מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעה מוזרה שקרתה לי בלילהריק20/05/2009
אני בן 21 והיום באמצע הלילה מצאתי את עצמי מתעורר בבכי, ממש עם דמעות ונשימות והכל.
והרגשת עצב וייאוש נוראית שאפילו לא היה לי מושג למה ומה חלמתי.
האם זה נורמלי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/05/2009אולי אירוע בודד של ביעותי לילה?! או סיוטי לילה?! האם אתה לחוץ במיוחד, מוטרד, בתקופה זו?
אם התופעה תחזור על עצמה כדאי לפנות לייעוץ.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ריק20/05/2009היו לי בעבר ביעותי לילה וחלומות עצובים כמובן, אך לא זכור לי שאי פעם זה באמת השפיע על מה שאני עושה במציאות, בד"כ זה נשאר רק בראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה קשות... ושאלות...אביגדור20/05/2009
בעיות שינה קשות... מאז שאני מכירה את עצמי, אפילו בתור ילדה. עירנות יתר, מתח, הפחד לא להירדם..... נדודי שינה ארוכים, ימים שלמים ללא שינה.
אני בת 46, אם לילדים...נמצאת בחרדות בחיי היום יום.
לאחרונה - בשנתיים האחרונות, המצב החמיר. אני ישנה ב- חצות ומתעוררת ב- 3-4 לפנות בקר ולא נרדמת שוב.קשה לי לתפקד לאורך היום בעבודה, הרגשת כבדות ובחילות בשל חוסר שינה.
התחלתי להשתמש בפרפנאן- פעמיים ביום ובנוקטורנו לפני השינה.ושנתי מתארכת עד 6 בבוקר...
שאלותי הן:
1. האם יש לך רעיון אחר לטיפול בנושא?
2. האם מותר לי לקחת 2 נוקטורנו ? פסיכיאטרית אמרה שכן, רופאת משפחה אמרה שלא...
3. האם הכדורים ממכרים לאורך זמן ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה
ד''ר מיכל לוסטיג20/05/2009את מתארת מצב חרדה מתמשך לאורך שנים ובצדק, קושרת זאת עם נדודי השינה.
כדאי להתחיל לטפל בהפרעת החרדה. התייעצי עם פסיכיאטר/רופא משפחה/רופא שינה בדבר האפשרות לטיפול תרופתי נוגד חרדה.
שיהיה לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך מה עם השאלות ששאלתי?
רונית20/05/2009בחרדה אני מטפלת...
אך האם תוכלי לענות על שאלותי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ד''ר מיכל לוסטיג21/05/2009איני עונה על השאלות ספציפית, היות ולא לי להתאים טיפול מסויים במיוחד כשאיני מכירה אותך.
כן ישנה התמכרות לכדורי שינה
רעיונות אחרים ישנם בוודאי אך שוב לא מבלי להכירך.
ולגבי שני כודרים ראי תשובה שנתנה לאביגדור
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות כרונותאתי19/05/2009
שלום,
אני בטוחה שדבר כזה קורה אצל רבים, אך לאחרונה זה באמת התחיל להשפיע רבות על מהלך חיי.. כאישה בת 27 שעובדת במשרה מלאה, עם ילד בן 4 ולימודים באוניברסיטה, אין לי זמן לנשום במשך היום..
עד שהלילה מגיע.. אני מתה מעייפות, אך לא יכולה להירדם.. ועד שאני נרדמת אני לא ישנה יותר מ-4 שעות.. ביום שבו אני ישנה 5 שעות, זה כבר יום חג..
זה מתחיל לעייף אותי עוד יותר.. אני בקושי מתרכזת בהרצאות.. מתעצבנת במהירות על הילד ולא מתפקדת הכי טוב בעבודה..
חשבתי לקחת כדורי שינה, אך רופא המשפחה סירב.. בטענה של את עדיין צעירה ולא צריכה את זה.. הוא הציע לי להתעל, אך למי יש זמן.. בעצם אני כן מתעמלת כל יום.. כל היום אני מרוצצת.. אני כבר לא יודעת מה לעשות.. :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא המשפחה צודק לחלוטין
ד''ר מיכל לוסטיג20/05/2009אורח חיים הוא עניין של בחירה. ועל בחירות אנו משלמים מחירים. גם לדעתי אין לתקן את הקשיים על ידי כדורי שינה שאינם נטולי תופעות לוואי במהרה תתפתח להם סבילות ועוד כהנא וכהנה.
סליחה אם הייתי בוטה מדי
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל עצה תתקבל בברכה
אתי24/05/2009אם למישהו יש עצה מה לעשות, למי לפנות ואיך לעבור את הימים בעייפות מעייפת, אני אשמח לשמוע.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובאננניי18/05/2009
תראה לא ידועת אם זה סוג של בעיה חמורה אבל אשמח לקבל את תשובתך.
אז ככה,
לוקח לי הרבה זמן עד שאני נירדמת במיטה ...
אבל עד שאני מצליחה להרדם אמא שלי באה להעיר אותי (דווקא). או אבא שלי רוצה להגיד לי משהו לא הוא לא יחכה שאני שאני התעורר אלא יצעק וישאל את השאלה, כי יש לו קול חזק ואני מתעוררת מהר מזה.
בקיצור אני לא מצליחה לישון ככה מה אתה מייעץ לי לעשות? כול פעם מעירים אותי ואני מרגישה עייפות.
לא מילא שכול יום אני צריכה לקום לבצפר או ב-7 או ב-8 ואני נורא עייפה ואין לי כוח לתפקד עם עצמי..
בבקשב תעזור לי אם יש לך תשובה ..
תודה וערב טוב
סמדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר19/05/2009אני מייעצת לעשות שיחה עם אמא ועם אבא, ביחד או לחוד, ולהעלות את הבעייה שתיארת כאן, ולהגיע לסיכום שלא יעירו אותך.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נרדם, כתוצאה מכך נכשל במבחניםבר17/05/2009
שלום !
אני תלמיד כיתה י"ב ומזה כחודש בערך, לקראת תקופת המבחנים והבגרויות אני לא מצליח להרדם בלילות.. בעיקר יום לפני מבחן אני פשוט לא מצליח להרדם ואני ניגש למבחנים כשלילה לפני ישנתי בקושי שעתיים, אם בכלל. זה מוריד מאוד מאוד את הביצועים שלי ומלחיץ אותי מאוד. חבל לי לגמור את תקופת התיכון, אחרי שהצטיינתי שנתיים, בתעודת בגרות לא טובה בגלל הגוף שלי, משהו שאיני יכול לשלוט בו.
לקחתי כדורים של ד"ר פישר בשם "נירוונה" שאמורים להוריד את רמת הלחץ, אך למרות שלקחתי אותם עדיין לא נרדמתי..
מה עושים ?! מחר יש לי בגרות וכבר צברתי יום אחד ללא שינה..
תודה רבה רבה !!
בר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר,
ד''ר מיכל לוסטיג18/05/2009ראשית, שתף אנשים קרובים לך (הורים למשל) בקשיים. אל תהיה עמם לבד,. למד להרפות ,הרפייות שרירים ברגע שאתה מתוח, אל תשהה במיטה מעבר ל20 דקות במידה ואינך נרדם.
המנע משינה בשעות הצהריים, המנע ממשקאות מכילי קפאין ואלכוהול, המנע מספורט בשעות הערב.
היות ואתה נמצא כעת בעיצומה של תקופת הבחינות, התייעץ גם עם רופא המשפחה, באם המצב לא ישתפר במהרה, אולי כדאי להשתמש לסירוגין בכדור הרגעה לתקופה זו.
בהצלחה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא שינה בכללאלה17/05/2009
אני כבר 3 ימים ללא ינה כנראה אולי הייתי במתח בלילה הראשון וכך זה נמשך עוד.לקחתי 2 חצאי כדור וואבן וזהן.לא מצליחה להרדם.
האלה לי אם זה מסוכן ככה שלא יושנים אם זה מזיק או מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה שעד כתיבת ההודעה הצלחת להרדם
ד''ר מיכל לוסטיג18/05/2009ואם עדיין לא, מציעה להשתמש מספר ימים בקביעות בכדור ההרגעה(3-4) על מנת שלא תכנסי לחרדה מפני האפשרות שלא תרדמי.
במידה ועדיין אין שיפור, פני לרופא המשפחה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה חד פעמי שהלחיץ אותנוסיגלית15/05/2009
בתי בת 10 הלכה לישון בשעה 9:00 בלילה אחרי 20 דקות של הירדמות לא בטוח שהספיקה להירדם החלה לדבר בעלי פנה אליה לידר מתעוררת משינה בוהה בחדר עינים פקוחות לא מגיבה לשאלות שלי העמדתי אותה מן המיטה לא היתה יציבה לא הצליחה לענות על שאלות ששאלתי אותה כמו איפה הבובה שלה שנמצאה ממולה לקח לה שלוש דקות עד שענתה לי שטפתי לה את הפנים טפיחות על הפנים והיא לא הגיבה עניים בוהות מוזרות בצורה מוזרה כשהיא התאוששה היא זכרה באופן חלקי את מה שהתרחש וחלק מהשאלות של בלי זמן התגובה היה איטי מהרגיל
פנתי לרופא משפחה שטען שזה סיוטי לילה אני בכל זאת מודאגת האם יש סיבה ללכת לנוירולוג או רופא מקצועי אחר הילדה סובלת מליקוי למידה שנתגלו בשנה זו בלבד קושי בקריאה אטיות לא בהבנה נמצאת בלחץ וחרדה מלימודים
אשמח לייעוץ בהקדם סיגלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר15/05/2009בגילאים האלה שכיחה למדי התופעה של הליכה מתוך שינה, שעפ"ר מתרחשת בשליש הראשון של השינה. אין צורך להעיר! אם מעירים באמצע הילד מבולבל ואף חרד. יש לכוון למיטה, להשכיב והאירוע מסתיים ובבוקר אף אין זיכרון של מה שאירע.
אגב, הליכה מתוך שינה אינה סיוטי לילה, שביטויים יקיצה בצעקות מתוך חלום מפחיד, עפ"ר לקראת הבוקר, ויש זיכרון של האירוע בבוקר.
בכל מקרה, אם אתם עדיין מודאגים תתייעצו עם רופא ילדים.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין חומצה פולית ובין נדודי שינהרויטל14/05/2009
אני לוקחת 5 מ,ג חומצה פולית ביון מזה כ-3 חודשים. בחודשיים האחרונים התחלתי לסבול לראשונה בחיי (אני בת 34) מנדודי שינה קשים וישנם שבועות בהם אני ישנה שעה-שעתיים בלילה 5 לילות מתוך ה-7.
שאלותיי - האם יש קשר בין רמת הברזל בדם ובין נדודי השינה? האםן חומצה פולית משפיעה על משך השינה ואיכותה? והאם עלייה במשקל של 7 ק"ג (משקל מקורי 60) גם יכולה להשפיע על השינה?
חשוב לי לציין כי לא מדובר בשום מצוקה נפשית ושום פרמטר אחר בחיי לא השתנה מלבד שני הדברים הללו.
תודה רבה,
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/05/2009לא ידוע לי על נטילת חומצה פולית כגורם לנדודי שינה.
חוסר ברזל כן תורם לנדודי שינה.
חומצה פולית אינה טיפול לחוסר ברזל. משאלתך לא הבנתי מה הבעייה הבסיסית: חוסר ברזל? חוסר חומצה פולית?
עלייה במשקל עלולה לתרום להופעה של הפסקות נשימה בשינה אך לאור גילך ונדודי השינה המשמעותיים שתיארת אני בספק אם זה הכיוון.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעלמתם מההודעה שלי -קימה בלילהנ14/05/2009
אשמח אם תוכלו לענות על שאלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה ויש תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון ונחירותרווית14/05/2009
שלום,
רציתי בבקשה לדעת מה הקשר בין עישון לבין הפרעת נחירות במהלך השינה?
האם חומר הניקוטין גורם לנחירות? או משהו אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/05/2009עישון כרוני תורם לריבוי הפרשות בדרכי הנשימה העליונות וייתכן שתורם לחסימה שתורמת לנחרות.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בשעות שינהמרין14/05/2009
שלום
אני בת 20 ישנה 4 שעות בממוצע בלילה כל השבוע. רציתי לשאול האם העייפות תשפיע איכשהו בעתיד על הגוף עצמו והאם יש משמעות להתעוררות באמצע הלילה? זאת אומרת האם הפסקת שינה באמצע הלילה לשעתיים שלוש ואחר כך חזרה לשינה יכולה לגרום איזושהי הפרעה כמו מיגרנות וכ'ו?
תודה ולילה טוב
מרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן,כן,וכן,
ד''ר מיכל לוסטיג14/05/2009חסך שינה עלול לגרום להפרעות זכרון, ירידה בריכוז, סף גירוי נמוך אכילת יתר ועוד,. שינה לא רציפה, אינה "עושה את העבודה".
גם אם סדר יומך עמוס ביותר את חייבת לארגן לעצמך לפחות 6.5 שעות שינה רצופות בלילה.
לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מעבדת שינהאלון13/05/2009
שלום לך עברתי מעבדת שינה בחיפה של הטכניון נרשמו אצלי הפסקות נשימה ונחירות חזקות ההמלצות שלהם הן ירידה במשקל ומכשיר cpap
לגבי הירידה במשקל אני מתחיל ליישם
השאלה שלי האם יש מכשיר או תחלופה ל c pap זה מסורבל לא נוח
תודה אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/05/2009תלוי בחומרת ההפרעה. בדרגה קלה ניתן לנסות התקן פה (oral appliance). לעיתים - טיפול כירורגי. כדאי להתייעץ עם הרופא שבדק אותך במכון השינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחלופה לcpap אין אך
ד''ר מיכל לוסטיג14/05/2009ישנם סוגים שונים של מסכות ויתכן בהחלט שאחת מהן תועדף על ידך על פני האחרת.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחקתם לי את ההודעה. אז סליחה
סמדי17/05/2009לא היתה לי שוםכוונה להרגיז.
בכל זאת אני באמת מחזיקה בדעתי (אני לא אגיד כלום שירגיז אני מבטיחה)
ומציעה רק לכן מנהלות הפורום לבדוק.
אין לי מניות ואין לי שום אינטרס כמו שכבר אמרתי
רק שמחה שאנחנו מצאנו פתרון.
אני לא יודעת איך לכתוב לכן בפרטי אז שוב סליחה אם הרגזתי.
ותבדקו. רק תבדקו כי זה שווה. באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לפרסם מוצרים / תרופות בפורום!
ד''ר דליה שכטר-עמיר19/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לקימה בלילהנ12/05/2009
שלום רב,
מדיי כמה חודשים אני קם בלילה בבהלה (בה אני צמא וחייב לשתות).
ממש ליידי יש מקלחת ובו כיור, בו אני שותה וחוזר לישון.
לייתר דיוק אני לא זוכר שאני קם :)
הבעיה שלפעמים אני ניתקל בשקוף הדלת ולפעמים אני קם עם חתכים הרגל.
מה עלי לעשות?
תודה ובברכה,
נ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/05/2009האם יש פעילות חריגה אחרת בזמן השינה? אם כן אולי מדובר בהליכה מתוך שינה או פעילות חריגה משנת חלום.
ומדוע לא לשים קנקן מים על יד המיטה במקום לקום מהמיטה ולהיחבל?
בכל מקרה שיחת ייעוץ עם רופא שינה עשויה להבהיר את המקרה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר מפורט יותר
נ17/05/2009לא נראה לי שיעזור לשים קנקן לייד המיטה היות ואני כמעט לא זוכר בכלל שאני קם...
יש לי רק בבוקר הבזקים ממה שהיה (או חבלות).
מה שאני יוכול לומר זה שאני מרגיש שאני חייב לשתות מים אחרת משהוא לא טוב יקרה.
אני לא הולך לשום מקום מלבד הברז (שהוא 2 וחצי מטר ממני).
לפי מה שאני מבין מעצמי (אם אני נכנס יותר לעומק) נראה לי שזה מן סימן כזה להוכיח לעצמי כשאני בחלום שאני חיי , משהו כזה... קשה לי להסביר את זה אחרת...
אישית אני מניח שזה אולי קשור לדברים שמטרידים אותי ביום יום.
האם ניתן לטפל בתופעה מסוג זה? או האם אין צורך מכיוון שזה מופיע פעם בכמה חודשים בלבד...
פרטים נוספים עלי:
גיל 30+
תודה
נ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקדיןדיאנה12/05/2009
לבת שלי, בת 20, יש קשיי שינה מאז נולדה, הרבה שיטות ניסינו וחל הטבה מסוימת. לאחרונה קבלה מרופא בצבא מלטונין, שלא יצליחו למצאו. בחיפושים שלי מצאתי את הסירקדין
אבל הוא רק ל55 ומלה, אז מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/05/2009לא צריכה להיות שום בעייה להשיג מלטונין!! גם דרך הצבא וגם באזרחות, בסניפי סופרפארם ובבתי מרקחת פרטיים (עם מרשם רופא).
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינהאבי12/05/2009
שלום רב
אני בן 45 סובל מ--sleeep apnea מזה כ-20 שנה
לפני כ-10 שנים התחלתי להשתמש בCPAP מה ששיפר משמעותית את התפקוד ואת ההרגשה
אולם נוסף לזה אני סובל מלחיצת שיניים חזקה (לא חריקה ) ומתנודות ברגליים
ולכן למרות המסיכה אני קם עייף ועם כאבי ראש לעיתים קרובות שנגרם כנראה מהלחיצה של השיניים.
ניסית סד שיניים-היה קשה מאוד ולא ממש שיפר-אם כי הנסיון היה יחסית קצר-4 חודשים.
לאחרונה אני לוקח בונדורמין- עוזר לי לישון חזק אבל אני עדיין קם עיף- אומנם לא כל יום אבל עדיין
בעבר קיבלתי המלצה לקחת קלונקס וזה גרם לי לסחרחורת בבוקר ולכן הפסקתי
רצ"ב
1.דוח מעבדת שינה האחרונה שעשיתי-ללא מסיכה.
2. מעבדת שינה עם מסיכה שהוסרה ב 3 לפנות בוקר-ולכן הבדיקה הסתיימה שבעה זו לגמרי.
חשוב לציין שגם בבדיקת מעבדה עם מסיכה היו תנודות רגליים
אודה לכן על עזרה בנושא
דבר נוסף קיים קושי לקבלת אישור מעבדת שינה לאחר שכבר עשיתי כ- 4 בדיקות במהלך השנים
אני חבר מאוחדת
בתודה מראש אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מעבדת שינה
אבי-רצ"ב מעבד12/05/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/05/2009יש לבדוק מה הגורם לתנועות הרגליים - ייתכנו סיבות שונות.
אם לא נמצא גורם בר טיפול ניתן לנסות טיפול תרופתי. יש כיום אופציות טיפוליות שונות נוסף על קלונקס.
פנה למכון בו אובחנת להמשך טיפול.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבדת שינה
אבי-רצ"ב מעבד12/05/2009איך ניתן להגיע אליכם דרך קופת חולים מאוחדת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/05/2009יש לבקש הפנייה דרך רופא המשפחה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)