פורום הפרעות שינה ועייפות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 שאלות !!
    בת-שבע
    24/08/2009

שלום לרופאה היקרה. אני בת 50 ,מזמן במנופאזה, לפני שבוע התחילו קשיים בשינה בלי סיבה אובקטיבית חיצונית.הקשיים הם ביחוד בהרדמות. יש לציין שהדבר פוגע בתיפקוד וכל היום אני חשה כמו שיכורה.

בנוסף שאלה נוספת :בצעירותי מאוד סבלתי מזה כיום מופיע לפעמים,כעין "פחד מהרדמות" מפחדת לשקוע בשינה מעין איבוד שליטה על המחשבות ? יש לציין שאין לי חלומות וסיוטים. האם ניתן להכליל את זה כבעייה ביולוגית כלשהי ??? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות !!

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    24/08/2009

בשאלה השנייה את למעשה נותנת תשובה לגבי בעיית ההירדמות!
    הרוב הגדול של בעיות בהירדמות קשור במצבי חרדה, דאגה, לחץ.
    האם התייעצת עם פסיכולוג? פסיכיאטר?

לעיתים אי שקט ברגליים וצורך להזיז אותן לפני השינה מפריע להירדמות. זה עלול להיות קשור במחלות שונות, חוסר ברזל, תרופות שונות.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין הפסקות נשימה בשינה וביום
    יעקב
    23/08/2009

שלום, אני סובל מהפרעת שינה בדרגה בינונית (עקב צניחה של הלוע וחסימת קנה הנשימה) ובוחן את הטיפול היותר מתאים עבורי,מסתבר שיש לי הפסקות נשימה גם במהלך העירות במשך היום,כמו כן אני סובל מקשיי קשב וריכוז,שמתי לב שלפעמים נשימתי נעצרת גם במהלך היום, אבקש לברר האם יכול להיות קשר בין שתי התופעות הללו וכיצד רצוי לטפל בהפסקות הנשימה במהלך היום,כמו כן לא ברור לי האם קיים טיפול תרופתי להפרעת שינה מהסוג שלי (צניחת הלוע) והאם תרופות יכולות עקרונית לפתוח את החסימה שנוצרת בקנה הנשימה, בתודה ובברכה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    23/08/2009

אני מניחה שעברת בדיקת שינה ובה אובחנה הפרעת הנשימה הבינונית. אין טיפול תרופתי למחלה זו. הטיפול היעיל ביותר אם כי לא מרפא הוא מכשיר CPAP. התקן פה, טיפולים כירורגיים מסויימים והפחתה במשקלהן אפשרויות אחרות. אם ההפרעה בתנוחת גב כי אז הימנעות משינה על הגב יעילה כטיפול.
    הפסקות נשימה ביום?? לא קשור להפסקות נשימה בשינה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,אודה אם ניתן לציין מה הטיפול..

יעקב
    24/08/2009

המומלץ להפסקות נשימה במהלך היום ומה בד"כ ההתמחות הרפואית הרלבנטית לתופעה זו(א.א.ג, גסטרו, לב... או? )
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    24/08/2009

אני מציעה להתייעץ עם רופא ראות.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעקב
    25/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות באותה השעה
    יונתן
    22/08/2009

שלום,

אני לא חושב שזו באמת בעיה מהסיבה הפשוטה שלא מדובר בשעה מאוחרת. אבל כשיש לי בוקר פנוי, אני תמיד מתעורר בדיוק באותה השעה, ושעה מוזרה למדי : 10:36. אני לא יכול באמת לומר שזה מטריד אותי אבל אני כן מסתקרן ממה זה יכול לנבוע. שמתי לב שלא משנה מתי אני הולך לישון, בין אם זה מוקדם או מאוחר מאוד, אם הבוקר פנוי, אני תמיד מתעורר בשעה הנ"ל (לפי שעון דיגיטאלי). שום דבר לא אמור לקרות סביב השעה הזו, ואין שום רעשים כאלה או אחרים שיכולים להעיר אותי. יש הסבר לתופעה?

תודה,

יונתן.

לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות באותה השעה

הוספת תגובה

• אין לי תשובה טובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    23/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצלי זה ככה

ריק
    24/08/2009

שבועות שלמים שאני מתעורר באותה שעה מדוייקת לפי שעון דיגיטלי.
    זה אמנם מוזר אבל לא נראה לי כ"כ חריג. כנראה מדובר בתפיסת זמן אבסולוטית ומדוייקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דוקטור מיכל!
    רז
    21/08/2009

היי דוקטור, שמי רז ואני בן 24, מאובחן כסובל מתסמונת השעון הבלתי מאורגן. טופלתי במשך חמש שנים בתרופות כמו סרוקסט , ציפרלקס, אפקסור, ריספרדל ורמרון ללא הטבה. החלטתי לפני כשמונה חודשים לחתום את הפרק של התרופות הללו בחיי לאחר שקיבלתי אבחנה מדוייקת והשתכנעתי שההפרעה שלי היא ביולוגית ולא נפשית. אמנם, לא הפסקתי עם הקלונקס... מתום הגמילה שלי מהכדורים הנ"ל יחד עם הפסקה נחרצת וחד משמעית של שימוש בסמים קלים , בלעתי קלונקס חצי מג' בעקביות במשך לילה. היו לי כמה חודשים טובים איתו עד שהוא התחיל לזייף ולפתע צצו כל מיני הפרעות חרדה (שלא היו קודם לכן מעולם) כמו היפוכנדריה ופחד ממחלות, שהטריגר להם היו כל מיני סממנים בגוף שהגבתי אליהם בהגזמה יתרה. החלטתי להגמל וכיום אני נמצא בשלב שאני כבר שבוע על רבע. מתחילת הורדת המינון / הגמילה סבלתי מהתקף פניקה בודד, ומאז הירידה לרבע אני כבר כמה ימים לא ישן טוב (אני רגיל לזה) ובשעות מסויימות ביום סובל מבחילות קשות, כאבי בטן, ותסמינים של שפעת כמו חום וגרון. הכל מעורבב אחד בשני ככה שאני לא יודע מה שייך לגמילה ומה אולי סתם התקררות. למרות כל זאת אני נחוש בדעתי להמשיך ולהיגמל מהצרה הארורה הזו עד שגופי יהיה נקי לחלוטין. השאלה שלי היא האם יכול להגרם נזק משמעותי מהגמילה הזו מלבד החרדות שאין להן מקום אצלי? הן יחלפו? האם יש לי נזק מוחי בלתי הפיך נוכח ההיסטוריה התרופתית שלי? אני מרגיש כעת שאיני מסוגל להתרכז בכלום - אפילו לא בקריאה , ואני סטודנט מצטיין. האם אני אמור לסבול תופעות לוואי אלו? זה תקין?
    כמו כן אני נוהג מאז הירידה לרבע קלונקס לקחת יחד איתו גם חצי כדור סרקדין (1 מג')? האם יש בעיה לקחתם ביחד? הסרקדין מסייע מעט בהשריית שינה.. אולי יכול לסייע גם בגמילה עצמה כאשר אפסיק לגמרי? מתי להפסיק? :) תודה רבה על הסבלנות וסליחה על אורך השאלה, רז

לקביעת תור
    סגירה
    היי דוקטור מיכל!

הוספת תגובה

• מופנה גם לדוקטור דליה:) אשמח לתגובה

רז
    21/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    23/08/2009

עליך להתייעץ עם פסיכיאטר באשר להתקפי החרדה ונטילת הקלונקס.
    סירקדין אולי עוזר לך מפני שזה בעצם מלטונין, ואנחנו נותנים מלטונין כטיפול בהפרעות של שעון ביולוגי..

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "נדודי שינה קשים, חרדות ופחדים"
    אילנה
    21/08/2009

מבקשת עצה בדחיפות! בת 56. לפני כחודשיים התחילו הפרעות שינה קלות שהלכו והתגברו. בתחילת יולי נסעתי לשבועיים לחו"ל, שם התעוררתי כל לילה 4-5 פעמים. מרגע חזרתי ועד כה השינה או חוסר רציפותה הפכו לסיוט. כאשר הלילה האחרון הגיע לשיא של שינה של 20-30 דקות, התעוררות, זמן עד שנרדמת שוב וחוזר חלילה כל הלילה.
    רציתי לציין מספר דברים מאד חשוב: לפני כחמישה חודשים הפסקתי לעשן בבת אחת אחרי כ-40 שנות עישון כבדות. מבחינה רגשית חוויתי חוויות קשות בשנים האחרונות ואכזבה כואבת סמוך לנסיעתי.
    מלבד הפרעות השינה הקשות אני סובלת מגלי חום שבהם אני נוטפת זיעה או לחילופין בוערת מבפנים.. באיזור "מקלעת השמש" או הקרביים או בין החזה לטבור הוא מרכז הרגשות אני חשה מועקות ופחדים וחרדות, מלווים בצמרמורות המתחילות בקרסוליים וגם נפיחות שמרגישה שהיא תוצאה רגשית. זה תקופה של כמה חודשים שאני מקבלת התקפות בכי קצרות בכל שעות היום והלילה.
    לפני כשלושה חודשים התחילו ללא סיבה ניכרת קרסולי להתנפח. מדי פעם יש לי "עקיצות" וגירודים.
    לפני כחודש בגין כל המתואר רצתי לרופא הכללי שנתן לי כדורי שינה וכדורי הרגעה ליום. משום שאני אנטי כדורים לקחתי מספר פעמים כדור שינה שלם ואחר כך חצי כדור ורק מדי פעם, השבוע כדור שלם לא מנע התעוררות אחת כמדומני וחצי כדור לא מנע כפעמיים התעוררות.
    פניתי להומאופטיה דרך קופ"ח והיום קיבלתי מנה אחת שמיועדת לבחינה לחודש ובמשך זמן זה אסורים עלי קפה, קופאין, שוקולד, בצל חי, כל סוגי הירק כנענע, לואיזה וכו'.
    אני מרגישה על סף תהום, מיואשת, מפחדת להתמכר, מפחדת להרגיש את כל ההרגשות הללו, מפחדת מהלילה ללא שינה. מפחדת מהתמכרות לכדורים. לא יודעת מה לעשות.
    מקווה שתוכלו לעזור לי באופן מיידי. חוסר השינה גורם לכאבי ראש לעיינים שורפות ולפחד נוסף מפני הלילה הבא ובכלל.
    ראוי לציין כי מירב חיי הייתי בן אדם מאד חזק למרות חוויות טראומטיות שחוויתי, השינה שלי היתה שינה מצויינת.
    בתודה מראש ובברכת שבת שלום, אילנה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    23/08/2009

אני מניחה שאת יודעת שאין פתרון מיידי!
    את מעלה סימפטומים לא קלים, רקע של חרדה, מצב רוח ירוד וגם סימפטומים גופניים שונים וברקע הפסקת עישון, גיל המעבר עם סימפטומים אופייניים. הפרעת השינה הינה משנית!
    מה שמקשה עוד יותר זו ההסתייגות שלך מטיפול תרופתי.
    ואגב, אין מחקרים מדעיים שמראים שטיפול הומאופאטי עוזר.
    לדעתי עלייך להתייעץ עם פסיכיאטר תוך ידיעה שטיפול תרופתי לפרק זמן מסויים עשוי להועיל מאוד!
    ובמקביל בירור הבעיות הרפואיות האחרות. עלייך לפנות לטיפול בהקדם. ככל שהמצב נכנס לפאזה כרונית כך קשה לטפל!

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בסירקדיו
    עידו
    20/08/2009

אני בן 46, וסובל ממספר רב של יקיצות בלילה.
    האם טיפול בסירקדין יעזור לי. ? ומה יקרה לאחר תום 21 הימים בהם נוטלים את התרופה. האם הבעיות יחזרו ?
    עידו

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בסירקדיו

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    23/08/2009

השאלה מה הגורם ליקיצות. האם תנועות לא רצוניות של הרגליים? הפרעת נשימה בשינה? צריכת קפאין מרובה? דאגות? יש לברר נקודה זו.
    סירקדין אינו תרופת פלא ליקיצות באשר הן.
    21 ימי טיפול הומלצו מסיבות פארא-רפואיות...

אני ממליצה לך לבקש הפנייה למכון שינה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לגבי מכון שינה
    אנג'לה
    18/08/2009

הופנתי לבדיקה במכון שינה עקב עייפות מרובה.
    אבקש המלצה על מכון שינה באזור המרכז, והסבר מדוע הוא עדיף.
    התור בתל השומר ארוך מאוד.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לגבי מכון שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    19/08/2009

את באמת ובתמים רוצה שאמליץ לך על מקום אחר כשאני מנהלת את המכון בתל השומר?

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וקשיי שינה
    דנה
    18/08/2009

שלום!

אני בסוף שבוע 22 להריוני. זהו הריוני הראשון ובשבועיים-שלושה האחרונים אני סובלת מקשיי שינה.

המצב החל לאחר קימה מדופק מהיר ומגלי חום. יש לציין כי אני סובלת ממחסור בברזל, מחסור בB12 (כדוריות דם אדומות נמוכות, פריטין נמוך, ברזל נמוך וB12 נמוך), והבנתי כי מחסורים אלו יכולים לגרום לתופעות הללו.

התחלתי לקחת ברזל וB12 לפני כשבועיים וכיום פחות סובלת מדופק מהיר, אבל עדיין הוא לא כל כך סדיר ולעיתים בלילה סובלת מדופק מהיר.

במהלך הלילה אני קמה כל שעתיים-שלוש, אך מצליחה לחזור לישון לאחר הקימה. אני ישנה בממוצע כ6-7 שעות ומתקשה ללכת לישון מוקדם (העייפות כאילו נעלמת כשמגיעה שעת השינה).

רציתי לדעת האם התופעה של קימות מרובות בהריון בשלב כזה היא טבעית והאם יש משהו לעשות בנידון?
    האם המצב ישתפר עם הזמן של לקיחת תוספי התזונה?.

יש לציין כי אני חוששת שנוצר קישור בין שינת הלילה לבין החשש שיהיה לי דופק מהיר, מה שהופך את כל תהליך השינה ליותר בעייתי מבחינתי, אך אני לא בטוחה שזה הבסיס הרגשי או שמא זה בסיס ביולוגי...
    האם המצב ישתפר עם העליה בערכים של בדיקות הדם שלי או שמא יש לטפל בנושא בדרך אחרת?

תודה,
    דנה.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון וקשיי שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    19/08/2009

חוסר ברזל וחוסר ויטמין B12 אכן עלולים לגרום להפרעות שינה. לוקח זמן "למלא את המחסנים".
    בנוסף - הריון ראשון עם החששות והחרדות (הטבעיים!!) מוסיף מאוד לאיכות שינה לא טובה.
    וברגע שמתעוררות הפרעות שינה הן כבר "מזינות את עצמן" ונוצר מצב של כניסה למעגל של חרדה, דאגה - נדודי שינה - חרדה דאגה בשל השינה -....... וחוזר חלילה. מבחינה זו, תרגול טכניקות של הרפייה או נטילת תכשירי הרגעה טבעיים יכולים לסייע (כמובן להתייעץ עם הרופא המטפל מה אפשר ליטול בהריון!).

בהצלחה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילמול מתוך שינה
    שגיא
    18/08/2009

שלום רב,

לפני כחודשיים עברתי לגור עם חברתי בדירה חדשה ומאז אני מתעורר כמעט כל לילה וממלמל מתוך שינה משהו לא ברור או מתעורר בבהלה ומעיר את חברתי מתוך מחשבה שמשהו רע עומד לקרות. בשני המקרים לרב איני זוכר את אשר קרה כשאני מתעורר בבוקר ולכן חברתי היא הסובלת העיקרית מהנושא.
    גם לפני המעבר לגור ביחד הייתי מתעורר לפעמים בבהלה אבל ממש לעיתים רחוקות.
    איך מטפלים בנושא ?

תודה רבה,
    שגיא

לקביעת תור
    סגירה
    מילמול מתוך שינה

הוספת תגובה

• תוספת - אנני נוטל כדורים כלשהם

שגיא
    18/08/2009

אבל יוצא לי לשתות מעט אלכוהול (כוס עד 2 של בירה או יין) בכל יום ולעשן חשיש כפעמיים בשבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    19/08/2009

בלי אלכוהול ובלי חשיש.
    אחרי חודש תכתוב איך השינה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בסירקדין במקביל לנוקטורנו
    מנשה
    17/08/2009

האם שימוש בסירקדין במקביל לנוקטורנו יכול להיות צורה להפסיק את הצורך בנוקטורנו?

הוספת תגובה

• כן

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    19/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוקטרנו-מלטונין -אלכוהול
    מנשה
    17/08/2009

האם יכולה להיות בעיה עם לפני לקיחת נוקטורנו אני גם לוקח מלטונין 3 גרם?
    האם שימוש במלטונין בתקופת הטיפול בנוקטרנו יכול להיות לעזר?
    מה הסיכון שקיים בשתיית יין בתקופת הטיפול בכדור?
    האם העובדה שלקחתי מוקדם את הנוקטורנו אתמול(בשעה 22:00) יכולה להסביר מדוע הוא לא עבד?

לקביעת תור
    סגירה
    נוקטרנו-מלטונין -אלכוהול

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    17/08/2009

מדוע ליטול מלטונין ונוקטורנו ביחד? לא ברור.
    אלכוהול עם נוקטורנו? עם מלטונין? לפני השינה? לא ברור.
    מה בעיית השינה בכלל?

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בנוקטרנו

מנשה
    17/08/2009

אני בן 60 שלפני כשנה החלו אצלי בעיות של קושי בהרדמות(ללא סיבה שאני יכול להצביע)
    לאחר שנה של נסיונות להמנע מלקיחת כדורי שינה(שימוש הטרזודיל,מירו מלטונין סרקדין שיטות הרפיה וכ"ו) אף אחת מהם לא עזרה לשינה
    ביעוץ עם רופא משפחה התחלתי לקחת נוקטורנו 7.5מ"ג לפני שבוע
    האם שימוש במלטונין לפני לקיחת נוקטורנו יכול לזרז את ההרדמות?
    האם לקיחת הכדור מוקדם מדי(22:00) יכולה להסביר את הסיבה שהוא לא עבד בלילה הקודם?
    לגבי האלכוהול במשך השנה האחרונה נמנעתי לחולטין משתיית משקאות המכילים אלכוהול
    האם עלי להמשיך להמנע גם בתקופת נטילת נוקטורנו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    17/08/2009

מלטונין לא "מעצים" את ההשפעה של נוקטורנו ועל פניו איני רואה סיבה לקחת את שני התכשירים.
    מדוע 22:00 נחשב מוקדם מדי?
    שתיית כוסית אלכוהול עם ארוחה - בסדר, כל זמן שזה 5-6 שעות לפני השינה.
    נראה לי שאתה זקוק לבירור קצת יותר מעמיק במסגרת מכון שינה.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרא דחוף בבקשה
    א
    16/08/2009

שלום רב,
    אצלי יש בעיה די מיוחדת.
    בעלי עובד לילות באופן קבוע ואין שום אפשרוץ לשנות את המצב הזה כרגע.
    בסוף שבוע כשהוא בבית , אני נרדמת כמו תינוק ללא בעיה. באמצע השבוע כאשר הוא הולך בשעה 22:00 לעבודה, אני שוכבת במיטה עד 2-3 לפנות בוקר ללא שינה.
    אני פשוט מרגישה מטח כשאני נשארת עם עצמי במיטה והגעתי למצב שכבר משעה 18 בערב אני נמצאת בחרדה מהמיטה הזו.
    מה לעשות האם יש טיפול לזה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרא דחוף בבקשה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    17/08/2009

על סמך המעט שכתבת נראה שמדובר במתח נפשי, חרדה, שמונעים ממך להירדם.
    אני מציעה לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי. כטיפול סימפטומטי את יכולה ליטול מדי פעם תכשיר הרגעה. התייעצי עם רופא המשפחה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי לפנות?
    מרי
    15/08/2009

שלום,
    בעלי בן 30 מנסה לקיים איתי סקס מתוך שינה וכשאני מעירה אותו והוא לא זוכר איך קרה הדבר
    בנוסף הוא סובל מהרטבת לילה אחת לחצי שינה..
    האם י ש קשר בין השניים?
    למי עליי לפנות כדי לקבל טיפול?
    כרגע אין לנו ילדים אך הפחד שלי שיהיו לנו ילדים והילדה תישן אתנו בלילה במיטה
    האם הוא יכול להגיע למצב בו הוא ייקלע למעשים מגונים בילדה מתוך שינה ??
    האם כשהוא ישן הוא ידע לזהות מי ישנה לידו?
    אני ממש מוטרדת מהעניין בבקשה תעזרו לי!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    למי לפנות?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    17/08/2009

התופעה של פעילות מינית מתוך שינה ללא זכרון של האירוע לאחר מכן אכן מוכרת, אם כי נדירה. אינני בטוחה לגבי הקשר עם הרטבת לילה.
    יש לברר האם מדובר בפאראסומניה, כלומר תופעה של שינה כמו הליכה מתוך שינה או ביעותי לילה, או בסוג מסויים של אפילפסיה. (אני רק מעלה אפשרויות תיאורטיות על סמך המעט שכתבת..).
    אני מציעה לך לפנות קודם כל להתייעצות אצל נוירולוג. ייתכן שיפנה אתכם להמשך בירור במכון שינה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וחוסר שינה
    נועה
    14/08/2009

שלום רב.
    ראשית,אני בהריון,שבוע 29.מידע חשוב וחיוני. אם זה לא המקום לשאול את השאלה אז זה בסדר.
    הבעיה היא שמחודש שישי אני כמעט לא ישנה בלילות. או ששנתי חטופה שעתיים שלוש,או שהלילה הוא הכי לבן שיש. אני עובדת עצות מתקשה לתפקד בעבודה.
    ביום א' יש לי בדיקת דם. שאלתי היא,האם המוגלובין גבוה הוא גורם לחוסר שינה?
    האם הכמוגלובין גבוה גורם נזק לעובר?
    האם חוסר שינה גורמת נזק לעובר? (מרגישה תנועות)
    במשך כל חיי סבלתי מהמוגלובין מעט נמוך 10-11 בין היתר עקב ווסתות קשות. כיום כבר 7 חודשים ללא ווסת מה שאולי תורם להעלאת המוגלובין.
    ניסיתי תרופות שמותרות לי רגיעונים וכו' שלא עשו מאום כמובן.
    מה עושים,אני מתקשה לתפקד,
    האם יש טיפול או עזרה למצבי.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון וחוסר שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    14/08/2009

חסרים פרטים.
    האם קשיי הירדמות?
    האם יקיצות ליליות וקושי להירדם שנית?
    האם בעבר היו כבר תקופות של נדודי שינה?
    האם לחץ נפשי / חרדה / דאגות? הריון ראשון?
    כדי לנסות לטפל מומלץ להתייעץ עם רופא שינה ולהיכנס לפרטים הקטנים, שמין הסתם לא זה המקום להיכנס אליהם..

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיפה פרטים

נועה
    14/08/2009

הריון ראשון,פעם ראשונה שזה קורה,או שהלילה כולו לבן או שזו שינה טרופה של שעה שעתיים.
    איך מגיעים לרופא כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    17/08/2009

תבררי בקופ"ח שלך לאיזה מכון שינה תוכלי לפנות.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי מלטונין
    ענבל
    13/08/2009

שלום רב
    רופא שינה שהלכתי
    אליו נתן לי מלטונין 5 מ"ג בקפסולה וזה מרדים אותי אבל אני לא מרגישה טוב בבוקר שלמחרת יש לי כאבי ראש וסחרחורות אני לוקחת את המלטונין כבר שבוע
    שמעתי שיש מלטונין ככדורי מציצה האם להם יש פחות תופעות לוואי?
    האם כאשר לוקחים מלטונין צריך בבוקר מיד להחשף לאור יום או שלא חייבים?

לקביעת תור
    סגירה
    סוגי מלטונין

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    13/08/2009

פני לרופא שרשם לך את הטיפול!
    ניתן לשנות מינון, זמן נטילה. כדורי מלטונין למציצה?? לא מוכר לי.
    חשיפה לאור היא בנוסף לטיפול עם מלטונין.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי אין לי אפשרות

ענבל
    14/08/2009

לחזור לרופא הזה כי נסע להשתלמות ארוכה בחו"ל
    אני מודה לך מאד על התשובות והעזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה