מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיפוי לב מיבייוסי02/09/2011
בעקבות בדיקת מאמץ שהיו לי כאבים בחזה .ונאלצתי להפסיק אותה הרופא הפנה אותי למיפוי לב מיבי בעוד כ 10 ימים .למחרת הבדיקה אני צריך לטוס לארצות הברית .השאלה שלי היא אם אני צריך לדחות את הטיסהץ בתודה יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב מיבי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/09/2011על סמך איזה נתונים רפואיים אתה מצפה שאענה לך? (לדעתך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים באקגדנה02/09/2011
המון תודה על תשובתך.
האם אקג במאמץ שנערך לי והיה תקין ואקו לב שנערך לי ללא מאמץ וגם היה תקין אינם תחליף לאקו לב במאמץ?
בברכה ובתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים באקג - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר02/09/2011לא,רצוי לבצע אקו לב במאמץ לצורך הערכה לבבית נוספת.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים באקגדנה02/09/2011
שלום רב
באקג האחרון שבצעתי בגלל כאבים בחזה נראתתה תבנית icrbbb ,הופניתי למיון ונערכו לי בדיקות דם כמו טרופונין ועוד ,ואקג במאמץ ואקו שהיו תקינים..
מספר ימים , שוב בגלל כאבים בחזה,הופניתי למיון בעקבות גלי T הפוכים בv1-4 ושוב נערכה בדיקת דם טרופונין,ואקג ושוחררתי.
שאלתי האם אוכל להמשיך בפעילות הגופנית בעקבות השינויים הנ"ל באקג? עד כה נהגתי ללכת מידי יום כחצי שעה על הליכון במהירות של 3 ק"מ לשעה.
ומה פירוש השינויים הנ"ל?
בברכה ובתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים באקג - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר02/09/2011דנה שלום רב
ממליץ להשלים עם בדיקת אקו לב במאמץ,לאחר מכן לגשת עם תשובה לרופא קרדיולוג.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלר בועיות ממצא דלף משמעותימלי02/09/2011
אני בת 59 , (ללא מחלות רקע קודמות). בתחילת אוגוסט עברתי אירוע מוחי. לפני יומיים עברתי בדיקת דופלר בועיות ונמסר לי כי נמצא דלף משמעותי.ף עדין לא קיבלתי את התשובה בכתב.
שאלתי האם אספירין 100 שאני נוטלת היום מספיק או לפנות בדחיפות לרופאת משפחה (עד לקבלת התוצאות, אז אפגש עם קרדיולוג)לקבלת קומדין?
בקיצור הבנתי שיכולים להתרחש עוד אירועים, אני מאד בלחץ ורוצה למנוע פגיעה בלתי ניתנת לשליטה.
אודה על תשובתך/כם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלר בועיות ממצא דלף משמעותי - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר02/09/2011מלי שלום
אפשר לגשת לרופא משפחה אבל גם הוא צריך לפחות תשובה או סיכום בכתב כדי להחליט על טיפול בקומדין או לא.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפוריאמנון01/09/2011
אני סובל מזה זמן רב מפרפורים אחת לשבוע בערך. התחלתי לקבל תרופה בשם מולטק זה קצת עזר אבל לא לגמרי.האם ישנה דרך לטפל בזה באופן מוחלט? אני רוצה לציין שלפני שקבלתי את תרופה הפרפורים היו יותר "אלימים" מאז התרופה ישנה הטבה בהרגשה אבל בכל זאת עדיין מרגיש אותם. תודה על תשומת הלב. אמנון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפורי - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר02/09/2011אמנון שלום
יש מספר תרופות שיכולים להקל או לשמור על דופק סדיר,אבל גם קיימת אופציה של אבלציה או הפוך חשמלי.
אי אפשר לתת המלצה על טיפול ספציפי בלי שתיגש לקרדיולוג שלך.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו +צינתור לבדנית01/09/2011
שלום רב,
תודה לד"ר הפנר על תשובתו למטה..
כתבת שאקו וצנתור לב הם בדיקות שמסייעת לדעת עם הכל בסדר בלב.
האם אני יכולה לבקש מרופאת המשפחה שתשלח אותי לבדיקות אלה למרות שלא גילו אצלי עד עכשיו בעיה כלשהי??(גילי 52 )
הבדיקות האלה נשמעות לי מפחידות בהתחשב שכרגע אין לי כל בעיה.
האם הן חודרניות ועושים אותן בהרדמה?
האם אין בדיקות יותר פשוטות? כגון בדיקת לב במאמץ או אחרות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו +צינתור לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/09/2011דנה
אקו וצנתור הן הבדיקות האולטימטיביות אם את שואלת לגבי ההווה והעתיד.
אבל לדעתי, אם את מרגישה טוב ("בריאה") דואגת לדיאטה, פעילות פיזית, טיפול בגורמי סיכון אם קיימים...את בהחלט יכולה להסתפק באקו ומבחן מאמץ או אקו לב במאמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לגילוי בעיות לבמיקי01/09/2011
לאחרונה הרגשתי לא טוב, רגל שמאל עם בצקות, הרופאה שלחה אותי לעשות בדיקות דם ושמתי לב שרוב הבדיקות לא נעשו לי אף פעם.
בת 55 ומעשנת הסטוריה של מחלות לב במשפחתי
אשמח לשמוע מה דעתכם למדדים שקיבלתי
1. Creatine Kinase - 135
2. Hemolysis Index - 11
3. AST(GOT) - 14
4. ALT(GPT) - 22
5. C-Reactive Prot. - 6.2
6.PT (sec) - 10.0
7. PT (INR) - 0.93
8. Glucose - 95.7
9. Triglycerides - 160.6
10. LDL Cholesterol - 168
11. HDL Cholesterol - 39
12.Cholesterol,Total- 239.4
לפני כ-שלושה חודשים הפסיקו לי את כדורי הליפיטור עקב הרדמות הידיים ומאז לא חזרתי לשתות כדורים.
האם המדדים האלה מראים שעברתי אירוע או שאני עומדת לעבור ?
אשמח לקבל תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
מיקי01/09/2011כרגע קיבלתי תוצאה של
Hemoglobin A1c - 6.1
מה זה אומר כשמתחבר לבדיקות מההודעה הקודמת שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר01/09/2011מיקי שלום
1- יש בך מספר גורמי סיכון למחלת לב לכן מומלץ נטילת סטטינים
2-רצוי לבצע בדיקת נוספת להערה לבבית,כמו טקו לב במאמץ או מפוי לב.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלסת תחתונה צד ימיןיהודה01/09/2011
שלום
בן 32 משקל 76
אני עולה כול יום 100 מדרגות למשרד.
היום היה לי בסוף המדרגות כאבים (לא חזקים) נקודדתי בלסת
התחתונה צד ימין.(הכאב חלף אחרי דקה)
ראוי לציין שבדיקת מאמץ, אקו לב מאמץ, ואקג לפני חודשיים יצאו
תקינים. (נשלחתי לבדיקות עקב כאבים באזור הסרעפת)
האם אני צריך לדאוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלסת תחתונה צד ימין - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר01/09/2011יהודה
לא אתה לא צריך לדאוג.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות למניעת בעיה עתידית בלבדנית30/08/2011
שלום רב לרופאים,,
גילי- 52 , מצב בריאותי תקין לחלוטין.
לאור האפשרות שלעיתים בעיות בלב מתחילות בסביבות גילי,,
רציתי לדעת אם יש בדיקות לאיתור בעיה כלשהי בלב על מנת שלא תהיינה הפתעות פתאומיות.
אם כן,
איזה בדיקות מומלץ לעשות מלבד בדיקות דם לאיתור כולסטרול? והאם ניתן לעשות בדיקות אלה דרך קופ"ח כללית?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות למניעת בעיה עתידית בלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/08/2011אקו וצנתור של הלב. במידה והן תקינות את בטוחה מאוד בשנים הקרובות (מבחינה קרדיאלית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרסטורגבי30/08/2011
שלום.
התחלתי לקחת קריסטור 10 מ"ג ומאז יש לי כאבי ראש ומעט סחרחורת , אני לוקח את התרופה רק מספר ימים .
האם זה מהתרופה והאם התופעות (כאבי ראש סחרחורת ) יעברו עם הסתגלות לתרופה או שזה כל זמן שאני לוקח את התרופה הזו .
מתי מומלץ לקחת את התרופה בבוקר או לפני שינה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרסטור - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר30/08/2011פני שלום
-מומלץ לקחת פעם ביום לא משנה באזו שעה.
-בקשר לתופעות ,ממליץ להמשיך לקחת את התרופה.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך לקחת תרופה להורדת כולסטרולירון28/08/2011
שלום רב,
אני מנסה כ-שנה וחצי לשמור על מזון שיפחית את הכולסטרול
בגדול אני מסתובב רוב הזמן סביב
TOTAL - 210
HDL - 44
LDL - 147
האם במקרה שכזה יש צורך בנטילת תרופות להורדת כולסטרול ?
(כמובן שהעדיפות שלי הינה שלא לקחת - אלא אם כן אין ברירה)
בתודה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריך לקחת תרופה להורדת כולסטרול - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר28/08/2011ירון שלום רב
גיל, גורמי סיכון,תרופות בעוד .......
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מסוג Etopanירון28/08/2011
שלום רב,
עקב בעיות גב, אני מקבל טיפול של Etopan .
בעלון כתוב שזה עלול לגרום להתקף לב במינון גדול.
אני משתמש בזה בערך כל חצי שנה.
האם זה בעייתי ? ומהי הכוונה של שימוש "גדול".
האם הכדור הזה מסוכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מסוג Etopan - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/08/2011למשפחת התרופות הנ״ל יכולות להיות לא מעט תופעות לוואי כולל מה שציינת, אתה צריך להתיעץ עם רופא המשפחה שמכיר את מצב בריאותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vpb'sדני28/08/2011
בן 67 בבדיקת ארגומטריה שגרתית מופיעה VPB'S בשלב 1 80/150 שלב2 80/150 שלב 3 80/170 . לא מופיע ב שלב 4 80/170 .
אודה לקבלת הסבר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vpb's - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/08/2011אלה פעימות מוקדמות מחדרי הלב. הסבר על המשמעות תקבל אצל הקרדיולוג שיראה את הבדיקה בשלמותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית אלכוהול לאחר ניתוח מעקפיםשרון סולומון26/08/2011
שלום רב,
אבי (בן 50) עבר לפני חודשיים ניתוח לב (2 מעקפים)
טרם הניתוח היה אדם בריא לחלוטין ולא נטל תרופות.
היום לאחר הניתוח לוקח תרופות (הומפרדקס, פלביקס, קרדיולוג, טריטייס, מיקרופירין, אטורבסטאטין)
בקרוב צפוי לנו אירוע משפחתי מאוד גדול (חתונה שלי)
רצינו לדעת האם באופן חד פעמי ניתן לשתות אלכוהול ובאיזה כמות?
והאם באופן כללי מותר פעם שבוע/שבועיים לשתות אלכוהול?
(אם ניתן אשמח לדעת איזה סוגי אלכוהול עדיפים על אחרים)
תודה רבה ושבת שלום,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית אלכוהול לאחר ניתוח מעקפים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/08/2011קודם כל מזל טוב,
אביך יוכל לשתות אלכוהול אבל כמו תמיד "במידה".
וזה נכון לגבי כל סוגי האלכוהול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית אלכהול לאחר ניתוח מעקפים
שרון27/08/2011ד''ר רוברט הפנר, תודה רבה על תשובתך
אשמח לדעת מה המשמעות של "במידה"
ברור לי שלא רצוי לשתות ממש המון אך מהי בערך הכמות שניתן לשתות מבלי לגרום לנזק.
תודה רבה ושבת שלום,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית אלכהול לאחר ניתוח מעקפים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/08/2011הכמות המומלצת לא יותר מפחית בירה ליום או שתי כוסות יין או כוסית-שתיים וויסקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה שמאלmark25/08/2011
שלום רב
אני בן 42, לא שמן, ספורטיבי,
יל"ד 140/90 לא מטופל וללא מחלות אחרות.
לפני כחודשיים חשתי כאבים בחזה שמאל.
עשו לי בדיקות אקג, טרופונין וארגומטריה והכל יצא תקין.
מאז ועד היום עדיין בתדירות גבוהה יש לי כאבים בחזה שמאל,
עמומים ומציקים.
האם יכול להיות משהו לבבי?
זה כבר המון זמן וממש מציק, יש עוד בדיקות
שיכולות לגלות משהו שלא התגלה בארגומטריה?
תודה על תשובה
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה שמאל - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר26/08/2011mark שלום רב
יש עוד בדיקות שאפשר לבצע ולשלול בעיות לב כמו מפוי לב ,אקו לב במאמץ בעוד.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)