מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בחזהנערה16/10/2011
שלום רב,אני בת 17וחצי,וקצת מודאגת..
לפני כיומיים החלו אצלי כאבים בחזה,שמלווים בלחץ.
הכאבים נמשכים לאורך כל היום,ורק בתנוחות מסויימות(של ישיבה,עמידה,או שכיבה)הם נרגעים-וגם אז לא לחלוטין.
בנוסף,כבר פעמיים שהרגתי פעימת לב ממש חזקה,ואז פתאום כאילו הלב הפסיק לפעום..
אני לא ממש יודעת איך להסביר את זה ומניחה שזה נשמע די דפוק אבל זו הייתה פחות או יותר החוויה וזה ממש הלחיץ אותי.
אני רוצה לציין שבאופן כללי אני נערה בריאה:עושה בדיקות דם ושתן כל חצי שנה וכי"וב.
מה שכן,לאחרונה נטלתי תרופות ע"מ לרזות,בשם סלים אקסטרים(שהפסקתי בשל תופעות לוואי מאד לא נעימות) ורזין,ואני פוחדת שאולי יש קשר כי שמעתי לאחרונה על מקרים לא טובים כתוצאה מנטילת תרופות אלו.
(אני לא סובלת מעודף משקל אבל רזיתי לרזות קצת,1.67 ומשקל 63)
נרשמתי לרופאת משפחה אבל רק למחרתיים,ובנתיים הכאבים בחזה ממשיכים...
אמשח לשמוע מה דעתכם,
תודה ולילה טוב.
(אגב,יש לי מדי פעם דקירות בגב,אבל קשה לי להאמין שזה קשור כי אני סובלת בכאבי גב גם ככה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר17/10/2011נערה שלום רב
תלונות שלך לא קשורים לבעיה לבבית
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור בעורקי הכליה להפחתת לחץ דםשירה16/10/2011
שלום,
אני פונה בשביל אבי הסובל מזה שנים רבות מלחץ דם גבוה,
שמענו על טיפול חדשני בארץ להפחתת לחץ הדם ע"י צנתור בעורקי הכליה,
רציתי לשאול איפה מבצעים את הטיפול? והכי חשוב, למי אפשר לפנות???
האם ביה"ח בלנסון מבצע אותו או רק הדסה ובני ציון?
תודה רבה מראש וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור בעורקי הכליה להפחתת לחץ דם - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר17/10/2011שירה שלום רב
אפשר לבצע במספר ב"ח בארץ כולל ב"ח וולפסון בחולון .
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר במנוחה 90 כשעושה ספורט זהיגאל16/10/2011
זה מגיע אפילו ל180 בספורט ואני אפילו לא מרגיש
אצלי ללא שעון דופק הכל בסדר נשימה בסדר לחץ דם בסדר
מה עושים במקרה כזה לפי הספר אסור לי לעסוק בספורט????
רץ מהירות 9 קילומטר לשעה לא מתנשף ומגיע לדופק הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר במנוחה 90 כשעושה ספורט זה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/10/2011אני לא מטפל בדופק אלא באנשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את התגובה....
יגאל17/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את התגובה.... - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/10/2011הדופק הוא רק מס׳. מה שמתאים לאחד לא מתאים לאחר. לכן מכיוון שאינך מתאר עצמך אינני יכול לענות לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Left axis deviationמשה16/10/2011
שלום רב , אני בן 42, בריא. עשיתי אקג בשביל חדר כושר. בתוצאת אקג הכל תקין, ואובחן הממצא שבכותרת. מה משמעותו בבקשה והאם האבחנה הזו דורשת פניה לרופא
תודה רבה, משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Left axis deviation - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/10/2011כנראה שאין לכך כל משמעות בכל מקרה כדאי שתראה האקג לקרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
משה17/10/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבITAL16/10/2011
אני גרה בחו״ל, עקב לחץ דם קצת גבוה שנובע מחוסר איזון הורמונאלי, עקב הפסקת טיפול בהורמונים למנפאוזה.
עברתי בדיקת אקו לב וגם בדקו את העורק הראשי הכל היה תקין
עכשיו אני מקבלת חצי כדור ולחץ הדם מצויין, אך יש לי מיחושים באיזור הלב,
האם בדיקת אקו לב מספיקה כדי לשלול בעיות בלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/10/2011מספיקה או לא זה תלוי במה מחפשים בלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בקצב הלבאורטל13/10/2011
בת 22 לא מעשנת ולא שותה ,לא עוסקת בפעילות גופנית קבועה לצערי ...
משקל : 61 ק"ג גובה: 1.64
חולת אסתמה מילדות ומשתמשת מדי יום במשאף כטיפול מונע.מלבד זאת,לא נוטלת כדורים או תרופות אחרות.
בשבוע האחרון החלה אצלי תופעה מוזרה של קצב לב מהיר בזמן מנוחה.
בישיבה מול הטלוויזיה-הגיע הדופק בין 80 ל-100 ולאחר מס' דק' חזר לדופק של בין 70 ל-80 כשבעבר הדופק היה רק בין 60 ל-70.לחץ דם תקין בכל בדיקה.
מפעולה הכי פשוטה כמו לאכול,לצעוד מס' צעדים בבית /ברחוב וכדו' -הדופק מרקיע שחקים!
בנוסף לכך,כשאני הולכת יותר מקילומטר וחצי-מופיעה לי סחרחורת וקצת קשה לנשום לכמה שניות..
חשוב לציין-לפני מס' שנים הייתי עושה פעילות גופנית קבועה-מדי יום הליכה/ריצה של 4 קילומטר ולאחר כשנה הזנחתי את כל העניין אך לא היו לי שום "תופעות לוואי" מכך עד עכשיו.
בהתייעצות עם רופאת משפחה-נתנה לי לעשות בדיקת דם לבדיקת בלוטות הלימפה-הכול תקין .לאחר מכן נתנה לי לעשות בדיקות אקו לב והולטר אך עדיין לא ביצעתי אותן.
שלוש שאלות:
1)יכול להיות שההזנחה שלי את הפעילות הגופנית גורמת לי עכשיו לשלם על כך?כלומר,האצתי את פעילות הלב והריאות ושמרתי על איזון במשך כשנה ולאחר מכן הפסקתי ואולי נגרם איזשהו נזק ...?
2)האם אצטרך לקחת כדורים ללב מעכשיו למשך כל חיי בגלל דופק שמגיע ל100 בזמן מנוחה?
3)האם אפשר לחוות התקף לב כתוצאה מדופק כה מהיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בקצב הלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/10/2011תעשי בדיקת מאמץ כדי לראות בצורה אוביקטיבית אם יש בעיה.
לכל שאלותייך התשובה היא "לא".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלילהשחר13/10/2011
שלום
יש לי מסתם אאורטלי דו-צניפי עם אי-ספיקה קלה
האם יש מניעה צלילה חופשית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלילה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/10/2011לא צריכה להיות לך בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק ולחץ דם נמוךיוליה12/10/2011
אני בת 15, וכשמדדו לי לחץ דם התוצאה הייתה 90 על 50 ומדדתי לעצמי כמה פעמים דופק במנוחה והוא היה 60, אני לא עושה הרבה כושר ואני במשקל תקין.
מה יכולות להיות הסיבות לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק ולחץ דם נמוך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/10/2011נתונים שציינת תקינים לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיראני10/10/2011
היי ,אני בת 29 בדרך כלל בריאה אני אמא לתינוקת בת 1 ו9 חודשים ומאושרת
מאז שילדתי את ביתי שתהייה בריאה התחילו לי חרדות "אם יקרה לי משהו "
והתחלתי לסבול מדופק מהיר
הרבה פעמים מדדתי דופק בבית עם המכשיר והדופק שלי היה בין 80 ל-100
לפעמים גם 104 ,היום הייתי בניחום אבלים של מישהו שנהרג בתאונת דרכים וכשאישתו דיברה וסיפרה כל מיני דברים הרגשתי קצת סחרחורת ודופק מהיר כשהגעתי הביתה מדדתי את הדופק ואכן הוא היה מהיר 120 , הרגעתי את עצמי קצת ובדקתי שוב והוא היה 105..... והלחץ דם שלי תקין 120/80 אבל הדופק לא יורד מזה.
הבעיה היא שכשזה קורה לי אני נלחצת והדופק נהייה מהיר ,
אני שונאת את ההרגשה הזאת ולפעמים אני מרגישה גם כאילו הלב מפסיק לפעום לשניה וזה מלחיץ אותי ואז שוב מופיע דופק מהיר
בעקבות זה אני בודקת דיי הרבה את הדופק במכשיר הביתי כי אני חוששת מהתקף (חלילה),שאלותי הם:
האם זה נורמאלי ותקין או שאני חייבת לגשת לרופא ?
מה זה אומר שדופק נהייה מהיר ומגיע ל-120? האם זה מסוכן ?
האם באמת אדם שלחץ דם שלו תקין והדופק שלו מהיר יכול לקבל התקף ? אם תסירו ספקות מליבי אוכל להיות רגועה ולא לחשוב שכל פעם שזה קורה לי אני יקבל התקף ....
רציתי לציין כי לפני שנה עשו לי הולטר והבדיקה יצאה תקינה
ולפני חצי שנה בערך עשו לי א.ק.ג שגם היה תקין
מה זה? ומה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/10/2011שלום רב
לפי דעצי תלונותך אינם לבביות אבל ממליץ לבצע בדיקת אקו לב במסגרת ק"ח.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3מיכאל10/10/2011
שלום רב,
לאבא שלי (גיל 65) ישנה תפוקת לב של LVEF = 32%.
הוא לוקח אספירין.
הרופא הקרדיולוג אמר לו שיש לו רמה תקינה של אומגה 3.
הומלץ לאבא שלי לעבור צינתור אבחנתי, כדי לבדוק, ואם יש צורך, לפתוח עורקים.
קראתי, שהאומגה 3 עשוי לצמצם רובד טרשתי בעורקים, ולשפר את מדדי הלב.
אבא שלי מקבל אומגה 3 באמצעות אכילת ביצים מועשרות באומגה 3, וכן ע"י
אכילת דג מסוג סרדין אחת לשבוע.
השאלות שלי הן :
1. האם תוכל להמליץ בבקשה על מינון של כמוסות אומגה 3, כך שיבטיח מניעת
קרישי דם או חלילה תסחיפים, וכן ישפר את ה LVEF ?
2. האם נטילת אומגה 3 יכולה לחסוך את הצורך בצנתור ?
בתודה וחג שמח,
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/10/2011מיכאל שלום,
צר לי לאכזב אותך אבל כלום ממה שאתה כותב נכון והנתונים אצלך מאוד מבולבלים.
לא רק שהנתונים לא נכונים גם הקשר שאתה עושה בינהם לא נכון.
אומגה 3 לא עשוי, לא עשה ולא יעשה כלום על הרובד הטרשתי, וכנ"ל לגבי "שיפור מדדי הלב". הוא גם לא מונע קרישי דם, ולא תסחיפים ("חלילה") ולא משפר את ה LVEF.
איך לדעתך אומגה 3 יכול "לחסוך" צורך בצנתור.
לכל היותר יכול אולי למנוע צורך באכילת הדג ההוא....סרדין
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי תוכלו לסייע בדיאגנוזהאיש09/10/2011
שלום,
אני פונה בקשר לאבי, אדם בן 60, בריא בדרך כלל. לא מעשן, לא שותה, אין לו מגע עם בעלי חיים ולא היה בחו"ל שנים רבות.
מזה כחודש חלה עלייה בחום שעולה ויורדת לסירוגין, מגיעה אף ל- 40. נוטל משככי כאבים על מנת להוריד את החום. בנוסף לכך יש לו שיעול מלווה בלחה. צילום ריאות תקין, שקיעת דם וכדוריות דם לבנות מראות על מצב דלקתי. בנוסף לכך היום היינו במיון והטרופונין חיובי- 0.98. בדקו לו על ידי אקו מצב של זיהום או דלקת בשריר הלב, אך בעקבות האקו השניים נשללו. כעת מדברים על מצב לדלקת במסתמים. רציתי לדעת מהי דעתך/דעתכם לגבי הנושא, מה יכולים להיות הכיוונים בהתחשב ב-3 סימפטומים עיקריים- חום במשך חודש, טרופונין חיובי, שיעול מלווה בלחה.
הערה: יש לציין שהוא קיבל פעמיים טיפול אנטיביוטי והטיפול לא עזר- טופל במוקסיוויט וברוקסו.
מקווה שתוכלו לסייע,
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי תוכלו לסייע בדיאגנוזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/10/2011אני מצטער, אבל מידע הרפואי שאת מוסרת מאוד דל והעיקר (אבא שלך) חסר, שלושה הסימפטומים שאת מציינת יכול להתאים לאין ספור מצבים החל משחפת ועד מחלות קולגן וכו וכו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור סיבולת לב-ריאה ותחושת עילפוןרוכבת09/10/2011
שלום רב,
אני אשה בשנות ה 30 המוקדמות לחיי. לאחרונה התחלתי לרכב על אופניים על מנת לשפר את סיבולת לב-ריאה. תחילה מצאתי את עצמי מתנשפת בכבדות באזורים בהם העליות חדות. דופק הלב הפך מואץ. הנחתי שזהו מצב טבעי ולכשאחזור לכושר מלא ובהדרגה, ארגיש הקלה. בפעם האחרונה שבה רכבתי, מצאתי את עצמי מתקשה מאוד (לא רק בעליות תלולות) דופק הלב הואץ, חשתי בחילה עזה, רעד בברכיים, סחרחורת וכמו נקודות שחורות/לבנות בשדה הראיה. הרגשתי שאני לא יכולה להשתלט על הדופק, וכמו שלא חדר לריאותיי חמצן. תחילה חשבתי שאולי מדובר בכלל בהתייבשות (על אף ששתיתי מים). אך הדופק המואץ וכל מה שהתלווה אליו הותיר אותי בספקות. אני יודעת שאני כמובן לא אקבל תשובה חד משמעית באינטרנט, אבל עד שיגיע התור לרופא, רציתי להתייעץ איתך. האם יתכן שהדבר קשור לבעיית לב כלשהי? או אולי להתייבשות כשם שחששתי מלכתחילה? על סמך הידע המקצועי בלבד, האם קיימת סיבה לחשש על סמך הנתונים הללו? אודה לתשובתך המהירה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור סיבולת לב-ריאה ותחושת עילפון - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/10/2011כנראה שהכושר שלך עדיין לא מאפשר עליות תלולות כמו שאת עושה.
אולי יש לך עודף משקל? אולי לחץ דם? מעשנת? מה בחיי היום יום. בגלל זה באמת האינטרנט אינו "ה"פתרון.
אם את לא שקטה בעינין הלב את יכולה לעשות אקו לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך.
רוכבת09/10/2011אני לא מעשנת. גם לא ממש בעודף משקל (אולי כ 4 ק"ג מיותרים). בנושא לחץ הדם: בבדיקות דם שביצעתי לפני כחצי שנה בערך מצאו שיש לי חוסר בברזל (אנמיה, אבל אני מניחה שזה לא קשור) הרופאה כן הדגישה שיש לי נטיה ללחץ דם גבוה ושעליי להקפיד. אני נוטה גם להאמין שהתחושה שהרגשתי קשורה לכושר גופני ירוד יחסית, ועליי לקחת את זה צעד צעד. אבל כנראה שיהיה נכון להיבדק ליתר בטחון. אני מודה לך על תגובתך המשכילה, אם תרצה להוסיף דבר מה אני יותר מאשמח להחכים. תודה, ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך. - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/10/2011לא, אין לי מה להוסיף, אני מסכים איתך, תני לזה מעט יותר זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימה מוקדמתט.09/10/2011
שלום רב
אני בגיל 36., אם לשלושה 2 היריונות ראשונים עברו בשלום. בתאריך ספטמבר 2009 בשבוע 12 להיריון חדר כריש דם לעין שמאל לאחר בירורים נמצא PFO לפני כן בתחילת היריון הרגשתי פעימות מוקדמות מרובות ולאחר מכן קרה המקרה, בדיקות קרישיות יתר תקינות.
בשבוע 14 להיריון סגרו את ה-PFO וכל ההיריון לא הרגשתי פעימות מוקדמות כלל גם לאחר הלידה כארבעה חודשים לא הרגשתי כלום ומצבי היה מצויין.
מאז יש התקפים של פעימות מוקדמות עליתיות בהתחלה היו מאות פעמים ביממה קרוב ל- 500 מה שנמצא בהולטר. יש הפסקות של 3 חודשים שאין כלום לאחר מכן חוזר התקף של עשרות פעמים בודדות ליום. מאות ב"ה כבר לא. הדבר מפריע לי ומדאיג אותי למרות שבהולטר זה הממצא היחיד השאר תקין לחלוטין גם אקו לב תקין לחלוטין. מה דעתך? הרופאים אופטימיים ואומרים שזה כלום, אולי הם טועים? אני מאוד פוחדת למה זה לא עובר? אם כל הבדיקות תקינות אני משתדלת להוריד לחץ והדבר עוזר מפחית מעלים לחודש חודש וחצי אבל בסוף חוזר.
תודה לעצתך.
בברכת שנה טובה, רוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימה מוקדמת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/10/2011סגירת ה PFO היא טיפול למניעת קריש דם ולא להפרעות קצב. הפעימות המוקדמות הללו יהיו לפעמים יותר ולפעמים פחות. במידה וזה מאוד מפריע ניתן לטפל תרופתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור בגרוןאורן09/10/2011
שלום רב
שמי אורן, אני בן 40. אין היסטוריה של בעיות לב במשפחה, לחץ הדם שלי תקין, איני מעשן ואני נוטל 20 מ"ג סטטינים ליום (אני מאוזן עם התרופה, כל מדדי ה-LDL שלי היו מתחת ל-90 בשנתיים האחרונות).
יש לי תופעה שקצת מציקה לי. כשאני מתעורר בבקרים ואני עושה איזושהי פעילות גופנית, אני מרגיש מן כדור בושט אשר נראה כאילו מקטין את זרימת האוויר פנימה, מן הרגשה שלא נכנס לי מספיק אוויר לגוף (אני לא מתנשם ולא מראה קוצר נשימה). הרגשה זו חולפת לה ככל שהיום מתקדם.
לפני כמה ימים, לאחר ביצוע של פעילות גופנית מתונה בעבודה, הרגשתי חולשה קלה, קושי קל בנשימה ומן הרגשה קלה של לפני עילפון (לא התעלפתי). שוב, הרגשה זו חלפה לאחר כ-45 דקות
דבר נוסף, אני מתאמן על הליכון 2-3 פעמים בשבוע. אני לא סובל מהתופעות הללו, אבל לפעמים אני מרגיש איזושהי חסימה בנשימה (כמו הכדור בגרון שהזכרתי קודם) שאני נאלץ לפהק בשביל "לשחרר" אותה.
לפני כחצי שנה ביצעתי ארגומטריה דרך מקום העבודה שלי, הגעתי ל-92% מדופק המטרה שלי והבדיקה הייתה תקינה.גם אק"ג שביצעתי אתל רופא המשפחה היה תקין.
אני חייב לציין שבמהלך כל התופעות הללו לא סבלתי מקוצר נשימה או כאבים כלשהם בחזה או קרוב אליו.
האם לדעתך מקור התופעות הוא קרדיאלי? אילו עוד בדיקות נוספות ניתן לבצע על מנת להיות לשלול איסכמיה או בעיות קרדיאליות אחרות.
תודה רבה
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה הקודמת
אורן09/10/2011בתוספת להודעה הקודמת שלי, אני חייב לציין שיש לי בעיה קלה באחת המחיצות באף ובגלל סקוליוזיס מולדת, יש לי רסטריקציה קלה בעת הנשימה (לאחר ביצוע של בדיקת תפקודי ריאות מקיפה שעברתי באיכילוב,אם כי הסטורציה נשארה על 97% גם לאחר מאמץ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור בגרון - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/10/2011אורן,
במקרה שלך כדי ליעץ לך אני צריך לדבר איתך לכן אינני יכול לעזור לך.
הסבירות בגילך שמדובר בבעיה קרדיאלית אינה גבוהה אך בכל זאת כדאי שתיבדק אצל קרדיולוג
נ.ב. אחלה על המודעות ל LDL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לב- נשים- דחוף...רותם09/10/2011
אתמול בערב אמי כבת 53 הרגישה כי כל צד שמאל שלה נרדם, הרגישה כאבים עזים בגב תחתון, כאבים וצריבות בוושט וצרבת נוראית, כמו כן גם עייפות בלתי מוסברת. היום היא התאוששה מעט אך עדיין סובלת מכאבים בגב תחתון- בעיקר בצד שמאל. האם מדובר בהתקף לב? יש לציין כי אביה נפטר בגיל 47 מהתקף לב, היא עישנה בעברה, סובלת מאנמיה, מגלי חום בגיל המעבר ומלחץ דם נמוך. בכל פעם שהיא מתלוננת על כאבים המעידים על התקף לב, עושים לה בדיקת אקג אשר יוצאת תקינה לחלוטין, גם שומנים בדם וכולסטרול תקין. איזה בדיקות עליה לעשות על מנת למנוע התקף לב בעתיד? מהם הסממנים אצל נשים? האם כדאי לפנות לקרדיולוג ולבקש בדיקה מסויימת? אנחנו ממש דואגים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות לב- נשים- דחוף... - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/10/2011הרדמות של חצי גוף מחשיד לארוע מוחי.
בכל מקרה הפתרון לא באינטרנט אלא אצל הרופאים המקצועיים, קרדיולוג ונוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)