מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בונדורמיןאלה24/06/2009
מה משך זמן ההשפעה של בונדורמין בגוף?
והאם הזמן נמדד מהרגע שלקחתי את הכדור או הרגע שהוא השפיע עליי (כלומר הרגע בו נרדמתי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוד השאלה
אלה24/06/2009אם לקחתי בונדורמין ב11 וחצי בלילה, נרדמתי רק בשלוש בלילה עד שש בבוקר, ואז מתשע בבוקר בערך עד 11 ורבע בבוקר, זה אומר שזמן ההשפעה נגמר וכנראה שישנתי טבעי בלי השפעת הכדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר24/06/2009אם נטלת את הכדור ב11 וחצי בלילה ונרדמת רק בסביבות 3 לפנות בוקר - כנראה הכדור לא השפיע עליך..
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל דוקטור...
אלה24/06/2009אם אני לא לוקחת אני לא ישנה בכלל...
לפני לקחתי זופיקלון שגם ביום הראשון לקח לו 3 שעות להשפיע אבל אחר כך הוא השפיע כל לילה תוך בערך שעה...האם ייתכן שאצלי פשוט לוקח לזה יותר זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס ויקיצה מוקדמתיאיר24/06/2009
שלום,
לאחרונה נרשם לי ע"י פסיכיאטרית ויפאקס XR 75 לטיפול בדכאון מלווה בהפרעות חרדה.
הבעיה היא שמאז תחילת לקיחתו (לפני 4 ימים) התחילה תופעה מאד מטרידה של יקיצה מוקדמת, בסביבות 7 בבוקר, לא יכולת לחזור לישון למרות עייפות.
יש לציין כי לפני נטילת הכדור היו לי קשיים להרדם בלילה, לעתים עד מצב של לילות לבנים, לכן נרשם לי גם זודורם אשר אכן מביא להרדמות אבל לא לשינה מעבר ל-6 שעות.
לפני נטילת הכדור, אחרי ההרדמות, יכולתי לישון 10-12 שעות רצוף וללא בעיה.
האם זוהי תופעת לוואי מוכרת של הכדור?
ידוע לי שדכאון מלווה לעתים ביקיצה מוקדמת, אך הדבר לא הופיע מקודם.
בנוסף, הפסיכ' אמרה לי כי לאחר שהכדור יתחיל להשפיע, הוא יעזור להפרעות השינה, האם זה הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין, אני בן 20
יאיר24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמקד במטרה
ד''ר מיכל לוסטיג25/06/2009כלומר בהשגת שעות שינה מלאות ויעילות ביחד עם הפוגה של מצב הדכאון. אם תישן 7-8 שעות יעילות הרי מה זה חשוב שקודם לכן ישנת 12 שעות?
ובכל מקרה אין לקחת את הויאפקס בערב אלא בשעות הבוקר. והמתן מעט יותר על מנת לראות אפקטים מלאים.
שיהיה לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררויות באמצע הלילהאלי23/06/2009
שלום רב.
לאחרונה, כבר כמה לילות אני מוצא עצמי מתעורר אקראית מהשינה בבהלה ומעיף את הכרית או השמיכה או השלט של הטלוויזיה או נותן בוקס למיטה. ממה נובע העניין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי זה קשור לפורום של הפסיכיאטר
אלי23/06/2009חחחחח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר24/06/2009כל כך הרבה פרטים חסרים!
גילך? מחלות רקע? תרופות שאתה נוטל? מתחים / חרדות לאחרונה? הפרעות שינה אחרות? הרגלי שינה? אלכוהול? סמים? ועודדד.....
תפרט וננסה לענות.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה מלפני בחינות בגרותמור22/06/2009
יש לזה פיתרון? אני יכולה לקחת כדורי שינה שיעזרו לי?
האם כדורי השינה יהיו יעילים כאשר אני לא מצליחה להירדם כתוצאה מחרדה ?
אם כן איזה כדורי שינה? מאיפה להשיג? מה המחיר?
עדיף בלי מרשם רופא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר24/06/2009נסי תכשירי הרגעה "טבעיים". בכל בית מרקחת ייעצו לך.
בכל מקרה, נסי ליטול מס' ימים לפני הבחינה כדי לוודא שאין לך תופעות לוואי של טשטוש, ישנוניות למחרת.
בהצלחה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לברוסקסיזם,האם ניתן לאבחן זאת?שיר22/06/2009
שלום שמי שיר ואני כמעט בת 17.
אני חושדת שיש לי ברורקסיסם.
הגעתי למסקנה היום הרגשתי במשהו במהלך השינה,שכאילו הלסת שלי זזה והרגשתי שממש בגלל התזוזה היה פגיעה של שן בלסת התחתונה,כאילו בגלל שהתזוזה היתה מוחשית,זה ממש נכנס לתוך החלום.
קמתי,וחשבתי על זה ונזכרתי פתאום שזה כאילו לא הפעם הראשונה שזה קורה לי,שזה כבר קרה.
הבעיה שהכל מאוד במעורפל כי הדבר התרחש במהלך שינה.
איך אוכל לדעת אם יש לי ברוקסיסם והאם ניתן לאבחן זאת?
*אציין כי הלסת התחתונה שלי יותר קדימה ממה שהיא צריכה להיות.
אשמח למענה בהקדם,תודה רבה שיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובה שנתתי לך כבר
ד''ר מיכל לוסטיג22/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעילת לסתות - בורקסיסם
בנימין מילמן23/06/2009בעולם הרפואה הטבעית קיימת טכניקה יעילה ויחד עם זאת קלה ליישום בטיפול בחריקת שיניים ונעילת לסתות.
שם השיטה היא Reset וקיימים מטפלים מוסמכים רבים מקרית עקרון שבדרום (אנוכי) ועד הקריות שבצפון.
בחופשת הקייץ מגיעה לכאן מפתחת השיטה אשר מעבירה סדנאות למטפלים וגם לקהל הרחב.
כל טוב,
בנימין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהנדודי שינה21/06/2009
האם מכשיר המאסטר מיינד מומלץ לפתרון נדודי שינה בעקבות מתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על ידי החברה כן, על ידי מחקרים
ד''ר מיכל לוסטיג22/06/2009מבוקרים-אין כאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני19/06/2009
שלום רב,
הנני סטודנטית למדעי החיים ואני עושה פרוייקט על נדודי שינה - אינסומניה.
אינני יודעת אם זה המקום המתאים לשאול אך איני יודעת כל כך לאן לפנות.
לאחרונה פותחה תרופה חדשה - סירקדין המבוססת על ההורמון האנדוגני מלטונין.
ברצוני לדעת האם ידוע המנגנון הביוכימי של המלטונין ומהו.
ידוע לי שהמלטונין מופרש מבלוטת האצטרובל במוח ונקשר לרצפטורים בהיפותלמוס.
מה שאני מנסה לברר הוא כיצד הקישור הזה מוביל אותנו להשראת השינה.
אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא או להפנות אותי לגורם המתאים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפריה?? אינטרנט???
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן שחיפשתי עוד לפני שפניתי אליכם
רוני20/06/2009אך אין מנגנון ברור ומובן וחשבתי שתוכלו אולי לפשט את הדברים.
תודה בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי שינה לטיסהעמית19/06/2009
שלום רב אני טס במסגרת עבודתי מדי פעם לארה"ב וצריך לתפקד מהר . אני לא מצליח לישון טוב במטוס אלה נרדם לפרקי זמן קצרים של כשעה שעתיים בערך פעמיים בטיסה ומגיע עייף ורצוץ .האם יש כדור שינה שניתן לקחת לצורך הנושא.? אני טס כ4 פעמים בשנה האם יש סיכון בנטילת כדור שינה לצורך הנושא ? האם ישנה סכנת תלות אמיתית ?
תודה מראש עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/06/2009אין סיכון.
אתה יכול ליטול כדור שינה בעל טווח פעולה קצר של 3-5 שעות.
פנה לרופא המשפחה.
עצה: נסה את הכדור בסוף שבוע בארץ כדי לוודא שאינו גורם לך תופעות לוואי לא רצויות, תגובה אלרגית וכד'. זו עצה שאני נותנת לגבי נטילת כל תרופה, במיוחד לפני נסיעה לחו"ל.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה רק עם כדוריםאלה18/06/2009
יש לי בעיה חמורה ממש ואני מרגישה בייאוש מוחלט בלי יכולת לצאת מזה
אני בת 19
כבר כמה שבועות שהיו לי בעיות שינה. זה התחיל מיקיצות מוקדמות בלי יכולת לחזור לישון למרות שהייתי עייפה ממש, פאום הייתי קמה. אחרי כמה זמן היה לי לילה שלם בלי שינה. באותו יום ניסיתי גם בבוקר ואחרי הצהריים לישון והייתי סחוטה אבל לא נרדמתי לרגע. באותו יום פסיכיאטר רשם לי נוקטורנו ולקחתי אותו ובאותו יום ישנתי 7 שעות. קמתי לא רעננה והבנתי ששינה של כדורי שינה היא לא טובה כי אין בה את שנת הrem. מאז עבר שבוע וחצי ברצף וכל לילה אני מנסה מחדש לישון טבעי ולא מצליחה. ניסיתי הכל, העיניים שלי נעצמות כבר באחת עשרה בלילה אבל אני לא נרדמת...כאילו משהו חוסם לי את השינה. חר כך אני מפסיקה לנסות ןאז מנסה שוב כשאני כבר ממש ממש עייפה וחייבת לישון ושוב לא מצליחה. זה ככה כבר שבוע וחצי. בסופו של דבר אני מתייאשת ולוקחת נוקטורנו ואז ישנה 5-6 שעות אבל ברור שזה לא פתרון כי גם השינה עצמה לא מרעננת וגם הכדורים עושים לי ממש רע- עושים לי הרגשה שאני מסוממת, לא מרוכזת, מסוחררת ממש. אבל אין לי ברירה כי אחרת לא אשן בכלל. אני לא מצליחה להרדם אפילו לדקה בלי הכדור. זה בוודאות לא מתח נפשי שגרם לאינסומניה, אין לי מושג ממה זה. בינתיים הרופא המטפל סירב להפנות אותי למעבדת שינה אבל גם אם אשכנע אותו להפנות אותי, אני הרי לא נרדמת בכלל אז מה יגלו שם? צריך לישון בשביל שיגלו מה הבעיה שלך, נכון?
ניסיתי דברים טבעיים וגם כדורי הרגעה כמו אסיוול וזה לא עושה כלום, רק הנוקטורנו עוזר.
מה אני עושה? אני מתה להרדם, אני עיפה בטירוף ואין סיבה שלא אשן בכלל אבל השינה לא מגיעה...
ויש לי עוד שאלה האם נוקטורנו מבטל לגמרי את שנת הרע"מ?
זה דחוף ממש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/06/2009מי אמר ש"שינה של כדורי שינה היא לא טובה כי אין בה את שנת הrem"????
פני לייעוץ במכון.
עלות פגישת ייעוץ עם רופא היא כ-110 ש"ח.
אגב, לא בכל מקרה יש צורך בבדיקת שינה! לדוגמה, במקרה שלך.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי הרבה רגעים שאני כמעט נרדמת
אלה20/06/2009וברגע האחרון זה נעלם, ואז שוב כמעט, ואז זה נעלם.זה תחושה של שניות ספורות. אתמול בלילה זה קרה 3 שעות ברציפות עד שלקחתי כדור. האם במקרה כזה אפשר לבדוק מה קורה במעבדת שינה? לבדוק מדוע אני כמעט נרדמת והמוח מתחיל להרדם אבל ברגע האחרון מתעורר?
והאם זה שאני ישנה רק עם כדורים (כאמור, אפילו לא דקה אחת שינ ה טבעית כבר שבועיים) אומר שלא איבדתי לחלוטין את יכולת השינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהrofe17/06/2009
שלום , אני רופא משפחה ורציתי לשאול שאלה שקשורה דווקא באישתי :
כבר חודשים ארוכים היא משתגעת מתופעה מוזרה של קשיי הרדמות , היא כל הזמן חייבת להזיז את הרגליים אך לא בקטע של RLS אלא עקב תחושה שהחום של הסדין מפריע לה והיא חייבת להניח את הרגל על מקום קריר יותר . זה היה לה גם באביב וגם בחורף בימים קרים יותר מאשר כיום .
בעיה נוספת - לפעמים היא נרדמת די מהר אך מהר מתעוררת ואז לא מסוגלת להרדם שעות .
מבחינת היגיינת שינה אין שום בעיה , אין קפאין , אין עישון , אין אלכוהול , אין רעשים , אין מחלות נלוות, מעבדה תקינה כולל ברזל , אין תרופות , אין ANX \ DEP וכ''ד .
היא ממש סובלת ומשגעת גם אותי (מסאג'ים וכו' שלפעמים כן עוזרות לה להרדם יותר בקלות) .
האם הסיפור נשמע לכם אקוויולנטי לתסמונת רגליים לא שקטות ?
מה זה יכול להיות?
האם יש סיבה למעבדת שינה (ברור לכם שאין מצב שהק''ח כללית תאשר לה בסיפור קליני שכזה...) ?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לרופא
ד''ר מיכל לוסטיג18/06/2009לא ציינת פרטים נוספים על אשתך
אך האם יכול להיות שאנו מדברים על תסמיני גיל מעבר?:קשיי הרדמות, גלי חום וכו?
ואגב חרדה לעיתים ביטוייה היחיד הוא בנדודי השינה.
וכן, אני חולקת עליך ואיני שוללת את האפשרות כי מדובר בrls באבחנה מבדלת ואולי אליהם מצטרף גם plms המהווה סיבה (נוספת) להתעוררויות.
ההמשך בידך
או יותר נכון בידיכם
(:
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
rofe19/06/2009תודה רבה על התשובה ,
שכחתי ,באמת, לציין את גילה (40) כך שגיל מעבר לא נראה לי (ווסת סדירה ) .
לגבי חרדה גם לא חד משמעי .
נשאר רק אופציה של RLS או PLMS , האם יש הכרח במעבדת שינה (הרי הבעיה שלה היא בעצם בערנות או זמן קצר של שינה קצרה והתעוררות ואז לא נרדמת שעות - הא םמעבדת שינה יכולה לתרום כאן?) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של ציפרלקסד17/06/2009
שלום,
נרשם לי ציפרלקס כדי לעזור לנדודי שינה.
אני לוקח אותו כבר 15 יום, אך עדיין אין הטבה בשינה.
כמו כן אני מרגיש את הלב שלי פועם בחוזקה כל שעות היום. הקצב רגיל, אך בעוצמה.
האם זו תופעת לוואי ידועה? ואם כן, האם זה צפוי לעבור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפראלקס ונדודי שינה
ד''ר מיכל לוסטיג18/06/2009התרופה אמורה להתחיל להשפיע בתוך שבועיים עד שלשה. ואכן בתחילת "דרכה הטיפולית" במיוחד אנשים שיש להם חרדה גם עם סמויה. אל תתייאש
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ישנה...לא ישנה.....נעמה17/06/2009
שלום! אני בת 57. עד לפני כארבעה חודשים ישנתי לא מי יודע מה אבל ישנתי. הייתי מתעוררת לצורך העבודה בשעה 5:30 לפנות בוקר, חוזרת הביתה ב-13-14, עייפה, נרדמת (לפעמים), מתעוררת ב-16-17, עוברת את הערב, נכנסת לישון בחצות, ושוב מתעוררת וחוזר חלילה. לפני ארבע חודשים פוטרתי. בימים הראשונים ישנתי עד 7:00 והתעוררתי והעברתי את היום. אבל אז שמתי לב לכך שאני נכנסת למיטה בלילה ומסתובבת מצד לצד, ישנה על הבטן, על הצד, על הגב, מורידה שמיכה, מעלה שמיכה, יורדת מהמיטה למטבח, שותה מים, נכנסת לשירותים, חוזרת, מתהפכת, ובקיצור זה הפך לסיוט. לא רק שלי אלא גם של בעלי שלא מצליח להירדם בגללי. אז קניתי את הרסק יו הרגיל וזה לא השרה עלי שינה, אח"כ קניתי קלמנרבין, לקחתי 2 כדורים מספר ימים אבל תמיד היתה לי תחושה שהם תקועים לי בגרון, עד תחושה של הקאה, שלא לדבר על כך שבכלל לא נרדמתי והרגשתי שבמקום שהכדור יעבוד עלי אני עובדת עליו. אח"כ נתן לי הרופא מרשם לכדור שינה שאת שמו שכחתי, אבל כשהבנתי שכדורי שינה הופכים לתלות ומביאים לדכאונות - הפסקתי. אתמול נכנסתי למיטה באחת בלילה, ולא נרדמתי עד 4 לפנות בוקר וכבר בשבע השעון צלצל לבעלי לעבודה. לא בטוח שבגלל זה התעוררתי - גם ככה השינה שלי היתה קלילה.
מה עושים?
תודה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...כל הדברים הלא נכונים....
ד''ר מיכל לוסטיג17/06/2009שלום נעמה,
פיטורין בכל גיל שהוא אינם דבר נעים מכל הבחינות ואני מניחה שככל שהגיל עולה הלחץ עמהם גובר.
אין ספק שאת מפתחת תגובה לפיטורין ומחמירה בכך את נדודי השינה שלך.
גם הגיל השלישי (איני יודעת מתי פסק המחזור אך אין ספק שיש גם קשר לכך) לא מיטיב עם השינה.
ובנוסף, ההתנהלות שלך מול נדודי השינה הנה מוטעית מיסודה-
אז ראשית, הפסיקי לקחת כדורי שינה ללא הכרה.
השתמשי בכללי הגיינת שינה כפי שציינו פעמים רבות כאן בפורום;
אין לשהות במיטה מעבר ל20 דקות אם אינך נרדמת . יש לצאת מהמיטה ולא לתת לחשש שמא לא תרדמי כל הלילה להשתלט עליך.
המנעי משינה ונמנומים במהלך היום
פעילות ספורטיבית אחרונה תתבצע 4 שעות לפני שעת ההרדמות המיועדת
המנעי ככל הניתן ובוודאי החל משעות אחהצ משמוש בחמרים מכילי קפאין; קפה, תה, קולה, שוקו שוקולד
למדי טכניקות הרפיה (ישנן גם קלטות שכאלה שניתן להשיגן בחנויות ספרים שונות) והשתמשי בהן.
והתייעצי עם רופא שינה או פסיכיאטר , יתכן ותרופה נוגדת חרדה ומתח למספר חודשים תדרש ותעזור.
שיהיה לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר17/06/2009נראה שהפיטורים עם הסטרס הנילווה תרמו מאוד לנדודי השינה שלך, מה עוד שגם קודם לכן שנתך לא היתה מאוד טובה.
באופן כללי, ההמלצה שלי בסיטואציות כאלה היא ליטול כדור שינה "אמיתי" למשך תקופה קצרה כדי להימנע מכניסה למעגל של נדודי שינה - דאגה - נדודי שינה קשים יותר ובסופו של דבר כניסה לנדודי שינה כרוניים שקשים יותר לטיפול.
אני ממליצה לך מאוד לפנות לייעוץ פרטני במכון שינה בהקדם האפשרי כדי להתאים לך טיפול!
אגב, לא כל כך מהר מתמכרים ומפתחים תלות בכדורי שינה ונכנסים לדיכאון. אין כל פסול בשימוש מושכל בכדורי שינה, והדגש על מושכל.
כל טוב.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לצמד הד"ר האדיבות!!!!!
נעמה17/06/2009אני רוצה להבהיר: בעבודה הזו שפוטרתי ממנה הועסקתי כשנה וחצי בלבד במהלכם הסתגלתי להתעוררות בחמש וחצי בבוקר. לפני כן היה לי סדר יום שיגרתי של קימה בשעות הבוקר, עבדתי בתקשורת, האדרנלין היה גבוה והסיפוק גם כן, ולא היו לי או שיותר מדויק לומר שלא חשתי אז שיש לי בעיות שינה, כי כאמור הייתי מסופקת. בתקופה האחרונה אני גם מתוסכלת מהמון דברים: שלושת הבנים שלי לא מוצאים לעצמם זוגיות, ואני חושבת שהם עצובים ולא ילדים מאושרים על אף שכלפי חוץ יש להם חברים וחבר'ה וכו'. הם לא גרים איתי. אני גם צריכה לעבור דירה עד סוף השנה, כי אני גרה בדירה שכורה ג'יפית, ואני לא מוצאת דירה חלופית ראויה. אני מאוד עצבנית על ההתנהלות של החיים שלי שזה דבר שאני לא יכולה לשנות, אלא אם כן אני מחליטה לגור באוהל ולעזוב את בעלי (השני) שבינתיים נותן לי קורת גג ופותר לי בעיות כלכליות. אני חייבת לציין שקיבלתי טיפול רפלקסולוגי שהביא לכך (או שמא זו היתה העייפות המצטברת....???) שנרדמתי כהלכה במשך מספר ימים רצופים.
ועוד משהו: כל הנסיונות שלי לקחת קלמנרבין, רסקיו ואת כדור השינה ששכחתי את שמו - נמשכו כעשרה ימים בלבד. זה לא היה משהו תקופתי.
מה דעתכן על שימוש במלטונין?
תודה על הכל,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/06/2009מלטונין אינו המענה המתאים לבעייה שלך, לדעתי.
אני ממליצה לך שנית לפנות לייעוץ פרטני.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת ה-5 דקותדנה16/06/2009
אני ובעלי עובדים כרגע עם ילדנו בן שנה ושלוש על שיטת ה-5 דקות כבר 3 ימים , יש לציין שליאמי כבר נרדם בפחות מ-5 דקות, אך כל פעם שהגיע שעת השינה(שמונה וחצי), והוא אחרי אמבטיה, נשיקה ואני אומרת לו ליאמי הגיע זמן לישון , אבא גם מנשק אותו ואז אני מביאה אותו לחדר שלו והצרחות מתחילות לפני שהוא נכנס למיטה אני מכבה את האור ואז פחות מ-5 דקות הוא נרדם, איך אפשר להפסיק את הצרחות הללו לפני?, גם במהלך היום אני מביאה אותו למיטה כשהוא מראה סימני עייפות משפף את האוזן מפהק , ונהיה קצת נודניק. האם נוצרה לו טראומה מזה שאנחנו משאירים אותו לבד? יש לציין שאנחנו חזרנו כל 5 דקות שהתחלנו את המהלך.
האם השיטה מתאימה לכל גיל?כמה ימים נמשכת בשיטה זו והאם הוא מפסיק לבכות לפני שהוא נכנס למיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני בבקשה לפורום הפרעות שינה בילדים
ד''ר דליה שכטר-עמיר17/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה והטיפול של הצבא בזה.חגי16/06/2009
שלום שמי חגי, עוד מעט אני בן 20, כרגע משרת בצה"ל.
מאז ומתמיד, הייתה אצלי בעיות הרדמות שינה ועייפות, אך לפני שהייתי בצבא, זה לא כזה הפריע לי, הייתי משלים שעות כשאני יוכל, והייתי ישן תמיד בחדר חשוך קריר ושקט.
לאחר שהתגייסתי לצה"ל, הגעתי למצבים של שבוע + בלי שינה כמו שצריך.
והבעיות שינה לאט לאט יותר ויותר החמירו, ועכשיו זה גם הגיע למצב שגם כשאני מגיע הביתה, וישן במקום קריר וחשוך, אני לא ישן תמיד טוב. ויותר מזה, 3-4 ימים בשבוע, אני בקושי מצליח לתפקד ולא מצליח להכנס לפוקוס בכלום.
רק לאחר שנה של שירות, סוף סוף הצלחתי לקבל תור למרפאות שינה, ועשיתי בדיקות במעבדת שינה.
שם מצאו כי יש לי אינדקס יקיצות גבוה, וזמן שנת REM נמוך.
והרופאה המטפלת המליצה על טיפול קוגנטיבי שיוכל לפתור את זה, מכוון שזה כנראה בעיה פסיכולוגית.
אז חזרתי לצבא, והתחלתי טיפול פסיכולוגי אצל הקבנית אצלנו, והיא אמרה שאין לי הפרעות פסיכולוגיות, ושהכל בסדר אצלי.
המשכתי לבקש שיטפלו בזה, והאחראי רפואה אצלנו מתעקש שאין מה לעשות, אז אמרתי שאם לא יוכלים לטפל, לפחות שיקלו עלי בשרות, וגם זה לא רוצים לעשות (כרגע אני משרת כל יום מ9 בבוקר עד 7 בערב ולפעמים יותר)
היום אחרי בערך 3-4 חודשים מאז הבדיקה, שאני (והמפקדים שלי שתומכים בי) כל הזמן מנדנדים לו שמשהו צריך להעשות, הוא נתן לי מרשם לבונדרמין ל 10 יום, ואמר שזה יפתור לי את כל הבעיות.
קשה לי מאוד להאמין שהוא צודק, ומהסיבה הזאת אני רוצה חוות דעת של מומחה.
חשוב לציין שאני יותר מהכל רוצה לפתור את הבעיה ולא לדחות אותה.
מלבד זאת הבנתי שכדורי שינה ממכרים, ומכניסים לדיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה, שחכתי לציין
חגי16/06/2009שבדרכלל לוקח לי המון זמן להרדם(בזמן הבדיקה שהייתה זה לא לקח הרבה), ושאני נירדם אז אני מתעורר מכל דבר.. (אפילו האור של הפלאפון)
ובזמן שהייתי מאושפז בבית-חולים (זיהום פנימי) קיבלתי את הבונדרמין הזה (למשך 4 ימים) אחרי יום וקצת שראו שאני לא ישן, ואכן ישנתי טוב ועמוק
אבל עדיין הייתי מתעורר כל הזמן (זה שישן לידי קם לשירותים, האחות נכנסה לחדר, וכו')
אני חושב שהמידע הזה יוכל לעזור לכם לתת לי תשובה, ולכן הוספתי אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/06/2009מה שתארת אומר שיש לך שינה קלה וזה דבר שלא ניתן לשנות. הפתרון היחיד הוא סביבת שינה מאוד שקטה ונטולת גירויים (אטמי אזניים, כיבוי פלאפון, חושך מוחלט. זה קשה בצבא).
מה שציטטת מתשובת הבדיקה שעברת אינו אומר לי הרבה. חשוב יותר לשמוע היטב את כל הפרטים של הפרעת השינה, רקע, הרגלי שינה וכו'. אני מציעה ייעוץ פרטני נוסף במכון שינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
חגי17/06/2009אשמח בכל זאת לשמוע גם תגובה של ד"א מיכל לוסטיג מכוון שהיא טיפלה בי במקור.
ואני ינסה להשיג הפניה בחזרה למכון שינה שלכם כמה שיותר מהר.
ולא קיבלתי תשובה לגבי הכדורי שינה, לקחת או לא כדי ?
מה גם שמסתבר שאין להם אצלנו בונדורמין, והוא שינה לי את המרשם היום לזודורם (בלי להסתכל על התיק הרפואי שלי), ובנייר המצורף רשום שיש בעיה בשימוש בכדור הזה עם אסטמה (ואני אסמטי)
ואני דווקא מנסה לשמור כמה שיותר על שינה סדירה (בין 10:30-11:00 ל 7 בבוקר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם על השאלה השניה שלי..
חגי19/06/2009(התוכן של התודה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי שינה
חגי22/06/2009התחלתי לקחת אותם.. על פי המלצת הרופא ראשי אצלנו..
וזה יותר מתשתש אותי מאשר אני בקושי ישן..
באמת זה הפיתרון..? אין משהו אחר שאפשר לעשות בנידון..
קיבלתי הפניה אליכם בחזרה למכון..
רק שהבעיה כלכך מפריעה לי ביום-יום שדי קשה לי לחכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בתנוחה בשינהhaim16/06/2009
שלום לכם רציתי לשאול שאלה שקשורה לתנוחות בשינה
אני תמיד ישנתי על הצד הלכתי לישון על הצד וקמתי על הצד
בשנה אחרונה אני לא יכול לישון על הצד בגלל שאני מתעורר מיד
כאילו אין זרימת דם או חמצן לראש אני מרגיש כאילו שהמוח נתפס
ואם לפעמים אני ממשיך לישון בגלל עייפות יתר אז למחרת במשך היום
מופיע אצלי מגרנה וכאבי ראש חזקים..
האם אני צריך להיבדק והאם יש פיתרון ?תודה רבה
נ.ב. אני מעשן קופסה ליום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/06/2009התלונה לא ממש ברורה. כדאי לפנות לנוירולוג ולהיבדק ולו רק בשל כאבי הראש.
ולגבי העישון -כדאי להפסיק לעשן. זה תמיד טוב.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)