מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה מרובהנעם02/07/2009
שלום
בת זוגי באמצע שנות העשרים ,וברוב ההזדמנויות הניתנות לה ישנה כ12שעות ולעיתים אף יותר ,היא עייפה לעיתים קרובות ,ולפעמים סובלת מחוזר ריכוז או טשטוש ,היא טוענת כי היא נהנית לישון ,אך לי זה נראה לא נורמאלי ואף מזיק ,בדיקת דם לא הראתה דבר חריג.
אשמח לעצות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה מבדלת לשינה מרובה
ד''ר מיכל לוסטיג02/07/2009כוללת מספר אבחנות בינהן הפרעות בתוך השינה המביאות לשינה לא מרעננת ועייפות במהלך היום , צורך בשעות שינה מוגברות מעבר לנורמה וישנוניות פתולוגיות למנהן.
הצע לה לפנות להתייעצות ויתכן בהמשך לבדיקת שינה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחירותר.01/07/2009
שלום רב,
אני בחורה כבת 45, בריאה, אך נוחרת.
ככל הידוע לבן זוגי, אין לי הפסקות נשימה, ורק ה"רעש" בעצם הוא שמפריע.
רציתי לדעת האם זה מסוכן בריאותית?
והאם יש איזה שהוא טיפול לפתרון הבעיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרות ש..
ד''ר מיכל לוסטיג02/07/2009בן זוגך אינו מזהה הפסקות נשימה יש לשלול קיומן. תסמונת זו הופכת לשכיחה יותר בנשים בגיל מעבר.
וגם לגבי נחירות בלבד-תלוי בכמותם, תלוי בתסמינים קליניים
מה שאני אומרת הוא שאל בא רבתי תטפלי בנחירות ללא ביצוע בדיקת שינה קודם לכן
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינה ממתחגמילה מכדורים30/06/2009
רופא שינה יעץ לי להגמל מבונדורמין עם כדור פרפאנן 4 מ"ל האם השימוש בכדור לא מסוכן בשל תופעות לוואי שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר30/06/2009יש להתייעץ עם הרופא שרשם לך את הפרפנאן!!
(אגב, זו לא דרך רגילה לגמילה מבונדורמין.. אבל אולי יש סיבה אחרת בגללה רשם לך פרפנאן).
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומותron30/06/2009
האם חלומות מתרחשים רק בנשת הrem, או שיכול להיות חלום שלא בשנת הrem?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מיכל לוסטיג30/06/2009כיום ידוע כי ישנם חלומות גם בשלבי שינה אחרים. אנו , ככל הנראה, זוכרים את חלומות ה"REM".
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה לגבי הבונדורמיןron30/06/2009
שאלתי לגבי משך זמן ההשפעה של הבנודורמין כי כבר חודש שאני לא ישנה כלל באופן טבעי אלא לוקחת כל לילה כדור- בהתחלה זה היה נוקטורנו ואחר כך בונדורמין.
אני עייפה בטירוף, העיניים שלי נעצמות מעצמן ואין שום סיבה שלא ארדם אבל אני פשוט לא נרדמת. אני ישנה עם כדור לא יותר משש שעות והשינה של הכדור מרגישה לי שינה מאוד שטחית.
חשוב לי לדעת אם למרות שאני לוקחת כל לילה כדור ונרדמת רק אחרי שאני לוקחת אותו- יש סיכוי שעוד יש לי שינה טבעית כלשהיא. אם נגיד לקחתי את הבנודורמין, נרדמתי וקמתי אחרי 3 וחצי שעות, ואז הייתי ערה ונרדמתי שוב אחרי שעתיים לשעתיים וחצי, האם ייתכן שבפעם השנייה שנרדמתי ישנתי טבעי?
אני שואלת כי אני במצוקה ממש קשה, אני לא מצליחה לישון טבעי בשום לילה ואין לי מושג למה, ואני לא יכולה להבדק במעבדת שינה בגלל שאני לא ישנה באופן טבעי.
אם תוכלו לעזור לי איכשהוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככל ש"תטפלי" בנדודי השינה בעזרת
ד''ר מיכל לוסטיג30/06/2009כדורי שינה זמן ארוך יותר, הסיכוי שתפתחי סבילות לכדורים בככל ולבונודרומין בכלל הולך ועולה, וכך על מנת להשיג אפקט הרדמות תדרשי להעלות ולהעלות את המנון.
הכדור אינו מטפל בבעיה.
נדודי השינה מתרחשים לרוב בשל מתח, חרדה, שינויים במצב הרוח. כדאי לזהות את הבעיה הבסיסית ולטפל בה.
רופא שינה/פסיכיאטר....לא בונדורמין!
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמצאותאבו מדיעם עיד29/06/2009
שלום בני בן 15 בריא בדרך כלל יש לו בעיה בלילה כשהוא מתעורר בלילה בכדי ללכת לשירותים הוא קם ולא יודע איפה הוא הולך מסתובב בבית הרבה זמן (הוא לא מתמצה איפה הוא נמצא) ואחרי שאנחנו מעירים לו כשהו מסתובב אחרי כמה זמן הוא מתמצה איפה הוא נמצא והולך לשירותים אני לא יודע מה שם התופעה הזאת ואם הוא יכול להיגמל מזה ותודה
ד''ר דליה שכטר-עמיר30/06/2009בקרב ילדים ומתבגרים מוכרת התופעה של התעוררויות משינה במצב בילבולי (Confusional Arousals).
חוסר שינה ושתיית הרבה קפאין (שיש למשל גם בקולה) מחמירים את התופעה!
אם מעירים באמצע אפיזודה - הבילבול עלול להיות גדול יותר.
בראש ובראשונה יש להקפיד על שינה מספקת (בגיל הזה כ-9 שעות בלילה) ולהימנע מקפאין.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להפרעות שינהיונית29/06/2009
לפורם שלום
שאלתי היא האם יש חשש כלשהו בשימוש בגורמים הבאים לפיתרון בעיית הפרעת שינה
שתייה של חלב או מעט מיץ ענבים או יין לפני השינה
שימוש בוולאריין בצורת טיפות
שימוש בהרחה של שמנים כגון וניל פאטוצילי
שימוש בלבונה כקטורת
בקשר לאלמנט האחרון הוא בלא ספק מרדים אבל השאלה היא האם אין סכנה בשינה בחדר שנמצאת בו קטורת כזו המשמשת בדרך כלל בכנסיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר29/06/2009מכל הרשימה המפורטת שרשמת יין אינו פתרון מוצלח: כאשר שותים יין לפני השינה (כל משקה אלכוהולי) יש לו אפקט ראשוני מרגיע ומרדים. במהלך הלילה, כאשר האלכוהול מתפרק בגוף, מופיעות יקיצות קצרות ואף התעוררויות ואיכות השינה אינה טובה.
לגבי שאר החומרים לא ידוע לי אפקט מיטיב או מזיק (לפחות לפי מחקרים קליניים רציניים).
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות במשך היוםערן29/06/2009
לרופאה המשיבה,
שלום רב,
אשמח מאד לקבל את חוות דעתך המקצועית בעניין הבא.
אני בן 20, סטודנט, ללא בעיות רפואיות מיוחדות ולא נוטל תרופות באופן קבוע למעט Concerta 54mg לטיפול בהפרעת קשב וריכוז. BMI = 25.
הבעיה -
אני חש עייפות ותשישות במשך היום, אשר מקשות עליי מאד בלימודיי.
אני מקפיד לישון 7-8 שעות בלילה וכן מקפיד על תזונה בריאה. עד עתה, לא הקפדתי על פעילות גופנית סדירה, אך כחלק משגרת יומי אני מרבה בהליכה מהירה (לצורך הגעה למקומות וכדו').
כמו כן, תוצאות בדיקות הדם שערכתי היו תקינות (בדיקות כימיה של הדם, המטולוגיה, שומנים בדם, תפקודי בלוטת התריס ו-B12) (תוצאותיהן של כמה בדיקות היו תקינות אך גבוליות).
קיימת אצלי רמה מעט גבוהה של מתח וחרדה, אך אני מתקשה לתלות בה את הסיבה לעייפות.
לגבי שינה -
לא תמיד אני נרדם בקלות, אך לאחר יום מעייף, לרוב נדרשת לי כשעה להירדם. אינני מתעורר בלילה ולא סובל מסיוטים (אם כי מרבה לחלום), ומתקשה להתעורר בבוקר - אפילו ישנתי 7-8 שעות. כשעה-שעתיים לאחר היקיצה, אני חש בעייפות רבה ובמעין תשישות, שפשוט אינן מאפשרות לי 'לשבת וללמוד' כפי שתכננתי. יש לציין, שאינני נרדם בפתאומיות במהלך היום (תוך כדי נהיגה או פעולה אחרת), אלא ניגש למיטה מיוזמתי בכוונה לתפוס תנומה בת שעה לערך, וגם לאחריה - העייפות אינה חולפת.
אני די מיואש מתחושת העייפות התמידית, כיוון שאינני מצליח למצוא את הגורם לה והדבר פוגע מאד בלימודיי ובתפקודי היום-יומי.
אשמח לדעת,
ממה יכולה לנבוע תחושת העייפות המתמדת שהזכרתי? האם יש בדיקות רפואיות נוספות שעליי לעבור? האם תמליצי לי לבצע בדיקת שינה?
תודה מיוחדת על עזרתך,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אתה סטודנט לרפואה? (((:
ד''ר מיכל לוסטיג29/06/2009פשוט האינפורמציה שאתה מוסר היא מלאה, קוהורנטית, והולכת על פי סדר הגיון רפואי..... אולי פשוט אתה קורא שקדן את הפורום.
ובכל מקרה
למרות הקונצרטה אתה ושעות שינה מספקות אתה חש עייפות?????
זה מוזר.
לא ברור לי האם העייפות מגיעה עם ישנוניות במהלך היום, מה התחושה שאתה חש כשאתה אומר עייפות.
ובעצם כדאי שתפנה לשיחה אישית עם רופא שינה לבירור הנקודות הנל וכן, יתכן שלאחר מכן תדרש בדיקת שינה ואף מארכת (בדיקת לילה ויום)
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ערן29/06/2009תודה על המחמאה :-)
אכן, אני סטודנט לרפואת חירום...
לשאלתך, אני מתכוון לתחושת תשישות, חוסר-אנרגיה ו"כבדות" של העיניים - ממש כמו שמרגישים באופן טבעי בסוף היום, לאחר יום מפרך של עבודה.
כיצד ניתן לפנות לרופא שינה? האם נדרשת הפנייה של רופא המשפחה?
(קופ"ח 'כללית')
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן הגיע הזמן לבדיקת שינה (:
ד''ר מיכל לוסטיג30/06/2009נדרשת הפניה איני בטוחה אם קופת חולים כללית דורשת הפניה רק דרך רופא אאג או שגם רופא משפחה יספק אותה (: תצטרך לברר).אגב שיחת רופא בבית חולים עולה באופן פרטי 106 שח!!! אבל לדעתי מגיעה לך בהחלט גם בדיקה אבל איזה מהבדיקות -זה כבר ב"שיחת רופא" ((:
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי חלומותאביב28/06/2009
יש לי בעיה שמפריעה לי כבר די הרבה זמן.
במהלך הלילה אני חולמת המון ואני זוכרת את כל החלומות בבוקר,
לפעמים אני מתעוררת וחוזרת לאותו חלום במהלך השינה.
אני מתעוררת הרבה במהלך הלילה ומרגישה שאני מוציאה המון אנרגיה וכוחות
בגלל החלומות במקום לנוח בשינה.
רוב החלומות שלי מאוד אקטיביים, ובדרך כלל לא כל כך טובים ודורשים הרבה אנרגיה נפשית (או לפחות ככה אני מרגישה)
האם יש פתרון לבעיה זו, שתאפשר לי לישון במנוחה?
ניסיתי ללכת לדיקור אבל די מהר התייאשתי מזה.
תודה מראש, אביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי חלומות
ד''ר מיכל לוסטיג29/06/2009או ריבוי זכירתם-אין הרבה מה לעשות כנגד זאת.לעיתים זוהי תופעת לוואי של תרופות נוגדות דכאון/חרדה.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה משך זמן הבונדורמין בגוף?ron27/06/2009
כלומר, מרגע שלקחתי אותו, עד מתי אני יכולה לישון בזכותו? תוך כמה שעות ההשפעה פגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע זה חשוב האם השינה היא בהשפעותו
ד''ר מיכל לוסטיג29/06/2009או לא?
בכל מקרה הוא מגיע לפיק פעולתו לאחר כשעה, זמן מחצית החיים שלו (כלומר הזמן עד שכמותו בגוף יורדת לחצי* הוא כ5-6 שעות.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הירדמות והתעוררותרתם27/06/2009
שלום. בן זוגי סובל כבר חודשים רבים מבעיה שמשפיעה על שנינו. הוא מתקשה להרדם בלילה, ולרוב מגיע למיטה רק בסביבות 6 בבוקר. כמובן שהוא לא מצליח להתעורר בבוקר בשעה נורמלית, ומתוערר בכוחות עצמו לקראת 5 אחר הצהריים, או שהוא מבקש ממני להעיר אותו בסביבות 11 בבוקר. במקרה האחרון אני נאלצת להעיר אותו במשך חצי שעה ואפילו יותר - שום דבר לא עוזר. הוא מותש ולכן גם לא מצליח לבצע פעילות ספורטיבית במהלך היום. העייפות מביאה אותו לרבוץ בבית, כך שהחשיפה שלו לשמש היא מינימלית, ובמקביל התזונה שלו מושפעת מכך.
מה ניתן לעשות? האם יש פתרון זמני בדמות תרופה/רמדי שיווסת לו את השעון הביולוגי כדי שיוכל להתפנות ולטפל בשורשי הבעיה (התעמלות, יציאה החוצה, תזונה נכונה)? רופאת המשפחה טענה שזה יעבור מעצמו, אך לא כך הדבר. מדובר על יותר מחצי שנה שאנחנו חיים כך.
אשמח מאוד לכל עצה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפרעה בתזמון השינה?
ד''ר מיכל לוסטיג29/06/2009כך זה נשמע/נקרא. הפרעה שכזו קוראת כשהשעון הפנימי שלנו אינו מסונכרן עם שעון האור חושך . ההפרעה השכיחה ביותר בתחום זה היא דחיית פאזת השינה . התאור של בן זוגך מתאים לכך.
רצוי וכדאי שיגיע להתייעצות/אבחון/ וטיפול.
שיהיה לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה ושינהיוסי26/06/2009
הבן שלי בו 20 ,משרתבצבא כבר שנתיים עם פרופיל 64 , סובל מאפילפסיה מגיל ילדות, מאוזן ע"י טיפול בדפלפט ולמיקטל פעמיים ביום.
ישן כל לילה בבית.
הבחור הולך לישון בשעות האוחרות מאוד ואיננו מצליח לקום בבוקר אלא לאחר נידנוד חוזר שלנו.
כל ההסברים והדיבורים לא עוזרים. כולל איחורים ומישפטים בצבא.
מה לעשות? האם יש דרך לשכנע אותו לשנות את התנהגותו ולקחת אחריות על עצמו, או שזה לא באשמתו וזה בגלל התרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מיכל לוסטיג29/06/2009התרופות אכן גורמות לעייפות. האם הן אלה שמביאות לשינה ה"כבדה" והקושי להתעורר ,איני יודעת לאמר בוודאות. לרוב ישנה הסתגלות להן והעייפות פוחתת. ובכל מקרה, רצוי שיקפיד על 7.5 שעות שינה מידי לילה לפחות ולא יצבור חסך שינה.
אם למרות משך שעות השינה הנל, הוא מאחר ואינו מצליח לעמוד במסגרת, כדאי להגיע לשיחה אישית עם רופא שינה ויתכן ותוצדק בדיקת שינה לבדוק האם הבעיה אכן קשורה לתרופות או ישנה הפרעת שינה אחרת המביאה לקושי להתעורר.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקה קשהשירית25/06/2009
שלום לכולם
יש לי בעיה מאוד קשה וקריטית :
בעלי אינו מתעורר לבד . הוא הולך לישון ואינו מסוגל להתעורר עם שעון מעורר או כל דבר אחר.
אני צריכה להעיר אותו ולפעמים זה יכול לקחת קרוב לשעה.
זו לא בעיה חדשה, הוא שנים עם הבעיה הזו, רק שלאחרונה נולדו ילדים ואני מתבאסת לקום להעיר אותו במיוחד בשעות הבוקר המוקדמות בזמן שאני יכולה להמשיך לישון .
בגדול- הוא הולך לישון מבלי לדעת מתי יתעורר ואיך , התופעה הזו מטריפה אותי.
הוא כבר אבא לשני זאטוטים קטנים, איני יכולה לסמוך עליו בבקרים ולכן הכל נופל עליי.
השאלה שלי היא האם ישנם כדורים ל"שינה קלה" או איזשהו טיפול שיכול לעזור לי ולו?
מה גם שהוא עובד משמרות אז השינה שלו לא תמיד מסודרת.
תודה על כל פיסת מידע / עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "כדורים לשינה קלה" זו פעם ראשונה (:
ד''ר מיכל לוסטיג29/06/2009ולא אין אינדיקציה לתת כדורים שיחמירו שינה.
אבל
עבודת משמרות אכן עושה בעיות בהיותה מתנגשת עם השעון הביולוגי הטבעי. ויתכן והמפתח לבעייתך הוא דיון משותף עם בעלך ,יתכן במסגרת ייעוץ, ייתכן עצמאי על מנת להחליט על חלוקת תפקידים בינכם, היכולת לקבל את סדר היום השונה של כל אחד מכם וכו.
בהצלחה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהפינגווין25/06/2009
שלום,
אני צעירה בריאה בת 28 גרה בתל אביב.
לאחרונה, מזה חודש, אני מתעוררת באמצע הלילה עם דפיקות לב והרגשה כאילו אין לי אויר. בהתחלה חשבתי שזה מלחץ, וגם כאן בפורום אמרו לי שכנראה שמדובר בחרדה אבל הבעיה היא שכשאני מבלה לילות בירושלים (אני ירושלמית במקור), אני ישנה כרגיל. כשאני מתעוררת באמצע הלילה אני מרגישה כאילו אין לי אויר בחדר - מה שמסתדר הגיוני עם העובדה שזה הקיץ הראשון שאני מבלה בתל אביב ועם העובדה שבירושלים אני ישנה מצוין.
האם זה נשמע הגיוני, ואם כן - מה הפתרון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדיין אומר שהתסמינים
ד''ר מיכל לוסטיג25/06/2009מתאימים להפרעת חרדה בשינה.
דווקא שינוי שכזה עלול לעורר הפרעה שכזו.
והעובדה שאת צעירה ובריאה מחזקת את ההנחה שאין מדובר בהפרעת נשימה אלא חרדתית
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - והפתרון הוא פסיכולוג?
פינגווין25/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין גם
פינגווין25/06/2009כמובן שכשאני מתעוררת באמצע הלילה, אני כבר לא יכולה לחזור לישון, עקב דפיקות הלב וההרגשה שאין לי אויר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שכטר וד"ר לוסטיגאלה24/06/2009
האם ניתן ליצור קשר עם אחת מכן באופן פרטי, לצורך אבחון פרטי?
או להמליץ לי על רופאי שינה שמקבלים באופן פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר24/06/2009את מוזמנת לפנות למכון השינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)