מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרדיומיופתיה היפרטרופית חסימתיתריקי שבע04/12/2011
שלום רב,
לאחי בן 23 יש את במחלה קרדיומיופתיה היפרטרופית חסימתית וזה מום מולד. כבר כמה שנים טובות הוא לקח נורמיטן 150 (100 בבוקר ו- 50 בערב) עד לפני שבועיים הוא התחיל להרגיש חולשה, בחילות, כאבי ראש, אי תחושה בקצות האצבעות ... ואז הלכנו לקרדיולוג ד"ר ארד מיכאל .... והוא הוסיף לו על הנורמיטן את התרופה ריתמיקל 100 פעמיים ביום (שניהם ביחד).....
הוא נתן לו ריתמיקל ולא תרופות אחרות כי היה לו אסמה שהיה קטן ולא רצה לעורר אותה שוב.
הריתמיקל גורמת לו לכאבי בטן, בטן נפוחה ועדיין נשארו לו הבחילות בשכיבה ובעייקר הם באות מתאפיינות לבוא בבוקר ובלילה לפני השינה מה שגורם לו חוסר שניה....
פונה אליכם לעזרה ולהתייעצות.... (מעבר לתפני שוב לד"ר מיכאל ארד)
האם להמשיך בתרופה, יש סיבה לדאגה,
הוא די מוגבל כרגע הוא לא פעיל כמו שהוא היה לפני חודש ... עבודה, לימודים חדשים, מסיבות בגלל שהוא מרגיש חלש, בחילות, כאבי בטן ועכשיו גם התחילה לרעוד לו היד ימין שלו ...ומידי פעם תקירות של מחט בצד שמאל
בהולטר האחרון 11/11 סינוס 42-84 עם VPCS וצמדים חדריים בודדים ללא VT
וכן 50 2 APCS קטעי PAT עד 5 פעימות קצב עד 144.
תודה ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדיומיופתיה היפרטרופית חסימתית - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/12/2011טיפול בנורמיטן וריטמיקל ב HOCM הוא טיפול מקובל. בהתאם לחומרת עיבוי השריר (את לא מציינת עובי ומפל מבדיקת האקו לב) ומפל הלחצים קיימים טיפולים נוספים באמצעות צנתור, או ניתוח או קוצב לב.
(...ייתכן ומינון הנורמיטן גדול מדי לבחור צעיר שלא מצליח להעלות דופק מעל 84 לדקה, לא פלא שהוא חלש במסיבות...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת TEEאמיר04/12/2011
שלום רב,
אני בן 22. עברתי לאחרונה בדיקת אקו דרך הוושט עקב חשד לפיברואלסטומה בבדיקת אקודופלר של הלב. ממצאי הבדיקה הם: "ב- TEE עלי המסתם האאורטלי עדינים, נראו 3 עלים. קיים עיבוי בעיקר על העלה האחורי- NON CORONARY של המסתם בצורת ממצא מעובה בגודל 0.5 ס"מ- יכול להתאים לשייר ישן של וגיטציה. מבנה הממצא אינו מתאים לפיברואלסטומה. הממצא אינו מוביילי ולא גורם לפגיעה כלשהי במסתם אשר נפתח היטב"... בנוסף לכך, הודגמה מפרצת של המחיצה הבין עלייתית + PFO עם דלף מימין לשמאל"...יש לציין שבתקופה האחרונה אני סובל מחוסר תיאבון, בחילות, נשירת שיער מאסיבית, דופק מהיר חולשה ועייפות ובנוסף היו לי מספר אירועים של חום תת פיברילי עד 38 מעלות מלווה בצמרמורות וכאבי ראש. יש לציין היום נמדד תת חום של 35.8 מעלות צלסיוס בפה. לקחו לי 4 תרביות דם בקופ"ח שיצאו שליליות. CRP לעיתים גבוה ולעיתים תקין. כמו כן, יש לי אנמיה מחוסר ברזל- נוטל כדורי ברזל מדי יום במשך כחודש וחצי, אך לצערי עדיין ללא שיפור בתסמינים!!!.
מה משמעות ממצאים אלו באקו? האם האבחנה המבדלת תומכת באבחנה של אנדוקרדיטיס או סיבוכו? האם תרביות דם שליליות שוללות באופן חד משמעי אנדוקרדיטיס??? אם לא, מה עליי לעשות וכיצד עליי להשלים את הבירור/טיפול? האם עליי לעבור צנתור לסגירת ה- PFO? האם עליי לקבל אנטיביוטיקה/תרופה אחרת כגון אספירין???
תודה רבה ואשמח לקבל תשובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת TEE - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/12/2011אמיר
שאלותיך נכונות אבל הפתרון אינו באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטר לבאוראל02/12/2011
שלום,
היום קיבלתי תוצאות של בדיקת הולטר לב שביצעתי לפני שבוע ובה היו כתובות ההערות הבאות:
משך הבדיקה 23 שעות ו-48 דקות
.(90 קצב בסיסי: סינוס שנע בין 62 ל-157 לדקה (ממוצע
.ניצפו קטעים של סינוס אריטמיה
רציי לדעת מה זה אומר ואם עליי לפנות לקרדיולוג או שאין חחש למשהו רציני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הולטר לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר05/12/2011אוראל שלום
בדיקה בגדר הנורמה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזהשגית02/12/2011
שלום רב, הופנתי על ידי רופאת משפחה לצילום בית החזה עקב חשש לזלקת ריאות בצילום נרשם הצילום מסובב רושם של הצללה תסנינינית בשדה התחתון של ריאה השמאלית, צל הלב מוגדל, סי וסים קוסטופרניים חופשים. הרופא נתנה לי כדורים דוקסילין 100 וברונכולט פלוס ופסקה שזה דלקת ריאות שאלתי מהכוונה לב מוגדל האם הדבר מעיד שאני סובלת מבעיה לבבית או שזה בגלל דלקת בדיאות הממצאה הנל אודה לתשבותך לילה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/12/2011צילום חזה זאת בדיקה גרועה מאוד לאבחון גודל הלב, ובכל זאת מכיוון שיש לך דלקת ראות אני מציע שתעשי אקו לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםתומר01/12/2011
שלום, אני בן 17 וחצי ואני בתהליכי מיון לקורס טיס, במהלך הבדיקות בירפ"א עברתי גם בדיקת א.ק.ג. כשהגעתי לרופאה שמסכמת את התיק הרפואי בירפ"א, היא עברה על הא.ק.ג ואמרה שיש אולי איזה שהוא משהו קטן והיא רוצה שאני אלך לעשות אקו לב.
בטופס המצורף היא שלחה אותי לביצוע אקו לב "לאור חשב ל LVH באק"ג". רציתי לציין שאני שיחקתי בקבוצת כדורסל 8 שנים ואני עושה ספורט בתדירות גבוהה מאוד. המשקל שלי הוא 67 ק"ג והגובה 1.83 מטר. האם יש לי ממה לחשוש? האם ה "LVH" עלול לפסול אותי? ומה זה בדיוק אומר? והאם יש משהו שאפשר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/12/2011מציע שתעשה קודם את האקו, 99% שאין לך כלום, אני בספק עד כמה הרופאה בצבא יודעת לפענח אקג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת CK חריגהאליה30/11/2011
לבעלי, בן 50 רמות CK גבוהות 393 הנורמה עד 171. האם ניתן להמתין שבועיים עד התור שנקבע לנו אצל הרופאה או צריך "לרוץ"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת CK חריגה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר01/12/2011אליה שלום
ניתן להמתין שבועיים
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה...כתבתי מהר והיו שגיות דפוס..ט29/11/2011
למי מיועדת בדיקת מיפוי לב? מה היא מראה?
ניתן לראות סתימות בעורקים וזה יכול להיות "תחליף" לצנתור אבחנתי? כלומר...רק לבדוק האם העורקים במצב טוב או יש צורך לצינתור...?
אימי עברה צינתור לפני שנתיים ושמו לה שני סטנדים..
היינו רוצים לבדוק האם עדיין העורקים במצב תקין ואין סתימות חדשות או אולי באותו מקום...
אפשר לבקש מקרדיאולוג לתת הפניה למיפוי לב או יש הגבלות וסיכון לבדיקה?
האם הבדיקה מורכבת וקשה?
ואם בדיקת מיפוי לב מראה שיש ביעה בעורק...אז בד"כ שולחים מיד לצנתור?
בתודה מראש!
בברכה!
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה...כתבתי מהר והיו שגיות דפוס.. - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/11/2011את שואלת ספציפית לגבי אמא שלך ולכן צריך להכיר אותה מה שאני לא. ממליץ להתיעץ עם הקרדיולוג שלה, האיבחון לא נעשה על פי סקרנות המשפחה אלא לפי הצורך הרפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לדר' הפנר והמשך...
ט29/11/2011איצי עברה צנתור לפני שנתיים ( כפי שכבר כתבתי שמו לה 2 סטנדים ).
אך יש לה לחץ דם גבוה ודופק גבוה..מופלת בנורבסק וקרדילוק 10 מ"ג ( קרדילוק כבר במשך 10 שנים...כי תמיד יש לה עליות בדופק...לא פחות מ- 83...אפילו 90...)
היא לא מרגישה טוב כ"כ שהדופק עולה ל- 87-90...
למה התחלנו לדאוג שוב...אולי ישנה בעיה בעורקים? לא...אין לה כאבים...אין לה קשי נשימה...
רק כאשר הולכת בעליה או מהר מידי יש קצת לחצים בגרון...אולי מסיבת עלית הדופק...היא מרגישה קצת דופק בגרון...
אז...חשבנו...אולי פתאום יש שוב סתימה בעורק? אולי עורק חדש? אולי באותו עורק?
מי יודע...
האם יש מצב שבודקים זה במיפוי לב ולא בצנתור...?
היא עושה רק בדיקת אקו לב אך לא עשתה אף פעם מיפוי לב...
ועוד בבקשה: כמה יכול להיות ב- % שעורקים נסתמים שנתיים אחרי צינתור?
ואם מיפוי לב - בדיקה מורכבת ולא מומלצת ( באופן כללי...)?
בתודה שוב ובברכה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לדר' הפנר והמשך... - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/11/2011ראשית חשוב שלחץ הדפ יהיה מאוזן
בדיקת מיפוי עם תליום או תכנציום עם דיפירידימול יכולה לעזור בשאלה אם יש הצרויות חדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תוצאות אקו לבמיכאל29/11/2011
שלום רב,
אבא שלי (גיל 65) עשה לאחרונה אקו לב, וכתוב לו בסיכום, שיש לו "אקינזיה אינפרו בזלית ושל הספטום הבזלי"".
מבקש לקבל הסבר מה דבר זה אומר, והאם הוא דורש טיפול תרופתי או כירורגי.
מבקש גם לקבל הסבר מהי המשמעות של "חדר שמאל עם תפקוד גלובלי שמור".
בתודה
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על תוצאות אקו לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר29/11/2011מיכאל שלום רב
אני ממליץ בחום רב לגשת לקרדיולוג במסגרת ק"ח ולקבל הסבר על הממצאים שהוגדמו באקו לב.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדוטלמוטי28/11/2011
פגשתי פרסום בעניין בדיקת תפקוד האנדוטל כאינדיקציה להסתברות התקפי לב בעתיד.
האם יש תועלת בבדיקה זו לאנשים שעברו ניתוח מעקפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוטל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/11/2011ברמה הפרסומית בלבד. אין סטנדרטיזציה לבדיקה. ניסוי בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת הולטריואב כרמון28/11/2011
קצב לב: קצב סינוס ממוצא 52 לדקה ביממה
נרשמו הפרעות קצב מסוג:
חדריות: בודדות-4, זוגות1, שלישיה1. עלחדריות בודדות-486
נרשמו הפרעות הולכה: סינוס ברדיקרדיה עם RR עד 2.5 שניות.
מה משמעות הממצאים ואיך מטפלים?
יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי בדיקת הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/11/2011אין לבדיקה כל משמעות מבלי להכיר את הנבדק. ההתיחסות לתוצאות הבדיקה היא רק בהקשר למצב הנבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת רקע
יואב כרמון29/11/2011סיבת הבדיקה: אבחון פעימות מקדימות בבדיקת ארגומטריה שגרתית בה המליצו על הולטר לב לצורך המשך בירור.
אני בן 52 עוסק בספורט כל חיי, כרגע רוכב על אופניים כארבע פעמים בשבוע בעצימות די גבוהה
דופק ממוצע 145 ולעיתים מגיע לדופק מקסימלי של 190 פעימות בדקה.נמצא בכושר טוב. בבדיקות, מאז נערותי, תמיד נהגו לציין את הדופק הנמוך (כמו של ספורטאים) אך לא התיחסו אל זה כבעייה, להיפך.
באופן כללי מרגיש בסדר גמור גם בעת רכיבות. איני נוטל תרופות כלשהן.
אבי סבל מהתקפי לב ורמת סוכר גבוהה.
אני מקווה שזה מאפשר בצורה טובה יותר להיתיחס לממצאים. באמת מאוד חשוב לי לשמוע .
בברכה
יואב כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת רקע - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/11/2011אין משמעות לממצאים שציינת ואתה לא צריך טיפול כלשהו. בארגומטריה, הפרעות הקצב היו במנוחה או במאמץ, אם נעלמו במאמץ אז זה בסדר.
כדאי שתעשה אקו לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת ידעאמיר27/11/2011
שאלת ידע , האם בזמן התקף לב לחצי הדם והדופק נשארים יציבים או שאם בורחים לקצוות השונים .
בנוסף , האם בזמן התקף לב חייבים להיות מספר תסימינים מעורבים כמו שאומרים בספרות הרפואית לחץ בחזה כאבים ביד שמאל כאבי לסת וכדומה . האם יתכן רק תסמין של כאבים חזקים ביד שמאל ? האם ישנו תסמין שחייב להיות בזמן התקף לב כמו למשל לחץ בחזה ?
ושאלה אחרונה האם יתכן שאדם ילקה בהתקף לב וימשיך להתנהל כרגיל בשגרת היום , עבודה , אוכל , לימודים וכדומה ללא הפרעה ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת ידע - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/11/2011הכל יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח תשובה מפורטת
אמיר27/11/2011זה כמו שהדתיים אומרים " הכל בידי שמיים "
אבל בגלל שאני סומך יותר על המלאכים בלבן מאשר על המלאכים מלמעלה אני שואל האם חייבים להיות תסימינים מסויימים להתקף לב ? כגון שינויים בלחצי דם וכדומה או באמת בן אדם יכול לעבור התקף לב ואפילו לא לדעת שהיה לו כזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח תשובה מפורטת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/11/2011חחחחחח כבר עניתי לך, מה לא הבנת חחחחחחח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו במאמץ לעומת מיפוי לב ו CTאוהד27/11/2011
שלום רב,
אודה על עזרתכם בשאלות הבאות:
א. הופנתי לבדיקת מיפוי לב במאמץ בעקבות כאבים בחזה (גיל:41).
ההפניה באה לאחר בדיקת מאמץ תקינה.
הסבירות, לפי הקרדיולוג המטפל, לבעיה לבבית הינה קטנה, אך בעקבות הכאבים (שלא נפסקים) הוא החליט לשלוח אותי לבדיקת המיפוי.
לאחר בירור (ברשת)שעשיתי, הבנתי כי בדיקת המיפוי כרוכה בקרינה רבה ולפיכך בסיכון יחסי, כמו כן קראתי כי בדיקת אקו לב במאמץ יכולה להחליף את בדיקת המיפוי :
1. האם המידע הנ"ל נכון ?
2. האם בדיקת אקו במאמץ תתן אותה רמת ודאות כמו בדיקת המיפוי ?
ב. CT לב :
1. האם מיהמנות בדיקת ה CT לגבי מצב העורקים טובה יותר משתי הבדיקות הנ"ל ?
2. מהו מידת הקרינה בבדיקת ה CT לעומת בדיקת מיפוי הלב ?
לסיכום,
א. האם תוכלו לעשות לי קצת סדר בבלגן ?
ב. האם יש לכם המלצה על בדיקה מ - 3 הנ"ל, או אולי לבדיקה
אחרת ? (מוכן לבצע בדיקות שלא בסל הבריאות).
יש לציין כי מאוד חשוב לי להימנע ככל האפשר מקרינה, היות והסבירות לבעיה לבבית כנראה נמוכה (אך כמובן אני רוצה לשלול בוודאות בעיה לבבית עקב הכאבים בחזה).
בתודה,
אוהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו במאמץ לעומת מיפוי לב ו CT - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר27/11/2011אוהד שלום
אני מסכים עם הקרדיולוג שלך .
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אוהד28/11/2011תודה על תשובתך.
האם תוכל להרחיב את תשובתך בנושא ההבדל האבחנתי בין בדיקת מיפוי הלב לבדיקת האקו במאמץ ?
בתודה,
אוהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלום וברכהמתן26/11/2011
אני בן 21 בריא תמיד. לאחרונה חש אי נוחות אחרי שאני אוכל מין דופק מהיר כזה.ממה זה נובע דוקטור האם יש טיפול לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר שלום וברכה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר27/11/2011מתן שלום
אפשר לגשת לרופא שלך אבל הכאב שלך לא קשור ללב.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לא חזקים בחזה בצד שמאלשלומי25/11/2011
שלום וברכה לד"ר,
אני בן 21 והתחלתי להתאמן בחדר כושר לפני חודש. ולפני שבוע התחלתי להרגיש כאב בחזה, מעין "דקירות" בצד שמאל.
קצת רקע: בהיותי בן שלושה חודשים היה לי ניתוח VSD לסגירת החור.
לפני כשנה וחצי רציתי להתאמן בחדר כושר(משקולות),הלכתי לבי"ח הדסה כדי שיבדקו אותי,ויעשו לי בדיקות (התאמנתי אז חודש והפסקתי מחוסר זמן פשוט) ולפני חודש עשיתי א.ק.ג ומבחן מאמץ (אקו לב עשיתי לפני שנה וחצי ויצא תקין)הכל יצא תקין ב"ה ואז התחלתי להתאמן. אחרי 3 שבועות חששתי שאולי האימונים מזיקים לי (למרות הבדיקות..) ומאז התחלתי להרגיש כאבים-לא חזקים-לסירוגין בחזה בצד שמאל (קצת מתחת לפיטמה-3 ס"מ) ולפעמים כאבים בצד ממש-90 מעלות מהחזה בצד שמאל.
השאלה שלי-ממה זה יכול להיות? יש לציין שכשאני עולה במדרגות אני לא חש בשום כאב מיוחד,גם בזמן האימונים בחדר כושר אינני חש כאב מיוחד (למרות שהלב מתאמץ).
הכאב פשוט בא והולך מידי פעם,בין אחרי האימונים ובין ביום המנוחה. הכאבים קשורים לאימונים? האם מותר לי להתאמן בחדר כושר (משקולות) בכללי בפרט לאחר הניתוח שעברתי (היה קרדיונלוג אחד שאמר לי בגדול שאסור,בלי קשר לבדיקות וזאת עקב הניתוח-אבל "מומחה" בהדסה אמר שכן..כי הכל תקין ב"ה,אז לכן התחלתי להתאמן..)
אז מה יכול להיות הכאב? משהו משמעותי? או אולי סתם לחץ?
תודה רבה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לא חזקים בחזה בצד שמאל - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר27/11/2011שלומי שלום רב
הכאבים בחזה לפי דעתי לא קשורים לביעה לבבית .
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף כולסטרולבלה24/11/2011
שלום קוראים לי בלה ואני בת 72. בזמן האחרון אני מרגישה שלא זורם לי דם בגוף. הלכתי להיבדק ואמרו לי שיש לי עודף כולסטרול גבוה בדם ואני צריכה להיבדק. לבעלי בן ה80 יש טרשת עורקים. האם גם לי יכול להיות טרשת עורקים בעקבות המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף כולסטרול - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/11/2011אם אמרו לך שיש לך עודף גבוה (בניגוד לעודף הנמוך) של כולסטרול והמליצו לך להבדק אז כדאי שתבדקי.
טרשת עורקים היא לא וירוס ואין סיכוי שתדבקי מבעלך.
(נ.ב. תקחי גם את חנה לבדיקות...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף כולסטרול
בלה27/11/2011מי זו חנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף כולסטרול - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/11/2011חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)