פורום הפרעות שינה ועייפות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוב לישון?
    שילה
    10/07/2009

הי
    בעבר עד לפני לא הרבה שנים סבלתי מבעיות שינה מגוונות וקשות
    אני בת 32 ושנתי נדדה במשך שנים הייתי נרדמת ומתעוררת כל שעה וחצי שעתיים לכשעה והלילה היהי מסתיים סופית אחרי חמש ש כולל ההפסקה
    תקופה לפני כן סבלתי מסיוטים בשינה ופחדתי ללכת לישון מצאתי את עצמי מסתובבת סהרורית מעייפות ברחוב עם הכלבלב העיקר לא להרדם ולחוות את החללית סיוט הזו
    לעיתים נאלצתי להלחם בכדו ר שינה שנטלתי באותו לילה והסיוטי הגיעו קיצור לא היה קל
    עם השנים אחרי נסיונות מעבדה של שינה נסיון מלטונין לא הועלו רק הזמן שיפר במעט והלילה התארך והיקיצות היו פעם בשלוש שעות, את הלילה שבו ישנתי שבע ש ברציפות לא אשכח לעולם אושר הוצת בי גם הסיבבה הקרובה ראתה זואת כארוע חריג
    בכל אופ ן הינה עכשיו עליי ללכת לישון ואני דוחה ודוחה א ת הרגע הזה אם אני מתעוררת באמצע שנתי , דבר שקורה לא מעט כי שנתי קלה , ישר אני בוחרת לקום מהמיטה אני לא מסוגלת להשאר שם להסתובב ולהמשיך
    בנוסף לכך בשנה וחצי האחרונות התחלתי עבודה חדשה שאומנם לא כל יום בשבוע אך כוללת משמרות לילה ויום , וודאי יש השפעה על הרגלי השינה שלי , לעיתים אני חוזרת ממשמרת וסוחבת וסוחבת עד ארבעים שעות רק מתוך הרתיעה מללכת לישון -יש לציין שמזמן אינני חובה סיוטים
    אני עושה במקרים האלו פעילויות שאינן כרוכות בישיבה סטטית מול מחשב או משהו שבו כמובן אצלול להזיות ושינה, אז אני גם מאוד פעילה עד שבסופ הגופ נשבר
    אגב הקיצ לא עוזר לי בכלל עכשיו מה אפשר לעשות בכלל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שוב לישון?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    12/07/2009

את מתארת הפרעת שינה מורכבת וכמובן לא ניתן לפתור אותה בקיצור מעל דפי הפורום.
    פני לשיחה נוספת עם רופא במכון השינה בו טופלת או במכון אחר כדי לאבחן ולנסות אפשרויות טיפול נוספות.
    אגב סיוטי לילה מקורם עפ"ר במצוקה נפשית כלשהיא. האם היית בטיפול פסיכיאטרי במהלך השנים של נדודי השינה?!

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קסיירם
    ירדן
    09/07/2009

בתוכנית על נרקולפסיה שראיתי היום הועלה שם של תרופה, "קסיירם".
    בחיפוש בגוגל לא מצאתי כלום.
    האם התרופה מוכרת?

לקביעת תור
    סגירה
    קסיירם

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    09/07/2009

התרופה אינה משווקת בארץ אך בהחלט מוכרת. זו תרופה לא חדשה שבשנים האחרונות שבה ועלתה ל"במה" לאחר שהוכחה יעילותה כטיפול בקטפלקסיה, סימפטום בחולי נרקולפסיה קלאסית. הסתבר שהתרופה גם משפרת את השינה ואת רמת העירנות במשך היום בחולים אלו.

לילה טוב,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכות השינה ומזרנים
    דניאל
    08/07/2009

שלום,

אני סובל מבעיות שינה קשות למדי,
    בחודשים האחרונים הבחנתי שכשאני ישן על מזרן יותר חדש
    ואיכותי אני השינה הרבה פעמים הרבה יותר טובה. החלטתי
    להחליף את המזרן הבסיסי שלי ולהשקיע במזרן טוב.

בחרתי מזרן קשיח שהרגיש לי נוח (ניסיתי אותו רק למשך דקה, וזו
    היתה טעות), אך שקיבלתי אותו הביתה גיליתי
    שהוא קשה מדי (אני רזה ויש לי כאבי גב) ושהוא מכאיב לי לאורך זמן,
    ואני ישן עליו לא טוב.

עליי להחליף אותו למזרן אחר, ואני מתלבט איך להחליט ומה לקנות.

האם ידוע לכם על חברות מומלצות? על מאפיינים מומלצים?
    האם מזרן קשיח למחצה נחשב לבריא? המזרנים האלה יותר נוחים
    לי ופחות מכאיבים.
    כנ"ל לגבי מזרנים עם "ויסקו ג'ל".

ושאלת השאלות: האם יכול להיות שמזרן שלשכב עליו בחנות כמה דקות
    זה גן עדן, יתגלה כמזרן שהשינה עליו פחות טובה?

רוב תודות

לקביעת תור
    סגירה
    איכות השינה ומזרנים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    09/07/2009

האמת היא שאין העדפה ספציפית למזרן. רק מה שנוח לך. רצוי לקנות לאחר התנסות של כמה לילות (יש חנויות שמאפשרות).
    ואולי בעיות השינה אינן קשורות רק במזרן??

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות וrem
    ron
    07/07/2009

עד כמה שאני יודעת אומרים שאנחנו זוכרים רק את החלומות שלנו שקורים בשנת הrem, וששינת rem מתרחשת כל שעה וחצי.
    אז איך זה הגיוני שאני נרדמת רק לשעה ואפילו פחות (לפעמים אפילו חצי שעה) יש לי חלומות ואני זוכרת אותם טוב? האם אלו לא חלומות באמת? האם תיתכן שנת rem בזמן שנרדמתי רק לחצי שעה-שעה?

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות וrem

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    09/07/2009

כן, זה ייתכן, במיוחד אם את ישנה מעט בלילה. במצב זה המוח "נכנס" מהר יותר לשנת חלום.
    יש גם מחלה (לא שכיחה בארץ) שבין ביטוייה כניסה מהירה לשנת חלום.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על סירקדין
    יניב
    07/07/2009

אובחנתי כסובל מאינסומיה ו- dsps . בעבר נטלתי מלטונין אך התרופה לא עזרה לי. לאחרונה קיבלתי מרשם לתרופה החדשה סירקדין, רציתי לדעת האם יש הבדל ומהו בין התרופות והאם גם סירקדין אינה מומלצת לסובלים מדיכאון. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על סירקדין

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    07/07/2009

סירקדין זה למעשה מלטונין בשחרור מושהה.
    סירקדין רשום כיום באינדיקציה של נדודי שינה בבני 55 ומעלה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משך זמן השפעה 2 בונדורמין
    ron
    07/07/2009

אני יודעת שבונדורמין אחד זה בערך 6 שעות השפעה...אבל 2 כדורים זה זמן כפול? כלומר אם לקחתי שניים זה אומר שאשן 12 שעות, או שזה רק השפעה חזקה יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    משך זמן השפעה 2 בונדורמין

הוספת תגובה

• לא

ד''ר מיכל לוסטיג
    07/07/2009

אם נטלת שני כדורים ביחד אורך החיים ישמר כשהיה. אם תטלי אותם בטור אז תאריכי זמן מחצית חיים אך בשביל זה יהיה עליך להתעורר....
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להודעתי הקודמת
    קימי
    07/07/2009

אציין עוד כמה פרטים עלי בת 50 גובה 1.60 ניסיונות לרדת במשקל לרוב מסתיימים בעליה חזרה הירידה לרוב איטית מאד ומצריכה השקעה פיזית (ספורט) שהיא קשה למי שעייף ותשוש רוב הזמן (בנוסף לכאבי ברכיים ואינסולין אינטולרנס). בעבר עשיתי בדיקה לרמות מלטונין ונתגלו כיחסית נמוכות. רוצה להוסיף ולשאול האם ניתן לבצע שוב בדיקת רמות מלטונין כדי לבדוק מצב נוכחי ואם עדיין רמות המלטונין נמוכות ביחס לנורמה, האם אוכל לקבל מירשם ל-circadin או שעלי להמתין עוד 5 שנים? אגב שייכת למכבי ולפי בירור מהיו הם מאשרים בדיקת שינה רק באסותא. אנא עזרי לי אני ממש מיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך להודעתי הקודמת

הוספת תגובה

• תשובה בהמשך

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    07/07/2009

בדיקה של רמת מלטונין אינה רלבנטית. ולגבי סירקדין - את מעלה מס' בעיות. יש לבחון בצורה מסודרת ורק לאחר מכן לקבוע טיפול. את כמובן יכולה לנסות סירקדין במשך שבועיים-שלושה כ"יריה באפילה".
    את מוזמנת לפנות אלינו לייעוץ. עלות טופס התחייבות כ-110 ש"ח.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוביג'ל כטיפול לסובלים מדומי נשימ
    קימי
    07/07/2009

לדר' שכטר עמית שלום רב
    אני סובלת מישנוניות כרונית המתבטאת בעייפות ברוב שעות היום, קושי לשמור על עירנות גם לאחר שינה ארוכה בלילה. במשך היום אינני מנמנמת אבל בהחלט נכנסת מספר פעמים למיטה לנוח. לרוב מתקשה להתרכז, פזורת דעת שוכחת דברים, ואף הזיכרון די נחלש.
    בבדיקת במעבדת שינה אובחנתי בסובלת מתסמונת דומי נשימה sleep apnea + hypopnea .
    כששקלתי 76 ק"ג דרגת החומרה הייתה קלה
    כשקקלתי 83 דרגת החומרה היתה בינונית
    אבל ההגדרות הללו דרגת חומרה קלה או בינונית אינן מקפות את העייפות, התשישות, והמצוקה הפיזית שאני חיה בה שנים רבות
    כמו כן מתקשה להירדם בלילה ולהתעורר בבוקר מאז היותי ילדה.
    מאובחנת גם כחולת פיברומיאלגיה אם כי לדעתי הכאבים שאני חשה בשרירים ובגידים נובעים ממחסור באספקת חמצן לרקמות.
    אני חושבת כך כי אצלי לרוב יש יחס ישר בין איכות השינה לכאבים הללו , אם כי גם מאמץ מחריף את הכאבים.
    רציתי לדעת אם התרופה פרוביג'יל (PROVIGIL), יכולה לעזור במקרה שלי ,
    האם היא תפחית גם את התשישות ואת חוסר הריכוז ?
    מה הסיכונים שבנטילת תרופה זו?
    האם עדיף לנסות אותה במקום ריטלין שהנוירולוג שלי הציע?
    (אגב הציע את הריטלין לתקופת ניסיון לפני שנעשה אבחון בנושא חוסר קשב וריכוז)
    אודה לך מאד על תשובה מפורטת ככל האפשר
    ואשרויות אחרות גם
    ניסיון לטפל בבעית הנשימה בשינה ע"י C-PAP לא הצליח עקב חוסר הסתגלות שלי למכשיר
    בתודה
    קימי

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    07/07/2009

אם כבר נעשתה אבחנה של הפסקות נשימה בדרגה בינונית יש לטפל בה בראש וראשונה! ולא רק בשל איכות השינה הלא טובה וההשפעה במשך היום אלא גם בשל ההשפעות הרפואיות הנרחבות של הפרעת שינה זו. אינני יודעת איזה ניסיונות עם CPAP עשית, כמה מסיכות ניסית ואילו מכשירים ניסית. יש מגוון גדול! ואם לא CPAP הרי שיש לנסות הפחתה במשקל ולעיתים ניתן לשקול גם ניתוח.
    הטיפול בפרוויג'יל הוא טיפול סימפטומטי ולא טיפול בהפרעה היסודית.
    את מציינת גם קשיי הירדמות וקשיי יקיצה. האם נעשתה אבחנה של הפרעה בשעון הביולוגי? ניסיון טיפולי כלשהו?
    האם אובחנת / טופלת אצלנו?
    נשמח לתת ייעוץ פרטני במכון.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    אני
    05/07/2009

שלום

שמתי לפני כמה ימים מודעה ולא הגיבו עליה... אני מאוד אשמח אם תוכלו להגיב הפעם

הנה היא שוב:

בשנים האחרונות אני סובלת ממה שנקרא פאראסומניה (כן, חקרתי קצת באינטרנט). אני מתעוררת כחצי שעה אחרי שאני נרדמת ורואה דברים שלא נמצאים שם... לפעמים אלה חרקים, לפעמים אנשים, צורות וכו'...
    זה לא קורה כל יום אבל בתקופה האחרונה זה החריף וגם יותר קשה לי "לצאת מזה" , להבין שזה רק חלום ולא אמיתי, ואני מוצאת את עצמי משוטטת בבית..

מה היית מציעה לי לעשות?

תודה, ס.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    07/07/2009

ראשית - סליחה על ה"דילוג".
    שנית:
    אכן נשמע שמדובר בפאראסומניה אם כי התיאור של מעין הזיות ראייה אינו התיאור הקלאסי.
    לא ציינת גיל ובאיזה גיל התופעה החלה, רקע רפואי, נטילת תרופות, הרגלי שינה ועוד..
    חסך שינה יחסי, שתיית משקאות אלכוהולים או קפאין סמוך לשינה, תרופות מסויימות - כולם עשויים להחמיר את התופעה.
    כדי לאבחן במדוייק רצוי לפנות לייעוץ פרטני במכון שינה

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשת נפילה לפני שינה
    נועה123
    03/07/2009

לעתיים רחקוות כאשר אני הולכת לישון, ממש לפני שאני נרדמת, אני מרגישה תחושה של נפילה חופשית למשך שניה. ממש כאילו האדמה נשמטת תחת גבי.
    מה זה יכול להיות? ומה הגורמים לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשת נפילה לפני שינה

הוספת תגובה

• זו תופעה מוכרת

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/07/2009

ואין הסבר ממש טוב. אולי הירידה במתח השרירים עם ההירדמות?!

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בונדורמין
    גמילה מכדורים
    02/07/2009

אני לוקחת 2 כדורים של בונדורמין כבר לא משפיע עלי אני לא נרדמת איך נגמלים???

לקביעת תור
    סגירה
    בונדורמין

הוספת תגובה

• איך נגמלים?

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/07/2009

מאוד מאוד בהדרגה ולעיתים עם תרופה אחרת שעוזרת בתהליך.
    פני לייעוץ פרטני. במסגרת הפורום אי אפשר לתת ייעוץ תרופתי ספציפי.

לילה טוב,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה ממש קשה, דחוף
    ron
    02/07/2009

שלום.
    אני בת 19.
    לפני חודשיים התחיל לי בעיה של יקיצות מוקדמות ללא כל סיבה. הייתי קמה אחרי 5-6 שעות כשיכולתי לישון יותר והייתי ממש עייפה אבל קמתי ולא הצלחתי לישון. זה המשיך ככה עד שלילה אחד לא יכולתי לישון בכלל, ממש בכלל. למחרת התחלתי לקחת כדורי שינה מסוג זופיקלון וישנתי 7 שעות. מאז ועד עכשיו עבר חודש. כל לילה וכל יום אני מנסה לישון בעצמי, אני גמורה מעייפות ומרגישה שאין סיבה שלא ארדם לאיזה 10 שעות אבל פשוט לא נרדמת בכלל. המקסימום שישנתי בלי הכדור זה שעה אחת והתעוררתי בלי סיבה. הזופיקלון עשה לי רע באופן מיוחד אז עברתי לבונדורמין. הוא פחות משפיע, לילה שעבר לקחתי בונדורמין ונרדמתי רק לשלוש שעות ולא יכולתי לישון שוב. כמובן שגם עם הכדורים זו שינה מאוד שטחית. לא משנה מה אני עושה, אני לא מצליחה לישון!!! אפילו עם הכדורם זה כבר בקושי. לחלוטין לא מדובר בלחץ נפשי שגרם את זה. לפעמים מרוב שאני עייפה העיניים כבר נעצמות לי בעצמן אבל אני לא נרדמת.
    אני לא יכולה ללכת למעבדת שינה כי אני לא ישנה. אז איך בודקים את זה?! מה עושים?? אני אהיה חייבת להעלות עוד את המינונים של הכדורים בשביל לישון קצת, על שינה טבעית אין מה לדבר. אין לי מושג למה זה קורה. אני אדם חולה גם ככה וזה מחמיר לי את המצב.

בבקשה, כל עצה שהיא ממה זה יכול להגרם.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה ממש קשה, דחוף

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/07/2009

בסוף פנייתך רשמת "אני אדם חולה" ולא פרטת.
    ייתכן שהפרעת השינה קשורה בכך? ייתכן שקשורה בשינויים תרופתיים?
    את זקוקה לייעוץ במכון שינה בהקדם (ללא בדיקת שינה), לפני שהפרעת השינה תהפוך כרונית ולפני שתפתחי התרגלות לכדורי שינה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימובאן
    עומר
    02/07/2009

שלום
    אני בן 42 לוקח מזה כשנה אימובאן מדי יום
    פניתי אליכם בעבר והתייעצתי בנוגע להחלפת כדורים , אך בסופו של עניין נשארתי עם האימובאן
    כאשר בלעדיו איני מצליח להרדם או שמתעורר לאחר 2-3 שעות.
    בשבועיים האחרונים יש לי תופעות של סחרחורת וקצת צריבות בעיניים , כאשר אני לא יודע אם זה קשור לשימוש ממושך או לא.
    אשמח לקבל חוות דעתכם וכן המלצה כיצד להגמל מהלקיחה היומיומיות של הכדורים הללו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אימובאן

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/07/2009

לא נראה לי שסחרחורת וצריבה בעיניים קשורים לאימובן, במיוחד לאחר תקופת שימוש כה ממושכת.
    לגבי הפסקת הנטילה של כדורי השינה - עליך לפנות לייעוץ פרטני. יש להיכנס לפרטים רבים ומן הסתם זה לא לפורום.

לילה טוב,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה?!
    לינויי
    02/07/2009

אני בת 16 ...
    ויושנת משהו כמו 7 שעות בלילה.
    כשאני נכנסת לישון ולאחר שאני נרדמת יש לי סחרחורת תוך כדי שינה ואפילו אני מרגישה שאני נופלת מהמיטה או שדברים נופלים עליי.
    ממה זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה?!

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/07/2009

תחושת הנפילה בתחילת שינה מוכרת. הסיבה ??? ירידה במתח השרירים ?? לא ברור.

ד"ר שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישנה לא מעט ועדיין עייפה
    עייפה
    02/07/2009

שלום,
    אני נמצאת במצב של עייפות כרונית- מתקשה לקום וקמה עייפה, מנקרת במהלך היום, חסרת אנרגיות לעיתים ופשוט קורסת בערב (בד"כ בסביבות 9:30).
    הנה כמה פרטים נוספים, לא יודעת אם רלוונטיים:
    אני ישנה 8-8.5 שעות רצופות ברוב הלילות, עובדת כ-9 שעות ביום.
    יש לי ילד בן כמעט שנה (שישן 10-12 שעות בלילה).
    בד"כ אני לא זוכרת הרבה מהלילה, לפעמים אני זוכרת שהתהפכתי הרבה ו/או שפקחתי עיניים לא מעט פעמים. לפעמים אני קמה עם זכרונות ממשיים מהלילה, למרות שברור שאלה היו רק חלומות.
    זה מאוד מתסכל אותי שיחסית לאמא טרייה בורכתי באפשרות לישון לילה כבר 7 חודשים ועדיין אני כ"כ עייפה כל הזמן. אם יש לנו אירוע בערב- אני פשוט צריכה להחזיק את העיניים שלי פתוחות בכוח ומתרסקת בנסיעה חזרה הביתה.
    אני לא יודעת לאן לגשת (רופאת המשפחה אמרה לי: מה את רוצה? אמא טרייה.... אבל היא לא מבינה שאני כן ישנה הרבה).
    אשמח לשמוע אם יש משהו רפואי שכדאי לבדוק, או- לחילופין כל פתרון אחר.
    תודה ויום מצויין לכן!

לקביעת תור
    סגירה
    ישנה לא מעט ועדיין עייפה

הוספת תגובה

• בואי אלינו ,לרופאי השינה ((:

ד''ר מיכל לוסטיג
    02/07/2009

להתייעצות

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה