מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובד עצות...rubi10/09/2011
שלום, אני בן 22
מגיל 15 עד 19 הייתי מרים משקולות כבדות תקופה ארוכה כמעט כל יום בלי סוף סטים ובלי סוף חזרות עד שהייתי "מתעלף" בלי מאמן צמוד בלי תוכנית בלי כלום, לבד עם עצמי, והייתי מגיע למאמצים מקסימליים תמיד עד שלא היה נשאר לי כבר אוויר, כי רק כך הייתי מתנפח.
וכבר כמעט שנתיים כל יום כל היום אני חש שאין לי מספיק אוויר, ואני מתקשה להכניס אוויר מהאף "עד הסוף",
כלומר מגיע כמעט להכנסה מירבית של אוויר ומרגיש שממש לפני הסוף שזה כבר לא מאפשר לי, ואין לי את "תחושת ההקלה".
כלומר להכניס אוויר מהאף "עד הסוף" וכשאני לא מצליח עד הסוף אין את "תחושת ההקלה" שיש בדר"כ שמכניסים ואז מרפים .
יש לי את ההקלה אבל רק לעתים רחוקות.
עשיתי אקו פעמיים והתוצאות ללא שינוי:
1) אי ספיקה אאורטאלית מינימאלית (סילון אקצנטרי(
2) אי ספיקה מיטרלית טריוויאלית
3) AR מינימאלי
4) LVHקל של הספטום - רשום ערך נורמלי 8-11 מ"מ, אצלי מצאו 11-12 מ"מ
האם תוצאות האקו קשורות ישירות למה שתיארתי קודם?האם מה שתיארתי הן מה שגרמו לממצאים של האקו לב?
האם אסור לי להרים דברים כבדים ולעסוק בפעילות גופנית?ממה להימנע לגמרי ומה מומלץ לעשות?
ומה אני צריך לעשות בשביל להחזיר את העובי של השריר ולתקן את מה שמצאו אצלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תאבד אותן, תקרא מה כתבתי לך
ד``ר רוברט הפנר10/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון בביצוע בדיקת אקו במאמץ .נוכחידור10/09/2011
שלום
גילי 49
סימפטומים : כאבי אפיגסטריום/חזה מזה ....כ 11 שנים !
(ברע בקע סרעפתי קטן לטענת הגסטרו חסר חשיבות ...)
בוצעו לפני 10 שנים 2 טליומים ! ובדיקות אקו במאמץ עד לפני 3 שנים
ללא ממצא משמעותי פרט לתגובות ברורות להיפרטנסיביות במאמץ
וממצאים שוליים.
כיום מתקשה גם במאמץ קטן ביותר בשל כושר לקוי ביותר או אולי איסכמיה ?!...כלשהי (כל בדיקות אק"ג תקינות )
1. האם נוכח ההחמרה המתוארת
יש סיכון כלשהו בביצוע בדיקת מאמץ במצב זה (בעת הבדיקה )
2. עד כמה בדיקות קודמות וזו הצפויה מהימנות באבחון בעיה קורונרית כלשהי ?
אודה מאד היתיחסותך ל 2 השאלות גם יחד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון בביצוע בדיקת אקו במאמץ .נוכחי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/09/2011דור
אתה שנים מחפש מחפש ומתלבט בשאלה האם....או לא. עוד מיפוי ועוד אחד, ועוד אקו במאמץ, ובסוף לאיזה מסקנה תגיע? נאדה. הבדיקות אמינות? "מהימנות"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב!rubi09/09/2011
שלום, אני בן 20
בגיל 16 עד 19 הייתי מרים משקולות כבדות תקופה ארוכה כמעט כל יום בלי סוף סטים ובלי סוף חזרות עד שהייתי "מתעלף" בלי מאמן צמוד בלי תוכנית בלי כלום, לבד עם עצמי, והייתי מגיע למאמצים מקסימליים תמיד עד שלא היה נשאר לי כבר אוויר, כי רק כך הייתי מנתפח.
וכבר כמעט שנתיים כל יום כל היום אני חש שאין לי מספיק אוויר ואני מתקשה להכניס אוויר מהאף לדוגמא. כלומר להכניס אוויר מהאף "עד הסוף" וכשאני לא מצליח עד הסוף אין את "תחושת ההקלה" שיש בדר"כ שמכניסים ואז מרפים . יש לי את ההקלה אבל רק לעתים רחוקות.
עשיתי אקו פעמיים והתוצאות ללא שינוי:
אי ספיקה אאורטאלית מינימאלית (סילון אקצנטרי)
אי ספיקה מיטרלית טריוויאלית
LVH קל של הספטום. AR מינימאלי
1) האם תוצאות האקו קשורות ישירות למה שתיארתי קודם?
האם מה שתיארתי הן מה שגרמו לממצאים של האקו לב?
2) האם אסור לי להרים דברים כבדים ולעסוק בפעילות גופנית?
ממה להימנע לגמרי ומה מומלץ לעשות?
ומה אני צריך לעשות בשביל להחזיר את העובי של השריר ולתקן את מה שמצאו אצלי?
זה ממש חשוב לי ואני כבר לא יודע מה לעשות הייתי אצל המון קרדיולוגים והם לא אומרים כלום פשוט שותקים וזה מעצבן. אני אובד עצות אף רופא לא יכול לענות לי על השאלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב! - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/09/2011מכיוון שה LVH אינו סימטרי כנראה שאין קשר למה שאתה עושה.
באופן כללי כנראה שכל מה שמוגזם לא בהכרח בריא ואולי גם כרוך בסיכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר בנושא AV-CANALבן09/09/2011
בבדיקת אולטראסאונד וגם בבדיקת אקו לב עובר נאמר לנו שיש לעוברAV-CANAL עם חשש גדול לתסמונת דאון.
האם יש עדיין סיכוי שזה לא נכון??
האם אולטראסאונד מגלה בודאות מומים כאלו??
האם קרה שהיו טעויות בתחום?
נשמח לתשובה
בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר בנושא AV-CANAL - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/09/2011ממליץ לכם להתיעץ עם פרופ' מייזנר, שהוא "ה" מומחה בתחום סונר/סקירת מערכות עובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין ופעימה מוקדמתשיר08/09/2011
שלום,
האם יש מניעה / התוויות נגד ליטול איקקלומין במסגרת טיפולי פוריות, כאשר קיים מצב של פעימה מוקדמת ? (לא תכופים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין ופעימה מוקדמת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/09/2011צריך להתיעץ עם מי שהמליץ ומכיר את התכשיר הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבת עמי08/09/2011
מה זה קונסטריקטיב פריקרדיטיס?
ומה זה רסטריקטיב ?
מה ההבדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/09/2011זהו נושא לא פשוט, לאיבחון, אבחנה מבדלת וטיפול. תנסי לקרוא באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בסנתריהודה08/09/2011
שלום בן 32 משקל 76
אני עולה כול יום 100 מדרגות למשרד.
היום בסוף מדרגות היו לי כאבים ממוקדים בסנתר לא חזקים
בערך כדקה.
חוץ מזה הרגשה כלילית תקינה לגמרי.
האם כאבים בסנתר זה קשור ללב?
עשיתי בדיקות מטעם העבודה בדיקת מאמץ.אקו מאמץ. ובדיקות דם
שיצאו תקינות. (את הבדיקות עשיתי לפני כחודשיים וחצי)
האם אני צריך לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בסנתר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/09/2011תראה אם זה חוזר על עצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק באזור סוף עצם החזה תחיל הבטןאלי06/09/2011
שלום רב,
בחודשים האחרונים, אני חש שיש לי דופק חזק באזור שבסוף עצם החזה ותחילת הבטן.
נתתי למספר אנשים לגעת שם והם גם חשו בדופק. מדדתי את הדופק והוא סביב 90 פעימות לדקה.
האם זה דבר תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק באזור סוף עצם החזה תחיל הבטן - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/09/2011למה שלא תברר את זה אצל רופא שגם יבדוק אותך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- phyto-guard של טבע וקרטיה 0.25 מ"גאלינה06/09/2011
ידוע לי שאומגה 3 מדללת את הדם ומותר לקחת עד מינון מסוים אם לוקחים קרטיה.
על תוסף המזון פיטו גארד רשום שצריך לקחת פעמיים ביום.
האם ניתן לקחת את תוסף המזון הנ"ל פעמיים ביום אם לוקחים קרטיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר phyto-guard של טבע וקרטיה 0.25 מ"ג - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר06/09/2011אלינה
אני לא בעד או נגד.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכום אקו דופלרצחי06/09/2011
בן 48 בריא בד"כ. לאחרונה עייפות וקוצר נשימה .
היסטוריה של בעיות לב במשפחה.
תוצאת אקו דופלר : חדר שמאלי אינו מורחב דפנות בעובי תקין.
התכווצות גלובלית ואיזורית תקינה. מקטע פליטה מוערך 65%.
עלייה שמאלית ברוחב תקין.
שורש אאורטה ברוחב תקין.
פתיחה טובה של המסתמים.
בדופלר הודגמה אי ספיקה מיטרלית מיזערית
אי ספיקה טריקוספידלית מזערית
לחץ סיסטולי בעורק הריאה מוערך ב 35 ממ"כ.
לא נמצא תפליט פריקרדיאלי.
הפרעות קצב במהלך הבדיקה.
אודה על הסבר במיוחד לגבי האי ספיקה.
הפרעות קצב נראה לי מהתרגשות ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכום אקו דופלר - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר06/09/2011שלום צחי
הבדיקה בגדר הנורמה . תיפקוד שלהלב תקין ואין בעיות במסתמים.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבולציהאולגה05/09/2011
שלום רב!
בעלי בן 39 סובל מדפיקות לב מהירות. הדבר קורה עד לפני חודשיים כמה פעמים בשנה.
בחודש יולי הוא הגיע למיון עם דופק 200 . היה מאושפז.
בסיכום אשפוז שלו כתוב: אבחון svt טופל ע"י adenosin דרך הווריד עם השפעה טובה. א.ק.ג. קצב סינוס, ללא סימני איסכמיה.
לאחר אישפוז נשלח ע"י רופא משפחה לקרדיולוג וממנו לביקות הולר ואקו לב.
קרדיולוג שלח אותו לעשות אבולציה. האם כדאי לעשות זאת? ומה תופעות ליוואי?
נא לשלוח את התשובה אם אפשר דחוף לאמייל [email protected] .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבולציה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/09/2011אבלציה פותרת בהצלחה של 97% את בעית ה SVT. צריכה להתיעץ עם הקרדיולוג לגבי סיבוכים אפשריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פראקסדהתמר05/09/2011
אני מקבלת פראדקסה פעתיים ביום 150 מג עלי לעקור שן כיצד עלי לנהוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פראקסדה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/09/2011תלוי בסוג העקירה ובסיכוי לדמם מהעקירה.
באופן כללי ההשפעה של הפאדקסה פגה כעבור 24 שעות של אי נטילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוגאמיר04/09/2011
היי , בעקבות לחצי דם גבוהים קיבלתי טיפול של 10 מ"ג אמלודיפין בבוקר , 100 מ"ג אספירין בצהריים ו 5 מ"ג של רמיטנס בערב . לאחר שהרגשתי כאבים בחזה והייתי מאושפז בקרדיולוגיה ברמבם הוסיפו לי כדור קרדילוג של 2.5 מ"ג בבוקר והמלצה לרופא המשפחה להעלות את המינונים של התרופות לטיפול ביתר לחץ דם ( אני בן 33 שוקל 140 קילו וגובה 1.85 ) הרופא החליט כן להעלות מינון ובחר לתת לי לקחת עוד 2.5 מ"ג של קרדילוג בשעות הערב. מהידיעה לי את הכדור הזה לוקחים פעם ביום ולא יותר . מה עלי לעשות ? האם מותר לקחת את הכדור גם בערב. הדופק שלי במנוחה בלי הכדור עומד על 100 בממוצע ועם הכדור הוא יורד ל 75. מה לעשות ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוג - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר05/09/2011אמיר שלום רב
מותר לתת cardiloc פעמים ביום ,
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטר לבאריק03/09/2011
שלום
אני בן 54 סובל מלחץ דם גבוה ,מטופל תרופתית ומאוזן
לפני כשבועיים אבדתי את ההכרה למספר שניות ולחץ הדם ירד ל-90 על 55.הופנתי להולטר לב
סינוס 48 לדקה מינימום.112 לדקה מכסימום .77 לדקה ממוצעת
ניצפו vpcs בתדירות 1-13 לשעה
ניצפו 5 apcs במשך הבדיקה
ניצפו 1 קטעי pat המורכבים מ 9 פעימות על חדריות עוקבות במהירות עד 180 בדקה
מאחר והקצב לא סדיר לא מן הנמנע שמדובר בקטעי paf קצרים
הפרעות הולכה לא ניצפו
שינויים משמעותיים בקטעי st לא ניצפו
אבקש לעזור לי להבין מה המשמעות של הנתונים הנ"ל
תןדה רבה
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח הולטר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/09/2011אין לך מה להבין כי אין כל משמעות לממצאים שציינת לגבי עינין איבוד ההכרה שלך.
כנראה כתוצאה מהתרופות שאתה נוטל הייתה לך ירידה בדופק ולחץ דם מה שהביאו לאיבוד הכרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים באקגדנה02/09/2011
ושוב המון תודה על תשובתך.
שאלתי האם צינתור וירטואלי או מיפוי לב הן בדיקות שיכולות להוות תחליף ךאקו לב במאמץ ?
בברכה והמון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים באקג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/09/2011צנתור וירטואלי היא בדיקה טובה מאוד להדגמת עורקי הלב.
הבדיקות השונות שאת מציינת ייחודיות לכשעצמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)