מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- לשולהPAZIT01/08/2011
ביום חמישי אני נפגשת עם פרופסור רובין BMI שלי הוא 40.97 האם אני זכאית לניתוח ? (כבר קבעתי את כל הדיקות מראש ואני מצפה לעבור את הניתוח בחודש אוגוסט גם אם העולם יתהפך).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
אפרת01/08/2011אני מעתיקה את תשובתה של שולה:
"יש קריטריונים ברורים לניתוח קיצור קיבה אותם קבע אירגון הבריאות העולמי ומדינת ישראל נוהגת על פיהם. הניתוחים נמצאים בסל הבריאות ונועדו לאנשים הסובלים מהשמנת יתר חולנית. זה לא ניתוח קוסמטי ולא ניתוח כבקשתך.
הקריטריונים הם לפי BMI, מסת גוף - גובה ומשקל.
BMI 35-40 עם מחלות נילוות סוכרת, לחץ דם גבוה, כולסטרול, דום נשימה בשינה.
BMI 40 ומעלה כל אחד גם ללא מחלות נילוות.
לפי הנתונים שמסרת את עומדת בקריטריונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חיובית ותודה אפרת
שולה זק01/08/2011בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם לראשונה לאחר חודשייםavivit5901/08/2011
כריך של "קפה ג'ו" מספיק ל-4 ארוחות.
מזל שהם מוכרים גם "חצי כריך"
אז התפרעתי אתמול ונהניתי מכריך ובכלל, לשבת לאכול במסעדה
דבר שלא הרשתי לעצמי מזה חודשיים (לא סתם ירדו להם 16 ק"ג).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברוק ובתאבון הכל בא בזמנו
שולה זק01/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחריי לידהג'ולי לוי01/08/2011
בדיוק לפניי שנה עברתי ניתוח של טבעת בקיבה ולאחר מספר חודשים שהישלתי כמעט 30 ק"ג ניכנסתי בטעות להריון, היחלטתי לישמור את ההריון למרות שיש לי כבר 2 בנות מדהימות, אני 7 שבועות אחריי לידה ונולד לי בןןןן אז קודם כל אני מאושרת כמובן, אבל למה אני מספרת לכם את זה כי בזכות הטבעת עליתי רק 9.5 ק"ג כל ההריון לעומת ההריונות הקודמים שעליתי 20 ובראשונה 30 ק"ג וכבר הורדתי 14 ק"ג. אז אני שמחה שהטבעת גם שמרה לי על הבריאות במהלך ההריון ולא "אכלתי בישביל 2" כמו שנהוג להגיד וגם אני לא צריכה עכשיו להיות מתוסכלת שיש לי הרבה להוריד במישקל, אני ימשיך לרדת מכאן את כל הק"ג הנותרים....
בהצלחה לכולם ולא להיתייאש!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב ג'ולי....
שרה מ.01/08/2011עלי (תרדי והצליחי) :) והמון נחת מהבנות ומהנסיך הקטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב וכל הכבוד- תגובה
שולה זק01/08/2011הרבה נחת מהרך הנולד .
אני ממליצה להתיעץ עם דיאטנית ולקבל ממנה תפריט מתאים לפחות לחצי שנה ותקפידי להיות במעקב אצלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכייף לשמוע בשורות טובות
רותי01/08/2011תצעדי עם האמהות והעגלות- המחאה המרזה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בנות
ג'ולי לוי02/08/2011תודה רבה לכן בנות על העידוד ובטח אתייעץ עם דיאטנית וגם אשמח ליצעוד עם הבנות סה"כ זאת בעיה של כולנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפנייתמר מנהריה31/07/2011
ביקרתי אצל ד"ר מחג'נה . בסוף הביקור קבלתי מכתב מסכם ושמות של שתיי בדיקות לעשות עד למפגש הבא. אחת הבדיקות איסוף שתן לקורטיזול, והשניה בדיקת דם שכחתי את שמה. אבד לי המכתב ואי אפשר להשיג את רמב"ם בטלפון זה פשוט נורא, נסיתי מלא פעמים ולא עונים פשוט, רציתי שיפקססו לי העתק למרפאת האם שלי כדי שהרופא שלי מחר יוכל לתת לי הפניות לבדיקות האלה, ויש לי תור ברמב"ם שוב ב9 לחודש ואני צריכה להגיע מוכנה עם הבדיקות לד"ר מחג'נה וגם לרופא מרדים . חסר לי רק את השמות של שתי הבדיקות שהד"ר ושם לי, יש למישהו פתרון?
דרך אגב שולה יקרה זה באמת עוזר להקדים תורים אם יושבים להם על הוריד כול יום, לפי עצתך:) מקווה שתעזרו לי זה דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר בוקר טוב - תגובה
שולה זק01/08/2011אני לא חושבת שמשהו יול לנחש איזה בדיקות דם הרופא ביקש.
את חייבת להשיג אותו אישית ואו אצת המרפאה. אתמול היתה שביתה. תנסי היום לצלצל שוב
אם לא תהיי ברירה תסעי לשם
תנסי לשלוח פקס למרפאה ולבקש את הבדיקות לפקס המרפאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטים לגבי ניתוח שרוולשושית31/07/2011
ראשית אציין כי אני מאוד מתרגשת. ברצוני לדעת פרטים לגבי ניתוח שרוול:
אני בת 36 +ילדה בת 4 לאחר טיפולי הפריה.
172 גובה בטוח מעל 100 (לא נשקלתי זמן רב).
מבוטחת כללית מושלם.
מעונינת לדעת מה הפרוצדורה מבחינת הקופה למי לפנות איך מתחילים בככל את התהליך אין לי שמץ. אשמח להנחיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים
תמר מנהריה31/07/2011לדעתי את לא עומדת בקריטריונים לניתוח, אלה אם כן יש מחלות רקע כמו יתר לחץ דם , סכרת , וכו'. יש קריטריונים מסויימים שאת צריכה לעמוד בהם , גם אם את מעונינת לעשות פרטי,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תמרה
שושית31/07/2011היי תמרה,
יש לך מושג למה? אין מחלות רקע בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת הBMI קובעת
תמר מנהריה31/07/2011גובה +משקל זהו רמת הBMI אני לא יודעת איך מחשבים בדיוק אבל לפי הגובה והמשקל שלך לא נראה לי שאת מעל 40 BMI . את צריכה להיות מעל 40 BMI ללא מחלות רקע.
עם מחלות רקע את צריכה BMI מעל 35. האמת שאולי שולה תענה לך בצורה יותר ברורה . היא נהדרת . תפני את השאלה אליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריטריונים - תגובה
שולה זק01/08/2011כתבה לך נכון תמר שיש קריטריונים ברורים לניתוח קיצור קיבה אותם קבע אירגון הבריאות העולמי ומדינת ישראל נוהגת על פיהם. הניתוחים נמצאים בסל הבריאות ונועדו לאנשים הסובלים מהשמנת יתר חולנית. זה לא ניתוח קוסמטי ולא ניתוח כבקשתך.
הקריטריונים הם לפי BMI, מסת גוף - גובה ומשקל.
BMI 35-40 עם מחלות נילוות סוכרת, לחץ דם גבוה, כולסטרול, דום נשימה בשינה.
BMI 40 ומעלה כל אחד גם ללא מחלות נילוות.
לפי הנתונים שמסרת אינך עומדת בקריטריונים.
תאמצי "ניתוח וירטואלי" ותתחילי לאכול לפי תפריט דיאטנית, לשלב פעילות גופנית ולהצטרף לקבוצת תמיכה. מבטיחה לך שההצלחה תאיר לך פנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקרוב אהפוך לחברה מן המנייןמירי31/07/2011
טוב, אז ככה - לאחר כמה חודשים בהם הייתי קוראת פסיבית באתר זה, בעיקר משום שלא היה לי כ"כ במה לשתף, אעבור ביום חמישי מעקף קיבה, ובכך אהפוך "לאחת משלכם".
מרגיעה אותי מאוד הידיעה שניתנת פה תמיכה שכזאת, אוזן קשבת ופרגון.
אז היכונו...בקרוב אגיע רחוק, ואשתף/ אציק לכם...
לילה טוב.
מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
שוש - בית רימ01/08/2011הכל יהיה בסדר.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאורטל31/07/2011
יש פה מישהו שיודע מה קורה עם שביתת הרופאים ? מתי הם חוזרים לשיגרה?
זה לא שאני לא מצדיקה אותם אב התייאשתי כבר מלחכות לניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליבי ליבי- תגובה
שולה זק31/07/2011מבינה אותך יקירתי. עברת הרבה מכשולים עד קבלת האישור.
מה שאני מציעה כל יום תצלצלי לרקמבם בלי בושה!!!! להזיק זה לא יזיק רק יכול לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 7 חודשים אחרי...גילה פ31/07/2011
אז ככה היום 7 חודשים אחרי שרוול, 34.5 ק"ג ירידה (עוד 8 למטרה). מרגישה בסך הכל די טוב, הלחץ דם די משחק, ועדיין לא יציב, מדי פעם יש כאבי בטן אך הם ככל הנראה מבעית המעי רגיז שאני סובלת ממנו מזה שנים.
עדיין לא יכולה לאכול לחם, בד"כ קרקר עונה על הדרישות, קיבלתי אישור מהדיאטן לאכול אבטיח, ואף אמר שאפשר פלח, אך כל שנכנס הוא 2 קוביות קטנות.
אוכלת הכל אך בכמויות מזעריות, וזה טוב. מקפידה על ארוחות אחת ל2-3 שעות, עושה הליכות (בהתחשב בדלקת פרקים זה האופציה הנוחה ביותר).
אני קוראת בקביעות בפורום אך לא תמיד מוצאת זמן גם להגיב, ובסך הכל מרוצה מההחלטה שלי, לקחת אחריות על חיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הללויה... - תגובה
שולה זק31/07/2011איזה יופי גילוש לקרוא אותך ועל ההישגים שלך ובמיוחד על ההתנהלות הטובה במהלך החודשים.
שימי עצלנות ותירוצים בצד וכנסי לפורום כל כמה ימים - זקוקים לך פה. זכרת את עצמך טרום התהליך??? היום את זו שאחרי ואלה לפני "שותים" כל פיסת מידע.
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה תודה
גילה פ01/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בהתלבטות, אשמח אם תענונטלי א31/07/2011
אני ממש מתלבטת האם להירשם לחדר כושר או האם להתאמן בבית, בעזרת הליכון, ושאר מכשירי כושר משוכללים שיש לי...
אני נוטה לכיוון של להתאמן בבית. האם אני עושה טעות???
האם לדעתכם חייב מאמן???
ספרו לי מניסיוניכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה היא
ציפיטפוט31/07/2011אם את מאלה שמתמידות ללכת לחדר כושר,
אני גם בדילמה כמו שלך... תמיד כשנירשמתי הייתי הולכת אולי 4 פעמים וזהו!
לדעתי תנסי להציב לך יעדים ראשונים בבית במכשירים שלך - כמו הליכה וכו...
אם את רואה שאת מסוגלת לעמוד ביעדים כמו למשל: 4 פעמים בשבוע למשך חצי שעה...(סתם לדוגמא) אז תירשמי למכון ותתחילי לעצב את הגוף (אישית מעדיפה שיעורי אירובי- כיף יותר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית- תגובה
שולה זק31/07/2011החשוב - לשלב פעילות גופנית. לא פחות חשוב להתאים את הפעילות הגופנית לצרכים. להשיג את התוצאות המירביות במקומות הנכונים. לדעתי צריך להתיעץ עם מאמן כושר ולקבל הדרכה איזה תרגילים לעשות וכמה זמן כל תרגיל. והחשוב מכל .... התמדה. כל יום לעסוק בפעילות הגופנית בלי תירוצים.
השאלה אם בבית תתמידי אות תחפפי בכל מיני תירוצים מזדמנים.
נשאלת השאלה למה לא לצאת למכון כושר לשנות אוירה, קירות (חחח), ועבוד נכון תחת השגחה.
מה שבטוח - פעילות גופנית חשובה - העיקר לעשות ולהתמיד.
תבחרי את מה שמתאים לך מבחינת מיקום ולא פחות חשוב להתאים את הפעילות לצרכים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברית מספרתלהיוולד מחדש31/07/2011
עברו 5 שבועות והייתי אמורה להיבדק
אולם הגעתי מבלי לשים לב כי יש שביתה
אבל אז קיבלתי טלפון מפתיע מהפסיכולוגית של המחלקה
והסכמתי להיכנס ולדבר
אני לא יודעת מה לומר כרגע
אלא שהדברים עלו
ועכשיו עליי להחליט איך אני ממשיכה
ההחלטה בשלב הזה היא לנסות להביא את עצמי
לרצות לקחת את הויטמינים
תקפצו ותגידו מה שאתם רוצים
"מה זאת אומרת לרצות?"
יש לי בעיה
וזה מאוד קשה
אני רק יכולה לומר שכרגע הדברים גלויים יותר מבפורום הוירטואלי
וזו קפיצה גדולה בשבילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשמעי- עוברית יקרה
יושי31/07/2011אני רוצה לספר לך מה קורה לי יום אחד בלי הויטמינים:
אני טלסמית (איזה חוסר כרוני שיש לי בדם) וההמוגלובין שלי הוא במצב מצויין 11 ובמצב של הריונות בין 7 ל 8.... שזה רע! ברזל חיצוני לא משפיע עלי ורק מוריד את הקיים יותר...
ועכשיו- אחרי הניתוח שגם ככה אני לא יכולה להכניס לעצמי לגוף ברזל מהמזון, אם אני לא מחזקת את כל שאר הויטמינים שהגוף צריך אני קורסת... כן, כן- קורסת פשוטו כמשמעו. מתעלפת וקמה ואז שוב מתעלפת וקמה וכך עד שהגוף מתחזק...
את רוצה להגיע למצב כזה? תאמיני לי שלא!זה רע!!!!!
ויטמינים- ועכשיו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוברית יקרה - תגובה
שולה זק31/07/2011אני עדיין מחכה לשמוע אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משורוולת טריהריני31/07/2011
שלום לכולם
עברתי ניתוח שרוול ביום שישי שעבר, אני חייבת לשתף שבימים הראשונים לאחר הניתוח הרגשתי נורא אך היום אני מרגישה מצויין ומברכת על כך וזה הרבה בזכות הפורום הזה שנתן לי מענה.
יש לי כמה שאלות:
1. הרופא נתן לי לוסק לקחת במשך חודש ימים מהניתוח, האם זה הכרחי והאם כולם קיבלו זאת? יש לציין שאני לא סובלת מבחילות / צרבות
2. האם ניתן ללעוס מסטיק?
3. מתי אפשר להתחיל פעילות גופנית?
תודה לכולם
מקווה להעלות בקרוב תמונות של לפני ואחרי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את השאלות הללו כדאי להפנות למנתח
אילן31/07/2011ועם זאת,
מתוך נסיון של חברים,
הכדורים הללו - אני קיבלתי משהו דומב (אומפרדקס),
והמנתח אמר לי שיש לקחת אותם חצי שנה (אפילו שאין לי צרבות כלל).
מסטיק מומלץ להמנע לעולם - מפעיל את הקיבה על ריק - לא בריא כלל.
לגבי פעילות - מקובל התחלה הדרגתית, אך מאמץ בשרירי הבטן אין לבצע כלל בחודש הראשון.
לאחר כחודש וחצי חוזרים לפעילות ספורטיבית מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשורוולת טריה - תגובה
שולה זק31/07/2011לוסק נהוג לקחת בין חודש לשלושה חודשים אחרי הניתוח למנוע חומציות, התכווצויות וריפלוקס.
מסטיק לא מומלץ ללעוס בשלב זה מאחר ולעיסת מסטיק מעוררת את מיצי הקיבה.
פעילות גופית כדאי להתחיל לאחר חודש ימים בהתיעצות עם מאמן כושר. הליכות קלות וקצרות ניתן להתחיל אחרי 10 ימים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודשיים אחרי מאושרת אבל זקוקה לעזרהישראלה30/07/2011
בס"ד
שבוע טוב לכם חברים
אני חודשיים בדיוק אחרי כבר אוכלת הכל בכמויות מעטות מאוד אפילו פחות מתינוק בן שנה אבל מאושרת עד מעל הראש...
20 קילו פחות עם ביקורת מאוד חיובית ומחזקת מדר' שוורץ שמרוצה מההתאקלמות המהירה שלי לניתוח אבל שכחתי לשאול אותו ולכן אני שואלת אותכם יקיריי אנחנו בפתח תשעת הימים ואז הצום של ט' באב בע"ה ורציתי לדעת עם יש אפשרות לצום או שעדיין מוקדם לחשוב על זה???...
אני מצטערת שאני לא פעילה בפורום כמו שרציתי אבל עם 6 ילדים קצת קשה (במיוחד בקיץ).
אשמח לתגובתכם ואני שמחה שבמעט הזמן שיש לי כשאני יושבת לקרוא את השאלות והתגובות בפורום אני מאוד מתעודדת ומתחזקת.
שיהיה לכולם שבוע נפלא ומלא באור ואושר.
ישראלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע טוב - תגובה
שולה זק30/07/2011שמחתי לקרוא את דבריך ישראלה. באמת אשת חייל.
שמעי, לפני שנה עלתה השאלה הזו כאן בפורום. בזמנו דר' מחג'נה ענה בזהירות ובאחריות - שרצוי לחשוב על הבריאות בשלב זה. צום עלול לגרום לחולשה, לכאבים בקיבה כי הכל עדיין בשלבי החלמה.
אני מציעה שלפחות תשתי והרבה ביום הצום מבלי לאכול ותראי איך את מרגישה. חשבי על בריאותך - את אמא לשישה ילדים שצריכים א מא בריאה
שבוע טוב ובהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצום
שולי30/07/2011להלן תשובתה של ד"ר רזיאל לשאלה של משורוול על צום:
"קיים איסור לצום בשנה הראשונה
אחר כך מותר לא לאכול אך חייבים לשתות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה
ישראלה30/07/2011בס"ד
תודה רבה על התגובה
הרב אומר שעם קיים איסור רפואי אז צריך לנהוג לפי חוקי הרפואה ולא הדת ועם אסור לצום בשנה הראשונה ואחריה רק לשתות כך אעשה.
חשוב לי לציין שהפורום מדהים ומאוד מעודד ואני מברכת על כך שהוא קיים לי הוא תורם המון!!!
שבוע טוב חברים יקרים
ישראלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לדייק
אילן31/07/2011למה שכתבת:
"הרב אומר שעם קיים איסור רפואי אז צריך לנהוג לפי חוקי הרפואה ולא הדת"
התוצאה היא אותה תוצאה, אך הדרך שונה לגמרי.
זה לא ש"חוקי הדת לא תופסים כאן"...
אלא יש להבין כי כשם שמצווה לצום כשאפשר,
מצווה לאכול כשצריך...
ולגופו של עניין
כדאי לך לשאול את המנתח שלך.
ריבוי המידע ברשת מביא לסילוף ולבלבול גדול.
אי אפשר לפסוק הלכה על סמך שמועות.
אני שאלתי את המנתח שלי על כך והוא אמר שזה קשקוש.
אין בעיה לא לאכול.
הוא היה ממליץ לשתותמעט, אך גם זאת אפשר על פי הרגשה.
אני צמתי לפני כשבוע וחצי - צום יז' בתמוז, ללא קושי כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן אתה אחרי ניתוח? - תגובה
שולה זק31/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אילן- תגובה
שולה זק31/07/2011נחמד לקרוא את תגובותיך בפורום.
נשמח אם תציג את עצמך - מתי עברת ניתוח, איזה ניתוח, איפה. איך אתה מרגיש . מה היה ה- BMI ההתחלתי שלך ואיך אתה מתמודד עם השינויים בחייך.
המש ערב נעים ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי אני
אילן31/07/2011אני כ3חודשים אחרי הניתוח
התחלתי עם משקל של 115 קילו (40 וקצת bmi - בגובה 167 ).
כיום, אני אחרי ירידה של כ- 30 קילו.
נותחתי ב2/5 אצל דר' מינץ באסותא.
אני קורא בפורום על בסיס יום - יומי,
אך כיוון שמשום מה בפורום זה,
אי אפשר לכתוב מהאייפון,
אני נמנע מלהגיב,
עד שאני מגיע למחשב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן אילן- תגובה
שולה זק31/07/2011נעים להכיר
מוזר שאתה טוען שמהאיפון אתה לא יכול לכתוב בפורום. אישית מכיר חבר יקר, ליאור, שאין לו בעיה מסוג זה.
בכל אופן צריך לסדר לך יותר שעות מחשב (חחחחח) על מנת שתחלוק את זמנך איתנו .
ירידה יפה בשלושה חודשים ואני מבינה שאתה גם מרגיש טוב. האם אתה במעקב דיאטנית ומשלב גם פעילות גופנית?
המשך ערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר כתבתי לא מעט
אילן31/07/2011אבל כנראה לא מספיק...
הירידה שלי יפה, ב"ה.
אני עושה לאחרונה הרבה ספורט (סוף סוף אפשר)
הליכות מהירות (הליכון בבית),
אופניים,
סטים של שריר בטן - חזה.
משתדל מאוד.
משתדל גם להיות מאוזן בתזונה - אוכל בריא -
ירקות, אורז מלא וכו'.
גם כשה מעט - שיהיה בריא.
מדי פעם "חוטא" בגבול הטעם הטוב:
עוגה בשבת, קרטיב מדי פעם.
לגבי דיאטנית:
ידעתי שלא אחזיק מעמד בנסיעות לת"א.
התקשרתי לקופ"ח וביקשתי דיאטנית בריאטרית.
אמרו לי שם שאין צורך, וכל דיאטנית עובדת עם מנותחי שרוול.
אז התחלתי עם דיאטנית של קופ"ח,
אבל לא היה לה מה לומר לי...
הדענו למסקנה שצריך דיאטנית בריאטרית.
כתבתי על כך לקופ"ח מכבי,
והם ענו לי היום בבוקר,
שאתקשר אליהם והם יתנו לי תור לאחת כזו.
עכשיו אני הולך לטלפן אליהם...
גם בפורום שאלתי על דיאטנית בריאטרית שעובדת עם מכבי,
באיזור מודיעין (או אפילו ירושלים).
אך ללא מענה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי דיאטנית - תגובה
שולה זק31/07/2011בהדסה הר הצופים עובדת הילהף צריך לברר אם הם עובדים עם מכבי. תברר בקופה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי שיחה ארוכה עם מכבי
אילן31/07/2011מסתבר כי אין להם דיאטנית בריאטרית כלל!
לכללית יש, אבל להם אין?
תמוה.
הנציגה עברה על כל הארץ,
דיברה עם מנהלת במוקד,
ואין דיאטנית בריאטרית.
צריך לחזור לאסותא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמלב"י- תגובה
שולה זק31/07/2011ידוע לי שבמלב"י יש קבוצות בסבסוד מכבי. פרסמתי בשאלות נפוצות רשימת דיאטנית תבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני לא מצליחה לכתוב מהאייפון
אפרת31/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני לא מצליחה לכתוב מהאייפון - תגובה
שולה זק31/07/2011אפנה מחר לתמיכה של פורטל BEOK שיבדקרו את הנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולינקה - אין כמוך!
אפרת01/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצום - תגובה
שולה זק08/08/2011לגבי צום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצום - אני דתייה
שוש - בית רימ08/08/2011שלום לכולם,
אני עברתי את הניתוח לפני 3 שבועות.
כל חיי אני צמה את כל הצומות שיש .
המנתח שלי - דר' גרון ניסים אמר במפורש שאסור לצום לתמיד!!!! מי שעבר ניתוח כזה.
בשנה הראשונה מתנהגים כרגיל בט' באב וביום כיפור אוכלים ושותים לפי שיעורים שכתובים בהלכה.
מהשנה השניה אפשר לא לאכול ורק לשתות לפי שיעורים של קצת פחות מרבע כוס כל חצי שעה.
אני דברתי עם הרב של היישוב שלי והוא אמר שבריאות מעל הכל ולא לנסות להיות גיבורים!!!!
שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי את זה!!!ציפיטפוט30/07/2011
זהוווווו אני אחריי הניתוח, עשיתי אותו ברביעי בערב, ובשישי כבר השתחררתי
אני עדיין בהלם מעצמי - שעשיתי את זה,
שמחה להודיע שמהיום ששמרתי על דיאטת פחמימות ועד היום (שזה חודש) ירדתי 10 קילו!
עוד 10 אחד ונגיע לדו סיפרתי!
בנתיים רק שותה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הללויה- תגובה
שולה זק30/07/2011כל הכבוד ציפקה. הנה סוף סוף גם את כבר אחרי ומאושרת. בהצלחה בהמשך
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח טבעתchen30/07/2011
היי
לפני שבוע עברתי ניתוח טבעת אצל ד"ר אבינוח. בימים הראשונים חוויתי חולשה נוראית וכאבים. ירדתי 4 קילו שזה הישג בשבוע בשבילי. הכאבים של התפרים עברו פרט לכאב בבית החזה כנראה של הכפתור. האם הדבר טבעי ומתי משתחררים מהרגשת האי נוחות ואי היכולת ללבוש אפילו חזיה? או שמא משהו לא יושב במקום?
אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח טבעת - תגובה
שולה זק30/07/2011הכאב שאת חשה בבית החזה הוא אכן מהפורט שדר' אבינוח נהג לשתול שם. תוך כמה ימים הכאב אמור לחלוף לאחר שכל הנפיחות, הבצקת יעברו.
יתכן ובעתיד תחושי אי נוחות עם חזיה בגלל הפורט. דיה צרה בשעתה - תצטרכי להתיעץ עם הרופא המנתח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת שוודיתגיל ליבדרו29/07/2011
עשיתי ניתוח טבעת ואני מעוניין לדעת כל מידע שתוכלי לספק לי על הגודל המומלץ וכל מידע אפשרי נוסף
תודה רבה
ובאמת סליחה שכל פעם אני שואל שאלה אחת פשוט אלו דברים שכל פעם מטרידים אותי ובבית החולים פשוט לא נתנו לי מידע כמעט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיונה של חברה שלי...
ליאתול29/07/2011בפעם הראשונה מנפחים 5 CC ולאחר מיכן כל פעם קצת 0.5 או 1 CC וככל שמגיעים לסגירות מרובות יותר אז הן הופכות להיות קטנות יותר 0.25CC
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידידי היקר - תגובה
שולה זק29/07/2011מי המנתח שלך? לא קיבלת הסברים לפני הניתוח והדרכה אחריו????????????
אנחנו לא המומחים ולא הממליציםלסגירות ופתיחות. הכל על פי הנדרש ועל פי התנהלות הירידה והרגשת המנותח.
כל מנותח מגיב אחרת
יש מנתחים שסוגרים טובעת רק אחרי חודש.
אתה חייב בדחיפות לפנות למנתח ולקבל ממנו הסבר מה עליך לעשות ואיך להתנהל. במקביל לתאם פגישה עם דיאטנית ולהקפיד להגיע אליה למעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)