מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דוקטור שאלה חשובה אשמח אם תענה.מתן07/11/2011
האם במנוחה דופק 88 זה בסדר ?יש לציין שאני בן 22 בריא בד"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקטור שאלה חשובה אשמח אם תענה. - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר07/11/2011מתן לוי
זה בסדר ותמשיך להרגיש בריא.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mvp והריוןעינת05/11/2011
שלום
האם mvp וסינוס טכיקרדיה מחייבים לידה בניתוח קיסרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד``ר רוברט הפנר06/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטור וירטואליאבריק05/11/2011
שלום
שמעתי על בדיקה חדשה, צינטור וירטואלי או מיפוי
בעזרת שתיית חומר ניגודי.
האם יש דבר כזה? שתיית חומר ניגודי ולא הזרקת חומר?
נשמע מופרך אבל הכל אפשרי היום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור וירטואלי - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר06/11/2011אבריק שלום
צינתור וירטואלי =CT אם הזרקת חומר ניגודי
מפוי לב= צילום ב מצלמה GAMMA אם הזרקת חומר ניגודי שהוא לא יוד אלה חומר שמקרין איזוטפים הנקלתים ע"י מצלמה.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקתיקי04/11/2011
שלום רב
אני חולה אי ספיקת לב .
מידי פעם יש לי בצקות ברגליים . למרות שאני נוטל 4 פוסיד ליום , ו3 זרוקסולין לשבוע .
הייתי מבקש לדעת כיצד ניתן לאבחן בצקת בבטן ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סונר בטן
ד``ר רוברט הפנר04/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישרושים בלברחל חיה03/11/2011
שלום רב!
אני בת 49 ויש לי רישרושים בלב (אני במעקב של קרדיולוג מזה 4 שננים )באקו האחרון שעשיתי לפני מספר ימים נימסר לי כיחדר שמאל קטן בניפחו. דפנותיו מעובות במידה קלה ,עליה שמאלית מורחבת במידה קלה בשטחה,אי ספיקהמיטרלית בדרגה קלה מאד,היצרות המסתם האאורטלי בדרגה בינונית, מפל לחצים שיא 47 ממ"כ ומפל לחצים ממוצע 28 ממ"כעל פי המסתם האאורטלי.שטח המסתם האורלי לפי נוסחת ההמשכיות הינו 0.8 סמ"ר (מחושב לפי קוטר LVOT של 19 ס"מ)
ברצוני לדעת עם יש מקום לדאגה
בתודה מראש וסוף שבוע טוב
רחל חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רישרושים בלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/11/2011יש לך הצרות במסתם האאורטלי. את זקוקה למעקב קרדיולוג קבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהאיציק03/11/2011
שלחתי גם קובץ אבל בבדיקה רשמו לי
אי ספיקה טריקוספידלית מזערית . מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/11/2011אי ספיקת מסתם מזערית חסרת משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקג - בבקשה תשובהאני03/11/2011
האם יש קשר בין תקינות פעולת הלב ל- א.ק.ג ?
האם יכול להיות מיחושים ( תחושות של כאב קל לשניות ספורות) באזור השד השמאלי, שאינם קשורים בכלל ללב?
האם יכול להיות פעילות לב תקינה למרות דופק מהיר?
מה נחשב דופק תקין במצב מנוחה, במצב שבו האדם הנבדק לא לחוץ מהבדיקה? (הבנתי שלפעמים יכול להיות דופק מהיר כתוצאה מהבדיקה עצמה)
האם יכול להיות מיחושים ( תחושות של כאב קל לשניות ספורות) באזור השד השמאלי, שאינם קשורים בכלל ללב, אלא לאיבר או אזור אחר בגוף, שמקרים בעצם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן לכל השאלות
ד``ר רוברט הפנר04/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפות כאב בלילהירון02/11/2011
שלום לרופא.
אשתי חיה בדאגה מוצדקת מזה כמה שנים ביחס לבני המשפחה. מאז החלו, היא מתעוררת מספר פעמים בלילה עם לחץ כואב בחזה שמתפשט בכל הגוף למשך עד חצי דקה. לפני שנתיים עשתה בדיקת הולטר שלא העלתה דבר. באותה יממה רשמה את הזמן של התקפה חלשה יחסית והיא לא נצפתה מהמכשיר. אני מנסה לשכנעה לחזור על הבדיקה אבל היא פוטרת אותי שזה בגלל המתח.כדי לשכנע אותה צריך להסביר מה הגורמים הפיסיולוגיים האפשריים לתופעה כזאת, מה הסיכון השייך להם (התקף לב?) ואיזה טיפול מניעתי יתכן, כדי להראות שיש מה לעשות עם תוצאות הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...אז מה השאלה?
ד``ר רוברט הפנר03/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
ירון08/11/2011מה הסיבות האפשריות ומה הסיכון מהן? אגב, נשלל הליקטובקטור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/11/2011מה הקשר בין הכאבים שתארת לבדיקת הולטר? מניין לך שתלונותיה בגלל בעיה קרדיאלית?
מציע שתשאיר את תלונותיה לטיפול רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בהמשך לתשובהיהודה01/11/2011
תודה על התשובה.
פעם בשנה מטעם העבודה עושים בדיקת ארגומטריה.
האם יש צורך לעשות כול שנה בדיקת אקו לב במאמץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בהמשך לתשובה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר01/11/2011לא רק ארגומטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי עבר התקף...חנה31/10/2011
לפני כשלושה שבועות בעלי עבר התקף לב. עבר צנתור עם הכנסת "סטנד". היתה לו חסימה בעורק של 100%. צריך לעבור עוד צנתור היות ובעורק האחר יש חסימה של 75%. היום הוא מאוד עייף. האם הראש הכבד שהוא סובל מימנו עכשיו וכן רגליים כבדות. האם תסמינים אלו רגילים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלי עבר התקף... - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר01/11/2011חנה שלום
עייפות יכולה להופיע לאחר אוטם בשריר הלב.
ממליץ לעבור צינתור לב שני ולאחר מכן להיות במעקב אצל קרדיולוג שלו.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהים31/10/2011
האם שימוש במורפין במינון של 150 מג לעיתים קרובות,לא יום יומי יכול לגרום לבעיות בלב,השפעה שלילית על הלב?התקפי לב וכדומה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר01/11/2011שלום רב
מורפין לא גורם התקפי לב .
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיהודה31/10/2011
שלום,
אני בן 32 משקל 75
אבי ואחי עברו צינטורי לב עקב גנטיקה של שומנים וכולסטרול בדם.
בגלל החרדה והלחץ עברתי ביקשתי לעבור בדיקות מאמץ ובדיקות אקו לב מאמץ.
הבדיקות ברוך ה יצאו תקינות.
רציתי בבבקשה לשאול כול כמה זמן עליי לעבור שוב בדיקות מאמץ ואקו לב מאמץ אם בכלל?
ראוי לציין שמטעם העבודה אני נשלח לבדיקות תקופתיות כול שנה וזה כולל בדיקת ארגומטריה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר01/11/2011יהודה שלום
פעם בשנה זה בסדר.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה לא טוב המאזור הלביניב31/10/2011
אני בן 29 מגיל 17 אני לוקח קרדילוק 2 וחצי מיליגרם ובנוסף נאלצתי לפרוש מספורט תחרותי
כתוצאנ מכך אני עם כרס די גדולה כיום ולמעט הליכה של 40 דקות ביום לא עושה פעילות ספורטיבית ולא אוכל הכי בריא עם כי אני במעקב ולרוב הכל בסדר אצלי לפני יומיים לקחתי את קופסת המחשב שהיא מממש לא כבדה לחנות מחשבים לא רחוקה מהבית ושהנחתי אותה ממש הרגשתי רע שאני מתמוטט תכף וכל כתף שמאל והיד היו לחוצות עכשיו לאורך שנים אסרו עליי להרים דברים כבדים מדי אבל זה באמת לא היה מאמץ ואני יחסית בגיל צעיר המקרה הנל די הבהיל אותי ! התאוששתי אחרי כמה שעות ! וקבתעי תור לקרדיולוג האם יש עוד משהו שעליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה לא טוב המאזור הלב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר01/11/2011יניב שלום
רק לגשת לקרדיולוג .
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח של הולטר לברבקה30/10/2011
בת 72. לפני חודש הרגשתי מספר פעמים רע.הרגשה שלארוע של קדם התעלפות.לאחר דקה ,שתיים הכל חלף. הרגשתי רק דפיקות לב חזקות וקוצר נשימה. נשלחתי לבדיקת הולטר לב. התשובה שקיבלתי
הפרעות קצב חדריות vpc s נצפו 41 vpc s במשך הבדיקה.משני מוקדים בפיזור
הומוגני ביממה.
הפרעות קצב על חדריות apc s נצפו סה"כ 51 apc s במשך הבדיקה. בפיזור הומוגני.
.שינויים משמעותיים בקטע st לא נצפו
.רציתי לדעת מה זה אומר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח של הולטר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/10/2011...זה אומר שהבדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי30/10/2011
רציתי לדעת האם התרופה euthyrox שנועדה לטיפול בבלוטת התריס יכולה לגרום לדקירות בחזה ולדופק מהיר אני פשוט לא מוצא שום חומר באינטרנט על התרופה הזאת?
זו תרופה חדשה שנותנים בכללית ומחליפה את האלטרוקסין למי שלא היה מאוזן
ומהרגע שהתחלתי לקחת אותה יש לי דופק מהיר ודקירות בחזה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/10/2011יכול להיות שלתרופה עצמה יש תופעות לוואי אבל החשוב שתבדוק את הרמה של ההורמון בדם לאור זה שאתה מתלונן על דופק מהיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)