מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנימכבר כמה חודשים לוקח קומדיןאיתן דניאל19/09/2011
הסבירו לי להפסיק כל הירוקים המכילים ויטמין קי
אז אני דווקא ממשיך לאכול עלי פטרוזיליה וחסה,בכמויות,
ותוצאת pnr שלי היתה לאחרונה 3,42 אז ממשיך לאכול ירוק וירדתי בקומדין מ-5 ל-
4,5 בערך,
בכל אופן אין השפעה לירקות על הקומדין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנימכבר כמה חודשים לוקח קומדין - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/09/2011המסקנה שלך אינה נכונה. אין כל בעיה לאכול ירקות כל עוד אתה מתאים את מינון הקומדין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק לב מהיר בזמן מנוחהראובן18/09/2011
אני בן 16 ויש לי דופק של 100-108 פעימות לדקה בזמן מנוחה.
לא ממש עסקתי בספורט בזמן האחרון.
האם זה נובע מזה או יכול להיות משהו אחר?
ואם אני יתחיל לעשות פעילות גופנית אירובית כמו הליכה וריצה וכ'ו האם הדופק במנוחה ירד בצורה משמעותית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק לב מהיר בזמן מנוחה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/09/2011תעשה אקו לב, הולטר, תבדוק TSH בדם ותפנה עם התוצאות לקרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מסתם דו עליעידו18/09/2011
שלום רב,
לא מצאתי מידע רב על כך באינטרנט ולכן אשמח אם אוכל לקבל פה עזרה.
אני בן 18 , מתגייס בנובמבר הקרוב.
נולדתי עם מסתם דו עלי בעל היצירות קלה.
כאשר התחלתי את המיונים לצבא שלחו אותי לעשות בדיקת אקו לב במאמץ,
על מנת לקבוע את הפרופיל הגופני עבורי.
סכום אקו לב במאמץ:
במאמץ בעומס גבוה ובדופק מטרה נראה שיפור גלובלי ואזורי בהתכווצות חדר שמאל. מפל הלחצים עלה על המסתם האורטלי כביטוי להתגברות תפוקת הלב.
תגובה אדקווטית של לחץ הדם למאמץ. המאמץ לא לווה בתסמינים או בשינויים איסכמיים באק"ג.
לסיכום: מסתם אורטלי דו עלי עם מום משולב בחומרה קלה יחסית. סבילות גבוה למאמץ.
כאשר שלחתי את התוצאות לצבא קבעו לי פרופיל קרבי- 72.
לפיכך, התחלתי לעבוד על הכושר הגופני שלי .
ועכשיו אני מגיע לשאלה:
לאורך המעקב הודיעו לי שאני לא יוכל לבצע ספורט סטטי כמו חדר כושר כדי לא להפעיל לחץ על המסתם, והמליצו לי לא לבצע ספורט כנגד השעון.
מה זה אומר בעצם? מה אסור לי לבצע?
מותר לי לרוץ במשך זמן רב? לבצע תרגילי ספרינטים על מנת להגדיל ולשפר את נפח הפעימה?
אני חייב לדעת שאיני גורם לעצמי יותר נזק משיפור.
תודה רבה מראש !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מסתם דו עלי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/09/2011לדעתי היעוץ שקבלת אינו מקצועי.
תוכל לפנות למרפאתי לחוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שהגבת , אבל ...
עידו19/09/2011למה אתה מתכוון 'היעוץ שקיבלת אינו מקצועי' ?
אני במעקב אצל קרדיולוג מאז שנולדתי ואני בטוח שהוא מקצוען,
אבל ככל הנראה לא מבין את החשיבות שלי לפתח את הכושר הגופני,
לכן - היכן אוכל לקבל יעוץ של רופא ספורט שהוא גם קרדיולוג? אם אגיע אליך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבדני18/09/2011
בן 32 משקל 76
עברתי בדיקת אקו לב TTE
בפירוט הבדיקה רשום:
מסתם טריקוספידלי - דלף מינמלי . מה זה? והאם זה צריך להדאיג?
שאר הפירוט רשום תקין
לסיכום הבדיקה רשום- GOOD LV FUNCTION
GOOD SYSTOLIC RV FUNCTION
NORMAL VALVES* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר18/09/2011לא צריך להדאיג.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה של מסתם מיטראלימ.16/09/2011
שלום,
רציתי לברר האם החמרה באי ספיקה של המסתם המיטראלי יכולה להביא לאי ספיקת לב?
כרגע אי ספיקה בינונית-קלה על רקע מום לב מולד L-TGA.
פרטים נוספים: בן 16 וחצי, בנוסף יש גם אסתמה והיו הפרעות קצב AV בלוק מוחלט (הושתל קוצב לפני כשנה).
מיד אחרי הקוצב נראה שיפור באי ספיקת המסתם ולאחרונה חזר לדרגה בינונית-קלה.
תודה,
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקה של מסתם מיטראלי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/09/2011אכן, אי ספיקה מיטרלית שמחמירה אם לא מטופלת בהתאם, גורמת לאי ספיקת לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך, שאלה נוספת
מ.18/09/2011האם במצבו כרגע ניתן לעשות משהו?
הקרדיולוג המטפל בבני מגיל מאוד צעיר אומר שאין צורך בטיפול כרגע ורק אם יחמיר, ישקלו את העניין.
האם לא כדאי להקדים תרופה למכה?
חייבת לציין שמבחינה פיזית אין ליילד הגבלות - הוא אמנם לא ספורטאי, אבל זה יותר בגלל רקע של אסתמה מאשר בעיות בלב. ביום-יום ובבי"ס אין לו הגבלות והוא בסדר גמור.
רב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך, שאלה נוספת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/09/2011אין להקדים תרופה למכה מכיוון שגם התרופה עצמה יכולה להיות מכה.
לכן מה שהוא צריך זה מעקב צמוד של הקרדיולוג שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- syncopeקובי16/09/2011
היי
שלום רב עברתי אירעו סינקופי ובגלל זה עברתי מלא בדיקות שאחד מהם אקג במאמץ
אבקש עזרה בפענוח טוב רע בבקשה אני בן 36 לא שומר על כושר.זה ישתנה עכשיו
התוצאות
המבחן מאמץ היה 12:59 דקות ללא כאבים בחזה ללא שינוי אסכמים באקג אבל היו הפרעות קצב חדריות
מסקנות שלילי
טוב לא טוב
VPBS +COUPLETS+COUPLET
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר syncope - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/09/2011קשה לחוות דעה מבלי לראות את הבדיקה כי מה שאתה מציין זה מאוד חלקי, לא זאת התשובה המלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבITAL15/09/2011
אני בת 54 בריאה, רזה ולא מעשנת.
לקחתי הורמונים לגיל המעבר שנים רבות, לפני 3 שבועות הפסקתי בהמלצת רופא נשים כי התחילו שוב גלי חום למרות הגדלת המינון. אני לא ישנה טוב בלילה בגלל גלי החום.
מאז שהפסקתי עם ההורמונים לחץ הדם שלי קצת גבוה 155/90 אך גם יורד במדידה שנייה ושלישית ל 145/82.
1. האם לחץ הדם יכול לעלות כשהגוף לא מאוזן?
לפני שנה ושמונה חודשים עשיתי בדיקת מאמץ , הסיכום: סבירות נמוכה ל CAD במאמץ משמעותי ביותר ובדופק 90% מדופק מטרה. ערכי לחץ דם דיאסטולי גבוהים במידה מתונה לכל אורך הבדיקה.
אקו לב תקין, פרט לכיפוף קל של עלה מיטרלי אחורי שאינו מהווה MVP
2. האם לדעתך כדאי שוב לבצע אקו לב ו/או בדיקת מאמץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר15/09/2011ital שלום
לא צריך לחזור לבדיקות רק לעקוב אחרי לחץ דם.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה בעיקר בלילה ובבוקרשני15/09/2011
שלום, אני בת 20
סובלת מדלקת כרונית בקיבה.
מזה כמה חודשים יש לי כאבים בחזה בלילה שמופיעים בדרך כלל בנשימה עמוקה,
בזמן האחרון הכאבים הם לא רק בנשימה, והם גם בבוקר כשאני קמה.
הכאבים לא חזקים, מעין לחץ דוקר קצת, אבל מציקים ומקרינים ליד שמאל.
רקע משפחתי: סבתא חולת לב.
יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה בעיקר בלילה ובבוקר - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר15/09/2011שני שלום
בגיל 20 בלי גורמי סיכון(סבתא זה לא גורם סכון) אין סיבה לדאגה.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמינים נוספים שהחלו
שני15/09/2011קודם כל הכאבים נמשכו מהבוקר ולא עברו עד עכשיו,
ופתאום אני מרגישה כמו בועות כאלה בחזה בצד שמאל והכאבים מקרינים גם ליד וגם לגב העליון רק ממש איפה שהחזה רק מאחורה...
מה אתה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמינים נוספים שהחלו - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר16/09/2011למה לא לגשת לרופא שלך?
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מואצות מעל 120 בהריוןויקה13/09/2011
שלום,
אתמול בלילה התעוררתי מדפיקות לב מהירות מאוד, עד כדי כך שלא הצלחתי לספור את מספר הדפיקות בדקה. שהייתי במצב שכיבה ממש הגוף רעד מהדפיקות. לכן נאלצתי להעביר כל הלילה בישיבה.
האם יכול להיות שזה בגלל נפילת סוכר? בערב היינו בבית קפה ואכלתי פיצה אישית דיי גדולה ולקינוח לקחתי וואפל בלגי עם מקופלת והמון ריבת חלב. זה היה בערך בשעה 11:30 בלילה. ובשעה 2:30 בלילה התעוררתי עם דפיקות הלב.
עכשיו דפיקות הלב כבר רגילות, מאז ההריון הן עומדות בערך על 90 בממוצע.
לא יודעת אם זה משנה, אבל מחר יש לי בדיקת העמסת סוכר 100 גרם, מאחר ו50 גרם יצא 139.
האם יכול להיות שיקרה לי אותו הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב מואצות מעל 120 בהריון - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר14/09/2011ויקה שלום רב
דפוקות לב מואצות היא תופעה ידועה בזמן הריון לא קשור לרמת סוכר,לפי דעתי אין סיבה לדאגה.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ רומניםיהודה13/09/2011
שלום
בן 32
האם מיץ רימונים טוב לכולסטרול / כלי דם?
ואיזה מינון לשתות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ רומנים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר13/09/2011יהודה שלום
מיץ רמונים או אחר לא מוכר אצלנו כתרופה.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אקו ללבגילבר צב12/09/2011
שלום ד"ר ,
הנני בחור בן 50 ללא .הסובל מ- היצרות קלה במסתם הפולמונלי .בנוסף לפני שנתיים עברתי צינתור בשל מיחושים וצינתור נמצא תקין .
בבדיקות אקו מעקב שביצעתי לאחרונה - חדר שמאל מורחב קל שאר הפרמטרים הקשורים לתפקודו ועוביו תקינים . שאר פרמטרים של הלב תקינים .
.
קיימת אי ספיקה מיטרלית מינמלית ללא לחץ ראתי . הודגם מסתם פולמונלי מוצר קל , מפל לחצים מוגבר 29/16 .
האם הרחבה קלה של חדר שמאל ואי ספיקה מיטרלית מינמלית ומפל לחצים
מובר הנם ממצאים משמעותים ?
בתודה מראש
גילבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת אקו ללב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/09/2011לבחור בן ה 50 ללא. שלום,
אינך מציין מספרים,
אני חושב שאתה צריך להיות במעקב קרדיולוג ולחזור על בדיקת האקו לב בעוד פרק הזמן שהקרדיולוג ימליץ לך.
נ.ב. בטח בעבר עשית לא מעט בדיקות אקו - צריך להשוות את הבעיה העכשוית לבדיקות בעבר. בכל מקרה אין קשר בין ההצרות של המסתם , האי ספיקה הקלה וההגדלה של החדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים חסרים
גילבר צב12/09/2011ד"ר שלום ,
מדובר במסתם פולמונלי מוצר במידה קלה , מפל הלחצים על פניו מוגבר 29/16 .
בברכה
גילברט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים חסרים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/09/2011התכוונתי לממדי חדר שמאל
בכל מקרה המלצתי מקודם לא משתנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצבדניאלה ק.12/09/2011
לאבא שלי היתה הפרעת קצב לפני שלוש שנים, בעקבותיה השתילו לו דפיברילטור. מאז הוא נהיה ממש פריק של מזון בריא, הרבה יותר ממה שהוא היה פעם - וגם לפני זה הוא היה מקפיד על תזונה בריאה (דלת שומן, מינימום כולסטרול, הרבה ירקות וכו').
הייתי רוצה לדעת אם יש קשר בין הפרעת קצב לבין תזונה והאם יש השפעה משמעותית על הלב כאשר אדם אוכל כמעט רק ירקות וקטניות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קצב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/09/2011דניאלה שלום,
לאביך יש קרוב לוודאי מחלת שריר כלשהיא שגרמה להפרעת קצב מאוד חמורה שסיכנה את חייו ובגלל זה הושתל לו דפיברילטור.
"פריק של מזון בריא" תמיד מצויין כל עוד הוא דואג שבתזונה שלו (ולא משנה אם אוכל או אחר...) יהיה את ההרכב המומלץ כולל חלבונים, מינרליים, ויטמינים וכו.
מבלי להכירו, אם הוא מרגיש ונראה טוב את רק צריכה לעודדו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו לבדני11/09/2011
שלום ד"ר
בן 32 משקל 76
עברתי בדיקת אקו לב TTE
בפירוט הבדיקה רשום:
מסתם טריקוספידלי - דלף מינמלי ?? מה זה והאם זה צריך להדאיג?
שאר הפירוט רשום תקין
לסיכום הבדיקה רשום- GOOD LV FUNCTION
GOOD SYSTOLIC RV FUNCTION
NORMAL VALVES
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/09/2011יהודה שלום
אין סיבה לדאגה.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר נכבד ביקשתי מענה לא שיפוטיותדור11/09/2011
ד"ר נכבד ביקשתי מענה לא שיפוטיות.... (עוקצנית משהו)
..........................
............פנייתי הקודמת עיקרה : כיום מתקשה גם במאמץ קטן ביותר בשל כושר לקוי ביותר או אולי איסכמיה ?!...כלשהי (כל בדיקות אק"ג תקינות )
1. האם נוכח ההחמרה המתוארת
יש סיכון כלשהו בביצוע בדיקת מאמץ במצב זה (בעת הבדיקה )
2. עד כמה בדיקות קודמות וזו הצפויה מהימנות באבחון בעיה קורונרית כלשהי ?
אודה מאד היתיחסותך ל 2 השאלות גם יחד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר נכבד ביקשתי מענה לא שיפוטיות - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/09/2011דור שלום רב
לפי דעתי לא צריך להיות בעיה בבצוע אקו לב במאמץ או מפוי לב.
מהימנות באבחון בעיה קורונרית קשור למספר פקטורים כמו גיל,מין,גורמי סיכון בעוד ,
לכן רצוי שרופא קרדיולוג שלך תחליט אזו בדיקה מתאימה לך.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?יהודה11/09/2011
שלום
בן 32 משקל 76
אבי בן 62 ואחי בן 39 עם גורמי סיכון רבים (עישון השמנת יתר לחץ דם)עברו צינטור
נלחצתי מהמצב שלהם וביקשתי לעבור בדיקות מקיפות
ביצעתי בדיקת ארגומטריה ב 04/11 שיצאה תקינה.
ביצעתי בדיקת אקו לב מאמץ ב 06/11 שמצ"ב התשובה
ממצאים אקו מנוחה- גודל ותפקוד של חדרי הלב 41/24 LV מ"מ.
ללא עדות להפרטרופיה- דפנות 9/8 מ"מ. מבנה ותפקוד המסתמים
ללא הפרעה משמעותית.
לחץ דם במנוחה 130/90 לחץ דם בשיא מאמץ 160/80
המאמץ הופסק אחרי 7.06 דקות בעומס 8 METS
עקב השגת דופק מטרה.
תגובה קלינית- ללא תסמינים במהלך הבדיקה
תגובה אלקטרוקרדיוגרפית- לא נראו סימנים איסכמיים באקג במאמץ.
אכות הדמיה- טובה.
סיכום: הודגם שיפור גלובלי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני ובדופק מטרה ללא עדות לאיסכמיה.
בדיקות דם:
כולסטרול כללי 179
כולסטרול LDL 110
כולסטרול HDL 45
טרגלצידים 118
סוכר 92
לחץ דם 118/77
אני לא מעשן!!
האם הנתונים תקינים?
והאם הייתה ממליץ לי לעבור בנוסף בדיקת CT על העורקים (צינטור וירטולי)??
או שהבדיקות הנ"ל מספיקות?
תודה וסליחה על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה? - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/09/2011יהודה שלום
אין סיבה לדאגה ולא צריך CT,רק מעקב אצל רופא שלך.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)