מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- מבקשתת עזרהה...ליהי16/08/2009
אני ליאם בת 16 אני שוקלת 95 והגובה שלי הוא 1.60 אני מאוד רוצה לעשות ניתוח קיצור קיבה..
אני גרה בלוד. ורציתי לדעת למי אני צריחה לפנות כדי להתחיל את התהילך של הבדיקות ולדעת האם אני זכאית לקבל אישור מקופת החוליםם..
תודה רבה לכםם ליאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
שולה זק16/08/2009לפי הנתונים שמסרת ה- BMI שלך 37.1 ואינך עומדת באינדיקציות לניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח טבעת מאיזה גיל?? ילדים??אילנה16/08/2009
רציתי ייעוץ לגבי בני ניתוח טבעת שלמיטב הבנתי הוא הפיך.
למי עלי לפנות מי הקרטריונים לקבלת אישור מקו"פח?
האם מומלץ ומי עושה ואיפה???
תודה
(אנחנו גרים בחיפה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לילדים
שולה זק16/08/2009רצוי להתייעץ עם רופא המשפחה.
ניתן להתיעץ גם עם דר' מחג'נה 050-2063521* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי - שנה לאחר ניתוחאילנה15/08/2009
שלום ד"ר מחג'נה
עברתי אצלך ניתוח בספטמבר 2008 היום משקלי 57 ק"ג וכייף לי במשקלי ובמראה שלי. לאחרונה
הופיעו לי מספר בעיות שרופא המשפחה ביקש שאשאל אותך , בליילה קורה שאני מתעוררת ללא
אויר, בהרגשת מחנק, דפיקות לב מואצות והרגשת חום כמו גלי חום בידיים ואחר כך כמו זיעה קרה.
בדיקות הדם שלי תקינות, רופא א.א.גרון בדק ואמר שהכל תקין ואולי יש בעיה בסוגר הקיבה שלא
סוגר היטב את הקיבה דבר שכיח בניתוחי קיבה שגורם למיצי קיבה לעלות ולגרום להרגשה שכזאת
שאלתי אם הנך מכיר תופעה זו ואם כן מהי דרך הטיפול בה.
ושאלה נוספת איך עוצרים את הירידה במשקל? (הגעתי למצב טוב!).ואם אפשר להתקשר לנייד שלך
בברכה אילנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות עם הרופא
שולה זק16/08/2009הטלפון של דר' מחג'נה מפורסם כאן בכל תגובה שלו, כך שניתן לצלצל אליו ללא חשש
050-2063521* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה לאחר
פרופ` אחמד מחג`נה17/08/2009מצטער שחכית לתשובה
בהחלט יכול להיות שזו הסיבה ניתן לברר זואת ע"י בליעה. הטיפול הינו להמנע מלאכול וללכת לישון כ 3 שעות ולנסות לשכב על כרית גבוהה. לגבי הירידה במשקל רצוי להתיעץ עם דיאטאנית.
אני מאוד אשמח אם תקבעי לפגישה איתי ברמב"ם או דרכי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כן או לא?תותי15/08/2009
אני מעוניינת לדעת אם נתוניי מתאימים לניתוח והאם יש סכנות בניתוח התקנת טבעת?
אני שוקלת 114 ק"ג והגובה שלי הוא 173 ס"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמה לניתוח
שולה זק15/08/2009הקריטריונים לניתוח הם BMI 35 - 40 עם מחלות רקע כמו לחץ דם, סוכרת, כולסטרול גבוה. מ BMI 40 ומעלה כל אחד זכאי.
לפי הנתונים שמסרת ה BMI שלך 38. לא ציינת אם את סובלת ממחלות רקע.
הניתוחים נמצאים בסל הבריאות והם ללא עלות כספית למי שעומד בקריטריונים.
סכנות יש בכל ניתוח. הניתוח מבוצע בהרדמה מלאה . מעבר לכך - רופא כירורג יפרט את היתרונות והסכנות בכל ניתח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליצור קשר
פרופ` אחמד מחג`נה17/08/2009תוכלי ליצור קשר איתי ליתר פירוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיבות לאי הצלחת ניתוח שרוול?תמי15/08/2009
ד"ר מחג'אנה,שלום לך,
אני בת 37 עם bmi 51 ,[אומנם כרגע בחודש שמיני}אך תמיד סבלתי מהשמנת יתר. ברזומה הרפואי שלי הכנסה והוצאה אצל ד"ר סובחי,הטבעת לא עזרה לי, ולא עזרתי לה לעזור לי.
ב"ה בעתיד אני מעוניינת לעבור ניתוח שרוול,זהו ניתוח, עם הכי פחות סיבוכים,ותוצאות טובות מאוד.
קראתי פה בפורום לפני בערך שבועיים, כי לאחת הבנות השרוול לא עזר, והיא לא ירדה במשקל כלל, וכעת היא שוקלת ניתוח אחר.
מ"ס שאלות לי אלייך ד"ר ברשותך,
כמה זמן לאחר לידה ניתן לבצע ניתוח שרוול?
האם לאחר הניתוח עדיין ניתן להניק\לשאוב חלב?
אני סובלת מהשמנת יתר חולנית ביותר, האם לדעתך ניתוח שרוול יהיה הפתרון הטוב בשבילי?
אני חברת מכבי, גרה בת"א, ואין לי אפשרות לממן את הניתוח, האם גם השרוול כמו ניתוח הטבעת, במימון מלא, שאין משלמים עליו כסף?
האם באמת ישנם מנותחים שלא יורדים במשקל לאחר,ניתוח שרוול?
תודה לך על הסובלנות, וסליחה על ההודעה הארוכה,
אשמח להתייחסותך,ייש כוח, וכל טוב,
תמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשלון של שרוול
פרופ` אחמד מחג`נה17/08/2009ב- 15% מניתוחי שרוול יש עליה במשקל כאשר הסיבה השכיחה היא אי התאמה של הניתוח למנותח (חולים שאוכלים ממתקים) וחלק קטן יש התרחבות שך השרוול ואז ניתן לבצע ניתוח חוזר.
לגבי המימון ניתן לבצע את הניתוח בבית חולים ציבורי ללא תשלום
המלצתי לפחות חצי שנה א5ו 8 חודשים לאחר הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מחאג'נה ... ש ל ו םאפרתוש55513/08/2009
ברוכים השבים מהחופשה מקווה שנהנית !!!
לפני שבועיים הייתי אצלך במרפאה בחיפה (אפרת מכפר סבא)
דיברנו וסיכמנו שאעבור בדיקות וכשאסיים אותן אתקשר אלייך....
בנתיים במאוחדת הפסיכיאטרית לא אישרה לי ניתוח. אומרת שבגלל שייש עבר של
הפרעות אכילה (יש מישהו ששוקל מעל 100 קילו ואין לו הפרעות אכילה????)
ושבהנהלת מאוחדת יודעים על הבעיה לא מאשרים לי ולא יאשרו.
רציתי לשאול אם יש לך עצה או פתרון בשבילי ??
יש לי אפשרות לעבור לקופ"ח מכבי רק שהדבר יעקב לי את הניתוח אבל לפחות אוכל לעבור אותו.
ביררתי והם לא מבקשים את התיק הרפואי האישי בגין סודיות רפואית.
מנסיונך, האם זה הגיוני שקופת חולים תקבל אותי אליה בלי לדעת הסטוריה רפואית ?
תודה.. וסליחה על ריבוי השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות אכילה
פרופ` אחמד מחג`נה13/08/2009אין שום סיבה לא לאשר את הניתוח. תבקשי בדיקת פסיכיאטר בנושא והוא בטוח יאשר.
אפשרות לעבור למכבי היא רעיון טוב. אני עובד עם מכבי ואני יודע כמה הקופה טובה לחולים שלה. עוברים קופה בדואר.
בבקשה עדכני אותי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום (שישי) עברתי למכבי !!!
אפרתוש55514/08/2009ד"ר מחאג'נה תודה על העצה. עברתי למכבי היום בבוקר.
אעדכן אותך בהכל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור זכויות
שולה זק14/08/2009האם בררת לפני המעבר מה זכויותיך כמבוטחת חדשה. בדרך כלל יש תקופה של 3 עד 6 חודשים שלא הכל ניתן לעשות/לקבל.
במכבי יש מרכז הערכה אליו את מגיעה עם הבדיקות שזה כולל בדיקת פסיכיאטר ודרכם את מקבלת הפניה לקבלת אישור.
מאחלת לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ביררתי אבל....
אפרתוש55514/08/2009במאוחדת לא מאשרים ובפרט שהפסיכיאטרית אומרת שההנהלה יודעת מהבקשה שלי
וגם הם לא מאשרים.
אז אין לי כל כך מה להפסיד גם אם אצטרך לחכות לפחות אוכל לבצע את הניתוח הזה.
תודה לך ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור לניתוח
שולה זק14/08/2009על פי הפרטים שנתת, אין שום סיבה שלא יאושר לך ניתוח. שוב אני מחדדת, על פי מה שמסרת, פסיכיאטר אמור לאשר לך וגם הקופה, אפילו שסה ניתוח חוזר.
חבל שלא עירבת אותנו בפרטים עד כה. הטלפון של דר' מחג'נה וגם שלי רשומים כאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטניתאמיר13/08/2009
שלום רב,
האם אתם מכירים דיאטנית של קופח כללית שמבינה במנותחי שרוול ושתוכלו להמליץ עליה?
בכל אופן,תודה וכל הכבוד על העבודה הנהדרת שאתם עושים בפורום,
אמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטנית באזור חיפה
שולה זק13/08/2009שלום אמיר
לא ציינת מקום מגורים.
באזור חיפה יש במרפאת לין דיאטנית , שמטפלת במנותחי קיבה (טבעת, מעקף, שרוול).
תוכל להיות איתי בקשר ונראה איך אפשר לעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח שרוולבושי12/08/2009
שלום לד"ר מחאגנה המיוחד והנחמד ולכולם. אני כבר אחרי הניתוח בשבוע ויומיים אני מרגישה מצויין ירדתי כבר 9 ק"ג וזה מדהים מצב הרוח הנפשי רגוע ושמיחה אני ממליצה לכולם .תודות לרופא המדהים שאני מאוד הערכתי על הדאגה שלו ואכבאטיות שהוא אחלה רופא אני מציעה שלא תהסיסו תדברו עם ד"ר מחאגנה והוא ידאג להכול.אם תרצו אני תמיד נמצאת בו בפורם וקוראת מה אתם שואלים ומה עונים לכם למרות שאני אחרי אשמח לעזור רק תקראו בשם שלי אני אענה לכל תשובה מהנסיון.תודה ובהצלחה לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד בושי
שולה זק12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר מחאג'נהמיכל11/08/2009
האם ד"ר מחאג'נה נמצא בארץ? הוא לא זמין שבוע הבא אני מנותחת אצלו ואני לא מצליחה ליצור עימו קשר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיברתי איתו היום
יעקב מ.12/08/2009הוא נמצא בטיול עם המשפחה עד סוף השבוע ובמקרה ענה לי הוא אמר לי שביום ראשון הוא חוזר לעבוד ולהיות איתו אז בקשר
ככה שאני לא חושב שיש לך מה לדאוג
מקווה שהרגעתי אותך
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן היתי בחוץ לארץ וחזרתי היום
פרופ` אחמד מחג`נה12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לבחור מנתח ברמב"ם?מירב10/08/2009
שלום,סוף סוף קיבלתי אישור להתחייבות דרך הקופה,השאלה שלי היא איך בוחרים את ד"ר מחגנה
יש לי כבר את כל הבדיקות והצילומים וההתחייבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ב12/08 אני ברמב"ם
מירב10/08/2009אני מקווה לפגוש את ד"ר מחגנה ביום ה12/8 קבעתי תור לכירורג מכירורגיה א אז....
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירב שלום
פרופ` אחמד מחג`נה12/08/2009צר לי על הבלבול. אני בחופשה וחזרתי היום לחיפה
הבנתי שביקרת במרפאה ברמב"ם ורצית לחכות לי. תוכלי לבוא ביום שני הבא ב 1200 לאותו מקום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מירב12/08/2009דוקטור שלום,
אני מודה לך אני בהחלט אגיע ביום שני ה16/8.הגעתי לרמב"ם והיה פרופסור קראוס אז ביקשתי להחזיר לי את ההתחייבות מאחר ואני רוצה לפגוש בך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות
מירב12/08/2009רשמתי ב16/8 וזה ב 17/8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספריןחיה - אשדוד10/08/2009
ד"ר מחג'נה שלום רב!
עברתי אצלך ניתוח שרוול ב-6.7.09. לפני הניתוח נטלתי אספרין שהופסק לפני הניתוח. לאחר הניתוח המלצת לחדש את נטילתו. קראתי בפורום "משורוולים" שאספרין אינו מומלץ לאחר ניתוח שרוול, מאחר והוא יכול לגרום לגרוי דופן הקיבה. מומלץ לקחת איתו גם אומפרדקס להפחתת חומציות הקיבה. אני לא סובלת מצרבות ו/או הקאות. הייתי רוצה לדעת מהי דעתך בנושא? אני רוצה להזכירך שאני בת 60 ויש לי בעיה בכליות.
סך הכל, אני מרגישה מצויין. הפחתה משמעותית בתרופות לסכרת ובתרופות ללחץ דם. הפחתתי 14 ק"ג ממשקלי, השינוי כבר משמעותי, וזאת רק תחילת הדרך. בעוד 3 שבועות אחזור לביה"ס, מחכה לראות את התגובות של צוות המורות ושל תלמידי.
שוב תודה לך, תודה לידך הברוכות ולכל הצוות הנפלא בכירוגית א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיה שלום
פרופ` אחמד מחג`נה12/08/2009אני שמח שאת מרגישה בטוב
לגבי אספרין אין מניעה מוכחת לאחר שרוול. אני מציע שתחזרי לקחת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שרוול לאנשים מעל גיל 50
זהבה18/08/2009האם הצטבר נסיון לגבי החלמה מניתוח שרוול והצלחתו אצל אנשים מעל גיל 50?
אשמח לשמוע על כך גם מהרופא ובעיקר מאנשים מגילאים אלו שעברו ניתוח שרוול ויכולים לשתף אותי בחוויותיהם.
כמו כן, האם ישנם מנותחי שרוול בארץ שהם בעלי וותק מעל 3 שנים? מעניין אותי לדעת אם יש איזה רגרסיה/שינוי לרעה לאחר פרק של מספר שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרוול לאנשים מעל גיל 50
פרופ` אחמד מחג`נה18/08/2009גיל 50 ???? זה גיל צעיר מאוד
הרבה מאוד חולים שניתחתי היו מעל גיל זה ואחדים מעל גיל 70. ההחלמה היא טובה מאוד ולא היו בעיות מיוחדות. להפך אוכלסיה זו נהנית מאוד מהירידה במשקל ומהשיפור במחלות הנלוות.
יש לי נסיון של יותר מ 170 שרוולים בארץ עם מעקב החל משנתיים ותוצאות מאוד טובות ובצרפת איפה עשיתי התמחות במשך שנתיים הנסיון יותר.
בעולם יש מעקב של 8 שנים ושוב התוצאות לטווח הארוך הם טובות.
אשמח להיות לך לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ימים אחרי ניתוח טבעתליאת10/08/2009
היי,
ביום שישי האחרון עברתי ניתוח טבעת. בשבוע הראשון נאמר לי שאפשר "לאכול"רק נוזלים.
חוץ ממרק צח מים קפה ותה .... מה עוד אפשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעדנים
שולה זק10/08/2009אפשר לאכול מעדנים דאיט ללא פרי. לאט כמה כפיות כל פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה שאלה באותו הנושא
מיכל11/08/2009בעלי עבר לפני שבוע ניתוח טבעת.
הוא אוכל מעדנים ושותה מים, תה ומרק צח.
היום קצת התחיל לפנטז על אוכל.
מתי אפשר להתחיל לאכול ומה אפשר לאכול?
זה נכון שאי אפשר לאכול בשר/ עוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לאחר ניתוח
שולה זק11/08/2009שבוע ראשון אכן מבוסס על תזונה נוזלית. שבוע שני תזונה רכה. אפשר מיצים, מרקים גבינות שבוע שלישי אפשר ירקות מרוסקים קציצות. ולאט לעבור לאוכל רגיל. לאכול לאט ללעוס היטב ולאכול לעיתים תכופות כמות קטנה.
לגבי אכילת בשר - אוכלים בשר ורצוי לאכול בשר. לגבי בשר בקר להשתדל לאכול בשר רך, ללעוס היטב ולא חתיכות גדולות.
אני מאמינה שבעלך קיבל הסבר לגבי התזונה מהנתח לפני הניתוח וכן יצא עם דף הסבר ותפריט מדיאטנית לאחר הניתוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לקבל ח"ד וכן דרכי טיפוליעקב מ.09/08/2009
אני כיום בן 23 גובה 1.78 משקל 122
בגיל 17.5 התחלתי דיאטה רצינית של פחמימות כשהמשקל ההתחלתי היה אז 112
במשך תקופה של חצי שנה ירדתי 30 קילו עד למשקל של 82 והרגשתי רזה מאי פעם
את הדיאטה התאים לי רופא טבעי בשם ד"ר דייני מב"ש
הדאיטה שולבה בהליכה חצי שעה כל יום
ספירת פחמימות מ-20 פחמימות ליום בשבועיים הראשונים עד ל-70 במקסימום
בו זמנית הייתי שותה כל יום כוס מרק ש"ש שזה מרק על בסיס כרוב בצל פלפל עגבניה
בנוסף הייתי שותה כדורי ביו קומפלקס ויטמין בי ואיזה משהו שמגיע בקפסולה שחורה שמתערבב עם מים כמובן שכדי להגיע לזה שאני מצליח לאכול 70 פחמימות ביום זה הצריך אותי לאכול הרבה ירקות
הרבה מים ביצים שמן דגים עופות ובשר ללא הגבלה
באותה תקופה הרגשתי על גג העולם אבל חצי שנה אחרי זה יצאתי ממסגרת של לימודים
והתחלתי לשהות בחנות של קרוב משפחה ללא תשלום וכפיצוי על חצי שנה בלי מתוקים ובצקים
התחלתי לזלול ממתקים ומה שבעצם קרה שתוך תקופה של כמה שנים לא רק שהעלתי הכל בחזרה
אלה הגעתי למשקל של 140+
אחרי השיחרור מהצבא עקב המשקל עודף התחלתי שוב פעם בדיאטה של פחמימות הפעם בלי ספירה של כמות פחמימות אלה פשוט הימנעות עד כמה שניתן מסוכרים ומאפים בעיקר
בתקופה האחרונה (חודשיים בערך) בשילוב עם דיאטת פחמימות התחלתי לשתות בבוקר על קיבה ריקה 6 כוסות מים ורק חצי שעה אחרי זה לשתות כוס קפה ואוכל
זה גורם לי יציאות רכות במהלך היום וגם לפעמים יציאות נוזליות כמו חוקן במיידי
אני אציין שאני הולך עם מדרסים רפואיים עקב פלטפוס וכן שאני אסמטי בעבר כיום ב"ה ללא
וכן לחץ דם תקין בדרך כלל אבל בקצת מאמץ הכל קופץ עם דפיקות לב גבוהות ולחץ דם גבוה
וקשיי נשימה
אציין גם מחלת לב של אימא שלי של בעיה באוטם שריר הלב אסטמה בעיות גב
אני עדיין מנסה לשכנע את עצמי שאני יכול לרזות ללא עזרה ואני מוכיח לעצמי שאז הצלחתי לרדת למשקל הרצוי ללא שום התערבות אבל אני יודע בתת מודע שזה פתרון לטווח קצר.
אני שמעתי מהרבה אנשים על ניתוח הטבעת אבל ממש שאני קורא פה בפורום
בעצם זה כנראה לא מתאים לי עקב כך שאני עדיין יוכל לאכול הרבה ממתקים
כי יש לי משיכה מאוד חזקה לסוכר ופחמימות ריקות כבצקים
רציתי אם אפשר שה"ד שכותב פה יעזור לי להחליט מה לעשות האם יש דרך
לשלוט גם על כמויות האוכל אבל גם על סוג האוכל
וכן האם לאחר ירידה במשל רצוי לעשות כושר גופני ברמת לפתח מסת גוף או רק ריצה וכדומה
אשמח אם יש מישהו שנמצא במצבי או שעבר משהו דומה שישתף אותי במה הוא עשה
בברכה
יעקב.מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדקתי במחשבון BMI ונמצא שאני ב38+
יעקב מ.09/08/2009רציתי גם לדעת האם זה משמעותי מבחינת המימון של קופת החולים
כי אם כן אין לי שום בעיה להשמין קצת אם אני יתיר קצת את הרסן כי עד לפני חודשיים עוד הייתי 127 בערך שזה BMI 40
אציין גם שאני חבר מכבי עם מגן זהב מתכנן לעבור לכללית פלטינום לצורך טיפולי שיניים מוזלים
אלה אם אני יפסיד מימון כלשהו בגלל תקופת המתנה אז אני ידחה את המעבר
כי לפי מה שהבנתי אני זכאי להיות מנותח אם אני ירצה באסותא במימון של מכבי
וממש לא בא לי לאבד את הזכות הזאת
עוד דבר שהייתי רוצה לדעת זה מה הם התהליכים כדי להגיע לניתוח והאם
עקב כך שניתוח שרוול זה לכל החיים עדיף בעצם לעשות טבעת שזה דבר שניתן לשינוי בעתיד
ומה בעצם ההבדלים בניהם מלבד העובדה שבשרוול יורד החלק בקיפה שמפריש את הורמון הרעב.
תודה מראש אשמח לשמוע תשובות מפורטות
יעקב.מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת אינפורמציה
שולה זק09/08/2009שלום יעקב
אני מציעה שתתקשר אלי ואשמח לענות על כל שאלותיך.
ניתן להשיגני כל יום אחרי השעה 17:00* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת או בלון BIB?????יעל בודיאנו09/08/2009
אני עומדת בפני הכרעה קשה - לעשות טבעת או בלון BIB.
יש לי BMI 36 עם תוספת של מחלות נלוות (לחץ דם, כולסטרול) והסטוריה משפחתית של מחלות עורקים ולב.
מאושר לי לעשות טבעת וכמובן גם בלון. אני ערה ליתרונות ארוכי הטווח של הטבעת מול הרברסיבילות של הבלון.
מה לבחור? למה? מהם הקריטריונים הנכונים לבחירה? האם יש מישהו אובייקטיבי לתת תשובות על כך (רופא המשפחה שלי לא מבין בנושא).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת סוג ניתוח
שולה זק09/08/2009הגורם הכי אוביקטיבי והכי מקצועי שיכול לתת לך הסבר ויחד איתך לבחור את הניתוח המתאים לך, בהנחה שאת אכן עומדת בקריטריונים, זה רופא מנתח בתחום קיצורי קיבה. היום יש שלושה סוגים: טבעת, מעקף ושרוול. שלושת הניתוחים מבוצעים בשיטה לה-פריסקופית - ללא פתיחת בטן.
לא ציינץ אזור מגורים ובאיזה קופה את חברה, על מנת לתת לך שמות מרכזים אליהם את יכולה לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלון- לא ממליץ
פרופ` אחמד מחג`נה12/08/2009למיטב ידיעתי בלון אינו באישור משרד הבריאות
לגבי טבעת מאחר ויש לך מחלות נלוות האם חשבת על ניתוח אחר כמו שרוול שהוכח שיעיל יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיצור תור כרוך בתשלום למכבי זהברות מראשלצ09/08/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנהלה ותשלומים
שולה זק09/08/2009את הנושאים האלה עליך לברר מול הקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי לא
פרופ` אחמד מחג`נה12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)