מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ssri גורמים להפסקות נשימה?ירון06/11/2007
שלום רב,
לקחתי עד לא מזמן רסיטל (2 כדורים), והייתי יושן 12-13 שעות ביום. עשיתי בדיקת שינה ונמצא דום נשימה קל (אני בחור צעיר). כעת אני לא לוקח את התרופה כבר 10 ימים ואני יושן רק 8 שעות.
שאלתי:
האם רסיטל יכולה לגרום לשינה המרובה? והאם רסיטל יכולה לגרום בעצמה לדום נשימה בשינה (כתופעת לוואי).
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SSRI
ד''ר דליה שכטר-עמיר07/11/2007הפסקות נשימה בשינה אינן מוכרות כתופעת לוואי ל-SSRI. אולי בצורה מאוד עקיפה - עקב עלייה במשקל שעלולה להיגרם ע"י SSRI.
רסיטל וישנוניות? התרופה נחשבת כבעלת יכולת לעורר אך מטופלים מדווחים לעיתים על ישנוניות.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול התנהגותי קוגניטיבי לנדודי שינרם06/11/2007
בעולם מתפרסמים מחקרים שמראים שCBT הוא הטיפול היעיל ביותר לבעיות שינה, חרדה, דכאון ...
זה גם סוג הטיפול הנפוץ בשנים האחרונות באמריקה ובאירופה.
מישהו מכיר/ממליץ על מטפלים כאלה בארץ שמתמחים בבעיות שינה?
אני שואל כי נמאס לי מהנסיונות הלא מוצלחים עם כל תרופה אפשרית פחות או יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסירה את הכובע
ד''ר מיכל לוסטיג06/11/2007איני יודעת אם הוא הטיפול היעיל ביותר אבל ללא ספק יעיל כמו טיפול תרופתי בהתוויות שתארת.
מי מטפל -רבים מאיתנו.
פנה לאגודה הישראלית לטיפול התנהגותי קוגניטיב (איט"ה ראה דרך גוגל)
בהצלחה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה,,,יערה05/11/2007
שלום , לפני כמה חודשים היתה לי מחלת הנשיקה עדיין יש ימים שיש לי בהם חולשה ועייפות מוזרה , לאחרונה טוענים שאני מדברת מתוך שינה וגם אני מתעוררת לכמה שניות כדי לראות מה השעה ולגלות שמוקדם מידיי האם יש קשר בין הדברים
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליערה
ד''ר דליה שכטר-עמיר05/11/2007החולשה והעייפות עלולים להמשך חודשים! יש להתאזר בסבלנות. דיבור מתוך שינה אינו קשור.
אנא - הוציאי את השעון מהחדר. את יוצרת הרגל לא טוב בעצם ההסתכלות על השעה, מה שעלול לגרום להופעה הדרגתית של נדודי שינה.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליערה
ד''ר דליה שכטר-עמיר05/11/2007החולשה והעייפות עלולים להמשך חודשים! יש להתאזר בסבלנות. דיבור מתוך שינה אינו קשור.
אנא - הוציאי את השעון מהחדר. את יוצרת הרגל לא טוב בעצם ההסתכלות על השעה, מה שעלול לגרום להופעה הדרגתית של נדודי שינה.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררויותענת04/11/2007
שלום
ביתי בת 7 מתעוררת לערך 3 פעמים בלילה. אם זה בעקבות "חלום רע" או שירותים או סתם לא יכולה לישון.(מחשבות, דאגות) זה קורה באופן תדיר כל לילה. הדבר מן הסתם גורם לבעיות בבית הספר היא עייפה ואינה מרוכזת בשיעורים (יש לנו יום חינוך ארוך עד השעה 3)
כשהיא מתעוררת היא באה אליי ואני מחזירה אותה למיטה ואומרת לה תנסי להרדם או תקראי ספר (יש לה מנורת לילה קטנה) וכך היא נרדמת עם אור קטן עד הבוקר..
1. האם היקיצות האלו מצריכות בירור עם רופא פסיכולוג? רופא ילדים?
2. האם יכולה להתפתח מחלת דיכאון מהיקיצות המרובות האלו ?
3. האם צריך לפנות למעבדת שינה כדי לבדוק את רציפות השינה?
4. האם יש קשר לזה שהדאגות שלה נובעות מכך שהיא בת להורים גרושים ולאמה יש חבר מזה 3 שנים?
אנא תשובתך המהירה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררויות
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/11/2007אנא פני לפורום הפרעות שינה בילדים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדים מעט מוגדליםירון03/11/2007
שלום רב,
אני בחור צעיר בן 20 אשר סובל מעייפות רבה.
עשיתי בדיקת שינה ונמצא 11 הפסקות נשימה בשעה.
בבדיקת רופא א.א.ג נמצא שיש לי שקדים מוגדלים אך לא חוסמים. לדעת הרופא ניתוח לא יעזור לי כי השקדים אמנם מוגדלים אך אינם חוסמים. האם
כשהשקדים מוגדלים אך אינם חוסמים, זאת לא אינדיקציה לניתוח שקדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/11/2007יש אינדיקציות שונות לכריתת שקדים, לאו דוקא הפסקות נשימה בשינה.
השאלה הגדולה היא מה הסיבה לעייפות הרבה שלך. אני מאוד סקפטית אם הגורם הוא 11 הפסקות נשימה בשינה....
פנה שנית למכון השינה בו נבדקת (אצלנו?) לבירור מעמיק יותר של סיבת העייפות.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דליה שכטר-עמיר
ירון04/11/2007ראשית, תודה על התשובה היפה ומאירת העיניים.
בבדיקה עצמה נמצא 22 התעוררויות.
נמצאו כמו כן 28 הפסקות נשימה מלאות ו-22 חלקיות, בצפיפות של 11 לשעה. נרשמו 21 ירידות ברמת ריוווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 94%, עד למינימום של 89%. ישנתי שם רק משהו כמו 4-5 שעות.
שאלתי- הבנתי שזהו דום נשימה קל. אני סובל מעייפות רבה . האם בדרך כלל דום נשימה קל שכזה אינו גורם לעייפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלניצן
ד''ר דליה שכטר-עמיר05/11/2007יש אנשים עם 90 הפסקות נשימה בשינה שאינם מתלוננים על עייפות במשך היום ויש כאלה עם 7 הפסקות נשימה שמאוד מתלוננים על עייפות יומית, ואין להם גורם אחר לעייפות.
אם להיות פרקטיים: בקש ממכון השינה להתנסות למשך שבוע עם מכשיר CPAP. כאשר תישן עם המכשיר לא יהיו לך הפסקות נשימה ולאחר מס' ימים תוכל להבחין אם העייפות פחתה / חלפה. אם כן כי אז הפסקת הנשימה הקלה היא-היא הגורם לעייפות ויש צורך להמשיך טיפול בכיוון זה.
אם גם עם המכשיר תחוש עייף, כי אז יש להמשיך בירור של עייפות.
בהצלחה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דליה שכטר-עמיר
ירון05/11/2007שוב תודה על התשובה המקיפה והמפורטת. לצערי המכון שינה שהייתי בו מאוד מבולגן, ואין למי כל כך לפנות.
בכל מקרה- הייתי אצל רופא א.א.ג שאמר שיש לי שקדים מוגדלים ואמר שניתוח להוצאת שקדים יכול לעזור.
שאלתי: האם בדרך כלל ניתוח להוצאת שקדים יכול לפתור את הבעיה? (יש לי שקדים מוגדלים אך אינם חוסמים)
ובכל זאת, בדרך כלל לרוב האנשים דום נשימה שכזה אכן גורם לעייפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלניצן
ד''ר דליה שכטר-עמיר05/11/2007דעתי - לפני ניתוח בכל זאת תעשה מאמץ לנסות CPAP (אתה מוזמן לפנות אלינו). בכל זאת - ניתוח זה ניתוח ואם הפרעת הנשימה הקלה היא האינדיקציה היחידה לניתוח - אני לא הייתי ממהרת.
בילדים ניתוח כריתת שקדים מתקן את הפרעת הנשימה. במבוגרים - לא בהכרח.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בהכרח
ד''ר מיכל לוסטיג05/11/2007שקדים מוגדלים כשלעצמם אינם אינדיקציה להוצאתם. ובכל מקרה הסיבה כמעט העיקרית להפרעות נשימה בשינה בילדים הנם שקדים ואדנואידים מוגדלים. לא כך הוא במבוגרים ולעיתים למרות הוצאת השקדים הפרעת הנשימה נשארת.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בן 19, אני נכנס לקטגוריה
ירון05/11/2007אני בן 19, אני נכנס לקטגוריה של המבוגרים או הילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה גבולי
ד"ר לוסטיג05/11/2007ולכן חשובה דעתו של רופא אאג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכן
ירון07/11/2007תודה על התשובות האכפתיות והכנות. אני חושב שבכל זאת אעשה ניתוח בתקווה שיעזור מאחר וcpap בגילי (19.5) זה לא פתרון אידיאלי.
בכל מקרה- תודה רבה על הכל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדום נשימה -שינה
ישראלה רמון17/08/2008שלום רב , אבי כבן 60 סובל מהפרעות דום נשימה במהלך השינה . הוא אובחן במעבדת שינה ונמצא שיש צורך בשימוש המכשיר CPAP על מנת לשפר את איכות השינה וכמובן לבריאותו התקינה ,אך יש בעיה שמאוד מתסכלת את אבי בעת השימוש במכשיר לאחר השימוש אבי מקבל דלקת ריאות,צינון פשוט התקררות מלאה . מה ניתן לעשות בנדון כיוון שאין אפשרות אחרת לישון ללא המכשיר כיוון שמדובר בסכנת חיים . אשמח לתשובתך , בברכה ,ישראלה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד"ר דליה שכטר07/09/2008לא מדובר בסכנת חיים. לא מתים מהפסקות נשימה בשינה (אם כי הסיכון עולה כאשר יש תחלואת לב או ראות קשה בנוסף). אני ממליצה לפנות לרופא המטפל במכון השינה בה נבדק ולהתייעץ לגבי המשך הטיפול. בברכה, ד"ר דליה שכטר-עמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררויותנעה02/11/2007
בני בן בתשע התחיל בשבועיים האחרונים להתעורר בלילות, בסביבות השעה אחת, ואינו מצליח להרדם במשך שעה- עד שלוש שעות. הוא פוחד ומדבר על מחשבות רעות. מה עושים? איך ניתן לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שינה בילדים
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/11/2007פני בבקשה לפורום הפרעות שינה בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יושנת טוב:(אפרת 1801/11/2007
שלום:)
בחודש האחרון התחלתי לא לישון טוב אני הולכת לישון ב12 וקמה ב4 וחצי וזה נהייה כבר הרגל לעצרי:/
מה אני יכולה לעשות השינה שלי כבר לא טובה..:/
איך אני יכולה להצליח לישון שמונה שעות בלי להתעורר באמצע?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה
ניר02/11/2007באסה גמאני לא מצליח להירדם .. רוצה לא להירדם ביחד ? [=
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחחח
אפרת 1802/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח למה לא
ניר02/11/2007אני רואה שרק עכשיו ביקרת פה, אני לא אשאל יותר , רק משאיר את האימייל שלי אם את מעוניינת שלחי הודעה
[email protected]
ניר [=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניר?
אפרת 1802/11/2007אין לי איימל רק איסייקיו:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה[=
ניר02/11/2007חח יש לי את האייסיקיו הזה מאיזה כיתה ח' פשוט אני לא מתכתב בו .. רק במסנג'ר.. אבל שיהיה [=
479288386* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניכנסתי:)
אפרת 1802/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפיכת יום ולילניר31/10/2007
שלום רב , שמי ניר בן 17 , כיתה י"א ,לאחרונה בשל השביתה וגם הדבר קורא לי בכל חופשה אני הופך את היום והלילה וישן לגמרי מרבית היום עד הערב וער כל הלילה .
שאלתי היא האם יש כדור שאני יכול ליטול על מנת להסדיר את שעות השינה שלי.
בנוסף , גם בתקופת הלימודים אני לא זוכר תקופה אחת בחיים שלי שישנתי שינה טובה וקמתי בבוקר שמח וקורן , השאלה הנוספת שלי האם אני צריך לקחת כדור אשר יעזור לי בבעיה , רק הפחד שלי זה מההתמכרות לכדורי שינה , שאני איהיה חייב ליטול אותו כדי להמשיך לישון כמו שצריך..
בתודה מראש , ניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר
ד''ר דליה שכטר-עמיר31/10/2007ייתכן שיש לך בעייה במחזור של השינה והערות כך ששעות השינה שלך נדחות עד כדי היפוך יום ולילה.
ניתן לנסות ולטפל, ולא מדובר בכדורי שינה!
בקש מרופא המשפחה בקופת חולים הפנייה למכון שינה לשיחה עם רופא.
בינתיים: נסה לשמור על מסגרת של שעות שינה מסודרות למרות השביתה. אם אתה מרבה לשתות קולה / שוקו / קפה - נסה להפחית למינימום ולהגביל לשעות הבוקר.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מכדורי שינהאבי29/10/2007
אני בחור בן 28 משתמש כבר 3 שנים בכדורי שינה סטילנוקס/זודורם.במשך הזמן המינון עלה ל 2 כדורים לפני השינה. לאחרונה הרופא שלי הפסיק את המרשם שלי בטענה שאני לוקח יותר מדי והוא לא מוכן יותר לרשום לי מרשמים. כבר ביקשתי כמה פעמים ממנו ללכת לבדיקה במכון שינה אבל הוא סרב וטען שהבעיה לא תפתר במכון שינה ושאין אישור מהקופה לבדיקה כזאת. במשך התקופה שנטלתי את הכדורים ניסתי מאות פעמים לישון ללא השימוש בכדורים אבל לא הצלחתי בכלל!!!. העניין הוא שאני מפחד שיגיע היום שבוא לא יהיו לי את הכדורים לישון למרות שנאמר לי מהרופא שכדורים אילו אינם גורמים להתמכרות, אבל עובדה פיתחתי תלות בהם ואני לא מצליח להרדם. מצבי הנפשי מעולה מצבי הכלכלי מעולה גם כן. אני במערכת יחסים מאוד בריאה עם חברה שלי והמשפחה והחברים. מה לעשות? אני ממש מפחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
ד''ר דליה שכטר-עמיר29/10/2007מדוע בכלל התחלת ליטול זודורם בגיל 25? מה היה הרקע? איך היתה השינה שלך לפני כדורי השינה?
נטלת פעם כדורי שינה אחרים?
עם התשובות שלך ננסה להתקדם.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שלום רב
אבי29/10/2007תודה על ההתייחסות , אז ככה השינה שלי לפני נטילת הכדורים היתה מעולה הייתי יושן 10 שעות ברצף מבלי שום בעיה. הבעיה התחילה פשוט בלילה אחד בלי שום סיבה אבל ממש בלי שום סיבה. בלילה הראשון לא התייחסתי, בכל זאת נדודי שינה זה לא דבר נדיר לאחר מכן נדודי השינה נמשכו עוד לילה ועוד לילה מקסימום הייתי יושן שעתיים בלילה וגם שינה ממש שיטחית וכשהייתי קם כל השרירים שלי כאבו ברגליים ובידיים וממש הייתי עייף. פניתי לרופא והוא רשם לי סטינוקס למשך חודש ימים. לאחר חודש של נטילה חזרתי לישון ללא שום בעיה במשך כ 3 חודשים ללא כדורים. ושוב לאחר תקופה חזרו לי נדודי השינה וקשיי ההירדמות בעיקר ואני לא מבין למה הרי שום דבר לא השתנה באורח החיים שלי. ובקשר לשאלתך אם הייתי נוטל כדורים אחרים לפני אז התשובה היא בהחלט לא! אפילו אקמול או אדוויל לא הייתי נוטל כשהייתי חולה הייתי נותן לגוף להתמודד לבד, בשנים האחרונות הייתי חולה אוליי פעם אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה דברים ששכחתי לציין
אבי29/10/2007אני לא שותה קפה רק לעיתים רחוקות, אני שונא אבל ממש שונא אלכוהול. לעומת זאת מאוד אוהב ירקות ופירות שומר על עצמי מבחינת תזונה משקל 63.5 קילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר29/10/2007לאור התשובות כדאי לפנות לייעוץ במכון שינה כדי לתכנן גמילה מכדור השינה. בקש הפנייה לשיחת רופא. על פניו אין צורך לבצע בדיקת שינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחןלינוי25/10/2007
לפני כחודשיים התחלתי ללמוד למבחן גדול מאוד שאמור בע"ה להיות בעוד מס' ימים..
במהלך תקופה זו היו לי נדודי שינה עד שהחלתי ליטול (לסירוגין- לערך שבועיים מהיום) חצי כדור זודורום- כדור שינה..
בתחילה לקחתי כדור שלם וזה השפיע חזק מאוד ולכן לקחתי חצי..
אני ישנה כשבע שעות עם חצי הכדור וקמה למחרת בסדר..
הפחד שלי הוא האם לקחת כדור גם יום לפני המבחן? המדריכים שלנו למבחן אמרו לנו לא לקחת..
אני חוששת שהכדור לא ישפיע ואז אהיה עייפה יותר או שאשן פחות שעות או שזה ישפיע באיזושהיא דרך על מבחן שבשבילו אני כבר חודשיים יושבת לומדת (וסובלת)
אשמח מאוד אם תייעצי לי האם יום לפני הבחינה לקחת כדור או עדיף להיות עייפה עד לאחרי המבחן?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל-לינוי
ד''ר דליה שכטר-עמיר25/10/2007את כותבת שאחרי נטילת חצי כדור זודורם את ישנה מספיק שעות וקמה למחרת בסדר. אם כך - מה החשש?
לילה טוב,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחשש שלי
לינוי26/10/2007הלחץ הוא אחר וגדול , אני ישנה בבית מלון ולא בבית..
אם אני לוקחת כדור וח"וח בכל זאת מתעוררת בלילה , האם זה יכול לטשטש אותי ליום למחרת יותר מהרגיל? זה הפחד העיקרי שלי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל-לינוי
ד''ר דליה שכטר-עמיר27/10/2007אם את נוטלת כדור שינה מדוע שתתעוררי? זה קרה בעבר? וגם אם כן אני מניחה שתוכלי להירדם שנית. אבל האמת - אי אפשר לתת תשובה של מאה אחוז.
בהצלחה.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת- ומקווה אחרונה
לינוי28/10/2007
תודה על איחולי ההצלחה..
השאלה שלי היא כזו: במידה ואני אקח חצי כדור (ובעבר כן התעוררתי פעם אחת ואכן נרדמתי לאחר מכן- אבל בכל זאת התעוררתי..)
אבל במידה וכן אתעורר האם חצי הכדור ישפיע עליי ועל יכולת הריכוז בבוקר של המבחן (המבחן בשעה 11) יותר מהרגיל - אם לא אשן או אתעורר כעבור מספר שעות ללא כדור שינה או שההשפעה שלו תעבור ועל כן- עדיף לקחת בכל מקרה..
תודה על התשובות המהירות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - מקווה אחרונה..
ד''ר דליה שכטר-עמיר28/10/2007זמן ההשפעה של זודורם קצר ואמור לחלוף עד הבוקר, עם התעוררות או בלי.
בהצלחה.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהר25/10/2007
שלום רב,
אני בת 17 ואני לא מצליחה לישון יותר משמונה שעות ללילה.
גם אם אני יוצאת וחוזרת מאוחר, בערך ב- שתיים, שלוש, אני לא אקום אחרי תשע, עשר (גם בשבתות, חופשים, שביתות).
רב האנשים בני גילי ישנים הרבה יותר שעות.
רציתי לשאול האם זה יכול לפגוע בגדילה שלי? והאם יש משהו שאפשר לעשות בנדון?
תודה מראש,
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8 שעות שינה גיל 17
ד''ר מיכל לוסטיג25/10/2007זה אולי הגבול התחתון של הנורמה, ואולי מעורר קנאה שאחרים מצליחים לישון יותר אך אין כל חשש לגבי הדילה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ? שאלה ?.ע.25/10/2007
ד'ר דליה שכטר עמיר שלום:
אני בת 25 ומי חודש 7' ועד היום אני לא ישנה טוב בלילה
אני מתעוררת בסביבות 4 4 וחצי לפנות בוקר ולא מצליחה
לחזור לישון ונשערת ערה עד 6 וחצי ב6 וחצי אני לפעמים
אני מצליחה לשון עד 7 ולפעמים לא.
הודה לך מאוד על עזרתך ועם תוכלי בבקשה
לתת לי את צובתך בהקדם האפשרי.
בתודה
מרואש
.ע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר25/10/2007בדרך כלל, התעוררות מהשינה מאוד מוקדם, לא כרגיל, קשורה במתחים ואולי בדכאון.
מאחר שמדובר בתופעה שהחלה אצלך רק לפני כ3 חד', ייתכן שזו הסיבה גם אצלך.
כדאי לך להתייעץ עם פסיכולוג או פסיכיאטר דרך קופת חולים.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינה בהריוןדלדל24/10/2007
אני בשבוע 27 להריוני מזה חודש אני סובלת מהפרעות בשינה, יש לציין כי אני נרדמת
יחסית בקלות אולם נוטה להתעורר בממוצע כל שעה וחצי שעתיים , לעיתים אני נרדמת ישר ולעיתים
לוקח לי הרבה זמן להירדם , לאורך זמן אני מרגישה את התשישות המצטברת בעקבות שינה ממש לא איכותית . יש לציין שזה לא משנה מתי אני הולכת לישון , אני מנסה למשוך עד כמה שאפשר וללכת לישון מאוחר וכמובן לא לישון בצהריים . חשוב להדגיש שאיו לכך סיבה הנראית לעין איני סובלת מאי נוחות כלשהו הקשור להריון או ממחשבות חרדתיות . אני מנסה לא להתעסק בזה אבל העייפות המתמדת גורמת לי לחשוב על הנושא כל הזמן ולהיות מתוסכלת ומדוכאת , האם יש פיתרון במצבים אלו , החשש שלי שזה יהפוך לדפוס קבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה בהריון
דר לוסטיג24/10/2007שכיחים, גם בשל חוסר נוחות שאת טוענת שאינך סובלת גם בשל שינויים הורמונליים , גם בשל מצבי מתח.
מציעה לך ללמוד דרכי הרפיה (כפי שעושים בתחילה ובסוף שיעורי יוגה למשל), להמנע משתיית משקאות מכילי קפאין למינהם, להמנע מביצוע ספורט בשעות הערב ואחהצ.
לעיתים טיפול בביופידבק עשוי אף הוא לעזור.
בהצלחה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל ועייפותירון24/10/2007
שלום רב,
אני בחור צעיר (19 וחצי) וסובל מעייפות רבה. בבדיקת שינה שלי נמצא דום נשימה קל. הBMI שלי הוא 25. בנוסף, אני לוקח רסיטל 40 מ"ג (עד לא מזמן לקחתי 60 מ"ג).
ברצוני לדעת- האם רסיטל גורם לעייפות גם בשימוש ממושך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות, רסיטל ועוד,
ד''ר מיכל לוסטיג24/10/2007שלום,
רסיטל עלול לגרום לעייפות לאורך זמן בשל פגימה בשינה הן בצורת יקיצות מרובות שאינך חש בהן אך קיימות וגורמות לשינה לא רציפה והן בשל ת.ל. תנועות רגליים מחזוריות בשינה. אם נבדקת בבדיקת שינה מלאה (לא רק תפקודי נשימה בשינה) ולא נמצאו אלה עדיין עלולה להיות תחושת עייפות בשל הכדור אך אין להתעלם גם מהפרעת הנשימה בשינה, גם אם קלה, שעלולה להביא לתחושה זו.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן כן
ירון24/10/2007בבדיקת שינה שערכתי מלבד הדום נשימה הקל שהתגלה רשום:
"בהמשך הלילה שנתו מרובת התעוררויות קצרות, כל אלו פגעו באיכות ויעילות השינה".
האם ייתכן שהרסיטל הוא הגורם לכך? כי בסך הכל אני בחור צעיר ובריא.
בנוסף שמעתי שהתרופות האלה עובדות ע"י מניעת שלב שינה אחד האם זה נכון?
חוץ מזה מה אפשר לעשות אם נטילת התרופה הכרחית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות רגליים לא נמצאו
ירון24/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
דר לוסטיג24/10/2007יקיצות מרובות עלולות להיות תופעת לוואי של רסיטל וכן הוא עלול להפחית בכמות שנת חלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר לוסטיג
ירון25/10/2007תודה על תשובתך.
מה עושים אם נטילת התרופה הכרחית למצב הנפשי?
כי המצב פוגע באופן משמועתי בחיי: קשה להתרכז בלימודים, אין מוטיבציה ללמוד, לעבוד ולצאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט לכך רסיטל מגביר לי את החלימה
ירון25/10/2007והחלומות מציאותיים יותר וחזקים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל התרופות ממשפחת תרופות זו מגבירות
ד''ר מיכל לוסטיג25/10/2007את החלימה.
נסה לקחת את התרופה בבוקר או בכלל "לשחק',עם שעות הלקיחה. במידה ועדיין העייפות קשה כדאי אולי לעשות ניקוי תרופתי לוודא שאכן זה בשל התרופה ובהמשך לשקול תרופה אחרת.
בהצלחה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאזת השינה הדחויהירון24/10/2007
שלום רב,
בקשר לפאזת השינה הדחויה- בחופשים למשל, הרבה בני נוער מתרגלים לישון ולקום מאוחר, וכשמתחיל הבי"ס מתקשים להפוך חזרה את השעון, אך לאחר זמן מה זה מסתדר.
אם כן, אי אפשר להגיד עליהם שהם סובלים מפאזת השינה הדחויה מכיוון שזה הרגלים. אז מתי יודעים באמת ששעון ביולוגי הפוך זה הפרעה ולא הרגלים שאפשר לשנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מיכל לוסטיג24/10/2007אכן שינויים במעגל שינה עירות יכולים להיות התנהגותיים. אך במקרה והשעון גמיש הרי שתוך זמן קצר זמני השינה עירות יחזרו לנורמה. אך גם במקרים של הפרעת תזמון שינה בסיסית אחד הטיפולים , הקשים אומנם, הנו התנהגותי בצורה של דחיה או הקדמה של שעת ההליכה לשינה ברבע שעה כל מספר ימים.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)