מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גם אני בכל לילהשירי25/11/2007
קמה באמצע הלילה להשתין. קבוע בכל לילה.
אחרת אני לא יכולה לישון וזה רק בגלל שהשלפוחית שלי מתפוצצת לא משנה כמה שתיתי לפני.
זה מצב לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר26/11/2007בדיקה אורולוגית עשויה להבהיר אם תקין או לא.
אולי הסיבה שלפוחית קטנה.
אבל - אינני אורולוגית.
הקשר לשינה: לאנשים עם תסמונת הפסקות נשימה בשינה נטייה להשתין יותר מהרגיל בלילה.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקומה בכל לילהגיא21/11/2007
ד"ר שלום.
שמי גיא, בן 22. אני מתעורר מדי לילה כל שלוש שעות ולא מצליח לחזור לישון אלא לאחר השתנה. לאחר בדיקה אצל אורולוג , התברר כי מבחינה פיזית הכל תקין.
אני נמצא בתקופה מאוד רגועה בחיים שלי, ללא יותר מדי מחשבות מלחיצות למיניהן- לא ברור לי מה פשר הסיבה לקימה שלי בכל לילה בשנתיים האחרונות ( דבר שלא קרה מעודו לפני גיל 20).
הרופאה הפרטית המליצה לי לנסות מדיטציה. האם את מכירה שהטיפול הנ"ל עוזר?
אשמח לכל עצה נוספת במטרה לשפר את המצב .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר21/11/2007איני יודעת מה השפעת מדיטציה על השתנה בלילה. אולי שווה לך לנסות.
הגבלת שתייה לפני השינה ובייחוד קפאין (קפה-תה רגיל-קולה-שוקו) אולי תעזור.
ובכלל - האם אתה מתעורר בשל הצורך להשתין? או בשל סיבה אחרת?
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר
גיא21/11/2007לשאלתך: אינני יודע אם אני מתעורר בגלל ההשתנה, ודאית העובדה שאני לא יכול לחזור לישון מבלי שאני משתין.
אגב, אני מקפיד שלא לצרוך קפאין או נוזלים בכלל בשעות הערב, הדבר עדיין לא עוזר.
האם בכלל הגיוני שהצורך להשתין פשוט מעיר אותי? אני חושב שאצל כולם הצורך הזה קיים לאחר 4 שעות שינה, אולם עדיין רובנו מצליחים להשלים לילה רצוף שינה ולקום רק לאחר כ-7 שעות שינה.
תודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררויות רבות אצל ילדה בת 3אלה20/11/2007
שלום, ביתי בת השלוש ורבע סובלת מהפרעות רבות בשינה.היא מתעוררת לעיתים קרובות בזמן השינה, בבכי מר ולא מצליחה להרגע לעיתים אפילו מעל שעה. אם היא מתעוררת ולא בוכה אז היא באה למיטה שלנו ולא נותנת לנו לישון. כמו כן קשה לה מאוד להרדם ולעיתים היא בוכה מעל שעה עד שהיא מצליחה להרדם וגם כן בשעות מאוד מאוחרות. מה ניתן לעשות ומה הן הסיבות לחוסר השינה שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לפורום הפרעות שינה בילדים
ד''ר מיכל לוסטיג20/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל ודום נשימהירון18/11/2007
שלום,
יש לי דום נשימה קל. אני 1.82 ושוקל 80.6. זה אומר שאין לי עודף משקל אבל בכל זאת יש לי שומן סביב הצוואר וכו'. האם ירידה של נניח 7 ק"ג יכולה להביא לשיפור במצב למרות שאני על משקל תקין כרגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון, ראה תשובות בשירשור למטה.
ד''ר דליה שכטר-עמיר18/11/2007אני מבקשת לא להחליף שמות.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצאתי...
ירון18/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקות שיניים בזמן השינהדוד14/11/2007
שלום!
בת זוגתי לחיים בגיל 32 .אינה סובלת מעודף משקל.ובכל לילה פשוט משמיעה חריקות שיניים מצמררות תוך כדי שנתה עד כדי כך שהן מעירות אותי.
1.מה ההסבר לתופעה?
2.האם ישנה דרך לטיפול?
תודה על תשובתך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקת שיניים
ד''ר דליה שכטר-עמיר15/11/20071. אין הסבר ממש טוב. הגורמים להפרעה זו שונים ומגוונים: בעיות במפרק הלסת (ועלולה להיות עוד פגיעה משנית במפרק), מבנה הלסתות, נטילת תרופות שונות ועוד. מצבי מתח מחמירים את התופעה ואת התדירות.
2. להיבדק אצל רופא פה ולסת! כדאי להתאים סד לילה לשיניים כדי למנוע נזק לשיניים ולמפרק הלסת.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח או מכשיר?ירון12/11/2007
שלום,
קודם כל תודה על תשובותיכם על שאלותיי הרבות.
אז ככה- כפי שכבר אמרתי אני בן 19.5 ואבחנו אותי כבעל דום נשימה עקב תלונותי על עייפות מרובה. אמרו גם שיש לי שקדים מוגדלים. הציעו לי או ניתוח שקדים או cpap.
מה הייתם ממליצים לבחור בגילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיכום
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/11/2007איננו נותנים המלצות לטיפול פרטני דרך האינטרנט.
אתה מוזמן לייעוץ ובדיקה כאן.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון של דום נשימהירון11/11/2007
שלום רב,
האם זה נכון שרוב האנשים שסובלים מדום נשימה אינם מאובחנים? האם בד"כ אנשים חיים שנים רבות עם דום נשימה ולא מאובחנים?
האם רופאי המשפחה בדרך כלל מודעים לבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/11/20071. כן, לצערי
2. כן, לצערי
3. אין מספיק מודעות אבל אנחנו מנסים לעורר מודעות!
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעש ממכשיר cpap
ירון12/11/2007שלום,
האם מכשיר cpap מרעיש? (שמעתי שמועות שהמכשיר לעתים מרעיש אפילו יותר מנחירות ובשל כך אנשים מעדיפים את רעש הנחירות על פניו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעש
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/11/2007תלוי בסוג המכשיר. החדישים - חרישיים.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום נשימה בלי נחירותירון11/11/2007
שלום,
הם יכול להיות דום נשימה ללא נחירות?
והאם רוב משתמשי הcpap מצליחים להסתגל אליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הם=האם
ירון11/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/11/20071. מאוד לא שכיח.
2. לצערי אחוזי ההצלחה עם CPAP אינם גבוהים בשל קושי פסיכולוגי ופיזי להסתגל למכשיר.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי הסתגלות
ירון12/11/2007אם מדובר על אדם בעל מוטיבציה להסתגל(שמוכן להחליף מסכות ורצועות וכו' עד שימצא מה שמתאים) מה הסיכויים לדעתך להסתגלותו?
ובכלל מה הסיכויי הסתגלות לcpap באוכלוסייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/11/2007ההיענות לטיפול כ-30-40%.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההענות
ירון12/11/200730-40% הענות או אי הענות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההענות
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמוך מאוד...
נתי12/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור טניסירון10/11/2007
שלום רב
שמעתי על שיטה של תפירת כיס לגב ובותוכו כדור טניס. האם השיטה יעילה לדום נשימה? והאם יש לכם ניסיון עם זה ועם מטופלים שהשתמשו בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור טניס
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/11/2007השיטה יעילה כאשר הפסקות הנשימה מתרחשות רק כשאתה ישן על הגב.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום נשימה קל מהבחינה הרפואיתירון08/11/2007
שלום,
האם דום נשימה קל בבחור צעיר (בן 20) מחייב טיפול מהבחינה הרפואית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה מראש
ירון08/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1
ירון08/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתי
ד''ר מיכל לוסטיג08/11/2007לא נתת מספיק פרטים אך ללא ספק הפרעת נשימה ,גם קלה ,מחייבת התייחסות. לעיתים הטיפול יכול להסתכם בקבלת טכניקה של המנעות משינה על הגב בלבד. התייעץ עם רופא השינה שבדק אותך ועם רופא אף אוזן גרון.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
ירון08/11/2007הפרעת ישנוניות אידופאטית זה למעשה תסמונת התשישות הכרונית או שמדובר בשתי הפרעות שונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראה תשובות שניתנו קודם לניצן
ד"ר לוסטיג08/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקומה במהלך שינה בכדי להשתיןגיא08/11/2007
ד"ר שלום. אני בן 22, במהשלך השנתיים האחרונות אני מתעורר בלילה לאחר כ-4 שעות שינה כאשר אני חייב ללכת להשתין. עשיתי בדיקת רנטגן שקבעה כי כל אזור השלפוחית והכליה תקין. אני לא יכול להירדם מבלי ללכת להשתין.
איזה טיפול יכול לעזור לי להעביר לילה רצוף שינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיא
ד''ר דליה שכטר-עמיר08/11/2007התייעצת עם אורולוג?
כדאי להפסיק לשתות כשעתיים לפני השינה. זה עשוי לעזור.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דליה שכטר עמיר
גיא08/11/2007אני מקפיד שלא לשתות לפני השינה, זה עדיין לא עוזר. אמנם אין לי הרבה שתן בעת שאני קם, אולם עדיין מדובר בלחץ קטן על השלפוחית שמפריע לי לחזור לישון.
לשאלתך, אני רואה אורולוג בעוד כשבועיים- הרופאה הפרטית שלי אמרה לי שכנראה אני אצטרך ליטול כדורים והמליצה לי להתחיל בתרפיה כמו יוגה וכו'.
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה!
ד''ר דליה שכטר-עמיר08/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ישנוניות במעבדת שינהירון07/11/2007
שלום,
למה תורמת בדיקת ישנוניות במכון שינה? הרי אם אדם מסויים אומר שהוא עייף אז הוא עייף למה צריך בדיקה בשביל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות לעומת ישנוניות
ד''ר מיכל לוסטיג07/11/2007שלום,
עייפות וישנוניות אינם היינו הך. תחושת עייפות עלולה לנבוע מסיבות שונות חלקן הנן בשל הפרעות שינה אך לא בהכרח. בדיקת ישנוניות במכון השינה מתבצעת על מנת לבדוק האם קיימת ישנוניות אובייקטיבית על פי קריטריונים שנקבעו, מה מידת חומרה והאם הנה קשורה למחלות שינה כלשהן שעיקרן ישנוניות פתולוגית ואיזה.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר לוסטיג
ירון08/11/2007האם כשמתכוונים לישנוניות מתכוונים להרדמות לא רצונית (כפי שקורה להרבה אנשים מול הטלויזיה נניח)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן
ד"ר לוסטיג08/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהכרמלה07/11/2007
אני סובלת המון זמן מנדודי שינה אין לי שינה רצופה יש לי כול הזמן יקיצות יש לי שקיות ענקיות סביב העניים אני אשה כבת ארבעים גרושה פלןס שני ילדים אני לו עובדת וכל הזמן מוטרדת אני סובלת מכיב טרסריון כרוני וכל הזמן כאבי בטן ביקשתי מהרופא שלי כדורי שינה ונתנו לי בבל אבל לו לקחתי כי אני פוחדת מהיתמקרות אני לו מבינה למה לו מפנים אותי למרפאת שינה חברה שלי הציעה לי לבקש כדורי בונדרמין מה את חושבת על כך? האים זה מצב מסוכן שאני לו ישנה ? אנא עזרו לי רציתי לציין שיש לי ילד חולה במחלה גנתית והא כל הזמן בבית אני כל הזמן חרדה לבריאותו של בני זוהי מחלת פרקים ומחלת דם שניקראת הומוציסטנוריה זה משפיע עלי כל המצב הזה אני לו יודעת אים ביגלל זה אני לו ישנה אוו שיש לי בעיה אחרת אנא עיזרו לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכרמלה
ד''ר מיכל לוסטיג07/11/2007נדודי שינה לרוב באים מתוך סיבות רגשיות וטרדות שאינן מניחות גם בלילה. גם כיב התרסריון עלול להיות כתוצאה ממתח כך גם כאבי הבטן . כל אלה (כמובן שיש לערוך בדיקות נוספות) עלולים להיות תוצאה של מתח. הטיפול בוודאי שאינו בכדורי שינה. התייעצי עם רופא המשפחה או פסיכיאטר יתכן ויש לשקול טיפול נוגד חרדה למשך מספר חודשים.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בפה פעוריסמין07/11/2007
שלום רב,
אני אמא לילד מדהים בן שנה.
במהלך ההריון, עקב גודש "הריוני" נורמלי באף, התחלתי לישון עם פה פתוח.
מאז ועד היום (קרוב לשנתיים), אני ישנה רק עם פה פעור לרווחה, גם כשדרכי הנשימה דרך האף פנויות לחלוטין.
כשאני מתעוררת באמצע הלילה (בד"כ לטיפול בבני), הפה שלי יבש בצורה קיצונית, הלשון יבשה כמו מדבר, והתחושה מאד מאד לא נעימה (אני נאלצת "לאסוף" עם האצבע מעט רוק מהבלוטות מתחת ללשון כדי להרטיב מעט את הלשון לפני שאני מסוגלת בכלל לעשות משהו).
איני יודעת אם זה קשור, אך בעלי אומר שאני גם נוחרת מאד חזק.
הנושא נשמע אולי מצחיק אבל מטריד אותי ביותר.
אשמח לעצתך והנחיותייך לטיפול.
תודה רבה,
יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בפה
ד''ר דליה שכטר-עמיר07/11/2007יובש בפה בלילה ובבוקר הינה תופעה שכיחה בקרב אנשים נוחרים, עם או ללא הפסקות נשימה. בזמן הריון נחרות והפסקות נשימה אינן נדירות כך שייתכן שזו היתה הסיבה ליובש בפה אז.
אני ממליצה לך לבקש מרופא המשפחה הפנייה לבדיקת שינה וטיפול בהתאם.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הסרת שקדיםירון06/11/2007
שלום רב,
האם זה נכון שבדרך כלל לאחר ניתוח הסרת שקדים (בשל דום נשימה) המנותחים יורדים במשקל? ואם כן מהי הסיבה וכמה ק"ג יורדים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידוע לי על כך
ד''ר דליה שכטר-עמיר07/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)