מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסאג' לאחר ניתוח מעקפיםרונית24/09/2011
שלום רב,
אבי בן 70, עבר לפני ארבעה חודשים ניתוח לב מעקפים.
האם מותר לו לעשות עיסוי מקצועי ? בעיקר גב וצוואר ?
תודה מראש,
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסאג' לאחר ניתוח מעקפים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/09/2011באופן כללי לא צריכה להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לפרוקוראיציק24/09/2011
שלום,
אימי סובלת משחמת הכבד, רופאי הגסטרו טענו שנראה להם שכדור הפרוקור תרם לשחמת.
אימי לוקחת את הכדור (100 מ"ל) משום שיש לה עבר של פירפורים קלים.
וכן לאחרונה מקבלת לקסן לדילול הדם.
לטענת רופא הגסטרו כדאי להחליף את הכדור.
שאלתי היא, לאיזה כדור ניתן להחליף?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לפרוקור - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/09/2011אפשר sotalol או שתשאר בפרפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בחדר כושראיתן23/09/2011
אני בן 52.בריא.לחץ דם תקין.דופק במנוחה 80 לדקה.
אני מבקר בחדר כושר כל יום.כאשר אני על האופניים הדופק מגיע ל 150.
אני מרגיש בסדר ולא מרגיש שום דבר ,לא כאבים ולא משהו מיוחד.
האם הדופק הזה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בחדר כושר - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר24/09/2011איתן שלום
הדופק הזה לא מסוכן.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו TTEיהודה22/09/2011
תודה על היחס והתשובה
בדיקת אקו לב TTE היא בדיקה טובה (אמינה)
והאם יש לחזור שוב על הבדיקה בגלל האיוושה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו TTE - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר22/09/2011תשובה כן בדיקה אמינה.
לא צריך לחזור לאקו לב
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקויהודה22/09/2011
עשיתי אקו לב וכך היה רשום בדף הסיכום
בן 32 משקל 76
בדיקת אקו לב TTE
מסתם טריקוספידלי - דלף מינמלי .
והיה רשום -אוושה ססטולית נושפת קצרה בחוד 2/6
מה זה? האם תקין? והאם צריך מעקב בהמשך?
והאם בדיקת אקו לב TTE היא בדיקה טובה ?
לסיכום הבדיקה רשום- GOOD LV FUNCTION
GOOD SYSTOLIC RV FUNCTION
NORMAL VALVES
תודה על היחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר22/09/2011יהוד שוב
אין סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיגריה אלקטרונית מותרת לחולה לב?ירון22/09/2011
שלום,
אבי לאחר מספר התקפי לב ושבץ, והוא עדיין מעשן.
אני רוצה לקנות לו סיגרייה אלקטרונית "טאקו" כדי לגמול אותו אבל הבנתי שלפעמים סיגריה אלקטרונית מסוכנת לחולי לב.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגריה אלקטרונית מותרת לחולה לב? - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר22/09/2011יורן שלום
סיגריה אלקטרונית הרבה פחות מסוכן מאשר עישון כבד לאחר אוטם בלב וארוע מוחי.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהיהודה21/09/2011
שלום בן 32
בבדיקה שנתית מטעם העבודה.
הקרדיולוג רשם בדף סיכום שיש אוושה ססטולית נושפת קצרה בחוד 2/6
חוץ מהנ"ל הכול רשום כתקין
מה זה? והאם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר22/09/2011יהוד שלום
אוושה ססטולית היא ממצא לא מסוכן אלה פיזיולוגית.
אין לך סיבה לדאגה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מהירותאורטל21/09/2011
אני בת 22 ,חולת אסטמה קלה מילדות ובחצי שנה האחרונה מטופלת במשאף כטיפול מונע.
לא עוסקת בפעילות גופנית לא שותה ולא מעשנת.
ביומיים האחרונים החלו להופיע דפיקות לב מהירות בזמן מנוחה (כ-90 פעימות לדקה) דבר שאף פעם לא קרה לי.
מצד שני,בימים האחרונים אני בקושי אוכלת מזון מוצק עקב בעיה בבליעה ולכן בעיקר שותה מדי יום מרקים,הרבה מים,שייק פירות,גבינה לבנה,טחינה עם ביצה רכה וכדו' ולא לוקחת ויטמינים.
עשיתי לפני כחודש בדיקת אק"ג וגם חודשיים לפני עקב דפיקות לב מהירות אך זה היה בעקבות מינון לא נכון בחומרים לאנילציה וברגע שהפסקתי עם האנילציות-הדופק חזר לנורמל(בין 70 ל-80 בדקה) והבדיקה יצאה תקינה בשני המקרים.
2 שאלות :
1) יכול להיות שבעקבות המניעה שלי ממזון מוצק ומסיבים תזונתיים חשובים תפקוד הלב נפגע?
ואם כן,האם התפקוד יוכל לחזור כמו שהיה לאחר שאתחיל לאכול מסודר ?
2) האם כדאי ללכת לרופאת משפחה לבקש בדיקת אקו-לב או לחכות עד שאסיים את הטיפול אצל הגסטרולוג-בערך שבוע מהיום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב מהירות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/09/2011אין כל בעיה בדופק 90 ומותר שיהיו דפיקות לב וזה לא אומר שיש בעיה בלב.
גם אינהלציות כפי שידוע לך יכולות להגביר את קצב הלב.
אני מציע שתעברי את התקופה העכשווית, הלא קלה.
לפי סיפורך לא נראה לי שאת זקוקה לבירור קרדיאלי כלשהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבלציהחיים סתיו21/09/2011
מה היא אבלציה? ,איך היא מבוצעת? ומה תוצאותיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבלציה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/09/2011אבלציה זאת צריבה של מוקד/מסלול חשמלי שגורם להפרעות בקצב הלב.
יש סוגים רבים בגלל מחלות שונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות אחרי אקו לבקובי20/09/2011
שלום רב ותודה מראש כל הזמן היקר שאתם מקדישים לפורום הנחמד הזה
ממצא באקו
MITRAL VALE MILD BILLOWING OF ANTERRIOR
פלוס
SMALL ANEURYSM OF INTERATRIAL SEPTUM
האם זה מסוכן האם זה יכול לגרום לאירוע SINCOPY
אובדן הכרה פתאומי וגם אובדן זכרון של אותו אירוע אותו כמה דקות אני קורא לזה חור שחור ומעצבן כי אתה לא יכול לזכור מה קרה :(
האם יש בדיקה יותר מדיוקת שמדמה את הלב ?
האם התוצאות שהזכרתי למעלה יכולות לגרום לכאב בחזה דקירות לחץ בחזה ?
או שזה פסיכולגי ?
האם אפשר לעסוק בספורט ריצה הליכה באיזה עומס ?
בדרך כלל בריא ללא תרופות חוף מונטולין לאסטמה 1.88 גובהה רזה 60 קילו
אודה לכם מראש על הזמן ועל התשובה
קובי
שיהיה חג שמח ובריאות לכם ולכול עם ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות אחרי אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/09/2011מה הקשר בין הדברים?
איך מתקשר איבוד ההכרה, אקו לב, כושר גופני? פסיכולוגי?
בן כמה אתה? 18 או 81?
הממצאים באקו שאתה מציין לא מסבירים איבוד הכרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי אקו לב
קובי21/09/2011סליחה על הבלגן
היה לי אירוע סינקופי ממקור לא ידוע לא מצאו את הסיבה בחדר במיון אבדתי הכרה לפנות בוקר ונפלתי על פינת מיטת ברזל שגרם לי לשבר בארובת העין +תזוזה אורביטלית
לגבי גיל 30+
לגבי כושר לא בכושר
עשו לי מלא בדיקות הולטר לב . אקו מאמץ. TEE בבלס.היה חשד ל PFO
שנשלל על ידי בדיקת בבלס ללא הכנסת צינור דרך הוושט.
ואז התחילו כאב בחזה דקירות לחץ תחושה כאילו שורף הכתף חדש לי מאוד מעולם לא קרה עד האירוע אובדן הכרה סינקופי .
השאלה שלי האם יש בדיקה יותר טובה מאקו לב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/09/2011למה אתה צריך בדיקה יותר טובה מאקו?
ובכלל מה אתה מחפש בלב?
הסינקופה שלך לא בגלל בעית לב ככל הנראה אלא בגלל נפילת לחץ דם.
אפשר לעשות MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברדיקרדיהא20/09/2011
שלום
אני סובל מזה יומיים מכאבי בטן המלווים בדקירות בבטן העליונה, ללא שלשול או הקאות. אתמול בערב נמדד לי דופק 51. בוצע אקג שיצא תקין פרט לברדיקרדיה. הבוקר הדופק סביב 60. בדר"כ יש לי דופק של 80. האם יתכן כי הדופק נמוך באופן זמני, למשל כתוצאה מזיהום בבטן? אם יחזור להיות רגיל האם עדיין עלי לגשת לקרדיולוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברדיקרדיה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/09/2011זיהום בבטן לא מוריד דופק להפך.
אני חושב שאתה צריך להראות את האקג לקרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
א20/09/2011תודה על תשובתך.
אמשיך בירור אצל קרדיולוג אך עד לקבלת תשובה אודה לך אם תוכל לומר לי מניסיונך האם יתכן כי זהו מצב זמני חולף ללא בעיה פיסיולוגית קבועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/09/2011כל עוד ההולכה החשמלית תקינה, ואתה לא מסוחרר, אני לא רואה בכלל בעיה בדופק 50 לדקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב לב לספורטאיםgery20/09/2011
אני בן 60 עוסק בספורט כ 30 שנה. רץ כ 10 ק"מ 3 פעמים בשבוע עושה ספינינג 3 פעמים בשבוע כשעה ובחדר כושר כ שעה וחצי 3 פעמים בשבוע. לפני כ3 שנים תודות לשעון דופק גיליתי הפרעות בקצב לב .לולא השעון לךא הייתי יודע כי להרגשתי דבר. התופעה דעכה אחר כ 3 חודשים. לפני כ חצי שנה חזרה.פניתי לקדיולוג של קופ"ח ערכתי בדיקות כולל אקולב הכל תקין.הקרדיולוג של קופ"ח לא יודע מה לעשות איתי. פניתי למועדון O2 בהדסה הר הצופים שעובק בשיקום לב גם לספורטאים. שאלתי היא אני לא רוצה לפסיק עלסוק בספורט .מה עלי לעשות כדי להחזיר קצב הלב לסידרו ע"י ספורט. איזה סוג של ספורט ובאיזו עצימות ? אני לוקח כדור נורמטין 25 מלגרם כל יום ואספרין 100 מיליגרם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב לב לספורטאים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/09/2011קודם צריך לדעת באיזה הפרעות קצב לב מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באי ספיקת לב אצל חולת סרטן שדענת19/09/2011
שלום רב, אמא שלי חולה בסרטן שד גרורתי (שד שמאלי) עם גרורות בצד שמאל של הגב, בבלוטת הלימפה, בעצמות, בכבד וגם קצת בריאות. יש לה בצקת בריאות. הקרדיולוג אמר שבגלל הגרורות לא ניתן להשתיל קוצב לב ולכן יש לה עד חצי שנה לחיות. היא מאד סובלת מהקשיים הנשימתיים. היא מאד רוצה להאריך חיים יותר. איך ניתן לעזור לה למרות הכל? האם יש אפשרות להשתיל קוצב לב בדרך אחרת? האם טיפול תרופתי יכול לספק לה את הפיתרון לנשימה טובה? נכון להיום היא מטופלת בפוסיד ומונשמת. איך אפשר לעזור לה לשפר את איכות החיים שלה כדי שתחזור לחבריה במועדון קשישים ותהנה יותר מזמן איכות במעט שנותר לה לחיות? תודה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באי ספיקת לב אצל חולת סרטן שד - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/09/2011למעט המידע על הסרטן הגרורתי אינני מבין מה בעיית הלב שלה ומה הסיבה לצורך בקוצב לב. לא יודע אם הייתה לה מחלת לב בעבר או לא.
לכן לצערי אינני יכול לייעץ לך ובכל מקרה הפתרון לא אצלנו אלא אצל רופאי המחלקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהירמוטי19/09/2011
שלום אני בן 25 סובל כבר חצי שנה מדופק מהיר במעבר מישיבה לעמידה , הדופק שלי במנוחה בממוצע עומד על 70 לאחר שאני נעמד הדופק עולה ל 130 -140 בוצעו כל הבדיקות הקרדיולוגיות האפשריות כולם תקינות . זה לא מסתכם בדופק מהיר אלא אני לא מצליח לבצע פעילות פיזית אפילו ברמת ההליכה אני מקבל סחרחורת אני מאד ישמח ומתחנן שתפני אותי או תעזרי לי העניין הוא ששולחים אותי מרופא לרופא וכל אחד לא יודע מה לעשות עם זה מקווה שתוכלי לעזור תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/09/2011ברור לך שעל סמך המידע הדל שאתה מוסר דוגמת "כל הבדיקות הקרדיולוגיות אפשריות" לא ניתן לייעץ לך כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מהיר
מוטי19/09/2011הבדיקות הם הולטר א.ק.ג אקו לב בדיקות דמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת מאמץירון19/09/2011
שלום רב,
שמי ירון, אני בן 35 כל חיי עסקתי בספורט ימי (גלישת גלים) ללא בעיות במיוחדות.
השבוע פניתי ביוזמתי לבצע בדיקת מאמץ, והממצאים הפתיעו אותי ואת הרופא.
מצ"ב הממצאים, אודה לפיענוח ולהמלצתכם,
ממצאים:
"אסימפטומטי ארך ארגונומטריה חיובית לאסכמיה
ממלא זה אינו חד משמעי כיוון שהיה אסימפטומטי לחלוטין לאורך כל הבדיקה, להמשך ברור מופנה לאקו במאמץ".
תשובת אקו במאמץ:
"צניחות ST עד 2 מ"מ הופיעו משלב 3 ונמשכו עד 3 דקות, אך בהמשך נצפו היפוך קל גלי T בחיבורי גפיים וחזה"
אציין שגם ביצעתי אקו לב רגיל והממצאים תקינים.
תודה רבה מראש
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי בדיקת מאמץ - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר19/09/2011ירון שלום
אני ממליץ שתיגש לקרדיולוג עם תוצאות בדיקה מאמץ.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)