוזיאל22/10/2011עכשיו אני הולכת לילבוש הכל צבעוני כמו ליצן ומצטלמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצויין - תגובה
שולה זק22/10/2011כולי ציפיה
ככה יראו את צבע העיניים המקסים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהWOWWW אפרתתתת את ניראת מיליון דולר
חדווה22/10/2011הג'ינס מחמיא לך מאוד !!! 55555
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחדווה
אפרת עוזיאל22/10/2011איזה מותק תודה רבה רבה ושיהייה שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא כייף בכלל.אולגה21/10/2011
11 יום אחרי ניתוח... נפל עליי חוסר מצב רוח מטורף אתמול.
התחילו לי שוב כאבים בבטן, שוב סחרחורות כאלה.. היום קמתי בבוקר והרגשתי כמו שהרגשתי כשקמתי בבית חולים.....
לא הצלחתי לאכול כמו שצריך ביומיים האחרונים,ופתאום להיות בהרגשה כזו אחרי כמה ימים טובים זה ממש לא כייף.....
אני מקווה שזה יעבור... למה כל היום היום ישנתי.. ואני לא זזה מהבית :/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לאכול ולשתות. - תגובה
שולה זק21/10/2011היי אולגה,
קורה גם יום כזה, מקווה שיחלוף מהר. גם הגוף שלנו נתון למצבי רוח לא רק הנפש.
11 יום אחרי הניתוח את צריכה כבר להיות בכלכלה רכה ולהקפיד אכול כל 3 עות וכמובן להרבות בשתיה עד כמה שניתן..
יתכן גם שתעתועי מזג האוויר מוסיפים להרגשה הרעה, אני מקווה שהיא תחלוף במהרה. האם את לוקחת ויטמינים?
חלילה, אם תמשיכי להרגיש חולשה או כל שינוי אחר, ממליצה לפנות לרופא המטפל ולהתיעץ איתו.אני, כידוע לך זמינה כל הזמן.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלכלה רכה-
אולגה21/10/2011פירה/מרק צח?
כן אני לוקחת ויטמינים....
יש מצב שאני ככה בגלל שקיבלתי היום מחזור? :O
שבת שלום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלכלה רכה- - תגובה
שולה זק21/10/2011יכול מאוד להיות אולגה. את יודעת איך זה כש"ההורמונים משתוללים" . השמעי לגופך ותנוחי.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולה
אולגה22/10/2011היי... ההרגשה לא עוברת...
אתמול בלילה ניסיתי לקחת אופטלגין והקאתי הכל :(
אני סובלת מסןג של כאבי מחזור בבטן אבל עם כאב ראש מטורף.... ותאבון בקושי יש לי.... מים אני מצליחה לשתות פחות או יותר...
לא יודעת מה לעשות!
זה כבר היום ה3...
בדקתי בכל הפורומים,וראיתי שבשום מקום אף אחד לא נתקל בכאלה כאבים אחרי ניתוח....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש חיים חוץ מהניתוח- תגובה
שולה זק22/10/2011צר לי אולגה שאת חשה ברע. זה קורה לכולנו. אל תשכחי שנשארנו בני אדם רק עם קיבה קטנה יותר ולא הכל בא מהקיבה ובגלל הקיבה, גם כשהמועד מהניתוח קרוב לתחושות הרעות.
יתכן והתקררת או כמו שהרופאים אוהבים היום להשליך הכל על "וירוס".אני ממליצה לגשת על הבוקר לרופא המשפחה ואם חלילה את מרגישה הערב ברע לגשת אפילו למר"מ או לשרות בית של מכבי. (תלוי לאיזה קופה את שייכת)
מאחלת לך שבוע טוב ובריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולגה
ירדן24/10/2011אוליי עשית שינוי באוכל,מזון מוצק שקשה לעיכול? כל שינוי באוכל צריך לבוא בהדרגה גם נושא השתיה צריך שתהיה הפרדה בין נוזל למוצק,להשתדל לעמוד במרווחי זמן של אוכל ,לא להעמיס על הקיבה ,אם עדיין הכלכלה מקשה ,לחזור לנוזלי ואוכל רך,את הקיבה צריך להחזיר לפעילות לפי ההרגשה שלך .בקשר למצבי הרוח שנופלים עלינו ,זה בסדר וזה חלק מהתהליך שהוא לא קל לגוף ולנפש,מנוחה תמיד זה טוב ואם הגוף מבקש תתני לו ,הסחרחורות הם תופעה מוכרת .
לאט לאט הכל יהיה בסדר,תשארי כאן תתעודדי וקחי הרבה טיפים וגם מילים חמות וטובות משאר החברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי תור לניתוח אצל ד"ר מחאג'נהdindin21/10/2011
בחודש הבא ברמב"ם, אני מבינה שאני אמורה להיות בדיאטה כלשהיא לפני? אני מעוניינת לדעת כמה זמן אישפוז ואיך הולך התהליך?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי תור לניתוח אצל ד"ר מחאג'נה - תגובה
שולה זק21/10/2011שלום רב,
אם התור הוא לניתוח מומלץ שבועיים שלושה לפני הניתוח לשמור על דיאטת חלבונים. תמצאי בשאלות הנפוצות פרטים על הדיאטה.
האישפוז הוא כשלושה עד ארבעה ימים. זמן ההחלמה הוא מאוד אישי. בשבוע הראשון כלכלה נוזלית ולאחר מכן כלכלה רכב ואט אט חוזרים לשגרה. כמובן בתפריט דיאטטי שמקבלים מדיאטנית - שמומלץ להיות במעקב שלה במהלך השנה הראשונה. עוד הערה חשובה - 6 חודשים ראשונים לאר הניתוח כדאי ומומלץ לקחת ויטמינים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושב על ניתוחרן20/10/2011
שלום, אני בן 38 179 ס"מ, BMI36.5, לאורך השנים עשיתי דיאטות שונות, עם הצלחות וכישלונות, בתקופה האחרונה איני מצליח להכנס למשטר וחושב על שילוב ניתוחי.
מה התהליך שעלי לעבור, איך בוחרים את הניתוח המתאים אם בכלל.
אודה על התיחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים- תגובה
שולה זק21/10/2011לפי הנתונים שמסרת ב BMI 36 ללא מחלות נילוות כמו סוכרת, לץ דם גבוה, כולסטרול, דום נשימה בשינה - אינך עומד בקריטריונים לניתוח שנקבעו ע"י אירגון הבריאות העולמי.
אני ממליצה להחליט ברצינות על שינויי הרגלי אכילה ואורח חיים. ללכת לדיאטנית, לשלם פעילות גופנית ואף להצטרף לקבוצת תמיכה. אני בטוחה שתצליח לעמוד במשימה ולהוריד במשקל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לאחר שנתיים-מעקבמנותחת ותיקה20/10/2011
שלום לאחמד מחאג'נה.אשמח לשמוע על המעקב שלאחר הניתוח. לא הייתי אצלך אלא רק פעם אחת לאחר ניתוח .אשמח להיפגש שוב. האם המעקב כרוך בתשלום?
אני חברת קופת חולים מכבי.
תודה אגב רזיתי 27 קילוגרמים.
תודה לך על כך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לאחר שנתיים-מעקב - תגובה
שולה זק21/10/2011אני ממליצה לצלצל לאסותא ולקבוע תור לדר' מחג'נה. את הנושא הכספי תבררי בקופה או באסותא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה לאחר שנתיים-מעקב - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה25/10/2011מנותחת ותיקה ולא היית במעקב!!!!!!!
תתקשרי בבקשה לאסותא ותקבעי תור. את צריכה להביא כרטיס מכבי וזהו.
להתראות בקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילועפרה ב.20/10/2011
הצילו החגים האלו העלו אותי ב- 2 ק"ג...אוחחחחח
אז ככה בשביל הרקע:
עשיתי ניתוח ב- 21/02/11 הורדתי עד כה 36 אבל חשבון פשוט הביא אותי ל- 34.... אהההההההה....... מה עושים...??? יש פה כאלו שהצליחו להגיע לשטות כזו בגלל החגים...????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החגים בעיה לאומית- תגובה
שולה זק21/10/2011את בחברה טובה....אל תדאגי אחרי החגים...כבר ממחר בבוקר חזרי תפריט רגיל ולכמויות קטנות כל 3 שעות ותראי שמה שעלה ירד במהרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה- הרגעה לאומית
עפרה ב.21/10/2011איך זה שכמה מילים שלך עושים הכל וורוד שוב... :-) וזה אף פעם לא מאוחר לאחל שנה טובה ... והפעם בלי הברכה שליוותה אותנו 5 שנים ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלי
יושי22/10/2011וזה ממש לא כיף :(
אחרי ירידה כייפית של 33 קילו בחמישה חודשים - החגים האלו הגיעו ואני מרגישה כאילו השרוול שכח את קיומו והכמויות הן בלי סוף... טוב, כמובן שזה לא מגיעה למה שהייתי אוכלת פעם (לפני הניתוח) אבל זה מרגיש ממש מלא....
אז דחווווף שיגרה! מקווה שאוכל לחזור לכמויות נורמאליות............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף :) - תגובה
שולה זק22/10/2011העליה היא בגלל יציאה מהשגרה :(
אני בחופש כל הזמן "טעמתי" וזה מה שגרוע. עלו 2 קילו....נחזור לשגרת העבודה והשחיה וירדו חזרה אולי יקחו איתם עוד "חבר" רקילו או שניים
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי שולתינו מה קורה ?לילך.פ20/10/2011
מלא זמן לא ביקרתי פה... מה שלום החברה... מתה לראות מה עם מקס... יש מצב שהוא מעלה תמונה.? אצלי הכל בסדר... לא השתנתי מהפעם האחרונה שראיתם אותי די תקועה על אותו משקל אבל מרגישה עם זה בסדר... סוף כל סוף בחיי אני מסכימה עם איך שאני נראת.....נו טוב... אפשר גם עוד 10 קילו פחות.... או 20 .... :)
נשיקות של געגועה לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי פשושה- תגובה
שולה זק21/10/2011באמת נעלמת לנו ולי. טוב לשמוע ממך.
הגעגועים גדולים ונעשה משהו בנדון בקרוב ביותשבת שלום יפתי היקרה ודש לחגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר' מחאג'נהYael20/10/2011
באוקוןבר 2010 עברתי ניתוח שרוול אצל דר' מחאג'נה בביה"ח רמב"ם והתוצאות ברוכות ומשביעות רצון בלשון המעטה...
לציין כי בראש ובראשונה המקצועיות הבלתי ניתנת לערעור, היחס החם והאנושי, הנכונות להסביר בצורה מובנת וברורה הם שמאפיינים רופא נפלא זה.
דר' מחאג'נה מקפיד כנאמר By the book על ביקורות סדירות ומעקב דיאטנית, בדיקות דם וכל הנדרש על מנת שהתהליך יהיה תחת מעקב רפואי קליני ומסודר - שאפו!
אין זה מובן מאליו כי רופא שכבר ביצע עבודתו וניתח ימשיך בצורת עבודה שאינה מאפיינת רופאים רבים [אפילו מאותה מחלקה...!] שמעדיפים לחוש ככל יכולים [מיני אלוהים...] ולהתנשא ולבזות פציינט [לצערי זה מה שקרה לי במחלקה אולם הרופא קיבל מענה ליחס המחפיר שלו ולאחר שנאלם דום נעלם כלעומת שבא].
בל נשכח כי בראש ובראשונה הקרדיט להצלחה נתון לפציינטי/ית שמקפיד על אורך חיים נכון ובריא בסיוע תזונאית וויטמינים, שהרי ללא סכין המנתחים רובנו לא היינו מצליחים [שיטת האקורדיון.... (; רק תזכרו שאין מטה קסמים, גם עם שרוול ניתן להשמין אם לא מקפידים].
אסיים ואמליץ בחום על דר' מחאג'נה לכל המעוניין בניתוח בריאטרי. הרופא היקר מקצועי ומעל לכל אנושי וקשוב [לא פחות חשוב ממקצועיות!].
אשרייך דר' יקר ותודתי שלוחה על הסיוע יקר הערך להורדה במשקל.
ד"ש חמה ונתראה בביקורת הבאה,
יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר מחג'נה
תמר נהריה20/10/2011מה שכתבת מאוד מחזק אותי . אני ביום שני הקרוב מנותחת על ידי ד"ר מחג'נה.
אני שמחה שבחרתי בו. כי באמת שמעתי עליו דברים טובים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתמר מנהריה
Yael21/10/2011ראשית שיהיה בהצלחה מרובה!!! עשית בחירה מושכלת, הרופא נפלא, כמו שכתבתי - מקצועי, אמין ולבבי וזה מאד מקל בלחץ הקיים טרם שולחן הניתוחים!
שנית, קחי את זה בפרופורציה והמלצה קטנה גדולה - את הנקז - שיוציאו לך רק אחות או דר' מחאג'נה בשום אופן לא סטאז'ר... אני סבלתי מזה מאד בהוצאה [הוא התנהג כאילו אני פרה לשחיטה...] ואני לא בחורה רגישה בכלל!
בקיצור, בהצלחה ומחזיקה לך אצבעות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמרי זה לא נוטרא בכלל- תגובה
שולה זק21/10/2011קטן עליך הנקז!!!!חוץ מזה ברמבם יש סטאג'רים?
מה קורה עם איתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה על הנקז לגב' שולה
Yael21/10/2011שולה שלום,
לא נכון להציג את הניתוח או חלק ממנו, ובכללו הוצאת הנקז כ"קטן עלייך" כל גוף ותגובתו לפעולה כירורגית זו או אחרת!
הוצאת הנקז אינה נעימה - נקודה! אולי משום שעברת את הניתוח לפני 9 שנים לא זכור לך אולם אני עברתי לפנישנה והחווייה הלא נעימה - בלשון המעטה, עודנה זכורה לי!
מטרת התגובה שלי הייתה להכין את הבחורה לחלק פחות נעים ו"להנעים" לה אותו עד כמה שניתן!
וכן, למרות השביתות והפיטורים - סטאז'רים עדיין עובדים ואף שכבודם במקומם תמר לא צריכה להיות בין אלו שיסבלו בהוצאת הנקז ומשכך תגובתי!
בהצלחה תמר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל היקרה - תגובה
שולה זק21/10/2011עם כל הכבוד לך....עד כה לא נתקלת י בתגובות דרמאטיות בפורום בנושא הוצאת הנקז.
מהכרותי האישית את תמר בהחלט מתאים לה "קטן עליך". לעולם איני מזלזלת לא בניתוח, לא בפרוצדורה ובטח לא במטופל.
נכון ההרגשה היא לא הכי נעימה, אך במטוטא גם לא כל כך נוראה. לא תמיד מתאפשר לרופא בכיר להיות נכח ולבצע את הפעולה.
ואם כבר הזכרת לפני 9 שנים ....ניתוח עם בטן פתוחה וכמה נקזים - תאמיני לי היה לא נעים אבל גם לא נורא. וגם לא דר' שוורץ ולא דר' פראן הם אלו שעמדו והוציאו לי את הנקזים.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבת שלום
Yael21/10/2011לא מדובר בתגובה דראמטית ואיני מפתחת את הנושא כלל. ציפיתי לתגובה מעט שונה ממי ש"מנהלת" פורום ולא להתלהמות או לשלילת דעה של מכותב, אשרייך.
הבעתי דעתי על עניין הנקז ומעצם רעיון הפורום לשתף בחוויות כך עשיתי. צר לי אם לא הכל ורוד כמו שאת אוהבת להציג. ולידיעתך גם במקרה שלי לא הוציא את הנקז רופא בכיר ועדיין - טוב להגיע מוכן לניתוח ולדעת לקראת מה הולך המנותח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל תודה
תמר נהריה22/10/2011אני מודה לך על הכנות שלך . יכול להיות שהיה לך נסיון רע עם הוצאת הנקז, כמו שזה נשמע, זה באמת לא נעים. אבל איך ששולה אמרה כול אחד מקבל את זה אחרת. זה לא נעים אבל אין ברירה.הנקז מחובר מהאף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקז בבטן - תגובה
שולה זק22/10/2011היי תמר
יעל מדברת על נקז בבטן שמוכנס בעת הניתוח ומנקז את הנוזלים מחלל הבטן.
כמו כן יש זונדה - זה מכניסים בעת הניתוח דרך האף/גרון/עד לקיבה. לא מרגישים כלום. מאוד לא נוח עם, כאשר מתעוררים. אבל ברוב המקרה מוציאים את הזונדה מיד בתום הניתוח.
את בידיו המיומנות של דר' מחג'נה, כך שאני סומכת שהכל יהיה בסדר
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שולה
תמר נהריה21/10/2011אין לי מושג על מה אתן מדברות . נקז כול עוד אני לא יודעת עליו עדיף ככה.
שנית איתן צריך שבוע הבא להפגש עם המרדים ורק אח"כ הוא יקבל תאריך.
יום שני הקרוב אני נכנסת לניתוח. שמחה, חוששת, רגשות מעורבים.פוחדת מההחלמה,
ובעקר מהתפקוד לאחר הניתוח. שולה אני סכרתית , ולעתים שאני רעבה ולא אוכלת בזמן , בעיקר פחממות, אני מתחילה להרגיש בחילה, חולשה וסחרחורת . מה יהיה אחר כך עם כמויות האוכל המזעריות. זאת הרגשה נוראית אבל שאני אוכלת אני חוזרת לעצמי.
בהתחלה אני לא יוכל לאכול הכול אז מה יהיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תמר - תגובה
שולה זק22/10/2011טחד הסיבות שאת עושה את הניתוח זה בגלל הסוכרת.
בבית חולים יאזנו אטותך ןתקבלי הנחיות כיצד לתפקד בבית.
את תאכלי ארוחות קטנות כל 3 שעות . אבל תדאגי.....את תרא שיהיה בסדר. במיוחד שבעזרת השם הסוכרת תעלם לך כמו לרבים אחרי הניתוח. דר' מחג'נה ידאג ויטפל בך בכל האספקטים.
שמחה לשמוע על איתן שיש הקדמות.
יללה מחכה ששניכם תעהרו את הניתוח ונעשה מפגשון
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שולה
תמר נהריה22/10/2011את בהחלט מעודדת אותי. אני יודעת שיהיה בסדר. מקווה שנתראה בקרוב שאני ואיתן כבר משרוולים ורזים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שולה-שאלהאולגה19/10/2011
מה הסטאטוס לגבי גלידה?
עוד לא נפגשתי עם הדיאטנית, רק עוד שבועיים. בנתיים היא הביאה לי תפריט אבל לא שאלתי אותה לגבי גלידות דלות שומן וכאלה...
ברוך השם היום כבר שתיתי מרק טחון עם גזר ותפן''א-היה טעים מאווווווווווווווד!
היום אני 8 ימים אחרי הניתוח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משו בנוסף...
אולגה19/10/2011אמרתי לך שאני אהיה קרציה :)
כמו שרשמתי 8 ימים אחרי...אני רוצה לרשום לך מה אני אוכלת במהלך היום ותגידי לי אם זה בסדר.
מים כמובן.
מרק טחון פעם ביום.
יוגורט דל שומן בטעם שוקולד <לא סובלת פירות>
יוגורט דל שומן רגיל בלי כלום.
ואולי קצת גבינה לבנה מידי פעם...
הכל בכמות של כפית או 2 בכל כמה שעות...
כמובן שהתחלתי עם זה רק היום.. אבל אני מפחדת שאולי אני אשמין חחח ואולי אני לא אוכלת נכון... לא יודעת
*יש לי תפריט של דיאטנית אבל הוא מאוד כללי ולא מסודר כי עוד לא נפגשנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפרט יפה... - תגובה
שולה זק19/10/2011אין צורך לחשוש לאכול
נהפוך הוא - רצוי ואף מומלץ לאכול כל 3 שעות. מה שציינת בסדר גמור
את יכולה להוסיף גם פירה מתפוחי אדמה
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלידה- תגובה
שולה זק19/10/2011ממליצה על קרטיב.. תקחי תענוג 0 אחוז . למה גלידה. אם לא יכולה להתאפק מרשה לך כפית. אבח לא להיסחף.
בכלל יש להזהר עם קר מאוד וחם מאוד...זה עלול לגרום להתכווצויות, כי הקיבה עדיין רגישה ובצקתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמנים....ציפטפוט19/10/2011
בבקשה אם תוכלו לענות לי....
אני 3 חודשים אחריי הניתוח, אני עדיין צריכה להמשיך עם הויטמנים??
ואם כן איזה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמנים.... - תגובה
שולה זק19/10/2011אם עברת ניתוח שרוול רצוי 6 חודשים לקחת ויטמינים.
אני חושבת שמולטיויטמין זה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)