מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- תודה והערכהפלונית18/08/2011
שלום רב
עברתי שבוע שעבר ניתוח שרוול בבית חולים מאיר ב-כ"ס.
אני מבקש להודות לד"ר שוורץ.
ירדתי כ- 8 ק"ג בשבוע,המדהים ביותר שירדתי בסוכר מ- 200 ל-112 בבדיקה
בצום בבוקר.
שמעון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך צלחה - תגובה
שולה זק18/08/2011כל הכבוד ששמעון, אתה רק בתחילת דרכך.....בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן!
ציפיטפוט19/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקשה עם הויטמניםציפיטפוט18/08/2011
בביקור הראשון אצל הדיאטנית (שבועיים לאחר הניתוח) היא המליצה לי על ערכת ויטמנים חדשה שיצאה (bariatric aid ) זאת ערכה שיצאה במיוחד לניתוחים הללו.
קניתי אותה אבל אני ממש מתקשה - אחד הבקבוקים הוא נוזל (סידן) מגעיל לא מסוגלת לבלוע.
ובקבוק אחד זה כדור - אחריי שלקחתי אחד הקאתי...
בקבוק אחר זה אבקה שאמורים לערבב עם נוזל (כמו הסידן גורם לי למין בחילה)
הכדור היחידי שאני מסוגלת - זה הכדור מציצה....
מה אני יכולה לעשות? יש למישהו עצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונים רגילים- תגובה
שולה זק18/08/2011את המולטיויטמין. אם הטעם של מה שקנית לא נראה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן - אבל...
ציפיטפוט18/08/2011נאמר לי שהרגילים - כל כדור בגודל של פינג פונג....
ובגלל שאני בחודש הראשון אז נותנים לי נוזלים או מציצה או אבקה...
חוץ מזה הכדור היחידי שהצלחתי לבלוע - הקאתי בגללו
אוף... ואם אני לא אקח את הויטנים? חייבים אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן - אבל... - תגובה
שולה זק18/08/2011אין סיבה נראיתלעיין שתקיאי כדור.
אפשר לקחת מולטי בנוזל ומציצה. הנושא מאד אישי לכל אחד.
מאידך אם כבר רכשת את הערכה הבריאטרית.....תעשי מאמץ ולמרות האיכס פיכס תקחי וחסלי את הכמות ואלתקני ממנה יותר.
מי הבטיח דרך קלה וטעימה להשגת המטרה???? חחחחחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמינים בהתחלה - חשוב !
הילה כהן18/08/2011בחודש וחצי -חודשיים ראשונים לא מומלץ לבלוע כדורים
תחליפים למולטיויטמין שקנית - פוליויט - 12 טיפות שקיים בקופות החולים , או 2 טבליות ללעיסה מאחד המוצרים הבאים : צנטרום ג'וניור , קנגוויטס של סולגאר , צנטרה קיד של ביו-ויט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיץ ממןתק דיאט עוזר
רותי18/08/2011לי קשה לשתות מים- קודם שתיתי בהנאה כי יש לנו תמי 4 והיה יופי ופתאם איני מסוגלת אלא מים + תרכיז דיאט
את נוזל המולטיויטמין העפתי וקניתי בקופת חולים...
את השאר- סידן וגם האבקה עם מיץ ממותק לא היו לי כלל בעיות
תנסי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום גם אני לא מסוגלת יותר מים
ציפיטפוט18/08/2011לפני הניתוח הייתי חולה על מים - בקבוקים שלמים בכיף.
היום אני לא מסוגלת עושה לי בחילה...
בכל אופן תודה - אני אנסה...
אמרו לי אולי לנסות את האבקה על כפית גבינה - זה מקובל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום גם אני לא מסוגלת יותר מים - תגובה
הילה כהן18/08/2011על איזו אבקה מדובר? פרוביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקה של פרוביוטיקה
רותי19/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן- האבקה של הפרוביוטיקה?
ציפיטפוט19/08/2011זה בסדר שאני מערבבת את זה בגבינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן- האבקה של הפרוביוטיקה? - תגובה
הילה כהן19/08/2011כן את בהחלט יכולה לערבב עם אוכל פושר . ואם אתלא מקבלת אנטיביוטיקה את לא חייבת לקחת את הפרוביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש בעיה עם הערכה מה עושים?
הודיה01/09/2011שלום
אני מחר שישה חוד' אחריי ניתוח שרוול הייתי לפני 125 קילו ועכשיו אני 94-95 קילו
גמאני קניתי את הערכה הזאת
וניסיתי לשתות את הנוזל עם מים וזה עושה לי מין בחילות והתכווצויות וכאבים בקיבה האם זה נורמאלי או שצריך להפסיק עם זה?
את האבקה לא ניסיתי כי היא חלבית ובדיוק אכלתי בשרי
בבקשה מי שיכול לענות לי
הודיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו רק אני או ש...סיגל18/08/2011
למרות שחקרתי ולמדתי המון לפני הניתוח (מעקף) ונכחתי מהרצאה בבלינסון לפני הניתוח ופגישות עם המנתח ודיאטניות.
כל יום אני מגלה עוד דברים שלא ידעתי.
אף אחד לא אמר לי שכמות הויטמינים ותוספי המזון שאני צריכה לקחת משולשת משל משרוולים או שיש חשש לאבנים .
שאין ספיגה טובה אפילו של התרופות שאני לוקחת בלי שום קשר להשמנה.
הרגשה של חוסר אמון ותוהה מה הדבר הבא שיתגלה...
אני מאמינה שעדין הייתי בוחרת בניתוח אבל זכותי לדעת לאן אני נכנסת לא?
סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו רק אני או ש... - תגובה
שולה זק18/08/2011את מעלה כאן דברים קשים, ואני מתכוונת ברצינות. אני מקווה שאחד הרופאים יענה בקרוב.
בכל מקרה העברתי את שכתבת לקבלת מידע מפיק בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה להיות פילוסופית- תגובה
שולה זק18/08/2011מקס ענה ונכון. מעתיקה לכאן את תשובתו
"ולסיגל:ניתוחים שמשנים את האנטומיה, ומשרים תת ספיגה-ברור שיש להם תופעות לוואי שאנו מגלים בהדרגה.הצורך לקחת תוספי מזון נראה לי הבעיה הקטנה מכולן."
מעבר לכך חשוב מאוד לעודד את המטופלים שהולכים לניתוח להכין דף עם כל שאלה שעולה על דעתם..ולהציג בלי בושה בפני המנתח ואו כל גורם רפואי אחר שהוא רלוונטי, גם חשוב במקרים כאלה להיפגש עם מנותחים בכדי לקבל קצת מושג על ההתמודדות עם התהליך,למרות שכל אחד הוא אישיות משלו וההתמודדות שונה מאדם לאחר.
כמות המידע בתחום היא עצומה וכירורג לא יכול בפגישה או שתיים להעביר את הכול, ולא חושבת שיש פה למישהו כוונה להסתיר ממנה מידע,ולכן חשוב להעזר באמצעים של אינטרנט, עמותת משקל בריא,חולים שעברו את הניתוחים בכדי שתקבל תמונה שהיא כמה שיותר רחבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זו רק אני או ש... - תגובה
הילה כהן18/08/2011שלום סיגל ,
לפני ניתוח מוצף המנותח במידע מהצוות, חומרי קריאה ומקורות שונים באינטרנט
אני אנסה לעשות קצת סדר .
בניתוח מעקף קיבה , ניתוח מצויין לכל הדעות, אלמנט תת הספיגה הוא שולי יחסית , הגוף מסתגל לעכל ולספוג את רב החומרים בחלק הרחוק יותר של המעי . עם זאת ישנם ויטמינים ומינרלים שאיזור הספיגה שלהם נעקף וכדי לוודא שלא יהיו מחסורים תזונתיים כתוצאה מכך וכן מחסורים הנובעים מאכילת כמויות מועטות מומלץ ליטול ויטמינים לצמיתות .
התוספים המומלצים הם : מולטיוטמין , 1000-1200 מ"ג סידן ,B12 וברזל (את שני האחרונים אפשר לבדוק בדם ולשנות מינונים או להפסיק ליטול לתקופות מסויימות.)
לגבי ספיגת תרופות , כמו שכתבתי , תת הספיגה היא מינימלית אך ישנן תרופות שלא נרצה להיות בספק אם נספגו כמו גלולות למניעת הריון ולכן חשוב להשתמש באמצעים אחרים (לא דרך מערכת העיכול )
שאלות על תרופות ספציפיות הפני לרופא המטפל בך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
סיגל18/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על עוברית מופעל לחץ מהפסיכולוגיהעוברית18/08/2011
שבמחלקה הבריאטרית
וזה מציק לי
מצד אחד אני גלויה ולא מסתירה כי אני פשוט לא כזו
וגם לא אצליח ובשביל מה בכלל
מצד השני לא מקשיבים לי שאני לא רוצה לדבר עם אף אחד
למעט המטפל האישי שלי
ונכון שהוא לא מתמחה בנושא
ונכון שאולי אין לי פריבילגיה לקיים טיפול ארוך ואיטי ובינתיים לא לאכול ולקחת ויטמינים
אבל אני נלחמת
ואני מנסה
והיום בבוקר לקחתי ויטמינים
לאכול אני לא רוצה
ולא משנה כרגע מה הסיבה
אני אמשיך להילחם על ויטמינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכי בקצב שלך - תגובה
שולה זק18/08/2011אני סומכתעל שיקול דעתך...לכי עם מי שנוח לך(כרגע המטפל) ולא על מה שחושבים אחרים.
התמידי בשתיה ובויטמינים....כבר התקדמות יפה והשאר גם יבוא
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשקל לא זז!ציפיטפוט18/08/2011
אוףף אני מתחילה להתייאש...
אני 3 שבועות אחריי הניתוח, בשבועיים הראשונים הצלחתי לרדת מהניתוח 5 קילו
אבל בשבוע האחרון לא רק שהמשקל נעצר -אפילו הייתה לי עלייה, איך זה ייתכן????
האמת שבשבוע האחרון התחלתי ללעוס קצת, קוטג' קצת ביצה - אבל בגלל זה משמינים? והדגש הוא שאכלתי קצת!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא יזוז - תגובה
שולה זק18/08/2011את צריכה לאכול כל 3 שעות ובין לבין להרבות בשתיה.
תבדקי היקפים....בטוח שאת מרגישה על הבגדים שירדת במשקל. לא תמיד מחוג המשקל הוא קנה המידה לירידה.
סבלנות ואת תרדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה - פרוסם
שוש - בית רימ18/08/2011מה קורה עם הפרסום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה - פרוסם - תגובה
שולה זק18/08/2011שושי יש בעיה באתר אם לא שמת לב עובד שעה ואחר כך דומם. אני מקווה שיסתדר היום מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפיטוט היקרה
רוזי18/08/2011אל דאגההה יקירה שלבי הליכה קלה וזה ירוץ בהבטחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה נכון לי לעשות ניתוחעלמה17/08/2011
שלום רב,
אני בחורה רווקה בת 30 שמנה כמובן ( שוקלת 113.5 ק"ג) הגובה שלי 1.68
וה BMI 40 - הבעיה הנוספת היא שאני סכרתית. A1C 9.5 . הסוכר שלי מאוד גבוה
הבדיקה האחרונה שלי בצום היתה 230 רמת סוכר.
אני שותה 3 פעמים ביום מטפורמין ופעם ביום אמריל.
בזמן האחרון דיברה איתי הרופאה על ניתוח שרוול וציינה בפניי שהוא טוב במיוחד עבור חולי סכרת ( אני חייבת לציין שאין לי פה עניין באסטטיקה - כי אני מרגישה שאני נראית טוב ואוהבת את המראה שלי )
אני חייבת לציין בנוסף שלפני כ 10 שנים עברתי ניתוח טבעת שלא צלח.
אני אשמח לשמוע האם ממולץ לבצע את הניתוח?
מה הסיכונים הכרוכים?
מהן תופעות הלוואי שיכולות להתלוות?
והאם באמת הוא טוב במיוחד עבור חולי סכרת ?
אשמח מאוד לשמוע את דעתכם.
תודה רבה
ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל על הזמן שעובר- תגובה
שולה זק17/08/2011עלמה יקרה,
ממליצה כבר היום לקבוע תור לרופא כירורג בתחום ניתוחי הקיבה - כירורג המבצע את כל סוגי הניתוחים, טבעת, מעקף קיבה ושרוול. להגיע אליו עם מכתב מהרופא המטפל המפרט את כל ההסטוריה הרפואית שלך. כולל ניתוח הטבעת בעברת. אגב הטבעת עדיין בקיבה או הוציאו אותה.?
חבל בגיל 30 להמשיך לגרום נזקים בלתי הפיכים בגלל מחלות נילוות.
את קוראת בפורום תגובות של אנשים שעברו ניתוח וכתוצאה מהניתוח חל שיפור במצב הסוכרת או שהיא נעלמה לגמרי.
תקראי בשאלות נפוצות תמצאי שם מידע בנדון.
ממליצה שלא תזניחי ותפני כבר ליעוץ מקצועי - מנתח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד עלי לבחור מנתח?
עלמה17/08/2011שולה שלום רב,
ראשית תודה על תגובתך.
הטבעת עדיין קיימת אצלי.
שאלתי כיצד ניתן לבחור מנתח?
איך אני יכולה לדעת מיהו המנתח הטוב ביותר עבורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד עלי לבחור מנתח? - תגובה
שולה זק17/08/2011איפה את גרה? לאיזה קופה את שייכת? איזה סוג ביטוח יש לך?
מבחינת מנתחים - כולם טובים ומומחים סבתחום. עובדים בבתי חולים הציבוריים ובמרכזים הרפואיים הפרטיים כאחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שרוול
עלמה17/08/2011אני גרה בתל-אביב
ומבוטחת בקופ"ח מכבי
ויש לי מכבי זהב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג ניתוח - תגובה
שולה זק17/08/2011את סוג הניתוח כדאי להתאים יחד עם המנתח על פי הנתונים האישיים - הסטוריה רפואית, הרגלי אכילה, הפרעות אכילה, מחלות רקע.
כמבוטחת מכבי את יכולה לפנות לכל אחד מהמרכזים הפרטיים וגם לבתי חולים ציבוריים. תבדקי איפה התור הקצר ביותר ואיפה נוח לך מבחינת מרחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח חוזר
חני17/08/2011הי עלמה,
גם אני 10 שנים עם טבעת שלא עזרה לי וכרגע הולכת לעשות מעקף קיבה. לפי מה שביררתי (ועשיתי המון בירורים) כדאי מאוד לעשות ניתוח חוזר. כבר עברתי את שלב ההתלבטויות ואני נחושה בדעתי. לי כירורג המליץ על מעקף, אבל כל מקרה לגופו. מסכימה לגמרי עם שולה - תקבעי תור לכירורג בהקדם.
מאחלת לך המון הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותאורטל16/08/2011
אני 10 ימים אחרי הניתוח
1. אני לא נכנכסת לשירותים זה בסדר זה קורה?
2. התחלתי לאכול קצת ממש בקטנה חריף מותר לי?
3.מתי מותר לי להתחיל לאכול בשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות - תגובה
שולה זק16/08/2011הפסיקי לאכול חריף. הקיבה עדיין בצקתית עדיין התפרים הפנימיים לא נרפאו...זה מה שחשוב חריף? האם קיבלת תפריט של דיאטנית - ממליצה להתנהל על פיו.
חשוב מאוד לדאוג ליציאות סדירות. לשתות הרבה ולאכול אקטיביה. תתיעצי עם רופא המשפחה לגבי העצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולה דחוףף
אורטל16/08/2011קיבלתי רק תפריט לחודש אחרי הניתוח רשום לי מה לאכול ומה לא בכל מקרה זה מבלבל נורא כדורים בשביל שירותים מותר לקחת? אני מתחיילה להשתגע לא יודעת מה מותר מה אסור אי אפשר ככה לא הסבירו לי כלום חוץ מלעשות זריקות וויטמינים לא אמרו לי משהו אפילו כדורים שנתנו לי בשביל לישמור על הקיבה משהו כזה נתנו לי מרשם ולא אמרו לי כמה זמן לשתות אותם למשל יום שישי מותר לי דגים אסור לי ?
מה קורה פה מה זה עושים לבן אדם ניתוח וזהו שולחים אותו הביתה בלי הסבר בלי כלום??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יכולתי להישאר עדישה
נילי17/08/2011אורטל, חמודה, כפי שידוע לי - את אמורה ליהיות במעקב סדיר וקבוע עם הדיאטנית שלך, שהיא דיאטנית בריאטרית (חובה), זאת שנתנה לך את התפריט לחודש הראשון. תבדקי כיצד ניתן לקבל את הטלפון שלה (אולי מייל), תתקשרי ותשאלי אותה. את אמורה להפגש איתה וגם אם הרופא המנתח כמה פעמים אחרי ניתוח. במרשם כתוב - כמה תרופות את צריכה לקחת ומתי, וגם עד מתי. או רוקח ירשום לך. אליך ליצור קשר עם המרפאת השמנת יתר בבית חולים בו ניתחת כמה שיותר דחוף ולא לותר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזהירות אורטל
עידן17/08/2011היי אורטל,
אני עברתי את הניתוח לפני חודש. מה שידוע לי את יכולה לאכול בשבועיים הראשונים רק מרקם רך ביותר- יוגורטים, מחית תפוחים לכל היותר. אפשר גם קרטיב מידי פעם אם הטעם בפה ממש מציק. בכל מקרה- שום דבר מוצק!! בטח לא דגים ולא חריף. לגבי בשר- מותר לאכול קציצת עוף משבועיים אחרי וגם-רק אחת. בנוסף- אפשר אחרי שבועיים להתחיל לאכול טונה טחונה טוב, או ממרח סלמון ואפשר גם ביצה או חביתה מקושקשת. לגבי בשר בקר- מותר רק אחרי 6 חודשים מהניתוח (לצערי-כי אני מת על בשר). ובכל מקרה- כמו שכבר כתבו לך- אל תתביישי לשאול ולמצוא את הדיאטנית, היא צריכה ואפילו חייבת לספק לך תשובות.
ועוד דבר-אם את לא יודעת, תלכי על "ניסוי וטעייה"- תנסי בזהירות ותראי איך זה עובר. תמיד תחשבי גם על איך המזון אמור להתפרק בקיבה והאם יהיה לקיבה קשה לפרק את האוכל הזה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטיה מוגברת "לגדל אבנים" לאחר ניתוחמקס ברנר16/08/2011
זכורני שמישהי כתבה כאן שהמנתח יעץ לה לסלק את כיס המרה ואבניו,וסיפר לה שלאחר שרוול הגוף נוטה ליצור אבני מרה מטעם כלשהו.
בעקבות כאבים שהעלו חשד שאני מייצר אבנים או "חול" בכליות-התחלתי בבירור (מחכה לתור לאולטרסאונד ).
מצאתי מאמר בכתב עת רפואי אמריקאי שכבר 3 חודשים אחרי קיצור קיבה יש ייצור מוגבר בגוף של גבישי סידן-אוקסלאט,שהם אחד מטיפוסי אבני הכליה.אני מוטרד וגם לא חש בטוב.מישהו מכיר את זה?
שולה-תוכלי להמריץ מישהו מהמקצוענים שבתמונות להתייחס ?זה בסדר שלא סיפרו לי הכל מראש,אבל כיום אני מעוניין להבין את הסיכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקסי היקר
שולה זק16/08/2011אכן כמו שכתבת יש נטיה ליצר אבנים אחרי ניתוחי קיצור קיבה.
ממליצה בחום לצלצל לדר' מחג'נה והוא יסביר לך בשיוק לגבי המונחים ויענה על כל שאלותיך. הנה הנייד של דר' מחג'נה 050-2063521* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שעברתי וקראתי כל תולדות הפורום
רותי17/08/2011קנאתי בך ששאלת וידעת הכל על הניתוח שלך - שלא כמוני....
אך זאת ידעתי .....
אין קץ למושלמות...!!!!!
ויהיה טוב...
וד"ר מחכ'נה אמר בפגישה שהוא לא מנתח 1+1 ....לדעתו עדיף כל ניתוח בנפרד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקסי היקר - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה17/08/2011מקס היקר
מה שקראת זה נכון. יש נטיה מוגברת לגוף ליצר אבני מרירה לאחר ירידה משמעותית במשקל (אם זה בניתוח או דרכים אחרות). הדבר לא מסוכן במובן שאתה חושש. אבנים אלו אם הם סמפטומטיות (כאבים, דלקות בכיס המרה או בלבלב) יש הוריה להוציא את כיס המרה. להרגיע אותך אמא שלי ואחותי כבר הרבה זמן ללא כיס מרה. תחכה ל US ואז נדבר
תרגיש טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחדתם אותי
רוזי18/08/2011אם כיס מרה ולבלב רחוק רחוק מאיתנו אנחנו ניפלאאאאאאאאאאאאאאאא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקס ידידי היקר.....
אורנה18/08/2011קראתי את שכתבת . הדבר ידוע מראש שלאחר ירידה משמעותי למנותחי שרוול
הגוף מייצר אבנים ולכן ישנם מנתחים שעומדים על זה להוציא את כיס המרה בניתוח שרוול וכך בעצם חוסכים עוד ניתוח וסבל בהמשך 1+1 חחחחח דיי תמוהה בעיניי שד"ר רזיאל לא הציעה לך לפני הניתוח!!!!!!!!!אני כידוע לך עברתי את שניהם בניתוח אחד וגם ידידתינו לילך ויעל הצפונית וכו' ויחד עם זאת ישנם מנתחים שלא מסכימים לבצע שני ניתוחים באחד . שמעתי על הרבה מנותחים שהיו צריכים לבצע עוד ניתוח להוצאת כיס המרה לאחר ניתוח שרוול . לא שזה ניתוח מסובך כן!!!!!!!!!!!!!!!אני מאד מקווה שלאחר האולטראסאונד שתעשה לא יגלו אבנים אצלך !!!!!!!
במידה ותרצה לשמוע פרטים נוספים אתה מוזמן להתקשר
בברכה לביאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהובתי משכבר הימים- תגובה
שולה זק18/08/2011לביאונת יקרה,
ברוך מחיהההה חברות נעלמות ואלמות חחחחחחחח
אם הבנתי נכון ממקסי היקר שלנו לא מדובר בכיס מרה אלא בחול בדרכי השתןאו אבן בכליות.
ספרי והשמיעי מה חדש אצלך
חיבוק
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהzזה נכון-המדובר בכליות
מקס ברנר18/08/2011יש סימפטומים שמצביעים על "חול" או אבני כליות .
לא מרה
אני מחכה לבדיקת אולטרה סאונד שתבהיר אל נכון אם יש בסיס לחשש.
ולמיטב התרשמותי גם זה עלול להיות קשור לניתוח,כמו שעולה מהמאמר שהזכרתי
ולסיגל:ניתוחים שמשנים את האנטומיה, ומשרים תת ספיגה-ברור שיש להם תופעות לוואי שאנו מגלים בהדרגה.הצורך לקחת תוספי מזון נראה לי הבעיה הקטנה מכולן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות בעקבות שינוי האנטומיה
ד21/08/2011מקס הי קצת הפחדת אותי אני חייבת לציין. איזה בעיות יכולות להיווצר כתוצאה משינוי האנטומיה בניתוח שרוול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבינתיים גילינו מחסורים תזונתיים
מקס ברנר21/08/2011ונטיה לייצר אבנים ו"חול".יש כאן מספיק וותיקים שיכולים לדווח מה התגליות שלהם על ציר הזמן,ומנתחים שוודאי מכירים מנסיונם ומידיעתם המקצועית את כל ההתפתחויות המסתברות.
אם יירצו-ייתחלקו איתנו ביידע.אנילא רופא,לא דיאטן בריאטרי וגם לא באמת וותיק בתחום.כמוני כמוך דפנה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטיה מוגברת "לגדל אבנים" לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר דוד גויטיין18/08/2011אז ככה:
ישנם דווחים סותרים לגבי שכיחות אבנים ו/או "חול" בדרכי השתן אחרי ניתוחים בריאטריים. יותר לגבי מעקף קיבה (המבוצע הרבה יותר משרוול בעולם הגדול...), מעט על טבעות וכמעט כלום על שרוולים. חלק טוענים שיש שכיחות גדולה יותר אך לא יודעים אם לשייך זאת לשינויים מטבולייים עקב מרכיב תת הספיגה, או לנטיה להמעיט בשתיה עם מצב של דהידרציה קלה תמידית. חלק טוענים שאין עליה בשכיחות אבנים סימפטומטיות אחרי ניתוחים אלה. הדעה המקובלת היא אכן לגבי אבני כיס מרה ולא אתייחס כאן.
בהצלחה ב- US. בכל מקרה, אבנים בכליות אינן מטופלות ניתוחית בד"כ, אך יודעות לגרום סבל לא קטן..
מקוה שעניתי, אשמח לפרט יותר אם יש צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה למשיבים ועוד קצרים
מקס ברנר20/08/2011תודה לרופאים שהבהירו מה המצב בנוגע לנטיה לגדל אבנים וחול לאחר ניתוח.אעדכן אם יהיו ממצאים מעניינים באולטרהסאונד.
ברכות לכנס הפורום הראשון בגליל !זה אגב קורה ביום הנישואין שלי
ולאפרת.ב-כמי שעוקבת אחרי כתביי המגוונים:לראשונה חשתי רעב בחדר ההתאוששות כשהתעוררתי מההרדמה.מאז הוא מתגבר כל הזמן !זה משתנה מאדם לאדם,ואלה ששכחו רעב מהו, ומתקשים לאכול פתית חודשיים אחרי הם בוודאי לא השכיח והנפוץ.רק מה-השרוול נשאר קטן יחסית.הדרך היחידה לדפוק את כל העסק זה ע"י בחירות תזונתיות משובחות (למשל לחיות רק מפיסטוקים,גלידה,קוביות שוקולד ובמבה.)
5 שנים אחרי-1מ-4 מצליח לחזור למשקל המקורי (נתונים מאירופה ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהלן העדכון מבדיקת ה US
מקס ברנר21/08/2011אבן לא גדולה בדרכה מהכיליה השמאלית לכיוון שלפוחית השתן.אקבע לי תור אצל רופא שעיסוקו בכך כדי לקבל הנחיות מתאימות.
ואתם-תקפידו לשתות הרבה ככל הניתן במגבלות.גם זה מרכיב בהיווצרות אבנים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגיש טוב
סיגל21/08/2011אני מקווה שימצא טיפול לא פולשני.
ושבמהרה תשתפר הרגשתך ובריאותך
בשורות טובות סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה מאוד אבל חוששת..דנה16/08/2011
שלום, אני בת 35 שוקלת כ 115 ק"ג גובה 1.66 ומאוד רוצה לעשות ניתוח קיצור קיבה טבעת או שרוול... יש לי לא מעט פחדים שהכניסו לי כל מיני אנשים... כמו : מסוכן לפני לידות / העור ניהיה סמרטוטי / הפנים נהיות חולות.. וכו'.. היתי שמחה לקבל עזרה / דעה / כיוון .. כל דבר שיעזטר לי לקבל את ההחלטה.. שיהיה המשך ערב טוב. דנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות נפוצות כאן באתר-קראת כבר ?
מקס ברנר16/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדנה
נילי16/08/2011שלום לך דנה. אני דומה לך בגיל ובמשקל. לפני חודשיים (אחרי ביקור שנתי) רופא המשפחה שלי הפנה אותי ליעוץ כירורגי בנוגע לבי אם אי שלי שקצת מעל 40. התקשרתי לקבוע תור, דברתי עם הרופא המנתח, עוד מעט יש לי תור לסמינר (פגישת יעוץ בת 3-4 שעות, במרפאת להשמנת יתר, מיועדת לכמה אנשים ביחד). אבל אני כבר הוספת מידע - כמה שיותר בעזרת הפורום הזה, ואני גם מכירה אישית כמה אנשים שעברו ניתוח טבת ושרוול. אז גם אני נורא נלחצת ודואגת. ומבינה אותך. אז סוג הניתוח מתאם לך רופא ורק רופא (המנתח). עודפי עור - הבנתי כי יש פתרונות, ולא בהחלט צריך אותן אם עושים ספורט. אז אני ממליצה לך לקרוא את השאלות הנפוצות ולקבוע תור לסמינר (או לרופא המנתח שתבחרי, או על פי ההמלצות, או מקום המיגורים). אפילו אחרי קביעת תאריך לניתוח (כמה חודשים טובים) תוכלי להחליט לעשות אותו או לא. תלוי רק בך. תמציאי גם קבוצות תמיכה, תקבלי במרפאה וליווי צמוד של דיאטנית ואפילו פסיכולוג. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבי על העתיד - תגובה
שולה זק16/08/2011אוסיף מעט על דברי נילי.
מצבך הנוכחי לא מפחיד אותך? השמנת יתר חולנית מביאה למחלות הגורמות נזקים בלתי הפיכים (סוכרת למשל).
הניתוחים נמצאים בסל הבריאות כי הוגדרו כניתוחים מצילי חיים.
נשים בהשמנת יתר העומדות בקריטריונים עם בעיות פוריות, עוברות את הניתוח על מנת להכנס להריון וללדת (בפורום אני מכירה לפחות 5).
ניתוח מסוכן??? מצבך הנוכחי לא פחות מסוכן. אכן בכל הניתוחים יש סכנה (הרדמה), אך חשבי חיובי. הרבה פחות מסוכן ממצבך הנוכחי.
עודפי עור??? שזו תהיה בעייתך היחידה.....תגיעי לגשר ומבטיחה לך שתעברי אותו. הניתוחים לשחזור הגוף נמצאים בסל הבריאות למי שעומד בקריטריונים.
תפנימי את דברי נילי ותעייני בשאלות הנפוצות וקבלי אחריות על עתידך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עשיתי את הניתוח - בשביל ההריון!
ציפיטפוט18/08/2011אני 3 שבועות אחריי... אז ברגע שיהיה חדש אני אעדכן :)
בהצלחה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הייעוץ..
דנה18/08/2011אכן עיינתי בשאלות הנפוצות.. ובדקתי מול כמה אנשים שעברו את הניתוח... לפי המידע שקיבלתי העדיפות היא לניתוח שרוול ולא טבעת.. אקבע תור עם רופא מומחה../ אני גרה בגבעתיים.. מבוטחת בלאומית - איך אני מגיעה לרופא מומחה בתחום ? ונראה לאן נוביל ..תודה רבה רבה רבה.. :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת רופא
נילי18/08/2011היי דנה. קודם כל את פונה לרופא המשפחה. במידה ו-BMI תואם למקובל לניתוח, את מבקשת מרופא המשפחה הפניה ליעוץ לכירורכ לבי"ח איתו עובדת הקופה שלך. רצוי לקבל באותו הזמן הפניה לבדיקת דם כללית כולל הורמונים, ויטמינים, CORTISOL, סוכר, המוגלובין, HbA1C . בזאת תחסכי בערך חודש. א"כ את מתקשרת לבי"ח למרפאה להשמנת יתר וקובעת תור לסמינר או יעוץ (יגידו לך). שלב הבא - את בוחרת מה לעשות : למצוא רופא שעובד עם הקופה שלך פרטי או דרך הקופה (באינטרנט מפרסמים רשימות כאלה, באתרים של הקופות), או לזרום עד לסימנר שבו תכירי את הרופאים. לפגישה תבואי עם הבדיקות ותקבלי רסימת בדיקות נוספות. בהצלחה, אשמח לענות על שאלות הנוסםות - אם אדע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון קל - תגובה
שולה זק18/08/2011בדיקות דם לא לוקחות הרבה זמן. מה שלוקח זמן זה תורים לצילום ושט/קיבה/תריסריון, אולטראסאונד בטן, לעיתים צריך גם גסטרוסקופיה.
אכן רצוי לוודא בקופה עם איזה מרכז רפואי הם עובדים ולאיזה רופאים הם מפנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ירידה משמעותית - כמה שאלותיונתן16/08/2011
היי אז כמו שכתוב בכותרת ירדתי 62 קילו.
שקלתי 150 עכשיו 88 ואני לא כ״כ יודע מה לעשות
יש לבטן שלי עיצוב נורא ואיום
אני עדיין לא הגעתי למשקל יעד כמו שאתם יכולים להסיק לבד.
הגובה שלי הוא 73 ואין לי כוח.
פשוט אין לי כוח לספורט. גם כי כמעט לא אוכל כלום,
וגם כי אני מותש מכמעט שנתיים של הקאות. זה דיי נמאס
ואני רוצה להפסיק. לא להוריד את הטבעת אבל בפירוש להקל לי על החיים
אולי עוד סגירה תעשה את העבודה?
או אולי איזה ניתוחון לייזר שיוריד לי את העודפים הנותרים
לא יודע... תעזרו לי אני מתחרפן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד עם ההורדה! לגבי העור
אולגה16/08/2011אני הבנתי שיש השתתפות בקופות לניתוחים פלסטיים בשביל אנשים שהורידו משקל רב בזמן קצר.... אני לא יודעת בידיוק לאן לכוון אותך אבל יש אופציה ממש טובה "לשפר" את הבטן ולהוריד את העור העודף!
שיהיה בהצלחה ובלי ייאוש! תראה איזה דרך עברת
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בדיוק אתה מצפה - תגובה
שולה זק16/08/2011לא הבנתי אותך בכלל (הצלחת לחרפן אותי)
מה משקל היעד שלך?
מתי עברת את ניתוח הטבעת?
איך לך כח לספורט?.....תקנה בשוק!!! אף אחד לא אומר שתתמכר למכון כושר ותגיע למרתון. אך פעילות גופנית כלשהיא צריך לשלב....אחרת באמת תהיה "נוזל" גם אחרי שתעבור ניתוחים להורדת עודפים.
אין טעם לגשת ליעוץ של פלסטיקאי לפני שמגיעים למשקל רצוי ונמצאים חצי שנה באותו משקל.
לא הבנתי איך אתה רוצה להקל על החיים? לא לאכול כלום זה גרוע. בסוף תגיע לתת תזונה ולחוסרים של ויטמינים ומינרליים.
במקום להתבכיין גש לדיאטנית ותתחיל לשנות הרגלי אכילה ולאמץ אורח חיים נכון ובריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מעוניין לעבור ניתוח קיצור קיבהיונתן16/08/2011
או שרוול או טבעת (עדיף שרוול)
ורציתי קודם לעבור ייעוץ. אני מטופל בכללית,
וכשהתקשרתי לאסותא, הם הפנו אותי לטלפונים לא יעילים.
רציתי לדעת אם יש כאן מישהו או שולה, שיכול להפנות אותי
למקום שהו אוכל לקבל ייעוץ איזה ניתוח מתאים לי.
אני צריך ייעוץ מסיבה נוספת.
אני אדם מבוגר ויש לי כמה בעיות רפואיות נלוות,
חלקן הגדול נובע מהשמנת היתר.
לכן אני בספק אם בכלל אוכל לעבור את הניתוח,
ואם כן לא כל אחד יתאים לי.
תודה מראש,
יוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני כותב את ההודעה בשם סבי שיחיה
יונתן16/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן גר סבא שלך?איזה משלים יש לו ?
מקס ברנר16/08/2011הורד מאתר העמותה של שולה את רשימת כל המנתחים הבריאטריים בארץ (יש למיטב זכרוני 30 בערך )ותאם לו-לסבא- מפגש עם מנתח שעושה את כל סוגי הניתוחים.זה יהיה זול יותר אם זה רופא הסדר של הקופה,אבל גם על ייעוץ פרטי אפשר בד"כ לקבל החזר חלקי מהביטוח המשלים.
אם תרצה להתייעץ לגבי מנתח מסויים-סביר שיש כאן מישהו שנותח אצלו !
ובהצלחה במסע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםאורטל16/08/2011
אני 9 ימים אחרי הניתוח אני צריכה לשתות את הויטמינים הנוזליםשל הילדים הקטנים הם ממש מגעילים אותי גם הריח שלהם וגם הטעם כמה פעמים זה ממש גרם לי להקיא מה אני אמורה לעשות אם אני לא יכולה לבלוע אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים
סיגל16/08/2011יש גם ויטמינים למציצה/לעיסה ג'וניור.אל תוותרי אחרי חודש בערך עוברים לויטמינים לבליעה זה זמני.
בהצלחה סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לכולם - תגובה
הילה כהן18/08/2011הי אורטל
ראי תשובתי לציפיטפוט לגבי חלופות למולטיויטמינים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפעל בהתאם להמלצתך
אלחנן16/08/2011אני אדבר עם הילה ולפי זה אתקדם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלאלחנן16/08/2011
עשיתי ניתוח מעקף קיבה לפני למעלה משנה ירדתי כ 60 ק"ג
לאחרונה למרות שאני משתדל לשמור על תזונה נכונה
התחלתח להשמין חזרה בהתחלה התנדנתי ק"ג + עד 2 והיום אני כבר ב7 ק"ג יותר מהירידה
אמרו לי בבית החולים שאחרי שנה עולים האם זה יעצר או שעכשיו אני צפוי להשמין ?
כי זה מפחיד ומדכא חשבתי ששמן אני כבר לא אהיה יותר בחיי!!!!
נ.ב אני עושה הליכה ומעט ספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל - תגובה
שולה זק16/08/2011שלום אלחנן,
אתה כותב שאתה משתדל לאכול נכון....השאלה מה זה נכון ומה הערך הקלורי שאתה אוכל.
אני ממליצה לגשת לדיאטנית ולקבל תפריט שמתאים לנתונים שלך וכמובן לשלב פעילות גופנית כמו שאתה עושה עכשיו. יש תקופות של עליה קלה במשקל במיוחד כשעושים ספורט - מסת שומן הופכת למסת שריר שהיא יותר כבדה. אבל 7 קג' זה כבר הרבה וצריך לעצור את העליה ולבדוק ממה היא נובעת.
אני משוכנעת שאם תהיה במעקב של דיאטנית אתה תצליח לרדת מה שעלית.
כדאי לשקול להצטרף לקבוצת תמיכה, מה שמאוד עוזר למודעות ולמחוייבות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלחנן16/08/2011אני אפנה אליה
נ.ב
הדיאטנית שלי היא הילה מהפורום !!!!!!!!
והיא עד עכשיו חוללה פלאים !!
פשוט רציתי לקצר את הדרך ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
שולה זק16/08/2011אין קצורי דרך. צריך לשמור על תזונה נכונה והתנהלות בהתאם. אני 10 שנים אחרי ניתוח עם 70 קילו פחות. עולה מידי פעם בין 2-3 קילו ומורידה חזרה. ניתוח מעקף הוא ניתוח מוצלח . תנסה קבוצת תמיכה בשילוב דיאטנית וספורט. אני משוכנעת שזה יביא לתוצאות טובות.
אין פה "מופע קסמים" ולא מחוללים ניסים. הכל זה שילוב של מודעות והתנהלות נכונה. אני שמחה שאתה מודע למצב וכך אני משוכנעת שגם תצליח למצוא את הדרך לחזור "למשטר|.
אם אתה מעוניין תוכל להתקשר אלי ואתן לך את הטלפון של עופר שעבר מעקף לפני שנה באותו בי"ח ונמצא במעקב של הילה.
בהצלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב הקאתיעוברית16/08/2011
האמת אין לי כל כך כוח
אכלתי קרקר עם גבינה
ויצא
היום היה בסך הכול בסדר כי שתתי די והותר
וגם לקחתי את הויטמינים
אז הללויה לא?
הכול בסדר
אני בסדר
ויהיה ככה בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום טוב עוברית- תגובה
שולה זק16/08/2011ברור שהכל בסדר ותמיד יהיה בסדר ומיום ליום עוד יותר בסדר
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימים מוזרים....יושי15/08/2011
כבר שבועיים שהתיאבון שלי גבר בטירוף!
אני מרגישה שזה קצת מוזר.. הרי את ההורמון של הרעב הוציאו- לא?!
ואני רעבה.. ממש רעבה.. ואז אוכלת- אז נכון, זה לא אותן כמויות של פעם - אבל זה גם לא אותן כמויות של לפני שבועיים- זה יותר- אוכלת ושוב רעבה אחרי שעתיים ושוב חוזר חלילה..
אני כל ערב אומרת לעצמי "טוב, מחר אשתדל לאכול פחות" ושוב הרעב מכניע אותי.. אז נכון- אני לא אוכלת עוגות ודברי מתיקה אבל כן- לקחתי כמה ביסים של גלידה ואיזה חתיכה קטנה של משהו מתוק, ואני לא מבינה איך לעזאזל אני אמורה גם לרדת כך במשקל ואני רק 3 חודשים אחרי הניתוח???????
אובדת עיצות,
איה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאבון שחזר
יעל הצפונית15/08/2011אכן את צודקת הוא באמת חוזר, ואני מדברת מניסיון של חצי שנה.
אל תיבהלי, זה קורה לרובנו אם לא לכולנו. כל עוד את מקפידה לאכול כל 3 שעות, ולא מנשנשת בין לבין- את תרדי.
כשאני מרגישה קצת רעב אחרי שעתיים, אני קודם שותה כוס מים ואז עובר עוד קצת זמן, ורק אח"כ אני אוכלת.
אל תדאגי הכמויות לא דומות למה שהיה פעם. אבל להקפיד בנושא הנישנושים. זה הדבר המסוכן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן כן
יושי16/08/2011הנישנושים האלו- זה מסוכן! ולפעמים אך מכניע אותי....
הבעיה היא שזה נכנס בקלות....
אני פשוט אנסה לעבוד על עצמי- אין דרך אחרת
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני 7 חודשים אחרי וגם נתקלתי בבעיה
ליאתול16/08/2011הזו והדיאטנית של ביה"ח שבו נותחתי אמרה לי לחתוך ירקות ושהירקות יהיו זמינים במקרר וכשבא לי לזלול אז לזלול אותם...... הרבה פחות קלוריות ליום בדוק .... המשכתי בירידה!!!!!!!
עוד דבר זה לא להניח ל"יד המקרה" את הארוחות כלומר לתכנן אותם אפילו לילה מראש כך שכל לילה הולכים לישון בידיעה מדויקת של מה אוכלים מחר ולא מה שיש כשרעבים.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחתי את הרעיון
יושי16/08/2011של הירקות החתוכים במקרר.... נראה לי שזה רעיון מצויין גם לילדים שעכשיו כל הזמן מחפשים במקרר מה חדש מתוך שיעמום.............
אז לקחתי,
תודה
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהימים מוזרים.... - תגובה
ד``ר דוד גויטיין18/08/2011יושי שלום,
אף אחד לא "הוציא לך את הורמון הרעב". חלק הקיבה שהורחק בשרוול מכיל ריכוז גבוה של תאים המפרישים את אחד מההורמונים (מיני רבים) המשתתפים בשליטה בתיאבון. לא כל המנותחים מפסיקים להיות רעבים, ובטח שתחושה זו לא נשארת לתמיד. הגוף עושה פיצוי, בחלק מהמנותחים מהר, ובחלק לאט.
כפי שבטח הוסבר לך לפני הניתוח, הוא כלי בלבד לשנות הרגלים בתקופת "ירח הדבש" בו אינך רעבה ואינך מסוגלת לאכול הרבה. כשהגבלות אלה פוחתות, את אמורה להיות ב"מקום אחר" מבחינת הרגלי חיים שסיגלת בעזרת הניתוח.
ולגבי ההמלצות לאגור ירקות חתוכים במקרר לעת מצוקה - יש לזכור שירקות מכילים מעט קלוריות על הרבה נפח, ונסיון "לסתום" תיאבון עם הרבה סלט "עוזר" מאוד לנפח ולהרחיב שרוולים...
פחמימות מורכבות, חלבונים וכו' שמשחררים אנרגיה לאט מומלצים יותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההסבר המפורט
יושי19/08/2011ובצורה נעימה כל כך...
עזרת לי מאוד,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)